Bèta Windows 10 schakelt bij 2-in-1's niet automatisch over naar Live Tile-menu

Microsoft heeft buildversie 18970 van de Insider Preview van Windows 10 in de fast ring vrijgegeven. De belangrijkste wijziging betreft wijzigingen bij de tabletmodus. Bij convertible laptops verschijnt het Live Tiles-menu niet meer automatisch op volledige schermgrootte.

Wie een 2-in-1-convertible laptop in tabletstand zet en als Insider-gebruiker Windows 10 18970 draait, krijgt volgens Microsoft voortaan de 'vertrouwde desktopervaring zonder onderbreking'. Momenteel is het zo dat bij het zetten van een convertible in de tabletstand of het loskoppelen van een toetsenbord, Windows 10 automatisch overschakelt naar een schermvullende weergave van het startscherm met tegels. De desktopweergave is er bij de tabletmodus ook, maar die is geoptimaliseerd voor touchscreengebruik.

De tabletmodus is bij buildversie 18970 van de Windows 10 Insider Preview nog wel aanwezig maar bij convertiblelaptops blijft de desktopweergave dus aanwezig, ook als de 2-in-1 als tablet gebruikt wordt. Gebruikers die toch het tegelmenu fullscreen willen zien, moeten dat handmatig aangeven met de startknop of de Windows-toets.

Windows 10 Insider Preview Build 18970

Microsoft heeft de desktopweergave bij de tabletmodus zo aangepast door onder andere de ruimte tussen items op de taakbalk groter is voor touchbediening. Verder is het invoerveld voor zoeken op de taakbalk vervangen door een zoekicoon, verschijnt het virtuele toetsenbord automatisch bij het tappen op tekstinvoervelden en is de layout van de verkenner geoptimaliseerd voor touchbediening.

Een andere aanpassing bij build 18970 is dat gebruikers bij het opnieuw instellen van hun pc via Systeemherstel, gebruikers Windows-bestanden kunnen downloaden voor de herinstallatie. Die 'cloud'-optie is in aanvulling op de bestaande mogelijkheid om met lokale bestanden Windows opnieuw te installeren. Microsoft benadrukt dat via de downloadoptie dezelfde build, versie en editie van Windows 10 geïnstalleerd wordt als de gebruiker al draait.

De overige wijzigingen zet Microsoft op een rij in een blogpost. Het gaat om een testversie van Windows 10 die in de eerste helft van 2020 moet verschijnen.

Windows 10 Insider Preview Build 18970

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

30-08-2019 • 14:37

52

Submitter: TheVivaldi

Reacties (52)

52
52
35
1
0
12
Wijzig sortering
Wat zou het verschil zijn tussen de lokale recovery kopie van Windows, t.o.v. een "cloud download", en waarom zou het de voorkeur moeten krijgen? Ik denk dan meteen aan het overslaan van de recovery copy van de OEM (bloat and all) ten faveure van een schoon OS.
Ik denk dat je zelf het antwoord al geeft. Een OEM levert meestal een recovery image mee met alle stuurprogramma's en (proef) software. De cloud recovery zal waarschijnlijk een kale Windows installatie terugzetten met enkel de Microsoft (proef) software. Drivers zullen meestal geen issue zijn gezien Windows update deze opzoekt en installeert.

Hoe dan ook, wel een verbetering.
Voor normaal gebruik heb je bijna nooit drivers nodig. Alleen voor zaken als GPU moet je Windows Update raadplegen en soms moet je voor de extra keyboard en mousepad functionaliteit even de driver installeren. Zelfs card readers doen het tegenwoordig gewoon "plug and play" op laptops. Dat was vroeger altijd een drama.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 23 juli 2024 12:17]

Drivers heb je zo'n beetje ALTIJD nodig. Dat je jezelf er niet mee moet bezig houden is een andere zaak ;)
Lokaal neemt ruimte in en/of je hebt losse usb of disk nodig. Cloud vereist stabiele internetverbinding (en liefst snelle).

Ideaal dat ze er mee beginnen, op macbooks werkt het heel handig.
Maar, als je de keuze krijgt, dan heb je al die lokale kopie op z'n plaats staan, en de schijfruimte in gebruik.
Cloud is in dat geval inderdaad ‘schoon’ de recovery partitie, usb of disk is vanaf de verkoper/maker en bevat meestal windows inclusief bloatware.
Cloud is in dat geval inderdaad ‘schoon’ de recovery partitie, usb of disk is vanaf de verkoper/maker en bevat meestal windows inclusief bloatware.
Zal alleen niet lang helpen. Zodra dit standaard wordt zullen andere verkopers/makers Lenovo achteraan gaan en de windows platform binary table (wpbt) in UEFI gaan misbruiken om crapware bij herinstallatie geforceerd terug toe te voegen.
Dat hoeft alleen maar een kleine service te zijn die bij elke boot met system rechten terug geinstalleerd wordt wanneer deze ontbreekt. Sie service kan vervolgens het herinstalleren van alle crapware op zich nemen. (Wat Lenovo dus doet/deed met hun 'service engine'.)

Als je zoiets wilt verslaan heb je al custom firmware nodig om over je UEFI heen te flashen. En zoiets zou je alleen uit extreem betrouwbare bron moeten betrekken. (Wat natuurlijk nooit gebeuren gaat.)

Dus dit kan wel eens uitmonden in een recept voor een enorme ramp. Hopelijk neemt Microsoft verantwoording hiervoor en passen ze het WPBT gedrag aan zodat enkel door hen goedgekeurde en digitaal ondertekende binaries geaccepteerd worden.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 23 juli 2024 12:17]

Als mijn computer geheel naar de Filistijnen is en een herinstallatie mijn enige optie is, geef ik absoluut de voorkeur aan iets vanuit de cloud dan iets lokaals wat mogelijk gecorrupteerd is.
Of je gebruikt een Windows installatie USB ;)
Dit is inderdaad ook de oplossing die ik gebruik. De standaard USB die je krijgt bij het kopen van Windows is daarbij echt bizar snel. Windows 10 installeren is gebeurd in minuten.

Ik heb zelf een surface pro en die kan dus ook in tablet modus als je het magnetische keyboard los haalt. Ik gebruik dit echt helemaal nooit. De huidige interface van Windows werkt meer dan prima met touch.
Right, want van wat in 'de cloud' staat ben jij 100% zeker dat het niet is aangepast?
Het gaat mij hier niet om virussen o.i.d. die mogelijk het IP-adres waar ik Windows vandaan download hebben aangepast, maar gewoon wanneer er iets softwarematig ergens verkeerd is gegaan. Zoals ik het graag noem, wanneer ergens "een bitje is omgevallen" en er iets is waardoor mijn PC absoluut niet meer goed loopt / vaak crasht / gewoon niet goed meer werkt en de enige oplossing is een schone installatie.

Dan kan ik een USB gebruiken en dat doe ik ook vaak genoeg, maar mijn USB-versie van Windows is soms wat verouderd. Dan vind ik de optie om de cloud te kunnen gebruiken prettig en ik denk dat je redelijkerwijs kan verwachten dat Microsoft hun downloadservers goed genoeg beveiligt om te voorkomen dat hackers er minder brave versies van Windows opzetten.

Overigens, als je zelf een USB-versie maakt van Windows 10 download de client dat ook gewoon uit de cloud, dus ik snap je punt sowieso niet helemaal.
volgens mij moet je nu bij een refresh nog steeds zorgen voor een usb stick met windows setup files erop om te kunnen herinstalleren.
wel zo handig dat je dat vanaf nu zal kunnen skippen en deze op dat moment vers kan downloaden., dat moet je anders toch doen om je usb stick mee te maken.
Op Mac OS werkt het al zo en dat werkt echt super. Natuurlijk zit hier geen bloat bij op eender welke versie dus daar is nog wel wat onderscheid. Maar die optie heeft me al een paar keer uit de brand geholpen, ik zie het dus idd als een serieuze verbetering voor Windows. Als het dan ook nog een optie biedt naar bloat-vrije installaties, dan zal dit voortaan het eerste zijn dat ik doe met een Windows pc :)
Microsoft zou ook eigenlijk gewoon een OS voor tablets moeten maken zoals Google en Apple. Dat hele cross-over verhaal werkt niet en zal ook nooit gaan werken.
Het werkt op Windows juist erg goed.
Als je verstand van zaken hebt en de beperkingen begrijpt is het misschien wel te doen. Ik krijg mijn schoonmoeder van 70 het verschil tussen native desktop programma's en tablet apps niet uitgelegd. 100% tablet OS met progamma's/apps die ook allemaal een vergelijkbare interface hebben werkt veel fijner. Het zelfde voor een laptop/desktop. Het is het nu gewoon allebei net niet.
Als je verstand van zaken hebt en de beperkingen begrijpt is het misschien wel te doen. Ik krijg mijn schoonmoeder van 70 het verschil tussen native desktop programma's en tablet apps niet uitgelegd.
Dat komt met name door het gebrek aan applicaties en ondersteuning van devs. Store apps zijn zowel in desktopmodus als in tabletmodus goed te gebruiken. Goede voorbeelden zijn eigenlijk alle Microsoft Apps. Zelf prefereer ik zelf de Store App van OneNote zelfs boven die van Microsoft Office. Voor deze apps hoef je dus niet 2 verschillende apps te starten. Dus dan hoef je ook niks uit te leggen ;) .

Het grootste probleem op Windows is de chaos van applicaties, waarop Microsoft geen grip krijgt. De meeste apps hebben hun eigen installer en eigen updater (die allemaal in de achtergrond draaien). Het ondersteunen van de tabletmodus is daarom niet gemakkelijk te pushen.

Echter, Windows is een OS wat iOS niet is: een OS wat ook krachtig is voor powerusers. De iPad pro ondersteund steeds meer, maar een muis/touchpad is nog steeds niet fatsoenlijk te gebruiken. ZIe ook: Linus Techtips - NOW is the iPad Pro a Computer?? Dan heb je nog niet eens over volwaardige applicaties.
100% tablet OS met progamma's/apps die ook allemaal een vergelijkbare interface hebben werkt veel fijner. Het zelfde voor een laptop/desktop. Het is het nu gewoon allebei net niet.
Leg mij dan eens uit waarom een smartphone OS als iOS en Android gebruikt wordt op iPads, tablets, Apple TV's, TV's streamingkastjes en zelfs laptop wordt geïnstalleerd? Dan heb ik nog niet eens over de Linux kernel in Android. Ik zal je vast een hint geven: goede app support met scaling :*) .

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 23 juli 2024 12:17]

Apple gaat inmiddels ook iOS en iPad OS uit elkaar trekken omdat de UI eisen te ver uit elkaar gaan lopen.
maar een muis is nog steeds niet te gebruiken.

Alsof een muis gebruiken een noodzaak is voor PowerUsers? Op een Windows laptop bijvoorbeeld vind ik een muis wel handiger dan andere alternatieven, maar op een Macbook is het touchpad dan weer handiger dan een muis.
Het enige wat Power Users echt nodig hebben is een keyboard. Als er een goed touchpad op zit is een muis een overbodig en in de weg zittend accessoire.

Overigens is er nog wel wat meer nodig dan scaling, om van een goede support te kunnen spreken op verschillende devices. Het is onvermijdelijk om op applicatie niveau te voorzien in een aantal specificiteiten voor verschillende devices, zodat de sterke punten van het device type gebruikt worden en de zwakkere vermeden. Alleen zo krijg je applicaties die op elk type device uitstekend zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 583079 op 23 juli 2024 12:17]

maar een muis is nog steeds niet te gebruiken.

Alsof een muis gebruiken een noodzaak is voor PowerUsers? Op een Windows laptop bijvoorbeeld vind ik een muis wel handiger dan andere alternatieven, maar op een Macbook is het touchpad dan weer handiger dan een muis.
Het enige wat Power Users echt nodig hebben is een keyboard. Als er een goed touchpad op zit is een muis een overbodig en in de weg zittend accessoire.
Sorry, heb het aangepast. Ben zelf geen touchpad liefhebber en ik werk op Windows nog altijd sneller met muis dan met touchpad. Maar inderdaad er zijn veel mensen die zweren bij een grote touchpad. Desalniettemin, dat heeft de iPad pro ook niet. Al hoewel een touch interface snel kan werken, maar niet in laptopmodus.

Edit 2, nog een stuk aangepast. Ik bedoelde natuurlijk: "maar een muis/touchpad is nog steeds niet goed te gebruiken". Zie het filmpje, ja het kan, maar het emuleert aanrakingen en heeft de precisie van moker (het is een groot rondje). Tevens is het bedoeld voor mensen met een beperkingen en niet voor voor powerusers. OK. ze zijn op weg, maar het duurt wel lang....

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 23 juli 2024 12:17]

Er zit muis/track pad support in iOS/iPadOS 13. Een muis aansluiten op een iPad (en naar het schijnt ooit op een iPhone :) ) kan dan gewoon.
Er bestaan overigens al keyboards voor iPad met trackpad en het software keyboard van iOS12 heeft een trackpad modus.
Het kan dus (bijna) allemaal reeds.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 583079 op 23 juli 2024 12:17]

je bedoeld Windows-RT? 8)7
Op een laptop of desktop wel, maar de tablet modus en schakeling tussen de modi blijft een matig compromis.
Wij hebben hier op kantoor Surfaces en die werken in alle situaties eigenlijk perfect.
Het zijn gewoon verschillende design filosofieën maar je ziet dat microsoft hier dus wel op terugkomt. Echter zal er nooit een volledig ander OS komen. De kernel en basis blijft voor Microsoft hetzelfde over alle apparaten (PC, Xbox, etc).

Het is OS is ook helemaal niet relevant meer. Alles draait om applicaties. Je ziet dat Apple ook deze kant opgaat (IOS apps op MacOS) evenals Google (Android apps op ChromeOS).
Dan kom je meer aan de discussie over wat een OS nu precies is. De kernel kan zeker het zelfde zijn en dat moet ook geen probleem zijn. Het ligt meer in de GUI en de daarbij horende libraries. Hoewel de Xbox op dezelfde kernel draait als een Windows 10 PC kun je daar niet zo even Office op installeren, of laten we eens gek doen, steam. Is het dan nog wel het zelfde OS?
Trek je dit door naar een tablet dan zou ik zeggen ja, zelfde kernel want daar is weinig mis mee maar je moet je dan wel afvragen of je de zelfde GUI en libraries wilt hebben. Je kunt daar ook perfect een tablet schil omheen bouwen. Eigenlijk vergelijkbaar zoals nu met Linux gebeurt waar je verschillende desktop managers kunt hebben of bijvoorbeeld Android dat een Linux kernel heeft maar daar omheen toch weer een ander OS.
Dat is toch simpel? Kijk maar naar Wikipedia:
Een besturingssysteem is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's) dat na het opstarten van een computer in het geheugen geladen wordt en de hardware aanstuurt. Het fungeert als een medium tussen de hardware en de computergebruiker met als opzet dat de gebruiker programma's op een gemakkelijke en/of efficiënte manier kan uitvoeren. Voorbeelden van veelvoorkomende besturingssystemen zijn Unix, Microsoft Windows, Apple macOS, Linux, Apple iOS en Android.

De GUI die daarboven draait is dynamisch. Zoals je zelf al aangeeft heeft Linux ook verschillende desktop managers.

Alles draait gewoon om de applicaties. Hoe krijg je die dynamisch genoeg dat ze zowel touch als muis/toetsenbord om kunnen gaan. Zowel Google, Apple als Microsoft worstelen hiermee maar ze gaan allemaal dezelfde richting uit (universal apps). Of het de beste oplossing is zal de toekomst uitwijzen.
Laten we die discussie even niet voeren en kijken naar https://nl.wikipedia.org/wiki/Besturingssysteem.
Een besturingssysteem (ook wel: bedrijfssysteem, in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's) dat na het opstarten van een computer in het geheugen geladen wordt en de hardware aanstuurt. Het fungeert als een medium tussen de hardware en de computergebruiker met als opzet dat de gebruiker programma's op een gemakkelijke en/of efficiënte manier kan uitvoeren.[1] Voorbeelden van veelvoorkomende besturingssystemen zijn Unix, Microsoft Windows, Apple macOS, Linux, Apple iOS en Android.
Ik ben het wel eens met deze definitie. Ja je draait Windows 10 op een Xbox en een Raspberry, maar het zijn wel speciaal geoptimaliseerde versies, dus andere operating systems. Voor Android (en volgens mij ook iOS) is dit niet zo, deze hebben dezelfde libraries, zelfde GUI, alleen de grote van het scherm bepaald bepaalde functies.

Het kunnen herbergen van verschillende GUI's is dan ook prima mogelijk. Neem Samsung Dex. Windows 10 doet het qua omschakelen dan een stuk beter in mijn optiek! Zoals Anoniem: 1322 in 'nieuws: Bèta Windows 10 schakelt bij 2-in-1's niet automatisch ove... aangeeft, het gaat met name om de app support.
En toch gaat Apple met zijn iPadOS juist meer richting het normale OS voor de tablets en Google gaat bij Chromebooks weer meer naar een normaal OS...

Dus zo gek is de gedachte van Microsoft niet. Tablets worden groter en krachtiger en de 2-in-1 machines zijn ook zo gek niet als je kijkt hoeveel mensen een toetsenbord aan de iPad hangen.
Ik zie dat meer als het afsplitsen van het telefoon OS en dat je op een bepaald moment dus echt een puur tablet OS hebt. Ik zie het nog niet echt bij MacOS in de buurt komen. En chromebooks, tja ik vind dat echt een categorie appart. Geen tablet maar ook zeker geen volwaardige laptop. Zou ook mijn voorkeur niet hebben omdat je vooral heel erg afhankelijk bent van een cloud.
ChromeOS is op zich meer te vergelijken met Windows IoT/Embedded en diverse andere thin-client OSsen.
Je bedoelt Windows RT? Dat enorme succesvolle tabletOS van Microsoft?

Met de dominantie van iOS en Android wat "app gestuurde OS'en" betreft kreeg zelfs het grote Microsoft het niet voor elkaar om een "tablet OS" van de grond te krijgen. Ontwikkelaars beginnen gewoon niet aan een derde versie van hun app. Daarmee blijft het aanmodderen.

De Tabletmodus van Windows 10 gebruik ik overigens nooit. Mijn Surface Pro functioneert prima in desktopmode.
En dat is dus ook precies mijn punt. Mensen kopen een cross-over en gebruiken hem vervolgens uitsluitend in laptop mode. Ik denk dat het ook een beetje aan Microsoft's definitie van een tablet ligt.

Microsoft: Een krachtige PC met touchscreen en een krachtig OS waar we softwarematig allemaal dingen gaan uitzetten zodat je er net niet alles mee kan. Oh ja, we hebben we een cross-over die je in een laptop kunt veranderen als je alles weer wilt kunnen.

Google/Apple: Een soort van hele grote telefoon waar je niet mee kunt bellen maar waar je wel allemaal apps op kunt draaien die vervolgens op een groot scherm werken.
Was dat niet de belofte van de Lumia 950 XL? :) Eens met je punt van het probleem van de cross-overs- gebruikt worden waar ze niet voor bedoeld zijn (en dan erover gaan klagen). Ik heb een Surface Pro, prima ding, voor klantbezoek of onderweg, geen baksteen in je rugzak, beetje lezen/browsen of aantekeningen maken evt via vinger/stylus, presentaties geven, en sporadisch tikwerk. Maar om document uit te werken of full time scripten doe toch maar groter scherm en fatsoenlijk keyboard.
Zoals ze dat vroeger hadden, bedoel je? Windows was het eerste besturingsysteem waarmee je fatsoenlijk op een tabletje kon schrijven. Dat kon al 15 jaar geleden. Alleen heeft Microsoft dat voordeel nooit uitgebuit.
Als ze eindelijk een met een echte Windows telefoon komen wil ik die zeker hebben! Je apps op het bureaublad. En onderin een echt taakbalkje!
Ik gebruik het "omklappen" van mijn laptop tot tablet best vaak. Ik heb al twee Yoga laptops gehad en ik kan maar niet wennen aan die tablet interface. Gewoon de standaard windows is prima! Voor mij voegt de tablet interface niets toe!
Ik merk weinig verschil eigenlijk. Behalve dan de grotere spacing en splits scherm ipv vensters. Maar goed, deze modus is uit te zetten toch?

Mij is nu niet geheel duidelijk wat er gaat veranderen op basis van https://blogs.windows.com...8970/#X18j4A7O2KQAReep.97. Betekend het dat de tabletmodus verdwijnt en alleen regulier ervaring is met meer spacing? Of dat nu ook bureaublad bruikbaar is in tabletmodus.
Als ik hem omklap dan komt die Windows 8 Metro interface die met veel gestures werkt. Volgens mij gebeurd dat niet meer na de update. Dan is nog gewoon je taakbalk met iconen, zoals in het screenshot.
Maar dat kun je dus gewoon uitzetten en handmatig switchen op basis van een toast melding. Dus wat veranderd er dan daadwerkelijk?

Ik gebruik op Mn yoga beide interfaces regelmatig in zowel desktop als tablet stand en switch via de knop in de zijbalk. Afhankelijk van wat ik op dat moment doe.
Ik zie naar aanleiding van de blogpost al wat er veranderd en volgens mij is het verkeerd uitgelegd.
Zoals ik de post van MS begrijp krijg je een desktop modus met touchscreenbediening i.p.v. een standaard desktopmodus of tabletmodus. Waarbij in de desktopmodus omgeklapt dus de iconen verder uit elkaar staan en toch het onscreen-toetsenbord verschijnt bij invoervelden. Maar schijnbaar open voor meerdere interpretaties dus nog even afwachten denk ik.
Ik heb eindgebruikers die de tablet interface op 24” all in ones gebruiken en het on screen toetsenbord gedraagt zich wel een stuk beter in die modus.

In de klassieke desktopmodus komt die soms gewoon niet tevoorschijn wanneer je hem wel zou verwachten, namelijk als je op een invoerveld tikt. Dat werkt in tabletmodus wel goed.
Ik heb al lang geen tablet meer gehad. Maar ziet windows er nog zo uit als versie 8? Dat was echt onhandig! Prima om gewoon even op de windows knop te drukken op een tablet. Eigenlijk een soort appdrawer zoals op Android.
Het startmenu is aangepast in 10. Je kan instellen of je een fullscreen start menu wilt of niet fullscreen (de fullscreen versie lijkt het meest op Win8 maar is meer gestructureerd in clusters, search als je iets typt, er zijn meer knoppen om bij bepaalde folders/menuutjes te komen en een knop om door alle apps alfabetisch te zoeken (een beetje zoals bij de appdrawer geloof ik).

Ik gebruik zelf het win10 start menu voor apps/programma's en wat live tile apps zoals voor todo lists en weer info etc. En de desktop meer voor tijdelijke files en wat overige folders.
Maar het was altijd al een optie om wel of niet automatisch te schakelen, is het nu niet meer in te stellen?

En wat wordt er bedoelt met "Gebruikers die toch het tegelmenu fullscreen willen zien, moeten dat handmatig aangeven met de startknop of de Windows-toets"?
De optie wordt omgedraaid. Nu staat het standaard aan, straks staat het standaard uit.
Zelf ben ik zeer tevreden met de huidige Tablet mode als ik mijn 2in1 omdraai.

Use case: Meetings waarbij je niet met je laptop voor je neus wilt zitten, maar als je het toetenbord wegdraait en het scherm op een kleine hoek van zo'n 30 graden zet met de active pen dan is het gewoon notities nemen en niet afgeleid zijn door andere apps omdat je die niet ziet.

(Anders zie je mails binnenkomen bij Outlook etc.)
Zelf zou ik deze nieuwe optie dus uit willen zetten, omdat ik het weghalen van de taskbar in tablet mode een zeer goede feature vind. De keuze hebben is natuurlijk wel goed.

Dan is het gewoon een perfect werkend tablet OS en zou ik zeker geen apart OS willen zien
Ik gebruik al jaren tablet mode volledig startscherm op al mijn windows 10 pcs en tablets voor werk en prive. Ik zie geen noodzaak voor de verandering. Ik snap deze wel voor de gemiddelde gebruiker en de zakelijke markt. De beste ervaring voor een 2 in 1 windows tablet die in tablet modus gebruikt wordt, naar mijn ervaring, toch tablet modus. Het is onhandig en beperkt om te beginnen op het bureaublad in tablet modus. met het volledig startmenu heb je meer voor handen, je doet meer met de tast.
heb er mensen hier ook last van na de update https://www.mupload.nl/img/i80531i.png want ik krijg dit te zien

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.