Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 57 reacties
Bron: CDR-Info

CDR-Info heeft een primeur met de eerste review van de 16 speed brander van Plextor. De PlexWriter 16/10/40A maakt gebruik van een IDE interface, heeft een 2MB buffer en is zoals bekend wederom uitgevoerd met BurnProof. Daarnaast beschikt hij over "Powerec", een nieuwe feature die automatisch de beste brandsnelheid gebruikt voor je gekozen CD-R media.

Uit de tests bleek de performance erg goed te zijn. Met gewone standaard media was een 74min CD-R erg relaxed in 5:10 minuten klaar. Ook bleek dat de drive tot 95 minuten aan data kan wegschrijven op 99min CD-R's, een nieuw record. Overall heeft deze nieuwe PlexWriter betere lees- en schrijfkwaliteiten dan concurrerende 16x drivers van Yamaha, TDK en Sanyo, aldus deze conclusie:

The PleXWriter PX-W1610A is possibly the best 16x writer you can buy nowadays. The competition from Yamaha/TDK/Sanyo is still there but all other 16x solutions have several problems (either in design or in performance), which lead us in the above claim. The current price of the drive according to the Pricewatch is from 248$-280$.

If we wanted to make an summary of this review in one word that would be "Power" - for the users. The PX-W1610A gives the users the freedom to do almost anything they want with their recorder. From writing CDs at 16x, to backing-up their favourite protected CD or ripping Audio CDs at 40x (max) speed without any fear of Buffer Underruns! You must also hear how quiet this rocket works!!! The drive seems to be unbeatable by the competition, and the only thing that holds us back from awarding it the title of the "Best 16x CDR-W drive," is our yesterday post about Teac CDW-516EB, which should start selling very soon!
Plextor PlexWriter 16/10/40A frontje
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (57)

dan blijft de vraag waarom is plextor dan altijd een stuk duurder dan de concurenten, heb een vriend die voor plextor werkt gevraagd , hoe dat komt , plextor stelt hele hoge eisen aan haar producten , het product zal de fabriek niet eerder verlaten dan dat het goed gekeurd is , ze worden gezien als a-merk , plextor heeft ook groot vertrouwen in haar schrijvers , ze geven er standaard 2,5 jaar garantie op dus niet slecht , wanneer komt de scsi editie uit
Wat je zegt klopt en duidt er al op dat dit idd een typisch A-merk is. Ik heb ook erg veel respect voor Plextor omdat ze gewoon expert zijn op writer gebied en ze maken dan ook "nauwelijks" andere producten.

Voor de stelling dat ze perse geteste werkende producten op de markt brengen heb ik zeer veel waardering en ik vind ook dat Plextor het verdient om op dit gebied toonaangevend te zijn, omdat ze niet "ff een writer in het assortiment duwen" (hard gezegd maar daar komt het op neer bij Yamaha en alle Enorme NMO's) en ze echt waarde hechten en de kwaliteit van hun product.

Hiervoor mag best een hondertje meer betaald worden vind ik. Zeker voor kwaliteit en stabilieit.
Uhm.. Plextor branders hebben 1 jaar garantie en cdrom spelers hebben 2 jaar garantie.. ik weet niet hoe jij aan 2,5 jaar komt :?
Many users had reported that if you jumper the two left pins of the previous PX-W1210A model the drive would work at UDMA 2 (ATA33) mode!
Dat is nieuw voor mij en zeer interessant!
Our tests shown: 1) Low increase of the reading performance (not noticeable) and 2) High decrease in the CPU usage - up to 36%!
En werkt dus zowel op deze drive als op de 12x10x32x brander. Ik blijf het vreemd vinden dat als de drive Ultra DMA ondersteunt, Plextor dit nergens vermeld. Dan zullen er toch wel ergens problemen zijn met deze optie vermoed ik.

/update
Nu eindelijk klaar met het lezen van de hele review. Dit is één van de beste reviews van een CD brander die ik ooit gezien heb! Echt een must read als je interesse hebt in CD branders.

Wat o.a. blijkt uit deze review zijn de verschillen tussen deze brander en de 12 speed versie:
- Hij schrijft iets sneller normale media ;)
- Hij leest en schrijft beduidend sneller naar cd-rw media
- Hij doet sneller DAE (40 speed max, 30 speed gemiddeld)
- Hij heeft advanced Burnproof
- Hij heeft een fannetje aan de achterkant om 'm koel te houden
- Hij is toch (ondanks fan) nog stiller dan zijn voorganger
De optie wordt ook niet officieel ondersteund.
Hmm ja, wat is nou het grootste verschil met die 12x en 16x? iets van 30 sec?
Nou daar sta ik nou niet echt versteld van.

Ik wil wel ff weten of dit nou die brander is met Advanced Burn-proof of gewone Burnproof
Tja... Het is een verschil van een kleine 2 minuten op een 74 minuten CD-R. (Dus i.p.v. +/- 7 minuten doe je er nu +/- 5 minuten over.)

Advanced Burnproof werd geintroduceerd op de 12/10/32S (SCSI dus, die was later als zijn Atapi broertje) en is dus ook aanwezig op deze 16/10/40A, en de 16/10/40S zal ook de Advanced Burnproof krijgen.
is advanced burnproof kleinere gaatjes? (was 40 en is nu????)
Ik dacht dat het een belachelijke stap was van 0,40 naar 0,05 gaatjes...
Het gat is nu (met advanced burnproof) 2 micrometer ipv 40 micrometer
The current price of the drive according to the Pricewatch is from 248$-280$.
Das dus ongeveer 700 piek ;(
Prijzen liggen in het begin altijd zo f$#§g hoog en later kan je ze weer voor 200 piek kopen. Waarom eens niet een aantrekkelijke prijs in het begin :*)
Nu issie zo duur, anders zou ik er meteen één kopen.
Als je Economie had gehad, had je geweten dat deze vorm van prijs-beleid afroompolitiek heet :+

Komt er kortweg op neer dat Plextor er vanuit gaat dat er altijd wel een paar yuppen zijn die zo'n hoge prijs willen betalen. Zodra alle yuppen er een hebben verlagen ze de prijs zodat "het normale volk" 'em ook kan kopen en ondertussen releasen ze een nieuw model wat weer 1 minuut sneller is, en vragen daar dan weer een hoge prijs voor :9

Een vrij standaard prijspolitiek voor de technische sector om maximale winst te halen :P

(zo, heb ik toch wat aan mn 3 jaar Economie I & II gehad, lol)
Ongeveer wel ja, 666 piek is de laagste prijs momenteel, zie de Pricewatch
Wel leuk die brander. Ik heb nu net 2 weken de 12 speed versie waar ik uiterst tevrede over ben. Ben benieuwd hoeduur die 16 speed versie word. Zal wel stukkie duurder zijn, en ach, wat zijn nou die 2 minuten extra?
Staat al in de Pricewatch
Fl. 649,-- Dus valt best mee!
Zo duur was de 12x10x40 ook in het begin.

edit:

Zo, het duurde effe, maar nu staat ie er toch goed.
Weet iemand of Plextor het binnenwerk van hun drives zelf maakt?
Nope, zijn van Sanyo, snap dus daarom ook niet waarom deze betere schrijf- en leeskwaliteiten zou hebben dan een Sanyo.
Ik word echt gek van die onzin... Als je niet weet waarover je praat hou dan gewoon je kop.

PLEXTOR MAAKT GEEN GEBRUIK VAN HET BINNENWERK VAN SANYO - PLEXTOR GEBRUIKT ENKEL DE SANYO LSI CHIPSET EN LASER PICKUP.
HET LOOPWERK, CPU, MOTOREN, DSP, PRINTPLAAT, FIRMWARE EN MECHANISME WORDEN ALLEMAAL BIJ PLEXTOR IN-HUIS ONTWIKKELD EN GEMAAKT, OF UITBESTEED AAN ANDERE FABRIKANTEN.


Plextor is dus net als Sony, Yamaha, Mitsumi, Panasonic,... een bouwer van CD-RW drives.
Creative daarentegen is net als HP, Iomega, TDK, Imation,... een rebadger van CD-RW drives. Ze kopen deze in bij een fabrikant van CD-RW drives, veranderen het frontje en verkopen de drive als hun eigen merk.

Hieronder nogmaals de post die ik al tot in treurenstoe heb herhaald om het in jullie stomme koppen te krijgen:

Een Plextor drive is geen Sanyo drive!!! Plextor maakt inderdaad gebruik van bepaalde componenten van Sanyo, maar je Sony TV is toch ook geen Philips TV omdat er chips van Philips inzitten?

Hier het verhaal van Sanyo vs Plextor:

Sanyo is een enorm groot concern en heeft verschillende fabrieken. Ze maken dan ook alles, van stofzuigers tot HiFi en video, van basis componenten tot afgewerkte producten.
Een van hun fabrieken maakt Optical Laser Pick-ups. Plextor (en andere Japanse fabrikanten) zijn al jaren een grote afnemer van deze componenten.
Een andere Sanyo afdeling maakt LSI's, oftewel chips, voor verschillende toepassingen. Een daarvan is de CD-ROM/CD-Recorder encoder/decoder met geïntegreerde ATAPI of SCSI interface. Dit is ook een component die aan verschillende Japanse fabrikanten, incl. Plextor, wordt verkocht.
Er is ook een kleine Sanyo afdeling die complete recorders bouwt, natuurlijk met gebruik van de eigen basis componenten. Sanyo kan natuurlijk moeilijk bij de concurrent gaan kopen, Plextor heeft hier alle vrijheid.

Plextor koopt dus enkel de pickup en een chip van Sanyo. Al de rest wordt ergens anders gekocht of zelf gebouwd (PCB, mechanisme of loopwerk). Ook de firmware wordt door Plextor zelf ontwikkeld, en dat is nu het onderdeel dat het meest belangrijke is: de kwaliteit van een drive wordt voornamelijk bepaald door de firmware: hoe sterk de routines zijn geoptimaliseerd voor een snelle respons, in hoeverre de mogelijkheden van de chips worden ondersteund, enz...
De Plextor firmware engineers zorgen ervoor dat de firmwares zo geoptimaliseerd mogelijk zijn. En de resultaten zijn er. Er zijn maar weinig reviews waar de Plextor drives niet bovenaan staan!

BURN-Proof is een uitvinding van Sanyo, en in al hun huidige chips geintegreerd. Elke concurrent zal/kan het dus toepassen. Maar de verwerking door de firmware (en dus de snelheid en precisie) is voor elke fabrikant anders.

Verder zijn er natuurlijk de uitmuntende Plextor support, de flexible productontwikkeling en de utilities waar geen enkele fabrikant Plextor nadoet. Het gehele pakket van toegevoegde waarde moet bekeken worden, samen met de drive. En niet enkel de hardware op zich.

Deze informatie komt uit zeer betrouwbare bron, hehe zeg maar inside , maar als je me niet op m'n woord gelooft dan kun je eens op www.cdrinfo.com gaan rondneuzen waar de situatie ook reeds meerdere malen werd uitgelegd...

Ik heb nu geen zin om door het hele nieuwsarchief van CDRInfo.com te gaan spitten maar in de review van de Plextor 12/4/32 wordt al informatie gegeven.

http://www.cdrinfo.com/hardware/plextor1 24ts/in dex.shtml
"this small company (Plextor) was able to rise and gain a prominent position among the final product assemblers and makers. Owing its fame on the unique quality of the underlying components, their first rate rotors and the superb firmware they have been equipping their drives with.
Plextor uses major components from various manufacturers. For the recorder production, they purchase the OPU (Optical Pick-Up) and Decoder LSI from Sanyo. CPU, memory, DSP, spindle motor, etc. come from other manufacturers. Plextor develops it's own schematics, PCB, mechanism and firmware. In comparison to other drive manufacturers, they spend more engineering time and effort to integrate and support all the features of the components (high-speed reading, DAE speed and precision) in the firmware. This makes the difference in a Plextor drive. Even they use (some) components, which also used by their competitors, performance and features are in most cases higher."

Zo, ik hoop dat dit het verhaal duidelijker maakt en dat de onzin dat een Plextor een Sanyo zou zijn hiermee stopt.
Ok, als Femme nou niet een mod-tag 'TE LANG!' gaat invoeren weet'k het ook niemeer :+
Wat geeft het, dat maakt niet uit zolang je verhaal maar een beetje boeit.

En als je veel kennis van een onderwerp hebt en je uit het op een "redelijk" interessante wijze dan vind ik dat dat gewoon moet kunnen.

Ik vind dat zulke lange verhalen simpel weg ook aanduiden dat ze auteur ervan behoorlijk wat kennis van het onderwerp heeft. En die mag tie juist gewoon delen omdat er vaak nieuwe zaken in staan, en die maken de posting juist zo interessant, zeker als ze van iemand komen met ervaring.
Beste SatCP,

Ik wil best wel geloven wat je daar zegt (als Plextor medewerker neem ik aan), maar wat je zegt over de "uitmuntende service" van Plextor moet ik je toch ongelijk geven: de helpdesk-medewerkers zijn in mijn mening dom en eigenwijs en als een drive kapot is moet je hem ZELF opsturen en duurt het weken voordat ie eindelijk weer terug komt. Niet echt een goede service dus, vooral niet als je naagaat hoeveel je ervoor betaalt (de branders dan)....
Sorry, ik ben veel te langdradig, ik weet het :)
Dit kan uiteraard jou persoonlijke mening zijn, ikzelf heb alleen maar goeie ervaring met plextor.
Brandertje kapot, plextor gebeld, rma forulier op i-net ingevuld, dag later werd het opgehaald door DHL, en +/- 4 dagen kreeg ik hem gerepareerd trug!

Ik heb dus gelukkig goeie ervaring met de service van plextor! :)
Het loopwerk is een, de elektronica is iets anders.

Zover ik weet (wat natuurlijk fout zou kunnen zijn) doet Plextor hun eigen elektronica erbij, en labelen niet alleen maar kant-en-klare sanyo's om naar Plextor.

In de elektronica zit natuurlijk ook een stukje hoe om te gaan met error-correcting, (Laser = zeg maar je oor, Elektronica = zeg maar je hersenen.) dat zit niet alleen maar in de laser. Dat zou de hogere lees- /schrijf snelheden kunnen verklaren.
Nee, de loopwerken worden door Sanyo gemaakt
Dus is er weer een nieuwe techniek aan toegevoegd.
De vraag is alleen wil ik wel dat mijn brander beslist op welke snelheid ik wil schrijven?
er is vast wel een manier om dat te kunnen uitzetten :)
ik denk dat ie je alleen een tip geeft, hoesnel je hem het beste kan branden.
Ja, voor zover ik weet maakt plextor nog steeds zijn eiegen binnenwerk.....

itt HP --> Sony
en Acer, Freecom, en nog wel een paar ---> Philips.

Ik heb zelf de 12/10/32 en hoopte al op een snellere....

Ik heb altijd Sony gehad, maar ik ben nu helemaal over op Plex, minder uitval en meer mogelijkheden.

:9


Plextor gemaakt door Sanyo, hmmmm....das nieuw voor mij...... (schaam)

Maaruh Yamaha heeft al een tijdje de 16 speed, volgens mij, iemand ervaring ermee???
PleXtor loopwerken zijn van Sanyo, ze maken ze dus NIET zelf..

Edit:

Ik maakte het hier alleen nog ff persoonlijk duidelijk, dus dubbelpost is naar mijn inziens overbodig...

Maar ja, geef me ook maar -1 voor off-topic als julliedat leuk vinden
Ik heb vanmorgen gemaild met plextor;
er zijn geen -herhaal- GEEN plannen voor een scsi model...

* 786562 ijzer7
Ik heb vanmorgen gemaild met plextor;
er zijn geen -herhaal- GEEN plannen voor een scsi model...
Dit is inderdaad geen loos bericht. Momenteel staat het nog niet vast of er een SCSI 16/10/40 komt. De kans is zeer groot dat Plextor de SCSI 16/10/40 overslaat en pas de volgende generatie Plextors weer met beide interfaces aanbiedt. Eenzelfde situatie deed zich voor met de 8/4/32 welke Plextor's snelste brander was voor geruime tijd en die enkel als IDE beschikbaar was. Pas later werd de 12/10/32 geïntroduceerd die voor zowel IDE als SCSI beschikbaar is. Er is nooit een SCSI 8/4/32 geweest...
Een goede configuratie scheelt een slok op een borrel, SiliconError.

www.scholieren.com/~dobermann/pics/sysload-b.jpg voor een mooie toelichting: mijn computertje in actie.
(Slechts een Celeron 500/128MB RAM)..

Dus dat op 16x IDE branden gelijk staat aan buffer underruns.. Lijkt me onzin.
Bwaah, hopen dat het marketing-gelul is, want het zou toch een behoorlijke misstap zijn (er zijn altijd SCSI fans die zo'n ding willen hebben). Bovendien vind ik dat ze dan wel erg veel op hun burn-proof vertrouwen (wordt het geen gatenkaas zo'n cd-rommetje op 16x met IDE ?)
Klopt. Loopwerk is van Sanyo en de rest van het binnenwerk maken ze zelf.

Maar bij de HP's e.d. is het binnenwerk helemaal hetzelfde., net zoals dat een Iomega 12x ook stiekem een Plextor 12x is... je kan zelfs de Plextor firmware erop flashen.
ik zou wel eens willen weten waar sommige de kennis vandaan halen om te melden dat sanyo de plextor loopwerken maakt.

dat de burnproof technologie een licentie is van sanyo weet iedereen onderhand wel maar dat zegt niet dat ook de loopwerken ook bij sanyo van de band rollen
raar dat toch de sanyo niet dezelfde kwaliteit is dan.
Ik heb het gelezen hier op tweakers.net bij de release van de 8x4x32 Plexwriter (die ik overigens zelf heb) en bij de aankondiging van BurnProof, en zoals

GaMeOvEr al zei:
Het loopwerk is een, de elektronica is iets anders.

Zover ik weet (wat natuurlijk fout zou kunnen zijn) doet Plextor hun eigen elektronica erbij, en labelen niet alleen maar kant-en-klare sanyo's om naar Plextor.

In de elektronica zit natuurlijk ook een stukje hoe om te gaan met error-correcting, (Laser = zeg maar je oor, Elektronica = zeg maar je hersenen.) dat ziet niet alleen maar in de laser. Dat zou de hogere lees-snelheden kunnen verklaren.
Dat is dus waarschijnlijk de reden waarom Plextor een hogere kwaliteit heeft, en omdat ze de hoogste eisen aan hun producten stellen voordat ze de fabriek mogen verlaten zoals morpheus_at_work al zei...
Weet iemand of DAO-RAW wordt ondersteund?
Ja, staat in de review...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True