Borderlands 2-dlc komt waarschijnlijk op 9 juni uit

Gameplatform Steam had kort een pagina online staan met daarop nieuwe Borderlands 2-dlc. De pagina werd snel weer offline gehaald. Naar verwachting komt de uitbreiding van Borderlands 2 op 9 juni uit.

De dlc moet een voorbeschouwing worden voor Borderlands 3 en krijgt de naam Commander Lilith & The Fight For Sanctuary. De dlc bevat onder andere een hogere levelcap tot level 80, nieuwe bazen, nieuwe gebieden om te ontdekken en nieuwe loot die verder dan het niveau Legendary gaat, gaf de beschrijving op Steam volgens Resetera aan.

In het verhaal van de uitbreiding is de Sanctuary belegerd, is de Vault-kaart gestolen en verspreidt een giftige stof zich over Pandora. Spelers moeten samen met Commander Lillith and the Crimson Raiders de boosdoener verslaan. Verder kunnen nieuwkomers straks hun personage meteen vanaf level 30 laten starten. Volgens SteamDB komt de dlc op 9 juni uit.

Eerder dit jaar verscheen het nieuws dat Borderlands 3, de eerste zes maanden, niet op Steam uitkomt omdat Epic een exclusieve deal heeft voor een half jaar. Ook zat ontwikkelaar Gearbox de afgelopen tijd in een moeilijke periode. Het bedrijf had onder andere te maken met een rechtszaak van 12 miljoen dollar en een Twitter-discussie na een misvatting over de aanwezigheid van microtransacties in de game.

Door Valentijn Demandt

Stagiair nieuwsredactie

07-06-2019 • 11:32

58 Linkedin

Submitter: Naxul

Reacties (58)

Wijzig sortering
Voor diegene die de game willen proberen voor een lekker prijsje. Zowel Borderlands 2 áls de Pre-Sequel zijn nu voor zes euro te krijgen via Steam! Dit is inclusief alle uitbreidingen en cosmetics. :)

https://store.steampowere..._The_Handsome_Collection/
Kijk wel ff goed naar de gameplay videos van pre-sequel. De traagheid en Oz zorgden er bij mij voor dat ik het spel na 2 uur al beu was :/
Het spel is op een aantal punten wat minder dan 2 maar heeft wel een paar van de best ontworpen classes uit de hele serie (hoewel je daar wel de DLC voor nodig hebt). Voor de huidige prijzen zou ik het gewoon proberen :)
Imo is zelfs BL2 met al die dlc’s meer dan €6,- waard haha
Oh absoluut. Het was me in eerste instantie uit bovenstaande posts niet duidelijk dat het 6 euro was voor 2 én tps samen met alle dlc, niet 6 euro per game. Dat is inderdaad helemaal een top deal en zelfs als tps dan niet je ding is, whatever :+
Je kunt het zelfs proberen en die 6 euro terugvragen als je het écht niks vindt 8)7
Ik geloof dat je geen aanspraak maakt op een refund (normaal binnen 2u) als je iets in de sale hebt gekocht.
Volgens mijn weten maakt dit niks uit, ik heb al vaker iets laten terugbetalen door Steam en ik koop bijna alleen maar games tijdens een sale.
Er is ook op de site van Steam niks expliciets gemeld over games in een sale die niet gerefund zouden kunnen worden.

https://store.steampowered.com/steam_refunds/
Dan zal ik het wel verkeerd onthouden hebben.
Na de twee uur kan je ook nog een refund aanvragen:
"There are more details below, but even if you fall outside of the refund rules we’ve described, you can ask for a refund anyway and we’ll take a look."
Ik heb een aantal games proberen te 'refunden'. Minder dan 2 uur speeltijd binnen twee weken werd niet moeilijk over gedaan; alles wat daar buiten viel werd geweigerd. Vaak koop ik een aantal spellen tijdens sales periodes maar probeer deze dan veel later dan twee weken uit voor de eerste keer. Dan heb je dus een grote kans dat je refund verzoek geweigerd wordt.
Heb dezelfde ervaring, heb een spel 30 min gespeeld, maar omdat ik het kocht tijden de vorige summer sale werd mijn refund geweigerd.
Altijd goed, zulke lessen.
Nee ik heb al vaker zaken in sale gerefund. Het kan wel zijn dat het in dit geval de hele bundle is die je moet refunden
Is dat wettelijk gezien ook daadwerkelijk zo?
Ja, nogal. Als Steam zegt dat ze dat niet doen terwijl dat wettelijk gezien wel zou moeten (wet koop op afstand), dan gaan ze een leuke rechtzaak tegemoet zien.

Al lijkt me dat de werkelijk anders is dan door @SpeedQber wordt gesteld. Steam zal hoogstwaarschijnlijk alsnog een refund geven, al willen ze dat natuurlijk niet per se aan de grote klok hangen.
Voor mij koste de Borderlands: The Handsome Collection maar €3,05, komt denk ik omdat ik al Borderlands GOTY Enhanced en Borderlands 2 GOTY en Borderlands: The Pre-Sequel al heb, heb hem meteen gekocht, Borderlands spellen zijn erg goed, Borderlands 2 vond ik tot nu toe de beste, en THE PRE-SEQUEL het minst, maar kan niet wachten op Commander Lilith & The Fight For Sanctuary :)
In die 6 euro zitten ook alle DLC s en skins
Toevallig heb ik net TPS vorige week uitgespeeld (net iets te vroeg gekocht...). Ik ergerde me daar ook behoorlijk aan, maar verderop in het spel wordt het een stuk beter. Zitten nog wel een paar erg grind-y quests in, maar uiteindelijk wel blij mee dat ik door ben gegaan :)
Het spel word vooral leuk later en bouwt zichzelf op vind ik, heb over alle 3 games verspreid nu iets van 600-700 uur en ik geniet er nog steeds van om een personage tot hoogste level te maken, bosses te verslaan op allerlei manieren (er zijn er echt 100e), verschillende skills Trees proberen met een daarbij behorende loadout en playstyle, en natuurlijk de heerlijke loot.

Zoveel variatie en content in dit spel!
Borderlands 2 (en 2,5) is dan ook een relatief oude game die vroeg of laat (laat in dit geval) wel in de budgetbakken zou geraken. Ik hoop dat Borderlands 3 ook net zo lang mee kan als z'n voorgangers.
BL2 is sinds ongeveer altijd al minimaal 1 keer per maand in de aanbieding op een of ander digitaal platform.
Thanks! added to Library ;)
Voor diegene die de game willen proberen voor een lekker prijsje. Zowel Borderlands 2 áls de Pre-Sequel zijn nu voor zes euro te krijgen via Steam! Dit is inclusief alle uitbreidingen en cosmetics. :)

https://store.steampowere..._The_Handsome_Collection/
Nice :D
via psn store heb je hem gratis als je n psn member bent.
Goede, ga ik gelijk binnen halen.
Ja hoor, natuurlijk net vorige week deze set voor 16 euro aangeschaft via mmoga.
*zucht* :'(
Vaag dat de pre-sequel ook in de aanbieding is maar los meer kost dan deze bundle waar ie ook bij zit. :D

Heb BL2 met een aantal expansions al maar dan toch deze collection ook maar kopen dan.
Op Xbox is de handsome collection ook in de aanbieding! :)
Thnx voor de tip! Meteen aangeschaft is echt geen geld! :D Borderlands 2 is echt geweldig The Presequel vond ik iets minder! 8-)
Op PS-plus is Handsome collection nu gratis..
Als toevoeging: je kan ook de HD texture packs gratis downloaden als je deze games koopt.
Voor de mensen die hier interesse in hebben: op Steam is er nu een Borderlands aanbieding. Namelijk: Borderlands: The Handsome Collection van 235 euro, voor 6 euro.

Hierin zit Borderlands 2, Borderlands: The pre-sequel en (volgens mij) alle DLC. Opzich een prima deal voor 6 euro, lijkt mij!
"van 235 euro"? De Handsome Collection heeft nooit zoveel gekost... Ze hebben alle launch-prijzen van de individuele games en dlc's bij elkaar opgeteld.

Maar 6 euro is natuurlijk hoe dan ook een koopje.
'the handsome collection' is dan ook eigenlijk een console release. Volgens isthereanydeal.com bestaat hij pas sinds begin dit jaar op Steam. En bundels op Steam tellen altijd alle losse prijzen bij elkaar om je je voordeel te tonen. Het voordeel is dat het daarbij ook rekening houdt met welke delen van de bundel je al hebt, dan zie je hoeveel voordeel je nog hebt ten opzichte van alles wat je niet hebt los kopen.
Levelcap blijft jammer. Waarom kan die niet gewoon eraf? Het is voor mij een van de grootste dompers om nog door te blijven spelen. Het is ook stom dat baddies wél boven de levelcap uit kunnen komen. Leuk voor de uitdaging, maar het is ook een vorm van gecheat worden.
Omdat ze nog iets van een balans proberen aan te houden... Als er geen level cap is dan kun je gewoon alle skills pakken. Lijkt mij eigenlijk best leuk, maar het helpt wel het maken van de beste build om zeep (want de beste build is gewoon hoog genoeg level zijn om alles te hebben).
De beste build maken is een proces. Dat je besluit om naar level 300 te gaan, kan een onderdeel daarvan zijn, maar dat hoeft niet. De beste build maken is in mijn ogen geen doel. Het gaat om hoe je daar komt.

Ik denk dus niet dat een levelcap bevorderlijk is voor als je een specifieke build aan het maken bent. Na playthrough 2 zit je misschien net pas aan level 70, en dan kun je besluiten om weer met iets anders opnieuw te beginnen.
Hangt er vanaf hoe je speelt... De mensen die de game echt veel spelen (en die bijvoorbeeld build guide video's maken) die spelen het meest op de level cap.
Het zou op zich ook kunnen dat dat maar een klein deel van de spelers betreft... Dat zou gearbox moeten kunnen zien in de stats denk ik.

Bij 2 heb je wel nog een ander nadeel als je de level cap volledig weg zou halen, namelijk dat het lastiger wordt om spelers in jouw level range te vinden voor multiplayer. 3 lost dat gelukkig al op met hun systeem waarbij spelers van elk level samen kunnen spelen. Ik heb eigenlijk geen idee of 3 nog een level cap heeft. Ik vermoed van wel, maar heb het niet meer heel goed gevolg (ik heb na de eerste hype al snel zoiets van ik zie het wel als de game uit is en ik zelf kan spelen, ga geen uren aan vroege gameplay en analyse/geruchten video's kijken)

Edit: Trouwens, nog een nadeel... Ik weet niet of je ook werkelijk tot de uiteindelijke levelcap gespeeld hebt (lvl 72, of OP8 maar dat is minder nodig), maar in UVHM moet je eigenlijk continu bezig zijn met je equipment verbeteren. Je kunt eigenlijk nauwelijks gewoon lekker een beetje knallen, althans, niet te lang, want als je pech hebt en er dropt niks goed maar je gaat wel een paar levels omhoog, dan heb je echt een probleem. De vijanden blijven sterker worden, en omdat ze vanzelf mee levelen kun je niet in een lager level area blijven farmen, maar als jouw equipment niet goed mee komt dan kun je op een punt komen dat het erg lastig wordt om nog goede equipment te farmen. Daarom is het juist fijn als je op max level aangekomen bent, want dan valt die last weg. Je kunt dan wel nog proberen om in overpower level te klimmen, maar dat heb je zelf in de hand en dus kun je doen wat je wil. Als je altijd maar door zou kunnen groeien in level dan moet je ook altijd maar je zorgen blijven maken om het vervangen van je equipment en heeft het weinig zin om dat ene perfecte wapen te proberen te vinden (want over een paar levels is ie toch weer achterhaald). Nee, onbeperkt levelen zou in Borderlands 2 zonder een flinke revisie van hoe de game werkt gewoon echt een nachtmerrie zijn.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 7 juni 2019 19:22]

Bij 2 heb je wel nog een ander nadeel als je de level cap volledig weg zou halen, namelijk dat het lastiger wordt om spelers in jouw level range te vinden voor multiplayer. 3 lost dat gelukkig al op met hun systeem waarbij spelers van elk level samen kunnen spelen.
Ohja, multiplayer :O
Nouja, spreek gewoon met elkaar dingen af. Ik denk niet dat je hier allerlei truuks voor uit hoeft te halen.
Edit: Trouwens, nog een nadeel... [knip]
Ja klopt, dat is hoe Borderlands loot uitdeelt. Zonder levelcap is het lastig om aan goeie loot te komen. Een game als Fallout 4 heeft andere/meer spelconcepten om dit op te vangen, o.a. perks om je wapens te upgraden, of zorgen dat je gewoon pingping hebt om ze te kopen (en daarvoor eerst de juiste NPC verkopers opsporen), of zorgen dat je heel veel of hele sterke baddies neermaait.

Borderlands heeft eigenlijk maar 1 manier om aan fatsoenlijke wapens te komen: baddies neerknallen. Die automaten zijn maar so-so, en veranderen steeds van stock. Er is geen garantie dat een bepaald goed wapen op een bepaalde plek te krijgen is. En de lootboxen, maar (officieel ;)) kun je die maar een paar keer openen. Maar ook dat is puur gokwerk.

Dus ja, ik ben het met je eens dat alléén de levelcap verwijderen niet per se tot een leukere game leidt. Ik doelde meer op een Borderlands-game zonder levelcap, waarbij de rest van de game daarop gebalanceerd is.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 7 juni 2019 21:19]

Klopt, ik ben zelf ook geen fan van wat ze in 2 met het loot systeem gedaan hebben. In deel 1 wou het wel eens gebeuren dat je bv op level 20 een hellfire of zo vond (legendary) en dat je die dan tot level 40 of zo kon gebruiken. Probleem daarmee was dat het gedurende die 20 levels de lol uit het jagen op loot haalde want er was toch nog niks beters. Maar in 2 zorgt de scaling er voor dat alles binnen een paar levels outdated is, vooral in uvhm, waardoor je juist niet meer echt er van kan genieten als je wat cools vindt... Hopelijk weten ze in deel 3 een betere balans te vinden, en dan zou ik het inderdaad ook leuk vinden als je aan je karakter kan blijven sleutelen, meer dan alleen badass ranks. In fallout 4 is dat inderdaad een sterk punt (hoewel je wel vrij makkelijk stompzinnig overpowered kunt worden).

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 7 juni 2019 22:44]

Maar de beste build is atlijd alle skills, dus dat is tot level x waarbij je alle skills op max hebt.
Ja dat is precies wat ik zeg. Maar je kunt je build limiteren tot de endgame (of de tweede endgame). Dat is wat Fallout 4 build guides ook doen, terwijl die game geen levelcap heeft.
Er zijn ook spelen waarbij je je level kunt resetten, als beloning word je dan bijvoorbeeld 2,5% sterker maar je moet wel weer jezelf door alle levels heen spelen voordat je hier profijt van kunt trekken, om daarna jezelf weer te resetten. Ideaal voor de echte die hard grinders. Zet de max op 50x met als beloning een leuk embleem en een skin op het einde.
Borderlands 2 heeft al zoiets in de vorm van badass rank. De challenges waarmee je die krijgt kun je ook resetten om ze opnieuw te behalen en op die manier dus steeds verder te stijgen in badass rank en zo sterker te worden. Eigenlijk dus precies hetzelfde, behalve dat je wel gewoon op max level kunt blijven spelen. Dat is in Borderlands wel zo fijn want eenmaal gewend aan bepaalde skill combinaties is het best rot om weer op laag level te spelen. En niet op een uitdagende manier, gewoon vervelend.
Levelcap blijft jammer. Waarom kan die niet gewoon eraf? Het is voor mij een van de grootste dompers om nog door te blijven spelen. Het is ook stom dat baddies wél boven de levelcap uit kunnen komen. Leuk voor de uitdaging, maar het is ook een vorm van gecheat worden.
Maar zonder levelcap voor baddies level je parallel naast elkaar. Dat heeft weinig zin dan he ?
Niet alle baddies hoeven te levellen. Sommige kunnen hoger zijn, en anderen kunnen op een lager level blijven steken. Daarbij kan levellen diminishing returns hebben; dus een 2x zo hoog level maakt je niet 2x, maar bijv 1,5x zo sterk.
Levelcap blijft jammer. Waarom kan die niet gewoon eraf? Het is voor mij een van de grootste dompers om nog door te blijven spelen.
Heus? Het kostte me 60 uur om 1 enkel karakter naar 72 te krijgen.
Kan ja. 60 uur is niet zoveel.
Probeer OP levels, zorgt voor een grotere uitdaging :), waarom niet oneindig levels? Skillpoints oneindig veel hebben zou veel uit het spel halen, zowel verschillende skilltrees en loadouts bouwen zou overbodig zijn en het zou gewoon niet balanced zijn
Again, dat is wat ik zei. Je moet niet botweg de levelcap weghalen. Het spel moet dan verder uitgebalanceerd worden. Je geeft dus zelf al het antwoord.
Ik ben benieuwd hoe die hogere level cap gaat werken met de overpower levels die we al hadden. In feite kon je daarmee al naar item level 80, je kreeg alleen geen skill points meer boven 72. Als dat nu wel zo is zou dat best wat broken builds mogelijk kunnen maken.
Ook hadden we al een item class boven legendary... Pearlescent.
Ze hebben in de source code van de HD update een nieuwe rarity verstopt.
"Rainbow" rarity

Kans bestaat dat deze rarity beschikbaar wordt in de nieuwe DLC.

[Reactie gewijzigd door Mr.Mew op 7 juni 2019 12:31]

Die pearls zaten in 1 ook. Zaten in die fort knox DLC.
Borderlands 2 ook te krijgen nu als je ps plus hebt!
"Kortstondig" ha.
Wel tof nog na zn lange tijd een game dlc uitbrengen! En dat als voor proefje op deel 3.
Tof een vervolg en ook nog een uitbreiding geweldig
Borderlands The Handsome Collection is deze maand gratis bij PS+, daar zit Borderlands 2 bij en ik had begrepen ook alle DLC.
Gaat deze nieuwe DLC dan ook gratis worden voor The Handsome Collection?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee