Apple geeft iOS ondersteuning voor Xbox One- en PlayStation-controllers

Apple gaat ondersteuning voor de Xbox One- en de PlayStation 4-controller niet alleen toevoegen aan de Apple TV-settopbox maar ook aan iOS. Zodra iOS 13 officieel uit is, zijn de controllers direct te gebruiken op iPhones en iPads.

Tim Cook maakte de komst van ondersteuning van de twee gamecontrollers bekend in het kader van de presentatie op Apples Worldwide Developers Conference. Sony laat weten dat de ondersteuning voor iOS, iPadOS en tvOS in de herfst zal komen. Larry Hryb, die als Major Nelson de spreekbuis is van Microsoft voor alle Xbox-zaken, bevestigt dat dit ook geldt voor Xbox-controller, al houdt hij het op 'later dit jaar'.

Het gaat specifiek om de Xbox One-controller met bluetooth die sinds de komst van de Xbox One S beschikbaar is. Bij Sony's controller gaat het om ondersteuning voor DualShock 4, de controller voor de PlayStation 4. Het is nog onbekend of alle onderdelen van de controllers worden ondersteund, zoals de aansluiting voor een hoofdtelefoon.

De ondersteuning van beide gamecontrollers zal deels samenhangen met de komst van Apple Arcade, een abonnementsdienst voor mobiele games. Deze dienst komt in het najaar uit en maakt het mogelijk om meer dan honderd games, die op geen enkel ander platform beschikbaar zijn, te spelen op iPhone, iPad, Mac en de Apple TV.

Door de ondersteuning voor de Xbox One- en de PlayStation 4-controller hoeven bijvoorbeeld Apple TV-bezitters niet langer gebruik te maken van bluetooth-controllers van derde partijen of de meegeleverde aanraakgevoelige controller. Toen de Apple TV uitkwam, moesten ontwikkelaars hun games verplicht ondersteuning meegeven voor deze aanraakgevoelige remote, al liet Apple die eis in 2016 varen.

De beperkte ondersteuning voor controllers en het feit dat er geen eigen, speciale Apple-gamecontroller wordt meegeleverd met de Apple TV is vaak onderwerp van kritiek geweest. Er wordt vanuit gegaan dat bijvoorbeeld het staken van de ondersteuning van Minecraft op de Apple TV zijn oorzaak vindt in de beperkingen om controllers te gebruiken.

Door Joris Jansen

Redacteur

04-06-2019 • 09:59

117 Linkedin

Reacties (117)

117
116
99
4
0
9
Wijzig sortering
Klein puntje, niet de Xbox elite controller, deze heeft namelijk geen bluetooth :P
Hoe communiceert deze dan? Alleen bedraad??
Via eigen protocol (op PC via Xbox dongle) en inderdaad via draadje.
Zoals Microsoft dat dus altijd al doet, al sinds de Xbox 360. (Daarom kon je voor de Xbox 360 controller zo'n apparaatje kopen die je via USB doet, wat ook fungeert als dongle)
De Xbox 360 controller for Windows heeft anders geen dongle nodig. :)
Nee, deze heeft standaard een USB kabel en is niet draadloos :P De draadloze variant heeft absoluut een dongle nodig.
Ah, ik heb idd de wired-variant.
Nee, de xbox one s controller werkt met standaard bluetooth, zelfs onder linux.
Ik geloof je op je woord :)
We hadden het echter over de Xbox 360 controller.
Bij mij wel, daar had ik zo'n witte USB ding bij met met een pair knop erop. Wellicht is die andere controller die jij bedoelt speciaal voor windows later uitgebracht.
Ik heb een zwarte. Mijn broer heeft een oudere, een witte, die wel met de dongle moet, maar die zat ook bij zijn X360.
De draadloze variant wel :-) xd
De Xbox One S controllers hebben wel bluetooth, daar heb je geen dongle voor nodig.
Klopt, maar ik haakte even in op die Elite controller, dat deze een eigen protocol gebruikt.
Nee, maar werkt bijvoorbeeld op PC alleen draadloos met een proprietary dongle, beetje zoals de oude xbox 360 controllers.
Of de originele Xbox One controllers. Pas vanaf het S model kun je de controllers met bluetooth verbinden.
Mmhhh, dat is wel een minpuntje.

Nu alleen Microsoft nog die local streaming naar iOS (/Android) toe gaat staan. Sony staat dit geloof ik al toe, maar correct me if I'm wrong.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 4 juni 2019 10:29]

Of met de Steam Link app verbinden met je Windows PC en daar de streaming functie gebruiken om naar je Xbox te gaan. Zal iets meer latency opleveren maar zou wel mogelijk moeten zijn ;)
Goeie tip. Maar ik wacht toch nog even geduldig op een directere verbinding. Streaming via een tussenapparaat zal voor mij net iets teveel latency en compressie opleveren.
Onecast kan dat al. Kost wel wat geld, maar werkt erg goed moet ik zeggen. :) Het is alleen geen officiële app helaas.
Gewoon vanaf mijn werk of waar dan ook in de wereld gewoon met mijn iPhone verbinden met de PS4 Pro. Remoteplay via de Windows of Mac app werkt ook heerlijk buitens huis.
zeer mooi idd, in de ios 13 beta werkt remoteplay blijkbaar al met de ds4 en de ps-app
Klein puntje, niet de Xbox elite controller, deze heeft namelijk geen bluetooth :P
Ze hebben het gisteren zelf laten zien en dat was toch echt een foto van de elite controller en zelf gezegd, dus het zal wel werken... :O

[Reactie gewijzigd door p0pster op 4 juni 2019 10:57]

Ik weet niet wat er gisteren te zien was, maar als ik afga op afbeeldingen van die (neem ik aan) stream:
https://www.windowscentra...tion-4-controller-support
Dat is een normale controller.

De enige andere foto met een elite die ik kan vinden is gewoon een mockup van de 3 controllers bij elkaar, PS4, XBO en Elite, maar die zie ik niet in de aankondiging.

Zelfs dan nog:
https://twitter.com/majornelson/status/1135675929584234496
Xbox Controllers with Bluetooth

En dat is de Elite simpelweg niet, of ze gaan nog een V3 maken die dit wel heeft.
De meest recente Xbox elite controller voor de One-X heeft overigens wel Bluetooth.
https://answers.microsoft...c2-417e-b10f-c3a07e27fca8
The Elite controller does not support Bluetooth. The only controllers that do are the base controllers from the Xbox one S and X consoles
Of er is stiekem een V3 uitgekomen, de V2 heeft ook geen bluetooth.
Leuk in combinatie met de Steam Link app
En Playstation Remote Play. Daarmee werkt het al. (Kan gewoon met Dual Shock 4 de playstation bedienen op m'n telefoon)
Werkt dat serieus al? ik heb afgelopen weekend nog gezocht en dan komen ze met draconische oplossingen als op je ps4 aanmelden met gast en dan je controller koppelen met de ps4.
Werkt al met iOS13 (welke net opengesteld is voor developers) als ik afga op wat er in dat topic wordt geschreven. Dan wil ik niet meteen zeggen dat het al werkt voor Jan en alleman die gewoon op iOS 12 nog zitten. Daar is voorlopig nog altijd een jailbreak voor nodig dacht ik om dus je PS4 controller werkende te krijgen. Dus nog eventjes geduld voor de rest van ons. :)
klopt zit niet in ios 12 voor zo ver ik weet.
Stomme vraag misschien, hoe sluit je dan zo'n controller aan (heb USB-C)?En heb je nog een specifieke app nodig om het te kunnen gebruiken (gebruik je android of ios?). Thanks alvast :)
De controllers werken enkel via Bluetooth. Je kan de controller gewoon koppelen als een MFI controller, en dan gebruiken in bijv. PS Remote Play app.

[Reactie gewijzigd door xoniq op 4 juni 2019 11:03]

Edit: mag verwijderd worden

[Reactie gewijzigd door bakuku op 4 juni 2019 16:58]

Werkt op de iOS 13 beta, niet op de huidige versie van iOS.
Daar gaat dit topic ook over. Nieuwe ondersteuning voor deze controller.
Dit wist ik niet eens! Thanks!
Dit geldt enkel voor de nieuwere Xbox One controller (PS4 heeft al van bij het begin bluetooth). De oudere Xbox One controllers (1573, 1697 en 1697 Elite) gebruiken nog 2.4Ghz wireless verbinding en de nieuwere model (1708) maakt gebruik van bluetooth.
Welke controller is fijner? de XBOX1 of PS4..? ben van plan een te halen, maar heb zelf geen ervaring met deze controllers...
Ik wil geen fanboy war hier, maar:

PS4 : ligt wat kleiner in de hand, opbaadbaar via USB
X1S: wat groter, dikker in de hand, AA batterijen (penlights), Microsoft heeft een oplaadbaar battery pack, ook via USB (~30 euro, los kopen)

Persoonlijk vind ik de DS4 beter, maar is net of XB of PS4 gewend bent.

[Reactie gewijzigd door loekf2 op 4 juni 2019 10:50]

Ik kreeg mijn Xbox controller gewoon met een accu en USB kabel hoor, maar er kunne óók batterijen in.

Vond de ps4 controller ook lekker, met name de triggers. Alleen die plaatsing van de thumb sticks verbaast me nog steeds. En het doel van het plaatje in het midden van de controller ontgaat me nog.
Persoonlijk vindt ik de XBOX controllers vanaf de 360 fijner.
Omdat ze wat "lomper" zijn liggen ze persoonlijk iets beter in mijn handen. (Ik heb kleine handjes)
Heb zelf altijd de Xbox controller beter gevonden, maar dat was dat komt grotendeels omdat ik dezelfde controller layout gewend ben sinds de allereerste xbox.

Ik zou een console in ieder geval absoluut niet uitkiezen aan de hand van de controller. Ik heb nu namelijk een PS4 met een Xbox controller layout, als blijkt dat je de andere controller fijner vind, dan koop je een aftermarket controller die je gewenste button layout heeft, daar hoef je dus echt niet aan vast te zitten.

Kies je console uit op game aanbod, exclusives zijn (imo) het enige noemenswaardige verschil tussen de consoles (en imo, dan doet ps4 het beter).

[Reactie gewijzigd door Zoop op 4 juni 2019 11:41]

Ja dat is echt 100% persoonlijke smaak. De een zweert bij die van de PlayStation (*steekt hand op*), de ander bij die van de XBox. En anderen vinden ze eigenlijk allebei niets, maar moeten toch iets.

Probeer ze beiden eens in een winkel als GameMania zou ik zeggen en make up your own mind. :)
Zowel ikzelf als mijn twee zoons hebben een voorkeur voor de xbox one s controller. Ligt enorm goed in de hand.
Zal de apple tv dan ook ondersteuning krijgen voor Project Xcloud en PS Now?
Ik denk dat dit afhankelijk is van Sony en Microsoft, of zij een app schrijven voor tvOS.
Ik denk dat 99% zeker zal zijn dat dit er komt.
Eens dit is precies wat MS wil. Zoveel mogelijk ondersteuning bieden voor elk platform.
Dit heeft Sony inprincipe ook gedaan op de begin dagen van PSNOW, maar die hadden na verloop van tijd de support van psnow voor de ps3, psvita en smart tv's stop gezet door te weinig animo waarschijnlijk. Ik zie in eerste instantie alleen apps voor iOS en andriod gebeuren, niet specifiek voor deze setup kastjes.
Mwah, als je al een iOS-app hebt kun je 95%+ codebase delen met de apple tv en hoef je alleen de GUI apart te onderhouden. Toch wel een ander verhaal dan met apparaten als smart TV's, dus denk dat zolang de iOS-app ondersteunt wordt de tvOS-app ook wel meegenomen wordt.
Ik weet niet of dat hetzelfde is. MS wil breed support inzetten voor Project xCloud. Dat is een filosofie.
PSNOW had denk ik minder die visie. Dan maakt het meer uit of iets gebruikt wordt of niet.
Maar we zullen zien :-)
Maar staat Apple dat toe is dan nog de grote vraag. ;)
game streaming? Tuurlijk. Doen ze al met Steam Link, Moonlight (NVidia) en AMD Link. Hell, zelfs PS Remote Play. Enige verschil is dat het van in-house streaming naar de cloud gaat. Beetje verhaal Plex vs. Netflix.

[Reactie gewijzigd door Travelan op 4 juni 2019 10:37]

Tenzij Apple dit weer gaat tegenhouden omdat ze nu dus ook bezig zijn met een eigen vergelijkbare dienst.
Vergelijkbare dienst? Bedoel je Apple Arcade? Dat is niet vergelijkbaar (behalve dan dat het ook iets met gaming te maken heeft).

Apple Arcade is een manier waarop Apple hun ecosysteem aantrekkelijker wil maken voor 'goede' games (i.t.t. de freemium crap). Ze doen dat door een alternatief betaalsysteem toe te voegen, namelijk een abonnementsdienst waarmee je toegang krijgt tot een library aan games. Meer te vergelijken met Xbox Game Pass.

Game streaming zal voor Apple straks alleen maar een mooie bijkomstigheid zijn. Minder reden een Xbox of PS neer te zetten, meer reden voor een Apple TV of iPad.
Wat denk je van PS Remote Play! O+ die is al op iOS, kwestie van omzetten, en je kan boven op je Apple TV je PS4 games spelen (en via je PS4 dus ook PS Now).

[Reactie gewijzigd door xoniq op 4 juni 2019 10:32]

inderdaad want de onscreen controls zijn het nl. net niet
Die kans lijkt mij vooralsnog vrij klein, laat ze eerst maar eens remote play ondersteunen.
Steam link app werkt hier prima hoor alleen is mijn controller nu nog met de bluetooth van de pc verbonden en kan ik hem in de toekomst met de ipad verbinden.

Edit: Moonlight is eigenlijk nog beter, niet enkel steam games maar alle stores…

[Reactie gewijzigd door StGermain op 4 juni 2019 20:47]

Ik denk dat je op de verkeerde post reageerd, ik heb het namelijk over Project Xcloud en PS Now en dat de ondersteuning daar voor niet snel zal komen.
Hele toffe ontwikkeling. Ik vraag me af of dit niet de opmaat is naar flinke concurrentie voor de Nintendo Switch? Zeker als je savegames in de iCloud opgeslagen kunnen worden.. Je start je game op je Apple TV. Vervolgens moet je weg, en pak je in de trein je iPad waarbij je dezelfde controller gebruikt.
Dan heeft apple heeeeel wat in te halen. Apple stond al niet bekend als een gameplatform en komt nu pas met deze ondersteuning. Iets wat andere bedrijven al jaren doen. Ik denk niet dat dit concurrentie voor Nintendo gaat worden die met hun eigen games de switch maar blijven verkopen. Ik vraag mij af voor welke games ik op een 'Apple' zou gaan gamen.
Mee eens dat er een gat is, zeker op het gebied van nieuwe triple A games, maar ze beginnen niet vanuit niets. Er is al een hele berg IOS games te vinden. Ik wil bijvoorbeeld heel graag onderweg GTA spelen, dat kan niet op een Switch, wel met een iPad.
Daarnaast zijn er al veel IOS devices in omloop, wat het voor de ontwikkelaars gelijk interessant maakt. Bij Nintendo keken de ontwikkelaars bij de release van de Switch toch de kat uit de boom, en wordt de Switch pas de laatste tijd interessant.
Ik zie wat je bedoelt.
Ik bedoelde zelf als game-platform een Origin, Uplay, Steam, Epic. De platformen waar de grote titels staan. Ik zie iOS pas de laatste tijd interessant worden, want fortnite mobile.

En zoals @Nieuwevolger al zei is iOS wel het grootste games platform maar dat is net even wat anders. Want ik het zo bekijk zijn vrouwen de grootste groep games, vrouwen tussen de 25 en 45....want candy crush etc.

Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen die Apple gaat doen om gamers te trekken. Er zijn al jaren heel veel ios devices in omloop, maar ik zie nog geen AAA-ontwikkelaars het als main platform gebruiken.

(ssssst niet over Diablo mobile beginnen)
Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen die Apple gaat doen om gamers te trekken. Er zijn al jaren heel veel ios devices in omloop, maar ik zie nog geen AAA-ontwikkelaars het als main platform gebruiken.
Ik denk dat dat vooral komt omdat het verdienmodel op mobiel volkomen verpest is omdat iedereen altijd maar wil dat alles gratis is, of op zijn hoogst 99 cent. Tegen die prijzen kun je gewoon niet winstgevend games ontwikkelen, met als resultaat dat het overgrote deel pay to win meuk is of vol met ads zit. Dit is wat Apple nu wil proberen aan te pakken via het Arcade abbo: alleen volwaardige games, betaalmodel op basis van abbo. Ik denk dat het een goede ontwikkeling is voor mobile games.

Overigens is er wel degelijk een redelijk aanbod aan AAA titels, en ook bergen met indy games die kwalitatief gewoon ontzettend goed zijn. Maar tot nu toe wel alleen maar games die geschikt zijn voor touch bediening. Hopelijk dat de controller support hier iets aan verandert.
Dit tot scheel contrast met dat iOS het grootste game platform is.
"game" platform.

Ik vind dat toch een hele andere categorie games die ook een heel andere doelgroep aanspreekt.

Om met de andere consoles te kunnen vergelijken, heb je (imo natuurlijk) op zijn minst fysieke input nodig, en het percentage dat een controller paired met ios lijkt mij te verwaarlozen (daar gaat nu dus wellicht verandering in komen, hence "ze hebben wat in te halen").

[Reactie gewijzigd door Zoop op 4 juni 2019 11:17]

Ik verwacht dat mensen toch voornamelijk een Nintendo-console kopen vanwege specifieke exclusieve games die ze toch nooit gaan porten, dus ik denk dat dat wel meevalt. Ik zie misschien wel gebeuren dat meer devs "serieuze" games gaan maken (ik bedoel, games die wat meer betrokkenheid vergen dan de gemiddelde smartphone-game) voor mobiele platforms (als het regent bij iOS dan drupt 't bij Android immers). Dat lijkt me een leuke ontwikkeling.
Dit vind ik ongelooflijk unlike Apple. Ik had veel eerder verwacht dat ze juist een eigen controller (lees ps4/xb1 clone controller) zouden ontwikkelen en verkopen. Gooi er zo'n pairing chip die ook in airpods zit in, groot apple logo erop, en je kan er zo 99 dollar / euro voor vangen.

Edit:
Ik vind het ook veel beter dat ze ps4/xb1 controllers ondersteunen, had het van Apple gewoonweg niet verwacht. Heb liever dit dan een dure iOS only controller.

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 4 juni 2019 10:32]

Gezien de Apple Pencil 125 euro is, zal het een stuk hoger zijn ;-)

Maar hier kiest Apple dus voor de consument. Briljant dit. Straks met Apple Arcade kan dit nog wel eens de gouden zet zijn.

Saillant detail: ik heb ooit voor Xbox gekozen puur omdat die controller beter was dan de PS controller. Dat was voor mij (en vast voor velen) de keus om voor Xbox of juist PS te gaan. Hiermee haakt Apple alle console gamers aan. Grafisch zullen ze niet snel opboxen tegen de Xbox One X of PS4 Pro, maar de 4K Apple TV heeft al krachtigere hardware dan de Nintendo Switch.

Interessant spul.
Ik heb zelf altijd Xbox en daarna Xbox 360 gehad. Nu couch gaming een eind over is (ik speelde xbox voor splitscreen co-op halo en gear of wars, allemaal op die manier uitgespeeld) zag ik bij Sony toch leukere exclusives. Pro-controller met Xbox layout erbij, en merk letterlijk het verschil niet.
Custom controllers zijn altijd vol op te krijgen gehad, een console uitkiezen puur op de controller vind ik daarom persoonlijk maar vreemd.
Imo, geen van de hardware maakt een zak uit, enkel en alleen het game aanbod.
De Switch met veel minder krachtigere hardware, bewijst dat wel.
Off topic enzo maar:

Ik heb toen de xbox360 uitkwam juist gewacht op de ps3 en die gekozen, om de controller. De xbox controllers moesten nog batterijen in. Daar had ik echt geen zin in. Oh en, de ps3 slikte laptop harde schijven, de xbox360 moest een dure custom hard disk hebben.
Anoniem: 343919
@Ruw ER4 juni 2019 10:24
Dit is juist een goede ontwikkeling toch? Microsoft en Sony hebben jaren ervaring en je hoeft zelf niet het wiel opnieuw uit te vinden en je creëert meer openheid. NU weet ik dat Apple ontzettend gesloten is met hun ecosysteem maar de laatste tijd is het toch meer open dan pak hem beet 5 jaar geleden. Airplay 2 op televisies, Apple Music op Android etc.

(niet alles natuurlijk, de Homepod is Apple/iPhone only, Airpods werkt het beste met Apple producten maar toch)
In mijn glazen bol zie ik ook nog wel Sony, Google of Microsoft Cloud gaming op Apple TV komen.
Als je de grote markt wil aanboren, zal je soms compromis moeten sluiten, trouwe aanhang van Apple zal het ongetwijfeld kopen, maar wil je ook de 'non Apple' mensen bereiken is dit een drempel die voor veel mensen dan te hoog zou zijn. In controller-wereld zijn dit gewoon de 2 meest gebruikte modellen.
Inderdaad. Al zou ik van Apple wel weer verwachten dat ze er een eigen draai aan geven.

Blijkbaar zien ze er geen heil in om hier een Apple-ontwerp van te maken. Dat betekent dat ze er geen tijd in gestoken hebben / willen steken of dat wel gedaan hebben, maar niets konden bedenken wat echt wat zinnigs toevoegde.
Ik vind het enorm slim. Ze weten dat veel gamers al een Xbox of Playstation hebben, en wellicht ook al een iOS device. Ze geven ze zo de gelegenheid om over te stappen zonder extra kosten, en misschien op termijn nog wel wat extra iPads te slijten aan huidige iPhone gebruikers. Zo zien ze ongetwijfeld een kans om op de lange termijn markt van Microsoft en Sony weg te snoepen.
Apple gaat veel verdienen aan de betreffende service, dus hoe lager de drempel, hoe groter de kans is dat men er geld aan gaat besteden.
Ik neem aan dat ook de DualShock 4 draadloos zal werken op een IOS device ? Dat is wel opmerkelijk, aangezien de DS4 enkel bedraad werkt op Windows machines, en de uitleg was altijd dat de DS4 een niet-standaard Bluetooth implementatie heeft (alsof er geen driver voor geschreven zou kunnen worden).

Bizar, ik googlede nog eens wat en kwam tot de vaststelling dat de DS4 gewoon moet werken met Bluetooth op een Windows PC. Vraag me af waarom ik altijd gedacht heb dat dat niet werkt.

[Reactie gewijzigd door Twixie op 4 juni 2019 10:32]

omdat standaard mogelijk niet alle functionaliteiten van de DS4 werken? Net zoals dat bij de dualshock3 ook al niet is.
Volgens mij omdat ze een beetje achter ste voren werken met pairing, en moet je bluetooth stack dat ondersteunen (wat niet altijd het geval is geweest).

Normaal maak je je device discovarable, ga je er mee zoeken met de computer en maak je dan een pairing.
Ik dacht dat bij de DS controllers het zo was dat de controller juist paired met het apparaat en dat maakte het bijzonder.

(Host -> client dus omgedraaid)

Kan ook klok en klepel zijn hoor, dus korreltje zout.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 5 juni 2019 11:44]

Ben benieuwd of "Xbox One Controller" ondersteuning stiekem "Xinput Controller" ondersteuning betekent. Dat zou betekenen dat mijn 8bitdo SF30 Pro controller er ook op werkt
Er staat heel specifiek Xbox One S controller. Ik heb een originele Xbox One controller. Wat is het verschil? En wat is er mis met de Xbox One X controller? Die zijn toch allemaal vrij identiek?
Dat is omdat de originele Xbox One controller niet over bluetooth beschikt, dat is een vereiste. Mijn 8bitdo heeft ook Bluetooth

[Reactie gewijzigd door WCA op 4 juni 2019 10:19]

Hoe communiceert hij dan met de Xbox? Is dat een custom RF protocol dan?
Een proprietary 2,4 ghz signaal dacht ik
"Xbox Wireless" is a proprietary protocol developed by Microsoft for connecting accessories to Xbox One consoles. Like Bluetooth or Wi-Fi Direct, Xbox Wireless enables controllers and select headsets to establish a direct wireless connection with the console, while avoiding the complexities that come with adapters or physical cabling.
Utilizing a higher frequency connection than traditional 2.4 GHz Bluetooth, on paper, Xbox Wireless promises a higher bandwidth connection for accessories. This, in turn, reduces latency, which can shave off vital milliseconds in competitive titles. The effects of this are mostly undetectable but should guarantee a stable connection for hardcore players.
https://www.windowscentral.com/xbox-wireless
Net even getest met een iPad pro 11 & een Dualshock 4. Werkt perfect!
Werkt de DualShock (oftewel de trilfunctie) ook?
Ik heb maar 2 games getest. Real Racing 3 & GTA: SA en daar werkte de trilfunctie niet. Kan ook aan de games liggen natuurlijk.
Zie je misschien kans om F1 Mobile Game te proberen? Deze beschikt sowieso over een trilfunctie (althans op de iPhone)...
Dat game heeft volgens mij geen support voor controllers.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee