Bose kondigt nieuwe noise cancelling-koptelefoon aan

Bose komt met een opvolger van zijn populaire koptelefoon QuietComfort 35 II. Het nieuwe model lijkt Noise Cancelling Headphones 700 te heten, en verscheen op de website van Bose, waaronder die in Nederland. Met de nieuwe 700-versie lijkt Bose voor een nieuw design te hebben gekozen.

De nieuwe koptelefoon kost in de onlinewinkel van Bose bijna 400 euro, en daarmee is het model iets duurder dan de QC35 II en vergelijkbare concurrerende modellen. Net als bij de QC35 II is noise cancelling de belangrijkste functionaliteit, en deze is nu op elf verschillende standen in te stellen. Daarnaast is er ondersteuning ingebouwde voor de augmented reality-dienst Bose AR, waarmee een koppeling gemaakt kan worden tussen geluid en ar-beelden.

Verder stelt Bose dat de accu het ongeveer twintig uur moet volhouden, en kan er binnen vijftien minuten voor 3,5 uur aan accucapaciteit worden bijgeladen via de ingebouwde usb c-poort. Daarnaast zijn er vier microfoons aan boord, waarbij het mogelijk moet zijn om de achtergrondgeluiden te onderscheiden van stemgeluid, en deze zo weg te filteren. Vragen kunnen gesteld worden aan Google Assistant en Amazon Alexa.

Vooralsnog is de nieuwe koptelefoon beschikbaar als pre-order, maar vanaf 20 juni gaat Bose deze wereldwijd leveren aan klanten die hebben besteld. Gezien de naamgeving is het mogelijk dat de QC 35 II, die inmiddels is afgeprijsd, leverbaar blijft.

Door RoD

Admin Mobile

30-05-2019 • 11:53

136 Linkedin

Submitter: T-!-M

Reacties (136)

136
134
89
6
1
27
Wijzig sortering
Laten we dit artikel eens aanvullen:
-Er zal geen omruilprogramma zijn om je QC35(II) om te wisselen voor een NCH 700 (https://twitter.com/BoseService/status/1134146552618860544)
-Het is een beetje onduidelijk of de NCH werkelijk een opvolger is van de QC35II: "the QC35 II's will continue to live on alongside the NCH 700's." Lijkt er dus op dat het eerder een nieuwe lijn van koptelefoons is. (https://twitter.com/BoseService/status/1134146552618860544)
-"The earcups of the headphones rotate flat and can be tucked into the convenient carry case that is included with the headphones." Ik kan hier niet goed uit aflijden of de koptelefoon dan ook net zo compact in de "carry case" kan worden gestopt als de QC35(II) (https://twitter.com/BoseService/status/1134133627984330752)
-De NCH 700 ondersteunt alleen de AAC en SBC codec, niet de AptX codec (https://twitter.com/BoseService/status/1134118239947055109)
-De precieze datum dat de koptelefoon wordt geleverd is nog niet bekent (https://twitter.com/BoseService/status/1134074439673344000)
-Je kunt de koptelefoon binnen 30 dagen naar Bose terugsturen als deze je toch niet bevalt (https://twitter.com/BoseService/status/1134067510087602176)
-Er wordt wederom een 2.5mm naar 3.5mm AUX kabeltje meegeleverd (https://twitter.com/BoseService/status/1133865010243952641)
-De NCH 700 ondersteunt Bluetooth 5.0! (https://twitter.com/BoseService/status/1133808202380787712)
-Vervangingsoorkussens zullen later beschikbaar worden om te kopen om vervolgens zelf de oorkussens mee te vervangen. (https://twitter.com/BoseService/status/1133800112138858496)
-Hier kun je je e-mailadres opgeven om te weten wanneer je de koptelefoon in Europa kunt bestellen: https://www.bose.nl/nl_nl...ling_headphones_700_black
-De hoofdkussens zijn gemaakt van zacht en duurzaam synthetisch proteineleer (https://www.bose.nl/nl_nl...ling_headphones_700_black)
-Zo te zien gebruikt deze koptelefoon de "Bose music app" voor zijn bediening i.p.v. Bose Connect. Al vind ik dit niet heel duidelijk, dus weet het niet zeker. (https://www.bose.nl/nl_nl...ling_headphones_700_black)
-Met de aanraakbediening kun je afspelen/pauzeren, vooruit/achteruit skippen, volume wijzigen, oproepen beantwoorden/beeindigen en oproepen weigeren, gesprek dempen. (https://assets.bose.com/c...ing-headphones-700_nl.pdf)
-Alexa kun je activeren met je stem, voor het activeren van Google Assistant, moet je de spraakassistent-knop eerst indrukken. (https://assets.bose.com/c...ing-headphones-700_nl.pdf)

Specificaties:
-Hoofdtelefoon:20,3 cm (h) x 16,5 cm (b) x 5,1 cm (d) 0,25 kg
-Draagetui:21,8 x 17,9 x 6,2 cm (h x b x d) (0,18 kg)
-Audiokabel:1,06 m
-Usb-kabel:0,5 m
-Bluetooth-bereik: Tot 10 m
-Oplaadtijd accu: tot 2,5 uur
-Snellaadtijd: 15 minuten voor 3,5 uur
-Gebruiksduur accu: tot 20 uur

Ik zal dit nog verder aanvullen als ik nog meer informatie vindt.

Edit1 (https://assets.bose.com/c...g-headphones-700_nl.pdf):
-De bijgeleverde USB-C-kabel is een USB-C naar USB-A-kabel
-De koptelefoon gaat nu automatisch uit als je hem 10 minuten lang niet hebt bewogen.
-Het aanraakoppervlak bevindt zich aan de voorkant van de rechteroorschelp, dus niet de gehele oorschelp.
-De Bose Music app kun je gebruiken om de aanraakbediening, Noise cacelling niveau en spraakassistent aan te passen. Deze koptelefoon werkt dus inderdaad via de Bose Music app.
-Het is blijkbaar mogelijk dat Bose nog de optie gaat toevoegen om Google Assistent te gebruiken zonder de spraakassistent-knop te drukken. Maar dit is blijkbaar op dit moment nog niet mogelijk.
-Ze houden het onduidelijk of de Google Assistant op de koptelefoon ook in het Nederlands beschikbaar zal zijn.
-De noise cancelling heeft inderdaad 11 standen: van niveau 0 (alles horen wat er om je heen gebeurt) tot niveau 10 (bijna totale stilte/nauwelijks omgevingsgeluid)
-Met de Noise cancelling knop op de koptelefoon kun je wisselen tussen je drie favoriete noise cancelling niveaus.
-De gespreksmodus is een handige functie waarmee de audio wordt gepauzeerd en het omgevingsgeluid volledig wordt toegelaten. Op die manier kun je snel even met iemand praten of direct alles horen wat er om u heen gebeurt. Hiervoor moet je de noise cancelling-knop 1 seconde ingedrukt houden om dit te activeren.
-"Wanneer u wordt gebeld, blijft de hoofdtelefoon op het huidige niveau van noise cancelling en wordt Self Voice geactiveerd. Met Self Voice klinkt uw stem natuurlijker in uw oren. Gebruik de noise cancelling-knop om het noise cancelling-niveau tijdens het bellen aan te passen"
-Gebruik de Bose Music-app om Self Voice aan te passen.
-Je kunt nu ook alleen maar de Noise cancelling functie gebruiken zonder audio: "Houd de aan-uit-/Bluetooth-knop ingedrukt totdat u een gesproken
mededeling hoort. De verbinding met uw mobiele apparaten wordt verbroken en er wordt geen geluid meer weergegeven. Vervolgens kun je het gewenste noise cancelling niveau instellen."
-Tijdens het opladen kun je de koptelefoon helaas wederom niet gebruiken.
-Tijdens het opladen knippert het acculampje wit. Wanneer de hoofdtelefoon volledig is opgeladen, brandt het acculampje continu wit.
-Het lijkt erop dat de koptelefoon inderdaad niet erg compact mee te nemen zal zijn: "Schuif de oorschelpen omhoog om de hoofdband zo klein mogelijk te maken. Draai beide oorschelpen naar binnen zodat ze plat liggen. Plaats de hoofdtelefoon plat in het etui." Dus je kunt de koptelefoon niet meer zo inklappen als bij de QC35(II). Zie pagina 44 van de handleiding voor een plaatje over hoe dit eruit zal zien.

Edit2: Typo-fixes :)

[Reactie gewijzigd door mrtnptrs op 30 mei 2019 23:46]

De koptelefoon gaat nu automatisch uit als je hem 10 minuten lang niet hebt bewogen
Ik mag hopen dat dit uit te zetten is! Ik heb momenteel de QC35 en die gebruik ik regelmatig in bed om naar binaural beats en zenmusic te luisteren en dan beweeg ik uiteraard mijn hoofd niet dus is zo'n 'feature' echt compleet ongewenst.

En als het reageert op of er wel of geen muziek wordt afgespeeld dan hoop ik dat dat beter werkt dan een speakersetje dat ik ooit had. Vaak staat de muziek heel zacht en dat speakerssetje gooide gewoon zichzelf uit na een aantal minuten omdat hij geen muziek detecteerde terwijl hij gewoon heel zacht stond. Ook de reden dat ik ze weg heb gedaan uiteindelijk.

Ook heb ik mijn QC35 gewoon wel eens op mijn hoofd achter de computer om te genieten van de stilte en achter een pc beweeg je ook niet echt je hoofd dan wil ik niet dat hij uitschakelt :/
Gelukkig maakt het volume niet uit omdat je muzieksignaal digitaal wordt verstuurd, inclusief de gewenste volume instelling. De omzetting naar dit volume gebeurt in je koptelefoon. Zolang je iets van muziek luistert geen probleem dus.
-Het is een beetje onduidelijk of de NCH werkelijk een opvolger is van de QC35II: "the QC35 II's will continue to live on alongside the NCH 700's." Lijkt er dus op dat het eerder een nieuwe lijn van koptelefoons is. (https://twitter.com/BoseService/status/1134146552618860544)
Ik kan bevestigen dat de NCH 700 naast de QC35 II komen te bestaan.
I beg to differ

Verder; dank voor alle extra informatie m.b.t. deze koptelefoon mrtnptrs, wordt gewaardeerd!
Of het design mooi is laat ik in het midden. Maar ik mis de cruciale informatie, dat is geen fout van Tweakers, want die staat ook niet op de website of in de press release van Bose zelf. Geen idee of het Bluetooth 5.0 heeft, geen idee of er eindelijk ondersteuning is voor AptX HD of LDAC, of dat het wederom alleen AAC is. De batterijduur blijft op 20 uur steken t.o.v. de 25~30 uur die de meeste concurrentie biedt.

Wat me echter het meest verbaast is dat ze afstappen van hun earpads, de grote pre van de QC35II's. De nieuwe earpads lijken meer conventioneel faux leather te zijn en zullen dus inherent warmer zijn. Het gewicht is ook niet afgenomen (zelfs iets meer met 0,25kg i.p.v. 0,24kg). Dus ik ben erg benieuwd naar de reviews t.o.v. het draagcomfort. Dat was w.m.b. de grote reden om deze headphones te kiezen boven de concurrentie.

Als er geen ondersteuning is voor HD codecs buiten AAC, en het draagcomfort niet toeneemt, dan vraag ik me af of dit wel een betere koop is dan de QC35II's, laat staan of het een betere koop is dan de concurrentie en dan met name de WH-1000XM3's. Ben erg benieuwd naar de eerste reviews, er zijn nog teveel vraagtekens.
De wh-1000xm3’s zijn dan ook wel echt de koning van bluetooth noise canceling headphones op dit moment. Wat dat betreft loopt bose ver achter en zouden deze eerder enkel wat meer in de buurt komen van die van sony, maar overtreffen lijkt me zeer on waarschijnlijk. Met 400 euro zouden de Sony’s inderdaad de veel betere keuze zijn. Of Bose moet nu echt onverwachts met iets veel beters komen, maar gezien Bose zijn reputatie als het om koptelefoons maken gaat lijkt me dat niet.
Bose is anders nog altijd de meester van de noise canceling. Bose is beter in de sub 100 Hz noise canceling dan de Sony's. Dat merk je direct en maakt vliegen met de Bose veel fijner door betere filtering van motorgebrom.
Ik heb ze beide geprobeerd op het gebied van NC merk ik niet echt verschil in het vliegtuig, misschien is de passieve NC van de Sony iets beter. Draagcomfort van de Bose is wel veel en veel beter, die kan je makkelijk een vlucht van 5 uur ophouden en bij de Sony kreeg ik na 30 minuten last van m'n oren, de Sony is ook veel te warm.
De sony overtreft de bose in noise canceling. Die troon bezit Bose al een tijdje niet meer.
Dat komt niet uit de reviews. Bose is heer en meester in de noise cancelling department.
Al zijn de Sony's niet slecht, Bose is gewoon de betere op dat vlak. Dat was met de oude lijn, de nieuwe Bose is nog weer een verdere verbetering.

https://www.tomsguide.com...1000x-m3,review-5909.html

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 31 mei 2019 11:28]

Nee hoor, dan kijk jij echt niet goed. In bijna alle reviews komt Sony echt als veel beter uit de bus. Jij pikt nu net 1 ertussenuit waar het toevallig niet zo is (wellicht betaald?) Ik was onlangs in de markt voor een nieuwe headphones en heb na vele reviews en heel veel onderzoek uiteindelijk de Sony's gekocht. In alle opzichten inclusief noise canceling verslaat hij gewoon de rest inclusief Bose. Ik snap dat je graag zou willen dat Bose nog heer en meester is als de uitvinders van NC. Maar Sony doet het inmiddels toch echt een tikkeltje beter.

Trusted reviews over de Sony's: The best noise cancellation ever

https://www.trustedreview...dphones-bluetooth-3450127
https://www.soundguys.com...35-ii-which-to-buy-22275/
https://krisp.ai/blog/sony-vs-bose-vs-bowerswilkins/
https://www.cnet.com/topi...dphones/stereo-bluetooth/

[Reactie gewijzigd door ro8in op 31 mei 2019 22:34]

Als je even verder zoekt bij de grote sites zie je steeds dat Bose de duidelijke winnaar in noise cancelling. En heeft ook de betere geluidskwaliteit voor kritische luisteraars. De Sony heeft wat te veel bas, of je moet liefhebber zijn van Beats. De Sony's zijn zeker geen miskoop, maar niet het beste wat er nu te koop is.

https://www.rtings.com/he...s-sony-wh-1000xm3/565/678
https://www.consumerrepor...es-ii-vs-sony-wh-1000xm3/

Het artikel hier gaat over dat Bose de noise canceling bij het nieuwste model nog verder heeft verbeterd.
Het wachten is op de nieuwste reviews.

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 1 juni 2019 16:15]

Ik geef je net een pak reviews waarbij allemaal de sony als beste uit de bus komen. En dit is enkel een kleine greep er zijn nog veel meer waar dat zo is. De enige review die ik kon vinden waar de bose in noise canceling beter uit de bus komt is die link van jou. Ik heb ze beide geprobeerd en net als de meeste reviews zeggen ervaarde ik echt een stuk betere noise canceling. Ik begrijp dat als je net de bose hebt aangeschaft je graag jezelf wijs wil blijven maken dat je de beste keuze hebt. Het is ook een prima keuze, maar die van sony zijn toch echt een tikkeltje beter.
Heb je de links wel gelezen? Dat zijn meerdere reviews die het tegendeel aangeven; Bose is gewoonweg beter dan de Sony met noise canceling. Maar dat is het hele punt met reviews, iedereen haalt er zijn eigen ding uit wat belangrijk is. En je weet niet of er betaald wordt voor de reviews.

Voor mij is het wegfilteren van achtergrondgeruis belangrijk, zoals in een trein of van een vliegtuigmotor , het filteren tot 100 Hz. Bose is daar gewoonweg beter in dan Sony of wie dan ook.
Bose is hier groot in en ook professioneel bezig voor militaire doeleinden en in de luchtvaart met FAA gecertificeerde noise canceling sets voor piloten.

https://www.bose.nl/nl_nl...es/aviation_headsets.html
https://www.bose.com/en_us/military.html

Maar veel succes met je Sony set. Die is niet slecht hoor, zeker niet.
Sorry maar ik lees dus echt het omgekeerde. Lees jij wel al mijn links? Jij geeft een link waarin staat dat de bose beter is. Ik heb je nu al stuk of 5 links gegeven waarin de Sony beter uit de test komen. Ik heb ze zelf ook getest en echt de Sony doet het echt veel beter. Je kan de noise canceling instellen, hij filter zelfs bijna stem geluid volledig. Dat had ik met de Bose echt niet hoor.
Het gaat niet om de aantallen reviews maar de inhoud. De Sony's zijn gewoon minder goed dan de Bose.
Maar veel plezier ermee. Alles is nu wel gezegd.
Ja maar lees je de inhoud wel?

Nogmaals een quote uit een van deze reviews:

Trusted reviews over de Sony's: The best noise cancellation ever

Lijkt mij vrij duidelijk?

[Reactie gewijzigd door ro8in op 3 juni 2019 23:15]

en de conclusie van Consumer Reports / de Amerikaanse Consumentenbond:
The QuietComfort 35 II the WH-1000XM3 are both great headphones, but in the end, we think Bose has made the superior product,”

Lijkt mij net zo duidelijk. :)
ben ik niet met je eens, bose is top segment van nosie cancelling
Is omdat? Bijna alle reviews zeggen namelijk wat anders. Zie mijn links hierboven.
Da's waarschijnlijk theorie. Ik heb de Sony en je hoort echt niets meer.

Ik heb mijn Sony een paar weken geleden gekocht na het lezen van een tiental reviews, en in elke review kwam de Sony als beste naar voren als het gaat om noise cancelling..
Anoniem: 1166176
@CR203231 mei 2019 00:16
Als je de testresultaten bekijkt doen de XM3's het algemeen wel beter, wel wat minder onder de 40 Hz: https://www.rtings.com/headphones/1-2/graph#565/2090/678

Na een beetje zoeken lijkt mij vooral rond de 100 Hz problematisch in een vliegtuig, maar misschien heeft iemand er meer verstand van.
Dat is uit de tijd van de xm2. De xm3 is ze inmiddels voorbij in NC en was dit al in geluidskwaliteit.
Heb vergelijkingen gehoord met bi-aural microfoons... En de nieuwe Sony is toch echt beter in noise cancelling.
Mogelijk presteren de QC35II's iets beter met sub 100 Hz noise canceling, al kon ik weinig verschil ontdekken tussen de XM2 en QC35II qua noise cancelling in het lawaaiige lab waar ik normaal zit. Wat voor mij gewoon veruit de doorslaggevende factor was, was dat de QC35II gewoon geen fijne muziekklank heeft. Qua geluidskwaliteit vind ik de XM2 gewoon echt veel beter, dan lever ik daar graag een fractie noise cancelling voor in.
Bose loopt helemaal niet "ver achter". Ik ben het met je eens dat de XM3 momenteel op alle vlakken beter is dan de QC35 II, maar dat verschil is per onderdeel helemaal niet zo heel groot. Neemt niet weg dat je nu gewoon een XM3 moet kopen als je in de markt bent voor een ANC hoofdtelefoon.

Bose moet alleen wel z'n ANC algoritmes verbeteren en customizable maken. Een vliegtuig heeft nu eenmaal andere akoestiek dan een kantoorpand; binnen deze omgevingen wil je soms ook nog willen customizen.
Enigste wat Sony zou moeten doen is de earpads vervangbaar moeten maken, eigenlijk te zot voor woorden dat het nog mogelijk is op zo'n bedrag.
Wat me echter het meest verbaast is dat ze afstappen van hun earpads, de grote pre van de QC35II's.
We weten natuurlijk ook niet zeker of dit wel de opvolger is van de QC-serie. Waarom zou Bose immers een succesvol label de deur uit doen? En inderdaad, zoals je zelf al aangeeft, is het vormconcept zeer verschillend van hetgeen waarmee Bose een enorme meerwaarde bood.
Dat is die wel. Bij de FAQ staat:
Wat is het verschil tussen Bose Noise Cancelling Headphones 700 en QuietComfort 35 wireless headphones II?
De QuietComfort 35 headphones II zijn geschikt voor iedereen die op zoek is naar veelgeprezen noise cancelling-technologie en volumeafhankelijke audioprestaties in een klassieke look. De Bose Noise Cancelling Headphones 700 bieden naast dit alles een gloednieuw akoestisch ontwerp voor iets betere noise cancelling dan de QC35 II. Bovendien kun je van volledige isolatie overschakelen naar volledig bewustzijn van de omgeving. Een andere belangrijke verbetering is het adaptieve systeem met vier microfoons, dat zich automatisch aanpast aan je omgeving. Zo wordt je stem geïsoleerd van andere geluiden en kun je probleemloos een telefoongesprek voeren of je spraakassistent gebruiken. En met de nieuwe touchinterface voor bediening met bewegingen beheer je je content op een intuïtieve manier.
Als ik die eerste paar woorden van het antwoord lees dan staat er overduidelijk dat dit GEEN opvolger is maar een model dat ze naast de QC35 II hanteren. Er staat vrij letterlijk dat je de QC35 II moet kopen als je $bla wilt en juist de 700 als je $bla+1 wilt.

Met andere woorden: het is maar net hoe je dit antwoord leest. Staat er nou daadwerkelijk wat ik hier boven neer heb gezet of is het domweg een antwoord die het verschil tussen beide koptelefoons aangeeft (wat de vraag eigenlijk ook impliceert)?

Als ik kijk naar het overzicht van koptelefoons die je nu kunt kopen dan staan beide modellen daar gewoon tussen. Dat is niet iets wat je zou doen als de een de vervanger voor de ander is. Al helemaal niet als het prijsverschil tussen beiden ook maar 50 euro bedraagt. Het heeft er dus alle schijn naar dat dit een model is die naast de QC35 II wordt gehanteerd. Kijk zelf maar (Bose website > Hoofdtelefoons > Noise canceling): https://www.bose.nl/nl_nl...ancelling_headphones.html

De laatste zin van dit tweakers.net artikel is dan ook terecht.

[Reactie gewijzigd door ppl op 30 mei 2019 14:35]

Van wat ik begreep op de Bose Reddit pagina is dit wel degelijk de opvolger van de QC35, maar heeft Bose besloten de namen van de hoofdtelefoons e.d. gelijk te trekken (als in NAAM PRODUCT + nummer) met de overige audioproducten. Zo komen er later dit jaar ook nog een nieuwe versie van de Soundsport Free uit die Bose Earbuds 500 gaan heten. Voorlopig zal de QC35 nog wel verkrijgbaar zijn lijkt me.

[Reactie gewijzigd door Brickviller op 30 mei 2019 15:32]

Hier wordt alleen gesteld dat dit een 'gloednieuw akoestisch ontwerp' heeft. Dit zegt mij niet dat intern iets dergelijks niet mogelijk is voor een evt. 'QC45'. Ik ben het met je eens dat dit waarschijnlijk wel degelijk de opvolger is, en dat Bose kennelijk gaat overstappen op een type naamgeving aan de hand van nummers. Maar op basis van de gegeven informatie stel ik het nog niet zeker.
Bose kennende is het zeer waarschijnlijk enkel AAC, dat doen ze nu al jaren... Wat ergens ook niet zo vreemd is, want ze designen ze vooral om te passen bij iPhones en iPhones ondersteunen geen AptX e.d. Hoewel ze prima functioneren op Android telefoons.
Dat is dus niet waar helaas. De standaard bluetooth audio SBC is een erg slecht (gecomprimeerd) klikkend gebeuren. Ook is er veel lag. Op Android is aptX de enige correcte keuze voor een € 200 > hoofdtelefoon.
En wat is er precies mis met LDAC op Android? Volgens mij is dat toch de beste keus als je hardware het ondersteund.
Omdat veel Android toestellen dat niet ondersteunen en de Bose QC35 ii al helemaal niet waar we het hier over hebben.
Ik ben het niet helemaal met je eens. Ik gebruik de qc35II nu ongeveer een jaar en geen enkel problemen mee. Ik switch bijna dagelijks tussen appel (iPad) en m'n telefoon (one plus 3).verschil tussen die twee merk je amper.
Ik neem aan dat je bedoeld met het verschil dat je het amper hoort op een qc35ii? De verschillen tussen AAC en AptX zijn wel degelijk te horen op een Hi-Fi koptelefoon.
Je bedoelt SBC vs AAC/aptX vs aptX HD. Tussen AAC en aptX is het misschien meetbaar maar niet hoorbaar. Die codecs zitten in hetzelfde segment. Houdt hierbij ook rekening met het feit dat bij aptX alles gecodeerd moet worden naar aptX terwijl dit bij AAC niet hoeft voor AAC materiaal (wel voor alles wat niet-AAC is).
Ik bedoel inderdaad AptX HD
De koptelefoon kan dan ook gewoon AAC, aptX en aptX HD kan hij echter niet.
Precies, en Android kan geen AAC. Vandaar dat je deze niet moet kopen als je geen iPhone hebt.
LDAC is zwaar overkill zelfde verhaal als met high res audio puur marketing
Niet als je bedenkt dat ACC maximaal 256kbs haalt. Dat is maar net een goed gecomprimeerde mp3. Wat dat betreft valt er echt wel duidelijk hoorbaar wat te verbeteren. LDAC doet dit al een beetje met 990kbs te halen, maar zelfs dat is ook nog steeds behoorijk gecomprimeerd. Dit is zeker niet gevalletje hifi placebo beter klinken. Er zit echt wel een hoorbaar verschil tussen 256kbs en 990kbs

[Reactie gewijzigd door ro8in op 30 mei 2019 17:17]

320kbs is ruim voldoende voor .Er zijn zoveel wetenschappelijk onderzoek gedaan een vrijwel niemand kon onderscheid maken tussen 320kbs en Flac bestand

Ipv steeds nutteloze bitrate te verhogen kunnen ze eerst beter muziekmaatschappij aanspreken over hun extreme compressie in hun muziek te stoppen https://en.m.wikipedia.org/wiki/Loudness_war
Daarnaast kan ik niks vinden over usb audio nu er een USB-C poort opzit. En is ook de vraag welke audio poort erop zit, de website van Bose noemt een audio kabel maar specificeert niet of de aansluiting op de headset 3.5mm of 2.5mm is zoals op de QC35II.

Het is een beetje een karig specificatie lijstje wat Bose zelf op hun website hebben staan.
Uit de handleiding op de site valt op te maken dat de koptelefoon een 2,5mm jack en usb-c aansluiting heeft. Je moet er wel te veel voor zoeken idd.

[Reactie gewijzigd door siraic op 30 mei 2019 13:57]

De batterijduur blijft op 20 uur steken t.o.v. de 25~30 uur die de meeste concurrentie biedt.
Deze reactie is niet bedoeld als flamewar, ruzie of wat dan ook.

Maar welke codec gebruiken de andere fabrikanten dan of hebben ze het alleen uitgerekend met het gebruik van SBC?

En dit is wat Bose AR doet. Wat je met de nieuwe Bose koptelefoon kan gebruiken. Kortom er is genoeg aanwezig.

https://www.bose.com/en_u...se/augmented_reality.html

HD Audio codecs zijn leuk, maar wat zijn de nadelen, want die hoor ik meestal niet en het is geen tovernarij.

Volgens de officiele website:

Wat is het verschil tussen Bose Noise Cancelling Headphones 700 en QuietComfort 35 wireless headphones II?

De QuietComfort 35 headphones II zijn geschikt voor iedereen die op zoek is naar veelgeprezen noise cancelling-technologie en volumeafhankelijke audioprestaties in een klassieke look. De Bose Noise Cancelling Headphones 700 bieden naast dit alles een gloednieuw akoestisch ontwerp voor iets betere noise cancelling dan de QC35 II. Bovendien kun je van volledige isolatie overschakelen naar volledig bewustzijn van de omgeving. Een andere belangrijke verbetering is het adaptieve systeem met vier microfoons, dat zich automatisch aanpast aan je omgeving. Zo wordt je stem geïsoleerd van andere geluiden en kun je probleemloos een telefoongesprek voeren of je spraakassistent gebruiken. En met de nieuwe touchinterface voor bediening met bewegingen beheer je je content op een intuïtieve manier.

Wat is de TriPort akoestische hoofdtelefoonstructuur?

De Bose TriPort akoestische hoofdtelefoonstructuur gebruikt externe poorten voor luchtcirculatie rond de oorschelpen om het akoestische volume te versterken zonder de omvang van de oorschelp te vergroten. Zo krijg je geluid van hoge kwaliteit en actieve onderdrukking van omgevingsgeluid uit een kleinere, lichtere en comfortabelere hoofdtelefoon. De TriPort akoestische hoofdtelefoonstructuur zit in al onze hoofdtelefoons en headsets voor consumenten.

https://www.bose.nl/nl_nl...lling-headphones-700.html

Deze reactie is niet bedoeld als flamewar, ruzie of wat dan ook.
Ik ben intensief op zoek naar een nieuwe koptelefoon en lees veel positieve reacties over de Sony WH1000XM3, is deze werkelijk zo goed? Is de QC35 beter?
Voor het vergelijken van de koptelefoons raad ik je deze uitgebreide review aan. Ik had echter ook de kans om beide modellen zelf bij collega's uit te proberen en daar heb ik mijn uiteindelijke keuze op gebaseerd.

De noise cancelling van de Sony werkte beter, maar ik heb uiteindelijk zelf voor de Bose gekozen omdat ik deze comfortabeler op m'n hoofd vond zitten en dat maakte voor mij het grootste verschil. Ik raad je daarom aan om te kijken of je beide een keer uit kan proberen.
Met welke hoofdtelefoon heb je destijds vergeleken? De Sony 1000MX2 of 1000MX3? De laatste heeft een verbeterd draagcomfort, en heeft een iets andere vorm.
Ik heb de 1000MX3 geprobeerd. Voor mij was het verschil dat m'n oren de koptelefoon zelf aanraakte, waarbij dat in de QC35II niet gebeurt.
Ik had de exact zelfde ervaring. Sony superieur in geluid en noise cancelling, maar m'n oren raakten de schelpen en ik kreeg na een half uur dragen zweetoren. Kwam van een QC35 af (was kapot gegaan), heb de Sony twee dagen intensief gebruikt en toch weer teruggeswitched naar de Bose.

Ik hoop dat Bose met deze nieuwe niet ingeboet heeft op die aspecten.

[Reactie gewijzigd door MarcelG op 30 mei 2019 19:49]

Ik heb de MX1 en MX3 (wegens gratis krijgen bij sony telefoon). Het draagcomfort als je ze niet snel achter elkaar draagt is bij allebei prima. Maar het is echt een wereld van verschil als je ze kort achter elkaar wisselt. De MX3 zit echt veel lichter op het hoofd, geeft minder druk en als je op bed ligt verdwijnt hij gewoon van je hoofd (alsof hij er niet meer is, maar er toch wel is)
Dit! Ik heb ze ook beide gehad en uiteindelijk de MX3 voor een vriendenprijsje van de hand gedaan simpelweg omdat ik de Bose comfortabeler vind.
Ik heb zelf de Sony en mijn keuze was gebaseerd op de looks, geluidskwaliteit en een betere NC (ik ervaar geen problemen met de laatste firmware). Voordeel van de Bose vind ik dat je twee devices tegelijk kan koppelen en bij Sony maar 1. Als ik gebeld word dan ben ik slecht te verstaan met de Sony, met Bose weet ik dat niet. Stemmen filtert hij niet zo goed maar volgens mij is NC daar ook niet voor ontworpen omdat de geluidsgolven te veel variëren in tegenstelling tot ventilatiegeluiden bijvoorbeeld.

Er zijn zat reviews die de twee vergelijken en bij diverse winkels kun je hem vast uitproberen. Beide zijn geen miskopen in ieder geval en ik kan niet meer zonder (in OV en in een kantoortuin).
Ik gebruik mijn QC 35 (1st gen) regelmatig om te bellen op het kantoor. Ik heb eigenlijk nooit echt klachten gehoord over verstaanbaarheid. En het is echt ideaal om de headphones gekoppeld te hebben aan je laptop en je telefoon.
Het ontbreken van goede multipoint is dan ook een gemis voor velen op de Sony. Mocht Sony dat aanpakken dan was de keuze voor vele mensen een stuk eenvoudiger, of net moeilijker afhankelijk van hoe je het bekijkt.

[Reactie gewijzigd door Blokker_1999 op 30 mei 2019 12:49]

Hij bedoelt dat jij jezelf door hoort, vanwege de NC.
Ik probeer telefoneren te vermijden met deze headset, terwijl ik het gek genoeg wél gebruik voor Discord. Alleen heb ik NC Dan wel uit staan.
Telefoneren gaat wat minder, maar daar heb ik hem ook niet voor gekocht. Dan maak ik gebruik van de Pkantronics Edge (taxichaufeur model). ANC i.c.m. telefoneren is niet handig, omdat je je zelf dan dof verstaat.
Wat bedoel je met minder telefoneren?
Als je belt is het geluid minder. Alsof je onderwater zit. Zie bijgevoegde url.
https://www.reddit.com/r/...ear_me_on_a_call_i_sound/
Thxs, maar wat een gezever overall. Heb 10 reviews gelezen, de ene vind bose beter met bellen de ander sony ivm een betere output line. Gek wordt je ervan
Mee eens. Feitelijk ontlopen elkaar niet zoveel.
De WH1000XM3 zijn heer en meester, betwijfel zelfs of je dit nog een mening kan noemen. Het is feit is namelijk dat de QC35 vrij snel over hun nek gaan als je van muziek houdt waar een lage bass in zit, of gewoon iets meer dan usual. De WH1000XM3 blijft strak ook op de hoge volumes, zonder direct terughoudend te klinken, maar ook op lage volumes is het een erg fijne koptelefoon. Soms zet ik hem op 15% (heel zachtjes) met noise cancelling aan. Je hoort dan echt helemaal niks meer, alleen heel zachtjes de muziek erg fijn op rumoerige plaatsen. Heb de QC 35 meerdere keren beluisterd om tot het besluit van de sony te komen. Daarnaast is het draagcomfort en accu natuurlijk ruim in orde
Misschien een gekke vraag, maar deze koptelefoons zou je ook dus kunnen gebruiken als gehoorbeschermer. Werkt de noice canceling alleen als deze muziek afspeelt?
Bij de XM3 wordt de koptelefoon niet na 5 minuten stand-by uitgezet, bij de eerdere versies wel.
Dat kun je tegenwoordig in de app aanpassen.
Langer dan 5 minuten nadat je dat eenmalig in de app instelt. Het is een setting.
Sommige modellen wel. Ik gebruik mijn QC25 (oud bedraad model van Bose, nu voor +/- 100-150 euro te krijgen) regelmatig "draadloos" puur en alleen voor de noise-cancelling. Ik hou niet zo van muziek tijdens het werk. De noise cancelling dempt het geluid van de aircon volledig en het geroezemoes van kantoor deels, als het echt erg rumoerig is dan zet ik wat natuurgeluiden op met noisli. En dan is het helemaal stil (dan wel een draad nodig). In het vliegtuig gebruik ik hem ook veel op deze manier, het is heerlijk die stilte.

Dus ja bij sommige modellen kan het gewoon. Mijn Sony WF-1000X'en gaan wel in standby als ik niet verbonden ben met bluetooth maar de noisecancelling daarvan is toch niet geweldig.
Ja, gedeeltelijk. Echt beschermen tegen harde geluiden kunnen ze beide maar beperkt en ik heb helaas moeten ondervinden dat de QC35 simpelweg kapot ging bij een te hoge geluidsdruk. Was ook wel 97dB, maar goed, ik had niet verwacht dat ie daar van kapot zou gaan. Begon enorm te brommen, piepen en kraken en was daarna (ook bij gewone kantoortuin geluiden) totaal niet meer adequaat.
Is ergens ook wel logisch natuurlijk; ANC vereist dat er actief tegengeluid gemaakt moet worden, en bij een bepaald geluidsniveau moet er dusdanig veel en hard anitgeluid gemaakt worden dat de drivers de geest geven.
Ik heb de Sony in bezit en ben er erg over te spreken, draagcomfort is goed en ook de ANC werkt geweldig! Heb de Bose niet vergeleken dus daar kan ik geen uitspraak over doen.
De Bose heeft een uitstekend draagcomfort en noise canceling eigenschappen. Enkel bellen/skypen met de QC35II zijn een beetje vervelend omdat je eigen stem wordt onderdrukt, heeft de Sony koptelefoon niet hetzelfde probleem ?
Ik heb hem nu een aantal maanden en 1x mee gebeld, maar kan me niet herinneren dat iets mij stoorde.
Probeer de volgende keer extra op te letten, het valt bijvoorbeeld op dat de 's' klanken van mijn eigen stem heel goed worden onderdrukt, waardoor ik het gevoel heb dat ik ze niet goed uitspreek. Ik spreek dan ook aanzienlijk harder als ik bel, en daar heeft mijn vrouw dan weer last mee :X
De Sony WH1000XM3 recentelijk gekregen op conferentie. En zelf content met de koptelefoon. Geluid beleving is erg persoonlijk. Kan alleen maar aangeven bij twijfel ga beide eens testen.
Ik vond de XM2 al beter dan de QC35II en dan met name de geluidskwaliteit. De Bose vond ik erg kil klinken.
Ik heb de 1000XM3 en ben er zeer over te spreken. Ik zou hem wel vergelijken met de Bose 700, want daar weten we niet van hoe die klinkt..
Enig idee of deze koptelefoon over Bluetooth 5.0 beschikt?
Volgens digital trends heeft 'ie 5.0, maar mist hij ondanks dat een paar codecs:
Disappointingly, despite using Bluetooth 5.0 on these headphones, Bose has opted to stick with lower-bandwidth Bluetooth audio codecs, SBC and AAC, instead of adding support for the higher quality aptX and aptX HD codecs.
Volgens digital trends heeft 'ie 5.0, maar mist hij ondanks dat een paar codecs:
Disappointingly, despite using Bluetooth 5.0 on these headphones, Bose has opted to stick with lower-bandwidth Bluetooth audio codecs, SBC and AAC, instead of adding support for the higher quality aptX and aptX HD codecs.
Dat is best heel jammer! Op de Sony’s geven die nieuwe codecs juist een merkbare verbetering van het geluid. Tenminste op Android telefoons die intussen standaard LDAC ondersteunen in de huidige Android versie.

Als je een Apple device hebt, dan kan je toch niet hoger komen dan de AAC codec. Dus dan maakt het dan nu nog niets uit.
Wat betreft Apple device:
 • iOS devices doen SBC of AAC
 • Macs doen SBC, aptX of AAC
Heb je een Mac die alleen maar SBC wil doen dan is het handig om even de volgende handleiding te volgen: How to force aptX/AAC.

Overigens maakt het niet uit of je aptX of AAC gebruikt, dat zit op een gelijk niveau. aptX HD schijnt dan weer andere koek te zijn. In hoeverre dat allemaal opgaat is een beetje de vraag nu veel van dit soort hoofdtelefoons hun eigen DAC en geluidssignatuur hebben. Er zijn bijv. veel mensen die een Bowers & Wilkins PX hebben en geen verschil merken tussen 3.5mm, USB-C en bluetooth.
En zo komt het weer een stukje dichterbij de functionaliteiten van de Parrot Zik 3. Alleen nog draadloos opladen en hoge resolutie audio weergave met USB toevoegen en functioneel is het een kloon, behalve de accuduur die Bose toch wel beter voor elkaar heeft.

Blijf het onbegrijpelijk vinden dat de Zik 3 niet meer verkocht wordt. Wel een mooi , maar dure koptelefoon van Bose :-)
Omdat de parrot 3 niet langer verkocht wordt? https://www.parrot.com/nl/en/audio/parrot-zik-3

Heeft de parrot wel noise cancelling dan?
Dat is ook precies wat ik aangeeft.. onbegrijpelijk dat hij niet meer verkocht wordt en dat Parrot er niet meer aandacht aan geschonken heeft. Het was zijn tijd ver vooruit als ik zie dat Bose nu pas met een soortgelijke koptelefoon komt.

Zeker heeft de Zik noice canceling. Al vanaf de Zik 1.
Ah. Ik dacht dat je verbaasd was dat niet meer mensen hem gekocht hadden. My bad!
Kan iemand mij vertellen wat de waarde is van 11 NC standen? Is dit voor verschillende soorten omgevingen?
de 1000MX heeft 20 standen. Het is een ambient functie. Op standje 20 laat die geen geluid door, op stand 1 wordt het buitengeluid versterkt in de hoofdtelefoon doorgegeven.

Stel, je zit ergens, dan wil je je maximaal afschermen voor buiten. Zit je op de fiets, dan wil je het buitengeluid meekrijgen omdat het anders levensgevaarlijk is. En dan zit je bij de Sony op stand 6. Voor 4-5 situaties heeft de Sony default standen die je kunt aanpassen.
En hoe stel je die standen in dan? Ik had er pas nog een gekocht, maar snel weer teruggestuurd omdat een van de scharnieren begon te piepen.
Binnen de app die je installeert op je iOS/Android telefoon.
https://news.gigarefurb.c...final-100774650-large.jpg
Een stand dat alles gecanceld wordt behalve stem geluid zou ook wel heel handig zijn. Zit zoiets op die 1000MX?
Speciale "hinges"...ziet er wat fragiel uit...maar Bose kennede zal het wel robuust zijn.
Ben benieuwd of die nieuwe hinges nog wat meer vrijheid (en dus comfort) bieden.

[Reactie gewijzigd door Clemens123 op 30 mei 2019 12:16]

De beugel is van RVS wat ik zo lees.
Misschien een stomme vraag maar zijn de noise cancelling koptelefoons van bose of de sony alleen maar goed om mee op reis te gaan of is dit ook een goed idee voor aan de computer.
ik gebruik mijn Bose QC35 II eigenlijk overal voor, er zit geoon een 3,5 mm jack bij dus kan ook gebruik worden op ene laptop of computer zonder dat je de accu hoeft te gebruiken.
bedankt voor de info!

ik heb nu een Beyerdynamic DT-770 maar ik merk dat die nogal vast op mijn hoofd staat en na een tijd dus niet zo comfortabel meer is.

[Reactie gewijzigd door Maffie500 op 31 mei 2019 11:27]

de Bose zit wel licht op je hooft en je voelt hem dus bijna niet, je moet er alleen rekening mee houden dat hij meer gemaakt is voor grotere hoofden.

in mijn geval zit hij nog net vast op zijn kleinst XD
Ik heb zelf de Bose QC 35 II, en ik moet zeggen dat het design van de nieuwe mijn nou niet echt aanspreekt (via beschikbare foto's). Daarnaast lijkt het op de afbeeldingen dat het niet mogelijk is om de headset in te klappen en netjes op de bergen, dit zou voor mij best wel een gemis zijn aangezien het meer ruimte in beslag zal nemen.

[Reactie gewijzigd door isene op 30 mei 2019 12:15]

Wat is het verschil met de eerste QC35?
Qua globale vormgeving geen, volgens mij extra knop voor bijvoorbeeld Google assistent
Hoewel ik Bose nooit echt subtiel vond in haar product ontwerp, vind ik deze wel een stuk subtielER. Ben erg benieuwd of ze hiermee de concurrentie aan kunnen met Sony die ook erg goed bezig is de laatste tijd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee