Fox is optimistisch dat KPN Fox-zenders als 24Kitchen blijft doorgeven

Tv-bedrijf Fox zegt dat het optimistisch is over de kans dat Fox-zenders als National Geographic en 24Kitchen beschikbaar blijven bij KPN. Die providers kondigde in een mail naar klanten aan dat de Fox-zenders vanaf 1 juni zullen verdwijnen.

Het gaat volgens de mail aan klanten en een geüpdatete post op het eigen forum om Fox TV, National Geographic, 24Kitchen, Zing en Antenna3 uit het basispakket en Nat Geo Wild, Wildhitz en BabyTV uit het aanvullende zenderpakket. KPN zegt dat de bedrijven er bij onderhandelingen niet uitkwamen, maar Fox ontkent dat en zegt dat het 'optimistisch gestemd' is dat KPN de zenders zal blijven doorgeven. Volgens Fox is de aankondiging van KPN voorbarig.

KPN en Fox lagen enkele jaren geleden ook al in de clinch over het aanbieden van betaalzenders, zoals Fox Sports Eredivisie met live-verslagen uit de hoogste Nederlandse klasse van mannenvoetbal. Dat leidde toen tot een rechtszaak en vlak voor het einde van de vorige overeenkomst tot een akkoord.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

10-04-2019 • 18:07

84

Reacties (84)

84
77
53
4
0
12
Wijzig sortering
Ik zal 24kitchen wel missen hoor |:(
De doorgeefluiken (KPN/ziggo) verdienen grof aan de zenders, van je abbo kosten komt haast niks bij de zenders zelf terecht.
Verdienen doorgeefluiken er grof aan :?
Die marges zijn behoorlijk minimaal hoor en Fox staat niet bekend als filantropische instelling.
Het is een kwestie van keuzes maken, afdingen en soms je poot stijf houden als provider, als je de kosten niet wil doorberekenen aan je klanten. Dit zijn keiharde onderhandelingen.
Leuk voorbeeld is Stichting Kabel Veendam, (SKV, een kleine lokale provider) die ooit heel RTL op zwart dreigde te zetten omdat RTL de prijs opdreef met de komst van RTLZ in 2015
De onderhandelingen lopen onder meer vast op de vergoeding die RTL eist van SKV om RTL Z door te mogen geven. Volgens Bert Feiken van SKV is deze doorgiftevergoeding te hoog en zou de abonneeprijs daardoor omhoog moeten. Daarnaast eist RTL een plek in het digitale basispakket. ‘Maar wij vinden RTL Z meer iets voor een pluspakket’, stelt Feiken. ‘Al is dat waarschijnlijk een gepasseerd station, omdat Ziggo en KPN de zender wel in het basispakket hebben gezet.’ RTL verlangt bovendien dat kabelbedrijven de nieuwe zender op kanaal 11 zetten. ‘Als je dat niet doet, moet je meer betalen’, vertelt Feiken via RTV Noord
SKV is niet de enige tv-aanbieder in het land die nog geen akkoord met RTL heeft over doorgifte van RTL Z. Ook andere kleine kabelbedrijven, zoals Kabel Noord in Noord-Friesland, en bij satellietaanbieder Canal Digitaal is de zender nog niet te zien.


Dit was bij SKV (eigenwijze sympathieke club trouwens) niet voor het eerst, in 2003 liep het zelfs zo uit de hand dat zenders van de toenmalige HMG groep enkele weken helemaal niet te zien waren, dat werd een rel die zelfs de 2e kamer haalde en de voorzitter van de stichting politiebescherming kreeg.
Hier onder een stukje geschiedenis, met dit huidige Fox KPN conflict blijkt dit dus nog steeds 'actueel' ;)

Voorzitter Tillema laat de zenders van de Holland Media Groep van de kabel verwijderen, omdat de maatschappij niet langer wil betalen voor de doorgifte in Veendam. De SKV had de HMG tot maandagmorgen de tijd gegeven om met geld over de brug te komen.
Jaarlijks kreeg het kabelnet daar bijna 10.000 duizend euro voor. De Holland Media Groep (HMG) wil de vergoeding helemaal afschaffen. De HMG had vorige week nog een tussenbod gedaan van 800 euro voor een jaar lang, maar voorzitter Tillema van de SKV is daar niet tevreden mee.
Update
RTL heeft inmiddels zelf reclame zendtijd ingekocht bij Tekst TV van RTV Noord om de kijkers uit te legen wat er aan de hand is. Op de kabelkrant legt het bestuur van de "Stichting Kabelnet Veendam" uit dat de zenders van de Holland Media Groep (HMG) voorlopig niet meer te zien zijn omdat die niet meer wil betalen. Een aantal abonnees van Stichting Kabelnet Veendam heeft het abonnement al opgezegd. Anderen spraken voorzitter Tillema moed in. De burgemeester van Veendam heeft laten bovendien politietoezicht geregeld voor de woning van Tillema.[Radio.nl]
Het is een onzettend interessante wereld. Ik kan het boek 'Cable Cowboy' aanraden. Is de biografie van John Malone, de man achter het Liberty empire en een van de cable TV pioniers, staat vol met dergelijke verhalen :)

KabelTV was een monopolie business als een utility, met een sterke onderhandelingspositie naar de content providers en een nog sterkere naar de consument. Maar, naarmate de content providers groter werden en sterkere merken, werd de positie van de kabelboeren minder sterk. De manier om hiertegen te hedgen is het hebben van zowel content als infrastructuur (Discovery/Eurosport was/is deels in eigendom van Malone). Met de opkomst van internet kwam er een concurrent bij voor de kabel boeren. Dit resulteert in 4-in-1 providers (internet, TV, telefoon en mobiele telefonie), zoals VodafoneZiggo. Aan beide zijden vindt schaalvergroting plaats om een betere onderhandel positie te hebben.

Netflix is (was) een grote bedreiging voor zowel de oorspronkelijke content als de infrastructuur bedrijven. Beiden verliezen inkomsten enerzijds door het wegvallen van de hoge kabel marges voor pay-TV en door de hoge kosten voor data transmissie. Je ziet nu dat de grote content bedrijven consolideren en proberen marktaandeel terug te winnen. Hier in Denemarken experimenteren de providers met Netflix abbonementen via de provider.

Uiteindelijk winnen vooral de aandeelhouders. Als al die firma's 20%+ EBIT resultaten rapporteren, kan je je wel voorstellen waar je abbonementsgelden blijven :). De investeerders in Netflix verwachten op termijn dezelfde RoI :)
SKV betrekt z'n signaal volgens mij van Kabeltex op Texel. Maar dat ter zijde.
De helft }>
Een collega in Veendam neemt de helft van hun tv-signalen via Kabeltex.
Ik zal national geographic anders best wel missen hoor altijd wel wat leuks op. :'(
Vroeger wel ja, nu zijn het oneindig lang storage wars achtige perikelen. Ik mis de dagen dat er nog echt natuur en aardrijkskunde te zien was.
Discovery hetzelfde verhaal, slechte reality tv meuk over nazis en aliens. Waar zijn de docu's....
Juist, wat @Styreta en @Kraanmachinist zeggen. 90% van de programma's op beide zenders is massameuk. Ik keek vroeger graag naar programma's als Industrial Revelations met Mark Williams en later Ronald Top en andere programma's op het gebied van natuur- en aardrijkskunde. Enige dat me nu nog een beetje interesseert is How it's made...
ik zal daarentegen kpn een beetje missen.
Als je de bruto- en nettowinstmarges van die bedrijven ziet valt het wel mee met dat grove verdienen. Hardwareleveranciers waar wij onze leuke IT spulletjes van kopen doen het veel beter qua winst.
Zouden ze dat niet wegsluizen als 'royalties' zodat ze er geen belasting over hoeven te betalen?
Maar de zenders moeten juist blij zijn dat een partij ze doorgeeft, de zenders verdienen immers aan reclame. Zenders met (bijna) geen reclames mag je vaak flink geprijsde extra zender pakketten voor aanschaffen (bijv. Film1).
Zo heel veel verdienen de providers niet aan Fox want de providers moeten betalen voor doorgifte.
De doorgeefluiken (KPN/ziggo) verdienen grof aan de zenders, van je abbo kosten komt haast niks bij de zenders zelf terecht.
Dat is een opvallende mening. Zeker als je het jaarverslag van providers leest en ziet dat je gewoon niet gelijk hebt. Wat denk je dat het kost om F1 door te geven? Of GoT? Of voetbal?

De overnames in deze sector komen vooral omdat je alleen door schaalvergroting voldoende kan verdienen en de steeds stijgende kosten van de content kan betalen. Voor de overnames zag je dat veel van de providers maar zeer geringe winst maakte. Dus 'grof' verdienen was er nooit bij en zit er ook in de naaste toekomst niet in. Als dat wel zo was dan was er wel meer concurentie. Maar niet veel investeerders willen in dit soort zaken investeren omdat de opbrengst zo laag is.

Als je denkt dat het alleen 'doorgeefluiken' zijn moet je eens bij ze gaan kijken en zien hoeveel mensen er werken. Het is een arbeidsintensieve zaak waar zeker enorme kapitalen betaald word aan IT'ers etc.
Fox moet er maar voor zorgen dat ze meer reclame kosten gaan binnenhalen en als je als aanbieder al maanden bezig bent om niet meer te gaan betalen dan meer dan hoef je daar niet akkoord mee te gaan, daarbij vragen andere zenders ook meer en was het 2 jaar geleden dat alle regionale zenders meer geld kregen. Dit was toen de reden dat KPN alle aangrenzende regio's van je eigen regio doorgeeft, maar de rest niet in je eigen regio. Zo heb je gewoon minder kijkers per zender en betaal je minder. De meeste mensen in Amsterdam zullen niet gaan kijken naar TV Drenthe of omroep Friesland. Vroeger betaalde ze daarwel voor en nu niet.
Ik zal 24kitchen wel missen hoor |:(
De doorgeefluiken (KPN/ziggo) verdienen grof aan de zenders, van je abbo kosten komt haast niks bij de zenders zelf terecht.
Abonnementsgeld komt sowieso nooit bij de zenders terecht. (op betaalde voetbal, film en sport kanalen na) Vroeger hadden we kijk en luistergeld wat wel bij de omroepen terecht kwam. Tegenwoordig bestaat dat niet en verdienen omroepen enkel aan reclame en subsidies.

[Reactie gewijzigd door Luchtbakker op 23 juli 2024 04:11]

Het kijk en luistergeld gaat nu gewoon via de belastingen die je betaalt. Van die inkomsten gaat een deel weer naar de omroepen. Je betaalt dus nu indirect ervoor. En veel commerciële zenders vragen gewoon een vergoeding aan de providers. Dat is 1 van de inkomsten voor ze naast de reclame en sponsoring.
Voor de publieke omroepen komt maar 5% binnen via reclame de rest komt middels het kromme leden systeem wat een combinatie is van leden contributie inkomsten en belasting gelden. Waarbij bijvoorbeeld omroep max aangeeft het 53 euro kost een lid te werven en maar 7,50 per jaar opleverde. Dus er moet een hoop belastinggeld bij om dit in stand te houden.

Klein kijkje in de financiën van de publieke omroep.
https://www.consultancy.n...-npo-lopen-uit-de-klauwen
Dus kunnen kiezen per zender.
dit is helaas illegaal volgens de wet, er zal een 'basis pakket' aangeboden moeten worden dat door de wetgever is vastgesteld. Daarnaast, betalen per zender is er een tijdje geweest vanuit Knippr (dochteronderneming T-Mobile) maar dat is vorig jaar stop gezet omdat (er te weinig animo was/het wet technisch ruk is)

[Reactie gewijzigd door xvilo op 23 juli 2024 04:11]

Dat basispakket is 30 zenders, waaronder veel regionale omroepen (want wat zou ik doen zonder Omroep Friesland). Ik vind de aanwezigheid van veel zenders daarin vreemd (ik heb de afgelopen vijf jaar op RTL of SBS geen enkel programma gezien dat ik wilde uitkijken) maar zo'n beetje alles wat Fox aanbiedt kunnen ze per zender verkopen. Dat ene Fox-kanaal waar ik soms de Simpsons op kijk is nog enigszins welkom, maar TLC, 24 Kitchen en al die andere onzin hoef ik niet.

Er was een plan om het minimumzenderpakket tot 8 zenders te beperken maar ik weet niet hoe het daarmee staat. Zo'n plan zou alleen maar welkom zijn in mijn ogen.
Soms is het goed dat er een overheid is die het regelt ;) Als iedereen kan kiezen wordt het niet goedkoper. Met z'n allen 30 zenders in de lucht houden is niet zo duur.

Wat @xvilo bedoelt zijn de verplichte must carry-zenders.
Er is inderdaad sprake geweest om het te veranderen, maar inmiddels is er een onderzoek gedaan
naar aanpassing van de mediawettelijke doorgifteverplichting met de toepasselijke titel Must carry on
Hier te dowloaden Tevens de reactie van de minister

De belangrijkste conclusie van dit onderzoek is dat de bestaande «must carry» gehandhaafd zou moeten worden. Toegang tot publieke media-diensten via de traditionele omroepdistributienetwerken is voor brede lagen van de bevolking nog steeds van algemeen belang. Daarnaast concluderen de onderzoekers dat het standaardprogrammapakket zou kunnen worden geschrapt, maar ook dat het gunstige effect op de innovatie naar verwachting gering zal zijn. Zowel commerciële als publieke omroepen hebben meermaals aangegeven dat zij afschaffen van het standaardpakket zeer riskant vinden gegeven de grote uitdagingen van de mediasector. Daarom zal ik, zoals ik in het begin van mijn brief ook heb aangegeven in gesprek gaan met de sector over een bredere en meer integrale visie op de toekomst van de mediasector en op een later moment beslissen hoe met het standaardpakket om te gaan.
De vraag is vooral of je, als je afzonderlijke zenders mocht kiezen, uiteindelijk goedkoper uit zou komen. I.e. nu wordt het verkocht als pakket van 10 zenders voor 20 euro, en straks wordt het 4 euro per zender bijvoorbeeld. De persoon die 1 of 2 zenders wil zal er goedkoper vanaf zijn, maar dat verschil zal in the grand scheme of things wel weer ingehaald worden door andere mensen die net weer veel meer moeten betalen.
Daarop wil ik je wijzen dat knipper zenders aanbood voor minder dan een euro per maand. Ligt er maar net aan wat 'het doorgeef luik' er voor wil chargen + wat de zender wil dat je er voor betaald als consument. Je betaalde bij knipper 10 eu per maand 'als basis' (om voor de wet goed te zijn) (https://web.archive.org/w...48/https://www.knippr.nl/) en daarnaast kon je dat dus uitbreiden, hiervoor betaalde je per zender tussen de €0,69 en €1,49 per maand extra. (Bron consumentenbond website)
Het is maar de vraag of betalen per zender uiteindelijk veel voordeliger is. Om dat te faciliteren moet er een complete BSS stack worden omgebouwd. Je moet immers kunnen bestellen (via diverse kanalen), het moet in rekening kunnen worden gebracht (waarbij je waarschijnlijk niet hetzelfde bedrag per zender kunt hanteren), customer care moet worden getraind en de tooling moet worden aangepast, de setopbox software moet worden aangepast, het delivery netwerk moet worden aangepast. En dat voor een dienst waar de meesten niet op zitten te wachten. Ergo: duurder dan een groot pakket.
Hier in Denemarken kan ik, naast het basispakket, de zenders individueel kiezen (of een pakket selecteren). Het is goedkoper als je er maar een paar bijneemt, anders zijn de pakketten voordeliger. Het werkt wel super relaxed, surf naar de website, selecteer de nieuwe zenders en binnen een minuut of 10 snapt de smartcard het ook.
dan moet gewoon je kabel in je tv stoppen. Ziggo sport is (samen met ned 1 2 en 3 ) in HD in mijn huis te bekijken zonder een tv abbo te hebben.
Misschien komt dat omdat ik in een appartement woon, geen idee.. maar het werkt.
Dat komt omdat Ziggo je tv-kabel in het kastje buiten er (nog) niet heeft uitgehaald. Het kost Ziggo namelijk geld om een monteur naar dat kastje om even één kabeltje los te trekken.

Natuurlijk moet Ziggo wel komen als er een nieuwe klant moet worden aangesloten, maar dan neemt de monteur meteen alle andere aansluitingen mee en wordt je dan pas afgesloten.

Hier heeft de kabel tv het nog een jaar gedaan na opzegging ;).

Overigens, als je Internet van Ziggo hebt thuis, dan heb je altijd TV signaal. Ziggo levert geen internet zonder een TV pakket (helaas).
Jouw voorkeuren =/= "kijkers".
Kijkers blij met 24kitchen? Hou toch op! Heb liever dat ze de Formule 1 races laten zien IPV deze rommel.
Ah, je maakt de klassieke fout dat jouw mening gelijkstaat aan de mening van de gehele groep. Het zij je vergeven, maar daar klopt natuurlijk geen fluit van.

[Reactie gewijzigd door gday op 23 juli 2024 04:11]

Ik weet niet of ik als onderdeel van de grote groep het wil vergeven. Erg jammer dat je dat voor mij bepaald :+
Het moet natuurlijk zijn "het zij je vergeven". Er wordt dus nergens gevraagd of jij wat wil vergeven. Je kunt best weigeren om iets te vergeven maar als niemand je vraagt iets te vergeven dan is een weigering een beetje vaag. :+
Denk dat veel kijkers van 24 Kitchen die formule-1 races gestolen kunnen worden.

Ik ben dan ook weer niet blij dat Fox Sports er door geduwd is.

Zo is er altijd wel iemand niet blij. En per sender kiezen was geen succes omdat het snel duurder werd dan een simpel pakket waar die zenders dan ook in zaten.
FOX sports is bij KPN er niet door heen gedrukt. FOX wilde "gratis" doorgifte van FOX 1 eredivisie, KPN wilde dat niet en heeft het contract laten verlopen (zender ging op zwart). Deal werd uiteindelijk dat KPN FOX eredivisie (1, 3 en 5) ging doorgeven voor 7,50pm en gratis voor KPN Compleet (vast-mobiel)klanten. Die konden voorheen kiezen uit Pluspakket of HBO maar Ziggo heeft heel vies de stekker uit HBO getrokken en de content exclusief bij Movies&Series XL ondergebracht. Nu kunnen klanten die "Compleet" zijn dus alle drie Eredivisie zenders gratis kijken. Klanten die FOX Eredivisie betaald nemen betalen inmiddels geen 7,50 meer maar 9,99. Nog steeds fors goedkoper dan bij Ziggo (17,95) maar Ziggo heeft dan weer Ziggo Sport Select gratis, die is bij KPN alleen te verkrijgen in het Ziggo Sport Totaal pakket met ook de golf, racing en voetbal zenders, voor 15 euro. Klanten die dat niet willen betalen kijken bijvoorbeeld RTL Duitsland met veel reclame F1 wel gratis.
Compleet is er nu door het samenvoegen van merken ook met Telfort vast en KPN mobiel of KPN vast en Telfort mobiel XS4ALL (vast) en KPN mobiel en Telfort+Telfort(korting of zenderpakket). XS4ALL + Telfort mobiel komt dit jaar waarschijnlijk nog, Simyo en KPN vast levert alleen dubbele MB's op, Simyo en Telfort of XS4ALL waarschijnlijk alleen dubbele MB's medio 2020. Voordeel van KPN is standaard 2 interactieve (opnemen) tuners en 1 bij Ziggo, die heeft dan wel weer hogere snelheden (en 24kitchen :| )
Formule 1 kan je bij KPN in HD kijken op RTL Duitsland. Of je moet Ziggo Sport afsluiten maar dat kost een whopping €15 per maand.
Normaal zou ik zeggen dat die 15,- een prima bedrag is.
Maar dan krijgt je Olav Mol en Jack Plooij.... ;( ;( ;( ;(

Ik bied 20,- voor Sky!
Voor €8 per maand heb je F1TV Pro met commentaar van Sky. ;) Alleen de app is nogal kak, geen AirPlay ed.
Ik vind F1 kijken via RTL een verademing. Leuke voor- en nabeschouwing en natuurlijk eindeloos Krombacher reclames.
Ja voor mij is het obstakel die reclame midden in de races. Dan mis je zo bijna 10 minuten van de race :/
Nou ik ben zeker blij met 24 kitchen hoor, en heb niks met F1, ieder z'n ding

Voor de rest heb je gelijk, als ik een selkectie kon maken bleven er nog geen 10 zenders over.
Wat voor de 1e troep is is voor de andere wel leuk. In mijn geval heb ik juist als ik tussen 24kitchen en formule 1 zou moeten kiezen dat ik 24kitchen zou kiezen. Niet dat koken mij echt interesse heeft maar het lijkt mij minder eentonig dat auto's kijken die alleen rondjes rijden. Maar ieder zijn ding dus ik wens je ieder geval veel plezier met je formule1.

Ben het trouwens wel met je eens dat veel zenders voor mij ieder geval ook niet bijzonder interessant zijn. Zou zelf ook liever geen zenders zien die geen nederlands of engels aanbieden. Alleen omdat ik er niets van versta natuurlijk. Niet bedoeld als discriminatie ofzo.

[Reactie gewijzigd door Daoka op 23 juli 2024 04:11]

Door dit soort grappen merk je je "afhankelijkheid" van je TV aanbieder maar weer. Stel dat je net weer een jaarcontract hebt afgesloten en ze halen even je favoriete zender uit het pakket.

Door dit soort acties merk ik aan mezelf dat ik langzaamaan neig naar toch meer uit de koppelverkoop te stappen en op zoek te gaan naar alternatieve aanbieders. Dus internet bij de ene partij en tv (voor zover dat nog relevant blijft de komende jaren) bij een andere (online) aanbieder. Niet dat daar nu heel veel keus is, maar toch.
Door dit soort grappen merk je je "afhankelijkheid" van je TV aanbieder maar weer.
Welke provider je ook kiest je blijft altijd afhankelijk van andermans keuzes. Met netflix heb je ook de kans dat ze je favoriete programma's niet meer mogen laten zien omdat ze de licentie niet willen/kunnen vernieuwen. Zelfs op bijvoorbeeld youtube ben je afhankelijk van andere wat ze erop zetten en hoelang ze het erop later staan. Daar kunnen ze zomaar filmpjes wissen of zelfs de hele account. En dat zelfs zonder dat ze licentie kosten hoeven te betalen voor de filmpjes (al kost dat natuurlijk ook niet zoveel als tv programma's).
Stel dat je net weer een jaarcontract hebt afgesloten en ze halen even je favoriete zender uit het pakket.
Dan mag je kosteloos opzeggen. Dat is gewoon wettelijk geregeld.
Bij KPN staat het zelfs in de FAQ:
Ben ik contractvrij n.a.v. deze (prijs)wijzigingen?
Klanten met Internet of Internet en TV zijn contractvrij tot 1 juni 2019. Klanten met PSTN/ISDN zijn contractvrij tot 1 juli 2019. Contractvrij zijn betekent dat je tot de gecommuniceerde datum kosteloos jouw huidige abonnement bij KPN kunt stopzetten, ook al zit je nog in een jaarcontract.

[Reactie gewijzigd door Rex op 23 juli 2024 04:11]

Door dit soort grappen merk je je "afhankelijkheid" van je TV aanbieder maar weer. Stel dat je net weer een jaarcontract hebt afgesloten en ze halen even je favoriete zender uit het pakket.

Door dit soort acties merk ik aan mezelf dat ik langzaamaan neig naar toch meer uit de koppelverkoop te stappen en op zoek te gaan naar alternatieve aanbieders. Dus internet bij de ene partij en tv (voor zover dat nog relevant blijft de komende jaren) bij een andere (online) aanbieder. Niet dat daar nu heel veel keus is, maar toch.
Er is wel keuze, maar tegen de premiumprijs.
Er wordt al jaren geroepen over cable-cutters, maar het brengt geen (financiele) voordelen met zich mee.
Naast een gemiddeld snel internet moet je dan al rekenen op investering is streamingdiensten als Netflix / Videoland / Amazon
Radio en publieke TV is online aardig te volgen, maar terugkijken wordt al weer lastig ( premium abbonement )
Uiteindelijk kost een gekoppelde all-in-one dan minder, met meer keuze.
Of je valt terug in het grijze / illegale circuit, waar óók geen zekerheid is, die mooie IPTV aanbieder kan zomaar verdwenen zijn, of je kan zelf aansprakelijk gesteld worden, als er een klantenlijst uitlekt
Om heel eerlijk te zijn heb ik om dié reden internet only van XS4ALL, een gedeeld Netflix abonnement (als ik de vollemep moest betalen had ik de prijs/aanbod propositie niet voldoende gevonden) én Plex. Alle series en films worden automatisch gedownload en in plex gezet, dit is de enige échte manier om te cable cutten op dit moment. Had graag willen betalen voor een streaming provider, als het maar zoals spotify was (zo'n beetje alles van alle labels). Dat is er niet, zélfs geen HBO los meer. Hoe verwacht de media industrie anders dat illegaal downloaden op houdt?

TLDR;
Ik download illegaal, betaal 1/5 voor Netflix (anders wat het te duur voor het aanbod) en media providers houden illegaal downloaden zelf in de hand door geen of incompleet aanbod via versnippering van (Streaming) diensten.
Tja zo zijn alle aanbieders te duur natuurlijk.
Omdat je een dure provider hebt, en verder alles 'niet netjes' oplost, kan niemand een goede 'propositie' maken.

Netflix mag je niet delen ( no offence, ik doe het net zo goed hier, alleen laat ik de meekijkers niet betalen )
Media downloaden omdat je het niet kan/mag kijken geeft nog steeds geen vrijbrief om het maar te doen.

Maar ik zie de boost in +2 wel, populaire mening - F*ck tha system ...

De aanbieders willen helemaal niet dat downloaden stopt, dat is een onmogelijke zaak.
Wat ze wel doen is hun rechten beschermen, door regelmatig overtreders op te sporen en de keuze te geven, betalen of rechter
Het houd een hele sub-bedrijfsgroep in leven, advocaten en Brein zien niets liever dan downloaders
Mooi, meteen weer goed praten dat je illegaal download maar daar kan dan ook geen dienst tegen op concureren.

En dan ook nog eens niet willen betalen voor een streaming abbo.

Ik ben het met je eens dat die versnippering niet werkt maar je oplossing praat het natuurlijk nergens goed. Ik denk ook niet dat als men hier ooit individuele downloaders gaat aanpakken je standpunt in een rechtzaak blijft staan.

En vroeger kon het ook allemaal niet. Je keek tv en kocht videobanden en de rest keek je niet.
Ik praat niks goed, wil graag mijn series kijken. Maar als er geen legale manier is? Ik betaal netjes voor Netflix en kijk ook alle content via dat kanaal het moment dat ze verschijnen. Maar als er vervolgens alleen seizoen 1-3 op komen en ik al bij 5 zit dan zet het natuurlijk geen zoden aan de dijk. Nogmaals, ik wil best betalen en zelfs wat meer voor een compleet aanbod, maar dat is er simpel weg niet.
Ik jat altijd 80% van m’n boodschappen bij de jumbo, omdat ik het anders te duur vind voor het aanbod.

^ dit is toch raar hey? Ik vind het altijd bijzonder om te zien hoe mensen eigen krom gedrag recht weten te praten.
Ander voorbeeld, als alle brooden ni geproduceerd Zouden worden in Amerika (om maar wat geks te noemen) en producent zou zeggen, het kan makkelijk naar Nederland maar dat doen we niet. Tja. Wat moeten we dan? Ik wil zelfs een hele bak geld voor betalen maar er is simpel weg geen andere manier.
Het zijn niet de media providers die illegaal downloaden in stand houden maar de illegale downloaders zelf. Er is hélemaal niemand die jou verplicht om alle uitgebrachte content te bekijken.
Ik neem dat je andere manier van toegang bijvoorbeeld Amazon is :)

Zijdelings off-topic, the Leftovers is absoluut briljant - een van de beste series ooit gemaakt denk ik. The OA is ook cool :)
Aangezien dit Amazon.de is, is de vraag of deze blu-ray wel verkocht mag worden (of beken for that matter) door mensen in Nederland.
Natuurlijk mag je blu-rays in Duitsland kopen en uiteraard mag Amazon die naar Nederland verzenden. Buiten regiocodering - speelt in dit geval geen rol - heb je met fysieke media geen territoriale beperkingen.
Anoniem: 310408 @xvilo10 april 2019 19:36
media providers houden illegaal downloaden zelf in de hand
Je bedoelt dat ze je niet bieden wat jij wilt hebben tegen een prijs die jij wilt betalen. Net even iets anders maar net even meer duidelijk. En om ze een lesje te leren overtreed jij moedwillig de wet.

Als jij niet snapt dat Netflix geen volledig aanbod als Spotify kan bieden omdat de productie kosten van video gemiddeld het 200-voudige (!) zijn dan alleen audio en de meeste mensen tientallen keren naar een stuk muziek luisteren een maar een keer naar S3E4 van The Big Bang kijken, is elke discussie overbodig en nutteloos. Netflix met de keuze van Spotify kost per definitie even veel als de huidige kosten van alle grote video aanbieders min 20%.

En zelfs dan, op dit moment komt er te weinig geld binnen en iedereen weet dat Spotify en Netflix minstens 25% duurder moeten worden om in de toekomst te kunnen blijven bestaan. Het is het feit dat ze concurreren om marktaandeel te krijgen dat de prijzen zo laag zijn. Maar goed, het lijkt me niet dat je erg gevoelig bent voor economische argumenten.
De nieuwe zenders zijn ook echt een aanwinst NOT!
Toen ik over ging naar digitaal heb ik bewust voor KPN gekozen maar alle zenders waar het om spande zijn er niet meer en nu ook met NGC en FOX verdwijnen weer 2 zenders. Om de abbo verhoginge te ondersteunen hebben ze dus even snel wat prut kanalen toegevoegd, laat ze dan weg en doe geen verhoging.
En het wordt tijd dat kijken via ITVonline ook alle kanalen kent die ik ook via mijn thuis ontvanger kan kijken, ze maken er wel mooi reclame mee maar het heeft zijn gebreken waar je pas na aanschaf achter komt.
KPN wil je met liefde alle zenders wel via de app of via ITV online aanbieden.

Maar dat willen de TV-zenders niet. En KPN moet daar enigszins gehoor aangeven, anders zegt de zender het contract met KPN op en kun je die zender niet meer bekijken.

Ik stoor mij ook aan de providers die de "leuke" zenders eruit halen en vervolgens gaan huilen omdat de klanten ineens opzeggen. Maar er is tegenwoordig toch weinig boeiends op tv, dus het kan mij ook niet zoveel schelen eigenlijk.
Ik herken jouw worsteling. Lang ben ik bij de kabel blijven hangen omdat geen enkele andere provider me het gewenste (zender)pakket en wel tegen een behoorlijk tarief kon bieden.
Toen Ziggo begon te snoeien en ook het kabelsignaal week in week uit problemen gaf was de sprong naar glas snel gemaakt.
Als nu KPN de boel nog verder gaat lopen strippen houdt het een keertje op. Ik kijk zelf de laatste 10-15 jaar al geen TV meer en voor de rest van het gezin blijft er dan ook weinig tot niets meer over.
Nog even en het is een kwestie van heel het TV pakket de deur uit want dat is behoorlijk verziekt en oninteressant geworden.
maar Fox ontkent dat en zegt dat het 'optimistisch gestemd' is dat KPN de zenders zal blijven doorgeven. Volgens Fox is de aankondiging van KPN voorbarig.
Het voelt aan alsof ze er niet uit kwamen, KPN vervolgens communiceert dat de zenders zullen verdwijnen in de hoop dat FOX dan wél zal toegeven? O
[...]


Het voelt aan alsof ze er niet uit kwamen, KPN vervolgens communiceert dat de zenders zullen verdwijnen in de hoop dat FOX dan wél zal toegeven? O
inderdaad, het hele bericht zegt NIETS, behalve een gevoel
Dat Fox wil geloven dat het koek en ei is, en niets verdwijnt, wil niet zeggen dat KPN de zenders maar blijft doorgeven.

We beginnen weer in de komkommertijd te komen, na geruchten komen we nu al aan gevoelens over geruchten ...
Als je kosten berekend voor het doorgeven in de hoop dat je meer mensen met je reclame inkomsten krijgt is er iets mis met je verdien model
Jammer van National Geographic ;(
Hoe zit dat voor T-Mobile Thuis klanten die bij KPN op het WBA netwerk zitten? Ik neem aan dat T-mobile zelf zijn contracten heeft met Fox hierover?
KPN is Fox gewoon aan het terugpakken nadat KPN voor het blok is gezet tijdens de onderhandelingen over de doorgiftevergoeding voor het eredivisie voetbal. Hopelijk doet Ziggo volgend jaar ook nog een duit in het zakje.
Ze raken hier klanten door kwijt. XS4ALL in ieder geval wel, want ik was vandaag niet de eerste die er over belde is mij verteld.

Ik kan mij niet voorstellen dat dit bij KPN zelf anders gaat.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 23 juli 2024 04:11]

En ik maar denken dat 24 kitchen zelfstandig was en net geo bij discovery hoorde.

Het zijn wel zo ongeveer nog de enige zenders die de moeite zijn om te kijken zonder weet en een domme talentenjacht of 1 of andere prul soap gestort te worden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.