Ligt eraan. Ten eerst je herinneringen, maar het is ook niet vreemd om bepaalde gesprekken te notuleren of zelfs op te nemen. (Nee niet in je alledaagse familieleven o.i.d.) Maar het is juist zo handig en fijn met digitale berichten dat het wel kan en je niet puur op je herinneringen af hoeft te gaan.

Dat voegt echt iets toe in vergelijking met F2F. (En F2F heeft weer als voordeel dat je elkaar echt ziet en er meer emotie bij zit.) Mooi geheugensteuntje en heel handig om dingen terug te vinden, herinneringen op te halen en noem het maar op.
Zo'n auto-delete na een jaar ben ik ook benieuwd wat de exacte meerwaarde is. Als het iets gevoeligs was en men weet het, dan kan het hoe dan ook wel one way or another geëxporteerd zijn. Nul garantie. En als 't onbenullig was, then why bother? Maar goed, gevoel kan verschil maken natuurlijk.

Iedereen staat daar anders in.

Ik zie het meer als e-mail of post, zoals K-aroq. Die kan je ook niet ff een jaar later "unsenden". Gelukkig.

En zo interessant is het toch ook niet meer wat je een jaar geleden over het weer, je avondeten en de NS te vertellen had?
Zeker wel.

En ook heel handig voor zakelijke dingetjes en uitgevoerde onderzoeken, trek je zo de details weer naar boven of bepaalde bevindingen. Toen ik overging van Android naar iOS heb ik ook alles van WhatsApp overgezet (waar niet echt bepaald een officiële methode voor is, dus een behoorlijk grafwerk.). M'n bewaarde geschiedenis gaat jaaaaaaren terug. Het is niet voor elk gesprek boeiend nee en ik ruim ook wel eens gesprekken op die sowieso nul waarde hebben voor me. Maar over 't algemeen vind ik het prettig om alle communicatie (niet alleen bij WhatsApp maar ook bijvoorbeeld per mail) te bewaren. Het is makkelijk, het is soms leuk (herinneringen) en het kan soms helpen. Als je bijvoorbeeld een afspraak maakt ergens over is het wel fijn om dat terug te kunnen lezen, niet dat iemand het opeens snel verwijderd heeft in de achtergrond. Integriteit van de geschiedenis is belangrijk. Anders krijg je geschiedsvervalsing.
Maar dat is voor iedereen anders I guess.

Ik vind het alleen wel raar dat één partij dus kan besluiten om de gespreksgeschiedenis van beiden (selectief) te manipuleren in plaats van enkel voor zichzelf. Voor een paar minuten kan ik me dat voorstellen (eg: tikfout of per ongeluk naar de verkeerde gestuurd (iets met een lerares die per ongeluk naar de groepsapp van de leerlingen seksueel getinte berichtjes stuurde, tijdje geleden in het nieuws)), maar zelfs jaren na dato nog...? Nee. Dat maakt de hele gespreksgeschiedenis compleet onbetrouwbaar. Hou het dan gewoon helemaal niet bij na x tijd zou ik zeggen, dan weet iedereen tenminste dat het dan verdwijnt en dan verdwijnt ook echt alles in plaats van enkel selectieve berichten. Dat zou al een stuk fijner en betrouwbaarder zijn. (Ik zou het nog steeds niet willen, want ik wil dus graag berichten behouden - maar als het dan moet, dan weet op deze manier tenminste iedereen waar ze aan toe zijn.)