LG's 2019-tv's krijgen halverwege dit jaar een update voor AirPlay 2 en HomeKit

De high-end televisies die de Zuid-Koreaanse fabrikant LG dit jaar op de markt brengt, krijgen ergens halverwege het jaar een update waarmee de eerder aangekondigde ondersteuning voor AirPlay 2 en Homekit wordt toegevoegd.

LG meldt alleen dat de update die de ondersteuning voor AirPlay 2 en Homekit toevoegt, ergens halverwege dit jaar volgt, zonder specifieke data te geven. De update volgt alleen voor nieuwe tv's die LG dit jaar uitbrengt: de oledmodellen, de NanoCell-lcd-tv's en lcd-tv's uit de de UM7X-serie. Er loopt een petitie om AirPlay 2 en Homekit ook beschikbaar te maken voor de LG's oled-tv's uit de afgelopen drie jaar, maar vooralsnog heeft LG geen gehoor gegeven aan deze oproep.

LG maakte in januari tijdens de CES-beurs in Las Vegas bekend dat de er ondersteuning zou volgen voor AirPlay 2 en Homekit. Met AirPlay 2 kunnen gebruikers bijvoorbeeld video's, foto's en muziek van hun Apple-apparaten of iTunes naar hun tv streamen. Met HomeKit kunnen gebruikers hun LG-tv besturen met de Home-app of via stemassistent Siri.

Bezitters van nieuwe tv-modellen van LG krijgen dit jaar ook een firmware-update die Amazon Alexa toevoegt; ondersteuning voor Google Assistant is standaard al aanwezig. Het is niet bekend wanneer deze update precies plaatsvindt.

De fabrikant maakt verder bekend nog deze maand de nieuwe oled- en NanoCell-tv's uit te gaan brengen. Dat gebeurt eerst in Zuid-Korea en de Verenigde Staten, waarna onder meer Europa volgt. Volgens LG vormen de oled-tv's twintig procent van het high-end tv-aanbod van het merk en blijft de vraag naar deze tv's in de komende jaren flink groeien. Dit jaar verwacht het bedrijf een vraag van 3,6 miljoen stuks, wat oploopt naar 7 miljoen in 2020 en 10 miljoen 2021.

Door Joris Jansen

Redacteur

06-03-2019 • 10:57

56 Linkedin

Reacties (56)

Wijzig sortering
Dikke PLUS voor LG die hiermee een prima stap vooruit maakt.
Tel daarbij ook nog eens op dat er HDMI 2.1 in de OLED modellen komt.
Daarbij neemt LG een voorsprong op de concurrenten die ook OLED’s maken met LG panelen.
Dikke min voor LG zul je bedoelen...
Ik ben de bezitter van een LG OLED65C8, waar ik een behoorlijk bedrag voor heb betaald.

En dan bepaalde functies alleen voor 2019 modellen uitbrengen? Terwijl de hardware er wel toe in staat zal moeten zijn, vind ik een benadeling van de huidige klantenkring.

Tuurlijk ik heb de functie nu niet, en LG heeft nooit beloftes gemaakt hierin toen ik de TV kocht.

Maar als ik kijk naar mijn Panasonic Plasma uit 2013 die afgelopen November nog een update heeft gekregen dan vind ik dat nogal een verschil in service.

Het gaat er vooral om dat ik vind dat het uitbrengen van functionele updates op geschikte hardware tegenwoordig wel iets is wat je kan verwachten van een Fabrikant.
Gezien het OS tegenwoordig als een verkoop argument gebruikt wordt.

Wil je klanten in de toekomst laten terugkomen? Dan moet je juist dit soort updates uitbrengen in mijn opinie.
Ik begrijp dat ook niet zo goed. Ik heb een 55C8 welke prima dergelijke updates zou kunnen krijgen. Het is geen telefoon met een verwachte levensduur van plm twee jaar. 10 jaar updates is misschien wel wat veel. Maar een aantal jaar software updates zou redelijk zijn.

Wat verwachten ze? Dat ik elk jaar een nieuwe tv koop omdat die nieuwe features heeft?

Dat gezegd hebbende heb ik de C8 volledig verwachtingsloos mbt het smart platform gekocht met de intentie (in de toekomst) hem als domme tv in te zetten met een Apple tv, shield of Vero.

De reden dat ik werkelijk teleurgesteld ben is omdat het smart deel van lg zo boven verwachting goed werkt dat ik het niet wil loslaten. En ik heb nog nooit eerder een tv gezien waarbij dat het geval was. De meeste tv’s zouden van mij om te beginnen niet eens smart hoeven zijn, zo traag of slecht werkt het.
Het probleem zit hem in het verdienmodel achter de tv. De smart functionaliteit is een mooi verkoop argument en veel consumenten kopen daarom de tv wel of niet. Is de tv echter al verkocht dan verdiend de fabrikant er nooit meer geld aan. Er is dan dus ook geen stimulans meer om nieuwe functionaliteiten toe te voegen.
Het is dus wachten op de dag dat fabrikanten een manier gaan vinden om geld te verdienen aan het gebruik van de tv in plaats van de verkoop. Alleen dan zal dit probleem ooit opgelost worden.
Dat is niet helemaal waar, Als jij opschept dat je TV van 4 jaar oud nog steeds de nieuwste features ondersteund, zal je dat ook vertellen aan je vrienden, familie en kennissen. Zo niet, dan zal je toch echt vertellen dat ze die TV maar niet moeten kopen en dus voor de concurrent gaan die het wel doet.

Net als de goedkope Android telefoon die al achter loopt als je hem koopt en je nooit meer een update voor krijgt!
Dat zouden ze aan de hand van services kunnen doen. Iets waar Apple heel hard mee bezig is. Het service model is wellicht wel een van de beste verdienmodellen. Maar dan moet je er als bedrijf wel investeren. Creëer een goed video platform waarbij je films/series kan kijken tegen betaling, sluit deals met Netflix/Amazon Prime dat hun library volledig geïntrigeerd is.

LG heeft het verdien model ook weleens aangepast in de form van upgrade kits, maar dat is jammer genoeg nooit wat geworden
Aub niet zeg, want dat gaat dus weer leiden tot allerlei reclame troep op je TV die je echt niet wil.. Dan maar je TV gewoon zo houden zoals die was op de dag van aankoop.. Zo is het altijd al geweest totdat men met al die zogenaamde smart onzin kwam, ook op TV's.. Dat is echt iets van de laatste 7-8 jaar pas..

Ook kan het leiden tot hogere prijzen.. Dan heb ik liever dat ze een apart servicepakket verkopen met de garantie op bepaalde updates voor een bepaalde tijd voor mensen die daar behoefte aan hebben.. Maar ik denk dat de vraag daarnaar te laag zal zijn.. De meeste consumenten weten nog niet eens dat je een TV kan updaten.. Voorlopig zal er dus niet veel veranderen aan het huidige beleid denk ik..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 6 maart 2019 20:29]

Ik heb mijn C8 gekocht met het idee dat er Google Assistant op zou zitten. Daar blijk je als Nederlandse gebruiker wel voor te betalen, maar niet te krijgen.

Dat soort functionaliteiten moeten mijn inziens toegevoegd worden in de toekomst door updates. Mooie plus voor LG zou inderdaad de ondersteuning voor dit soort nieuwe toevoegen. Zal op langere termijn alleen maar loyaliteit opleveren.
Inderdaad, hier ook de verwachting dat Google Assistant zou komen naar mijn C8...
Het is sowieso niet zo slim om veel geld te steken in iets achterhaalds als een smart TV.

Koop gewoon een zo mooi mogelijk en zo dom mogelijk scherm. Hang er voor tweehonderd piek een slim kastje aan en je hebt iets mooiers dan je ooit als smart TV kunt krijgen. Is over twee jaar de techniek voortgeschreden (zoals je redelijk betrouwbaar kunt voorspellen) dan vervang je dat kastje en hou je je scherm.
Als dat eens zou kunnen. Helaas zijn er geen high-end consumenten tv's die Dom zijn.

Samsung, LG, Panasonic, Phillips, Sharp, Sony etc... allemaal hebben ze een OS op de tv staan.

Tuurlijk zijn er zakelijke alternatieven die dit niet hebben, maar deze zijn of technisch achterhaald, of juist behoorlijk duur in vergelijking met de vergelijkbare tv's van de eerder benoemde merken.
Nogal een verschil in service blijkbaar ook van Panasonic, want mijn TV van Panasonic (introductie in 2013) heeft z'n laatste update gekregen in december 2014, amper 1,5 jaar na release (en in totaal welgeteld 4 updates)...
Dec. 16, 2014........Ver. 3.734............Update Network functions.
Jul. 15, 2014..........Ver. 3.733............Improve lip sync issue.
Oct. 8, 2013...........Ver. 3.720...........Introduce Home Screen Collection.
Aug. 27, 2013.........Ver. 3.712...........Improvement of Web browser.
Ik ben het helemaal met je eens, maar het is eigenlijk een probleem dat speelt bij elke tv fabrikant. Ook dus bij Panasonic, ik denk dat je puur geluk hebt gehad met die laatste update.

[Reactie gewijzigd door mrdemc op 6 maart 2019 12:38]

Is dit niet een nadeel van de hele televisie branche? Updates zijn één ding, maar daadwerkelijk nieuwe features toevoegen zijn wel een tweede. Het kan natuurlijk dat apple bijvoorbeeld eisen stelt aan een fabrikant om airplay2 en homekit ondersteuning te geven (wat ik me heel goed kan voorstellen, want apple gooit geen ondersteuningen te grabbel)

Ik ben het eens met @HoppyF dat dit een heel positief ding is. Tel HDMI 2.1, hogere piek helderheid en freesync erbij op en dan wordt het een heel aantrekkelijke generatie.

Overigens @JBVisual, de 65C8 is ook nog steeds een prachtige televisie, zeker met dolby vision content. Hopelijk gaat er in de toekomst langere ondersteuning komen..
De 2019 modellen hebben andere hardware. HDMI 2.1 gaat alleen werken met nieuwe hardware en datum je onmogelijk in 2018 (of eerdere) modellen krijgen.
De vraag is of dit voor AirPlay 2 ook geldt, dat durf ik niet te zeggen.
Als AirPlay 2 alleen een software update betreft dan zou deze ook in vorige modellen toegepast kunnen worden. Echter, het is in oudere modellen nooit gezegd dat AirPlay 2 ooit beschikbaar zou komen.
Het is dus geen recht dat je dit kunt afdwingen.
Dit geldt ook voor de 2019 modellen. Misschien komt volgend jaar AirPlay 3 wel uit. Dan heb je daar ook niet automatisch recht op.
Buiten dat vind ik wel dat een fabrikant een minimale software ondersteuning moet leveren van een aantal jaren. Bijvoorbeeld vijf jaar. Dit is nu nog niet zo ook niet bij andere fabrikanten.
AirPlay 2 wordt aan een tal van andere apparaten toegevoegd.
Apple stelt bepaalde eisen aan de hardware, in snelheid en ondersteunde algoritme’s.

In de stelregel kan je zeggen dat wanneer de hardware, 4K Netflix ondersteund (inql de juiste DRM sleutels) en beschikt over Minimaal “WiFi N” of Ethernet 100mb dan kan die hardwarematig ook AirPlay 2 aan. (Exacte vereisten vallen onder een NDA)

Maar je kan er u tegen zeggen dat bijna elke tv van 2016 en nieuwer het protocol zou morgen kunnen ondersteunen.
Je krijgt voor je C8 ook gewoon updates hoor, alleen niet deze specificieke items. Het is niet dat je Panasonic Airplay2 krijgt ofzo...
Helemaal mee eens. Waarschijnlijk laatste keer LG voor mij. Petitie gelijk maar ondertekend, daar vermelden ze dat Samsung het een stuk netter doet door wel oudere modellen te ondersteunen.
Anoniem: 474132
@JBVisual6 maart 2019 15:41
Ik heb een 55E6 en een Apple TV 4k, Werkt icm CEC prima en tot volle tevredenheid.
Ik heb zelf een C7V maar deel je mening niet.

De TV krijgt nog steeds gewoon updates echter geen nieuwe features meer. Dit wist ik echter van te voren en LG heeft dit ook nooit beloofd.

Vraag me af of er fabrikanten zijn van TV's die een aantal jaar lang iedere nieuwe feature naar zijn oude range brengen...

Het lijkt erop dat mensen gewend zijn geraakt aan dit fenomeen door de mobiele telefoons van tegenwoordig. Maar mijn a/v receiver krijgt ook niet ineens Alexa erbij oid. Hooguit een upgrade van airplay naar airplay 2 of een nieuwe HDR modus. En dat is wat LG ook toevoegt aan mijn "oude" tv via updates.
Vraag me af of er fabrikanten zijn van TV's die een aantal jaar lang iedere nieuwe feature naar zijn oude range brengen...
Starter van de in het artikel genoemde petitie hier :)

Don't know about iedere feature, maar Samsung updatet ook haar 2018 modellen voor HomeKit/AirPlay 2, en fabrikant Vizio zelfs toestellen tot 2016. Het kan dus makkelijk.

[Reactie gewijzigd door VorteXLP op 6 maart 2019 17:08]

Eens, hetzelfde als dat LG TV's geen updates van het WebOs krijgen. Ik heb een C7 die op 3.5 draait, de C8 op 4 en de C9 op 4.5? Nu gebruik ik dat niet veel, maar de ondersteuning is natuurlijk kansloos.
Is er al nieuws of er ooit nog Nederlandse ondersteuning komt voor de Google Assistent? Gesproken berichten worden al netjes naar tekst omgezet echter mist de volledige assistent nog. Deze is trouwens wel in andere landen (in ieder geval de VS) beschikbaar, ook werd hier toendertijd wel degelijk mee geadverteerd.
Goede vraag. Zit hier ook op te wachten voor mijn C8...
Betekent dit ook dat je de televisie met stembediening (eventueel via de google Home) kan aanzetten of heb je daar nog steeds een Chromecast voor nodig (waarvan je de USB voeding in een andere poort dan die van je TV zelf doet)?
Jammer dat ze de 2017 TV's niet ondersteunen, anders had ik de Chromecast de deur uit kunnen doen. Merk dat ik zo erg aan de C7 gewend ben, dat het beeld voor mij 'normaal' is geworden. Blijft toch mooi om te merken dat als mensen over de vloer komen, ze altijd perplex staan van het beeld en de details!
Een update van 2016/2017 tv's zou leuk zijn met functies van HDMI 2.1 bv VRR...Maar dat doen ze weer eens niet. Zo jammer
Dit lijkt me een betere strategie dan die van Samsung, die zijn eigen protocol heeft bedacht.

De Netflix app op Android ondersteund deze (ik zie mijn Samsung TV keurig in het lijstje van streaming devices, onder mijn aangesloten chromecast) maar verder is er niet echt een doorbraak.

Dan is het handige om Chromecast/Apple TV in je TV te bouwen, of in ieder geval gebruiksvriendelijker.

En niet gehinderd door enige kennis van zaken. Al die streaming services zijn toch niet meer dan het beveiligd doorsturen van de link die ik in bijv mijn Fox Sports heb geopend maar mijn TV?
Eindelijk prijzen dan! Sheez, gelanceerd in januari en nog steeds geen prijzen beschikbaar in maart maar wel al de updates aankondigen van modellen die nog niet eens op de markt zijn. Komaaaan LG! Top modellen wel op het eerste zicht. Dit jaar schaf ik mij een OLED aan, of LG of SONY, make me an offer I cannot refuse :9~
De prijzen zijn al bekend.
Bv OLED55C9 € 2499. Adviesprijs dus je kunt er weinig mee.
Het gaat immers om de straatprijzen en die liggen veel lager.
Kan jij mij linken naar een officiële aankondiging van die prijzen? Voor zover ik weet is er nog niets officieels gecommuniceerd of jij hebt inside info.
De Duitse prijzen staan hier en volgens kenners wijken de NL prijzen hier niet van af.
Officieel worden de Nederlandse modellen volgende week bekend gemaakt op 13 maart.
https://www.4kfilme.de/lg...e-neue-4k-oled-fernseher/

[Reactie gewijzigd door HoppyF op 6 maart 2019 19:46]

Een half jaartje wachten tot oktober ofzo en dan zijn ze hopelijk te krijgen voor dezelfde (of hopelijk nog lagere) prijzen als de 2018 serie nu..
Waarschijnlijk al eerder als er (net als vorig jaar) weer een cashback actie komt.
Is toch geen discussie, Oled is beter? :+
Tenzij je een superfelle tv wil is het beter. Alleen als ik dan bij de MediaMarkt ingebrande modellen zie hangen (van LG trouwens) dan ben ik toch een beetje huiverig om OLED te kopen :X

(sorry voor de offtopic)
van LG trouwens
Alle OLED panelen worden door LG gemaakt..
Hier een uitgebreide review over burn in bij OLED:

https://www.youtube.com/watch?v=nOcLasaRCzY
Gezien, maar het blijft toch een risico als je normaalgesproken jarenlang met een tv doet. En als ik dan zie dat (ongeacht al die tests) op een tv in de winkel het er best wel lelijk uitziet (vaak zie je het niet maar bij bepaalde kleuren valt het ineens enorm op), dan vind ik het toch wel spannend.

Vraag me trouwens af hoeveel beter het is bij andere merken, kan me voorstellen dat het inbranden vergelijkbaar is met hoe LED-lampen inbranden als ze niet voldoende (passief) gekoeld worden. Wellicht koelt Philips bijvoorbeeld een stuk beter en is daar het risico lager. Duurt even voordat we het weten omdat Rtngs alleen LG test nu.

Op dit moment zou ik licht neigen naar QLED. Is minder perfect (zeker bijv. bij weergeven van een sterrenhemel), maar zal toch een heel stuk beter zijn dan mijn 2012 LED-tv die nu al een hele tijd meegaat en onder een 0-graden hoek vrij goede zwartwaarden heeft :)
Als je dan toch rtings.com gebruikt dan is er bij hun nog een cijfer over de kans voor inbranden en die lijken mij duidelijk. Alle oleds hebben bij Permanent Burn-In Risk een 1 staan ipv soms een 10 bij LCD TV's

En dan over de test:
https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

....Our previous 20 hours per day burn-in test is still running and the OLED TV already has permanent retention

Bij de eerste testen van rtings.com stonden ze op minimale brightness.
Nu bij de tweede lees ik:

This is actually Rtings’ second stab at measuring how much of a problem screen burn on OLED TVs is, but I kind of dismissed the first one, as its methodology didn’t feel ‘real world’ enough. The latest test, though, seems more sensible in its approach - and suggests that the latest OLED TVs can suffer with screen burn after as little as 4,000-5,000 hours of use.

Als bijvoorbeeld je TV veel als PC monitor gebruikt of je kinderen soms voor uren een spel pauzeren elke dag weer dan is OLED geen slimme keuze.

Overigens Samsung gaat ook Airplay ondersteunen

https://news.samsung.com/...irplay-2-content-streamen

Op de nieuwe Samsung Smart TV’s die vanaf dit voorjaar in Nederland te koop zijn, kun je films op iTunes kijken. Ook stream je met AirPlay 2 beelden en muziek vanaf je iPhone of iPad draadloos naar de televisie. Wie een Samsung Smart TV uit 2018 heeft, kan dankzij een firmware update die dit voorjaar uitkomt, straks ook films op iTunes kijken en via AirPlay 2 content afspelen.

[Reactie gewijzigd door EdvanAl op 6 maart 2019 11:51]

Samsung noem ook alleen de AirPlay 2 upgrade bij 2018 modellen dus niet bij oudere modellen.
Dit doet vermoeden dat het niet alleen om een firmware upgrade gaat.
Bij LG zouden dus ook de 2018 modellen wellicht een firmware upgrade kunnen krijgen.
Even afwachten dus. De druk is groot en de klant vraag erom.
Bah en dan ook nog eens een Samsung promoten.

Als je de conclusie van dat artikel nou ook even noemt:
Geen burnin bij normaal gebruik.
Bij 2 uur statische content per dag, pas na 7 jaar burnin.


Current Stance (11/05/2018 - 5371 hours)
After more than 5000 hours, there has been no appreciable change to the brightness or color gamut of these TVs. Long periods of static content have resulted in some permanent burn-in (see the CNN TVs), however the other TVs with more varied content don't yet have noticeable uniformity issues on normal content. As a result, we don't expect most people who watch varied content without static areas to experience burn-in issues with an OLED TV. Those who display the same static content over long periods of time should consider the risk of burn-in though (such as those who watch lots of news, use the TV as a PC monitor, or play the same game with a bright static HUD). Those who are concerned about the risk of burn-in should go with an LCD TV for the peace of mind.
Note that we expect burn-in to depend on a few factors:
The total duration of static content. LG has told us that they expect it to be cumulative, so static content which is present for 30 minutes twice a day is equivalent to one hour of static content once per day.
The brightness of the static content. Our maximum brightness CNN TV has more severe burn-in than our 200 nits brightness CNN TV.
The colors of the static areas. We found that in our 20/7 Burn-in Test the red sub-pixel is the fastest to degrade, followed by blue and then green.
To see how the results at this 5000 hour point compares to your usage, divide 5000 by the number of hours you watch each type of content per day to find the number of days. For example, someone who plays call of duty or another video game without bright static areas for 2 hours per day may expect similar results after about 2500 days of usage. This corresponds to about 7 years.
We will continue to run this test and collect data, and our stance may change as we obtain more information
.
Jaja.

De keuze voor een LCD TV is dat hij ook de hele dag aan staat als PC monitor.

Dat gepush over OLED.
Ik heb bewust voor een LCD gekozen.
Is dat nou zo moeilijk te begrijpen

Bah Samsung promoten?
Doe niet zo kinderachtig zeg.
Ik meld het alleen maar.

Heb zelf een Sony TV en heb niets met Samsung naar melden mag toch ?
Het interesseert ons geen reet wat jij bewust gekozen hebt. Laat dit voortaan achterwege bij oled comments. Dat gepush over led en burnin van lcd Samsung verkopers komt anders behoorlijk de strot uit.
Ik wil graag een OLED maar ik kijk veel series, films dus veel subtitles en in dat filmpje zag je ook pics met veel burn in bij de sub's. Zucht..
Ik kan mij vergissen, maar OLED kan juist niet superfel? LCD haalt een hogere helderheid....

OLED kan wel heel diep zwart weergeven waardoor het verschil tussen zwart en maximale helderheid groter is. Maar qua aantal nits haalt OLED het niet bij andere technieken.

Ben wel een groot fan van OLED.
Daarom zei ik 'tenzij' :)
Ik heb je bericht helemaal verkeerd om gelezen, excuses!
Ik heb nu ruim twee jaar een OLED TV. Nog steeds niets aan de hand. Waarschijnlijk brand het in als de TV 24/7 aanstaat?
Ik gebruik mijn LG Oled55b8pla als monitor bij de computer. Geen enkel probleem. Gaat vanzelf uit na zo'n tijd geen activiteit, en dat is ruim voor er retentie (laat staan inbranden) op treed.

Vergeten niet dat de televisies bij de Mediamarkt in een demostand staan, en hebben waarschijnlijk de veiligheid maatregelen uit staan. Uit gaan ze in elk geval niet van zichzelf.
Gaat zo'n LG dan vanzelf uit bij een statisch/stilstaand beeld?

Het zou vooral zonde zijn als je zo'n ding koopt en je hem alweer snel opnieuw moet vervangen terwijl ik m'n huidige tv nu al bijna 8 jaar heb. Bij mijn tv heb ik het idee dat de verlichting iets donkerder is geworden, heb de waarden wat aangepast en nu ziet het er allemaal weer sprankelend uit :)

Maar toch kriebelt UHD + 4K wel behoorlijk! :D

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee