Afbeeldingen van nieuwe wearables verschijnen in Samsung-app

De jongste update van de Galaxy Wearable-app bevat de modelnamen en afbeeldingen van nieuwe wearable-producten die Samsung hoogstwaarschijnlijk volgende week gaat aankondigen. Het lek werd ontdekt door het Twitteraccount SamCentral.

De Galaxy Wearable-app voor Android laat na het opstarten meteen drie nieuwe producten zien die Samsung officieel nog moet voorstellen. Het gaat om de smartwatch Galaxy Watch Active, twee fitnesstrackers met de namen Fit en Fit e, en een stel draadloze oortjes, de Galaxy Buds. De Watch Active heeft een kast van 40mm, zo staat bij het gadget vermeld, en The Verge meent te weten dat het klokje in twee kleuren uitkomt. Meer informatie over de nieuwe apparaten geeft de app niet: wanneer je de gadgets aanklikt wil de app er vergeefs een koppeling mee tot stand brengen.

Het bestaan van de Galaxy Buds en de Galaxy Fit e was al eerder via geruchten bekend geworden, maar van de fitnesstrackers waren nog geen foto’s verschenen. Het is ook nog niet duidelijk wat precies het verschil is tussen de ‘gewone’ Fit en de Fit e. De verwachting is dat Samsung de nieuwe wearables op 20 februari zal voorstellen, op een persevenement waar vrijwel zeker ook de Galaxy S10-smartphone zal worden onthuld.

Door Michel van der Ven

Nieuwsredacteur

15-02-2019 • 10:16

42 Linkedin

Reacties (43)

43
33
16
1
0
12
Wijzig sortering
Galaxy watch ziet lekker modern uit! Zou deze watch ook weer Tizen OS krijgen? Vind het een heerlijke os!

Samsung moet eigenlijk met zijn Samsung Galaxy S10 een bootcamp hebben met Android en Tizen OS.
Ik vind het een verschrikkelijk OS. Alleen al die klote bixby die ook nog eens geen Nederlands ondersteund zijn voor mij genoeg reden. Daarnaast hou ik meer van de traditionele horloge look. Die fancy futuristische design trekken mij niet zo. Ik heb zelf de gear s3. Wat een prima ding is. Ik mis alleen echt heel erg de Google assistent zeker omdat ik in mijn hele huis google home geïntegreerd heb. Heb nu eindelijk na 2,5 jaar de functie op mijn gear s3 om alle whatsappjes te kunnen lezen die iemand stuurt. Voorheen ging dat met alleen de laatste. Echt erg dat dit 2,5 jaar moet duren voordat een core functie fatsoenlijk werkt

[Reactie gewijzigd door sygys op 15 februari 2019 10:42]

Ja, of een bootcamp op z'n horloges met Tizen en Android :)

Ik ben heel tevreden met m'n Galaxy watch hoor, maar inderdaad Bixby mogen ze meteen de nek omdraaien. Daarnaast werkt Tizen lekker qua interactie, heeft het veel watchfaces, (al gebruik ik er maar 2 ofzo) maar is het app aanbod niet denderend. daarnaast heeft het redelijk wat connectie problemen. Ik ben letterlijk een week bezig geweest om hem fatsoenlijk aan m'n telefoon te verbinden (incl een hard reset van telefoon én Watch)

Maar 1 van de meest fijne elementen aan de Galaxy watch is de draaiende bezel. Dat maakt in mijn ogen de interactie zo fijn! Dan zit je niet steeds met je vingers op het scherm als je iets wilt lezen. Maar die hebben ze bij de Watch active weer verwijderd? Erg jammer (lijkt me) want dan verliest het wel een dik USP, waardoor het weer en normale smartwatch wordt. Dan kun je in mijn ogen beter voor een iwatch of een wearos watch kiezen.
Tizen is verschrikkelijk. Android Wear Wear OS or gtfo is mijn motto wat betreft wearables.

[Reactie gewijzigd door 658724 op 15 februari 2019 11:23]

Maar Wear OS is ècht traag vergeleken met Tizen. Ik mis ook de Google Assistent en bixby zuigt. Maar voor het checken van appjes, mail en tijd werkt het veel beter.
Oe! Die Galaxy Buds zien er wel gelikt uit. Denk dat dat er beter uit zal zien dan een Airpod :)
Ben erg benieuwd naar de prijs, maar zal wel over de 100 euro zijn verwacht ik.

[Reactie gewijzigd door Qu3st op 15 februari 2019 10:33]

De Samsung Gear IconX waren te koop voor rond de €220, kan ik mij herinneren. Misschien dat Samsung ze wat goedkoper maakt...
Wat is daar krampachtig aan?
Ten eerste is USB-C bij lange na geen fatsoenlijk alternatief, buitenom gehannes met verloopstekkertjes die je kwijt raakt enzo, is die shit simpelweg niet gestandaardiseerd: https://www.pcworld.com/a...io-still-doesnt-work.html

En draadloos vind ik persoonlijk helemaal ruk, apart bij gaan houden wanneer ik mijn koptelefoon op moet laden en dan onderweg zonder komen te zitten, nee dank je. Lekker simpel, kabeltje erin, werkt. Ook voor in de auto, gare oude auto radio, AUX kabeltje, hoppa, werkt gewoon. Voor de mensen die wel graag draadloos gebruiken, prima, kan er toch gewoon naast?

Nee, 3.5mm heeft nog prima bestaansrecht. Er zijn op dit moment geen betere gestandaardiseerde alternatieven. Als een telefoon niet de keuze aan mij overlaat maar al van te voren zit te bepalen dat ik draadloos of verloopstekkertjes (die het dan wel of niet doen op de telefoon van je buurman, serieus, dat is geen vooruitgang, dat is achteruitgang) MOET gebruiken, dan hoef ik hem dus niet. Zelf altijd Apple gehad, ik ga dus naar iets anders kijken voor mijn volgende telefoon.

Niet dat ik de 3.5mm zo vaak gebruik (wil dus ook helemaal geen nieuwe BT headset (want ik vind oortjes niet fijn) gaan kopen voor de halve keer dat ik het gebruik), maar ik vind het gewoon onzin dat ze het eruit halen puur alleen zodat ze hun eigen draadloze oortjes door je strot kunnen rammen, er is serieus geen enkele andere goede rede voor.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 15 februari 2019 11:12]

Wat voor poorten hadden we voor USB(-C)? Die giga dingen en tig kabels.
Op een gegeven moment, zal het toch draadloos worden.

Sinds ik BT headphones heb die binnen 10 min, 3-4 uur playtime heeft en mijn telefoon netjes aangeeft hoeveel power er nog in zit, gebruik ik mijn 3.5mm niet meer. In de auto USB-C voor Android Auto en BT om te bellen.

Dat ze een variant maken met en zonder? Kan toch prima, dan zie je gelijk aan de verkoopcijfers hoeveel mensen daadwerkelijk een 3.5mm willen en op basis van dat verder gaan.

Duw er een extra speaker voor in de plaats, ben ik ook happy als ik geen oortjes nodig heb :Y)
Wat voor poorten hadden we voor USB(-C)?
De 3.5mm headphone jack :p dat echt overal hetzelfde en altijd werkt.
USB-C voor koptelefoon is simpelweg geen vooruitgang, het is tig stappen achteruit.

Mijn bezwaar is dus met name dat ze een brakke half oplossing naar voor schuiven om iets te vervangen dat nog veel beter werkt. Je weg-irriteren van een feature dus, zodat je sneller geneigd bent voor draadloos te gaan (en ze dus hun peperdure oortjes aan je kunnen slijten).
Ik ben het ook niet perse on-eens dat die altijd weg moet, maar meer een oplossing voor beide fronten. Mensen die hun oordopjes veel gebruiken, hebben denk ik ook andere eisen tov hun telefoon.

Voor mij zouden betere stereo speaker ook een mooie vervanging zijn van de plek waar de aansluiting zit. Mocht ik ergens komen waar ik de telefoon niet kan insteken, heb ik pech.
Een headphonejack mag van mij niet verdwijnen! Ik vind dat je gewoon een keuze moet hebben, en als deze verdwijnt word je ofwel naar een BT headset/oortjes geduwd, of moet je een verloopstukje gaan kopen. Allemaal leuk voor je omzet, maar denk dat Samsung wel inziet dat veel van hun klanten hier niet op zitten te wachten.
Toch is het voor mij ook nog steeds een van de vereisten van een telefoon hoor. Makkelijk mijn oortjes inpluggen (als ik ze al gebruik) . Failsafe, werkt altijd. Geen extra accu, niks. precies zoals @Zoop het uitlegt. _/-\o_

-edit- typo

[Reactie gewijzigd door Bekers op 15 februari 2019 12:29]

Keuze. Noem één reden waarom de headphone jack weg moet? En wat daarna dus een voordeel oplevert.
Draadloze oortjes hebben geen headphone jack nodig. Zonde van de ruimte, zonde van het gat.
Zonde van de ruimte, leg dat eens uit. Wat doet bijvoorbeeld een Apple nu met die ruimte dan?
Zonde van het gat? Waarom?
Waarom wil je gaten in je telefoon? Los van dat het minder mooi is dan een doorlopend design kan er stof ophopen; hoevaak ik de headphonejacks van mijn telefoons niet heb moeten uitmesten... De hele industrie werkt richting telefoons waar helemaal geen gaten meer inzitten. Dat maakt de devices o.a. steeds beter waterdicht en zorgt voor minder points of failure. De iPhone zit tjokvol dus die ruimte wordt heus benut; voor chips, voor de accu, noem het maar. Er wordt geen milimeter onbenut gelaten.
Met de displays die omklappen aan de randen van de edge to edge schermen in de 10 serie is er volgens mij ook daadwerkelijk geen fysieke ruimte meer voor de headphone jack; de iPhone X heeft geen forehead en chin zoals veel concurrenten dat hebben. Dat de headphonejack “vroeg” werd geschrapt met de iPhone 7 was natuurlijk ook om te voorkomen dat alle aandacht bij de 10 uit zou gaan naar het ontbreken van de headphonejack.
Daarnaast heeft elke iPhone een multifunctionele lightning poort sinds 6 jaar. Elke iPhone wordt geleverd met een paar earpods die aansluiten op die poort.
Het is idioot om daar evenveel ruimte op te offeren voor een ouderwetse single purpose uitgang.
De headphonejack zou ooit logischerwijs vervallen. Dat dat strubbeling met zich meebrengt is ook logisch, maar eens moet je de knoop doorhakken als je voort wilt. En inmiddels is er meer dan voldoende aanbod van draadloze headphones tegen elke prijs en tegen elke kwaliteit.

Ik zou zeggen probeer eens een maand wireless en ga dan terug naar je bedrade oplossing. Ik heb dat onlangs uit nood gedaan omdat ik mijn Airpods had uitgeleend; huilen met de pet op, wat irritant. Laat staan dat ik een podcast ga luisteren met draden uit m’n oren terwijl ik oppas op mijn kleine kinderen.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 15 februari 2019 11:21]

Ik heb daar serieus nou nooit problemen mee ervaren. Je eens in zoveel tijd ff een plukje stof met een tandenstoker eruit vissen, nou wat erg zeg.
Ik wil simpelweg geen draadloze headset. Dus ik zit bij apple met verloopstekkertjes te fucken. Aux aansluiten in de auto... een ander toestel heeft dan weer USB-C en het zelfde probleem, maar ik heb een verloopstekkertje bij van mn iphone, oh nee, die past dan niet bij jou. Ohja, maar ik heb nog wel een andere USB-C verloopstekker, oh die doet het ook niet (omdat iedere fabrikant zelf bepaald wat ze ondersteunen op USB-C, totaal niet gestandaardiseerd, https://www.pcworld.com/a...io-still-doesnt-work.html).
Goedkope crappy non-flagship telefoon kan het wel allemaal prima zonder enig gezeik.

Een-en-al ruk. Prima als ze met iets nieuws willen komen, daar ben ik echt wel voor. Maar elk merk gebruikt het enkel om hun eigen hardware door je strot te kunnen rammen. Dat is echt de enige reden, niks met veroudering van de standaard te maken want anders zouden ze wel meer moeite doen dat het nieuwe spul ook gestandaardiseerd wordt.

Dus niks met strubbeling te maken, de fabrikanten maken er werkelijk een potje van (opzettelijk en het levert ze bakken met geld op). Ik vermijd het in ieder geval zolang ik kan.
Waarom wil je gaten in je telefoon?
Zodat ik zoveel mogelijk dingen kan verbinden.
Los van dat het minder mooi is dan een doorlopend design kan er stof ophopen; hoevaak ik de headphonejacks van mijn telefoons niet heb moeten uitmesten...
Ik heb nog nooit een 3.5mm jack schoon gemaakt, maar ik heb wel al een paar keer een USB-C en Lightning poort schoongemaakt.
Dat maakt de devices o.a. steeds beter waterdicht en zorgt voor minder points of failure.
Dat is de grootste onzin, kijk maar naar Samsung.
Daarnaast heeft elke iPhone een multifunctionele lightning poort sinds 6 jaar. Elke iPhone wordt geleverd met een paar earpods die aansluiten op die poort.
Het is idioot om daar evenveel ruimte op te offeren voor een ouderwetse single purpose uitgang.
De headphonejack zou ooit logischerwijs vervallen. Dat dat strubbeling met zich meebrengt is ook logisch, maar eens moet je de knoop doorhakken als je voort wilt. En inmiddels is er meer dan voldoende aanbod van draadloze headphones tegen elke prijs en tegen elke kwaliteit.
Zoop in 'nieuws: Afbeeldingen van nieuwe wearables verschijnen in Samsung-app'
Ik zou zeggen probeer eens een maand wireless en ga dan terug naar je bedrade oplossing.
Ik heb een Sony WH-1000XM2. Al een tijdje.
Laat staan dat ik een podcast ga luisteren met draden uit m’n oren terwijl ik oppas op mijn kleine kinderen.
Wat zeg je nou eigenlijk? Ik snap het gewoon niet eens?
Ouder hier, misschien moet je niet tijden het oppassen op je kleine kinderen met oordoppen in (met of zonder kabels) een podcast luisteren, maar je tijd aan hun besteden.

Verder op je andere punt, heb ook nog nooit headphone jack gehad die verstopt was of waar viezigheid in zit. En gebruik me HPJ bijna dagelijks..

En de gaten in je telefoon, toen ze voor het eerste met de HPJ kwamen was iedereen er waarschijnlijk heel blij mee, maar nu begrijp ik dat het je de afgelopen 15 jaar heeft gestoord ? En dat je het ervaart als een GAT in je telefoon ? Meeste fabrikanten werken die opening netjes weg en merk je het niet eens. Of jij loopt de hele dag met je telefoon in je hand alle (zij)kanten te bekijken op gaten.. Moeten de speaker grills dan ook weg ?

En met een bedrade headphone kan je ook zonder je telefoon tegen je oren aan te houden bellen hoor..

Hele aparte argumenten..
Tijdens die 24 uur slapen ze zeker wel een uur of 10-12.. :-)
Ga nou niet zo betweterig zitten doen. Je bent mega hypocriet als je hier gaat beweren dat jij elk wakker moment van je kinderen niets voor jezelf doet.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 15 februari 2019 16:29]

Natuurlijk wel, ze moeten zich zelf ook vermaken, maar ik ga niet zeuren dat ze wellicht me koptelefoon kabel kunnen lostrekken.. 8)7
Too each his own.
Bedrade oortjes zou ik gewoon niet gebruiken. Niets te zeuren. 8)7
Klopt! Maar dat doet niks af aan het feit dat dat laatste nergens op slaat. Of denk jij dat elke ouder in Nederland Airpods heeft om dit "probleem" te overkomen?
Dat kunnen ze wel, maar ze moeten natuurlijk de weg vrijmaken voor de AirPods. En het is ze nog gelukt ook, je ziet die dingen nu overal.
In dezelfde prijsklasse klinken bedrade koptelefoons beter dan draadloze. Ik vind de draad zelf daarnaast niet irritant. Ik zie best het nut van draadloos maar ik heb geen last van de draad. Dus waarom zou ik meer geld willen uitgeven terwijl ik voor minder beter geluid heb.
Ik zou zeggen probeer een maand draadloos en ga dan terug naar bedraad en je zult verwonderd zijn;)
Verwonderd van wat? Dat er geen draad is? Dat kan ik me zo ook wel voorstellen. :P Nogmaals, ik erger me niet aan de draad. Waarom zou ik geld gaan uitgeven als ik ergens niet aan stoor, voor iets waarvan ik al een produkt heb waarover ik zeer tevreden ben. Beetje nutteloos.
Tjah dat dacht ik ook. Dat het hetzelfde zou zijn, maar dan zonder draad. Maar ik gebruik mijn Airpods véél vaker en op andere manieren dan ik voorheen gebruik maakte van headphones. Dus laat je verwonderen;)
Sorry, maar earbuds, bedraad of draadloos zijn echt niet te vergelijken met een redelijke koptelefoon. Ook Airpods, ik heb ze gehoord en het kan niet tippen aan een koptelefoon. Daarnaast heb je nog steeds het prijs verschil. Dezelfde geluidskwaliteit is vele malen goedkoper als je ze bedraad koopt. Hetzelfde met on- en over ear koptelefoons. Het is mij het geld niet waard. Ik heb voor minder geld dan Airpods een koptelefoon die veel beter klinkt.
Leuk dat je fan van Airpods bent maar ik kan hetzelfde met mijn koptelefoon. Muziek luisteren en te gebruiken als headset om te bellen.
We gebruiken duidelijk mobiel geluid voor verschillende doeleinden :P Ik luister juist voornamelijk muziek. Soms bel ik. Podcasts luister ik nooit. Ik snap dat nou juist bellen en podcasts, ofterwel het luisteren naar stemmen ideaal is met draadloze earbuds. Maar voor muziek zou ik ze nooit willen.
Jongens, ik weet het, je houdt van vulgaire meisjes
Hoe zit het met online-communicatie met hen zonder grenzen? Hier http://badoos.ga kun je geile echte meisjes uit verschillende landen vinden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee