Nederlandse gebruikers Xiaomi Mi A1 klagen over bootloops na update

Gebruikers van de Xiaomi Mi A1 met Android One klagen dat hun telefoon in een bootloop belandt als hun toestel in het Nederlands staat. De simkaart eruit halen en de taal wijzigen lijkt te helpen. Het is onbekend hoe die bug erin is geslopen.

Gebruikers van de Mi A1, A2 en A2 Lite kampen met dezelfde problemen na de beveiligingsupdate van november. Het probleem lijkt te liggen in de combinatie van de Nederlandse taalinstelling en het gebruik van een simkaart met een pincode op die kaart. Zonder simpin of met het toestel op een andere taal werkt de telefoon prima, zeggen gebruikers op GoT en op Reddit.

Het probleem treedt alleen op met de novemberpatch voor de Android One-toestellen, maar lijkt niet te zitten in andere Android One-toestellen en Miui-telefoons van Xiaomi. De Chinese fabrikant heeft nog niet gereageerd op het probleem, waardoor het onduidelijk is of en wanneer het bedrijf deze bug gaat fiksen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

08-11-2018 • 14:17

98 Linkedin

Submitter: sambalbaj

Reacties (98)

98
96
40
6
2
43
Wijzig sortering
Gewoon simpincode uit zetten. Daarmee is het probleem opgelost. Denk dat de sim pop up niet is vertaald naar NL. Daardoor komt deze in een bootloop. Overigens kun je de sim pincode natuurlijk ook via een ander toestel uitzetten mocht je toestel reeds in de bootloop zitten.

Dan kun je toestel dus ook gewoon in de NL taal laten staan.

[Reactie gewijzigd door Mvsboy op 8 november 2018 14:30]

Hebben ze geen fall-back naar engels of iets dergelijks voor vertalingen die niet gebeurd zijn?
Bedankt voor de tip
Had net toestel gekocht en op vakantie geüpdatet. Wat een getob toen die het niet deed.
Je tip was mijn vakantie redding
Verdorie dit had ik dus ook vandaag met de Xiamoi Mi A2. Ik kreeg een melding van een nieuwe update en dat ik maar even moest rebooten, nou is goed bedankt voor de update. Ik start de telefoon weer op en het hele scherm springt aan en uit, aan en uit en dan ineens start die weer opnieuw op met de opties om het weer te proberen of terug te zetten naar de fabrieksintellingen. Heb ik uiteindelijk maar gedaan en nu is die weer goed, gelukkig had ik nog een back-up.

Maar dit kan toch niet?
Indd een zeer vervelend probleem, alleen was een factory reset niet nodig geweest. Hetzelfde toestel voor m'n moeder aangeschaft, en dus met dit probleem te maken. Heb het zojuist opgelost, en de opties op het forum geplaatst.

Ook hieronder:

Als ie op English staat, kun je probleemloos de Nov. update installeren. Optie 2: (vóórdat je de Nov. update installeert) Zet de pincode van je SIM card uit. Bij optie 2 kun je dus NL blijven gebruiken als systeemtaal :)

Voor de mensen die al in een bootloop zitten; haal de SIM eruit, start het toestel op en zet je systeemtaal op English. Daarna dus evt. dezelfde opties als hierboven gebruiken.


Hoop dat sommige hier wat aan hebben!

edit: oplossing toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door rickertsnaak op 9 november 2018 11:02]

Heel erg bedankt! Makkelijke oplossing voor een heel irritant probleem. Snel opgelost zo _/-\o_
Gewoon simpel gezegd taal niet in Nederlands zetten :+

Sowieso niet heel fijn.

Heb hem hier in het Engels staan en was bang dat ik er dus ook last van zou hebben maar duidelijk niet dus! :D Dat is wel fijn.

Wel een rare bug.
Ik heb de Mi A2 Lite in het Nederlands. De november update krijg ik niet binnen (ook niet handmatig) dus die is ws. ingetrokken door Xiaomi.

[Reactie gewijzigd door Pineka op 8 november 2018 14:32]

Vergeet het maar. Heb hem vandaag gekregen en nu idd problemen
gewoon simpin eruit gooien is makkelijker!
Zit je wel nog steeds met die lelijke Nederlandse taal in beeld :+
Ik snap nooit wat mensen nou zo verschrikkelijk vinden aan de Nederlandse taal op hun apparaten. Ik ben een Nederlander, ik spreek Nederlands in de dagelijkse gang van zaken en ik woon in Nederland. Waarom zou ik dan opeens mijn telefoon in een andere taal willen hebben? 8)7 8)7

Een veelvoorkomend excuus wat ik hoor is:
Als er dan eens een probleem/foutmelding optreedt, dan kan ik het in het Engels waarschijnlijk makkelijker vinden
Dan beheers je Engels (of Nederlands) in ieder geval minder want je kan het blijkbaar niet zelf vertalen als opzoeken in het Nederlands niet lukt. Wat mij verder op valt is dat je je dagelijks gebruik van je telefoon blijkbaar zo moet aanpassen om jezelf uit de brand te moeten helpen als het een keer misgaat.
Het vertalen van een foutmelding werkt niet.

"De taak kon niet voltooid worden"
kan in het origineel heel anders verwoord zijn. Ik zou het zelf vertalen als "Task was not able to be completed", maar als het origineel de melding "We can't complete the task" is, heb je er niets aan om je zelf vertaalde melding te googlen.
"Task was not able to be completed" is geen goede Engelse zin. Grammaticaal klopt het gewoon niet. Maar je punt is wel valide.

Daarom zijn error codes altijd zo belangrijk.

[Reactie gewijzigd door hiostu op 8 november 2018 19:59]

Persoonlijke voorkeur, veel meer kunnen we er niet van maken :).

Soms voelen bepaalde onderdelen gewoon te geforceerd vertaald. Dan ziet het er al snel raar of krom uit. Dan zie ik het liever in het Engels.

Maarja, verder doe ik digitaal eigenlijk alles in het Engels..dus ik persoonlijk hou alles een beetje hetzelfde.
Heeft niets met de beheersing van een taal te maken. Als je een foutmelding wil vertalen zijn er meerdere mogelijkheden om dit correct te vertalen. Je kan dan niet exact gaan zoeken tussen quotes om minder "ruis resultaten" van andere gelijkaardige foutmeldingen tegen te gaan. Zo kan je dus een potentiële oplossing missen of moet je langer gaan zoeken.

Uiteraard mag je kiezen welke taal je gebruikt op welk toestel. Maar het Engels is toch een pak groter dan het Nederlands om in te zoeken en toch zowat de standaard (chinees weggelaten)
Omdat de tech/tweakers wereld nu eenmaal in het Engels werkt. Wat ook niet helpt is dat o.a. MS in het verleden er nogal een beetje vreemde vertalingen op na hield wat allemaal niet lekker bekt/past.

Het is me te vermoeiend om mentaal troep elke keer naar het Engels te moeten vertalen, want dat gaat nu eenmaal intuïtiever. Ik moet bij Nederlandse software veel te vaak vertrouwen op muscle memory of gaan nadenken wat nu precies wat is.
Ook Google heeft met ChromeOS en Android er een handje van om dingen vreemd te vertalen.
Ik kan Engels niet goed naar NL vertalen omdat mijn hersenen in het Engels werken. Kost me gewoon enorm veel moeite. Ook weet ik niet hoe een Nederlandse Android of Windows er überhaupt uit ziet.
tja als je hem voor de update al op engels had staan had je dit probleem uberhaupt niet gehad
Lost niks op als je al in de problemen zit. Taal veranderen óók niet. Blijft problemen geven
Zijn er uberhaupt veel Tweakers die de taal van hun OS in het Nederlands instellen? Ik gruwel er persoonlijk van en draai alles in het Engels, al is het alleen maar om eventuele troubleshooting makkelijker te maken voor jezelf. :Y)
Ik zet hem vaak op Nederlands (of eigenlijk altijd), zodat ik anderen kan helpen. Andersom komt een stuk minder voor. Je bent een Tweaker of niet ;)

Ik vraag me eerder af hoeveel Tweakers eigenlijk een pincode op de simkaart hebben. Is dat niet achterhaald? Hebben deze gebruikers dan ook een pincode om in de telefoon te komen? Zo niet, waarom niet en is het niet beter om de pincode op je telefoon in te schakelen?
Pincode op de simkaart voorkomt misbruik van je telefoonnummer. Pincode op je telefoon voorkomt misbruik van je telefoon. Iemand met mijn telefoon kan mijn simkaart eruit halen en in een andere telefoon stoppen. Zonder simpin kunnen ze dan mijn nummer gebruiken om te bellen naar bijvoorbeeld dure servicenummers en ze kunnen two-factor authenticatie gebruiken op basis van SMS als je dat hebt ingesteld.

Ik heb dus zowel simpin als telefoonpin.

[Reactie gewijzigd door hiostu op 8 november 2018 17:09]

Ik raak mijn telefoon gewoon niet kwijt... Opmerkelijk hoe nonchalant men soms met een apparaat van een paar honderd euro omgaan dat ook nog eens toegang geeft tot een groot deel van je privéleven.
Je kunt je telefoon altijd een keer kwijtraken door diefstal. Het is mij ook nog nooit overkomen. Ik ben ook heel voorzichtig met mijn telefoon, maar het valt nooit 100% uit te sluiten. Zeker in bv de grotere steden worden er soms mobieltjes uit de handen gegrist door mensen op scooters als ze iets staan op te zoeken.

En een simpin hoef je bijna nooit in te vullen. Alleen als je de telefoon reboot en dat komt bij mij zelden voor. Alleen bij firmware update.

[Reactie gewijzigd door hiostu op 8 november 2018 20:00]

Dat klinkt heel makkelijk, en ik denk dat iedereen dat hoopt, maar helaas worden er dagelijks telefoons gejat. Dus dat is dan misschien niet kwijtraken maar iemand anders heeft wel degelijk je telefoon.
En als jij wilt beweren dat het bij jou onmogelijk is dat je telefoon gejat wordt, dan hoor ik graag hoe!
Dat betekent toch niet dat het niet alsnog kan gebeuren. Ik raak mijn pinpas ook niet kwijt, toch fijn dat er een code op zit. Geef mij maar een beveiligingslaagje voor het geval dat. Voor mij dus ook zowel een code op mijn sim alsook telefoon.

[Reactie gewijzigd door ormagon op 9 november 2018 06:39]

Bij mij begon het probleem toen ik de pincode van mijn mobiel intikte. De kaart kwam er niet eens door, laat staan dat ik de pincode van de kaart kon intikken. Niet dus
Als je je telefoon reboot, dan checkt het systeem altijd eerst de simpincode en als die er niet is of is ingevuld, dan gaat het verder met de telefoon pincode.
Ja, ik woon in Nederland, ik ben Nederlands en ik spreek Nederlands. Dus waarom zou ik mijn telefoon in het Engels instellen?
Om de reden die @AerodynamiX onder andere geeft.

Bepaalde foutmeldingen in het Nederlandsch zijn nou niet bepaald goed vertaald. Ook als je (diepgaande) info vind over software opties en / of fixes etc op het internet zal het geheid in het engels zijn. En zo zijn er nog zat meer redenen te bedenken.

Ik zet persoonlijk ook alles in het Engels. Op het moment dat ik een bijsluiter moet lezen van men kookwekker uit de Blokker snap ik dat Nederlands net zo goed werkt, maar voor de rest is Nederlands geschreven informatie nou niet echt overheersend op de wereld..

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 8 november 2018 14:56]

Diepgaande informatie in zijn algemeenheid is beter in het Engels, ongeacht het onderwerp (behalve als het natuurlijk een nieuwsitem over Nederland betreft), dus waarom praat je nog Nederlands dan? 8)7

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 8 november 2018 17:33]

Wat heeft informatie voorziening te maken met de taal die je praat? Of vermijdt je dan ook alle websites in een andere taal dan NL, omdat je nederlands praat?
Als je bijvoorbeeld een guide zoekt om te rooten, dan is er veel meer engelstalige informatie te vinden dan nederlandstalige. Heb hier persoonlijk ook altijd alles op engels staan. Telefoons, windows, linux, min games, zelfs de browser die ik gebruik is engels. Oh en mijn tv menu zie ik net.
Day kan soms ook wel lastig zijn. Vaders die om Windows vraagt, maar wel de NL variant. En dan moeten zoeken naar de benamingen. Gelukkig begint control panel en configuratiescherm beide met con.....
Bij windows vind ik het helemaal verwarrend met de user/gebruiker folder namen. In de verkenner heet dat ik meen gebruiker, maar als je vanaf c: kijkt ineens user.

Daarbij, komop. Verkenner? Gebruiker? Taakbalk? Dat klinkt toch niet. ;)
Bij mij staat alles natuurlijk in het Nederlands. Een goed OS heeft ook een goede vertaling.
Sinds de nokia feature phones ging bij mij de taal al snel naar Engels, vooral vanwegen al die onhandige afkortingen.
Zelf heb ik windows ook altijd graag in het engels.
Ik verander het niet echt. Staat het in het Engels, dan laat ik hem staan. Nederlands? Ook prima. Alle andere talen verander ik in waarschijnlijk naar het Nederlands.

Meestal kan ik dan vergelijken als iemand in mijn (schoon)familiekring weer eens een probleem met Android heeft.

Pure gemakzucht. Engels vind ik ook vloeiender en fijner lezen bij een dergelijk systeem.
Ik had alles in het engels maar na vele jaren alles in het engels had ik steeds vaker het probleem dat ik geen goede telefoon support meer kon geven aan mensen omdat i de juiste nederlandse termen/namen niet meer wist en ze dus niet door een process heen kon sturen.
Kortom alles maar weer in het nederlands om alles weer even in het nerderlands in die grijze kop te proppen.

Wel even wennen want je zoekt soms naar dingen die je niet kan vinden ondanks dat je er gewoon naar staat te staren.
Ik ben een kaaskop, waar mogelijk NL taal. Alleen apps die waardeloos vertaald zijn zet ik op EN.
Ik gebruik ook meestal het Engels, dat is veel prettiger lezen en opzoeken. Ik denk dat dat ook komt omdat ik van jongs af aan met het Engels in software en games ben opgegroeid. 20 jaar geleden toen ik nog een jochie was was er vaak geen Nederlandse optie. Het is dus maar wat je gewend bent. Ik ben er wel blij mee want het Engels op het vwo deed ik daardoor met twee vingers in de neus. Waar ik pas echt van gruwel is als sommige websites titels automatisch vertalen (is gelukkig meestal wel te veranderen).

[Reactie gewijzigd door ADR3 op 8 november 2018 17:28]

Mijn vrouwke heeft een Mi A1 en die staat in het nederlands (wel geen problemen hier en normaal is die up to date)

In het engels zou ze het niet graag willen,


Persoonlijk zou ik heel graag al mijn spullen in het engels zetten, MAAR, al mijn klanten die draaien alles in het nederlands, dus ik maar ook, want anders zitten we weer met vertaalproblemen :(


Hans
We zijn met z'n allen tè updategeil.
Ik update enkel als ik problemen heb en daarbij de hoop deze dmv een update te kunnen oplossen of als er echt zaken in de update zitten die ook echt de moeite waard zijn. Zeker niet zomaar er vanuit gaande dat het allemaal wel beter zal zijn. Want niks is minder waar, nieuwer is lang niet altijd beter dat heeft het verleden wel geleerd. En ik ga niet updaten om me daarna dood te ergeren en oplossingen te moeten zoeken voor zaken die ofwel minder handig werken ofwel gewoon niet meer werken tgv een update. Beiden heb ik al vaak genoeg meegemaakt. Misschien niet zo'n probleem als je tijd genoeg hebt om je toestel naar fabrieksinstellingen terug te zetten en alles opnieuw te doen. Maar daarvoor ben ik te zeer en tweaker dat kost me veel teveel tijd. En onder het motto "if it ain't broke don't try to fix it" of "never change a winning team" update ik enkel als het ook echt moet. ;)
En als ik update is dat per definitie niet direct, maar na enkele weken. Zo voorkom je grotendeels dat je schachtoffer wordt van dit soort missers, want tegen die tijd heb je het al lang ergens gelezen ofwel is de update gefixed
Maar in deze maandelijkse updates zitten ook beveiligingsupdates verwerkt. Wat nu als er een lekje is en jij werkt je toestel niet bij en iemand maakt misbruik van dat lekje? Dan heb jij een probleem (vooral banken doen daar heel moeilijk over).
Geef me eens één concreet geval.
Stel dat een autofabrikant besluit dat ze bij je jaarlijkse onderhoudsbeurt het stuur naar de rechterkant verplaatsen omdat men er daar van overtuigd is dat dat beter handiger en veiliger is. Ga je dan toch lekker je onderhoudsbeurt laten doen?? Nou ik niet. Dat is ongeveer hetzelfde.

[Reactie gewijzigd door TaranQQ op 12 november 2018 13:54]

Dat is een véél ingrijpender beveiligingsupdate dan die Google doorvoert. Als Google zo'n grote wijziging als dat aanbrengt, dan melden ze dat expliciet.
zoals ik reeds zei, ik ben ervan overtuigd dat je in je auto dagelijks een veel groter risico loopt om slachtoffer te worden dan van misbruik op je telefoon. Simpel bewijs daarvan is dat er dagelijks ongevallen gebeuren in het verkeer dat is een feit. En toch ga je niet elke maand met je auto op technische controle.
Misbruik op een telefoon daarintegen daar ben ik nog geen geval van tegen gekomen, er wordt altijd veel over geroepen maar concreet ben ik er nog geen tegen gekomen of heb er zelfs maar van gehoord of gelezen. Veel fuzz om niks als je het mij vraagt.
In je auto ga je ook niet regelmatig op technische controle omdat je e.e.a. ook zelf in de gaten moet houden. Je krijgt bijv. gewoon een boete als je niet doorhad dat je rechterkoplamp het niet meer doet of je linkerrichtingaanwijzer. Dus daar móet je wel opletten. Maar op een telefoon let je niet op of er een fout in de broncode zit (áls de broncode als beschikbaar is). Dat je wellicht niks bent tegengekomen van telefoonmisbruik is alleen maar goed, want dat toont aan dat er op tijd gepatched wordt. We hebben niet voor niets het spreekwoord "voorkomen is beter dan genezen"...
Ik ben het wel met je eens dat je een groter risico loopt om slachtoffer te worden in de auto, maar dat komt in veel gevallen niet door technische mankementen maar omdat mensen met andere dingen bezig zijn (telefoon bijv.) of bewust risico's nemen (door rood rijden, veel te hard rijden, etc.) of per ongeluk iets over het hoofd zien (even gemist dat er een bord 30 stond vanwege werkzaamheden bijv.).

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 14 november 2018 13:55]

"Dat je wellicht niks bent tegengekomen van telefoonmisbruik is alleen maar goed, want dat toont aan dat er op tijd gepatched wordt."
Ik persoonlijk update per definitie nooit. Niet omdat ik niet veilig wil zijn, natuurlijk wil ik ook graag "veilig" zijn maar ik wil niet overgeleverd zijn aan de gekke kuren mbt aanpassing UI en functionaliteit van Google (of fabrikant). Heb vaak genoeg in het verleden meegemaakt dat na een update ergens iets niet meer goed werkt (bluetooth connecrtie of wat dan ook) of dat er functionaliteit verloren was gegaan of gewoon veel onhandiger werkte. (recent apps menu in Pie bijvoorbleed, dat horizontale slaat nergens op, heeft niks met mooier te maken, het werkt gewoon omslachtiger, je hebt meer handelingen nodig om naar vorige apps terug te gaan dan nu, dat is een feit)
En laat ik daar nu geen tijd meer voor hebben om me weer een hele dag bezig te houden met een reset en alles weer opnieuw instellen. Of om oplossingen te moeten zoeken voor problemen die ik nu niet heb.
Ik ken trouwens in mijn omgeving veel Android gebruikers die zich niet bezig houden met updates en als ze niet echt geforceerd worden dat dan ook niet doen. En als die gebruikers die soms jarenlang een telefoon gebruiken zonder te updaten niks overkomt dan ga ik ervan uit dat het risico heel erg klein is.
Als het schering en inslag zou zijn zou ik natuurlijk ook wel zorgen voor de laatste update laat dat duidelijk zijn. Nu neem ik een berekend risico.
De vergelijking met auto's maak ik enkel om aan te tonen dat de gevaren daar veel reeler zijn dan op een smartphone. Daar zijn dagelijks onmiskenbaar gevallen van.
"(recent apps menu in Pie bijvoorbleed, dat horizontale slaat nergens op, heeft niks met mooier te maken, het werkt gewoon omslachtiger, je hebt meer handelingen nodig om naar vorige apps terug te gaan dan nu, dat is een feit)"

Dat is geen feit, dat is maar net wat je gewend bent. Ik heb jarenlang webOS gebruikt, dus ik ben niet anders gewend. Goed, in webOS was het nog net iets vernuftiger dan in Pie doordat je ook kaarten kon stapelen wat bij Pie dan weer niet kan (hopelijk in de toekomst wel), maar voor mij is die manier dus sneller dan de huidige.
Ik zal een duidelijk voorbeeld geven dat het niks met gewenning te maken heeft maar simpelweg met productiviteit. Ik spreek dan over de niet gestapelde kaarten zoals het nu is.
Als ik in Oreo terug wil gaan naar de laatst gebruikte app dan is daar een standaard actie / knop voor (dubbel tap terug button als ik me niet vergis) in ieder geval heb je daar dus dat recent menu al niet voor nodig. Dus je wil per definitie verder terug gaan dan de laatste gebruikte app, de 2de, 3de etc. Als je het recent apps scherm nu oproept dan zie je standaard de laatst gebruikte app. Vermits daar reeds een actrie voor is heb je hier niks aan! Je moet dus beginnen schuiven met de kaarten. Je hebt ook niet direct een overzicht van hoeveel kaarten verder de app zit die je zoekt, is het de 2de? de 3de?. Snel schuiven werkt niet want dan ben je misschien alweer voorbij en moet je weer terug. Onhandig!
In Oreo zie ik in het verticaal overlappende kaartenoverzicht al direct de 3 laatst gebruikte apps en vaak genoeg ben ik met één goed gemikte klik terug bij de app waar ik naartoe wil.
Stel dat we praten over de 3de laatst gebruikte app, dan is het bij Oreo 1 actie voor openen erecent menu en 1 actie voor klikken op de 3de laatste kaart helemaal boven in beeld (daarvoor hoef je niet te schuiven, de kleur van de balk bovenaan de kaart verraaad snel welke app het is)
Ik Pie heb je hiervoor nodig 1 actie voor openen recent menu en 3x swipen om de naar de 3de laatste app te gaan. Ok, je kunt schuiven maar hoe vaak zit je dan te ver en moet je weer terug?, dat kost uiteindelijk nog meer handelingen.
Bovendien ben ik van mening dat je een app sneller herkent aan de balk bovenaan de pagina. Dat is sneller te herkennen in het verticale overzicht dan wanneer ze het horizontale kaartenoverzicht ook overlappend zouden maken.
Overlappend zou enigszins een oplossing zijn. Maar ik ben gewoon van mening dat je gebruikers zoiets niet door de strot moet duwen. Het moet perfect mogelijk zijn de gerbuiker zelf zijn methode van voorkeur te laten kiezen. Ik laat de dit alleszins niet door de strot duwen :)
Dubbeltik op de terugknop doet hier op Oreo niks, en dubbeltik op een andere knop ook niet.

Maar ik ben wel met je eens dat het beter moet. Overlappend, zoals het in webOS was, is beter, je kunt dan namelijk zelf de kaarten (of recente apps, om maar Android-taal aan te houden) over elkaar slepen en zo stapels creëren.
Maar ik blijf er wel bij dat het voor mij toch makkelijker is dan dat overzicht in Oreo (deels omdat ik dus gewend was aan webOS, maar ook aan BB10), daar raak ik snel de kluts kwijt als er meer dan twee apps draaien.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 19 november 2018 12:12]

Als ik me niet vergis zit het sinds Nougat standaard in Android : (onscreen buttons)
https://www.androidpolice...ckly-switch-previous-app/

[Reactie gewijzigd door TaranQQ op 20 november 2018 13:56]

Ah, daar heb je het al: mijn BlackBerry KEY2 heeft geen onscreen-knoppen, dus misschien dat het daarom niet werkt.
Da's antivaxx redeneren: er gaat toch nooit iets fout, waarom nog voorkomen?
Vaccineren is een ander verhaal daar kan ik ook nog wel het een of ander over vertellen (maw ben ik daar ook niet overtuigd van) ;)
Als een crimineel een sleutel heeft die bij je slot past, ga je dan een andere slot laten installeren of blijf je ook doodleuk bij de oude slot, omdat de nieuwe slot misschien "dikker"(groter) is? 8)7
Draadloze communicatie middelen gebruiken voor serieuze zaken lijkt me geen goed plan, dus de deur staat bij mij gewoon open in dat opzicht. Hoef ik me daar ook geen zorgen over te maken.
Voeg de Mi A2 ook maar toe aan het lijstje.. Zondag binnen gekomen, gisteren de update en gelijk vastgeslagen helaas :(
Jep, bij mij ook. Ik was dinsdagmiddag op pad en ineens was m'n telefoon oneindig aan het rebooten. Met een foutmelding tot gevolg waarna ik alleen nog maar "restore factory defaults"kon kiezen. Helaas maar gedaan en een backup terug gezet. :|

Een hoop gedoe. Als ik had geweten dat SIM kaart verwijderen de optie was geweest... |:(
Xiaomi updates moet je dan ook altijd even mee wachten hebben we geleerd, toch? :)
Ze worden vaak zelfs teruggetrokken.

En dan een dag later zijn ze goed.
Hier geldt alle updates ook windows etc. Gewoon ff wachten ;)
Klopt. _O_
Helemaal mee eens.

[Reactie gewijzigd door HMC op 8 november 2018 17:02]

Hier ook van de week een A2 die na een update in een bootloop bleef.
Bij mij ook, kwam opeens in een console terecht waar ik de keuze kreeg om een factory reset te doen. Dat dan maar gedaan, en nu is mijn toestel terug up and running in het Nederlands met de nieuwe update.
gelijk zo dom zijn om die update dan ook meteen erop te knallen. Tip: wacht volgende keer een weekje of zo ;)
FIX:
1. verwijder simkaart
2. telefoon start nu normaal op, verander taal naar English
3. breng simkaart in - reboot telefoon en alles werkt (voor sommige dus wel helaas nu enkel in het Engels.)

* Zojuist getest, wanneer je de code van je simkaart verwijderd kan de taal weer op NL worden gezet en werkt de telefoon weer prima (ook na een reboot).

[Reactie gewijzigd door kernie op 8 november 2018 14:35]

Hoe moet je de simpin verwijderen? Heb een Xiao A1 en kan de mogelijkheid niet vinden
Instellingen --> Beveiliging en locatie ---> Simkaartvergrendeling ;)
Update dus nog maar niet installeren.
jawel hoor, alleen wel je simpin eruit halen
Nou, nog even niet hoor. Denk aan diefstal van je toestel en dan met een onbeveiligde simkaart.

Zonder simpin kunnen ze je nummer gebruiken om te bellen naar bijvoorbeeld dure servicenummers en ze kunnen two-factor authenticatie op basis van SMS onderscheppen van bijvoorbeeld je bank als je dat hebt ingesteld.

Ze repareren dus OS lekken met deze update maar creëren een nieuwe op je simkaart met deze update.
je beveiligd je toestel toch op andere manieren dan een simpin...bijvoorbeeld door een wachtwoord na reboot oid! simpin is zo 1996! ;)
.
en tijdens gebruik, maak je gebruik van gezichtontgrendeling...of een patroon...of een pin....maar iig geen simpin!
Hmm. Ik heb er (nog) geen last van met mijn Mi A2 Lite.
Wat wel een vervelend dingetje is is dat mijn notificaties vaak op "Nu" blijven hangen terwijl ze bijvoorbeeld al een halfuur geleden binnen gekomen zijn.
Hier hetzelfde...twee A1's zijn beide totaal vastgeslagen. Baalde enorm. Maar dankzij de Goulden Tip hier heb ik het nu op kunnen lossen. Simkaart in een andere telefoon gestopt, Pincode eraf gehaald. En draaien maar weer...valt me op dat er de laatste tijd steeds meer brakke updates van alle kanten komen.....
Dat is de reden dat ik helemaal geen updates meer doe tenzij ik echt problemen heb (en ze hoop daarmeee op te lossen) of er echt nieuwe functionaliteit in zit die ook echt de moeite waard is. Zo niet geldt voor mij, zolang alles soepel loopt update ik niet!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee