Vodafone introduceert Red Together-abo met gezamenlijke databundel voor groepen

Vodafone heeft officieel zijn zogenaamde Red Together-abonnement gepresenteerd. Daarmee richt de provider zich op groepen zoals families. Leden kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van een gedeelde databundel van maximaal 160GB in combinatie met een Ziggo-abonnement.

Vodafone maakt bekend dat het basis-Red Together-abo wordt afgesloten door een groepsbeheerder die een basistarief van 45 euro per maand betaalt. Daar hangt dan een databundel van 40GB aan vast in combinatie met onbeperkt bellen en sms'en. Als de beheerder een tweede persoon toevoegt, wordt de databundel verdubbeld naar 80GB.

Die tweede persoon zit dan op een zogenaamd Extra-abonnement van 15 euro per maand. De kosten lopen dan op naar 60 euro, wat neerkomt op 30 euro per persoon per maand. Dit gaat zo door tot een totaal van vijf personen in een groep. Een Extra-abonnement heeft in eerste instantie geen eigen data tot dit aan een Red Together-abo is gekoppeld.

Als de beheerder ook een Digitale TV & Internet-abonnement bij Ziggo heeft met een geadverteerde snelheid van boven de 30Mbit/s, wordt de grootte van de databundel verdubbeld naar maximaal 160GB en geldt een totale korting van 5 euro per maand. De beheerder van de groep ontvangt de rekening en een overzicht van het verbruik van alle groepsleden.

Ook is ingrijpen mogelijk, bijvoorbeeld door de dataverbinding van een groepslid te pauzeren. Volgens de provider is het abonnement niet uitsluitend voor familieleden bedoeld, maar kan een groep ook uit andere mensen bestaan. Die hoeven niet allemaal op hetzelfde adres te wonen.

Vorige week werden al enkele details van het nu aankondigde abonnement bekend. Het is het eerste familieabonnement van Vodafone.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

18-06-2018 • 10:20

103 Linkedin

Reacties (103)

103
103
70
2
0
22
Wijzig sortering
Dit is echt een rare constructie dat ook nog eens voor de beheerder extra rompslomp met zich meebrengt. En dan heb je niet eens unlimited internet. Kun je net zo goed allemaal apart een Tele 2 abonnement nemen. Ook is 160GB voor 5 man echt niet veel.
Dat is wel veel.

De gemiddelde Vodafoneverbruiker tikt de 2GB aan.

nieuws: Vodafone-klant met smartphone gebruikt gemiddeld 2GB aan data per maand

Natuurlijk is het ‘maar’ een gemiddelde en ongetwijfeld stijgende, maar dan is 30GB de man lekker ruim.

@Officier-Dries Er zit duidelijk een verschil tussen 'is' niet veel en 'vind ik' niet veel. Dat laatste staat je vrij, maar voor het overgrote deel van de markt is 30+ GB een ruime hoeveelheid.

Voor het probleem met grootverbruikers in je groep, dat geldt praktisch voor iedere limiet. Ik denk eerlijk gezegd dat je doorgaans wel regressie naar het gemiddelde zult hebben.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 18 juni 2018 11:23]

Ik vind dat “gemiddelde” altijd een valse berekening. Als iedereen onbeperkt internet zou hebben dan zou het getal kloppen, maar als de een maar 1GB ter beschikking heeft gaat hij/zij natuurlijk niet ineens 6GB gebruiken. Je houdt rekening met je abbonement.
Ben het deels met je eens.

Tot op zekere hoogte zet je tering naar de nering. Maar aan de andere kant zet ik mijn abonnementen altijd (te) ruim. Ik heb veel liever vaste dan variabele kosten.

Natuurlijk zul je ook dingen laten, die je met meer data wel zou doen. Zo heb ik heel lang app updates via mobiele data uitgezet, om data te besparen. Aan de andere kant, dat was me dan ook niet echt wat waard.

Als je standaard merkt dat je tegen je bovengrens aanloopt, dan ga je wel meer data afnemen. Zo ben ik langzaam maar zeker van 500 MB naar 1 GB naar 5 GB abbonement gekropen*. Ik voel me met die 5 GB nu veel 'vrijer' dan voorheen. Maar de maanden dat ik meer dan 2 GB heb verbruikt zijn op 1 vinger te tellen.

Voornamelijk heb ik thuis en op werk gewoon goede WiFi en ik ben niet iemand die op mobiel veel streaming video kijkt (Wel zo nu en dan wat streaming audio). Dan blijft er niet zo gek veel over om je data aan te spenderen. Het hebben van een adblocker helpt waarschijnlijk ook wel.

Wel heb ik de mobiele data restricties voor al mijn apps opgeheven. En waar ik vroeger direct bij het barpersoneel vroeg wat het wifi-wachtwoord was, heb ik nu die brakke netwerken er juist uitgegooid en vraag ik gewoon meteen naar de wisseltap.

*Heb tussendoor ook paar keer onbeperkt gehad, o.a. op een door de baas betaald abbonnement, maar ook daar verbruikte ik hoogstens 1 GB per maand. Op basis van mijn verbruik ben ik nu naar 5GB gegaan, terwijl ik met moeite 2GB verbruik. Dat was goedkoper en ach, kan ik eens een keer uit de bocht schieten

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 18 juni 2018 14:33]

Ik vind het persoonlijk weinig. Vooral voordat geld. En stel je voor dat iemand in je groep die dag veel meer verbruikt dan gebruikelijk dan zit jij er ook mee.
volgens mij lees je niet goed. Je kan restricties per gebruiker bepalen.
Ook is ingrijpen mogelijk, bijvoorbeeld door de dataverbinding van een groepslid te pauzeren.

[Reactie gewijzigd door GroeneThee op 18 juni 2018 11:50]

Pauzeren is toch niet hetzelfde als limiteren?
Je krijgt een melding als iemand zijn toegewezen datategoed heeft verbruikt. Dus dan pauzeer (limiteer) je diens verbuik, doro het al dan niet tijdelijk stop te zetten. Zo lees ik het althans :)
Nee volgens mij lees jij niet goed. Het gaat om situaties waarin het dus niet te overzien is. Wanneer iemand bijvoorbeeld perongeluk teveel data heeft verbruikt.

Dan heb je dus niks aan een ristrictie aangezien het de situatie niet verandert.
"Oeps! Heb ik per ongeluk even 50 GB er door gejast!"
Hoe dan?!
Jij staat natuurlijk in voor de handelswijze van anderen. En weet hun gebruikerspatroon vooraf al te bepalen. Het is een gegeven dat bij meer data mensen ook meer verbruiken. Er hoeft maar één iemand alleen al te gaan streamen (zonder te weten wat hiervan de gevolgen zijn) en de gigabytes kunnen vrij rap gaan.
Zelfs full HD Netflix kijken kost je zo'n 3 GB per uur. Dus ben je al zo'n 17 uur kijken verder dan. Dat is niet per ongeluk meer...
Maandgebruik is natuurlijk anders dan iemands daggebruik. Met alleen al 2 gigabyte op een dag ga je er al flink overheen. En om nu elke keer te gaan monitoren wat iemand in de week doet kan best bezwarend zijn voor vele.

[Reactie gewijzigd door Officier-Dries op 18 juni 2018 12:54]

En die nemen dit niet, en voor de gene die er geen problemen mee hebben kan dit een mooi abo zijn..
En stel je voor dat iemand in je groep die dag veel meer verbruikt dan gebruikelijk dan zit jij er ook mee.
Dat zei je, en daar reageer ik op. Natuurlijk is het wel mogelijk om er overheen te gaan in een maand, maar jij presenteert het hierboven alsof je in een moment van onoplettendheid de rest van de maand voor de hele groep verpest kan hebben.
Als je werkelijk helemaal nergens op wil hoeven letten dan moet je inderdaad aan een onbeperkt abonnement.
Ik geef je het voorbeeld van mijn kind dat thuis vergeet zijn WiFi in te schakelen. Als je het WK voetbal op 4G kijkt dan kan het hard gaan.
Maar nog steeds geen 50 GB in een dag. Als je met enige regelmaat naar je bundel kijkt of je stelt op je telefoon in dat je een waarschuwing krijgt als je meer dan x verbruikt hebt dan is het prima te knippen managen.
Het WK voetbal is ook niet in een dag. Ik ben verder niet van de smileys dus die laat ik maar achterwege.
Wow dat is een late reactie :) (ik ben wel van de smileys :+)
Maar hierboven werd gesteld stel dat iemand die dag heel veel verbruikt heeft... Daarom zei ik dat.
ik heb tmobile unlimitted kan dus doen wat ik wil
Maar ik gok dat ik per maand maar max 15GB of zo doe. en ik hou me dus totaal niet in..

dus ik ben altijd wel benieuwd naar mensen die 50+GB doen, wat die dan echt allemaal met de telefoon doen
Behalve echt gebruiken tether apparaat, dus internet "voor thuis" of "voor laptop"
Ja dan kan het hard gaan, maar die even buiten beschouwing laten...
Ikzelf heb een unlimited abo van Tele2. Ik gebruik elke maand rond de 40GB+. Heeft voornamelijk te maken met Youtube,Netflix en Twitch.
dit is echt geenszins een rare constructie,

jouw reactie daarentegen: hoe kun je in godsnaam tele2/tmobile vergelijken met vodafone en kpn.
dat is zoiets als zeggen dat een-week-oud-supermarktbrood even goed smaakt als een broodje bij de bakker. daar klopt natuurlijk geen zier van.

vervolgens kom je met het argument dat 160gb voor 5 personen te weinig is. Als ik echter kijk naar het gemiddelde verbruik van vodafone klanten ligt dat ergens rond de 5gb ofzo terwijl we hier praten over +/- 15gb pp. (en zelfs 30 als je ziggo hebt). dat is een aanzienlijk verschil
Jij loopt al een tijdje achter met de tijd zo te zien. Als je daadwerkelijk denkt dat het netwerk van Vodafone beter is dan die van T-Mobile en Tele 2. Dan nog is het appels met peren vergelijken aangezien het niet om het netwerk gaat maar om het aanbod.

Daarnaast lees je ook nog eens slecht. Ik gaf duidelijk aan dat ik het aantal GB gedeeld door vijf te weinig vind.
En weer wordt een vaste aansluiting verplicht gesteld om van een korting gebruik te maken. Ben er inmiddels klaar mee met al dit soort "aanbiedingen".

Het combineren van een landelijk product (mobiel abonnement) met een product wat sterk regio/straat/huisnummer afhankelijk is slaat echt helemaal nergens op. Als je glasvezel hebt ga je niet naar Coax en als je een trage xDSL aansluiting hebt dan ga je niet naar KPN. Verder zijn er nog een hoop mensen die niet een Ziggo kunnen krijgen of een glasvezel abonnement bij een andere provider hebben, deze vallen allemaal buiten de boot

Laat ze eens met echt goede aanbiedingen komen ipv dit soort quad-play producten

[Reactie gewijzigd door GrooV op 18 juni 2018 10:26]

Eens! Ik heb ook geen Ziggo en daarmee geen dubbele data. Elke keer als ik inlog in de MyVodafone app, krijg ik de melding: "Je mag verlengen! Bekijk hier je persoonlijk aanbod." Als ik dan kijk wat mijn aanbod is, zie ik gewoon het abonnement wat ik al heb. (Start L) Dat is dan toch geen aanbieding? Ja, als ik Ziggo klant ben, heb ik 2GB ipv 1GB, maar ik wil geen Ziggo. :(

Ik denk dat ik in september ga overstappen naar Hollandsenieuwe. 14 euro voor 6000MB/Tel/SMS. Da's maar een euro duurde dan mijn Start L abbo! Kan iemand ervaringen delen over Hollandsenieuwe?
Tip, ben na 10 jaar Vodafone overgestapt naar Simpel. Beste netwerk ( T-Mobile) en eerste 6 maanden 1 euro per maand. Goedkoper dan Hollandsnieuwe en prima provider.
Maar ga niet buiten je bundel bij Simpel! Stiefdochter zat laatst op +200MB, dat is dan iets van €45 ipv €7,50. Plafond instellen was niet gelukt kwamen we achter en dat is natuurlijk ons probleem, maar 200MB voor zo'n €40, is toch een um, bijzondere prijs.
Voor simpel kun je vrijwel elke provider neerzetten. Tele2 rekent iets van 1 MB per MB en geven zelf aan dat wanneer je meer dan 17 minuten buiten je bundel belt je beter onbeperkt kunt aanschaffen. Leuk is het niet. Maar goed, de datalimiet functie zit niet voor niets in je telefoon. Wat dat betreft is het raar dat je anno 2018 een losse app nodig hebt om je belminuten te beperken.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 18 juni 2018 15:20]

Waarschijnlijk kun je daar dan elke budgetprovider neer zetten, want ik heb in het verleden bij Vodafone en de laatste 6(?) jaar bij KPN aan het einde van mijn bundel 64kbit internet zonder extra kosten en kan er dan zelf voor kiezen een extra bundel te nemen als ik weer volle snelheid wil.
Plafond via de provider of op je telefoon zelf? Want volgens mij kan het beide.... ik zelf heb ook simpel maar denk dat ik toch naar tmobile ga overstappen want die hebben bijna dezelfde abo's voor dezelfde prijzen en daar krijg je ook nog een unlimited data als je bundle op is... wel gelockt op 64kb maar beter dan een hoge rekening
Je kunt bij Simpel een plafond instellen van max €xx en daarboven kunnen ze dan alleen een paar vooraf ingestelde nummers bellen. Op de telefoon heb ik nu een datalimiet gezet van 900MB, waar ze een bundel van 1000MB heeft. Ik beschouw het ook als leergeld, hadden we het maar direct in moeten stellen. En ze heeft mijn oude S6, dus met een liedje van Youtube schakelt ie naar 1440p en is er zo 200 MB doorheen. Dus nu die datalimiet en geïnstrueerd dat ze geen muziek via YT moet luisteren, maar de muziek die op haar telefoon staat. Zolang ik nog geen Spotify Family heb dan.
Dat is vreemd. Mijn zoon heeft nu al 3 jaar een abonnement van simpel en zodra je 80% van je bundel bereikt krijg je een sms en ook bij 100%.
Ook kan je het bijhouden in de simpel app. De smsjes worden verzonden naar het simpel telefoonnummer dus dat had ze moeten zien.
Klopt, maar ze was YouTube aan het kijken dus vloog het er zo hard doorheen... We zien het gewoon als leergeld.
Die resellers worden alleen wel geknepen op het netwerk. De meesten hebben 75 Mb/s ipv 225. Daarom blijf ik altijd liever bij T-Mobile/KPN/Vodafone.
Aanbod is niet hetzelfde als aanbieding. Ze zeggen dat je mag verlengen en ze tonen je de opties.
Je wil geen Ziggo dus krijg je niet de combinatie-bonus. Het is geen raketwetenschap.
dat is toch ook van Vodafone?
Hollandsnieuwe zit gewoon op hetzelfde netwerk. Prima toko :P

Kijk echter vooral eens verder dan Vodafone. Youfone (KPN) en Simpel (T-Mobile) zijn vaak nog goedkoper. Vodafone is eigenlijk in alle vormen hartstikke duur.
Hollandsnieuwe gebruikt mijn moeder die door het hele land komt plus met enige regelmaat in het buitenland zit, en die is er gewoon tevreden over. Het is gewoon het Vodafone-netwerk, met interessantere voorwaarden qua prijs. Alles gaat uit een bundel, incl. data en internationaal bellen als je daar geen aparte bundel voor hebt.

Ik weet alleen niet hoe het zit met prioriteiten. Ik heb vroeger met Hi wel gezien dat de tweede providers een mindere prioriteit leken te hebben op het netwerk tov de mainproducten (KPN VS Hi en Telfort, Ben VS T-Mobile, Debitel VS hoofdaansluitingen, etc) maar dit was alleen een ding in bijvoorbeeld het voetbalstadion. Wellicht dat het bij weinig bereik ook verschil maakt, al weet ik niet of het zo is dat ook dan de capaciteit van het netwerk relevant is.

Overigens heb ik gemerkt dat zelfs de directsales-qanbiedingen van Vodafone incl. Ziggo-korting niet perse goedkoper zijn dan de aanbiedingen die anderen hebben.
Ten eerste, niemand verplicht je om gebruik te maken van deze of andere aanbiedingen. Waarom zou je er klaar mee zijn? Vrij zinloos om onder een bericht te vermelden dat jij de aanbieding niets vindt. Dat mag, maar de nieuwswaarde is vrij beperkt imho.. :/

Ten tweede, vanuit commercieel oogpunt is het waardevol voor aanbieders om dergelijke constructies op te zetten. Mensen die al bij Ziggo of Vodafone zaten, zitten er misschien wel op te wachten. Of de consumenten die al bij beide "labels" diensten afnemen kunnen nu iets aanschaffen dat beter past bij hun persoonlijke behoefte. Dat de korting aan voorwaarden voldoet lijkt me vrij logisch: Ziggo/Vodafone moet er ook beter van worden. Aloude principe van vraag en aanbod, ook niet zo bijzonder. :?

Ten derde is het überhaupt discutabel of volledig varen op kortingen en aanbiedingen in het belang van de consument is. Mogelijk niet, om de eenvoudige reden dat de meesten een aanbod accepteren dat helemaal niet (of niet helemaal) aansluit bij hun behoefte en dan geldt het oud-Hollands "goedkoop is duurkoop". Mogelijk wel als je het geduld hebt om iedere korting of aanbieding écht goed te beoordelen en bereid bent om meermaals van leverancier te veranderen. Dat geldt voor zowel de dagelijkse boodschappen als voor verzekeringen en dergelijke...
Nou ja, ik begrijp hem wel. Tegenwoordig moet je of alles nemen bij 1 provider, of je betaalt de hoofd prijs. Kijk is wat een sim only bij KPN of Vodafone kost zonder andere diensten te nemen, dan betaal je gewoon de hoofdprijs.

Niemand verplicht je inderdaad om iets te nemen, maar je keus word wel erg beperkt, als je om een of andere reden niet mee kan kan met die all-in pakketten.
De hoofdprijs ? Als je toevallig bij beide een dienst afneemt, krijg je welgeteld 5 euro korting per maand..
Als je die extra moet betalen, is dat niet bepaald de hoofdprijs imho..
Uhm ja de hoofdprijs, het is niet alleen de 5 euro korting natuurlijk, je krijgt ook dubbele mobiele data.

onbeperkt bellen/smsen +3GB per maand kost, als je geen ziggo klant bent 27 euro per maand.

Ben je wel ziggo klanten, krijg je 6 GB en betaal je 22 euro per maand. Ik vind dat best een verschil.

En ja 27 euro per maand voor 3GB internet, dat noem ik de hoofdprijs, voor 3 euro meer, heb je onbeperkt bij tele2 en nog maandelijks opzegbaar ook.

Vodafone met ziggo is al duur, zonder ziggo klant te zijn is het gewoon peper duur.
Vodafone is altijd al een 'premium' aanbieder geweest.. Hoef je het niet mee eens te zijn, maar zij profileren zichzelf niet als de goedkoopste. Tele2 wil gaan voor goedkoop.

Ik zit al 10 jaar bij Vodafone, en de keren dat ik problemen heb gehad zijn op 1 hand te tellen.. Ben zelfs in het verleden toen data niet bij de EU hoorde en nog duur was voor ruim 300 euro gematst voor mijn eigen fouten.. Zit hem ook in de service die je terug krijgt denk ik..

Tele2 bv heeft mijn ouders jaren lang aanmaningen gestuurd terwijl zij hun abo hadden opgezegd omdat Tele2 niet meer in hun gebied kon leveren (vast internet) toen zij verhuisden.
Dus premium is voor jou weinig problemen? Ik heb zelf Telfort, T-Mobile, Vodafone en Simpel en had met geen 1 provider problemen... zelfs het bereik was goed.
Weinig problemen en goede service. Dat valt imho onder premium.

Ik heb zelf de andere providers niet gehad, maar met VF altijd en overal goed bereik, kan denk ik 2 plekken noemen waar me bericht minder is, verder altijd goed.

Maar heb wel vaker gehad dat mensen met wie ik belde die dan binnen stonden problemen hadden met bereik (zij hadden dan geen VF).

Anyway, gelukkig hebben we een eigen keuze in welke provider voor wie het beste werkt..
Haha altijd maar die onzin reden van premium provider, dat vind ik echt zo een nonsense reden.

Enne ik zou mijn klanten ook wel matsen hoor, vooral degene die 27 euro neerleggen voor 3GB ;-)
Daarom zeg ik ook 'premium'. Zij profileren zich niet als goedkoopste..

Maar als ik je mag vertellen wat ik betaal : 22 euro voor 10GB (+ 10GB want Ziggo), onbeperkt bellen + smssen. En nog een 10tje voor toestel (vrijwillige keuze).

Super duur.. :-)
Mwa of het duur is of niet valt te bezien. Feit is dat je dat alleen voor die prijs krijgt in combinatie met ziggo, en dat heeft natuurlijk zijn reden. :*)
Kan aan mij liggen, maar 27 euro voor 10GB en onbeperkt bellen + smssen vindt ik ook niet heel duur..
Vast dat het goedkoper kán, maar ik heb goede ervaringen met hun dus voor die paar euro in de maand..

Miisschien is een andere ook wel goed, maar daar moet ik dan achter komen.. En als het niet goed bevalt moet ik weer verder zoeken etc.. Nu weet ik waar ik aan toe ben.
Probleem met ziggo/vodafone is, is dat niet heel nederland er gebruik van kan maken. Veel gebieden hebben geen ziggo en dus kun je als vodafone klant nooit gebruik maken van deze deals. Dat is niet alleen krom maar als bestaande vodafone klant wordt je op die manier benadeeld.
Het overgrote gedeelte van NL kan gewoon gebruik maken van beide producten. Je geeft aan veel gebieden, maar definieer deze eens?
Dat je geen gebruik kunt maken van de aanbiedingen is krom? En je wordt benadeeld? Wat dan als ze niet samengewerkt hadden zoals in het verleden?
Het is gratis als je beide producten hebt/afneemt, sinds wanneer is iets gratis, maar het niet kunnen krijgen, benadeeld worden? Dat geef je ook aan bij de tweakers giveaways? Of als je bij de Appie toevallig je bonuskaart vergeten bent en de aanbieding niet krijgt?
Veel gebieden, kijk op de ziggo kaart waar het beschikbaar is en je hebt je antwoord.
Ziggo stop meestal na bordje bebouwde kom en is ook niet beschikbaar in heel nederland binnen de bebouwde kom.
Waar staat die Ziggo kaart? Ik zie alleen een postcode check namelijk. Maar volgens mij is Ziggo ook in het grootste deel van Nederland gewoon te krijgen. Er zullen wat buitengebieden zijn zonder kabel, en je hebt nog wat kleine kabelaanbieders, maar bijna alle kabel netwerken van Nederland zijn op een of andere manier bij Ziggo terecht gekomen.
Woon zelf in de buurt Amsterdam, maar kan hier dus geen Ziggo krijgen. Ik ben momenteel gewoon tevreden met glas/dvb-c van mijn huidige aanbieder, dus weet niet of ik zou overstappen. Toch vind ik het als "trouwe" vodafone klant (+/- 13 jaar) jammer dat er niet bijvoorbeeld een ziggo-sport-go-blox beschikbaar is.
ik denk als je puur naar % van de bevolking kijkt en niet naar "gebied" dat het dan echt wel mee valt hoeveel mensen echt niet voor ziggo kan kiezen
Ik denk delta in zeeland en Caiway bedienen nog redelijk wat mensen.
En ja voor die mensen is het vervelend dat ze niet die combinatie kunnen doen.

Maar goed dat geld voor mij eigenlijk ook hier in Zwolle, KPN kan wel maar is eigenlijk geen keuze, aan gezien ze hier max 80 doen of zo en dan ben ik benieuwd wat ze echt halen (tegenover mijn huidige 400/40 ziggo die ook echt gewoon gehaald wordt)
Dus ja vast is op vele plekken eigenlijk al een soort van monopolie.
Ten tweede, vanuit commercieel oogpunt is het waardevol voor aanbieders om dergelijke constructies op te zetten.
Het is waardevol omdat het de machtspositie van de aanbieder uitbuit tov van concurrenten, die geen vast netwerk hebben en tov klanten. Dit soort koppelverkoop belemmert de concurrentie en is dan ook doorgaans slecht nieuws voor consumenten en de samenleving als geheel. Wat mij betreft, openbreken die zooi door vaste en mobiele providers van elkaar te scheiden!
Je ziet het verkeerd naar mijn mening. Je gaat je huisafsluiting meestal niet baseren op je telefoon provider maar wel andersom. Als je al Ziggo thuis hebt en je moet een abbonnement uitkiezen dan kan die dubbele data wel het extra zetje zijn om Vodafone te kiezen. Zelfde geld voor KPN, ze willen dat je je mobiele provider baseert op je vaste provider.
En net daarom kocht cq koopt vodafone het vaste net in NL (en een groot deel van europa) op.
Helemaal mee eens, ze zijn de combinatie vreselijk aan het pushen. Ik ben zeker 8 jaar klant geweest bij Vodafone en heb altijd een goed aanbod voor een abonnement kunnen krijgen.
In maart liep mijn abonnement af en alle aanbiedingen met korting waren i.c.m. een abonnement bij Ziggo.
Ik heb al ruim 10 jaar glasvezel, waarom zou ik over willen naar een toko als Ziggo?
Dus maar opgezegd bij Vodafone en een andere provider opgezocht.
Helemaal mee eens. Omdat ik niet bij Ziggo zit (kan niet eens bij ons), zal ik niet optimaal profiteren van het abonnement, en betaal ik dus teveel. Helaas voor Vodafone, maar ik heb maar een andere provider gezocht.
Waarschijnlijk hebben ze dit echter gewoon ingecalculeerd en zal het ze niet boeien.
Ik vind als je het vergelijkt met T-Mobile toch erg prijzig voor het eerste hoofdlid. Maak dit een tientje goedkoper per maand, en je kunt de concurrentie aan met T-Mobile en Tele2 als Vodafone zijnde.

T-Mobile biedt onbeperkt internet per maand, en geen dubbelaars nodig voor 35 euro per maand. Bij Vodafone begint het bij 45 euro voor 1 lid. Prijzig mijn inziens.
Helemaal leuk als je met meerdere personen op één adres woont krijg je nog meer korting:
2 personen: €28,50 pp
3 personen: €25,00 pp
4 personen: €22,50 pp

En dit is dan inderdaad ook unlimited. Enig nadeel is dan wel dat je op hetzelfde adres moet wonen.
Unlimited Voordeel is niet meer, het is nu Klantvoordeel en zit anders in elkaar.

www.t-mobile.nl/klantvoordeel
Volgens de provider is het abonnement niet uitsluitend voor familieleden bedoeld, maar kan een groep ook uit andere mensen bestaan. Die hoeven niet allemaal op hetzelfde adres te wonen.
Op 1 adres wonen is volgens het artikel dus juist niet nodig.

Verder is het inderdaad een mooie aanbieding voor mensen die nu toch al bij ziggo en vodafone zitten
Correctie. Je moet 5 simkaarten op 1 persoon of 1 adres registreren. Daar is niets moeilijks aan.
Ja inderdaad. Als ze dit iets goedkoper hadden gemaakt, hadden ze zo de concurrentie kunnen aangaan met Tele2 en T-Mobile, want voor veel mensen zal 40 GB al als unlimited aanvoelen en meer dan genoeg zijn.

Alleen niet voor 45 euro per maand natuurlijk, veel te duur.
Ik ben het geheel met je eens dat het te duur is, zelfs voor 35 euro is het voor mij nog te duur, ik heb niet zoveel gbs nodig.

Op zich zelf is het model data delen een leuke, maak dan lager abonneekosten en doe daar bovenop bundels voor data,.
Vodafone Group MET ziggo verdubbelaar & 5 euro korting

1 persoon - 80gb - 40 euro
2 personen - 160gb - 55 euro - 27,50pp
3 personen - 160gb - 70 euro - 23,33pp
4 personen - 160gb - 85 euro - 21,25pp
5 personen - 160gb - 100 euro - 20,00pp


Vodafone Group zonder Ziggo

1 persoon - 40gb - 45 euro
2 personen - 80gb - 60 euro - 30pp
3 personen - 80gb - 75 euro - 25pp
4 personen - 80gb - 90 euro - 22,50pp
5 personen - 80gb - 105 euro - 21pp


Vind het nou niet echt denderend. Je heb wel het gemak dat je als gezinshoofd alles in 1 app kan zien en beheren, maar de prijzen zijn niet super. Tevens zitten hier geen toestellen bij, en zie ik op de website ook niet of dit wel mogelijk zou zijn.
Moet iedereen die in een groep zit familie zijn?

Nee hoor. Een Red Together groep kan uit maximaal 5 groepsleden bestaan. Dat betekent niet dat je allemaal op hetzelfde adres hoeft te wonen.
Dit maakt het misschien leuker voor vrienden onderling, maar dan nog zie ik meer in de Sim Only's van Tele2.
Duur als je geen ziggo pakket heb, maar een stuk goedkoper dan bij kpn.

Daar betaal je voor 50GB 80 euro per maand en voor 25 GB 39 euro per maand.
Dan nog is Tele2 / T-mobile allom goedkoper lijkt me?
Gelukkig zijn er meer providers dan Vodafone en KPN :P
Dat is dus gewoon hartstikke duur! Ik heb T-Mobile Unlimited en schommel rond de 200GB per 3 maanden, zeg 65GB per maand. Daar betaal ik €30 voor per maand, omdat ik met een paar maten in een Samen groep zit. Dit kan je ook gewoon met random mensen doen, je hoeft niet op hetzelfde adres te wonen. :)
Nu nog een app die begrijpbaar aangeeft hoeveel data je nog kan verbruiken en hoeveel er van de groepsbundel verbruikt is.
https://www.vodafone.nl/together/
Beheer gemakkelijk alles zelf vanuit de My Vodafone App

Pauzeer het dataverbruik van een groepslid als het even minder mag

Ontvang notificaties wanneer iemand zijn datategoed heeft verbruikt
Ben bekend met de app, krijg alleen 4 bolletjes van data, waarvan er sommige niet accuraat zijn als niet iedereen dezelfde bunnel heeft (dan word het wel weergegeven maar mag je die data niet gebruiken....).
Zo zijn er nog wel een paar dingen die het inzicht in je data eigenlijk niet goed mogenlijk maken.
Waarschijnlijk wordt de app aangepast op deze nieuwe abo's.
Lijkt me binnen het gezin wel handig, 1 afschrijving en inzicht in het gebruik van je kind(eren).

Maar tussen mensen daar buiten lijkt het me juist vervelend. Denk dat de kosten aantrekkelijk zijn maar dat iemand jouw verbruik kan inzien weer minder.
Plus dat als je er iemand tussen heb zitten die max youtube kijkt verbruikt die ook de data van een ander.
Individueel verbruik is als het goed is niet in te zien via My Vodafone, en om overdadig gebruik door 1 lid tegen te gaan kun je limieten per gebruiker instellen of die gebruiker throttlen.
Dus over je bezwaren is wel nagedacht, al zou de beheerder voor informatie over individueel gebruik misschien wel met de klantenservice kunnen bellen voor die info.
Misschien was mijn opmerking wat onduidelijk, excuus

De beheerder van de groep ontvangt de rekening en een overzicht van het verbruik van alle groepsleden.

Ik kan als beheerder dus inzien wie jij allemaal gebeld heb (althans zo vat ik het op) en data verbruik (niet waaraan uiteraard).

Maar denk niet dat jouw vrienden blij zijn als jij kan inzien wie en wanneer er gebeld is.
Uit het vorige artikel:
Medewerkers zouden al training hebben gehad in het verkopen van de nieuwe abonnementen.

En daarom zit ik nu al een kwartier aan de lijn omdat het niet bekend is bij de diverse medewerkers hoe het moet...
Ja het is zeker druk, al meerdere gesproken, maar het komt erop neer:
Alles moet onder 1 contractant hangen (ze konden geen zinnig antwoord geven over abonnementen op een ander adres), dus abonnementen moeten eerst overgedragen worden naar 1 persoon, en als er toestelkosten in zitten kan dat weer niet of je moet alsnog je hele toestel afbetalen voordat je kan overdragen.
Best omslachtig voordat je zover bent
Gelukkig stonden alle abonnementen al onder één contract. En geen toestelkosten. Maar echt snel gaat het niet. Ze zijn nog bezig...
Prima al die databundels, maar het bereik/verbinding is om te huilen. Ik ben over van Tele2 naar Vodafone en in Haarlem thuis haal ik maar 2Mbit. Laats was ik in Amsterdam Geuzenveld en had ik geen bereik meer. Dit kan toch niet in de randstad?
Vorig week stond ik aan de kant van de snelweg bij schiphol en had de hulpdiensten aan de lijn en haperde de verbinding ook. Ik verwacht wel een beetje kwaliteit voor 55 euro per maand(incl toestel).
ik heb ook het gevoel dat het netwerk in Brabant (regio Helmond, Eindhoven, Breda/Etten-Leur) drastisch aan het verslechteren. De snelheid is geregeld nog wel op orde maar het is bizar hoeveel keer gesprekken verbroken worden.
Wat een gedoe zeg om dit voor mekaar te krijgen. Kan een hele nieuwe administratie bij.
Dit zal met de tijd wel in de my vodafone app komen te zitten, zit nu al redelijk overzichtelijk in hoeveel je nog over hebt en wat je er nor ongeveer mee kan doen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee