Microsoft komt met vervangingsprogramma voor scherm van Surface Pro 4

Microsoft heeft aangekondigd gratis het scherm te vervangen van Surface Pro 4-tablets die problemen vertonen. Verschillende gebruikers klagen dat hun schermen na een tijdje last krijgen van flikkeringen.

Het bedrijf kondigde het vervangingsprogramma op zijn website aan. Het bedrijf belooft het scherm tot drie jaar na aankoop te vervangen, zowel bij zakelijke als particuliere klanten, onafhankelijk van de configuratie. Gebruikers die al eerder hebben betaald voor een reparatie, kunnen hun geld terugvragen.

Gebruikers van de Surface Pro 4 klagen al enkele maanden dat het scherm van hun Surface Pro 4 flikkeringen vertoont. Als reactie daarop is de website Flickergate opgericht, waar inmiddels meer dan 2000 gebruikers hun ervaringen hebben gedeeld.

Volgens de gebruikers steken de problemen pas na een jaar de kop op. Enkele gebruikers hadden al uitgevonden dat wanneer de Surface voor een paar minuten in de vriezer gelegd wordt, het probleem voor enkele minuten ophoudt. Een definitieve oplossing liet tot op heden echter nog op zich wachten.

Door Emile Witteman

Nieuwsposter

12-05-2018 • 10:42

66 Linkedin

Submitter: Derice

Reacties (66)

66
59
39
0
0
16
Wijzig sortering
Toch bijzonder dat er, vooral voor landen buiten europa, altijd van dit programma's opgezet moeten worden. Hier hebben we gewoon minimaal 2 jaar garantie. En maximaal? Nou ik vind dat zo'n apparaatje een levensduur van een jaar of 5 moet hebben.
Mijn pa zijn tv ging na 3.5 jaar allemaal strepen in beeld geven, de fabrikant weigerde eerst wat te doen, want ja 2 jaar garantie wezen ze op. Er is echter ook garantie voor een redelijke levensduur. Voor een niet verhuisde nooit verplaatste tv is dat gewoon langer. Zodra je dreigt naar het gerecht te stappen zijn ze heel snel in repareren / vervangen.
Eens, binnen 3 jaar vervangen zou vanzelfsprekend moeten zijn. Een high-end laptop moet met gemak 5 jaar meegaan, en ik durf dat best nog richting een jaartje of 8 te duwen.
haha , dus je wilt na 5 jaar of naar 8 jaar nog garantie claimen ?
bewijs maar eens dat je laptop nooit meegenomen is, en altijd in een kluis heeft gezeten.

snap dit soort dingen nooit, een apparaat met 2 jaar garantie is oke.
3 jaar is helemaal goed, maar langer nee sorry dat gaat er echt niet in.
sowieso een laptop mag na zo'n 5-7 jaar wel eens vervangen worden.
In dit geval is het een fabrieksfout en dan moet de leeftijd van het apparaat niet uitmaken. Een fabrieksfout moet gewoon kosteloos gerepareerd worden. Precies hoe ze het bij auto's nu ook moeten doen. Vind het dan ook raar dat Microsoft ook nog een eis van 3 jaar erbij zet, dan had je QC gewoon beter moeten zijn.
Volgens mij heeft Microsoft inderdaad nog werk te doen op de QC afdeling. Alle Surface4 modellen met in ieder geval de I7 processor zijn in het begin uitgeleverd met een niet-werkende display driver waardoor deze in alle applicaties met GPU acceleratie meteen overging in een BSOD...

Na heen- en weer mailen met Microsoft en Intel heeft de laatste me uiteindelijk een beta driver gestuurd die handmatig (geforceerd) geïnstalleerd kon worden en wél werkte. Diezelfde driver kwam pas maanden later mee met Windows Update.

Overigens moet ik wel zeggen dat de hardwareservice van Microsoft wél goed op orde is. Mijn apparaat werd meteen omgeruild voor een nieuw model (met hetzelfde probleem, want software) en ook de pen is al eens vervangen zonder issues.
Precies dat. En er schortte nogal wat aan de QC van MS bij de sp4. Zoveel issues. Sleep problemen, scherm issues, wifi waardeloos.

Kan gewoon niet voor een apparaat in deze prijsklasse. Waardeloos.

Dat is bij de SP'5' veel beter. Meerdere Sp4 gehad, veel weg voor reparatie. Met mijn SP'5' nul issues.
Met je eens, maar ik had een was/droog combi van Samsung die na een maand en 2 jaar problemen kreeg en ik kon dus mooi voor de reparatie kosten opdraaien. Gelukkig kreeg ik naderhand via de verkoper weer een deel van deze kosten terug via een of andere regeling, maar ik blijf het belachelijk vinden.

Onlangs kreeg het nu 3 jaar oude apparaat weer hetzelfde probleem, en toen wilde Samsung het weer komen repareren. Het bedrijf dat zij voor deze reparatie inschakelde zei echter meteen dat zij daar niet meer aan zouden beginnen omdat dit dan dus de 4de reparatie zou zijn (elke keer hetzelfde probleem). Toen bood Samsung mij maar het nieuwe model aan, maar of ik dan nog wel even de nieuwwaarde van deze minus de restwaarde van de oude wilde betalen, nog eens 300 euro. Ik heb ze bedankt, het oude aparaat op laten halen en de restwaarde in eigen zak gestoken. Onderaan de streep ben ik 400 euro kwijt en heb ik 3 jaar lang dat ding in huis gehad, waarvan het laatste jaar constant problemen. En zoveel was ik geeneens, drogen al helemaal niet.

Voor mij iig geen wasmachine van Samsung meer, ik haal wel een Bosch ofzo :9

[Reactie gewijzigd door Styreta op 13 mei 2018 08:55]

Zonde dat ze consumenten zo in de steek laten als je voor service staat en kwaliteit dan zweren mensen bij het merk en heb je automatische vrij goedkope promoters (nu staat er dus een negatieve reactie in jou post) en kopen het dan blind. Neem bijv. Victorinox, maglite. Ik zelf zweer bij logitech erg degelijk spul uiteraard xijn er ook mindere goedkopere modellen maar aftersales en garantie zeer goed op orde.

[Reactie gewijzigd door FireSheep op 14 mei 2018 07:19]

Wat nou haha? Een apparaat dient ontworpen te worden om te functioneren naar gelang de redelijke levensduur van de hardware bij normaal gebruik.

Mijn TV is 10 jaar oud. Mijn Wasmachine ook. Mijn PC 6 jaar oud. Mijn speakers 30 jaar oud. Ik verwacht dat apparaten er niet automatisch mee kappen, ik verwacht dat al helemaal bij een peperduur high-end apparaat.

Ik verwacht ook dat een apparaat te upgraden danwel repareren is. Dit zijn allemaal normale zaken die consumentvriendelijk zijn, maar ook milieuvriendelijk.

Absurd hoe mensen, inclusief sommige tweakers, zich hebben laten brainwashen dat een apparaat van een paar duizend euro dichtgelijmd is, kwetsbaar is, en na een jaar of 2 a 3 eigenlijk al de prullebak in kan.
Fledder, je hebt het tegen iemand die letterlijk zegt:
snap dit soort dingen nooit
Wat betreft:
Mijn TV is 10 jaar oud. Mijn Wasmachine ook. Mijn PC 6 jaar oud. Mijn speakers 30 jaar oud. Ik verwacht dat apparaten er niet automatisch mee kappen, ik verwacht dat al helemaal bij een peperduur high-end apparaat.
Deze persoon begrijpt niet dat een consument een bepaalde verwachting heeft van levensduur. Ongeacht 2 jaar heb ik een hogere verwachting van een Miele wasmachine dan een telefoon van 100 EUR.
Het probleem is vooral dat mensen dit soort apparaten kopen. Ik koop daarom ook vaak een zakelijk model laptop waarvan ik weet dat ik mogelijkheid vijf jaar garantie heb en dat ik ook nog onderdelen kan kopen/vervangen als er iets kapot gaat. Zelfs gaming laptops valt in dat opzicht nog wat voor te zeggen (vaak makkelijk onderdelen van te vervangen).

Die dichtgelijmde rotzooi waar je nog geen schroefje aan kunt vervangen mijd ik daarom ook als de pest.

Van een laptop van een paar honderd euro mag je niet veel verwachten (dan zou drie jaar al prima zijn). Maar het peperdure spul zoals jij al aangeeft is het eigenlijk gewoon schandalig dat je ze na drie jaar gewoon weg kunt gooien als er iets aan kapot gaat.

Dat hele dun dunner dunst gebeuren van fabrikanten zie ik dan ook meer als een smoes om apparaten zo onrepareerbaar mogelijk te maken. Compleet dichtlijmen zodat ook de batterij niet te vervangen is.
Vroega toen je 10 jaar oude TV nog nieuw was en je wasmachine ook dan maakte meeste bekende merken producten die lang mee gingen. En draaiden ze wat mee met onderdelen en service. Maar tegenwoordig zijn meeste bedrijven of winst uit en bouwen ze het niet meer als vroeger. Ze verwachten juist dat je na 2 jaar of langer een nieuwere product koopt. Kijk maar naar de auto's. https://www.youtube.com/watch?v=h9fyESC4JKk De auto in deze clip is van de jaren 90 En hij werkt nog Prima. Zelfde auto maker zelfde model maar nieuwer werd al vaker terug geroepen vanwege fabrieks fouten en massa productie. Kortom ze willen dat je vaker een nieuwere model koopt dan dat je blijft zitten met hun oude. Want dan verdiennen ze niet meer aan je. Dankzij de wetgeving wordt het al een beetje terug gedraaid maar we zijn helemaal niet meer waar we vroeger waren met producten dat ze gewoon heel lang mee gaan en makkelijk zijn te reparen. Kijk maar naar Apple die heeft het liefs dat je het bij hun laat repareren en niet bij de GSM boer op de markt.
Klopt, je hebt helemaal gelijk. Maar hier is mijn punt: ik verwacht van bedrijven dat ze winst maximaliseren en dat ze in dit proces nergens naar kijken. Expres slechte apparaten maken die niet te reparen zijn. Triest maar waar, dat is wat we mogen verwachten van bedrijven.

Waar ik echter fel tegen protesteer is dat consumenten het accepteren, het goedpraten, en zelfs dit soort bedrijven gaan lopen verdedigen. Daar zakt mijn broek echt van af.

Wanneer ik hier op Tweakers dus een redelijke verwachting neerleg van levensduur en repareerbaarheid, wordt ik gewoon vierkant uitgelachen door mede tweakers. Alsof ik een rare dinosaurus ben.

Ja, fuck me, wat een enorm raar buitenbeentje ben ik om te verwachten dat een apparaat een paar jaar mee kan, niet uit zichzelf het begeeft en ook te repareren is. Nee, het is inderdaad absurd om fucking 3000 euro voor een laptop te geven en dan te verwachten dat hij het meer dan 2 jaar doet.

Levensduur en repareerbaarheid zou een basisbeginsel moeten zijn van ieder consumentenprodukt. En wanneer het high-end betreft, moet die verwachting alleen maar hoger zijn.
sowieso een laptop mag na zo'n 5-7 jaar wel eens vervangen worden.
Als je die laptop enkel gebruikt om wat te surfen en je emails te checken is dat toch niet nodig? Tegenwoordig vindt iedereen het maar normaal om om de 2 jaar een nieuwe laptop en smartphone te kopen om terug mee te zijn (lees: te kunnen pronken met het nieuwste top model), om mottig van te worden...
Als je die laptop 5+ jaar terug kocht om enkel mee te browsen en wat email te checken. En dat doet het nu nog prima. Heb je dan eigenlijk niet meer performance gekocht dan je nodig had?

5 jaar terug zwaar gebruik, nu email en browsen. Dan kun je toch gewoon zeggen dat het apparaat versleten is? Het kan zijn oorspronkelijke functie niet meer vervullen namelijk.
Macbook Pro 2013 hier met 8GB ram voor 1400 euro. In 2013 gebruikte ik hem voor programmeerwerk, Photoshop, Cubase en iMovie. Nu, bijna 5 jaar later gebruik ik hem nog exact hetzelfde.... dus je punt gaat niet echt op :)
Ja en die mbp is zeker nog 400+ waard. Aan het einde van de streep is apple het goedkoopst, zelfs goedkoper dan 300-600 euro laptops puur omdat die geen tweehandse waarde hebben

[Reactie gewijzigd door FireSheep op 14 mei 2018 07:25]

Dat weet jij, dat weet ik, maar een beetje integraal kosten berekenen lijkt toch moeilijker dan het is ;) kijk alleen al naar de mensen die allemaal maximale hypotheken afsluiten of toestellen bij abonnementen nemen.
Dat weet jij, dat weet ik, maar een beetje integraal kosten berekenen lijkt toch moeilijker dan het is ;) kijk alleen al naar de mensen die allemaal maximale hypotheken afsluiten of toestellen bij abonnementen nemen.
Sorry maar die opmerking over maximale hypotheken en een toestel bij een abbonoment nemen vind ik nogal vreemd.

Ik heb onlangs een hypotheek afgesloten, je kan trouwens sinds 2018 nog maar 100% van je huis lenen tenzij je een bouwdepot gefinancieerd krijg.(nieuwbouw)
Vroeger was lenen een ander verhaal, toen werden er bedragen tot 140-150% van het huis geleend om gelijk inrichting/verbouwingen mee te pakken. dit kan vandaag de dag al niet.
En daar zijn dan ook de meeste de fout ingegaan, dat het huis die 40-50% niet meer waard werd.


Bij een bestaande woning van +- 200k komt er nog kosten koper bij die al voor je zelf zijn.
dit is rond 5-6 % , zo 10-12k voor een woning van 200.000 euro.
Hypotheek akte komt voor 1000 euro mee.
het afsluiten van een hypotheek ( bij adviseuren tussen 2000-3000 euro )
Bij het afsluiten bij een bank zelf kom je rond de 750-1500 euro uit)

Even snel rekenen 12+2+1 is al 15.000 euro voordat je uberhaupt in je huis zit.
We gaan nu niet zielig zitten doen, maar om daarna nog je huis te verbouwen/in te richten ( hier kan je zo gek mee doen als je wilt)
maar een richting van 10.000 voor alles is makkelijk weg gecalculeerd .

Dan zit ik op 25.000 euro voordat je een huis hebt. Als je nu denkt dat veel mensen ( starters) dit op de rekening hebben, dan zit je goed fout.
Mensen die geen relatie hebben en alleen een huis kopen hebben het gewoon heel lastig.
En ik geef ze gewoon gelijk in een tijdperk dat huizen nu weer flink duur worden en rentes relatief laag zijn en blijven.
Dat je maximaal leent.

En als je een leuk salaris heb, en makkelijk de maandlasten kan betalen. Waarom niet?
Ik hou zelf ook graag nog een paar duizend achter de rug om spontaan spullen te kopen als er dingen kapot zijn.

[Reactie gewijzigd door dfbt op 14 mei 2018 10:54]

Zo, duidelijk een gevoelige snaar geraakt :-) Ik snap je punt, maar je laatste opmerking:
En als je een leuk salaris heb, en makkelijk de maandlasten kan betalen. Waarom niet?
geeft precies mijn punt aan. Mensen denken allemaal maar dat als ze een goed salaris hebben ze een lekker hoge hypotheek kunnen doen, terwijl een simpel rekensommetje al leert dat ze, integraal, minder kwijt zijn als ze wat langer sparen en dat inleggen. Als je een leuk salaris hebt en je kan de maandlasten makkelijk betalen, waarom zou je in godsnaam 50-60% extra betalen over 30 jaar (uitgaande van ~2,5-3,0% rente), dan had je beter even kunnen sparen.....
Oh nee hoor, maar t klonk een beetje alsof mensen die een abbo nemen bij een telefoon of een hypotheek bij de bank grote idioten zijn :D.
Je kan nog steeds een leuk salaris hebben, maar dan moet je ook geld hebben waarmee je kan beginnen .
En langer sparen en inleggen, heb ik denk hierboven al vermeld. Deze kosten heb je sowieso al.
Als je beginkosten al 25.000 euro zijn. Heb je een huis/inrichting.
Als je dan ook nog minder wilt lenen bij de bank, moet je wel ff flink in de buidel tasten.
Dan is het ook nog even wat langer doorsparen maar dan denk je gelijk aan samen 2-3 jaar doorsparen.
Ze gaan al naar een systeem toewerken dat ze op ongeveer 85% lenen willen komen ( vernomen van mijn hypotheek adviseur)
Hij gaf al aan, als dat eenmaal gebeurd, valt de hele markt in elkaar doordat jonge mensen geen huis kunnen kopen.
klopt ik heb meerdere winhoos apparaten flink aantal boven de 1000 euro maar na 2 jaar al niet meer goed te verkopen of gewoon dik 45+% tot wel 70% afgeschreven. mijn 2011 mbp heeft minder dan 100 euro 7 a 9%(0.30 eurocent) per jaar afgeschreven.

[Reactie gewijzigd door FireSheep op 14 mei 2018 20:24]

mijn laptop heeft anders 5 jaar garantie, next day zelfs. Dus als dat voor bedrijven kan (waar de laptop toch onder vrij zware stress komt) dan moet dat voor particulieren ook kunnen.
mijn laptop heeft anders 5 jaar garantie, next day zelfs. Dus als dat voor bedrijven kan (waar de laptop toch onder vrij zware stress komt) dan moet dat voor particulieren ook kunnen.
Tegen een hoge meer prijs. Als het niet een optioneel pakket is, dan zit het al in de prijs ten opzichte van een vergelijkbaar consumenten model.
Laptops worden uiteraard vaak meegenomen, maakt het iets makkelijker voor de fabrikant om het op de gebruiker te schuiven, maar alsnog, als het ding geen valschade oid heeft en je bent er zuinig mee omgegaan, moet een laptop gewoon een levensduur van 5 jaar, misschien wel langer hebben.
De regels zijn helemaal goed van toepassing op andere apparaten. Jij zegt nu eigenlijk, dat als jou koelkast of wasmachine na 2 jaar kapot gaat door bijvoorbeeld een fabricagefout, dat je denkt heh wat een pech dan maar een nieuwe kopen. Zo zit het gelukkig niet. Ook dan heb je gewoon rechten.
Als consument heb je naast de wettelijke fabrieksgarantie ook nog consumentengarantie. Daarin zijn meerdere zaken bepalend voor de duur ervan.

https://www.consuwijzer.n...niet-goed-ondeugdelijk-is
Juist dit.

Dat deze informatie nog steeds niet als basis in het refentiekader van mensen zit geeft eigenlijk aan hoe slecht geinformeerd ze zijn.

Uiteraard is er grijs gebied. Een dode pixel (of een paar) vs strepen in je beeld.

Wij hadden ook een kapotte beeldbuis van een oude Sony Bravia (bijna 4 jaar meen ik). Gewoon vergoed gekregen. Enige probleem was dat mijn vriendin deze TV bij de fkn Mediamarkt had gekocht, dus dan krijg je er gratis zo'n ellendig moeizaam process bij...
In Nederland hebben we de garantie op een deugdelijk product.(bron) Dit betekend dat als er een fout in een product zit waar de consument niets aan kan doen het gewoon verholpen moet worden. Weliswaar is het wel een erg grijs gebied.

Mijn Nexus 5X was bijvoorbeeld 1 van de exemplaren met het bootloop probleem, maar dit probleem begon na de garantieperiode van 2 jaar. Toch moesten ze het probleem verhelpen.
High end laptops gaan in mijn ervaring niet lang mee, ze worden vaak intensief gebruikt maar hebben vooral het nadeel van zoveel mogelijk high tech in een zo klein/stil mogelijke verpakking. Om me heen zie ik veel relatief veel problemen met die dingen, of het nu XPS'en, MBP's of Surfaces zijn.
mja, high and workstations-laptops gaan gelukkig wel lang mee. Maar je hebt inderdaad een punt. Die zijn veel groter, meer koelcapaciteit enzoverder.
Laat staan desktops. Ik heb er nog nooit een gehad die kapot ging. Mijn huidige is tien jaar oud en nog steeds sneller dan de laptop op mijn werk. Alleen de ventilator van de voeding maakt nu wat te veel geluid, maar is alsnog goedkoop en makkelijk te vervangen.
Ik denk dat er dan weinig fabrikanten nog overeind gaan blijven, waardoor de concurrentie afneemt en met als gevolg monopolie overneemt = veel hogere prijzen. En zo kan ik verder gaan.

Die dingen zijn niet met de natte vinger uitgevonden...
Wat aangeeft dat het hele model niet duurzaam is.
Dit probleem wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door versnelde veroudering van ontkoppelcondensatoren door te hoge omgevingstemperaturen. Typische designfout, gevolg van de vraag naar steeds dunnere laptops/tablets/whatevers.

(Was er laatst niet een artikel over dat de Surface vaak één maand na garantie kuren begint te tonen? Dat is IMHO wel een indicatie voor de ontwerpcriteria.)

[Reactie gewijzigd door springtouwtje op 12 mei 2018 11:41]

Ik het er eens een geprobeerd in de MM en ze worden ook ontzettend heet aan de achterkant. Dat, en de toch al slechte reputatie die ze hebben op het gebied van levensduur, hebben er voor gezorgd dat ik er geen gekocht heb. Ik wacht wel af of de volgende generatie beter is. Je ziet ze trouwens wel veel bij presentaties, etc.
Volgens mij hebben de Surfaces juist een zeer goede reputatie op het gebied van levensduur. Alleen de Surface Pro 4 is een "lemon" omdat die eigenlijk gewoon te snel op de markt is gebracht (om tegelijk te komen met de release van de toen nieuwe intel cpu's). De Surface Pro (2017) heeft voor zover ik weet geen of heel weinig issues.

En n=3 maar ik heb geen issues met een Surface Pro 1, Surface Pro 3 en op mijn werk loopt er één rond met een Surface Pro (2017) en die heeft ook geen issues.
De SP3 gebruik ik nu sinds launch elke dag 7 uur, en doet het nog steeds als een zonnetje. En de accu is ook nog vrijwel perfect. Ik verbaas me tegenwoordig steeds vaker hoe goed dat apparaat eigenlijk is.

Misschien heb ik geluk hoor, maar als hij kapot gaat (en ik verwacht zoals hij er nu uitziet en aanvoelt dat dat nog jaren duurt) koop ik er meteen weer één.
Same here..... Ik heb mijn surface 4 talloze keren omgewisseld vanwege veel scherm problemen. WiFi dat continue niet werkte.... De surface 4 was gewoon een slecht ontworpen apparaat met veel issues. Onder andere het sleep drama.

Vorig jaar na introductie de SP'5' gekocht, nergens problemen mee. Apparaat werkt perfect. Wat een verschil met de 4.....
Verstandig, dat was voor mij ook de reden om ze links te laten liggen. Spec zijn leuk maar betrouwbaarheid is beter
Ik heb er verschillende verkocht en geconfigureerd. Die van mij heeft er nooit last van. Van slechts 1 klant weet ik dat die er in een hoekje last van heeft. Maar dat is slechts af en toe en verdwijnt snelt.
Af en toe is storend en erg genoeg voor een dergelijk duur apparaat.
Elektronische apparatuur (in dit geval een Surface) in de vriezer leggen lijkt me een bijzonder slecht idee. IJkristallen die op plekken komen waar het niet hoort. Haal je dat apparaat uit de vriezer warmen die kristallen op en krijg je condens/vocht. Ieder weldenkend mens begrijpt dat vocht en elektronica niet goed samengaan.

[Reactie gewijzigd door A4553 op 12 mei 2018 11:50]

Dit komt waarschijnlijk doordat de flikkering wordt veroorzaakt door te vroeg verouderde ontkoppelconensatoren. Door te hoge omgevingstemperaturen verouderen deze namelijk veel sneller (gaat exponentieel) waardoor je ipv na 10 jaar al na 1 jaar problemen krijgt. Deze veroudering manifesteert zich vooral in een vehoogde serieweerstand. Bij lagere temperaturen is deze weerstand lager, waardoor het scherm dan minder zal flikkeren. Dit gaat goed totdat de condensatoren weer opwarmen natuurlijk, dus het effect is na een paar minuten weer weg. Het enige nuttige aspect van deze workaround is dat ije in de komende zomermaanden in ieder geval koele handen zult hebben met zo'n ijsblok 8)7
Scherm gaat flikkeren na enige tijd onder vaak hoge bedrijfslast. Koude start en het gaat een tijdje goed, vriezer of niet.
Ik kan het weten, heb er inmiddels een stuk of 4 versleten. Huidige houdt het weer beter uit, met uitzondering van een backlight flikkering (licht intensiviteit) op darkest/donkerste setting. Dat is niets vergeleken met de echte flikker problemen, daar valt simpelweg gewoon niet mee te werken, tot extreme ghosting aan toe. Lijkt me om die reden ook eerder een gpu of geheugen probleem en niet genoemde ontkoppelcondensatoren
Geen issues met mijn surface pro 4. Ook niet na intensief gebruik en heb hem al vanaf het begin. Maar goed dat er zon programma is, want deze dure apparaatjes mogen wel langer dan een jaar mee gaan.
Ik heb twee keer een surface pro 4 gehad en beide hadden last van een vage flikkering in het scherm. Heel vermoeiend om lange tijd naar te kijken. Nooit geweten dat dat een veelvoorkomende klacht was. Ik heb ze na aankoop geretourneerd en werk nu met een Macbook Air. Gemiste kans/klant weer voor Microsoft.
Doet me denken aan de Surface Pro 3 die ik zelf heb, "phantom" touch problemen. Ppgestuurd naar Microsoft en heb een volledig nieuwe unit gekregen, sindsdien geen problemen meer mee gehad.
vervangen ze dan alleen het scherm of ruilen ze hem om? ik heb persoonlijk zo'n slechte ervaring met die omruiltoestellen van hun dat we nu op de 5e zitten, meerdere malen gedreigd met de rechter maar een retail nieuwe kwam er niet vanaf.
Ik moet hem nog krijgen maar ben benieuwd wat voor een afgekauwd apparaat we nu weer krijgen.
Dit is al weer de derde keer dat ik mijn Surface Pro 4 moet opsturen. Twee keer black screen of death en nu dit weer. Voor de betaalde prijs van een Surface Pro had ik wel meer kwaliteit verwacht.
Overigens had ik eerder contact opgenomen met Microsoft over de flikkeringen, toen werd ik met het advies van updaten van drivers "het riet ingestuurd".
Nou, ik heb recent een SP4 gekocht omdat ik de Surface Pro (5) te duur vond. En afgelopen week las ik dit artikel en dacht "Ah, dat gebeurt mij niet". Eergisteren begon het scherm van mijn SP4 te knipperen en vertoonde ghosting. Alle vensters die geopend waren bleven héél lichtjes zichtbaar staan.....heel erg leuk in een presentatie waar je afhankelijk bent van de presenterweergave :( Leek net alsof powerpoint bleef hangen, maar ook na een herstart waren de problemen hetzelfde.

Wat doet Microsoft? Nou, je start een case en dan willen ze dat je je huidige SP4 opstuurt waarna ze een refurb opsturen. Na wat gedoe mag je dan uiteindelijk een "nieuwe" kopen en dat bedrag krijg je terug zodra de oude ingeleverd is. En donderdag besteld betekent pas maandag (dinsdag zelfs, Pinksteren) geleverd....

Ben ik niet erg gelukkig mee, to say the least. Denk er sterk over om dan toch maar een SP(5) te kopen en de refurbished SP4 te verkopen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee