Xiaomi brengt zijn eerste gamelaptop uit

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft een op gamers gerichte laptop aangekondigd. Het bedrijf komt met modellen met een GeForce GTX 1050 Ti en GTX 1060. De laptops hebben gekleurde achtergrondverlichting voor het toetsenbord.

Met de nieuwe Mi Gaming Laptop-reeks breidt Xiaomi uit op de markt voor laptops, waar het tot nu toe dunne modellen in de Mi Notebook Pro- en Mi Notebook Air-serie uitbracht. In de Mi Gaming-serie verschijnen modellen met een 15,6"-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels.

Er komen vier modellen, waarvan de uitgebreidste variant een Intel Core i7-7700HQ combineert met 16GB ddr4, een ssd van 256GB en een hdd van 1TB. Deze versie bevat een GeForce GTX 1060 en de prijs is omgerekend en met btw 1398 euro. De goedkoopste versie heeft een Core i5-7400HQ, GeForce GTX 1050 Ti, 8GB ddr4, ssd van 128GB en hdd van 1TB. De omgerekende prijs is 931 euro, met btw meegerekend. Xiaomi houdt de laptop koel met twee ventilators met vier heatpipes. De warmte wordt aan de zijkanten en de achterkant afgevoerd.

De laptop is 20,9mm dik en weegt 2,7 kilogram. Het toetsenbord heeft een rgb-backlight met aan de linkerkant zes programmeerbare toetsen. Aan weerszijden zijn aan de onderkant twee ledstrips aanwezig die het oppervlak waar de laptop op rust kunnen verlichten.

Wat interfaces betreft zijn aan de achterkant usb-c, usb 3.0, hdmi 2.0 en een gigabitethernetaansluiting aanwezig. Aan de linkerkant zitten nog twee usb 3.0-poorten en de audio-in- en uitgang. Rechts zit een vierde usb 3.0-poort en een drie-in-een-kaartlezer.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

27-03-2018 • 12:12

162 Linkedin

Reacties (162)

Wijzig sortering
Prijzen (bron)
 • GTX 1060, Core i7, 16GB DDR4, 256GB SSD + 1TB HDD: 8999 yuan (€1154)
 • GTX 1060, Core i7, 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD: 7999 yuan (€1026)
 • GTX 1060, Core i5, 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD: 6999 yuan (€897)
 • GTX 1050 Ti, Core i5, 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD: 5999 yuan (€769)
Die 1060 en i5 combo klinkt als een goeie deal. Hopelijk is de koeling dan wel goed.
Deze zet ik op mijn wenslijst :)
Gaan BTW en invoerkosten bijkomen he, just a heads-up.
Alleen BTW en als je via een club als DHL verstuurd misschien nog douane afhandelingskosten (iets van EUR10-15)
Op laptops/tablets zit geen import heffing. https://www.belastingdien...-bij-buitenlandse-webshop
DHL vraagt standaard inklaringskosten van ongeveer 25 eu en vervolgens 21% over de opgegeven waarde
Importeer hem gewoon vanuit polen of spanje, binnen europa betaal je geen inklaringskosten. Misschien hebben we over 1 of 2 jaar toch al een officiele xiaomi supplier in Nederland
> Importeer hem gewoon vanuit polen of spanje, binnen europa betaal je geen inklaringskosten. Misschien hebben we over 1 of 2 jaar toch al een officiele xiaomi supplier in Nederland

Geef het me aan als ik het fout heb, maar in Poolse en Spaanse wordt de BTW opgeteld en gaat dat standaard in de vraagprijs zitten, in plaats van dat je dat achteraf moet betalen. Dat is ook de reden dat huidige Xiaomi toestellen die al in Nederland verkocht worden ook veel duurder zijn. Daar zitten die kosten al in.
Die potentiele officiele xiaomi supplier heeft natuurlijk alle nodige BTW en invoerheffingen al in de prijs verwerkt
Succes met je inklaringskosten betalen zodra ze erachter komen. Het is geen pluche knuffel van 20 gram. Stomste wat je kan doen.
Niet dat ik het ontduiken van invoerkosten wil goedpraten, maar er zijn al sites die telefoons en zelfs tablets uit Hong Kong naar Europese landen sturen, en deze sites garanderen dat je geen invoerkosten/btw hoeft te betalen. Het toestel/tablet komt ook echt aan zonder problemen. Dit zijn bijvoorbeeld geen pluche knuffels van 20 gram. Ik heb geen idee hoe ze het doen persoonlijk.
Meestal sluiten ze een deal met nederlandse postbedrijven, zoals banggoods' pdm, je betaalt 0.25-20,00 extra, en zij zorgen dat PostNL het pakketje zo doorlaat.
Hoe werkt dat precies dan? PostNL knijpt een oogje toe in ruil voor wat geld, en de staat loopt een zak geld mis?
Misschien belastingontwijking, maar zeker geen belastingontduiking. En ja dat kan met trucjes, maar anders overtreed je de wet met ontduiking
Het is belastingontduiking aangezien de materiële belastingschuld al is ingetreden. Belastingontwijking is het voorkomen van de intreding van de materiële belastingschuld.
Ik heb geen flauw idee, ik zal t even opzoeken.
Zo werkt PDM niet. Denk je echt dat PostNL meewerkt aan belastingontduiking? PDM heeft nog steeds kans op import / BTW. Echter proberen ze de kans te verminderen door allerhande trucjes.
Mijn telefoons werden ingeklaard in de UK en daarna verder verscheept.
Volgensmij is dit het idee daarachter, wel eens eerder gehoord namelijk.
Succes met je inklaringskosten betalen zodra ze erachter komen?

Waar achter komen? Ik heb dat ding weken geleden al teruggestuurd!

Die verkoper praat toch wel mee.

[Reactie gewijzigd door Ricolientje op 27 maart 2018 15:46]

De ssd's zijn veel te krap bemeten. Als je gaat gamen, draai je de games vanaf een ssd, niet een ratelende harde schijf natuurlijk....

Windows snoept nog wat GB's weg, dus met die 128 GB kom je niet heel ver, aangezien een gemiddelde game tegenwoordig de 30 GB aantikt. Maar als je de schijven zelf makkelijk kunt vervangen, zou je de hdd kunnen vervangen door een 512GB/1TB ssd: dan is het ideaal. Maar goed misschien spelen de meesten slechts 1 of 2 spellen fanatiek. Of ik mis iets?
Waarom kunnen spellen niet op de harde schijf?
Kwa laadtijden scheelt het niet extreem veel naar mijn weten.
Kan wel, maar waarom zou je retesnel opstarten naar je desktop, om vervolgens naar het geratel van een harde schijf te zitten luisteren terwijl je game start? Maakt wel degelijk uit of je een fiks spel vanaf een hdd of ssd start. Een voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=9dEsTiOeMQ4

Ingame scheelt het maar een paar fps, maar bij tussendoor maps laden e.d. merk je het bijzonder goed. Ken niemand in mijn vriendenkring / gamingmaatjes die een beetje gamen en dat nog vanaf een harde schijf doen. Maar als je geen ssd gewend bent om vanaf te gamen is het niet erg, dan weet je niet beter. Maar als je het eenmaal gewend bent ;)
Zo'n groot verschil wist ik niet van, ook niet gemerkt.
Zelf heb ik Windows op een Samsung 960 EVO geïnstalleerd, met alleen de spellen die ik veel speel erop geïnstalleerd.
Ernaast heb ik nog mijn "oude" SSD, daar installeer ik ook spellen op (deze is 120GB, dus past niet extreem veel op)
Dáárnaast heb ik nog een 2TB HDD voor de overige spellen en andere data.

Moet zeggen dat het kan liggen aan de spellen die ik speel of gewoon aan mezelf, maar ik merk niet veel verschil kwa laadtijden.
Even een noob vraag van mij: Als je besturing op C staat, lees SSD, hoe installeer je dan een spel op de HDD? Alles wat ik hier op mijn eigen laptop installeer gaat automatisch naar de SSD (geen games). Ben ook op zoek naar een laptop voor mijn zoon en vind die 125 GB toch ook wel aan de krappe kant.

Overigens jammer dat die Xiaomi's niet een stukje/fors goedkoper zijn dan Asus, Lenovo etc. Ben ik van hun telefoons wel gewend namelijk.
In Windows onder "Mijn PC" in Verkenner staan als het goed is alle schijven.
Als het goed is, heb je bij de meeste games de keuzen in de directory te kiezen
Alle games geven je als het goed is de keuze waar je wilt installeren. In gamingplatforms als Steam, Origin en Uplay kun je zelf ook een locatie van de 'game library' aangeven. Dit heeft nog als extra voordeel dat als je windows-disk crasht/borked, je de games weer van de andere schijf kunt 'inlezen' en dat scheelt je dus bakken aan downloadtijd.
Dank voor je reactie. En de anderen natuurlijk ook.
Grappig hoe paar jaar geleden iedereen het useless vond om games op een ssd te installeren blijk jij het nu useless te vinden om windows op ssd te installeren?
Zelf zet ik altijd het spel die ik het meest speel op ssd.

[Reactie gewijzigd door sp3c0ps op 27 maart 2018 15:28]

Schreef ik ergens krom (happens :/ :P ) dat ik geen Windows op een ssd wil? Graag zelfs, lekker snel die gamebak aanslingeren enzo. Het geratel komt alleen door flinke games/maps laden vanaf een hdd. Maar geluid hoeft niet altijd slecht te zijn, jarenlang op van die mooie WD raptors mijn gamebakjes gedraaid.

Maar da's oma vertelt :P

[Reactie gewijzigd door 2Dutch op 27 maart 2018 15:32]

Mijn vriendin heeft naar haar 500GB SSD gewoon een 3TB HDD in de PC. Daar staan veel games op, en laadtijden zijn wel merkbaar trager maar niets schokkends verder en zit verder een vloeiende game-ervaring niet in de weg

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 24 april 2018 15:50]

Hangt heel erg af van het scherm, met Fallout 4 ging het laden tussendoor (dus een gebouw in gaan bijvoorbeeld) letterlijk van minuten naar seconden toen ik hem van mn HDD naar mn SSD verplaatst had.
Nou... Recentelijk verplaatste ik Factorio van mijn HDD naar mijn SSD omdat ik het zat was dat bij iedere major update de game langer duurde met initieel opstarten. Ging van bijna een volle minuut laadtijd naar enkele seconden en het opslaan van een grote save ging ineens ook een stuk rapper. Dat had ik toch veel eerder moeten doen.

Uiteraard is de ene HDD de andere niet.
Zet de games die je religieus speelt op de SSD, de rest op de HDD ( doe ik ook met mijn desktop thuis ).
Dan paar jaartjes down the line SSDtje misschien nog upgraden, heb je dan toch even die 128gb lekker gebruikt voor een tijd en ligt ie niet weg te roesten zoals die vele 2GB ram DIMMs die ik uit macbooks sloopte ( Goede oude tijd toen dat nog kon :'( )
Dat is een prima optie, zeker ook budgetbewust :) Zo ben ik ook begonnen toen ssd's al helemaal nog 1 nier en 3 ribben kostten :/ :+ Maar met 128 GB kun je anno 2018 echt niet aankomen als startdisk, 256 GB wil je toch echt wel hebben :)
Dan vervang je de hdd toch gewoon? Die 128gb is waarschijnlijk ook een nvme ssd en geen 2.5".

Ik wacht wel op een thunderbolt 3 notebook pro. Gewoon een egpu erop is veel makkelijker. Een gaming laptop is, nu eGPU een beetje betaalbaar begint te worden, behoorlijk overbodig. Een eGPU kastje, een gtx whatever je wilt en als je moet gamen gewoon een extraatje mee in plaats van altijd zo'n log baggerding meezeulen.

Over een paar maanden zal het wel zover zijn. Overal gewoon een laptop van 1.6-1.9kg mee heen en als je wilt gamen even het knopje om dat de CPU vol draait en je klikt je GPU vast.

De i5 8200u is overigens daadwerkelijk sneller dan een 7700hq als je hem maar genoeg stroom geeft. Dan is het alleen nog afhankelijk van de koeling of het feest blijft.

Dus dat ze dit durven vragen terwijl de 7700hq ondertussen al een halfjaar achterhaald is.. Ze hebben die niet voor niets compleet laten vallen voor de 8th gen ULV i5 en i7.
Dat stelde ik ook voor, 512GB/1TB ssd erin en gaan met die banaan, een stukkje verder naar boven :)
egpu is zeker veelbelovend, maar tot nu toe is het nog niet lekker betaalbaar en moet iedereen zijn eigen systeempjes aanprijzen. GPU in tas 1, laptop in tas 2 en game ready. Dat moet toch verkopen als een gek?
Het grootste probleem zit hem denk ik nu in het missen van Thunderbolt3 op de midrange laptops. Je ziet het bijna alleen in de prijsklasse 1000+ en dan vaak voor iets waar je mee kunt gamen qua CPU al richting 13-1400.

Maar Thunderbolt3 is sinds afgelopen herfst licentievrij te implementeren geloof ik. Dus ik verwacht dat het binnen een jaar wel goed zal zitten.

En dan is de notebook pro van xiaomi natuurlijk fantastisch. De i5 8gb, 128gb, daar nog 256 bij is voor de meesten voldoende.

Performance unlocked beter dan een 7700hq en 650€ geloof ik.

En de eGPU behuizingen met TB3 zijn als het goed is universeel. TB3 loopt dan waarschijnlijk via USB-C.

De akitio node is +- 250€ en werkt met elke laptop die TB3 ondersteunt. Dan zou je met een 1060 erbij en de duurste notebook pro ongeveer uitkomen op de prijs van de duurste mi gaming laptop.

Edit: even opgezocht. Het gros van de eGPU behuizingen van het afgelopen jaar zijn universeel. En werken met elke laptop met de juiste aansluiting.

[Reactie gewijzigd door Ricolientje op 27 maart 2018 15:46]

Als je gaat gamen, draai je de games vanaf een ssd, niet een ratelende harde schijf natuurlijk....
"Natuurlijk", ik zie niet in waarom niet. Ik heb een 2TB HDD in gebruik puur voor mijn Steam bibliotheek, als ik in plaats daarvoor een SSD zou gebruiken ben ik binnen no-time blut. Laadtijden zijn prima te doen voor me hoor.
Het kan ook prima, het is niet 'onmogelijk' maar het scheelt wel degelijk. En ja ssd's zijn prijzig, daar heb je helemaal gelijk in, vooral als je een fikse serie games aka Steam-library hebt. 2 TB is trouwens..wow, dat red ik toch niet :P
Ik heb alleen op mijn schijf wat ik speel, de rest staat op steam. Dus die benodigde ruimte valt wel mee.
Ook een mooie oplossing. Ideaal voor als je toch rap internet hebt, 3x knipperen en de game is er. Wat dat betreft zijn die gamingplatformen wel ideaal met al je settings/saves in de cloud.
ik zou gewoon windows op de harde schijf zetten en me games op de ssd.
Of je verkoopt die 128gb ssd en zet er zelf een 512gb in, misschien nog een beter optie.
Klinkt idd goed. Zou ik graag inclusief BTW zien. Plus nog de onofficiële winst voor de grijze markt import tax. :P
De notebook pro is online goedkoper te vinden dan de adviesprijs. Dus dat zal wel meevallen.
Als de versie met 1050ti evenveel weegt als die met de 1060, kan ik daaruit concluderen dat de versie met de 1050ti koeler en stilller zal draaien.
In dat geval; check even de iBood dagaanbieding van vandaag; Lenovo GTX1060 6GB + i7 + 12GB + 128GB SSD + 1TB + legale Windows voor €999.
een mobile i5 is vergelijkbaar met een i3 voor de pc en mobile i7 met een i5?
eerlijk gezegd zou ik dan die 2 goedkope gtx 1060 niet nemen..
Het gaat alzo om de HQ versies van de CPU's dus dat zijn de quad core versies. Die zijn niet zo heel erg verschillend dan hun desktop tegenhanger hoor :) Hooguit iets lager geklokt maar wel gewoon evenveel cores. (en in het geval van de i7 gewoon met HT aan boord)
Alleen hebben de 8th gen i5 en 7 ook 4 cores. Deze verbruiken minder en ij eenzelfde laptop als een 7700hq presteert de i5 beter dan de 7700, en de i7 zit qua performance boven een 7th gen desktop i5.

Zolang je koeling het goed doet. En dat doet de notebook pro urenlang zonder problemen op full load blijkbaar.

Jammer dat daar nog geen tb3 op zit. Dan zou je uiteindelijk voor een gelijkwaardige of betere laptop + eGPU kastje + 1060 ongeveer evenveel kwijt zijn. Maar dan loop je niet dagelijks voor niet-gamers praktijken rond met een baksteen.
Het verschil tussen die i7 en die i5 is niet zo groot. De i7 is 0,3Ghz hoger geklokt en heeft Hyperthreading. Het werkelijke performance verschil is erg klein, en zal denk ik de prestaties van de 1060 niet negatief beïnvloeden.
....Plus 21% invoer en verzend kosten
Eindelijk een fabrikant die het snapt. Gaming devices hoeven niet altijd plastic fantastic te zijn met kleurtjes en andere fancy gimmicks.
Ben ik helemaal met je eens. Toch heeft ook deze laptop wel weer gekleurd backlight bij de toetsen ;(
Dit zijn RGB LEDs en ik durf mijn hand in het vuur te stoppen dat ze ook nog programmeerbaar zijn.
Dus kun je ze zelf verstellen naar wit of whatever jouw persoonlijke voorkeur heeft. ;)

Als je er handig mee bent kun je ze zelfs zo programmeren dat knoppen in kleur oplichten bij bepaalde software. Bvb bij video editing gebruik je vaak de " i " en " o " als voor in en out (begin en einde van het geselecteerde video deel). Op die manier zou je je workflow kunnen versnellen.

[Reactie gewijzigd door Knijpoog op 27 maart 2018 15:23]

Dit zijn RGB LEDs en ik durf mijn hand in het vuur te stoppen dat ze ook nog programmeerbaar zijn.
Ja en nee.

Volgens Google Translate:
4 partitions of colorful backlit keyboards
bounce up and down, all are professional gaming keyboard touch
Volgens de filmpjes inderdaad 4 groepen.

De groepen zijn:
 • Uiterst links: 5 extra "multimedia" keys met IMO vage icoontjes
 • Links-midden: <f1><f2><f3><f4>1234qwerasdfzxcv<ctrl><fn><alt><spacebar (deels)>
 • Midden: <f5><f6><f7><f8><f9>56789tyuioghjklbnm,.<spacebar (deels)><alt>
 • Rechts: <f10><f11><f12><del><home>0-=<backspace><pgup>[]\:'<enter><pgup>/<shift><up><pgdn><winkey><ctrl><left><down><right>
Maar misschien handiger om even op de website te kijken :) het is een mp4 videotje

Als je op de knopjes breathe, wave, en colorful drukt krijg je andere kleurtjes te zien.

Ze zijn dus adhv de vertaling en animatie te zien zeker niet individueel programmeerbaar maar wel per groep. De groep uiterst links is klein, de andere 3 zijn ongeveer even groot. Of het mooi is, is een kwestie van smaak, en hoe handig het is idem. Ik kijk niet naar mijn toetsenbord als ik game. De gedachte dat ik dat wel doe, vind ik enorm geestig.

[Reactie gewijzigd door Jerie op 4 april 2018 22:49]

Ik programmeer voor mijn werk RGB leds voor VJ shows waarbij we zelf stages bouwen met custom LED installaties.

Als ze van kleur kunnen veranderen ,dus RGB zijn , gaat er sowieso een "data" kanaal door heen, daar naast een " + " en " - " kanaal en mogelijke een "clock" kanaal (clock zorgt ervoor dat de laatste LED even snel reageerd als de eerste). Een groep instellen voor je leds (op basis van de website animatie) betekend dus dat ze gewoon addressable zijn. Misschien niet gelijk via de geleverde software maar waarschijnlijk wel via een hack.
De Alienware 13 ziet er strak uit als je de verlichting uitzet en is gebouwd als een tank.
Idd, meer en meer beginnen we die evolutie te zien... gelukkig maar vind ik. Constructeurs beginnen denk ik door te hebben dat "gamers" niet uitsluitend bestaan uit pubers die van snelle wagens en RedBull houden maar dat het een iets bredere doelgroep is.
Idd en die balans is niet zo heel ver te zoeken. Je kan prima iets maken wat er strak uitziet maar ook kleurtjes en zooi heeft mocht je dat willen. Toen ik naar een gaminglaptop aan het zoeken was kwam het zwart en rood m'n keel uit. Plastic fantastic laptops met een super dunne palmrest, schermbezels die fragiel zijn en een hoop "gamer" branding overal.

Een gaminglaptop die veelzijdig is hoeft niet onmogelijk te zijn hedendaags. Er zit een i7 7700HQ en GTX 1060 6GB in mijn Alienware 13, samen met een 76Wh accu die het een goede 5~7 uur uithoud dankzij Optimus. Daarnaast heeft geen enkel deel van de laptop flex. 2.7Kg Voor een 13" laptop is mischien een beetje veel, maar eerlijk gezegd woog mijn MBP 15" uit 2009 net zo veel en kan een stuk minder. Alles onder de 3kg is prima mee te zeulen.
Idd wel zwaar voor een 13 inch... ter vergelijking, mijn 17,3 inch laptop weegt slechts 100g meer dan de jouwe! :o
Zoals gezegd, bouwkwaliteit is daar dan ook naar. Onder het toetsenbord zit bijvoorbeeld een metalen plaat die ervoor zorgt dat je helemaal geen flex hebt bij het typen. Schermscharnier is ook gigantisch overengineered, dat in tegenstelling tot bijv. MSI of Asus laptops waarvan ik de aluminium platen zo makkelijk kon indrukken/verbuigen.
Maar de vraag naar is nu, hoe vaak game je nou écht on the go? Dat is toch allesbehalve prettig?

Was een goede portable met eGPU niet beter geweest? In mijn omgeving zie ik dat mensen die een gaming laptop hebben dat ding eigenlijk maar op 2-3 plaatsen echt gebruiken.

Thuis, tweede thuis (ouders of vriend/vriendin) of met vakantie op de hotelkamer/de bungalow/het appartement.

Dan heb ik liever 1.5-3kg los in mijn tas/koffer/auto en 1.5kg in mijn hand. :+

Overigens vind ik de Alienware écht te log en nog steeds te "gamerig". De Razer laptops daarentegen...
Vaak!

Ik reis ook veel voor mijn werk, dus ben dan ook vaak aangewezen op gamen in een hotelkamer of op het vliegveld.

Als ik een portable zou hebben ben ik alsnog nergens want dan heb ik twee systemen nodig. Het gewicht van de Alienware verandert daar verder weinig aan. Daarnaast, zo zwaar is het ook niet echt. Als ik mijn 50 liter rugzak volgestouwd heb maakt de laptop ook weinig uit. Een goede rugzak is een betere oplossing.

Thuis is de laptop dan ook mijn enige computer. Ik sluit mijn 2e scherm en mijn pheripherals (toetsenbord, muis e.d.) aan en heb dan een dual monitor systeem met een grote bak power.

De Razer's mogen er dan wel goed uitzien, maar qua prestaties doen ze het niet zo goed aangezien ze hun hitte niet kwijt kunnen (en ik ben ook geen fan van de Razer klantenservice). Ik ben het met je eens dat de 15" en 17" te log zijn, maar de 13" met GTX1060 is de perfecte balans tussen krachtig en portable.

Ik had hiervoor een full-tower met i5 2500K en HD7950. Gigantische toren van een PC maar deze 13" laptop blaast 'm overal makkelijk in voorbij.
Pardon? Een portable + een eGPU samen is niet hetzelfde als 2 systemen. Maar één van de weinige situaties waarin een Gaming laptop nog enigszins te rechtvaardigen is is inderdaad als je regelmatig lang op een vliegveld oid moet zijn. Een plek waar je niet rustig je setup kan aansluiten.

En tja, een 7700hq vergelijken met een 2500k... Mijn Audi uit 2012 is ook sneller dan mijn oma dr VW Polo uit 1993. Of als we bij hetzelfde moeten blijven een DKW uit het jaar 0. :+

Helaas is de i7 7700hq binnen een jaar ingehaald door een ULV processor die je zelfs in een surface pro kunt stoppen. Vanwege het verdubbelen van de cores met de stap van 7xxx naar 8xxx.

Een 13" van 2.7kg is niet log? Waarschijnlijk krijg je met een eGPU uit de notebook air van xiaomi dezelfde performance met 1.3kg.

Ik zit er al een hele tijd aan te denken om dat dan ook te doen met een geunlockte pro. 750€ en je zit over de performance van een i5 7600k heen. En de 7600k is +- 45% sneller dan een 7700hq.

Laptop zelf kan met 1.8kg overal mee heen en als ik van plan ben te gamen heb ik een extra kastje van 3.5-4kg met een gtx1080 erin.

En ga je nergens heen is het thuiskomen, vastklikken en je bent ook gedockt. Alleen betaalde je voor die performance 2 jaar terug meer dan 2000€ als je dat onder de 2kg wilde hebben.

En dan zat je eigenlijk met een enorm zwaar onderdeel wat je het merendeel van de tijd niet gebruikt.

Geef het nog een jaar of 2 en het zal de standaard wel zijn. Nu thunderbolt licensievrij is kan elke budgetfabrikant thunderbolt 3 en eGPU ondersteunen.
Acer Aspire V Nitro? Enige fanciness is de rode achtergrondverlichting van het toetsenbord, maar die kan ook uit. Verder zeer nette laptop.
Gelukkig heeft die geen kleurtjes ... oh wacht.
Exact wat ik dacht! Eindelijk een game laptop die ook zakelijk niet misstaat :)
Zelf een clevo samenstellen? Geen enkel merknaampje en clean AF.
Echter moet je goed zoeken wil je tot deze lage prijzen komen, maar het valt nog te bezien hoe die prijzen hier uitvallen. Tevens i5 8400/i7 8700 als optie.

https://laptopparts4less.frl
Veel goedkoper gaat niet, maar suggesties welkom uiteraard.
https://laptopparts4less....-game-laptop-samenstellen

[Reactie gewijzigd door Batauwer op 27 maart 2018 13:41]

Het toetsenbord heeft een rgb-backlight
Aan weerszijden zijn aan de onderkant twee ledstrips aanwezig
:?

Persoonlijk vind ik het altijd wel leuk, die kleurtjes :).
Ben zelf ook niet voor RGB, heb liever monochrome rood of wit als toetsenbord verlichting... of gewoon uit...


maar ik snap wel wat @PerfektOne wil zeggen; ondanks dat deze gaminglaptops wel RGB verlichting en zelfs ledstrips hebben, zien ze er niet uit als het liefdeskind van een F22 raptor met een Lamborghini Aventador dat roept "look at me, I am 4 gaming" }>

Deze toestellen zien er best discreet uit; zwart, strakke lijnen, zonder de RGB zou je bijna gaan denken dat het zakelijke modellen zijn.
Persoonlijk, als volwassen gamer vind ik dit ook heel wat aantrekkelijker... én de prijs zit goed...
Met RGB-functionaliteit kan je toch nog altijd je monochrome rood of wit instellen, terwijl andersom als het monochroom rood of wit zou zijn geweest iemand die kleurtjes wil dat niet zou kunnen. De meerprijs van adresseerbare leds ipv enkelgekleurde leds lijken mij relatief verwaarloosbaar.
Ja idd. en ik zie het nut van adresseerbare leds voor bepaalde games of genres zoals RTS zeker en vast in, persoonlijk zou ik het voor het gamen denk ik wel gebruiken moest ik het hebben... maar puur uiterlijk vind ik het te kerstboom-achtig, zeker als het staat te pulseren ofzo... maar zoals je zegt: je kan het instellen, of zoals bij mijn eigen laptop (weliswaar monochrome rood) instellen dat het alleen actief is tijdens gebruik.

Ik ben er dus zeker niet tegen maar ik vind het goed dat gaming-toestellen eindelijk een wat volwassener imago krijgen en dat RGB daarbij komt als keuze is alleen maar positief.
Ze zien er inderdaad wel strakker uit.
Jij en een hoop andere. Maar ik ben het met @PerfektOne eens dat een game laptop of desktop er best wel strak en zakelijk uit mag zien in plaats van als een stuk speelgoed. Een hoop gamelaptops zouden niet misstaan in een schap in de Intertoys
Eindelijk een fabrikant die het snapt. Gaming devices hoeven niet altijd plastic fantastic te zijn met kleurtjes en andere fancy gimmicks.
Tuurlijk niet, maar dat is goedkoper en spreekt het jonge publiek aan :) een zakelijke uitstraling daarentegen oogt duurder.
Ik ben niet echt onder de indruk, zeker niet aangezien je een Dell 7577 met i7 7700HQ, 16GB, 256GB SDD, 1TB HDD en een 1060 max-q voor 1199,01 euro kan kopen. (En dat is hier, nu en zonder shops in Polen of Spanje te hoeven gebruiken)
Helaas is niet uit de aankondiging te halen of het hier om een "echte" 1060 of een Max-Q versie gaat. Gezien de behuizing verwacht ik een Max-Q versie.

[Reactie gewijzigd door Zer0 op 27 maart 2018 12:36]

Als jij een shop kent die goedkoper is in Polen... deel graag, zit zelf namelijk al een aantal jaar in Polen en hier is electronica gewoon duurder. Ik heb recentelijk een chromecast gekocht bij een winkel voor 50 euro met een Nederlands doosje en installatie... ze importeren ze rechtstreeks uit NL. Ik importeer zelf ook gewoon..
Hij bedoeld die Chinese webshops zoals Banggood, Gearbest en Lightinthebox bijvoorbeeld, die dan ook een warehouse hebben in bijvoorbeeld Polen. Zo weet je als klant zeker dat je geen gezeik krijgt met invoerrechten etc.
OOOH!!, bedankt joh, nooit aangedacht.. nu snap ik waarom hier uit China halen zo enorm populair is.
Als ze hier een warehouse hebben dan heb je het zo binnen lijkt me!, gouw op onderzoek uit, thanks. :o :o :o
Als ze hier een warehouse hebben dan heb je het zo binnen lijkt me!
Ja, want dan is het gewoon net zo snel als dat je het van een Poolse webwinkel zou kopen. Dan blijft het gewoon een nationaal pakket, wat uiteraard sneller is dan internationaal. :)
+1Anoniem: 426269
@Zer027 maart 2018 13:13
Ik ben ook niet onder de indruk van die Dell. Dat is zo'n beetje al een 2 jaar oud model waarvan de accu kleiner is geworden en die 200 euro duurder is geworden in de loop van tijd. Om van alle problemen met de Dells nog maar niet te spreken.

"(En dat is hier, nu en zonder shops in Polen of Spanje te hoeven gebruiken)"

Ehhh, dat is Ierland, voor zover ik weet? Hier nooit problemen in elk geval, ik bestel regelmatig uit China, UK, Duitsland en ook bij winkels zoals Gearbest. Er zit ook nog een garantiemannetje daarvan op Tweakers trouwens.

Anyway, ik zou veel liever deze Xiaomi hebben dan zo'n lelijke rode of roze Dell.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 27 maart 2018 13:13]

Dat is zo'n beetje al een 2 jaar oud model
Maar met dezelfde hardware, dus de Xiaomi is voorzien van verouderde hardware :P
De Inspiron 7577 is pas in het tweede half jaar van 2017 op de markt gekomen, als update van de 7567
Om van alle problemen met de Dells nog maar niet te spreken.
Persoonlijk heb ik geen enkel probleem met mijn 7577, en als ik rond kijk op internet valt het reuze mee, en is iedereen redelijk tevreden. Alleen het scherm kan een issue zijn.

[Reactie gewijzigd door Zer0 op 27 maart 2018 13:43]

Hmm dat is het dan inderdaad niet echt waard om gezeik met garantie te hebben...
Het is alleen wel een aanbieding, dus het is wel de vraag voor hoelang ze deze aanbieding nog aanhouden.
Heb al een 1 jaar oude game laptop voor toen minder gekocht voor redelijk gelijke specs (en dat is een HP Omen).
Dus ik vind de deal ook wel tegenvallen.
Ik ben benieuwd of ze de hitte kunnen doorstaan. Zodat de laptop nog bruikbaar is na 2 jaar.

Ik heb dezelfde specs in een dikke MSI. En alleen de MSI kan gaming handelen zover ik het zie. Alle andere gaming laptops verbranden langzaam en zijn na 1-2 jaar onbruikbaar.
Denk als ik de foto's/renders van deze laptop zo bekijk, dat het met de koelprestaties wel goed zit. Hij heeft links & rechtsachter behoorlijke luchtuitlaten namelijk, en aan de linker & rechterzijde ook lijkt het.
Maar goed, het blijft altijd nog afwachten natuurlijk. Ze kunnen er immers wel een behoorlijk koelelement in stoppen, maar als er dan zo'n klein goedkoop ventilatortje lucht door de koelvinnen van het koelelement mag gaan "drukken/persen" dan schiet het nog niet op natuurlijk.
Het ziet er ook behoorlijk dun uit. En als ze cheap gaan zal er ook veel herrie zijn (denk ik).

Ik ben dus erg beniewd.

Want mijn MSI laptop die ongeveer dezelfde specs heeft, heeft mij vorig jaar 2000 euro gekost.
Volgens mij doet Lenovo het ook prima op dat gebied. De Y510 en de Y50-70 doen het nog prima naar vele jaren. Een keertje nieuwe thermal paste is natuurlijk wel aan te raden.
"alle andere". Dat is natuurlijk *****, genoeg dikke game laptops met wel een afdoende koeling. die gamelaptops in een ultrabookachtige-behuizing kunnen idd problemen geven.
Jammer van het matte scherm .

[Reactie gewijzigd door NSG op 27 maart 2018 12:37]

juist mooi. Ik heb een hekel aan een glimmend scherm.
Een mat scherm prefereer ik persoonlijk ook. Echter raakt het wel je kleurweergave (zwartwaarde, contrast, kleursaturatie), wat zeker voor een mediageoriënteerde notebook een nadeel is. Dus er valt wel wat voor te zeggen om op een gamingnotebook liever een glanzend scherm te hebben.
Meeste gaming notebooks hebben een mat scherm ivm weerspiegeling en omgeving licht, ook is het scherm zelf vaak mat uitgevoerd
Sure. Ik denk dat de meesten wel liever een mat scherm hebben om de redenen die jij noemt. Maar zoals ik al zei, betekent dit niet dat er niet wat te zeggen valt voor een glanzend scherm. Er zitten hier nogal wat mensen die een andere mening gelijk stellen aan iets dat kortzichtig zou zijn, terwijl NSG dus legitieme redenen kan hebben (en hieronder ook aangeeft dat het gaat om de redenen die ik noemde iig vwb kleur).
True maar het is logisch dat als een bedrijf iets voor een specifieke doelgroep maakt dat het dan ook kijkt naar wat het merendeel voor eisen heeft. Ikzelf heb ook gewoon een glans scherm maarja ik game op een workstation met touch en mij maakt het niet zoveel uit.
Grappig dat jou comment als ontopic wordt gezien en de mijne als off-topic.

Maar goed, Ik vind matte schermen dus helemaal niks. En wel om het feit dat alle kleuren zo dof worden, hoe goed het paneel erachter ook mag zijn.

Een “glossy” scherm heeft dit probleem niet en zolang de schermheldeheid lekker hoog kan, heb je vrijwel geen last van reflecties. Dat kan ik in elk geval uit ervaring met mijn HP Spectre x460 4110nd zeggen.

[Reactie gewijzigd door NSG op 27 maart 2018 14:42]

Echter "gamers" preferen vaker een mat scherm ivm betere zichtbaarheid als er een lichtbron (zon, lamp) achter ze zit. Daarom is niet enkel de randen maar ook het scherm enigzins mat uitgevoerd.
Ziet er mooi uit! En zeker niet al te duur van een zeer groot groeiend merk.
Ik heb afgelopen kerst een Dell Inspiron 15 7000 laptop met 7700 HQ, GTX 1060, 16GB ram, 1 TB HDD en 128 GB SSD gekocht voor 1100,-.

Dat is met 1 jaar on-site garantie en Nederlandse garantierecht.
Ik vind persoonlijk deze prijzen dus erg tegenvallen.
3,5 jaar geleden had ik ook een Dell Inspiron 15 5000 gekocht met een i7-5500u 2.4 Ghz en gewoon Intel HD Graphics card 500 ofs? En 8 GB Ram en 1 TB HDD voor €1000,-. Voor die tijd een goede laptop maar merk nu wel dat het teveel word. He alleen de HDD vervangen door een 500 GB SSD .

En inderdaad voor die tijd gewoon een goedkope i7 laptop. Maar nu denk ik dat Dell niet meer de goedkoopste laptops zijn.
3,5 jaar geleden had ik ook een Dell Inspiron 15 5000 gekocht met een i7-5500u 2.4 Ghz en gewoon Intel HD Graphics card 500 ofs? En 8 GB Ram en 1 TB HDD voor €1000,-. Voor die tijd een goede laptop maar merk nu wel dat het teveel word. He alleen de HDD vervangen door een 500 GB SSD .

En inderdaad voor die tijd gewoon een goedkope i7 laptop. Maar nu denk ik dat Dell niet meer de goedkoopste laptops zijn.
Als je kijkt naar de specs die ik noem en je kijkt vervolgens naar de Xiamoi's die aangeboden worden, zie je dat de specs overeenkomen met het duurste model van Xiamoi (behalve dat hun SSD 128GB meer heeft), terwijl Xiaomi 50,- er meer voor vraagt en dus niet de Nederlandse garantie levert, laat staan on-site support levert.

Oftewel, als Dell die 'niet de goedkoopste is' iets goedkoper levert dan Xiamoi, is Xiamoi zeker niet 'al te duur' te noemen, maar gewoon duur ;)
Het verschil zit hem hier in de GP, on-board Intel VS Nvidia kaart
Hoe kom jij erbij dat de Xiamoi laptop een andere GPU heeft? Er staat duidelijk dat het 'beste' model een GTX 1060 heeft, dat heeft mijn laptop ook.
Ah verkeerd gereageerd, maar kijk nu eens op de site van dell..
Alsmede een ssd die 128GB groter is rechtvaardigt die 50€ verschil wel. (heb enkel dat argument gehoord en niet de specs opgezocht verder)
Dan nog het garantie argument bekijken; dell komt in het eerste jaar na aanschaf binnen een dag bij je thuis als je laptop een hardware defect heeft - en ik heb 2 jaar NL garantie.

Bij Xiaomi moet je die laptop eerst opsturen naar China en dan hopen dat ze 'm tijdig willen repareren. |:(
http://www.dell.com/nl-nl...on-15-7577-laptop/cn57701

799,- voor een i5 quadcore met 8gb RAM, 1 TB met 8gb ssd cache, GTX 1050

http://www.dell.com/nl-nl...on-15-7577-laptop/cn57702

1049,- voor een i7 770GQ met 16gb ram, 128gb ssd, 1 tb hdd, gtx 1050 ti

Prijzen en specs zijn dus ook nu nagenoeg gelijk - en je hebt wederom gewoon 2 jaar NL garantie.
1049 vs €769 voor die 1050ti is wel een verschil hé. Of de garantie het waard is, dat is een andere vraag.
Eigenlijk maakt het voor mij als belg toch niets uit want ze bestaan niet met azerty toetsenbord.
Ehm, de 769,- van Xiaomi is vergelijkbaar met de 799,- van Dell.
De 1026,- van Xiaomi is vergelijkbaar met de 1049,- van Dell
krijg je bij xiaomi niet sowieso een TI?
wie heeft het hier over on-board? het gaat om de specs die @Chrotenise noemt
Ik heb afgelopen kerst een Dell Inspiron 15 7000 laptop met 7700 HQ, GTX 1060, 16GB ram, 1 TB HDD en 128 GB SSD gekocht voor 1100,-.
het is xiaomi, en inderdaad, het valt nog mee qua prijs, als ik ze vergelijk met acer en asus laptops kom ik ook ongeveer uit op de 1000 euro
Ik ben benieuwd naar de notebookcheck analyse. Als deze rond de 40db gluid kan blijven....
Denk wel dat dat zo'n laptop fragiel maakt. Maar ja, mijn Lenovo E460 heeft eigenlijk ook maar 2 schaniertjes als ik het zo bekijk en is toch een stevig ding.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 27 maart 2018 12:18]

Stillere koeling maakt een laptop fragiel bedoel je? Dat volg ik niet helemaal, kun je dat uitleggen?
Lol, sorry, zie nu pas dat ik op de verkeerde reageerde. Moest als reactie zijn op @Oxigeon.
Ik heb een Xiaomi mi noteboor 13,3 en het grote nadeel blijft:
15,6"-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels.
15,6" scherm in een 13,3" notebook? Of snap ik hier iets niet?

Overigens hangt het van de prijs af of 1080p echt zo slecht is voor 15,6".
Sorry, ik bedoel de resolutie van 1920x1080...
Je merkt dat veel videobewerkingssoftware niet te gebruiken is op die resolutie...
Ik heb hier een Dell 9370 met 13 inch scherm en 4K resolutie. Zonder scaling is dat onwerkbaar.
Scaling uitschakelen maakt al een groot verschil denk ik.
@kanem0chi, ga je deze aan de tand voelen? :)
Ik denk dat @kanem0chi niet de enige is die deze laptop aan de tand wil voelen :)

Lijkt me een prima laptop! Ben erg benieuwd hier naar.
Opzich ziet het er qua behuizing niet verkeerd uit maar die hinges zien er daarintegen wel zwakjes uit. Mij net iets te smal.

Wel typisch dat de overall layout van de koeling, keyboard positie etc vergelijkbaar is als de Alienware 15. De dimensies lijken er ook erg op. Zou mij niks verbazen als deze laptop ook van binnen ontworpen is door Compal die verantwoordelijk is voor de Alienware laptops in opdracht van Dell.
er hoeft niet veel verschil te zitten tussen deze scharnieren en andere scharnieren. de scharnieren van een laptop zijn meestal net zo breed ongeveer, als je de behuizing er omheen weghaalt
ja en nee. Sowieso is de mounting erg belangrijk, metaal op metaal biedt meestal de beste resultaten (kuch Asus zenbook schanieren die uit hun plastic frame scheuren). De mounting bij deze schanieren lijkt wat magertjes te zijn. Formaat geschat van alleen de buiten kan van deze schanieren lijkt al kleiner te zijn wat bij bijvoorbeeld Alienware aan de binnenkant zit. Zoals je ziet zijn ze hier een stuk breder en volledig van metaal https://www.parts-people.....php?action=item&id=24366

Maar ook spacing is belangrijk en hoeveel er getwist kan worden. Dat laatste lijkt bij deze schanieren wel enigzins een probleem te kunnen zijn, dan ook nog dat ze inverted zijn in de HP style en bij deze laatste is het scherm erg wobbly door deze constructie.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee