Huawei werkt aan vouwbare smartphone met twee schermen

Huawei heeft een smartphone met twee schermen in ontwikkeling die dubbelgevouwen kan worden. Voorlopig gaat het om een prototype, maar de fabrikant zou een uiteindelijk product volgend jaar kunnen introduceren.

Huawei heeft een werkend testmodel, maar is nog niet klaar voor een introductie zegt Huawei-ceo Richard Yu tegen Cnet. De topman stoort zich aan de dunne kier tussen de twee schermen. "Dat is niet goed, we moeten van die kier af." Volgens hem moet de technologie voor flexibele schermen nog verbeteren en is er ook wat het mechanische ontwerp betreft nog verbetering mogelijk. Details over het model gaf hij verder niet.

In de afgelopen week introduceerde ZTE een vouwbare smartphone met twee schermen: de Axon M. Samsung werkt al langer aan een vouwbare smartphone. Vorige maand kondigde het bedrijf aan deze in 2018 uit te willen brengen. Naar verluidt had het bedrijf al eerder plannen voor een introductie, maar moest Samsung het toestel meer dan eens uitstellen wegens technische obstakels. De fabrikant wil voor de vouwbare smartphone flexibele oledschermen gebruiken.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

20-10-2017 • 15:37

66 Linkedin

Reacties (66)

Wijzig sortering
Ach over een aantal jaar heeft iedereen een creditcard formaat achting ding in zijn zak zitten. waar je kan kiezen wat voor functie dat ding heeft. (betaal kaart, toegangs pas, telefoon,

Je wordt wakker je pakt het ding op, hij zegt goede morgen, ik heb de koffie apparaat alvast aangezet. de oven staat al aan. er liggen afbak croisamntjes in de koelkast.

Je komt beneden. je legt hem op je eettafel.. en je ziet op de eet tafel dat je 15 mailtjes hebt. 10 daarvan zijn reclame 2 zijn van je werk en 3 van familie en vrienden.. Je ziet dan een filmpje in het mailtje. Je opent deze.. je TV gaat aan en filmpje wordt op de tv getoond.. Je loopt weer terug naar boven omdat je broek vergeten bent. Je komt boven in de slaapkamer en het filmpje gaat verder op de TV in de slaapkamer. enz enz enz.. het komt er aan..
Hopelijk kan ik er ook dan nog steeds voor kiezen dat allemaal niet zo voor m'n kiezen te krijgen maar dit allemaal zelf te doen (of niet)... Verschrikkelijk beeld wat je hierboven schetst. Maar dat is mijn (off topic) mening.
Ben blij dat ik het niet zelf verzonnen hebt :)

https://www.youtube.com/watch?v=ozLaklIFWUI
Haha...
Maar dat maakt het niet minder verschrikkelijk. Brrr...
Dat muziekje voegt daar nog een extra enge dimensie aan toe :)

Edit: ik bedoel vooral dat het allemaal zo vreselijk saai en hersenloos wordt. Je hoeft niks meer te kunnen of weten, alles wordt voorgekauwd.

[Reactie gewijzigd door Tarax op 20 oktober 2017 17:13]

Het is aan jezelf om je leven interessant te houden. Dingen zoals betalen, contact kunnen onderhouden met mensen en informatie opzoeken zou ik zelf het liefst zo simpel mogelijk willen hebben zodat ik meer dat kan besteden aan (in mijn geval) dingen ontwerpen.
wat een rotding dat hij je niet via de interne camera even een herinnering geeft dat je je broek niet aan hebt!!;)
Je ontbijt in je onderbroek?! Dude!!

:P
Je beschrijft hoe het nu is..?
FOUT! je hoeft helemaal niks meer te doen / op te staan. Je ligt in een glazen buis en je brein wordt afgetapt.
Leuk maar ik denk niet echt dat er handel in zit
http://www.11points.com/i...nes/nokiacommunicator.jpg
Dit was vroeger populair. Zal echt wel handel in zitten.
Daar heb je zeker gelijk in!

Ik zal het proberen beter te verwoorden, zolang ze geen oplossing vinden voor de zwarte balk tussen de schermen denk ik niet dat het voor bedrijven financieel verantwoord is om de technologie te ontwikkelen aangezien er in die fase erg weinig animo zou voor zijn.
Aangezien in China en Japan nog steeds clamshell telefoons verkocht worden is er zeker wel een markt voor.
Anders zou Huawei, ZTE en andere er geen R&D aan besteden.
Deze clamshell telefoons zijn vaak niet Android telefoons met hoge resolutie schermen die wij gewend zijn.
Samsung verkoop er anders wel 1 met top specs en voor een top prijs.
In China is er nog veel vraag naar.

https://www.cnet.com/news...ea-release-galaxy-folder/
Importer/exporter...daar zit pas handel in zeker. ;)
Wat is hier precies innovatief aan? Het zou pas echt innovatief zijn als je je telefoon kon opvouwen als een papiertje en die in je broekzak doen maar ja dat gaat natuurlijk niet..
Het zou pas echt innovatief zijn als je je telefoon kon opvouwen als een papiertje en die in je broekzak doen
Hmmm, "waar is m'n telefoon?" zou dan wel een heel nieuwe connotatie krijgen.
Zag 'm voor het laatst op het toilet, waar het WC papier op was......
"connotatie" moest ff mijn woordenboek erbij pakken
Hmmm, in de tijd dat klaptelefoons populair waren gaven die geregeld mechanische issues (meestal draadbreuk in een flatcable). Ik zou het niet gauw kopen.
Welkom in 2017, waarin we al verder zitten dan toen en de laptops (voor zolang ze bestaan) er geen last van hebben. Vind het dus onzin om het om die 'reden' te laten liggen
Hadden laptops destijds ook niet echt. Feit blijft dat een telefoon véél meer in/uitklapcycles doorstaan moet en veel minder ruimte heeft om dat mechanisch ontwerp in te frotten. If anything zijn telefoons ook alleen maar dunner/kleiner, en flatcables/flexpcb's zijn niet noemenswaardig beter dan toen, dus zal het probleem eerder erger dan minder zijn anno 2018.
Beeldscherm van m'n asus laptop is vorig jaar nog hierdoor gesneuveld.
in laptops worden vaak dan ook geen flatcables gebruikt, maar gewoon een kabel die door de as van een scharnier gaat, waardoor die niet zoveel buigt
de iphone 6 heeft toch al bewezen dat vrijwel elke telefoon opvouwbaar is? :+
de iphone 6 heeft toch al bewezen dat vrijwel elke telefoon opvouwbaar is? :+
Ja, je hebt gelijk!
Maar deze zal waarschijnlijk ook de functie uitvouwen bezitten.
de iPhone 6 had toch iBend? it's not a bug, it's a feature. :+
Allemaal een leuk idee enzo maar gebaseerd op andere "vouw" telefoons en wat ik tot nu toe van Huawei heb gezien, heb ik er niet veel vertrouwen in.
Dit is dus gewoon een clamshell telefoon met op beide helften een scherm?
Schiet nu maar eens op met iets geïnspireerd op de Global Link uit Earth: Final Conflict
Het dunner maken van smartphones krijgt nu weer zin. Het had al een tijd geen zin meer aangezien het gevaar op doorbuigen te groot werd. Als de smartphone in dichtgeklapte toestand ook nog dun moet zijn, dan krijgt dit weer een nieuwe impuls.
Verder zie ik een driedubbel scherm echt wel zitten. Dan kan ik zo mijn smartphone openplooien tot een tablet. Dat is dan toch wel weer wat praktischer om een iets langer artikel te lezen.
Maar hoeveel gaat dat kosten. Op deze manier zullen de prijzen rond de 1000 euro voor high-end smartphones alleen maar hoger worden.
Dicht klappen ~= vouwbaar

~= is hetzelfde als != in andere talen

[Reactie gewijzigd door Iva Wonderbush op 20 oktober 2017 16:42]

Nee, want een scharnier is iets heel anders dan een vouw.

Maar dat wist je al.

On topic: 2018 lijkt dus het jaar van de vouwbare smartphone te worden, met releases van meerdere fabrikanten.
Ik vind het wel een leuke innovatie, en nuttig omdat in dichte toestand je scherm niet kwetsbaar is :)
En zo blijven we bezig. Eerst de hype van de dual-camera, toen het 18:9 scherm, en nu dit. Ben er vast en zeker heel wat vergeten, maar goed.
Misschien dat dit mij meer aanspreekt, maar vind het idee van een telefoon openvouwen waardoor je een veel groter scherm krijgt toch wel veel aantrekkelijker dan een langer scherm of dubbele camera.
Als je het altijd moet doen, ook om even een whatsapp berichtje te checken vind ik het wel weer irritant. Dat openklappen is toch telkens weer een handeling die je 100x per dag moet doen.

Optioneel openklappen als je meer schermruimte nodig hebt (bij browsen, filmkijken e.d. vind ik wel interessant.
idd vroeger had je telefoons met toetsenbord zoals de Ericsson T28. Altijd open klappen, voordat je een bericht kon sturen.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ericsson_T28

Ben het ook wel eens dat open klappen met een scharnier meer doet denken aan de Nintendo DS of Nokia Communicator. Niet aan buigbaar scherm.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nokia_Communicator

[Reactie gewijzigd door twkr18526 op 20 oktober 2017 16:45]

Het idee met vouwbare schermen is dat het scherm aan de buitenkant zit. https://cdn0.tnwcdn.com/w...1-16-10-42-43-796x510.png

Je kan hem dan gebruiken als normale telefoon en hem vervolgens openklappen om een groter scherm te krijgen. Ook hierbij kan je je natuurlijk afvragen of het wel beter is dan wat we nu hebben. Maar persoonlijk vind ik het een veel interessantere ontwikkeling dan een dubbele camera of langer scherm.
Dit zal nog een flinke uitdaging worden met hoesjes.
Gezien er nu nog geen scherm is dat krasloos blijft kijk ik er niet naar uit een scherm aan twee kanten te hebben.

Het heeft natuurlijk wel weer het voordeel dat de vouw ruimer is en dat je hem ook dichtgevouwen kunt gebruiken.
Als je de oplossing van ZTE had gelezen, dan had je geweten dat de schermen in ingeklapte vorm aan de buitenzijde van de telefoon zitten.
Daar wordt hier geen melding van gemaakt.
Want het scherm is nu ook echt veel te klein!

Wat wil je ingodsnaam nog meer op een scherm kwijt wat niet past op 5 inch dan?

Dit is echt weer een hype die gewoon weer langzaam dood bloedt... net als 3D en VR.

Ik kan alles met mijn S7 van samsung. Ik kom nooit scherm te kort, en ik heb nog nooit het idee gehad dat ik een groter scherm zou willen.

Het enige wat ik wil is een accu duur van meerdere dagen en een scherm wat in fel zonlicht direct op het scherm perfect afleesbaar blijft. Het eerste is al 10 jaar een issue onder alle gebruikers. En wat doen ze? niet de accu verbeteren... nee edge schermen maken waar je geen fluit aan hebt. een dubbele camera om de achtergrond onscherp te maken waarbij de toepassing gewoon niet goed genoeg is. en weet ik wat voor onzin allemaal.

Ondertussen gaat een telefoon nog steeds niet langer mee dan een uurtje of 6 scherm on time. Ondertussen zijn we allemaal super blij met onze edge schermpjes die werkelijk niets toevoegen en enkel de prijs opdrijven naar astronomische bedragen. Met een vouwbaar scherm kunnen we de 1500 euro voor een telefoon wel eens gaan bereiken... ook al voegt het niets toe

[Reactie gewijzigd door sygys op 20 oktober 2017 16:28]

Nou, maar dan is toch een deel van je probleem hiermee opgelost?
Uitklappen, 2e schermpje rechtop zetten en je hebt een perfect zonneschermpje voor je 1e scherm :)
Verder ben ik het wel met je eens, maar dat komt omdat ik nog steeds alles op verschillende apparaten doe (tablet, telefoon en computer).

Mijn tablet is veeeeeel meer vervanger voor mijn computer dan mijn telefoon (dat ellendige gepriegel op die kleine schermpjes, bleeh)...dus voor mij zou extra schermoppervlak er mss wel voor kunnen zorgen dat de telefoon een vervanging voor het tablet wordt, die op zijn beurt al grote delen van mijn pc. vervangt.
Want het scherm is nu ook echt veel te klein!
Wat wil je ingodsnaam nog meer op een scherm kwijt wat niet past op 5 inch dan? Ik kom nooit scherm te kort, en ik heb nog nooit het idee gehad dat ik een groter scherm zou willen.


Ik denk dat je (overgroot)opa en (overgroot)oma ook geen last hadden van een (te) klein televisiescherm. Ik denk ook niet dat ze het gevoel hadden scherm tekort te komen.
Toch zouden we nu niet meer terug kunnen/willen naar die tijd...
Hoezo een te klein scherm? Je hebt heel dat duivelse ding toch nergens voor nodig?!
Dan hoef niet eens generaties terug, die lopen er nu ook nog genoeg rond ;)
Ik heb nog geen foto's gezien van andere fabrikanten, maar de ZTE Axon M kan zo te zien alleen maar naar buiten toe klappen, dus in dichte toestand zijn allebei de schermen kwetsbaar.

Desondanks een leuke ontwikkeling m.i. :Y)
Dichtklappen ‘ongeveer is gelijk aan’ vouwbaar?

Bedoel je niet “dichtklappen != vouwbaar”?
Nee, ~= betekend ook gewoon niet gelijk aan in andere talen.

Heb even een edit toegepast op de OP.

[Reactie gewijzigd door Iva Wonderbush op 20 oktober 2017 16:42]

Die ~ als is-teken betekend ongeveer gelijk aan...
Tenminste in de wiskunde, scheikunde en natuurkunde.

Een = teken met een / er doorheen betekend niet gelijk aan.
In programmeertalen gebruiken ze != of ~= of <> voor 'niet gelijk aan'.
!= Is volgens mij wel het meest bekende.
Heb echt een déjà-vugevoel nu, vouwbaar vs klapbaar.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee