Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door

Redacteur mobile

Huawei Mate 10 Pro Preview

De gigant is afgeslankt

135 Linkedin Google+

Huawei Mate 10 Pro

Volgens Huawei willen gebruikers van Mate-telefoons een lange accuduur, topprestaties, een topcamera en een groot scherm in een relatief kleine behuizing. We zouden bijna zeggen: 'wie niet?' Nou ja, behalve dat grote scherm dan misschien. Dat was iets waarmee de Mate-serie onderscheidend was, maar je had dan wel echt een grote smartphone in je zak. Dat kwam vooral doordat het toestel met een 16:9-schermverhouding behoorlijk breed was.

2017 is het jaar van de smartphones met een langgerekter scherm en kleinere bezels, waardoor veel toestellen relatief compact zijn, of schermen relatief groot zo je wilt. Het gevolg daarvan kan zijn dat er minder verschil zit tussen de 'grote' en de 'bijzonder grote' smartphones. Het verschil in schermgrootte tussen de Huawei P10 Plus en de Mate 9 is 0,4 inch. De Mate 10 Pro is maar marginaal groter dan de P10 Plus en heeft toch een 0,5 inch groter scherm, hoewel de schermoppervlakte als gevolg van de 18:9-schermverhouding minder is toegenomen dan de 0,5 inch extra doet vermoeden.

We waren in Londen voor de presentatie van de Huawei Mate 10 Pro, waarbij we het toestel even konden vasthouden voor de release. Daarbij viel op dat het toestel een stuk fijner in de hand ligt dan de Mate 9 en dat komt door zijn slankere behuizing. Natuurlijk blijft het reiken als je iets boven in het scherm moet doen, zoals te verwachten is bij dit scherm van 6 inch, maar persoonlijk zouden we wel met deze telefoon kunnen rondlopen, waar we de Mate 9 toch echt te enorm vinden.

Toestel Mate 10 Pro Mate 9 LG V30
Hoogte 154,2mm 156,9mm 151,7mm
Breedte 74,5mm 78,9mm 75,4mm
Dikte 7,9mm 7,9mm 7,3mm
Gewicht 178g 190g 158g
Relatieve schermgrootte 80,9% 77,5% 81,2%

Als we op onze persoonlijke ervaring afgaan, zou de Mate 10 Pro dankzij zijn afmetingen interessant kunnen zijn voor een iets groter publiek dan de Mate 9, in elk geval in dit opzicht. Als je geen fan bent van enorme telefoons en het voordeel van een groter scherm nooit daartegen vond opwegen, zijn toestellen met een 6"-scherm desondanks een optie geworden. Toch is de behuizing van bijvoorbeeld de LG V30 nog een stukje kleiner, ondanks het gelijke schermformaat.

De achterkant van de Mate 10 Pro is van glas en je ziet er snel vingervegen op. Ter hoogte van de dubbele camera loopt een streep over het toestel die het licht net even wat anders reflecteert dan de rest van de achterkant. Dat is een subtiel en origineel detail dat we kunnen waarderen. De vingerafdrukscanner zit op een logische plaats en lijkt op het eerste gezicht goed en snel te werken. De achterkant is naar de zijkanten toe afgerond, wat bijdraagt aan het fijne handgevoel van het toestel.

Aan de voorkant valt op dat het scherm niet of nauwelijks afgerond is, waar bijvoorbeeld een Galaxy S8 een gebogen scherm heeft. Aan de ene kant doet dat wat minder futuristisch aan, maar velen zullen het ook prettig vinden, bijvoorbeeld omdat je dan minder vaak per ongeluk het scherm aanraakt vanaf de zijkant. Tussen de vrij kleine bezels vinden we het contrastrijke oledscherm terug. Dat scherm is anders dan dat van de Mate 9 en de P10-serie, en onze eerste indruk is positief. Het heeft ondersteuning voor hdr en een kleurbereik van 112 procent van de ntsc-standaard. De resolutie is 2160x1080 pixels, waardoor de pixeldichtheid neerkomt op 402ppi. Het is geen enorm hoge resolutie, hoewel het voor de meeste mensen genoeg zal zijn, maar de accuduur zal er wel van profiteren.

Met die accuduur zit het vermoedelijk wel snor, aangezien het toestel een accucapaciteit heeft van maar liefst 4.000mAh. Ter vergelijking: de LG V30 heeft een even groot scherm met een hogere resolutie en heeft een accu van slechts 3.300mAh.

In de simkaartlade is plek voor twee simkaarten en die kunnen allebei met 4g-netwerken praten. Dat is noemenswaardig, omdat het vaak voorkomt dat alleen de simkaart in het eerste slot toegang heeft tot 4g. Dit betreft overigens alleen de versie die je los koopt. De exemplaren die je bij een mobiel abonnement koopt, hebben in principe maar plek voor één simkaart.

De Mate 10 Pro is waterdicht volgens de ip67-norm, wat betekent dat hij stofvrij en 'dompeldicht' is. Dat houdt in dat hij dertig minuten lang op één meter diepte overleeft.

Neural processing unit

Huaweis eigen Kirin 970-soc zit in de Mate 10 Pro. De cpu daarop is een octacoreprocessor. Hij heeft vier Cortex A73-kernen die draaien op een maximum van 2,36GHz, en vier energiezuinige A53-kernen die draaien op 1,8GHz. Het bijzondere aan de soc volgens Huawei is de neural processing unit. Deze aparte processor houdt zich exclusief bezig met de verwerking van processen voor kunstmatige intelligentie.

Hoewel we het natuurlijk niet kunnen testen tijdens een hands-onsessie, kan dit in theorie ten goede komen aan de accuduur en dat is volgens Huawei dan ook de belangrijkste functie van deze npu. De processor hoeft zich niet bezig te houden met deze taken en de npu is er speciaal op ingericht. Deze taken omvatten volgens Huawei hoofdzakelijk beeldherkenning, energie-efficiënte augmented reality en accuraat taalbegrip.

De specificaties van de Mate 10 Pro zijn verder aan de hoge kant, aangezien er standaard maar liefst 128GB opslaggeheugen en 6GB werkgeheugen in het toestel zit. Tijdens het evenement in Londen hebben we een tijdje kunnen spelen met het toestel. Daarbij kon het veel apps in het geheugen houden en voelde het erg snel aan.

Dubbele camera

Zoals het een high-end smartphone anno 2017 betaamt, ligt de focus ook erg op de camera. Het is een dubbele camera met een twaalfmegapixelkleurensensor en een twintigmegapixel- monochrome sensor. De primaire camera heeft een behoorlijk wijde lensopening van f/1.6, wat helpt bij het maken van foto's bij matige lichtomstandigheden. Er waren wat donkere hoekjes op het evenement, waar we onze toevlucht hebben gezocht om wat foto's te maken. Deze vielen op het eerste gezicht zeker niet tegen.

Het viel op dat foto's van neonletters in de donkere ruimte een stuk beter slaagden, zonder lensflare, dan met de iPhone 7 Plus die iemand toevallig bij zich had. Natuurlijk zegt dat niet alles, want om er echt een oordeel over te vellen moeten we veel meer situaties vergelijken, maar het is een goede eerste indruk. Hieronder zie je twee andere foto's die we met het toestel gemaakt hebben op het evenement en die we wel konden overzetten. Als we gaan pixel peepen, zien we wel een wat agressieve ruisonderdrukking terug in de foto met de ballerina, waardoor er verlies van detail is in bijvoorbeeld het gezicht van het meisje. De kleuren zijn bij beide foto's echter behoorlijk accuraat en de camera staat voor ons gevoel redelijk zijn mannetje, hoewel we niet verwachten dat het de beste smartphonecamera van het jaar zal worden.

De camera is uitgerust met hybride autofocus, waarbij gewerkt wordt met contrastdetectie, fasedetectie en laserautofocus. Ook is er een '2x'-zoomknop, waarvan Huwei zegt dat het lossless zoom is. Dat zullen we uitzoeken in de review, maar het zou moeten werken doordat de tweede sensor twintig megapixels heeft, waardoor deze extra pixels gebruikt kunnen worden voor inzoomen, met een twaalfmegapixelfoto als resultaat. Het viel ons op dat bij het zoomen erg veel ruis ontstond bij de matige lichtomstandigheden waarin we ons op momenten bevonden.

Tot slot

De Huawei Mate 10 Pro kost 800 euro en dat is in verhouding tot de meeste concurrenten nog enigszins bescheiden. Zo kost de Pixel XL met 128GB maar liefst 1049 euro en ook de LG V30 zal duurder zijn, terwijl de standaardversie 'maar' 64GB opslag heeft. Als je genoegen neemt met die hoeveelheid opslaggeheugen, is de Samsung Galaxy S8+ misschien wel een interessant alternatief, omdat die inmiddels wat goedkoper is geworden. De Mate 10 Pro heeft ten opzichte van andere toptoestellen wel een paar nadelen. Zo heeft hij geen stereoluidsprekers en geen 3,5mm-uitgang en zit hij nog op bluetooth-versie 4.2. Op de meeste andere vlakken is de Mate 10 Pro wat ons betreft echter een veelbelovende smartphone, die we hopelijk snel naast wat andere toptoestellen kunnen zetten om te kijken hoe hij zich houdt.

Reacties (135)

Wijzig sortering
Jammer dat er geen aandacht is besteed aan de PC mode. Lijkt op wat Samsung heeft met Dex, alleen heb je met de Mate geen dock nodig, alleen een usb->hdmi kabel. Verder doet ie het nog 1 stapje beter doordat je de foon als touchpad kunt gebruiken en ook kunt switchen tussen de telefoon en de pcmode (terwijl op het grote scherm de pc mode zichtbaar blijft) en bv tekst uit een sms of whatsapp bericht kunt oppakken. Ook berichten die binnenkomen terwijl je in pcmode zit, worden alleen getoond op de foon. Best een doordacht stukje functionaliteit.

Ik zie dat ze met de Mate 10Pro echt mikken op 'office productivity' en niet op de hoogst mogelijke specs qua resolutie. Misschien ook wel een overwogen beslissing vanwege prijs en/of afmeting (extra hardware die meer plek inneemt oid), maar de mindere resolutie stoort denk ik helemaal niet.
Alleen jammer dat ie niet draadloos kan laden. Dat vind ik dan wel weer een belangrijk ding, zeker nu ik gewend ben aan mijn magnetische wireless charger in de auto. Superhandig: gewoon de foon op dat ding kletsen zonder kabeltjes te verbinden.
Mooie telefoon voor een relatief scherpe prijs! Toch vind ik wel dat alle fabrikanten Samsung nu wel heel erg na-apen met die schermverhoudig en de bezels. Dat is natuurlijk ook wel weer gunstig, omdat er dan meer video's in 18:9-formaat komen.
Was LG met de G6 niet het eerste met deze langere schermverhouding?
Al kon Samsung het idee natuurlijk wel als eerste hebben gehad.
Scherpe prijs? 800 EUR voor een smartphone die na 2 jaar geen software updates meer krijgt vind je een scherpe prijs? Wat een belachelijk hoge prijzen blijven het zeg.

Is hij, en alle andere telefoons in deze prijsklasse, dan ook 4x beter dan een budgettoestel?

Lijkt me in de verste verte niet zo. De camera is wellicht stukken beter, en hij gaat wat langer mee (accu en betere specs). Maar dan kom je meteen weer bij de vraag: wie niet? Degenen die al een goede smartphone hebben.

Deze markt is verzadigd. Het enige dat dat nog enigszins tegenhoudt is het belachelijke upgrade beleid in de Android wereld.
Is hij, en alle andere telefoons in deze prijsklasse, dan ook 4x beter dan een budgettoestel?
Zo werkt het sowieso niet. In de top van de markt van een luxeproduct kan je prima 50% meer neer moeten leggen voor iets wat maar 10% beter is. Je hoeft het gelukkig niet te kopen dus per persoon zal het verschillen of die de prijs voor een relatief kleine verbetering waard vind.

Ik zou de toestellen die je aanhaald geen van allen hoeven, ondanks dat het prima toestellen zijn. Ik wil net dat beetje meer en leg dus het 2 a 3dubbele neer.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 16 oktober 2017 16:14]

De originele reactie had het over een relatief "scherpe prijs". Ik weerspreek dat. Bij luxeproducten in het topsegment is nooit sprake van een scherpe prijs.

Wanneer is het dan wel relatief scherp? Als het 2x zo goed is voor 4x de prijs? En relatief tov wat? Een Xiaomi is vele malen goedkoper.

Als je een iPhone na 2 jaar verkoopt heb je een goede resale value. Want Apple heeft wel een goed updatebeleid. Met Android mag je er niet van uit gaan dat je dat hebt.
De prijs binnen zijn eigen segment. De top of de hill/bill dus. Relatief dus zoals ook gesteld werd. In absolute zin is het duur want je hebt voor 20 euro ook een telefoon en voor 50 euro al een smartphone.
Ja, en zelfs dat weerleg ik, want Android.
In absolute zin is het duur want je hebt voor 20 euro ook een telefoon en voor 50 euro al een smartphone.
De goedkoopste producten zijn vaak niet goed genoeg / te brak. Er komt een punt waar de telefoon goed genoeg is voor alledaags gebruik (camera goed genoeg, specs goed genoeg, opslag voldoende, batterij voldoende, software updates voldoende, enz). Die product range heet budget. De gemiddelde prijs in die range kan omhoog of omlaag gaan. Ik denk dat hij iets omlaag gaat.

Probleem is en blijft Android. Als een flagship device nu 4 of 5 jaar software updates zou ontvangen voor Android terwijl een budget maar 2 jaar ontvangt dan zeg ik: jaaaa! Maar da's niet het geval...

Als de consument vervolgens de te dure flagships zonder 3.5mm lekker laat liggen zullen ook die prijzen moeten dalen.
Je weerlecht helemaal niks met je verhaal over updates. Enige wat duidelijk is is dat het voor jou om updates draait, iets wat de meeste consumenten aan hun reet kan roesten zolang ze de 2 a 3 jaar dat ze dat toestel hebben zo nu en dan maar een update krijgen, anders zou Samsung geen S of Note verkopen :)

Mensen willen gewoon een fancy telefoontje, en Samsung en Apple bieden dat (en nog wel meer fabrikanten), los van hoe goed of slecht jij hun update beleid vind.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 16 oktober 2017 17:07]

Het is gewoon realiteit die je niet onder ogen wil zien. Wat het excuses is van de massa doet er niet toe. Die generen de verkopen en niet jij of ik als individu.
iPhones hebben een prima resale value en een prima updatebeleid.
Totaal niet boeiend, als dat is waar de waarde in zit voor de massa had niemand wat anders gekocht dan een iPhone. Kijk eens verder dan jezelf, andere boeien dat soort dingen niet perse...
Het is gewoon realiteit die je niet onder ogen wil zien. Wat het excuses is van de massa doet er niet toe. Die generen de verkopen en niet jij of ik als individu.
Nee, het probleem van firmware die niet geupdate wordt ligt niet bij mij, dat probleem ligt bij de massa. Misschien vinden ze dat best tot ze gehackt worden, dan is het ineens wel boeiend. Er mist hier een stukje educatie. De mensen die op Tweakers.net komen staan wel open voor dat stukje educatie.
Totaal niet boeiend, als dat is waar de waarde in zit voor de massa had niemand wat anders gekocht dan een iPhone.
Het is niet zo zwart-wit. Zoals ik al zei in mijn vorige post gaat de massa zo'n trucje uiteindelijk ook doorkrijgen. Dat is het trucje dat in de Android wereld de afgelopen 7 jaar al is gespeeld, en voorheen ook bijv op Symbian.

Ik zeg niet dat Apple vrijuit gaat (ze hebben ook zoiets geprobeerd bij FaceTime incompatibility waar ze voor worden aangeklaagt) maar relatief gezien maken ze het minder bont. Kijk naar waar Apple de grens legt met iOS en macOS dan kom je uit op 32 vs 64 bit of bepaalde extensies die missen op de hardware arch (bijv iets als Vanderpool).
Nee, het probleem van firmware die niet geupdate wordt ligt niet bij mij, dat probleem ligt bij de massa. Misschien vinden ze dat best tot ze gehackt worden, dan is het ineens wel boeiend. Er mist hier een stukje educatie. De mensen die op Tweakers.net komen staan wel open voor dat stukje educatie.
Blijkbaar mis jij dat stukje educatie en niet de rest.
Ik ken genoeg mensen met apple producten en heb het zelf ooit ook gehad (gratis bij een auto).

Het grootste probleem is dat je apparaat traag wordt van al die updates van Apple, wat ertoe leidt dat veel mensen stoppen met het updaten van hun Apple omdat ze bang zijn dat het nog trager wordt.

Daarnaast is Apple juist een van de grootste Slechteriken in jouw hele verhaal.
Als er 1 merk is waar je juist veel betaald voor het gebruik van het merknaam dan is dat wel Apple.

Dus
1/ Je hele verhaal over updaten met Apples klopt niet (veel mensen doen dat gewoon niet omdat het langzaam wordt )
2/ Scherp geprijsd komt niet in de buurt met je eigen budget verhaal. En waarom zou je top dollars neerleggen voor iets wat veel te duur is in jouw eigen verhaal? Gewoon omdat de afgelopen 10 jaar Apple een redelijke resale value had? Dat is geen garantie voor de toekomst, hoewel dat best nog een aantal jaren goed kan gaan.

Ik zou je aanraden wat meer begrijpend lezen toe te passen bij andersman reacies.en wat minder arogantie vanuit je eigen blik op de wereld. De massa waar we het hier toch echt over hebben zijn gewoon mensen die er geen verstand van hebben en iets willen wat lekker snel werkt voor een jaar of 2 (standaard tijd van een telefoonabonnement, wat natuurlijk geheel toevallig is....)
Leuk man op iemand zagen over educatie en begrijpend lezen en vervolgens een veel te lange rant maken vol met taalvouwten. Als je de volgende keer je post samenvat met "hoi ik ben een Apple-hater" scheelt dat ons allen leeswerk.
Scherp geprijsd komt niet in de buurt met je eigen budget verhaal. En waarom zou je top dollars neerleggen voor iets wat veel te duur is in jouw eigen verhaal? Gewoon omdat de afgelopen 10 jaar Apple een redelijke resale value had? Dat is geen garantie voor de toekomst, hoewel dat best nog een aantal jaren goed kan gaan.
Ik maak onderscheid tussen twee segmenten: een topsegment waarbij ik aanmerk dat iPhones resale value hebben, en een budgetsegment. HTC toestellen hebben die resale value niet omdat ze niet langer meegaan dan budgettoestellen. Als je dan toch een flagship wilt en dus veel geld uit wilt cq. gaat geven dan kun je beter voor een iPhone gaan dan een duur Android flagship. Want die laatste ontvangen gewoonweg niet lang software updates wat hun resale value aantast. Waarbij je nog aan kunt tekenen tussen neus en lippen door dat er flink wat verschil en keus tussen de verschillende iPhones. Ze kosten niet allemaal 1200 EUR.

Jouw argument is dan dat dat 10 jaar stabiel is geweest, maar ineens kan veranderen. Waarom dat dan zou veranderen, beargumenteer je niet. Misschien is de Tim Cook wel een duivel als hij 's avonds in de spiegel staat en het licht weerspiegelt vanuit 45 graden via de badkuip? Wie zal het zeggen? Gevalletje FUD / occam's razor.

Dat het uberhaupt niet goed gaat met het bedrijf HTC laat je ook buiten beschouwing. Maar ook daar zal jij als doorgewinterde Apple-hater wel weer wat van vinden.
Leuk man op iemand zagen over educatie en begrijpend lezen en vervolgens een veel te lange rant maken vol met taalvouwten. Als je de volgende keer je post samenvat met "hoi ik ben een Apple-hater" scheelt dat ons allen leeswerk.
Apple verdient zijn plek in deze wereld en is niet slechter / beter dan andere, laat staan HTC.
Echter heeft het ook gewoon een paar nadelen naast het mooie design en de geweldige interface welke vele digibeten zoals oudjes geweldig mee uit de voeten kunnen.
Een van die nadelen is dat het apparaat gewoon langzamer wordt naarmate je meer updates installeert.
En dat mensen dat om die reden dus niet doen. Wat jou hele argument onderuit haalt.

Over spelfouten en klagen dat iemand rant geeft alleen maar aan hoe zwak jou argumentatie vaardigheden zijn.
Ik maak onderscheid tussen twee segmenten: een topsegment waarbij ik aanmerk dat iPhones resale value hebben, en een budgetsegment.
Goed voor jou, daar ben je vast erg blij mee.
Echter heb ik je ook al een niveau onder budgetsegment zien onderscheiden.
Voor alles in jouw hoofd heb je vast alleen die 2 segmenten in je hoofd nodig, maar mensen wisselen argumenten uit en dan steekt dat mooie wereldje dat jij in je hoofd hebt toch wat kaal af.
HTC toestellen hebben die resale value niet omdat ze niet langer meegaan dan budgettoestellen. Als je dan toch een flagship wilt en dus veel geld uit wilt cq. gaat geven dan kun je beter voor een iPhone gaan dan een duur Android flagship. Want die laatste ontvangen gewoonweg niet lang software updates wat hun resale value aantast.
Er zijn vele redenen waarop de resale value bepaald wordt, maar updates is daar zeker niet de belangrijkste voor.

Lees eens dit artikel of zoek eens wat rond op internet en dan kom je meer logischere redenen tegen. http://www.makeuseof.com/...x-macs-hold-resale-value/
Waarbij je nog aan kunt tekenen tussen neus en lippen door dat er flink wat verschil en keus tussen de verschillende iPhones. Ze kosten niet allemaal 1200 EUR.
Keus? Als in tussen een nieuw en oud model?
Wat Apple zo sterk maakt is dat je juist geen keus hebt, alles is uniform en daardoor kunnen ze hun systeem eenvoudiger stabiel houden. Zie ook het artikel dat ik hierboven aanhaalde. Als je geen top bucks wilt uitgeven aan Apple dan moet je resale of oudere modellen kopen. Als je geen top bucks wilt uitgeven aan android heb je vele mogelijkheden.
Jouw argument is dan dat dat 10 jaar stabiel is geweest, maar ineens kan veranderen. Waarom dat dan zou veranderen, beargumenteer je niet.

Dat het uberhaupt niet goed gaat met het bedrijf HTC laat je ook buiten beschouwing. Maar ook daar zal jij als doorgewinterde Apple-hater wel weer wat van vinden.
Waarom moeten we het over de gezondheid van HTC hebben?
Het is gewoon algemene kennis dat het heel snel afgelopen kan zijn met dominante marktleiders in de telefoon markt als ze verkeerde keuzes maken, zoals Nokia en Blackberry.

Ik ben voor diversiteit en nostalgisch over de eerste imac, dus laten we hopen dat Apple ons nog decennia lang mag vermaken met nieuwe modellen.

Wederom veel algemene kennis die overal op internet te vinden is. Dat werkt net iets anders dan je eigen veilige wereld in je eigen hersenen, maar je leert er ook meer van.

Alleen of ik een Apple hater ben of niet ga je er niet vinden.
Ps. Ik zal het nooit kopen omdat ik die uniformiteit niet bij mij vind passen, maar voor andere mensen kan het prima werken. Ieder zijn eigen keus.
Bij een nieuw OS wordt de boel bij Apple inderdaad iets trager. Recent bijvoorbeeld de switch naar APFS. Ook moet je rekening houden met een batterij die letterlijk niet meer zo goed als nieuw is (tenzij die vervangen wordt), of bijvoorbeeld minieme gebruikssporen op het scherm. Toch is dat alles niet onoverkomelijk. De levendige praktijk van 2dehands iPhone producten wijst dat uit. Er is zelfs een bedrijf dat zich daar in ons kikkerlandje in specialiseert: Leapp.

Je gelinkte artikel is uit 2015 en gaat over Mac; dwz alles waar macOS op draait en dus specifiek niet iOS. Daar had ik het niet over. Ik heb het over de smartphonemarkt. Maar je kunt het ook doortrekken naar tablets.
Keus? Als in tussen een nieuw en oud model?
O.a. dat, maar ook keus tussen de verschillende modellen

Zie bijv https://www.apple.com/nl/iphone/compare/

Bovendien wordt de 7 ook nog nieuw verkocht.
Wat Apple zo sterk maakt is dat je juist geen keus hebt
Dat is niet zo. Qua iPhone heb je tegenwoordig meer keus dan ooit. Niet alleen qua opslag, ook tussen de modellen onderling, en zelfs de vorige modellen. Bij de iPod en de iMac en Macbook (Air/Pro) had je ook zat keus.
Als je geen top bucks wilt uitgeven aan android heb je vele mogelijkheden.
Niet als je op je toestel een geupdate firmware wilt hebben. Dat zal je niet lukken. Het feit dat dat wel lukt bij Apple en zelfs bij hun oudere modellen, is een pluspunt voor Apple. Dat die toestellen ook iets trager worden is nogal wiedes. Dat probleem hadden Windows desktops ook al.
Lees eens dit artikel of zoek eens wat rond op internet en dan kom je meer logischere redenen tegen.
Noem jij ze gewoon even op? Het is jouw argument, mag jij het ook beargumenteren.

Ik zal alvast het lijstje voor je maken, hoef je het alleen maar in te vullen:

1.
2.
3.

Succes.
Je hebt helemaal gelijk, en niet alleen budgettoestellen!
Zelfs een telefoon van een jaar oud die nu voor rond de ¤220 over de toonbank gaat heeft 6GB met 128GB.
Goed, de CPU is ouder en de camera wat slechter.
Maar als je echt mooie foto's wil maken moet je gewoon niet je telefoon er bij pakken en een echte camera kopen.
En als je ¤ 800 te spenderen hebt kan je voor 800 - 220 = ¤ 580 een prima camera kopen
Volgens mij was LG de eerste met de G6, maar het was er kort na elkaar, het helpt zeker mee dat Samsung het ook heeft.

Waar ik blij van wordt is dat deze niet de afgeronde hoekjes op het scherm heeft. Mooi strak zo.
Je weet dat de LG G6 eerder geïntroduceerd werd dan de Samsung S8?

Edit; Spuit 11 :+

[Reactie gewijzigd door cordonbleu op 16 oktober 2017 21:02]

Ik ben zelf op zoek naar een telefoon, nu Windows Mobile het loodje heeft gelegd en Apple niet meer op mijn lijstje staat.

Als ik nu deze telefoon vergelijk met bijvoorbeeld de Samsung S8, dan is de Mate 10 Pro toch gewoon duur voor ¤800, als de S8 al vanaf +- ¤575 verkrijgbaar is? Bijna 30% goedkoper.

Zie ik dit correct of zijn er zaken die het prijsverschil rechtvaardigen? Één daarvan is dat neural processing unit ding. Is voor mij persoonlijk geen verkoopargument, maar hij hoort denk ik wel op een lijstje van prijsrechtvaardigende redenen.
De S8 is inderdaad erg in prijs gezaakt, en als ik de trend van de Mate 9 kijk, zal de Mate 10 niet zo snel een prijs daling krijgen.

Specs is een beetje moeilijk te vergelijken, Samsung brengt nieuwe CPUs in het begin van het jaar uit, Huawei in het einde, maar beiden zijn goed.

De camera van de S8 is een goed all arounder, maar de Mate 9 was zeker niet slecht.

Het verschil zit meer in de software, en na dat ik vorige jaar beide de P9 en S7 had, stem ik op Huawei, de software van Samsung is erg zwaar en je ziet direct al kleine lags, en het wordt erger, de Note8 heeft een kleine verbetering door de 6GB ram, maar ze moeten meer aan werken.
In de reviews lees ik inderdaad dat bloatware irritatiepunt nummer één is bij de Samsungs. Jij bent dus meer gecharmeerd van de Huawei software? Is dat zoveel uitgekleder / kaler dan de Samsung skin van Android?

PS Is er geen kale custom rom te laden op een S8 zonder verlies van functionaliteit of zoiets?
Heb hier al meer dan een jaar een S7 en heb eigenlijk geen last van bloatware. Gewoon Nova launcher erop gezet en eigenlijk zie je nergens niks meer van. Staan er nog apps op die ik niet kan verwijderen? Sure, maar ik heb ze verborgen en zie ze dus ook niet meer. Ze staan allemaal gesluimerd en voor zover ik kan zien, start er ook niets meer wat ik niet wil hebben.

Kortom: alleen als je opruim-stress hebt, ga je van bloatware last hebben. Zeker de laatste 2 jaar valt het allemaal reuze mee en zit het vooral tussen de oren. En anders is het geen slecht idee om je telefoon eens een reset te geven elk jaar. Of in ieder geval na een major update.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 16 oktober 2017 23:17]

Dat je al suggereert om een reset te doen jaarlijks geeft al aan dat het niet tussen de oren zit.
Ik ben het hier dus niet mee eens. Ik vind de S7 enorm veel performance inleveren na een tijdje en dan is inderdaad een complete reset nodig om weer de originele performance te krijgen, ongeacht welke launcher.

Nu is dat met de meeste Android's wel het geval, maar bij de S7 valt het extra op en is het zeker niet iets van "vroeger". Ik kan er niet eens de vinger opleggen waardoor het komt met die Samsung's. Vroeger waren ze direct al traag (iig qua matige framerates wat groot deel van de beleving geeft) door hun "skin" en "bloatware".

Nu is het zelfs al zo dat ondanks minder bloatware, apps disablen en een andere launcher alsnog performance issues krijgt. Het was voor mij ook weer een herinnering om voorlopig geen Samsung meer te kiezen. Ze hebben hier gewoon al jaar en dag last van en veel meer dan m'n andere phones (LG, Nexus o.a.). Sowieso al vanwege het niet hebben van (snellere) custom rom opties vanwege hun eigen soc (tov Snapdragon). Op zich jammer, want verder doen ze natuurlijk een hoop goed, met name de camera en hun amoled scherm.

De Mate 9 stond ook een tijd op m'n lijstje. Vooral vanwege de accuduur en "gewoon" een (prachtig) 1080p scherm. Ik haakte af bij de wat mindere camera performance. Dat lijkt met deze 10 iig wat beter, maar nog niet echt zoals de toppers blijkbaar. Of je dat in de praktijk merkt, geen idee. Bij de 9 iig wel. Ik ga 'm zelf eens testen.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 17 oktober 2017 00:36]

Ik heb die resets bij bijna al mijn telefoons jaarlijks uitgevoerd. Of dat nou Samsung is of niet. Het zit tussen je oren als je denkt dat het alleen bij Samsung voorkomt. Vooralsnog heb ik het bij mn S7 gedaan uit voorzorg (en omdat ik vanwege een andere issue even opnieuw wilde beginnen). En qua performance had ik na een half jaar nog steeds geen problemen met performance. En nu ook alweer een maand of 3 niet. En het is niet alsof ik het OS spaar. Ik download en uninstall vanalles, bespaar de batterij of andere hardware totaal niet, Always On Display staat gewoon aan, vrij lange sessies via Bluetooth (voor muziek meestal), multitask erop los en meer. Nog steeds voelt ie even snel aan. Ik heb er 2 issues mee gehad. 1 battery drain vanwege een fout in een Oculus update en 1 die ik zelf heb veroorzaakt met een 3rd party tool.

Tot op heden is het mijn fijnste smartphone en ik heb er aardig wat versleten (vanwege een potje bij mn baas, kan ik elk jaar een nieuw toestel aanschaffen).

Ik verwacht dat de Huawei ook prima werkt, met of zonder bloatware.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 17 oktober 2017 09:26]

Ik denk dat 't 'm vooral zit in de custom roms. Die waren na ruim 1.5 jaar dan wel aan een reset toe, maar gingen veel langer mee. Heeft toch met de optimalisatie van de software te maken en in mijn ervaring hebben Samsung hier meer last van, ook de S7 die alleen enigszins gered wordt door een snelle soc en idd een iets lichtere skin.

M'n interesse in roms en rooten is alleen afgenomen, dus wellicht wordt t dan toch maar een iPhone dit keer. Die hebben er toch minder/geen last van.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 17 oktober 2017 10:35]

Ik heb een S7 Edge en ik moet hem toch echt wel elke 6 maand resetten want de perfomance is wordt echt merkbaar slechter.
Hij lagt veel meer, simpele tasks duren veel langer en app crashes komen vaker voor. Dit is iets wat ik ervaren heb met praktisch elke Samsung telefoon tot aan de S7. Ik denk dat ik hierna de V30 maar eens een kans geef aangezien de V10 die ik had die probleem veel minder had.

Ik ben te druk om maar steeds weer te rooten/ custom roms etc.
Gezien ik er geen last van heb, lijkt het me eerder dat het een bepaalde app (of meerdere) is die je gebruikt die het systeem in de war brengt. Zijn aardig wat apps die eigenlijk niet goed werken, maar waar je wel problemen van krijgt die men graag op het OS of de overige software afschuift.
Exact dezelfde apps als op mijn LG en Nexus telefoons. Ik ben er van overtuigd dat het probleem ligt bij Samsung en hun gebruik van touchwiz etc. Teveel opties die net niet goed werken.
Wellicht. Altijd mogelijk.
Maar ik heb wat dat aangaat veel meer geëxperimenteerd met m'n vorige telefoons qua apps dan nu. Het is toch een beetje gesettled qua apps die je nodig hebt.
Ik vind het vooral zoeken naar een andere oorzaak, terwijl de meesten hier toch wel degelijk last van hebben. Jij waarschijnlijk niet omdat je zoals je al zei regelmatig (preventief) resets doet.
Dus nogal vreemd om zo bij je stelling te blijven aangezien je 't (op de S7 althans) nooit getest hebt, zo oud is dat model namelijk nog niet, en aangezien je al resets gedaan hebt ...
Het is zeker iets waar alle Androids last van hebben, maar bij Samsung is 't gewoon wat erger nog. En dat was vroeger al zo en is nog steeds zo.
Ik zou 2 resets in bijna anderhalf jaar niet bepaald "regelmatig" noemen. Voor de zomer was de laatste en ik heb nu nergens last van. En toen ik hem had heb ik ook meer dan een half jaar niks gedaan. Er lijkt wel iets te zijn wat toestellen vertraagd, maar bij de een gebeurt dat en bij de ander niet. Bij de een sneller, bij de ander niet.

En het is niet alsof ik niks doe met mn toestel, ik gebruik gewoon Whatsapp, Facebook, Twitter, Chrome en Youtube de hele dag.
Jij kunt 't normaal vinden, ik vind dat absurd veel. M'n LG's en Nexus's gingen gerust 2 jaar mee.
Probleem is, net als bij Windows vs OSX, gewoon de rommel die je opbouwt aan files/registry die niet goed verwijderd worden en processen die slecht gemanaged worden. iOS laat bijv zien dat het ook kan zonder überhaupt aan resets te hoeven denken. Dus het kan wel ;-) En het ligt geheel aan de software, incl. apps idd. Elke Samsung die ik gehad heb (3) hadden hier meer last van dan m'n andere Androids. Dus er zal wel iets in hun skin of meegeleverde apps zitten die dat veroorzaakt.
Verder moet iedereen zelf maar weten waar die zich fijn bij voelt. Het valt mij in ieder geval op.
Nogmaals, ik heb hem niet reset omdat ie traag werd. Ik deed het omdat mijn Root niet samenwerkte met Android Auto.

En iOS devices worden ook traag, daar staat het forum ook vol mee. Helemaal na nieuwe updates.
Dat is ook net wat jou verwachtingen zijn, ik let niet op app startup time, maar ik vind wel fijn om te zien dat de telefoon bezig is met iets laden, en dat ging niet altijd goed, druk je op de multitasking knop en duurt even voor dat je een reactie zie, 2x aan de Home knop drukken om de camera op te starten, dan wordt eerst de scherm langzaam wakker naar de lockscreen, dan begint de camera de laden en dan pas kun je een foto opnemen. Ja voor dat alles dat gebeurt is, heb ik weer twee keer geklikt aan de knopje omdat ik dacht dat het niet goed gegaan is, en dan krijg ik de selfi camera actief.

Maar vele noemen dat geen lag, ik dus wel, anderen zeggen dat de Galaxy lijn geen lag meer heeft omdat het UI niet meer met 5fps loopt, maar ik zie nog wel veel problemen voor een telefoon die 500¤+ kost. Ik koop ook voorlopig weer geen Samsung meer.
Samsung heeft veel apps pre-geïnstalleerd, maar Huawei ook, je kunt ook veel verwijderen. De skin van Huawei is ook ingrijpend (je kunt een launcher zoals Nova launcher gebruiken) maar de software van Samsung (dus niet alleen de apps) lijkt te zwaar en slecht geoptimaliseerd.

Mijn laatste Samsung voor de S7 was een S2, en ik heb een break genomen van Samsung juist door de trage OS.

De S7 was een flink verbetering, maar in vergelijking met andere mobieltjes zag ik al kleine lags, zoals op de multitasking knop klikken en duurt gewoon paar seconden voor dat iets gebeurt af en toe, het zelfde met de camera, na Nougat was de telefoon erg langzaam, twee apps te gelijk gebruiken zoals YouTube en Twitter was bijna onmogelijk.

Voor AOSP rooms, ben je beter af bij een telefoon met een Snapdragon SoC.

Als je niet de beste camera zoekt, is de Oneplus 5 ook een goede keus.
Huawei heeft ook een hele zware skin. Ik had een P8 lite maar die werd na 1 jaar heel traag door de skin. Mede daarom ben ik overgestapt naar Oneplus.
de skin van huawei is net zo erg aangepast, maar het draait echt veel en veel soepeler allemaal. persoonlijk vind ik die ook mooier, maar dat is smaak. en bloatware, naar mijn idee is dat ook minder dan bij samsung.
Ik heb de p8 gehad en heb nu de s7. Het verbaasd mij dat de S7 zoveel lag heeft en dat mijn p8 van toen gewoon altijd vloeiend was. De thema van huawei is juist wat drukker en voller, meer functies hier en daar die je misschien niet wilt hebben. Er is gewoon in de core iets mis met Samsung. Ik begrijp niet hoe zo een flagship last heeft van lagspikes. Dat is ook de reden waarom ik de S8 en note 8 laat liggen, behalve de absurde prijs van de note natuurlijk.

Edit: O, als laatste punt, edge scherm? Doe mij maar gewoon vlak of 2.5d schermen. Ik hoef dat niet. Een mooi afgewerkte 2.5d scherm die goed overgaat op de randjes ziet er veel strakker uit naar mijn mening, is ook praktischer voor mij.

[Reactie gewijzigd door Burr op 17 oktober 2017 19:32]

Al een aantal maanden uitgekeken naar de keynote voor deze telefoon. Enkele minpunten: geen sd-ondersteuning, geen bluetooth 5.0, toch weer glas-behuizing, en inderdaad vind ik ¤800 ook te veel voor zoveel consessies.

Maar op zoveel vlakken heeft het wel wat ik zoek. Ik kon dan ook moeilijk nee zeggen tegen de ¤640 die ik op t-mobile heb gezien (incl cadeau). Vraag me af of ze dat nog gaan corrigeren.
Uit interesse, vanwege mijn zoektocht naar een nieuwe smartphone, kun je een aantal voorbeelden geven uit de "zoveel vlakken" waarom de Huawei wél is wat je zoekt? Wat zijn voor argumenten om voor de Huawei te gaan i.p.v. de Samsung?
1: Camera. De Huawei camera is sinds de P10 een van de beste camera's die ik heb gebruikt in een mobiele telefoon.
2. Software. De Mate 10 pro zal standaard worden uitgebracht met Android O, dit is de laatste versie terwijl de S8 nog op Android N zit. Ook vind ik persoonlijk de schil van Huawei iets fijner dan die van Samsung.
3. Uiterlijk. Als ik de Mate 10 pro en S8+ naast elkaar leg vinden veel mensen de Mate 10 pro aantrekkelijker. (nu moet ik wel zeggen dat mijn test sample de bruine kleur heeft wat echt super mooi is!)

M.B.T de uitspraak van mono speaker in het filmpje: De Mate 10 pro gebruikt de oor speaker boven het scherm om een kunstmatig stereo geluid te creëren.

[Reactie gewijzigd door ricjuh op 17 oktober 2017 10:01]

Eerlijk gezegd, als er binnen 14 dagen uit zeer betrouwbare bron gelekt wordt dat de Samsung S9
- een minstens even grote batterij
- een minstens even mooi uiterlijk (ipv heavy curves)
- zelfde beloftes wat betreft camera (hoop dat de 1.6aperture het waarmaakt)
- en duo sim + simcard of minimaal 128gb
dan annuleer ik de bestelling.

Maar op een gegeven moment ben ik ook klaar met telkens uitkijken naar wat de volgende fabrikant gaat uitbrengen. De keuze is dan ook makkelijker hier omdat ik gewend ben geraakt aan mijn Huawei P8 en smartwatch.

Oh, en dan ook nog de prijs onder ¤700

[Reactie gewijzigd door postors op 17 oktober 2017 12:40]

Het curve scherm van de Samsung is voor mij al reden genoeg om niet voor de s8 te gaan, Maar iedereen zal zo zijn redenen hebben.
Samsung S8 is sowieso al een tijdje uit en zakt in prijs. Zal ook met de Mate 10 gebeuren. Even wachten als je dat kan. :)
Of het de prijs rechtvaardigt is een persoonlijke kwestie, denk ik, maar de Mate 10 ondersteunt HDR10, EMUI 8.0, Android Oreo, GeoTagging, komt met een adapter van jack naar USB-C, een infrarood port en een veel betere accu. Bovendien komt er van de Mate 10 ook een variant met 6 GB RAM.

[Reactie gewijzigd door Rabelais op 16 oktober 2017 19:18]

Ik ben zelf op zoek naar een telefoon, nu Windows Mobile het loodje heeft gelegd en Apple niet meer op mijn lijstje staat.

Als ik nu deze telefoon vergelijk met bijvoorbeeld de Samsung S8, dan is de Mate 10 Pro toch gewoon duur voor ¤800, als de S8 al vanaf +- ¤575 verkrijgbaar is? Bijna 30% goedkoper.

Zie ik dit correct of zijn er zaken die het prijsverschil rechtvaardigen? Één daarvan is dat neural processing unit ding. Is voor mij persoonlijk geen verkoopargument, maar hij hoort denk ik wel op een lijstje van prijsrechtvaardigende redenen.
Dat is wel Appels met peren vergelijken. een toestel wat net uit is/nog uitkomt met 2x zoveel opslag is altijd duurder natuurlijk.
Uiteraard, maar ik probeer even zo droog mogelijk te vergelijken. Ik snap dat een nieuw gelanceerd toestel duurder is. Maar als deze qua specs niet beter is dan een toestel dat al een jaar oud is en de helft goedkoper is, dan blijft het nieuwe toestel gewoon duur.

Ik zie een Huawei Mate 10 Pro die:
- iets groter is dan de S8 (scheelt niet veel)
- een 4.000 mAh batterij heeft i.p.v. 3.000 mAh van de S8 (al zegt de capaciteit niet per se iets over hoe lang je met één lading doet)
- 128GB opslag heeft i.p.v. 64GB van de S8
- 6GB werkgeheugen heeft i.p.v. 4GB van de S8
- een neural processing unit heeft

Daarnaast zijn het beide gewoon snelheidsmonsters met een goede camera, waarbij voor velen ook de Android schil een reden is om voor Samsung danwel voor Huawei te kiezen.
Dus uiteraard heeft de 10 Pro een aantal betere eigenschappen. De vraag is of, als je NU een telefoon zou moeten kopen, de S8 niet veel interessanter is omwille van de prijs.

Dat is natuurlijk iets persoonlijks, vandaar dat ik wat meningen van mensen wil horen.
Uiteraard, maar ik probeer even zo droog mogelijk te vergelijken. Ik snap dat een nieuw gelanceerd toestel duurder is. Maar als deze qua specs niet beter is dan een toestel dat al een jaar oud is en de helft goedkoper is, dan blijft het nieuwe toestel gewoon duur.

Ik zie een Huawei Mate 10 Pro die:
- iets groter is dan de S8 (scheelt niet veel)
- een 4.000 mAh batterij heeft i.p.v. 3.000 mAh van de S8 (al zegt de capaciteit niet per se iets over hoe lang je met één lading doet)
- 128GB opslag heeft i.p.v. 64GB van de S8
- 6GB werkgeheugen heeft i.p.v. 4GB van de S8
- een neural processing unit heeft

Daarnaast zijn het beide gewoon snelheidsmonsters met een goede camera, waarbij voor velen ook de Android schil een reden is om voor Samsung danwel voor Huawei te kiezen.
Dus uiteraard heeft de 10 Pro een aantal betere eigenschappen. De vraag is of, als je NU een telefoon zou moeten kopen, de S8 niet veel interessanter is omwille van de prijs.

Dat is natuurlijk iets persoonlijks, vandaar dat ik wat meningen van mensen wil horen.
Kort om, is het geen vergelijk. Je kun er ook de Pixel2 bijhalen ipv Samsung die is recent uit.
de Mate 10 pro zal over een half jaar ook wel ¤200,- zakken in prijs
Die gedachtegang volg ik niet.

Je zegt: Je kunt het niet vergelijken want over een paar maanden is de Pro 10 misschien ook goedkoper.

Als ik deze week een telefoon ga kopen, dan baseer ik mijn keuze toch op basis van de specs van de huidige modellen en de prijs van de toestellen zoals deze nu zijn? Niet op basis van de prijs die het over een half jaar heeft. Dan kan je immers nooit iets kopen omdat er altijd nieuwe modellen uitkomen.

Maar het kan zijn dat ik je verkeerd begrijp natuurlijk!
Die gedachtegang volg ik niet.

Je zegt: Je kunt het niet vergelijken want over een paar maanden is de Pro 10 misschien ook goedkoper.

Als ik deze week een telefoon ga kopen, dan baseer ik mijn keuze toch op basis van de specs van de huidige modellen en de prijs van de toestellen zoals deze nu zijn? Niet op basis van de prijs die het over een half jaar heeft. Dan kan je immers nooit iets kopen omdat er altijd nieuwe modellen uitkomen.

Maar het kan zijn dat ik je verkeerd begrijp natuurlijk!
Gaat om je vergelijk met de Samsung s8, met de prijs van nu beide. Dat vergelijk zie ik niet
om dit toestel als duur af te schepen. Vergelijk dan een Pixel bij deze of een Moto Z2 of Note 8 of dergelijk. Maar goed, het is jouw gedachte om deze uiterste te zoeken.
dual sim
128gb tov 64
6gb RAM tov 4
toestelprijs net bekend gemaakt etc
Waarom komt er geen enkele fabrikant op het idee om een telefoon met een kleiner scherm, maar wel met deze specs op de markt te brengen?
Inderdaad, stel dat apple de iphone 8 plus in een iphone 5s formaat kon proppen, dan zou ik direct voor deze kiezen. Echter is het zelfs nu al een verschil. De camera's, de accuduur, het scherm etc.... Voorlopig is het nog bijna bij alle fabrikanten, hoe groter, hoe beter.
Zoals Sony doet met de Xperia (xz1) Compacts ?
Of is 4.6 weer te klein?

[Reactie gewijzigd door Xfade op 16 oktober 2017 19:47]

Kleiner scherm zorgt voor minder ruimte voor een vergelijkbaar resultaat aan specificatie. Hoe groter hoe meer ruimte er voor snellere/betere hardware toepasbaar is.
Zonde dat ze voor een lelijke logo aan de voorkant gekozen hebben. Had totaal niet gehoeven, als je dat weg zou laten dan had je de onder en boven bezel nog kleiner kunnen maken.

[Reactie gewijzigd door Alleskunner op 16 oktober 2017 15:16]

Meestal hebben ze die bezel onder nodig voor antennes, die hebben echt een beetje ruimte nodig. Als ze nog een stapje verder gaan in het dun maken van het toestel, vindt je daar ook de meeste aansluitingen en de speaker. De bezel boven het scherm zit weer vol met de front camera en sensors.

Met het weggaan van de (touch) knoppen op die plek lijkt het er inderdaad alleen voor het logo te zitten. Maar dat is dus niet zo ;)
Nu krijg je echter een recht scherm, welke fatsoenlijk aan de onder en bovenkant is vast te pakken, waar je geen rare inham bij hebt en ook geen vertekend beeld heeft door kromming (die heeft ie dus niet).

Prima schermoppervlak, maar toch handzaam. Iets wat de alternatieven toch wel beginnen te vergeten.
Viel mij ook op, lelijk zeg. Ze willen op elke manier reclame maken... Het liefst schrijven ze overal huawai op de telefoon.
Is een PPI van 402 niet aan de lage kant voor een 5.9" Oled scherm? Heb ergens gelezen dat Oled schermen met lage PPI wat blurry kunnen ogen. Uiteraard bij een side to side vergelijking met een LCD.
Huidige OLED schermen zijn inderdaad pentile matrix displays; aangelegen pixels delen subpixels en dus is het iets, maar dan ook iets, minder scherp dan een LCD wat dit niet doet - van gelijke resolutie.
M'n broers hebben allebei een galaxy J3 (2016), die een 5" 720p (pentile) OLED paneel bevat. Ja, je ziet enig verschil met een 720p lcd, maar zo'n wereld van verschil is het eerlijk gezegd ook niet. De 1080p 5,5" OLED (400ppi-ish geloof ik) in de OP3T van m'n zus is niet wezenlijk minder scherp, allicht niet op het oog, in daadwerkelijk gebruik, meer te noemen dan de 1080p 5,5" (zelfde ppi, basically) LCD in mijn OPO. het kan vast wel nóg beter maar als we 402 ppi tegenwoordig "aan de lage kant" gaan noemen, pentile matrix of niet, hebben we wel een ontzettend luxeprobleem gevonden, zeg :+
Hoop eerdaags "gelukkig" te worden met de xiaomi mi mix 2. Die heeft ook geen jack meer maar er wordt een adapter meegeleverd. En in al mijn smartphone jaren heb ik nog nooit tegelijkertijd willen opladen en luisteren via de headset. Er zal heus wel een genie rondlopen die een keer een splitter uitvindt.
Kijk, dat wist ik nog niet maar nu dus wel. Ik ga er 2 bestellen. Dank je, Andreetje! Helemaal top van je,
_/-\o_ _/-\o_
Het leek het ei van Columbus en dat is het ook wel maar het is niet te koop, helaas. :'(
Ik zie het!
Zou deze werken op jou telefoon:

FANBIYA USB Type c Hoofdtelefoon Adapter Kabel voor Letv Le Max 2 Pro 3 Opladen Type-c Oortelefoon Splitter HiFi Stereo Charger Kabels
http://s.aliexpress.com/YZn2IZZZ
(from AliExpress Android)

compatibel met Letv Le Max 2X820/voor Letv Le 2 Pro/voor Letv Le 2X620/voor MOTO Z/voor MOTO Z Force.
Ik ben best wel onder de indruk van wat ze gepresenteerd hebben.

Ik vond de camera setup van Huawei al leuk, en de Leica naam lijkt niet alleen een marketing stunt te zijn, het werkt gewoon, en de handmatig mode is zeer uitgebreid, alleen voor video’s moeten we zien als Huawei dat verbeterd heeft.

De “desktop” mode met alleen een (USB-C naar HDMI neem ik aan) kabel is een verbetering van de Dex Dock.

En gelukkig proberen ze niet het wiel opnieuw te uitvinden met de AI, ze gaan in sammenwerking met andere partners om een beter ervaring te brengen.

EMUI is nog my cup of tea, maar een ding is zeker, het is veel sneller dan andere versies, mijn Galaxy S7 was hopeloos langzaam geworden met nougat, en opnieuw flashen helpt niet.

Alleen een punt waar Huawei moet verbeteren is software updates.

En natuurlijk de dual LTE functies, 5CA en andere innovaties is ook super! Minder verwachte ik ook niet van hun.
S7 hopeloos langzaam geworden met Nougat? Wat doe er allemaal mee dan, ik merk hoegenaamd geen enkel verschil
Vooral bij splitscreen met YouTube en Twitter bijvoorbeeld was het niet meer te doen.

Ook zag ik de “Samsung-lag” vakker, kwam meer voor dat twee keer op de Home knop drukken dat het onwijs lang duurt voor dat de camera opgestart is, in andere woorden vakker dat de tijd tussen actie en reactie gewoon te lang is.
Klinkt eerder alsof je een reinstall moet doen om je rotzooi eens op te schonen. Splitscreen is overigens op geen enkel toestel echt snel.
Meerderde keer telefoon clean geflashd met Odin (als je een reinstall gaat doen, doe het goed ).

En ik ben echt niet mee eens dat splitscreen "niet echt snel is", op alle andere mobieltjes die ik getest heb, werkt het gewoon goed en snel, zelfs op een Moto Z Play met 1GB ram minder en een mid range CPU, nadat mijn S7 stuk is gegaan, heb ik de Z Play gekocht als een tijdelijke vervanging, het boy is het verschil groot. vloeiende animaties, bijna geen lags, niet te vergelijken.
Enige probleem bij mij was de slechte netwerk prestatie omdat Motorola een slechtere modem heeft gekozen, en heb het toch terug gestuurd (was een tweedekans van Coolblue) en ik blijf dus met een iPhone 6 tot dat ik de besluit neem tussen de Pixel 2 XL of de Mate Pro.
als je het hebt over de dex dock van samsung vind ik alleen usb c niet echt een verbetering tegenover de dex dock waar je usb-c, HDMI, LAN, 2 normale usb en een fan voor koeling krijgt.

je gaat er qua functionaliteiten juist op achteruit niet vooruit.

[Reactie gewijzigd door l99030607l op 16 oktober 2017 16:14]

Het is net wat je wilt, 100Mbps lan is voor mij niet nodig, thuis heb ik goed WiFi, en op hotel kammers en zo heb je vaak geen lan meer.

De rest kun je oplossen met een USB-C hub, die je verder ook kan gebruiken met je laptop, dus heb je geen exclusieve dock voor nodig. En je telefoon is vrij voor gebruik.
Ja tuurlijk, maar een USB hub is niet zo gebruiksvriendelijk. Als de dex.

De hub waar jij het over hebt is namelijk de dex + meer namelijk koeling voor je telefoon.

Telefoons van tegenwoordig kunnen nog niet eens een VR spel draaien zonder ontiegelijk heet te worden.

Nu ben ik benieuwd of die passieve koeling van de Huawei beter is als een s8+ met een dex dock. Ik zou het namelijk niet fijn vinden als je om de half uur/uur moet stoppen omdat je telefoon overhit raakt.
Mijn P9 was altijd cooler dan mijn S7, ook in zomer.

Ik zie ook niet waar ee USB hub niet gebruiksvriendelijk is, je hebt USB-c huns voor paar tintjes met HDMI, enthernet en USB A, alleen je hoef je telefoon niet te docken en je kan de hub gewoon met andere apparaten gebruiken.
heb je geluk gehad, genoeg mensen hadden thermal throttling problemen. los daarvan presteert een s7 ook stukken beter als een p9 misschien dat als ze op hetzelfde prestatie niveau zouden zitten de p9 wat warmer zou worden. de soc in de s7 is immers op 14nm gebasseerd en de p9 op 16..
Mate 9 te enorm? De plus modellen van de iphone zijn langer, enkel iets minder breed. Ik val wel een beetje in herhaling, maar er wordt echt met 2 maten gemeten hier. Mate 9 heeft een te lage resolutie, 373 ppi, maar de iphones zitten op 325 oid en daar is het geen probleem. Moet echt allemaal iets consequenter vind ik.
Mooi toestel!
Ik kan binnenkort verlengen bij T-Mobile en daar kan je het toestel los kopen (Icm met een T-Mobile sim only) voor slechts 636¤
Dat vind ik een stuk vriendelijker dan 800¤
Je kunt zelfs nóg meer besparen als je een abo met toestel neemt. Hoewel 'iedereen' roept dat dat duurder is, zie ik met T-Mobile (via mobiel.nl, niet gekeken bij Tmobile zelf) dat je dan maar ¤560 voor je toestel betaalt en ook heb abo zelfs goedkoper is dan sim only. Zal wel subsisidie van Huawei op zitten denk ik. In combinatie met abos van andere providers is het duurder.
Afgelopen maandag stond er zelfs ¤460. Misschien een foutje, want nu is het ¤100 meer...iemand heeft zijn slag geslagen denk ik :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2018 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*