Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Google Photos begint met ondersteuning delen foto's van bepaalde personen

Door , 35 reacties

Google heeft een optie online gezet, waarmee gebruikers foto's van bepaalde personen kunnen delen met een andere gebruiker. Zo kunnen vrienden automatisch foto's van elkaar in elkaars bibliotheek zetten of kunnen ouders elkaars foto's van hun kinderen zien.

Google heeft de functie online gebracht voor de apps op Android en iOS en voor de webclient van zijn fotodienst. Behalve de optie om alleen foto's van bepaalde personen te delen, kunnen gebruikers ook hun hele fotobibliotheek delen met andere personen.

Behalve het automatisch delen komt Foto's met suggesties. De suggesties zitten gekoppeld aan de herkenning van personen. Daarvoor moeten gebruikers de personen ingevoerd hebben en gekoppeld hebben aan contactpersonen. Foto's stuurt een sms of e-mail aan gebruikers die de app niet hebben.

Het herkennen van personen werkt standaard niet in Europa vanwege privacywetgeving. Gebruikers die de functie willen hebben, moeten via een vpn Foto's vanuit de VS benaderen. Google lanceerde Foto's twee jaar geleden. De app kan dankzij algoritmes foto's sorteren op locatie, evenement of personen. De zoekgigant kondigde de nieuwe functies aan tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie I/O in mei.

Arnoud Wokke

Redacteur mobile

Reacties (35)

Wijzig sortering
Kan iemand mij uitleggen hoe je alle WhatsApp bagger (foto en video) NIET in Google foto krijgt. Ik wil helemaal niet dat alle bagger die je in groepsapps ontvangt zichtbaar wordt in Google foto maar ik kan het via geen enkele instelling stoppen. Erg irritant.
Zie ook de WhatsApp FAQ: https://faq.whatsapp.com/en/android/30031687
Je kan met een file explorer naar de map 'WhatsApp/Media/WhatsApp Images/' gaan en daar een leeg bestandje met de naam '.nomedia' aanmaken.
Heeft dit nog voordelen in vergelijking met het simpelweg "uitzetten" van de map zoals anderen aangeven?
Als je meerdere album/ foto-apps gebruikt, dan zullen de meeste apps ook de mappen met .nomedia negeren. Dit scheelt weer zoeken naar instellingen binnen een app zelf.
Thx hier was ik naar op zoek
Je kan bij mappen in Google Photos aangeven of ze wel of niet geupload moeten worden.
Settings > Backup & Sync > Back up device folders
Bij ios zie ik alleen geen folders.. Ik kan alleen back-up en synchronisatie aan of uitzetten
.en bij uitzetten worden er nog steeds foto's geupload naar Google foto's. Zal wel een verschil zijn tussen Android en ios
https://support.google.co...latform%3DiOS&hl=nl&oco=0. Mappen zijn dus niet zichtbaar in ios.. Alleen Android
Gewoon die map niet synchroniseren toch?
Via Foto app, naar instellingen gaan, selecteer apparaatmappen en daar de gewenste map lang selecteren, back-up en synchronisatie uitschakelen, of activeren. Poepsimpel.
settings -> back up & sync -> back up device folders
Daarvoor maak je een .nomedia file aan in de Whatsapp folders welke alleen door Whatsapp gezien moeten worden. Werkt top.

(Was met een simpele Google opdracht ook te vinden trouwens)
Ik denk de backup ban Whatsapp uitzetten naar Google drive
Hmm, blijkbaar is het nog niet helemaal volledig uitgerold. Momenteel werkt het delen alleen met 1 specifieke persoon (het is mij niet gelukt om meerdere personen uit te nodigen). Deze persoon kan dan jouw foto's bekijken zonder dat hij/zij zijn foto's met jou deelt, tenzij die persoon jouzelf weer uitnodigt.
Ja volgens mij staat het hier op tweakers verkeerd uitgelegd. Wanneer je de help pagina bekijkt van Google foto's lees ik het volgende:

U kunt uw fotobibliotheek met maar één persoon tegelijk delen.
Maar waarom. Ik zie niet waarom dit gelimiteerd moet worden?

[Reactie gewijzigd door Dylan_R op 29 juni 2017 08:50]

Waarschijnlijk om er geen free image hosting service van te maken ofzo. Of misschien doen ze het enkel in het begin. Of om te voorkomen dat je heel je adresboek gaat bestoken met al je foto's, ...
Vraag het me af, aangezien iedere illegale movie streaming website gebruikt maakt van google photos of drive.
Ik weet nog dat gezichtsherkenning in de desktop applicatie van Picasa zat. Jammer dat gezichtsherkenning bij Photos niet client-side plaatsvindt waardoor deze functionaliteit eventueel wel aan de Europese wetgeving voldoet.
Je kan dit eenvoudig aanzetten in Europa dmv een vpn aan te zetten, cache van de app leeg te maken of de app te herinstalleren, en vervolgens staat de optie in je instellingen. Als je gezichtsherkenning dan aanzet dan werkt het wel gewoon in Europa.

[Reactie gewijzigd door Frikandel op 28 juni 2017 23:25]

Huh, ik heb geen vpn, enkel mijn taal op Engels, en ik zie de opties ook op mijn android photos app. En mijn IP is toch echt nederlands volgens maps.

Als ik op zoeken klik zie een set gezichten die google al een poosje geleden herkent heeft. Alleen foto's delen met een partner is nieuw.

eenvoudig, maar hangt niet aan de vpn vast.
voor Tweakers wel ja :+
Het enige wat ik gedaan had was VPN app installeren die een VPN naar Amerika maakte, en toen geactiveerd.

Werkt overigens geweldig goed die gezichtsherkenning, zelfs hele oude foto's waar iemand nog kind was herkent Google Photo's de persoon. Of zelfs als slechts een gedeelte van het gezicht te zien is.
Blijft dat actief nadat je de VPN weer uit zet?
Ja, de verbinding via VPN is slechts om te activeren. Dit activeren gebeurt zodra je de telefoon verbindt met Amerika. De foto's app hoeft daarvoor niet helemaal gereset te worden, simpelweg geopend. Bij instellingen zie je dan de optie om gezichten te groeperen. Vervolgens zet je vpn uit. De rest gebeurt op de servers van Google. Zelfs in je browser op je laptop is nu die optie geactiveerd. Ik gebruikte VyprVPN als VPN client op Android.
Is dit dan ook de reden waarom mijn iPhone wel een gezichtherkenning functie heeft?

On topic: Los van eventuele bezwaren i.v.m. privacy, lijkt deze functie van google mij ontzettend handig. Ik zie een situatie waarin een vriend fotos heeft gemaakt, en zijn telefoon dan automatisch de foto's met mij deelt omdat google mij die foto herkent. Op dit moment merk toch wel dat ik leuke fotos van bepaalde momenten niet heb, omdat iemand anders ze heeft gemaakt en we simpelweg vergeten deze onderling te delen...
Ik vraag me af wat er specifiek anders is dat dit niet in de EU kan, Google Photos heeft al wel gezichtsherkenning in de EU. Kan dit niet met toestemming?

[Reactie gewijzigd door Dykam op 28 juni 2017 23:18]

Google zou dan informatie op moeten gaan slaan over mensen, zonder hun toestemming. Prive mag dat (dus op mijn telefoon), maar commercieel mag dat niet (dus in de google photos cloud).
Met toestemming mag dit dus wel, dus de vraag blijft. Al kan ik mij voorstellen dat ze vermoeden dat wederzijdse toestemming een hoge drempel is.
De omschrijving hier is niet helemaal correct. Er is een optie bij gekomen om foto's te delen met uw partner dus. Wat op zich zeer handig is! Je kan dus maar met 1 persoon delen. (in vele gevallen de partner dus).
Zo maakt het niet uit of ik de foto's heb genomen of mijn vriendin, we kunnen ze beide zien in onze bib. Ik selecteerde gewoon alle gemeenschappelijke vrienden om te delen.
(opmerking van hierboven blijft: nu zeker niet stiekem foto's nemen van haar vriendinnen als die hier komen douchen :p )
Ik hoop dat het een betere opvolger van Flickr wordt. Een YouTube voor foto's. :9~
Opletten dus als je stiekem foto's neemt van die knappe vriendin die even de badkamer komt gebruiken ;-)
Ik kan maar kiezen uit een beperkt aantal contactpersonen? Sommige contacten met een gmail adres kan ik niet kiezen, invoeren helpt ook niet. Meer hier last van? Iemand een idee?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*