Facebook test functie voor het bestellen van eten

Facebook lijkt plannen te hebben om gebruikers de mogelijkheid te bieden om eten te bestellen binnen zijn website. Een mogelijkheid daartoe werd recentelijk ontdekt bij een aantal Facebook-gebruikers. Vooralsnog lijkt het om een kleinschalige test te gaan.

TechCrunch maakt melding van de nieuwe functionaliteit in Facebook, die bij 'geselecteerde' gebruikers zou zijn verschenen, zowel op de desktopversie als in de mobiele app. In het optiemenu is een mogelijkheid verschenen om eten te bestellen via etenbestelsites delivery.com en Slice. Er is daarom ook alleen nog ondersteuning voor Amerikaanse klanten.

De optie om eten te bestellen werkt volledig via de site van Facebook zelf. Er kan eten uitgezocht worden en ook direct worden afgerekend. Daarbij bestaat er ook de mogelijkheid om orders aan te passen en eventueel nog een fooi te geven.

Vooralsnog lijkt Facebook de nieuwe functionaliteit als een test te zien. Het is nog maar voor weinig gebruikers beschikbaar en de sociale-mediasite heeft zelf geen aandacht besteed aan de introductie. Er worden geregeld nieuwe features getest, waardoor het niet duidelijk is of Facebook dit daadwerkelijk groots gaat uitzetten onder zijn gebruikers.

Facebook werkt al langer samen met delivery.com en Slice. Er was voor Amerikanen al een mogelijkheid om bestellingen te starten vanaf de Facebook-pagina van een restaurant dat bij een van de twee diensten is aangesloten. Volledige integratie binnen het sociale netwerk was er nog niet.

Door RoD

Admin Mobile

20-05-2017 • 09:13

102 Linkedin

Reacties (102)

102
97
43
1
0
9
Wijzig sortering
Nog even, en de meeste mensen denken dat facebook internet is.
Dat is in sommige landen al een tijdje het geval. Met name regio Indonesie.

Facebook biedt *gratis* Internet (Free Basics) aan in arme landen, waar ze vervolgens alleen maar toegang krijgen tot Whatsapp, Wikipedia, en uiteraard.... Facebook. Veel mensen daar begrijpen daarom het verschil tussen Facebook en Internet niet. Ze gaan naar de winkel en vragen om "een telefoon met Facebook" i.p.v. een "telefoon met Internet". Netneutraliteit is dan ook de vijand van Zuckerberg. Het initiatief is in sommige ontwikkelingslanden daarom ook verboden.

https://internet.org
https://en.wikipedia.org/wiki/Free_Basics

Ook is Facebook al een tijd bezig met het stelen en opslurpen van content, o.a. van Youtube.
Indonesië? Interessant, heb je daar een bron voor?
Ik zie dat in Indonesië, vooral in grote steden, men grote databundels (12 Gb bijvoorbeeld) krijgt van de provider voor spotprijzen...
Het verschil tussen stad en platteland is in landen als Indonesië vele malen groter dan hier, dat is echt alsof je je in een andere wereld waant. Hier staan er gewoon wat minder huisjes naast elkaar, daar zijn het bijna twee totaal andere maatschappijen.
Ik ken Indonesië, ik kom er vaak. Vandaar dat ik cyb's opmerking interessant vond. Ik had nog niet gehoord van gratis internet in Indonesië via Facebook.
Iemand die ik ken uit het IT onderwijs was daar voor een studiereis bij IT opleidingen in Indonesie, en daar had men blijkbaar moeite onderscheid te maken tussen Facebook en Internet. Dus niet direct erg representatief voor heel Indonesie, maar als IT studenten er moeite mee hebben (wat ik me eigenlijk haast niet kan voorstellen), dan zal het voor de rest van de populatie daar niet veel beter moeten zijn.
Mijn ervaring is dat de meeste jongeren en jong volwassenen in Indonesië prima weten wat het verschil is tussen internet en Facebook. Wellicht een taalprobleempje?

Dat gezegd hebbende, mijn ervaringen daar zijn ook niet representatief, het is zo'n immens groot land...
Op de website van internet.org staat dat iedereen zijn app en website mag aanbieden via het Free Basics platform mits ze voldoen aan de voorwaarden.
Doet niemand dit dan? Zijn de regels te streng?
https://developers.facebo.../participation-guidelines
Aa bieders moeten alles via facebook authenticatie laten verlopen, waardoor er gewoonweg aan alle kanten inbreuk wordt gedaan op privacy. Het is een beangstigend gebeuren. Google, Apple en Microsoft zijn wat dat betreft heilig tegenover Facebook met dergelijke initiatieven

Moet je voorstellen dat gegevens van facebook in handen vallen van hun lokale regering en dat ze alleen maar een "select * frim users where country='india' and religion contain '%christ%'; " -> execute hoeven te doen om een mini genocide te plegen....

[Reactie gewijzigd door uubee op 20 mei 2017 14:37]

Anoniem: 310408
@uubee20 mei 2017 15:02
Aa bieders moeten alles via facebook authenticatie laten verlopen, waardoor er gewoonweg aan alle kanten inbreuk wordt gedaan op privacy.
Inbreuk suggereert dat de wet overtreden word. Is dat wat je wilt zeggen of was het slechts overdrijving?

Ik ken Free Basic vrij goed en vind het een geweldig initiatief, net als de gebruikers die ik ken. Alleen al Wikipedia maakt alles uit voor een scholier op het platteland van Java. Je ziet dat ze Facebook gebruiken om kleine bedrijfjes op te richten etc.

En naar mijn idee gaat dat geheel volgense de regels. Mensen weten wat ze krijgen en weten werkelijk wel dat er meer op het internet net is. Zeggen dat ze denken dat Facebook 'het internet' zoals Cyb beweerd is denigrerend en zeker niet mijn ervaring.
Free basics is aan de oppervlakte misschien een mooi initiatief. Maar aan de achterkant is het een heel ander verhaal. Free Basics is een tunnel waarin gebruikers richting de Free Basics websites worden gedwongen en open internet totaal niet van toepassing is.

Leesvoer:
http://www.business-stand...ality-115122300326_1.html
https://www.buzzfeed.com/...erm=.fcMXMlvlV#.pvAbyZrZj

Ik ben overigens niet tegen dit soort initiatieven, maar een partij welke meerdere malen gelogen heeft over gebruik van data, het niet uitwisselen van data (niet voor niets beboet), mag gewoonweg niet participeren vind ik persoonlijk.

Daarnaast kan iedereen binnen Facebook alles zeggen, maar Free Basics is gewoonweg een methode om op voorhand een nieuwe markt naar eigen hand te zeggen. Google en een aantal andere partijen zijn niet voor niets uit het initiatief gestapt.

Vrij internet aanbieden ja, beperkingen nee.
Ik ken Free Basic vrij goed en vind het een geweldig initiatief, net als de gebruikers die ik ken. Alleen al Wikipedia maakt alles uit voor een scholier op het platteland van Java. Je ziet dat ze Facebook gebruiken om kleine bedrijfjes op te richten etc.
Ik heb het even opgezocht en Free Basics werkt in Indonesië met Indosat (Ooredoo) en dat is leuk op Java maar op bijvoorbeeld Sumatra is de dekking van deze provider dermate slecht dat bijna niemand dat daar gebruikt (maar m.n. Telkomsel). Ik kan me voorstellen dat dat ook geldt voor de andere eilanden.
Vroeger was de digitale stad het internet en later werd dat startpagina etc.. Dit soort verzamelingen van diensten op 1 locatie is niet nieuw. Voor veel mensen is het inderdaad genoeg. Het is natuurlijk wel zorgelijk als je straks als externe partij alleen nog bestaans recht hebt als facebook app. Maar goed dat is wat facebook graag wil. Alles binnen facebook dan is Google ook niet meer nodig. Dan ontstaat er een situatie dat Facebook inderdaad het internet is.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 20 mei 2017 10:17]

Ach, al die verzamelinitiatieven zijn een langzame dood gestorven. Facebook zal niet anders eindigen.
Dat weet ik zo net nog niet. Er zijn teveel mensen die het nu gebruiken, de vorige initiatieven sneuvelden met name omdat deze initiatieven de landsgrenzen niet overschrijden.
Toen was de gebruiker nog niet 'klaar' voor hapklare brokken, mede omdat de verzamelingen erg beperkt waren. De omvang van de data die nu in verzamelingen/ecosystemen als Facebook zitten zijn breed genoeg voor de grote massa en worden nog steeds verder uitgebreid. Zoals bijvoorbeeld met het bestellen van eten, maar ook al met financiële diensten en transacties. Men voegt alles toe waardoor de gebruiker het eigen ecosysteem niet meer hoeft te verlaten en de data completer en gedetailleerder wordt. Deze diensten zijn echter alleen een middel om de echte cashflow activiteiten te voeden met de benodigde data. Forget NSA. "Private" Big Data rules en is inmiddels bedreigender dan de informatie die veiligheidsdiensten verzamelen. Maar ja, vertel dat maar eens tegen een publiek dat het gewoon makkelijk vindt dat je via FB alles kunt regelen.
Ach, al die verzamelinitiatieven zijn een langzame dood gestorven. Facebook zal niet anders eindigen.
Maar er is nog nooit zoiets geweest als Facebook. Niet in omvang, niet in functionaliteit en niet in de mate waarin het wereldwijd bekend is. Facebook zal vast wel eens ten ondergaan maar zeker niet zo snel als de piepkleine voorbeelden die hier gegeven werden.
Ze zeggen al als ze een account hebben geopend. Ik heb een eigen site op Facebook.
Helemaal gek is die gedachte niet. Vroeger opende je een blog, aldanniet op eigen domein, nu gewoon een publiek facebook profiel die zo'n beetje t zelfde werkt als een blog.
Voor groep x zal dit inderdaad bijna zo zijn aangezien je ook onderstaand kan op Facebook. Alles om de mensen binnen de Facebook muur te houden

Over the past several months, Facebook has introduced a number of these sorts of features, including weather, a networking section called “discover people,” a travel section called “city guides,” government info via “town hall,” an online jobs board, fundraisers, instant games, and more.
Google = internet, was zelfs een onderzoek naar. En dit was de uitkomst.
Net als al die duizenden mensen die geen webpagina's kunnen bezoeken zonder Google. Nu is Google reuzehandig, maar het is net als FB niet gelijk aan het hele internet.
Helaas wel, google en facebook maken zo langzamerhand iedere markt kapot. Maar aan de andere kant als ik zie hoe veel bedrijven aan bijvoorbeeld Thuisbezorgd betalen, en (onbetrouwbare chantage) sites zoals Iens en andere "recentie" sites dan was het wel te verwachten.

Overigens is er voor veel mensen buiten facebook sowieso geen sociaal leven meer, hoe triest dat ook is :)
Ik denk dat dat voor een grote groep mensen al zo is... net als WiFi het internet is
En het web het internet is.
Het Word Wide Web is toch het internet?
Nee. Dat is slechts een zeer klein deel van het internet. Het totale internet is vele malen groter.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Internet
https://en.wikipedia.org/wiki/Internet
Nee. Dat is slechts een van de vele applicaties die er op gebouwd is. Email, FTP, SSH, allerlei vormen van remote desktop, audio & video streaming, VOIP, printer protocollen en nog oneindig veel meer applicaties zijn ook applicaties die werken op het internet maar hebben (meestal) niets met het web te maken. Het World Wide Web is grofweg alles dat werkt met HTML en het HTTP protocol.
Nee, het WWW is een toepassing die bovenop het internet draait.
Helaas dat klopt, mijn ex leest alleen maar nieuws vanaf Facebook.
Ergens anders komt ze niet, op de buienradar na dan omdat ze de hond moet uitlaten.

[Reactie gewijzigd door xippie op 20 mei 2017 09:29]

Vandaar je "ex?" :+

Ik kan er eigenlijk ook niet tegen. Facebook lezen voor entertainment is één ding, maar mijn aanstaande ex gelooft ook elk bericht bijna heilig van Facebook. Net zoals elk kettingbericht over waarschuwingen van mails en filmpjes..
Ik moest ook hardop lachen. Ik hoop voor jou dat ze niet meeleest xD. Mijn vriendin zit ook extreem veel op social media. Erger ik me soms aan, maar gelukkig blijft ze wel kritisch in haar redeneringen en totstandkoming van argumenten.
Dat is ook het probleem... IK heb het gelezen op Facebook, dus het is zo ...... Zucht zucht zucht....
Laar Facebook de hond dan niet voor haar uit? Raar, ik dacht dat Facebook dat ook wel zou doen.
Ik vind het buiten lopen met de hond anders aardig anti sociaal (of a-sociaal)

Je praat met mensen zonder dat willekeurige vreemde daar op kunnen reageren, liken of sharen, de gesprekken worden ook niet gelogt je geeft aandacht aan wezens die niet getracked worden door Facebook waarbij ook geen data verzameld wordt en het ergste je bent niet met Facebook bezig.

de enigste mogelijkheid die ik zie dat je Facebook in uitlaat modus zet en dan Facebook een loop route voorsteld om zo veel mogelijk andere hondenuitlaatende facebookers tegen komt.en willekeurige andere nensen uit se buurt met ook de uitlaat modes af en toe elkaars berichten laten zien zodat je de personen kan herkennen op de route. (Natuurlijk moet je dan niet gaan IRL chatten met elkaar, want dat kan wel weer als je terug bent bij Facebook na de uitlaat route.
Ik denk dat dit uiteindelijk het ultieme doel is van facebook tbh.
Het ultieme doel van Facebook en consorten is om zich stap voor stap in alle aspecten van je leven binnen te wurmen en je alle zelfcontrole en zelfvertrouwen te ontnemen. Het moet zover komen dat je je eigen waarnemings- en oordeelsvermogen niet meer vertrouwt zonder hulp van FB of een of andere "personal assistent". Facebook wil jou beter kennen dan jij jezelf kent, daarom willen ze in je kop om de boel daar te herprogrammeren. En het lukt vrij aardig, Zowat tachtig procent van de huidige generatie is al succesvol omgevormd tot "sociale zombies", zoals ik ze voor het gemak noem.

Het heet total mind control, en het is allesbehalve een fabeltje.

[Reactie gewijzigd door Mr777 op 20 mei 2017 11:41]

En iedereen gaat maar los op de veiligheidsdiensten. Het echte gevaar wordt al jaren onderschat: Commerciële partijen.
Kunnen ze niet beiden een probleem zijn dan?
Alleen als je anarchist bent of gewoon een probleem met autoriteit hebt.
Beetje onzinnig statement. Het is algemeen bekend dat veiligheidsdiensten meerdere malen bizar ver buiten hun boekje zijn gegaan, en nog altijd wegen zoeken om privacy geheel op te heffen - zoals backdoors in WhatsApp eisen.

Daar kritiek op hebben, want het is immers ook een heel groot en gevaarlijk probleem, heeft niets met anarchisme of problemen met autoriteit te maken. Autoriteiten hebben gelukkig geen onbeperkte macht, laten we dat maar zo houden. ;)

Het een sluit het ander dus ook totaal niet uit.
Alleen is het interessante nog dat bij commerciële partijen de gebruiker er zelf voor kiest; vanuit de veiligheidsdiensten wordt het je opgedrongen en kan je er niet onderuit als het een wet is... Als die wet dan niet goed is (en we hebben heel veel brakke wetten nu dankzij het afgelopen kabinet!) zit je met een heel groot probleem; terwijl je er wel voor kan kiezen om Facebook gewoon niet te gebruiken. ;) Je kan er niet voor kiezen om je veiligheidsdiensten niet te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 24 mei 2017 18:48]

Da's de consequentie van onderdeel van een samenleving zijn. Dat de overheid geen onbeperkte macht heeft is een van de kenmerken van onze democratie. Net zoals de mechanismen die de controle uitvoeren en de overheid terugfluiten. Je verwachting van een overheid is wel erg hoog: in onze samenleving staan de geboden en verboden aardig helder omschreven. En toch worden ze toch aanzienlijk vaak nagelaten. Aangezien een overheid uit mensen bestaat komen dat soort zaken dus ook daar voor. Maar net zoals de snelheid gecontroleerd wordt en wetsovetreders vervolgd worden wordt het gedrag van overheidsinstanties ook gecontroleerd.

En uiteindelijk kun je altijd stemmen voor iets anders. Dat de meerderheid het dan niet met je eens is... Da's even pech. Maar je kunt altijd een plek op aarde uitzoeken waar het je wel bevalt. Keuze zat dus.
Sure, maar om dat alles te kunnen doen; moet er die kritiek er dus wel zijn. ;) Zwijgen en toekijken is het de facto tolereren van de situatie, het constructief en goed onderbouwd bekritiseren van overheidszaken is onderdeel van een gezonde samenleving; doch geen anarachie...
Daarom snap ik die opmerking niet helemaal.

Het gedrag van overheidsinstanties wordt gecontroleerd, maar het probleem ontstaat als enkel de overheid die specifieke instantie mag controleren; en niemand anders. Dan krijg je dus situaties waarbij je maar moet hopen dat er eentje z'n leven lang over z'n schouder wil kijken en de beerput opentrekt, eg: Snowden, en zo niet: dan gaan ze lekker door.

Keuze bij verkiezingen doet er ook lang niet altijd wat aan, immers: wie niet weet... :)
Dit zal bij veel mensen werken maar dit soort functionaliteiten zorgen er bij mij alleen maar voor dat ik meer afstand neem.

Reken maar hoe het straks zal gaan:
- Dat je je adres niet hoeft op te geven (ze weten toch wel waar je bent)
- je rekeningnummer niet meer op hoeft te geven want je hebt Facebook automatische toegang tot Paypal verleend.
- Dat je straks voedsel bezorgd krijgt in Facebook verpakking.
- Je voedsel bezorgd wordt via een drone.
|:( 8)7
:X
Het enige doel van FB is het genereren van inkomsten. "By almost any means possible".

Het is een geldmachine uitgewerkt door figuren die een gat in de markt zagen ontstaan nadat Zuckerberg een, in eerste instantie, onschuldig ogend programmaatje had geschreven.
Uiteindelijk werd duidelijk dat 'het volk' vrijwel alles wel wilden delen met anderen zonder enige (morele) belemmering.
Daar kon, en kan nog blijkbaar steeds flink geld mee verdiend worden. Geld verdienen op basis van de naïviteit van anderen (met name jongeren en kinderen).
Zolang er geld te vinden is op dit gebied zullen de mensen/bedrijven achter FB er alles voor doen om dat in stand te houden. Dus zo snel zal het wel niet verdwijnen.

Ieder ander bedrijf zou aan de schandpaal genageld worden als het vanaf dag 1 zou duidelijk maken dat ze de (semi-verplicht) ingevulde gegevens zonder pardon zouden delen met andere commerciële bedrijven.
Anoniem: 917165
@respect!20 mei 2017 12:47
Er was ook nog een tijd dat internet iets anders dan 'www' en 'browser' was. Zo gaat dat.
Facebook wil het internet zijn....

Overigens reuze handig dit idee van Facebook, door alle informatie die ze al van hun gebruikers hebben kunnen ze automatisch die menu's voorschotelen waarvan ze weten dat de gebruiker ze lekker vindt en niet alerchisch voor zijn. :)
Om de informatie daarna te gebruiken als een zorgverzekeraar een lijst wil van mensen die in hun ogen te ongezond eten en dus meer premie moeten gaan betalen. Nee dank je.
Idd! :)

Of trek het nog wat door...'U eet halal blijkt uit *onze* gegevens en daarom een risico op onze vluchten.'

[Reactie gewijzigd door litebyte op 20 mei 2017 11:28]

Of trek het nog wat door...'U eet halal blijkt uit *onze* gegevens en daarom
..en daarom adviseren wij u een reis te boeken bij <vul-maar-in-airlines>.
Snap de downmod niet helemaal want dat is idd best mogelijk of u bent niet met uw eigen partner van een ander geslacht. Kan je hoop problemen geven als je bv in dubai bent }> }>
En weer een downmod ;-) Lijkt erop dat veel mensen je directe opmerkingen niet helemaal begrijpen.
Misschien had ik het woord chargeren niet moeten gebruiken?
Mogelijk dat iemand met het syndrome van downmod er een inhoudelijke reactie op kan geven :)
Ik mag niet eens meer modden omdat ik het slecht deed ;-)
Natuurlijk. De dikke vinger van Facebook in onze pap. (Pun intended)
Want elke voorkeur van ons leidt tot een dikker digitaal dossier met een steeds nauwkeuriger profiel. Dus beter toegespitste reclame.
Volgende stap is het koppelen van de boodschappen en de apotheeek en dan wordt de ziektenkostenpremie bepaald door je faceboekactiviteit ;)
Via je "Favorite Foods" en plaatjes van de rijsttafel van gisteravond weten ze deze informatie toch al?
Jazeker. Dus kunnen adverteerders straks heel gericht jou targeten met hun nieuwe rijstschotel of pizza of whatever, en je kunt het direct via Facebook kopen! Deel van de opbrengst zal vast ook naar Facebook gaan. Dat is wat ze nu al zouden kunnen doen met de data die al beschikbaar is.

Wat straks interessanter is, is om te kijken of mensen ook echt tot aankoop van je producten (via Facebook) over gaan. Ik vergelijk het een beetje met Netflix, die hadden een artikel een jaar terug ongeveer waar ze het hadden over het verschil tussen wat mensen kijken en wat ze willen kijken. Een hoop mensen hadden grote en bekende films in hun watchlist staan, maar ze keken op zaterdagavond toch liever een slappe comedy. Zoiets kan Facebook straks ook gaan toepassen met het eten wat je graag zou willen eten vs het eten dat je daadwerkelijk bestelt.
Het was weer wachten op een reactie als deze, zoals onder elk nieuwsitem over Facebook of Google. Zomg data privacy evil paranooooooid.

Dit is de business van dit soort bedrijven en men moet blijven "innoveren" om verder te groeien en de waarde van het aandeel op peil te houden.

Als je daar niet aan mee wil doen dan is dat prima, maar copy paste dan niet elke keer zo'n stating the obvious post onder elk artikel.
Maar je kan het feit niet negeren dat de grote concerns alleen maar meer data van jou in hun bezit krijgen. Voor die redenen probeer ik zo veel mogelijk tracking uit schakelen, maar onvermijdbaar is het jammer genoeg niet meer in deze samenleving.

Nog even en de concerns kent men beter dan men zichzelf kent.

Misschien heb ik volgens jou dan een aluhoedje op, maar ik vind het maar niks dat al mijn data bij de eerst volgende lek weer eens op straat ligt. Voorkomen is beter dan genezen, zal ik maar zeggen. Iedereen heeft geheimen.
waarom acquireren ze niet gewoon thuisbezorgd?

Ik ben nog steeds blij dat ik nooit facebook heb genomen - ook - is m is wel heel veel info van mijn club want dat moet perse met facebookgroups en niet met een forum maar ach.. belangrijke dingen mailen ze wel

[Reactie gewijzigd door shades op 20 mei 2017 10:10]

waarom acquireren ze niet gewoon thuisbezorgd?
Die werken toch niet wereldwijd, wat Facebook wel doet? Thuisbezorgd bezorgd bijvoorbeeld niet eens in de VS, waar deze functie nu getest wordt.
Naja niet wereldwijd.... Thuisbezorgd is de Nederlandse versie van takeaway.com die opereert in verschillende landen in Europa en in Vietnam. Das redelijk wereldwijd.
Nog een poosje en Facebook heeft genoeg data van je om zo jouw eigen AI te bouwen.
Tja en zo weet Facebook dus ook wat voor eten je bestelt en zijn ze weer een stapje dichterbij total control.

Maar de mensen die Facebook gebruiken zullen daar niet om geven waarschijnlijk wat het boeit ze niet en het is lekker makkelijk zo.

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 20 mei 2017 09:29]

Facebook is gewoon weer zo'n dingetje dat gigantisch groeit en op het hoogtepunt in elkaar klapt voor iets nieuws
Dat ligt er nog maar net aan hoe er mee omgegaan wordt. MySpace was behoorlijk groot maar had zeer weinig initiatieven genomen. Facebook daarentegen zou nog wel eens een hele lange tijd een grote naam kunnen zijn. Ik denk dat de manier waarop mensen Facebook gebruiken, met de tijd mee zal veranderen.

Je zal het straks standaard in domotica systemen tegenkomen, auto's, IoT, noem maar op.

[Reactie gewijzigd door Arcticwolfx op 20 mei 2017 10:25]

Eigen os, en dan kan je dat op werk afnemen. Profiel makkelijk te beheren etc.
Je spreekt uit ervaring met Facebook?
en zo, bestelt, om geven (geen dank ;) )
Is er geen manier om een soort van bot te hebben die je gedrag op Facebook simuleert?
Ik bedoel, zodra we massaal de systemen foppen die onze privacy afpakken, dan hebben die systemen toch geen nut meer?
Misschien een belachelijk idee, maar ik vind het ook belachelijk dat onze privacy is ontnomen (ergens blijft het toch diefstal, het is onze privacy die in handen van een ander is). Dus waarom zouden we dan geen actie ondernemen?
Ik bedoel, zodra we massaal de systemen foppen die onze privacy afpakken, dan hebben die systemen toch geen nut meer?
Waarom zo moeilijk doen, gewoon stoppen met gebruiken van die "systemen", dat is veel effectiever.
Verwar het "ontnemen" van privacy niet met het "weggeven" ervan.
Er is wel een addon die je gedrag simuleert, je ziet zelf hoe met machine learning een profiel van je wordt opgebouwd: http://www.dataselfie.it/
Ze proberen echt steeds meer qua "functionaliteit". Allemaal dingen die al bestaan integreren. Facebook wordt haast eng om die reden.
Bijna elk bedrijf probeert zoveel mogelijk van de markt te voorzien.
Er zijn gelukkig ook genoeg bedrijven die bij hun leest blijven. En daar goed in zijn.
En bedrijven die dat een tijdje doen, en dan overgenomen worden. WhatsApp met haar Snapchat copy-paste functionaliteit waar iemand op zit te wachten bijvoorbeeld.
Dus je mist functionaliteit bij Facebook qua profielen en berichten?
Ja nogal. Profielen schieten of te kort, of zijn onoverzichtelijk. En berichten, wat de hell heb ik aan een newsfeed die eens 3 weken na dato meuk van mijn friends op mijn wall voorbij laat komen, als het uberhaupt al voorbijkomt.
Nee Facebook is eng. Overigens ook als je het niet eens zelf gebruikt.

Onze kinderen mogen het daarom niet gebruiken, in dit land waar ze nu naar school gaan wordt het overigens zelfs afgeraden of voor gewaarschuwd op veel scholen.
Terecht, mijn dochter hou ik ook ver weg van die F. Je word steeds vaker bijna gedwongen lid te worden van die gekte. Iedereen moet het zeker zelf weten je hele hebben en houden lekker te laten registreren met het volkomen logische argument ik heb niks te verbergen.... En nu weet men ook gelijk wanneer, wat en hoe vaak je iets besteld. Ik denk dat heel veel instanties die info ook wel willen hebben, belastingdienst, zorgverzekeraars, uwv...
Idd, en velen vergeten het- maar je bent als Facebook gebruiker (en je gegevens) het product.

In het begin hadden mijn kinderen er wel problemen mee. Ik heb het liefst dat ze geen enkel social media app gebruiken maar onder Line en Snapchat kom ik niet uit. Voor familie aangelegenheden gebruiken we allemaal Signal. .

[Reactie gewijzigd door litebyte op 21 mei 2017 02:03]

Facebook wil het internet zijn - daarnaast ben je als gebruiker het product.
ik vind dit geen goede ontwikkeling. Straks weet Facebook nog wanneer ik op de wc zit zeg..... data levert geld op, maar het is inderdaad eng te noemen dat op deze wijze steeds meer info bij een partij als Facebook uitkomt. Nog even en ze lezen letterlijk 24/7 je hele leven incl. gedachten uit. Heb wel Facebook maar met heel weinig echt persoonlijke info.

[Reactie gewijzigd door Nelis19821 op 20 mei 2017 10:13]

Hoezo niet goed? Dan gebruik je het toch niet?
Niet om 't een of ander, maar technisch gezien kunnen ze al inschatten wanneer je waarschijnlijk op de WC zit.
Zo flauw dit ik ben helemaal geen aluhoedjes figuur, maar het gaat toch gewoon erg ver. Dat is wat ik bedoel te zeggen zoals wel meer mensen hier. Verder denk je er maar van wat je wil.
Komen ze niet steeds met nieuwe dimgen om mensen maar op het platform te houden.
Mijn idee is namelijk dat het steeds minder gebruikt word en dat ze dat merken door de statistieken.
Zelf gebruik ik het nagenoeg niet meer maar wil er niet van af omdat je mensen spreekt die anders waarschijnlijk weer uit beeld zouden verdwijnen.
Hoeveel waarde hebben die mensen dan voor je? Werkelijk?
Oud collegas en zelfs fotos opgestuurd gekregen welke 30 jaar geleden gemaakt waren waar ik het bestaan niet af wist van iemand die ik in die tijd kon.
Een kat in het nauw maakt rare sprongen ;)
Maar waarom zitten ze in het nauw dan Sander? :P
Binnekort naamswijziging naar Vreetboek? :+
Als je ongezond eet dan geven verkopen ze die info aan zorgverzekeraars...
Handig wordt je bestelde eten ook gelijk met al je Facebook vrienden gedeeld. Als je veel vrienden hebt moet je dus veel bestellen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee