Tele2 heeft problemen met introductie Unlimited-abonnement

Tele2 heeft problemen met de invoering van zijn abonnement met onbeperkte databundel. Sommige klanten die hun abonnement hebben omgezet naar Unlimited, krijgen buiten-de-bundelkosten te zien. Tele2 werkt aan een oplossing.

In een forumtopic geeft Tele2 informatie over de problemen bij de invoering van het Unlimited-abonnement, dat klanten vanaf woensdag kunnen afsluiten. De provider zegt op de hoogte te zijn en aan verbetering te werken. Sommige problemen zijn al opgelost.

Sommige klanten krijgen na het upgraden van hun abonnement naar Unlimited in MijnTele2 extra kosten te zien. Tele2 zegt deze buiten-de-bundelkosten te zullen vergoeden. Andere klanten die voor een upgrade naar het abonnement kiezen, krijgen een maandbedrag te zien dat veel hoger is dan de 25 euro die het abonnement zou moeten kosten. Tele2 zegt deze meldingen te onderzoeken.

Ook hadden klanten die geen Unlimited hebben, maar eenmalig een extra databundel willen aanschaffen, problemen. Zij kregen in sommige gevallen zeer hoge kosten voor databundels te zien. Dat probleem is inmiddels opgelost volgens de provider.

Tele2 introduceerde zijn Unlimited-abonnement op maandag. Voor 25 euro per maand biedt de provider een abonnement zonder datalimiet. Net als bij T-Mobile kunnen klanten per dag 5GB gebruiken, waarna ze de verbinding moeten herstellen met een sms. Daarna kunnen ze weer 1GB gebruiken.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

17-05-2017 • 16:26

137 Linkedin

Submitter: RobertowNL

Reacties (137)

137
129
96
15
1
19
Wijzig sortering
Dat er buiten de bundel kosten zijn is niet zo'n ramp. Dat kunnen ze corrigeren, wat vervelender is dat ze een aantal mensen (waaronder ik) hebben afgesloten doordat deze buiten de bundel kosten hoog waren.

Bij mij bedroegen de kosten bijna 250 euro. Er waren klanten die ruim het dubbele zien staan: https://forum.tele2.nl/mo...wegens-hoogverbruik-64875

Wanneer je belde naar de klantenservice vroegen die je een voorschot van 70 euro te voldoen via ideal zodat ze mij binnen 2 uren weer konden aansluiten. Tot op heden is dat ze ook nog niet gelukt :D

Het meest vervelende is dat je dus ook niet kan bellen of SMS'en. En dat allemaal door een systeemfoutje.

Edit 19.00: Zojuist weer aangesloten door Tele2.
Edit 19:30: Buiten de bundel kosten zijn verdwenen uit mijn Tele2
Edit 18-05: Tele2 belt afgesloten klanten met excuses.

[Reactie gewijzigd door RobertowNL op 18 mei 2017 16:24]

Dat is niet de eerste keer dat Tele 2 problemen heeft met het afsluiten van het abonnement door te hoge kosten.
Ik heb een keer gehad dat mijn abbo wast geblockeerd omdat ik de telefoon geheel wilde afbetalen maar dat het niet meteen was verwerkt. Resultaat: 450 euro over mijn abbo heen 8)7 .

Moet wel zeggen dat ik daarna netjes ben geholpen, binnen een uur was ik weer bereikbaar.
Edit 19.00: Zojuist weer aangesloten door Tele2.
Edit 19:30: Buiten de bundel kosten zijn verdwenen uit mijn Tele2
Goed dat het weer netjes opgelost is.
Iemand al ervaring hoe snel er op die sms gereageert kan worden en of er een limiet zit tussen het aanvragen van de extra GB als de vorige alweer op is?
Jazeker! Je kunt als je 80% van je bundel hebt gebruikt de volgende 1GB aanvragen. Als je dus op 4.5GB verbruik zit, krijg je een SMS met de melding dat je meer data kunt aanvragen met een smsjes. Als je direct dit smsje stuurt wordt je bundel ook direct aangevuld, je hoeft dus helemaal geen downtime te hebben.

Nu hebben ik en enkele andere tweakers met een Android toestel al een Tasker profiel opgezet om direct de sms te versturen van de top-up zodra de melding binnen komt dat de bundle bijna op is. Nooit meer offline, en dat zonder wat te hoeven doen!

Kleine aanvulling, de 5GB is een dagbundel, die reset elke nacht.

[Reactie gewijzigd door guysp op 17 mei 2017 16:38]

Fijn, dankzij figuren die constant extreem veel downloaden (omdat het kan) krijg je straks weer een limiet...

[Reactie gewijzigd door Frustus Maximus op 17 mei 2017 17:16]

Dan moet er nog wel flink wat gebeuren hoor :P Tele2 heeft ongeveer 3000 masten verspreid door heel Nederland. Dat zijn er 1000 minder dan KPN heeft (wat ook voor een betere landelijke dekking zorgt), maar op dit moment heeft KPN zo'n 3,8 miljoen klanten te bedienen op dat netwerk. Tele2 heeft er 'slechts' 1 miljoen. Per klant is er dus veel meer capaciteit per mast.

Daarbij heeft Tele2 meer capaciteit in de 2600mhz-band, dan dat KPN dat heeft in de 1800-band en 2600-band gecombineerd.
T-Mobile is veruit koning qua aantal masten en de beschikbaarheid van hogere frequenties, maar moet daar dan ook 3 miljoen klanten mee voorzien.

Ik denk dat Tele2 heus wel heeft gekeken of het netwerk een dergelijk aanbod aan kan. Waar ik me meer zorgen over maak is Tele2 zelf: ze zullen met deze strategie nooit meer dan 25 euro per consument kunnen verdienen, wat gewoon ontzettend laag is. Ze zullen op korte termijn veel klanten willen winnen, maar hoe gaan ze dat op lange termijn winstgevend krijgen?
Het aantal masten en het aantal antennes en gebieden die bestreken worden is niet 1:1. Oftewel, in één mast kan 3X zoveel capaciteit zitten t.o.v. een andere provider. Zo makkelijk te vergelijken is dat dan ook niet. Het is dan ook niet zo dat het bij KPN 3,8X zo druk is als bij Tele2. My two cents ... _/-\o_
Leg uit? :)
Volgens mij is Tele2 juist degene die al z'n masten aan glas heeft liggen terwijl KPN daar nog op achter loopt.
Dat bedoel ik niet. Iedere provider die 4G doet, hangt aan "glas" of straalt de geaggregeerde data naar één verzamelpunt die van glas voorzien is. Dat zijn de kleine schotels die je weleens in masten ziet hangen. Ik heb het dan ook niet over de aan- of afvoer van data. Ik zeg wel dat het maximum aantal gesprekken/datasessies per provider per mast kan en zal verschillen.

Verschillen komen door andere technieken (3G, HSDPA, 4G, 4G+, etc.), andere frequenties, capaciteitsgrootte van de apparatuur (BSC/BTS), aantal antennes en de ruimte in het frequentiespectrum.

Het is dan ook niet zo dat als er twee providers in één mast zitten ze per definitie dezelfde verwerkingscapaciteit hebben. Dus: 3000 masten voor Vodafone en 3000 masten voor Tele2 wil niet zeggen dat ze daarmee exact hetzelfde aantal gesprekken / datasessies kunnen afhandelen.

Hier kan je wat meer info vinden.

En dit is ook zeker lezenswaardig!

En deze is voor de echte 5-cijfers-achter-de-komma-dB-freaks :)

[Reactie gewijzigd door Houtenklaas op 17 mei 2017 19:31]

Uiteindelijk zal dit net zoals Robin Mobile en Choozze en nog een aantal anderen niet werken op de lange termijn en zal Tele2 na een tijdje een FUP introduceren, het grootste deel van de klanten zal daar geen probleem in zien, de echte grootverbruikers wel en die gaan weg (probleem opgelost voor Tele2) en dan kan het abonement langzaam duurder worden gemaakt etc.
Waarom zou dat? Robin Mobile en Choozze zijn particuliere providers die data inkopen bij KPN, en KPN biedt geen wholesale tarief voor unlimited gebruik. Dat maakte die abonnementen sowieso onhoudbaar, aangezien bij groot gebruik KPN zelf altijd goedkoper zal zijn.
Daarnaast hebben Robin Mobile en Choozze geen zak met geld van een internationaal bedrijf achter zich, en ook helemaal niet het doel om de hele markt te veroveren, maar enkel het doel om winst te maken.

Ik denk ook dat Tele2 eerst wil groeien naar ~2 miljoen gebruikers en zijn naam flink wil verbeteren. Daarna kunnen ze langzaam de prijzen verhogen. Zie wat KPN kon doen vanuit die positie: op bijna ieder prijspunt waren ze afgelopen kwartaal het duurste en desondanks wisten ze 2.000 nieuwe klanten te binden.
Anoniem: 904103
@RGAT17 mei 2017 18:32
Tele2 heeft al een FUP.
Ik vraag mij ook oprecht af wat die grootverbruikers allemaal doen.
Ik ga vrij los met mijn bundel om, gewoon YouTube kijken, Spotify luisteren en veel browsen onderweg. De 5 GB heb ik maar ooit één keertje gebruikt, doorgaans volstaat 2-4 GB.

Wat maakt dan dat je 5 GB per dag verbruikt?
gemiddeld 5gb per dag aantikken lukt me niet, al heb ik wel eens een losse dag gehad waar ik 12gb heb gebruikt.

Mijn data gaat vooral naar Tethering & Youtube Waarbij tethering denk ik voor zo'n 30-40% van mijn data opslokt.

Youtube uiteraard altijd op full hd.
Ja, da's leuk, veel ruimte op de 2600MHz band... maar die band is erg slecht om op afstand dekking te bieden omdat deze veel minder goed penetreert. Het is eigenlijk alleen maar bruikbaar om hotspots zoals een druk plein in een stad of zo van meer bandbreedte te voorzien. Verreweg de meeste locaties moeten het gewoon doen met de beperkte bandbreedte die ze in de 800MHz band hebben en die zit dus veel sneller vol.
2600 gaat echt wel ietsje verder dan een plein hoor :P
Vrijwel alle masten van Tele2 bieden een combinatie van 800mhz en 2600mhz.
Ja, maar ga een paar stevige muren door en je leunt dus volledig op 800MHz, dat is mijn punt nou juist. Het signaal kan ook wel verder dragen, maar het is gewoon heel storingsgevoelig. Dan heb je dat 800MHz signaal dus nog en dat is goed, maar buiten de vrij krappe ruimte in de directe omgeving van de mast waar 2600MHz goed te ontvangen is zal iedereen dus de bandbreedte van dat 800MHz signaal moeten delen. En daar hebben ze dus niet zoveel van en zul je eerder wel tegen limieten aan lopen.
Oké, maar KPN zit met hetzelfde probleem toch? Die hebben maar 1000 meer 800mhz masten, maar wel 3,8x zoveel klanten. Dan zal er daar toch allang tegen een limiet aan worden gelopen?
Maar doordat hun netwerk een dichtere dekking heeft kunnen er ook weer meer mensen op die 2600MHz surfen omdat wij alsnog een betere dekking daarmee hebben.

Bijkomend heb je als provider ook de nodige backbone capaciteit nodig en die kost vaak ook geld. En dan nog de bandbreedte voor het internet, ook die is niet gratis. KPN heeft daar ook weer meer voordelen door hun veel diversere structuur, aanbod en klantenbestand dan een Tele2
Ja, en op elke plek waar ik achter meerdere stevige muren zit heb ik gewoon WiFi, dus dat het daar langzamer is boeit dan niet.
Ik heb alleen 4g op 2600 mhz, ik kan er gewoon supergoed binnenshuis mee internetten, ook op mijn pc als ik tether.
Zo slecht zou die 2600 band dan toch niet zijn?
Het is niet dat de 2600 band 'slecht' is (ok ik gebruikte dat woord hierboven wel zie ik :+ misschien ongelukkig uitgedrukt), hij is gewoon minder goed in het penetreren van materialen. Wellicht zit jij dan vrij gunstig ten opzichte van een mast en/of is jouw woning gemaakt van materialen waar de signalen makkelijker doorheen komen. Anekdotes over hoe goed of slecht iemands dekking thuis is zegt op zich weinig omdat je nooit alle factoren weet.
Uiteindelijk telt er natuurlijk ook maar één ding, werkt het netwerk dat jij kiest goed op de locaties waar jij komt? Ja? Nou prima dan. Ik werd hierboven alleen getriggerd omdat de 2600 band als een pluspunt getoond werd terwijl de traditionele operators deze band in eerste instantie juist negeerden vanwege de inherente nadelen die de frequentie heeft. Hij wordt bij die operators nu vooral gebruikt om op drukke punten extra capaciteit te creëren.
Als ik 4Gmasten.nl bekijk, dan heeft KPN ruim 1000 locaties meer dan Tele2

Tele2 een dikke 3000 locaties, KPN over de 4000. KPN zijn dekking is dan ook nog steeds beter dan die van Tele2. Hier is alleen 3G via Tele2 te ontvangen (T-mobile dus). 4G hebben we hier nog niet. Omdat het kan ;)
Dat is toch precies wat ik zeg? :P

Toch zijn het voornamelijk extra masten in de steden. Er zijn maar weinig gaten die KPN wel vult en Tele2 niet. Ja, ze zijn er zeker wel, maar het gros van die 1000 masten staat in de steden om meer capaciteit te bieden.

En dan heeft KPN misschien 10 masten in een stad en Tele2 6, maar als KPN daar vervolgens 3,5 keer zoveel consumenten mee moet verbinden, heeft Tele2 meer capaciteit.
Dat hoeft niet helemaal zo te zijn. Stel Tele2 heeft er 6 op 2600 en KPN heeft er 10 op 800+1800 (gros van de locaties), dan heeft KPN beter (binnenshuis) bereik en met 4G+ toestellen een hogere gemiddelde snelheid; en in principe dankzij de combo meer totale capaciteit. Over die capaciteit is het bij beide providers geen probleem op het moment op 4G trouwens, daar zit overcapaciteit op. Nu nog, hoe dat met Unlimited gaat uitspelen gaat mij heel erg benieuwen.

Enkel het aantal masten en klanten zegt niet alles. :)
Tele2 biedt op bijna al zijn masten zowel 800 als 2600 aan, dus hoe jij voorspiegelt dat KPN twee frequenties heeft en Tele2 slechts 1, dat bestaat bijna niet :P

Er zijn meer plekken met 2600 van Tele2 dan 1800 van KPN, trouwens.
Bij KPN heb ik wel eens een trage verbinding gehad met vol bereik, op een station bijvoorbeeld...
Nee, maar dan nog is het bereik minder :) En de max throughput dan ook. 800+1800 = verder bereik en hogere snelheden op meer plekken dan 800+2600 gaat redden; ook binnenshuis. Dat is het verschil. Met vol 800+2600 zal de snelheid misschien wel net iets hoger liggen, alleen ben je dat bereik heel erg snel kwijt; zeker in steden, want het komt gewoon niet door de muur heen.

Het laagste wat ik met KPN 4G heb gehad was 36MBit down op Amsterdam CS. Maar dat is intussen een paar jaar terug (800 only en 2 bar bereik), intussen hanger er wat van die mini arrays.
Tele2 geen ervaring mee op drukke plekken :) Het zal locatie gebonden zijn en hoeveel antennes er (mogen) hangen. Ze zullen allebei wel plekken hebben waar het soms minder is.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 17 mei 2017 18:54]

Oeps, had ik het te snel gelezen. Foutje, bedankt. :P

Gaat mij voor namelijk om bereik. Op het platteland is KPN koning in bereik. Misschien is de snelheid niet altijd erg hoog, maar nog steeds beter als helemaal niks (Vodafone).

Dat het internet misschien wat trager is, maak ik mij niet zo druk om. De tijden dat we naar 2G moesten om te kunnen appen zijn gelukkig voorbij.
Ik weet niet hoe tele2 ia maar toen ik nog Vodafone had ipv KPN had ik vaak geen ontvangst in de trein tussen de grote steden en waar je wil.je nou veel internetten... In de trein veel gaten in de dekking of dat je wel dekking had volgens signaal meter maar er vijf min niks binnenkwam als je ergens op klikte daar word je gek van.

Zou wel fijn zijn als tele2 of tmobile dat ondertussen ook gedicht heeft want voor KPN betaal je nog steeds de hoofdprijs 25€ voor 5gb
Winstgevend krijgen is simpel; zorgen dat de kosten lager zijn dan de baten. In hun geval door veel automatisch te doen en doordat ze niet aan derden hoeven te betalen voor het netwerkgebruik (uitgezonderd 2G en 3G).
Nope, je kunt die sms maar een x aantal keer per dag versturen. :9
Nee, Want dan is het niet ``onbeperkt`` Je kan het onbeperkt aanvullen..
Onbeperkt is sowieso al niet onbeperkt tegenwoordig en dat is prima toegestaan zolang je het er maar bij vermeldt. De betekenis van een woord is niet belangrijk, aldus de RCC afgelopen maand.

alwaysleft in 'nieuws: Tele2 presenteert abo met onbeperkt data voor 25 euro ...

50 GB is het maximale verbruik per 24 uur. Schijnbaar is dat ook de regel bij T-Mobile.
De grap is dat die 50GB nergens wordt vermeld en je alleen achter kan komen als je de klantenservice belt.

Mij hoor je sws niet klagen hoor. Ik ga van 24GB per maand naar het dubbele per dag en dan ook nog voor €7 minder.

Daarnaast, als je uitgaat van 8 uur actief gebruik per dag dan gaat het alsnog om een gemiddeld continu verbruik van 50/8*1024/3600 = 1,8mbit/s

Daarmee kan je dus makkelijk de hele dag (24 uur) naar spotify luisteren (160Kbps OGG vorbis + een beetje overhead voor de applicatiedata) en dan ook nog Youtube en netflix streamen als je ergens een keer een film wil kijken.
Is unlimited data echt onbeperkt?

Ja, dat is binnen Nederland echt onbeperkt.
Van de website van Tele2. wat ze aanbieden is dus onbeperkt data. Uiteraard is het natuurlijk de bedoeling dat je die data ook daadwerkelijk op je telefoon gebruikt en niet via tethering het hele internet downloaden. Tele2 zet al tijden in op "trek het hele internet leeg", maar dan wel op mobiele apparaten als Tablets en smartphones.
Volgende interessante vraag is natuurlijk: hoe streng zijn ze met dat tetheren? Ik heb geen evil plannen, maar zo nu en dan on-the-go naar de laptop tetheren zou wel chill zijn. Weet iemand bijvoorbeeld of ze dat kunnen uitvissen als je ook een VPN aanzet?
Tele2 is totaal niet streng met tetheren, maar als je iedere dag continu 100GB binnenharkt gaan ze denk ik wel vragen stellen wat je allemaal met je telefoon doet. Kijk ik wil ook nog wel eens even mijn laptop er aan hangen in de trein oid, maar dat is dan voor internet of e-mail, hoogstens een filmpje op YT, maar geen torrents van xxxGB.

Daar zijn die SMSjes dan ook voor. Dat je het dus niet via een 4G MiFi achtig apparaat aan een netwerk hangt als vaste datapomp. Dat is dan ook wat er bedoelt wordt met misbruik.
Altijd fijn zo'n ervaringsdeskundige. :) Ik ga het merken komende tijd! Sinds vandaag over op Unlimited, gelukkig zonder extra kosten zoals het artikel noemt.
Ik ben nog niet over gezet (misschien morgen ofzo), maar ik ga het meemaken. Mijn abo is net gisteren weer gereset naar een nieuwe maand dus ik heb voorlopig nog 24GB ter beschikking, maar ik hoop dat het er snel aankomt. Dan ga ik namelijk mijn complete muziek, film en foto libs gewoon streamen.
De peace of mind is fantastisch! _/-\o_
Precies dat. Ik had in december bijvoorbeeld twee extra bundels nodig van 1gb, omdat ik niet uitkwam. Krijg je wel €20 extra op je rekening.

Ik heb overigens voor Tele2 gekozen met 24GB, omdat andere providers mij simpelweg niet hetzelfde konden bieden. KPN was drie keer zo duur en T-mobile had ik matige ervaringen mee in het pre eigen 4G netwerk tijdperk van Tele2. Sinds de 4G uitrol heb ik dan ook na een maand de upgrade gemaakt naar 24GB omdat ik toen 3 uur per dag aan het reizen was met het OV. dan is het heerlijk als je lekker en filmpje kunt kijken in de trein zonder kwaliteit in te hoeven leveren.

Nu gaat hetzelfde ook gebeuren met muziek en fotos.
Ik heb wel eens een paar GB getetterd (met een lager abo en een databuffel) toen de DSL eruit lag, en dat was geen enkel probleem.

Ik denk vooral dat ze moeilijk gaan doen als je de hele tijd op 3G connect, want dat kost Tele2 zelf meer geld. Voorwaarde zal wel zijn dat je doorgaans 4G gebruikt.
Ik zou zweren dat ik het ergens had gelezen op hun site, maar kan het nu niet weer vinden... No worries dus blijkbaar.
Yess, dat was 'm! 8)7
V:Is Unlimited Data ook echt onbeperkt?
A:Ja, dat is binnen Nederland echt onbeperkt.
Edit: is al hieronder geplaats dus geen nut

[Reactie gewijzigd door AMD and INTEL op 17 mei 2017 17:38]

Misschien ben ik wat kort door de bocht, maar een ADSL/Kabel/Fiber provider heeft toch dezelfde problemen? En dat lossen ze op door meer apparatuur en kabels ertegenaan te gooien. Wat is dan het verschil met een mobiele provider? Die kan toch ook gewoon een extra mast neerzetten?

Wat mij betreft is het niet echt meer van deze tijd dat er limieten zijn op verbindingen. Volgens mij is het gewoon allemaal marketing praat van de providers, die het liefst zo lang mogelijk op de gouden eieren willen blijven zitten. Desnoods isoleer je de topgebruikers op een eigen mast met een groter bereik en een dikkere pijp ernaartoe. Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, en het heeft mogelijk invloed op de prijs van een abbonnement, maar het wordt wel eens tijd dat de grenzen tussen mobiele en vaste verbindingen gaan vervagen. Als deze SMS er nu ook nog eens tussenuit gaat, dan ben ik helemaal blij.

[Reactie gewijzigd door PizZa_CalZone op 17 mei 2017 18:53]

Het verschil is wel dat op een gegeven moment de frequentieband vol is met netwerkverkeer. Vergelijkbaar met WIFI, dat is ook vaak vol.
-De ether kost niks, maar de ruimte is beperkt.
-De kabel kost geld, maar de ruimte is onbeperkt.
(Ether is niet echt gratis omdat de overheid geld voor vraagt, een kabel is niet onbeperkt maar je kan er makkelijk eentje naast leggen).
Valt mee, snelheid is sowieso al afhankelijk van de drukte en die masten staan toch aan. Kost Tele2 vrijwel niets extra en heeft mooi €15,- extra per klant.
Na een sms kan je weer 5GB verbruiken. Zie https://www.tele2.nl/unlimited-info/ onder "Veel gestelde vragen", "Is Unlimited Data ook echt onbeperkt":
"Ja, dat is binnen Nederland echt onbeperkt. Om de kwaliteit van het netwerk te kunnen garanderen, vragen we je bij gebruik van meer dan 5GB per dag een sms te sturen voor extra data. De verbinding wordt tijdelijk verbroken, tot de sms voor extra data ontvangen is, of tot 12 uur ‘s nachts, dan wordt automatisch de verbinding hersteld en heb je opnieuw 5GB tot je beschikking. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Hiermee voorkomen we misbruik, zodat jij de best mogelijk internet verbinding behoudt!"

Edit: zojuist Tele2 gebeld en de medewerker verzekerde mij dat je per sms weer 5GB er bij kreeg. Toen ik aangaf dat het dan vreemd is dat je een sms moet sturen met de tekst ' NOG 1GB' zou dit doorgegeven worden aan de teamleider.

[Reactie gewijzigd door rud op 17 mei 2017 20:23]

Behalve dat de SMS de tekst "NOG 1GB" bevat, dan neem ik aan dat het ook over 1GB gaat. Sinds vandaag hebben ze de F.A.Q. bijgewerkt ten opzichte van jouw bericht, want daar lijkt het, zeker als je programmeur bent :+, wel om 5GB te gaan.

[Reactie gewijzigd door Djonny op 17 mei 2017 17:08]

Ik zie dat ze het aangepast hebben.

Gisteren stond het er nog, zie ook bij de buren https://nl.hardware.info/...4g-abonnement-voor-e25-pm
onderaan bij 'update'.

[Reactie gewijzigd door rud op 17 mei 2017 17:11]

Daar heb ik destijds zelf op gereageerd omdat het er ook zo in stond, en het hetzelfde las als jij. Helaas bleek dat niet zo te zijn.
Kun je ook aanvullen op 80% van de extra bundel?
Ja! Zodra je 80% van je bundel hebt verbruikt, aangevuld of niet, kun je er weer 1GB bij doen.
Dan wordt het wel heel interessant gezien zo'n tasker SMS er een stuk makkelijker uitgaat dan te klooien met een app ;)
Hmm degene die ik aan de lijn had vertelde 5gb extra ipv die 1gb waar u het over heeft. Niet dat het een probleem is om dat SMS te sturen of om het aan te vinken in de App. Je moet wel een heel groot verbruiker zijn om 5gb op te stoken in een dag.


Overigens vertelde hij ook nog dat vanaf 15 juni Unlimited data ook geldt in Europa

[Reactie gewijzigd door rwbk op 17 mei 2017 16:49]

Mwah ik volgens T-mobile:
Gemiddeld verbruik in de afgelopen 6 maanden: 31865 MB
Hoogste verbruik in periode: 63730 MB in maand april
April was download maand _O- . Tja hier heb ik een instabiele internet, dus dan maar via T-mobile. Maar meestal is het onder de 5GB per dag :+ .
Korrel zout modus aan dan maar want die tweede uitspraak klopt sowieso niet. Dat is 6GB (ook voor de 10GB bundel wat NIET mag naar EU regels)
15 juni gaat er wel wat veranderen. Wat dat precies inhoud weet ik ook niet nog niet in verdiept.
+1 maar dan met tmobile app
Bestaat een soortgelijk iets voor T-Mobile?
Ja je kunt bij T-mobile kiezen om het via de browser te doen of via de T-mobile app. Eerst had ik ook problemen mee (1 dag) en heb ze zelfs een keer gebeld en hadden zij het netjes opgelost.

Maar de app is wel goed. Het is wel zo dat nadat je 5GB + 1GB op hebt gemaakt, je minimaal 2-5min moet wachten totdat je weer 1GB bundel erbij kunt zetten.

Tja ik had een keer geen (stabiel) internet dus dan maar alles via T-mobile inclusief updates van een paar GB :+ . En vergeet films op Full HD bekijken niet en je komt er wel snel bij.
Je kan het via SMS doen of via de Tele2 app
Fijn van die tweakers die weer een omweg om de SMS heen verzinnen. Als genoeg mensen dat doen krijg je zometeen nog captchas in de SMS (nou ja, linkje ernaartoe dan) :)
Daar zijn we uiteindelijk toch ook tweakers voor?
Ja precies, daar wordt tegen die tijd wel weer wat omheen geprogrammeerd :')
Ik hoop ook nog dat iemand een manier heeft gevonden om MB delen van KPN te automatiseren.
Anoniem: 904103
@[Yellow]17 mei 2017 18:26
Ik heb nog nooit van captchas in een SMS gehoord. ;)
Het is niet per se onmogelijk om iets in te voeren dat dit automatiseren vermoeilijkt. Een app met captcha en sms als fallback of een simpele instructie in de sms als "Schrijf veertig in cijfers".

Als het een probleem wordt, verzinnen ze wel iets.
Dat is mooi, zou je kunnen aangeven hoe je dat precies doet? :)
Als je smst dan kan je zelf aan het begin al extra aanvragen.
In iedergeval voor nu.
Mijn bundel staat ook op 29 euro per maand ipv 25 die het kost als je kijkt bij "tarieven" op mijn tele2.nl. Heb ook extra kosten buiten de bunder maar dat komt omdat ik in het buitenland perongeluk een youtube filmpje aan heb laten staan :'( hopelijk valt deze door deze actie ook weg. en tja anders nog voor een laatste keer een roaming ongelukje gehad :P
Ik vind het wel echt heerlijk dat de roamingkosten weggaan vanaf 8 juni. Ik woon 100 meter van onze oosterburen af, dus het gebeurt geregeld nog wel eens dat ik mijn netwerk kwijtraak en zomaar op het Duitse netwerk zit. Vanaf die dag kan dataroaming lekker aan blijven staan.

FWIW, ik ben zojuist van het oude 100 bel/sms en 5GB data abonnement naar het nieuwe gegaan (hetzelfde dus voor 3 euro minder). Nog geen problemen of wat dan ook gemerkt, dus dat zal wel goed zitten.

Bij Tele2 is maandelijks opzegbaar gewoon wel bijna een must, ik heb het afgelopen half jaar al 3 keer een nieuw goedkoper abonnement afgesloten.

[Reactie gewijzigd door jvnknvlgl op 17 mei 2017 16:56]

dus het gebeurt geregeld nog wel eens dat ik mijn netwerk kwijtraak en zomaar op het Duitse netwerk zit. Vanaf die dag kan dataroaming lekker aan blijven staan.
Hou er wel rekening mee dat je niet meer dan 60 dagen (aaneengesloten?) op een buitenlands netwerk mag zitten, anders komen er wel roaming kosten...
Met de grensbewoners is rekening gehouden. Als je in je eigen land en een buurland op dezelfde dag verbinding legt met een zendmast, wordt er geen buitenlandse dag gerekend.

Het zijn maximaal 60 dagen in het buitenland per jaar. Ongeacht of ze aaneengesloten zijn of niet.
Vervelend. Maar wat gebeurd er nu na 24 maanden? Bij de veel gestelde vragen is daar geen antwoord te vinden.

Nu de pagina online staat zijn de prijzen te zien.

Zo te zien heeft Tele2 dus geen korting op het abbo wat T-Mobile wel heeft. Of is dat gedeelte ook nog technisch niet in orde?
In de communicatie naar wederverkopers lijkt het zo te zijn dat de prijs geen kortingsprijs is, maar gewoon vast. Bij T-Mobile is deze korting in de communicatie wel duidelijk aanwezig.

Aan de andere kant... De communicatie naar wederverkopers is wel vaker slecht. Zo hoorde de meeste deze wijziging ook eerder in nieuws dan officieel van Tele2 :P
Is het toegestaan om dit abonnement als thuis netwerk te gebruiken? Woon in buitengebied met alleen dsl max 22Mbit/s
Anoniem: 904103
@jerkitout17 mei 2017 18:20
Ja dit is toegestaan. Tele2 wil het niet maar ze mogen het niet verbieden van de EU.
Jammer dat je hiermee niet online kan gamen via de switch dmv hotspot :( anders was ik zeker overgestapt
waarom zou dit niet kunnen?
Ik gok dat het te maken heeft met de poorten. Xbox Live via tethering werkte daardoor ook niet (T-Mobile, paar jaar terug voor het laatst geprobeerd).
Aah dat zou wel jammer zijn, wilde dit ook wel doen in combinatie met mijn switch. maar vind onbeperkt internet sowieso wel gemakkelijk dus het is niet het einde van de wereld.
En via een openvpn ?
Ik kan tijdens min nachtdiensten "eigenlijk" de mediaplayer niet gebruiken.
Maar door een openvpn sessie naar huis of mijn vpnaanbieder werkt het pefect.

Geen idee eigenlijk of het via de mobileNAT wel kan lukken
Anoniem: 904103
@Jboy199117 mei 2017 18:24
Edit: never mind, ik las verkeerd.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 904103 op 17 mei 2017 18:25]

Ik weet niet of het linkje goed doorlinkt naar de reactiepost maar dit stond erin
Tele2 gebruikt CGNAT, en dat werkt niet om MK8D online te spelen. Ik ga binnenkort eens kijken of het wel werkt via een VPN verbinding naar thuis.
Anoniem: 904103
@Jboy199117 mei 2017 18:27
Ja, ik had het al gezien. ;)
Carrier grade NAT:

Een bosje externe IP-adressen die het hele land voorzien. Als IPV6 er is kan dit wel. Als je de hotspot aanmaakt heb je CGNAT + NAT en dat is dubbel NAT, wat dan weer enorm vervelend is.

Kijk maar in je telefoon, waarschijnlijk zie je 10.x.x.x of 100.x.x.x of een range van de britse defensie (Die hebben ze namelijk niet gerouteerd/announced staan dus die kunnen ze ook nog eens gebruiken)

Mocht je nog willen weten waarom ze niet de 192, 172 en 10 reeksen gebruiken, deze worden in veel netwerken gebruikt als private ranges, als die dus ook nog gebruikt worden heb je straks een firewall met WAN IP in de 10.x.x.x range en LAN IP's in de 10.x.x.x range wat soms nog wat problemen oplevert :)
Ik ga sowieso wel overstappen als mijn abonnement afloopt over een paar maandjes. Ik doe weinig raars maar BEN weigert vooralsnog om hun bundelaanbod te updaten en ik zit continu tegen dat 5GB limiet van ze aan te hikken zo tegen het derde en viertje kwartaal van de maand. Ik hoef niet persé unlimited maar voor 7 euro extra geen gezeik meer hebben zeg ik geen nee tegen.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 17 mei 2017 17:25]

Anoniem: 898627
17 mei 2017 17:23
Mijn 24GB bundel zou ook omgezet moeten zijn naar unlimited maar staat nog steeds gewoon dat ik mijn 24gb bundel heb.
De upgrade van 24GB naar Unlimited gaat vandaag van start maar om het systeem niet teveel te belasten spreiden we dit over een paar dagen uit. Uiterlijk 20 mei zou iedereen de unlimited bundel moeten hebben.

https://forum.tele2.nl/mo...70/index1.html#post392276
Ik wilde overstappen via mijn tele2 stond er €29,-. Wilde eigenlijk nog bellen maar zo te lezen moet ik gewoon wachten.
Tele2 introduceerde zijn Unlimited-abonnement op maandag.
Nee. Tele2 presenteerde zijn Unlimited-abonnement op maandag. Deze zijn vandaag geïntroduceerd.
Ik ben pas overgestapt van tele2 naar t-mobile omdat dingen niet lekker gingen, nummerbehoud tijdens de overdracht ging ook helemaal fout daar, volgends mij is hun administratie echt een zooitje.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee