Tele2 presenteert abo met onbeperkt data voor 25 euro per maand

Tele2 heeft een abonnement gepresenteerd met onbeperkt data voor 25 euro per maand. Daarmee is de provider 5 euro goedkoper dan de goedkoopste Unlimited-optie van concurrent T-Mobile. Ook de andere bundels zijn in prijs omlaaggegaan.

Tele2 verkoopt het abonnement vanaf woensdag. Wie nu 24GB heeft, krijgt vanaf dan het onbeperkte abonnement. Omdat het 24GB-abonnement met onbeperkte minuten en sms'jes 35 euro per maand kost, gaan die klanten 10 euro per maand minder betalen. Klanten met andere bundels kunnen ook over naar de nieuwe abonnementen.

Net als bij T-Mobile kunnen klanten per dag 5GB gebruiken, waarna ze de verbinding moeten herstellen met een sms. Daarna kunnen ze weer 1GB gebruiken. Die dienst is kosteloos en moet het datagebruik per dag binnen de perken houden. De provider geeft klanten die roamen per maand 6GB. Dat geldt voor het 10GB- en het onbeperkt-abonnement. Klanten met een andere databundel kunnen die opmaken in andere EU-landen.

Tele2 moest als prijsvechter wel met een antwoord komen op T-Mobile. Die provider heeft sinds januari Go Unlimited, een abonnement met onbeperkt mobiel internet binnen Nederland voor 35 euro per maand. Sinds de introductie hebben 100.000 mensen dat abonnement afgesloten, zei T-Mobile onlangs. Tot maandag was 24GB de grootste databundel van Tele2.

Tele2-abonnementen, maandelijks opzegbaar* 1GB 2GB 5GB 10GB 24GB/
onbeperkt
Prijs oud abo met 100 minuten/sms €12 €16 €18 €22 €32
Prijs nieuw abo met 100 minuten/sms €11 - €15 €18 €-
Prijs oud abo met onbeperkte minuten/sms €16 €20 €22 €26 €36
Prijs nieuw onbeperkt abonnement €15 €19 €22 €25

* Bij een tweejarig abonnement betalen klanten 1 euro per maand minder

Door Arnoud Wokke

Redacteur

15-05-2017 • 15:42

387 Linkedin

Submitter: Lawwie

Reacties (387)

387
379
245
32
3
62
Wijzig sortering
Er is een verschil na aflopen van je abonnement. Bij T-Mobile is 35 euro en na twee jaar ga je 50 euro per maand betalen. En wat ik nu lees blijft bij Tele2 de prijs zolang je abonnement loopt.

[Reactie gewijzigd door robertpNL op 15 mei 2017 15:50]

Hoe kom je daarbij? Niets wijst daarop op de Unlimited Go-pagina. Sowieso is het een contract van twee jaar, daarna ga je weer een nieuw contract aan - of je laat het huidige doorlopen. Nergens staat dat het dan 50 euro kost?
Ga even naar de bestelpagina en selecteer abonnement "unlimited voor 35 euro". In het overzicht staat dan "24 mdn korting" -15 euro. Dus na 2 jaar 50 euro.
dat noemen we ''jezelf indenken voor het geval dat'', om die 10 euro onbeperkt internet abbo te voorkomen
Dit had Telfort ook altijd. Na 20 maanden ongeveer krijg je dan een brief dat ze als extra-tje je korting door laten lopen omdat je vaste klant bent.

Ik weet vrij zeker dat T-Mobile die korting ook gewoon behoud na 24 maanden, en anders sluit je gewoon een ander abonnement af.
De korting komt bij T-mobile te vervallen, vervolgens kies je een nieuw abonnement (of dezelfde indien die nog bestaat) en krijg je weer je korting.
Dat is helemaal niet zeker.
Als tmobile geen anno kan leveren met korting als je verlengt, dan kun jij ze ook niet aan het contract houden.
Je provider kan de prijs, samenstelling veranderen en dan mag jij gratis opzeggen. Maw. Al staat er 10 jaar a 35 euro en als over 3 jaar die 35 euro niet meer rendabel is, kan de isp er onderuit.
Daarom geeft T-Mobile een korting van 2 jaar zodat ze de kosten wel kunnen verhogen zonder hierbij de overeenkomst te verbreken.
Soms. Bij mij was de korting wel vervallen bij mijn vrouw niet. Even bellen en tada de korting was terug.
Die korting is om te voorkomen dat mensen vast blijven zitten op een abbo.
Denk aan de 10 euro internet bundels die sommige mensen nog steeds hebben.
als je nu overstap naar een € 25 abonnement gaan de 2 jaar ook opnieuw in.
Niet dus:

'Ook komt Tele2 met een maandelijks opzegbare variant die met 26 euro per maand nog steeds bijzonder aantrekkelijk is. Tele2 gaat verder: “En natuurlijk vergeten we bij dit aanbod onze vaste klanten niet. Consumenten met een bestaand 24 GB-abonnement worden automatisch verhoogd naar Unlimited en gaan daarvoor slechts de genadeloos lage prijs van 25 euro per maand betalen. En consumenten met een bestaande lagere bundel kunnen ervoor kiezen om ook te upgraden naar een betere bundel inclusief Unlimited – in beide gevallen geldt dat de overige contractvoorwaarden en contractperiodes gewoon gelijk blijven aan wat ze waren!”'

Bron: http://www.connexieb2b.nl...-en-sms-voor-25-euro.html
Komt omdat ze dat allemaal flikken. Het is de oudste truc die er is. Je verzint prijzen voor je abonnement, stel €20 per maand. Dat wil je hebben. Vervolgens ze je daar boven: €35. Zomg, €15 korting!! Nou, nee... :)

Bij meerdere providers krijg je dan iig minstens op t moment dat je zegt weg te willen de aanbieding om het te laten lopen met die korting; of een mooie verlengdeal. Maar in de praktijk ga je vrijwel nooit die hogere kosten lappen.
Dat zijn alleen maar lokkertjes. Over het algemeen krijg je na afloop van een contract een nieuw voorstel. Bij T-Mobile is dat bijna altijd een abonnement met vergelijkbare kosten en vergelijkbare voorwaarden. In de praktijk blijf je dus gewoon ongeveer hetzelfde betalen voor een ongeveer gelijk abonnement. Het is ook goed mogelijk dat je een een aanbieding krijgt met zelfs nog meer korting.
En wat maakt dat uit? Na 2 jaar zullen de prijzen sowieso weer compleet anders zijn, dus dan verleng je je abo met hele andere prijzen. Niemand gaat natuurlijk die 50,- pm betalen.
Dat maakt zeker wel uit, want dan teken je weer voor X jaar bij om de korting te behouden, terwijl anders je abonnement maandelijks opzegbaar is!
En hier zit het hem dus in. Het is puur om je als klant te lokken dat je blijft.

Overigens zie ik dat mijn sim-only ook officieel verlopen is. Misschien toch maar eens overstappen naar tele2.
De mijne ook, maar ik heb een vrij gunstig abonnement i.v.m. een aantal gratis upgrades gaandeweg. Voor mij begint dit nieuwe aanbod een beetje in de buurt te komen, maar ik wil vooral niet meer dan ongeveer 15 euro per maand kwijt zijn. Op dit moment heb ik 4 GB KPN 4G, wat voor mij net genoeg is dus dat wil ik behouden bij een eventuele overstap of nieuw contract.

Door nog iets langer te wachten verwacht ik dat ik een hogere datalimiet kan krijgen voor hetzelfde bedrag, dus zo lang ik nog met m'n huidige verlopen abonnement vooruit kan blijf ik dat gewoon houden. Daarom ben ik wel blij dat ik niet in zo'n constructie zit dat ik word gedwongen om weer ergens een contract af te sluiten. Dan zit je immers wel weer 2 jaar vast aan het aanbod, terwijl je misschien na een paar maanden of een jaar wel meer zou kunnen krijgen voor hetzelfde geld.
Hoeveel belminuten zitten daarbij?
200, maar daarvan gebruik ik er gemiddeld 5.

[Reactie gewijzigd door Jeroen op 19 mei 2017 08:54]

Heel erg veel mensen blijven oude abo's houden nadat deze is afgelopen. Nu zal dit minder snel bij de doelgroep gebeuren die dit abo afneemt, maar ook daar zal het gebeuren.

Mensen betalen massaal te veel voor internet, elektra, verzekeringen enz, dit is nu eenmaal een feit.
Hou er even rekening mee dat je via T-mobile samen ook nog 5 euro korting kunt krijgen! :) Daarbij kun je zoals hier ook al gezegd is na 1 of 2 jaar gewoon opnieuw een contract afsluiten, eventueel zelfs dan bij een andere provider.
Hier heb je voor 26 euro maandelijks opzegbaar unlimited. Waarom zou je dan 30 euro voor een jaar bij T-Mobile willen?
50 euro? Niemand betaald dat. Je verlengt voor je abo afloopt een nieuwe en zult nooit last hebben van dat tarief. Ook zijn ze verplicht te melden wanneer je abo af is. Je zal zelfs gebeld worden. No way dat je 50 euro betaald. Waar haal je die onzin vandaan? Je sluit alleen het contract (met korting) en als die afloopt is die afgelopen geen gezeik verder. Als je zelf niet op let is het een fout van jou.
Off topic: Volgens mij is dat hetzelfde bij NLE Alles-in-1 abbonement.
Ik heb voor de grap een DSL aansluiting aangevraagd, maar daar staat ook voor 1 jaar 29,95.
Ik kan nergens vinden wat het daarna gaat worden, maar na een jaar mag je het toch weer opzeggen. Dus blijven of weggaan, eigen keuze.

Ik ga gewoon elk jaar wisselen als het duurder wordt. Leuk beetje klooien met hardware en modems. Ziggo weigert me ook al maanden (bijna een jaar) retour dozen te sturen.
Dat ligt dus binnenkort dus mooi bij een grofvuil hoopje.

Mobiel is het heel anders, maar de concurrentie is moordend. Als 5G komt wordt het echt oorlog.
Door de lucht of over een kabel? Door de lucht gaat zelfs sneller worden met de huidige DSL/DOCSIS planningen. Ja we gaan een mega strijd om de klant tegemoet zien.
Apparaten kun je inleveren bij de gemeente en bij inleverpunten in bijvoorbeeld winkels van Gamma. Weggooien bij grofvuil is asociaal.
Die is er al :)
Zie alleen dit artikel
Het is alleen jammer dat de partijen die in de lucht internet aanbieden, eigenlijk dezelfde partijen zijn die dat op het vaste net doen.

Ik heb zelf het idee dat er niets gaat veranderen met de komst van 5g.
Als dat al zo zou zijn: LB, over een jaar zijn prijzen weer aangepast en ik sluit toch ieder jaar over. Net als energie en internet trouwens. Overigens heb ik nog 60 dagen onbeperkt roaming en daarna 10gb pm. 8-)
Niet helemaal. Iedere T-mobile klant kan zich voegen bij een T-mobile groep (wij hebben nog plek). Dan krijg je 5 euro korting op je T-mobile abbo.
Als je deze prijs gaat vergelijken met wat je bv voor 25 euro bij een KPN of Vodafone krijgt, ga je toch wel een beetje scheef kijken.
Ik niet eigenlijk. Voor €28 (incl Spotify, dus in principe €18) krijg ik bij KPN onbeperkt bellen en 50GB data per maand; geldig in de gehele EU. En imho heeft KPN betere service en een superieur netwerk qua dekking. 50GB per maand is wat mij betreft unlimited, maar het mooie is dat er juist een wat lager limiet is.

Waarom vind ik dat mooier? Omdat het netwerk minder belast wordt. Als iedereen maar blijft hangen op 3G/4G en nooit wifi inschakelt ("toch onbeperkt data!") en dan ook nog zware applicaties gaan gebruiken "omdat het kan", dan ben ik bang dat de netwerken van de providers te zwaar belast worden. Zeker 3G gaat daar enorme last van krijgen, terug naar de tijd waar je in de trein door drukte niet kon internetten... ;)
En het helpt ook niet dat steeds meer mensen deze abonnementen afsluiten ter vervanging van hun vaste internet aansluiting. :X

Het is dus maar hoe je het wil zien, maar ik denk eigenlijk dat unlimited op 4G een redelijk slecht plan is om een prijzenoorlog mee te gaan voeren als daardoor t hele netwerk er uiteindelijk last van gaat krijgen.

Vergeet ook niet dat Tele2 het 3G netwerk van T-mobile gebruikt. Dus dan heb je 2 providers die, op plekken waar ze geen 4G hebben, het 3G netwerk enorm belasten. Dat kan volgens mij niet lekken gaan werken... Maar we zullen zien. :)
Wie weet blijft t allemaal prima werken, en wat mij betreft prima als de absurd hoge vebruikers naar die netwerken overstappen - blijft dat van KPN gegarandeerd stabiel en snel; zelfs als je terugvalt naar 3G. Win-win :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 15 mei 2017 16:05]

Leuk dat jij een 50GB abbo bij KPN hebt voor dat bedrag maar als ik als nieuwe klant iets af wil sluiten ben ik €99 kwijt voor 20GB per maand. Staat totaal niet in verhouding met de €25 voor het onbeperkte abonnement van Tele2. Voor €25 heb ik maar 1 GB bij KPN.
Dat is dus wat ik bedoel... Hoe kan je nou bij een provider Onbeperkt krijgen en bij de andere 1GB voor de zelfde prijs!

Dit is denk ik toch wel 1 van de grootste, bizarre prijs verschillen tussen 2 providers die ik sinds lange lange tijd heb gezien
Hij heeft waarschijnlijk een Zorgeloos Premium abonnement. Dat staat nu op de site van KPN voor 10GB maar dat wordt per 1 juni 25GB. Zie nieuws: KPN gaat grotere mobiele databundels aanbieden

Als je ook vast internet van KPN of XS4ALL of Telfort ? hebt dan wordt je databundel verdubbeld. Zo komt hij aan de 50GB. En je krijgt ook nog eens 5 euro korting op je mobiele abonnement.

Waarschijnlijk heeft hij via een of andere aanbieding ook nog eens 5 euro extra korting en komt zo op 28 euro per maand voor 50GB en spotify. Die laatste zit er tegenwoordig niet meer bij meen ik.
KPN en XS4ALL. Telfort doet daar niet aan mee.

@WhatsappHack heeft z'n Spotify te danken aan een huidig abonnement, dat is in de toekomst ook niet meer :P
Ja, in zeer specifieke gevallen heeft KPN nog een redelijk aanbod. Zit je niet in zo'n specifiek geval dan heb je bij Tele2 echt onbeperkt alles ipv 50gb. En als je dan ook nog eens 5 vrienden voor Spotify Family kent dan ben je voor 27,50 klaar.
Correct. Als je voor 1 Juni afsluit krijg je Spotify er nog wél bij.
Jou vergelijking is onvolledig. Jij hebt een waarschijnlijk compleet van KPN en neemt dus ook TV en vast internet af.
Bij Tele2 kost dit Internet (100mbit) en basis TV 40 euro p/m (3 euro p/m extra per kastje).
Wil je Spotify en Ziggo Sport totaal afnemen dan kost je dit nog 25 euro extra p/m.

KPN compleet (60mbit) kost alleen al 62,50 euro p/m. Ziggo Sport totaal kost 15,50 p/m.

[Reactie gewijzigd door Maulwurfje op 15 mei 2017 17:39]

Ik heb alles-in-1 500/500MBit bij KPN voor €60... (En t eerste halfjaar voor slechts €47,50! Dus gemiddeld €53,75 per maand. Met ziggo sport totaal erbij zou dat, even oneerlijk die 6 maanden korting die iedereen krijgt weglatend, €75,50 zijn. (Even buiten beschouwing gelaten dat Ziggo Sport nu tijdelijk €7,75 is bij KPN) Een whopping €0,50 meer dan de Tele2 prijs die je hier vermeldt, en dat voor 500/500 ipv 100/10; dus die €0,50 wel waard. :X En Spotify zit dan al netjes in m'n mobiele abonnement inbegrepen.
Geen idee hoe je erbij komt dat ik minimaal €62,50 zou moeten lappen voor een kaal abonnement...
Maar goed, dat is met glasvezel. Dus voordat dat tegen me gebruikt gaat worden, ga ik uiteraard even netjes de vergelijking aan zonder Glas:

Met standaard bij KPN krijg je 80/8, iets minder dan 100MBit. En dat is inclusief Spotify. Mocht je perse 100/10 willen dan krijg je dat voor in totaal €67.50 incl Spotify. Met Ziggo Sport, al moet ik daarbij de vraag stellen waarom je in godsnaam Ziggo Sport zou kopen voor €15,50 terwijl t via Ziggo GO te krijgen is voor slechts €9,95 maar dat terzijde, zou het €83 zijn - dan is het net iets duurder dan Tele2 voor €78 met 2 ontvangers. (Afgaande op jou prijsweergave) Met compleet krijg je dan overigens het pluspakket of Fox Sports er gratis bij. En de vermelde prijs is nog even zonder kortingen, daar kom ik zo namelijk nog even op terug... ;)

Maar ook deze methode kan bij Instap. Dan kost het je €47,50 + €5 snelheids upgrade naar 100/10 = €52,50. Plus €15,50 Ziggo Sport is €68. Plus Spotify a €7,50 is €75,50. Opnieuw een whopping €0,50 duurder dan Tele2. Die 50 cent gaan we hopelijk niet moeilijk over doen...?

Voor mij is 't nog beter. Ik zou met Ziggo Sport (ik hou jou vergelijking even aan) dus €75,50 dokken voor alles-in-1 met pluspakket en 500/500MBit internet; en €28 (€103,50 totaal) voor mobiel met 50GB data geldig in de gehele EU. Bij Tele2 zou dat dus €75 voor 100/10 (max.) + €25 voor "unlimited data" in NL en 10GB in de EU = €100 per maand. €3,50 extra voor veel sneller vast internet, een databundel van 50GB die wat mij betreft echt groot zat is én het voordeel dat ik die data ook in de hele EU kan gebruiken...

... En dan vind je het een rare conclusie als ik KPN een betere deal vind? :P Nu al, want ik ben nog niet eens klaar... Immers moeten we er ook even rekening mee houden dat we 6 maanden dikke korting krijgen bij KPN alles-in-1, daar kom ik een stukje naar beneden nog even op terug want is een zeer belangrijk nuance verschil. ;)

Kan je maar tot 100/10 met KPN, net als met Tele2 dus, dan is die €3,50 per maand extra (die je niet eens gaat betalen overigens) het je misschien niet waard of vindt je dat teveel; maar ik vind dat het dus wél waard voor 1) Meer data in de hele EU 2) Een beter 4G netwerk 3) Veel betere klantenservice.

En dit alles... Daar komt dus nog bij dat ik die 6 maanden korting totaal niet verwerkt heb in m'n prijzen. Bij Tele2 krijg je enkel 6 maanden €5 korting op TV Basis, bij KPN is dat dus 6 maanden €27,50 korting.

Een kort rekensommetje, ik ga even uit van jou prijzen he (die ik overigens niet op de site kan terugvinden, die stelt dat 100MBit en TV Basis €50 kost voor 6 maanden en daarna €55...)
Volgens jou:
€75 p/m incl Spotify en Ziggo Sport, 100/10 bij Tele2 == €900 per jaar.
Bij KPN Standaard incl Spotify en Ziggo Sport, 100/10:
(€50,50 * 6) + (6 * €83) = €801. KPN is dus €99 goedkoper op jaarbasis; gemiddeld €66,75 per maand. En ik betaal €3 meer voor m'n mobiele abonnement dan wat t bij Tele2 kost, tel ik dat erbij op dan is KPN alsnog €63 goedkoper op jaarbasis. ;) Dat is dus €5,25 per maand goedkoper dan Tele2, in plaats van de €3,50 duurder die ik eerder melde - maar waar ik al van had gezegd dat je dat niet gaat betalen. :) €5,25 per maand goedkoper, met enige limitatie 50GB per maand mobiel ipv "unlimited" - doe mij die €5,25 goedkoper maar. :P

Volgens de site van Tele2 kost t voor TV Basis, 100MBit, met Ziggo Sport en ZONDER Spotify overigens (€68 * 6) + (€73 * 6) = €846. Tele2 is nog steeds duurder en nog geen spoor van Spotify te bekennen. :/
... En ook geen gratis PlusPakket zo te zien, wat ik bij KPN wél krijg als ik vast en mobiel combineer. Dus dat is nóg eens €10 per maand goedkoper! :X En bij KPN gratis aansluiting, wat bij Tele2 volgens hun site €70 kost; dus ook weer omgerekend €5,80 per maand om rekening mee te houden... En een extra TV ontvanger kost ook nog eens €3 extra, bij KPN krijg je er al 2. En Ziggo Sport krijg je ook 1.5 maand gratis bij KPN... Scheelt ook weer. Sorry, maar hoe is Tele2 in vredesnaam goedkoper dan als je vast & mobiel daar combineert...? ;)

Dus of ik nu de door jou vermelde prijs pak of die op hun site: op jaarbasis kom ik bij KPN eigenlijk steeds goedkoper uit de bus... En flink ook! En dat keer op keer, welke berekening ik ook pak: KPN is goedkoper als je alles bij elkaar optelt; inclusief kortingen van zowel Tele2 als KPN.

You've got to do the maths properly als je me wil aanvallen op zogenaamd vergeten te melden van kosten... Leuk als je selectief duurdere pakketten erbij zoekt en niet t hele verhaal berekent, maar zo werkt het echt niet.

TL;DR
KPN kost op jaarbasis, inclusief het mobiele abonnement, veel minder per maand dan dezelfde combinatie bij Tele2. Dat "dure vaste abonnement" is dus helemaal niet zo duur, sterker nog: je betaald onder de streep flink minder per maand, en t enige verschil is dat Tele2 "unlimited" heeft in NL, en KPN het limiteert op 50GB (doch wel geldig door de hele EU, in tegenstelling tot Tele2.) Ik heb liever een 50GB limiet waarbij ik flink minder betaal, dan "unlimited" waar ik geen hol aan heb op een netwerk met minder bereik en een veel minder goede klantenservice.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 16 mei 2017 06:47]

Als ik nu een abonnement wil afsluiten betaal ik bij KPN andere prijzen die jij hanteert.
Laten we verschillende tussen de providers eerst even duidelijk maken. Tele2 is voor de alleenstaande die goedkoop internet en TV wilt en mobiel voor de data-hongerige persoon.
Iemand die veel TV kijkt en graag extra TV pakketten wilt (sport en films) kan bij KPN "voordelig" een premium pakket afsluiten. Tele2 biedt deze optie domweg niet. Mobiel bij KPN gaat via een betrouwbaar 4G netwerk; maar biedt minder data dan Tele2.

VDSL
40 euro (+3 voor elke extra TV kastje) voor 100mbit met Basis TV. 25 euro voor mobiel is samen 65 euro bij Tele2 + 10 euro Spotify + 9 euro extra TV en 15,00 voor Ziggo Totaal/Film1

62,50 euro voor 60mbit met uitgebreide TV (opnemen en 2 kastjes etc.) + Spotify. Simonly 23 euro voor 25GB aan data en 33 euro voor 50GB aan data. Je zit wel vast een 2 jarig abonnement; dus die "forse korting" op vast internet en TV verspreid je over 24 maanden. Totaal dus 85,50* euro of voor premium 108* euro.
* is met 25GB aan data (voor mij vrijwel onbeperkt)

Je hebt bij Tele2 dus per maand minimaal 20,50 euro vrije speelruimte om zelf je opties te bepalen of om geld te besparen. Daar kan je gerust een extra kastje voor aanschaffen en een duur TV-pakket. Je hebt dus veel meer vrijheid en doelgroep van Tele2 zal dan ook stukken groter zijn dan die van KPN.

Glasvezel is ander verhaal
Glasvezel upgrade kost bij KPN 5 euro naar 100/100 en 12,50 naar 500/500. Bij Tele2 kost glasvezel een stuk meer extra (+7 euro voor 50/50 en +15 euro voor 100/100) en 70 euro aansluitkosten!
Voordeel van mobiel van Tele2 is dat je zelf je eigen provider kan kiezen. Glasvezel loont bij Tele2 na mijn mening niet.

[Reactie gewijzigd door Maulwurfje op 16 mei 2017 16:44]

Als ik nu een abonnement wil afsluiten betaal ik bij KPN andere prijzen die jij hanteert.
Dat lijkt me stug, gezien ik de prijzen van KPN hanteer. :P
Ik doe dit niet uit m'n hoofd.
VDSL
40 euro (+3 voor elke extra TV kastje) voor 100mbit met Basis TV. 25 euro voor mobiel is samen 65 euro bij Tele2 + 10 euro Spotify + 9 euro extra TV en 15,00 voor Ziggo Totaal/Film1
Okee, dus €99,- per maand.
62,50 euro voor 60mbit met uitgebreide TV (opnemen en 2 kastjes etc.) + Spotify. Simonly 23 euro voor 25GB aan data en 33 euro voor 50GB aan data. Je zit wel vast een 2 jarig abonnement; dus die "forse korting" op vast internet en TV verspreid je over 24 maanden. Totaal dus 85,50* euro of voor premium 108* euro.
* is met 25GB aan data (voor mij vrijwel onbeperkt)
Ergo: €67,50 voor 100/10 met uitgebreide TV + Spotify. Sim-Only €23 voor 20GB aan data (niet 25) en 33 euro voor 50GB aan data.
Je zit echter helemaal geen 24 maanden vast aan je TV, en KPN geeft je gewoon na een jaar vast weer dezelfde korting als nieuwe klanten. Dat is intussen al bijna 2 jaar 6 maanden korting - dus laten we dat aanhouden.
Dan zit je dus op (€67.50 * 12) + (40 * 12) = €1290 / 24 = €53.75...
Tel daarbij op: €33 p/m voor 50GB mobiel, €15,50 voor Ziggo Sport, het PlusPakket krijg je gratis, Spotify zit erbij. Dan is het totaal: €102,25.
Dat is, en nogmaals: die prijzen van jou kan ik NIET terugvinden op de tele2 website :/ Er staat hier toch echt dat het pakket waar jij het over hebt €73 per maand kost (1e 6 maanden €68), zou dan dus €3,25 per maand duurder zijn dan Tele2 ALS ik deze constructie pak. Voor het betere 4G netwerk van KPN, meer data door de gehele EU, 24/7 KS indien nodig, et cetera.

Maar dat is met Standaard... Zoals ik in m'n vorige post al uitgebreid had uitgelegd, zijn er meerdere wegen naar Rome bij KPN. ;) En dat is toch waar het om gaat lijkt me? Als je weet met wat voor constructie je goedkoper uit bent, dan doe je dat - net als dat mensen bijvoorbeeld Family groepen aanmaken voor T-Mobile. Een andere weg om te bewandelen, die wat goedkoper is, is met VDSL het volgende:
Instap €49 + €5 snelheidsupgrade 100/10 + €1 extra ontvanger = €55, 1e 6 maanden €41 per maand. Opnieuw tweemaal korting rekenen dankzij verlengen, is totaalplaatje: €1152/24 = €48,00 per maand over 2 jaar.
Mobiel abonnement: €33 voor 50GB.
Toevoegingen: Ziggo Sport (€15,50), Spotify zit inbegrepen in het mobiele abonnement - de gehele 2 jaar. PlusPakket gratis.
TOTAAL: €48.00 + €33 + €15,50 = €96.50/maand == €2,50 per maand goedkoper dan Tele2 (uitgaande van de door jou genoemde prijzen.). En als je extra pakketten als speelruimte wilt zien dan heb je dus nog €15,50 speling gezien je aan Ziggo Sport niet vastzit. Er is zelfs nog een route die je 6 maanden lang nog eens €1 goedkoper laat uitkomen, maar ik heb nu wel genoeg getikt en ga even verder met andere zaken.

... En dit is dan overigens allemaal ook nog eens berekend aan de hand van de prijzen per 1 Juni, die duurder uitvallen dan als je nu een abonnement afsluit. Maar trek maar €1,50 per maand af van de maandprijs als je de prijs wilt weten voor als je nu een abonnement afsluit. En nogmaals: dit kan je allemaal gewoon bekijken op kpn.com bij de alles-in-1 pakketten. :)

Als je het zo wilt vergelijken, dan heb je met die instap route dus €15.50 + €1 + €5 = €21,50 speelruimte bij KPN om zelf te beslissen over de samenstelling van je abonnement. Het enige waar je geen controle over hebt is Spotify; maar gezien je al 21,50 speelruimte hebt lijkt dat me niet zo boeiend. Het is ook lichtelijk ironisch. Door een *duurder* mobiel abonnement te nemen in combinatie met een *goedkoper* vast pakket via deze constructie, heb je:
1.) Dezelfde pakketinhoud op je TV en Internet als met alles-in-1 standaard
2.) Een lagere totaalprijs per maand
3.) 50GB data op je mobiel in plaats van 20GB.
4.) Spotify 2 jaar geldig, in plaats van 1 jaar.

Dus je wint daadwerkelijk op *alle* fronten. :) En dat is dus gewoon door even te kijken naar alle pakketten en dan de extra opties te bekijken in combinatie met het abonnement dat je gaat nemen. Alles-in-1 Standaard voor 2 jaar met 2 jaar het 20GB abonnement is duurder dan Alles-in-1 Instap (met dezelfde internetsnelheid en pakketinhoud dankzij de snelheidsupgrade) voor 2 jaar met 2 jaar het 50GB mobiele abonnement. :') (Noot: mits Spotify erbij je boeit he! Als dat niet boeit, dan gaat er nog een hele wereld aan andere constructies die je kan volgen open. :P)
En het mooie is dat er met die combinatie ook nog viel te klooien - omdat de eerste 6 maanden instap en standaard dezelfde prijs hebben. Dus 6 maanden op Standaard zitten, dan je mobiele abonnement pas verlengen en vast naar Instap zetten; en voila: je hebt al die tijd Spotify. :')

Lees de pakketten die ik heb beschreven nog eens en alle pakket combinaties die mogelijk zijn dankzij de verschillende upgrades die worden aangeboden bij de minder grote pakketten. Als je die niet kan vinden op de KPN site moet je even doorklikken, het verschijnt allemaal pas als je in detail de opties gaat bekijken. :)


Hoe je het ook wend of keert, ik ben bij KPN goedkoper uit dan bij Tele2 - keer op keer en hoe ik het ook bereken. :) Niet alleen met glasvezel, ik zou dat ook zijn met VDSL. Het enige verschil is dat ik niet "onbeperkt" data op m'n mobiel heb, maar "slechts" 50GB; wat voor mij gelijk staat aan onbeperkt. Maar dat voor een lagere totale maandprijs, een beter netwerk en betere service indien vereist. Onder de streep blijft het constant goedkoper én beter... Ik kan er niets anders van maken.
En ik weet dat het redundant is, maar toch... Als je dat niet gelooft, ga naar de KPN website en volg de uitgestippelde route. :) Ik heb het net nog een keer nagerekend om te checken of de constructie klopt; en ja: dat doet hij. :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 17 mei 2017 04:25]

Jij vergelijkt appels met appels; en die appel is een verstokte TV-kijker.
Zoals ik probeerde aan te geven in mijn tweede post is de doelgroep van Tele2 anders. Je hebt maandelijks dus 20,50 euro vrij te besteden.
Als je glas wilt zou ik bij T-Mobile gaan. Daar kost alles in een 100mbit 52,50 (en 6 maanden 20 euro korting) en je hebt geen belachelijk hoge aansluitkosten.

Klantenservice - geen oordeel over zit niet bij KPN of TELE2 - is zeker wat extra geld waard.
Ik ga ervanuit dat je gelijk hebt dat je na een jaar verlengen weer korting kan krijgen, dit wist ik niet.

Die slimme route van KPN instap icm met mobiel premium is erg scherp en voor de verstokte TV kijker de betere deal. Ik kom op 52,50 (46,50 p/m met korting) en dat is met mobiel dus inclusief extra TV pakket naar keuze! 33 euro voor 50GB mobiel en Spotify. Totaal dus 79,50 per maand.
Je houdt bij Tele2 dus nog 15,75 euro (is een keuze) over om vrij te besteden aan Spotify en extra TV pakketen.

[Reactie gewijzigd door Maulwurfje op 17 mei 2017 18:54]

Natuurlijk vergelijk je appels met appels, want dat is wel zo eerlijk toch? :P De meeste mensen willen vast en TV; en ongeveer 1 op de 5 wil Spotify Premium, dus de beste combinatiedeal waar je het minste betaald is een pré; dat lijkt me logisch.
Tele2 zet ook in op vast, dus of ze daar geen doelgroep aan hebben vraag ik mezelf hardop af? :)

T-Mobile is ook duurder. :P En gewoon KPN netwerk overigens.
Alles-in-1, 500/500 met opnemen; geen idee hoe het zit met zenders. Kosten: €72,50 per maand, 1e 6 mnd €50. Totaal: €735.
Bij KPN:
Alles-in-1, 500/500 met opnemen; gratis pluspakket en Spotify.
Kosten: 1e 6mnd €35, daarna €65. Totaal: €600
Dat is €135 goedkoper, en dan krijg ik ook nog eens €5 korting op mobiel (12mnd = €60) en dubbel zoveel MB's/belminuten door de gehele EU.

Voor 100Mbit is 't €65 trouwens. Geen idee hoe je aan die €52,50 komt? :) Alles-in-1 basis kost €55 per maand, 100Mbit upgrade erbij ala €10 = €65. 500/500 kost €17,50 = €72,50.

M.b.t. je Tele2 uitleg:
Oh sure, als je totaal geen extra zenderpakketten wil, een lagere internetsnelheid en geen Spotify: dan zal het best goedkoper uit de bus kunnen komen. :) Maar dan kan je bij KPN ook nog iets goedkopere constructies vinden. Voor een kleine selectie klanten zou Tele2 dan, mits de lagere snelheid okee is, goedkoper zijn; uiteraard.

Natuurlijk ben ik het er mee eens dat het per persoon kan verschillen wat goedkoper is. Dat heb ik denk ik ook niet ontkend.
Je hebt immers ook klanten die gewoon 50 belminuten per maand willen, een 20MBit lijntje en TV over de kabel is wel prima eigenlijk; die zijn misschien €27.50 per maand kwijt in totaal. Dat zal je gok ik bij KPN ook niet gaan redden. :+ Maar gezien we hier eigenlijk kijken naar de grootverbruikers, lijkt me dat een irrelevant scenario. :)
Misschien ben ik een ras Nederlander, maar als ik glasvezel zou hebben thuis dan zou ik:

Een 500mbit internet only nemen bij T-Mobile (45 euro pm)
Een cccam kopen via aliexpress voor 7 euro per jaar om via de schotel bijna een complete europa aanbod te hebben.
Spotify family (3 euro per persoon)

kosten per maand: 48,59 euro.
+ mobiel tele2 onbeperkt: 25 euro

= 73,59 euro

Bij KPN 60 + 38 = 98 euro

Nu heb ik helaas nog geen glasvezel en heb ik bovenstaande constructie over DSL. :)

[Reactie gewijzigd door elponchis op 16 mei 2017 18:54]

Met alle respect, maar voor zover ik weet zijn dat soort abonnementen met cccam volstrekt illegaal? €7 per jaar voor de gehele EU dankzij card sharing en dan zelfs zaken als SkySports gratis krijgen: dat bestaat gewoon niet.
cccam zelf is legale software, het gebruiken om zenders te krijgen waar je niet voor betaald is dat absoluut niet.

Niet om 't een of ander, maar illegale constructies vergelijken met legale constructies qua prijzen lijken me niet helemaal eerlijk. :P
Maar, als je het risico wilt nemen, dan kan het je uiteraard geld schelen.

Het is overigens €93, geen €98 - maar dat terzijde.
Zo'n constructie is inderdaad (nogal logisch) goedkoper, maar je moet er wel mee willen werken.
Het is voorlopig -nog- geen risico. Gebruikers worden niet vervolgd, verkopers wel. Mochten ze beleid aanpassen mbt vervolging, schaf ik gewoon een VPN abonnement aan. CCcam wordt zowiezo niet heel erg meer op gehandhaafd sinds IPTV zo populair is geworden en de prioriteit heeft :)

Maar het is idd niet eerlijk deze 2 met elkaar te vergelijken, wilde alleen toch even duidelijk maken hoe belachelijk duur KPN is. Wat mij vooral stoort is dat KPN over het DSL-aanbod kwaliteit onder de maat levert maar qua prijsvoering toch aan de hoge kant ligt.

Even een voorbeeld:
KPN 60mbit internet (als je het al haalt) met Tv en bellen: 62,50
Ziggo: 150mbit internet met TV en bellen: 57,45

Wat voor extra´s ze ook geven, als ik moet kiezen tussen deze 2, wordt het zeker geen KPN. Ik heb hierbij even de meest kale pakketten vergeleken. Glasvezel is daarbij leuk als je het hebt, maar zoals je misschien al kunt lezen in de media, zet KPN vooral in op koper. Ik kan dus wel minimaal 10 jaar wachten op het aanbod die jij krijgt (dus prijs én kwaliteit).
Gebruikers worden nu (nog) niet vervolgd, maar hou er rekening mee dat de wet dit wel toestaat en zaken pas na lange tijd verjaren. Het is dus altijd een risico, doch ben ik het met je eens dat het risico momenteel heel laag is.
Precies, dat hij een tv, internet en bellen abonnement heeft van minstens 50 euro is ff weggelaten.

Ik zat tot vorige week ook bij kpn. Uiteindelijk ben je toch duurder af dan elders

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 15 mei 2017 18:28]

Ik heb helemaal niets weggelaten, het boeide namelijk weinig.
Maar om de boel te corrigeren heb ik hieronder nog even uiteengezet hoe het werkelijk zit met die prijzen voor vast... En misschien komt het als verassing, maar bij elk scenario ben ik bij KPN dus goedkoper uit dan bij Tele2. :X
En die prijzen kan je gewoon van de website van KPN plukken, mocht je het even willen narekenen.
Volgens mij gaat het hier in de discussie over nieuw af te sluiten abonnementen. De prijzen waar jij mee slingert betreffen naar alle waarschijnlijkheid voortborduursels op een oud abonnement en KPN Compleet voordeel.

Dan ben je dus kortgezegd appels met peren aan het vergelijken.
Volgens mij gaat het hier in de discussie over nieuw af te sluiten abonnementen. De prijzen waar jij mee slingert betreffen naar alle waarschijnlijkheid voortborduursels op een oud abonnement en KPN Compleet voordeel.

Dan ben je dus kortgezegd appels met peren aan het vergelijken.
Voor verlengers die de huidige 10GB bundel nemen en die KPN compleet hebben krijgen voor compleet 5,- korting per maand. Daarnaast wil KPN klanten nog wel eens 5,- euro korting geven bij verlengen mits je 24 maanden verlengd. Dat maakt samen 10,- euro per maand korting.

Het KPN 10GB abonnement voor 24 maanden met onbeperkt bellen kost nu na de KPN prijsverlaging 38,- per maand inclusief Spotify. Als daar 10,- per maand af gaat, dan houd je dus 28,- euro over die je maandelijks moet afrekenen voor je mobiele abonnement.

Ik heb ook een verlengaanbod gehad dat hierop uit komt, dus wat WhatsappHack hier voorrekent is echt reëel.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 16 mei 2017 15:18]

Nee, ik heb een paar dagen geleden verlengd. Maar volg het nieuws. Het gaat om huidige abonnementen, die allemaal per 1 Juni tot 2.5x zoveel data krijgen. Er staat zelfs expliciet op de site van KPN vermeld dat je die abonnementen nu al kan afsluiten tegen de huidige prijzen en je dan die verdubbeling alsnog krijgt.
Ik ben prima op de hoogte. Met jouw uitleg erbij kom je toch nog steeds niet op 28 euro uit bij een nieuw af te sluiten abonnement...
Laat eens je contract zien. Ik hoef je gegevens niet maar wil wel weten wat jij hebt afgesloten.

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 16 mei 2017 02:56]

Ja ik ga een kopietje van m'n contract uploaden... 8)7
Ik heb al eerder vermeld hoe ik eraan kom, Premium met compleet en extra korting vanuit KPN. Iets dat overigens door meerdere mensen onafhankelijk van elkaar gemeld wordt als je even het KPN topic op de Gathering bekijkt. :)
Heb meerdere berichtjes van je gezien hier.. Maar het lijkt erop dat je geen ervaring hebt met het Tele2 netwerk. Dan kun je er beter niets over zeggen. Ik heb zowel ervaring met Vodafone als tele2 maar de laatste is beter qua bereik en qua support, wat mij betreft.
Wat het 3G netwerk betreft heeft @WhatsappHack hier wel gelijk, Op het moment dat er niet voldoende 4G dekking is van het Tele-2 netwerk, schakelde het vroeger automatisch over naar het 3G netwerk van T-mobile. Maar een poos geleden is dat uitgeschakeld (https://www.tele2.nl/mobiel/bereik-netwerk/) en is er enkel nog het 4G netwerk van Tele 2 zelf, wat ,eerlijk is eerlijk, nog lang niet zo'n goede dekking heeft als bijvoorbeeld KPN en T-mobile
Ik weet niet hoe je hierbij komt. Ik ben Tele2 klant, en ga gewoon volautomatisch over op 3G (of 2G) van T-Mobile.

De link die je zelf opgeeft bevestigt dat min of meer. Je kan ook 3G en 2G dekking opvragen, terwijl Tele2 helemaal zelf niet zo'n netwerk heeft. Ergo, dit realiseren ze nog steeds met roaming.
In de balk "Goed om te weten" staat in het eerste blokje "vanaf nu een 4G-only netwerk, en dus geen oude 3G of 2G netwerken meer"

Maar nu ik even snel verder zoek vind ik dit: http://www.nu.nl/mobiel/4...-3g-toestel-meer-toe.html en heb ik mij inderdaad vergist
Bij Tele2 val je nog steeds terug op 3g van T-Mobile als er toch blijkt dat ergens geen 4g dekking is.
En ook voor bellen als je telefoon dat niet over 4G kan.
Ja en dan ben ik ineens x keer zoveel kwijt voor mijn thuis internet. Je moet natuurlijk wel kijken wat de prijs is zonder allerlij andere kortingen. Dus gewoon die iedereen kan krijgen.
Ik weet niet wat je nu betaald voor thuis internet, maar voor mij is de combinatie KPN Vast + Mobiel te allen tijde goedkoper dan combinaties met andere providers. :) Een paar reacties verderop heb ik daar een half opstel over geschreven.
Ik betaal 1 euro p/d voor 1gbps bij tweak.(365 per jaar). Wil ik bij KPN 500/500 nemen ben ik 472.50 per jaar kwijt. Ja ik heb het geluk dat ik in een Tweak gebied zit. Maar er is nog geen provider geweest die goedkoper is. Met welke combinatie dan ook.(net rebel komt in de buurt).
Op de site van KPN kan ik niet vinden hoe je zo goedkoop uitkomt, zou je een linkje kunnen sturen?
Ik vul hier een beetje in want ik ken zijn of haar situatie niet, maar waarschijnlijk is dat nog een 'oud' unlimited abonnement (van vroeger) wat later is omgezet in een 50GB abo. Zolang het abo loopt blijf je het dus houden. Maar voor nieuwe klanten is dat dus niet interessant en betaal je het veelvoud voor hetzelfde.
En met 50gb bedoelt hij waarschijnlijk vanaf 1 juli
Bron: https://www.kpn.com/mobie...=roaming-eu:co=tip:t=link
Met KPN-compleet krijg je dubbele MB's
KPN Compleet is ook geen 28 euro want dan heb je 2 abonnementen bij elkaar!
Als je een Tele2 abonnement wilt afsluiten moet je een 4G-telefoon hebben. En met 97% dekking vermoed ik zo dat de overbelasting op 3G wel mee valt. Verder neem ik aan dat er wel bij zo'n actie nagedacht is en dat het Tele2-netwerk klaar is voor zoveel data (ze adverteren er notabene mee).
Je hebt zeker een punt. God behoede ons voor Amerikaanse toestanden. Ik hoop dat T-Mobile en Tele2 blijven investeren in hun netwerk. Unlimited data heeft weinig zin als het niet werkt.

Doet me denken aan low cost airliners in de jaren 80 die gingen besparen op onderhoud en 2de hands onderdelen gebruikten.
Het grootste abonnement bij KPN kost 38 euro per maand, met 5 euro compleet korting is dat 33 euro. Je hebt er €5 teveel afgehaald. De Spotify-truc is 2,50 waard als je gebruik maakt van Spotify Family.
Wat me enorm opvalt is dat @WhatsappHack
Wel vaker prijzen verzint! Kijk maar naar de comments onder dit bericht

Je praat gewoon onzin, en dat doe je telkens. Laat eerst maar eens zien hoe je aan die prijs van je komt en hoe je dat hebt berekend. Want met geen enkele mogelijkheid krijg je 50 GB.

Wel 5 GB misschien dat je het in je eigen kop hebt getienvoudigd
Misschien voordat je een grote mond opzet even goed de site van KPN bekijken, waar netjes staat vermeld dat iedereen per 1 Juni, ook voor bestaande abonnementen, veel meer data krijgt.
Sterker nog: je linkt zelfs om me aan te vallen naar het nieuwsartikel waar dat notabene wordt bevestigd!

Ik verzin helemaal niets, de prijzen en databundels die ik heb genoemd zijn 100% accuraat. Misschien moet je eerst lezen voordat je me op deze belachelijke wijze aanvalt...

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 16 mei 2017 06:54]

Je verzint prijzen die niet komen per 1 Juni. 50 GB is 99 euro vriend
*zucht* Wat ben je verschrikkelijk eigenwijs! :+ Zo onnodig dit.
Dat nieuwsartikel waar je naar linkt, ga daar nog eens heen en lees het tabelletje eens. Ik leg het je nog 1 keer uit, doe ermee wat je wil:

Wat zie je daar staan? Per 1 Juni wordt dat abonnement dat nu 10GB aan boord heeft verhoogt naar 25GB; ook voor bestaande klanten. Met Compleet (waar we het hier dus al de hele tijd over hebben, maar je leest gewoon niet...) wordt dat dus verdubbeld van 25GB naar 50GB en dan krijg je er ook nog eens €5 korting overheen. Dan heb je dus 50GB voor €38 - €5 = €33 per maand. En vanuit KPN krijg je €5 extra korting, ergo: €28 per maand voor 50GB met onbeperkt bellen en Spotify. ;) In het allerergste geval, als je die extra korting niet krijgt, zit je dan op maximaal €33/maand voor 50GB. (Alsnog €66 goedkoper per maand dan wat jij wil beweren :/)

Het abonnement waar jij het over hebt krijgt per 1 Juni dus 50GB als standaard; en dat wordt verdubbeld naar 100GB voor €94 i.c.m. Compleet. (€86,50 met extra korting van KPN.) Dus zelfs daar zit je fout in je berekeningen. :X Je negeert steeds de verdubbeling en de korting die je krijgt...

Hier is verder geen discussie over mogelijk, dit zijn de prijzen. Punt.
Blijf je nu alsnog gewoon volhouden dat zowel ik, het Tweakers nieuwsartikel alsmede de KPN website zelf het blijkbaar allemaal fout hebben en jij het beter weet? ;) Ik ben benieuwd of je gewoon netjes kan toegeven en er verantwoordelijkheid voor neemt dat je het mis had en me voor niets hebt aangevallen; of er voor gaat kiezen om door te gaan met mij aan te vallen terwijl ik de feiten post... Ik zou dat laatste jammer vinden, maar alas... Ik heb m'n best gedaan het aan je uit te leggen. Het is nu aan jou om goed te lezen, goed te kijken en dan tot dezelfde conclusie te komen: ik heb gelijk.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 17 mei 2017 04:48]

Je zegt KPN Compleet. Dat zijn meerdere abonnementen. Wil jij beweren dat jij voor 28 euro Internet TV en Bellen hebt? Want dat is niet zo. En het abonnement kost geen 28 euro. Het zijn meerdere abonnementen die je moet afsluiten dus je bent uiteindelijk meer geld kwijt!

Je bent net een reclame man op TV. KPN Compleet bestaat simpelweg niet. Het is gewoon korting op het hele pakket samen maar alles bij elkaar betaal je nog eens 47 euro(na korting periode) bovenop die 28 euro per maand! Dat is 75 voor KPN compleet.

Dus je betaald minimaal 75 euro(mits je het instap model Internet/TV hebt) en dan heb je geweldig 50 GB data op je tel en ontzettend traag internet thuis ;)

Ja man goeie deal. Je laat je belazeren door het gevoel dat je een goedkoop abonnement hebt maar in feite betaal je ontzettend veel. Ik zie het ook absoluut niet als een apart abonnement want je bent verplicht meer ernaast te leggen. En we weten allemaal dat ADSL thuis ontzettend traag werkt. De meeste tweakers zitten toch liever met een stabiele ziggo met hoge snelheid er vanuit gaande dat velen geen glasvezel optie hebben.

Je kan KPN compleet niet los pakken en vergeleiken met losse abonnementen. Dan zul je het moeten vergelijken met andere pakketten. KPN Compleet is simpelweg niet 28 maar 75 euro.

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 17 mei 2017 14:52]

Wil jij beweren dat jij voor 28 euro Internet TV en Bellen hebt?
Nee, en dat staat dan ook nergens in m'n tekst; die €28 is voor het mobiele abonnement.
En het abonnement kost geen 28 euro.
Ja, wel. Dat heb ik nu ook wel vaak zat uitgelegd, ga het niet nog een keer doen. Het mobiele abonnement kost me €28 per maand.
Het zijn meerdere abonnementen die je moet afsluiten dus je bent uiteindelijk meer geld kwijt!
Neen, want die vaste aansluiting heb ik hoe dan ook nodig.
Dus ik kan kiezen om dit bij een provider te doen die duurder uitkomt en ik met mobiel ook totaal geen voordeel eruit sleep, of ik pak het bij KPN waardoor ik het goedkoopste uitben voor wat ik wil hebben... Daarmee BESPAAR ik geld, in plaats van meer kwijt te zijn. Dat snap je toch wel? Is een nogal logisch gevolg namelijk.
Je bent net een reclame man op TV. KPN Compleet bestaat simpelweg niet. Het is gewoon korting op het hele pakket samen maar alles bij elkaar betaal je nog eens 47 euro(na korting periode) bovenop die 28 euro per maand! Dat is 75 voor KPN compleet.
En als dat gehele pakket samen ervoor zorgt dat ik minder geld kwijt ben dan als ik vast en/of mobiel ergens anders afsluit, aldanniet los van elkaar bij verschillende providers, dan is dat dus een besparing. KPN Compleet bestaat niet slaat dan ook werkelijk nergens op, maar je wil natuurlijk vaag doorblijven redeneren omdat je absoluut niet kan toegeven dat je er helemaal naast zit. :)
Dus je betaald minimaal 75 euro(mits je het instap model Internet/TV hebt) en dan heb je geweldig 50 GB data op je tel en ontzettend traag internet thuis
Ah, ja... 500/500MBit is echt super traag. :+
Nee echt... Wat een marteling om veroordeeld te zijn tot 500MBit. Damn, wat heb ik toch een slechte en ultra slome provider.

... Je bent op dit punt gewoon aan het trollen gok ik, want dit gaat nergens meer over.
a man goeie deal. Je laat je belazeren door het gevoel dat je een goedkoop abonnement hebt maar in feite betaal je ontzettend veel.
Nope, dit is de allergoedkoopste combinatie om vast en mobiel te hebben met wat ik wil hebben. Dus: veel TV zenders, rete snel internet, veel data op m'n mobiel door de gehele EU en Spotify. (En een heel goed mobiel netwerk en uitmuntende service is natuurlijk ook mooi meegenomen.) Dat is gewoon een feit, punt. Ga ik verder ook niet met je over discussiëren, want er is geen discussie mogelijk. Dit is het goedkoopst, punt.
Je kan KPN compleet niet los pakken en vergeleiken met losse abonnementen.
Dat kan prima, waarvan akte. Zie meerdere posts.
KPN Compleet is simpelweg niet 28 maar 75 euro.
Boeit niet, het mobiele abonnement kost me €28 per maand; en daar gaat het om. Dat je nu probeert de prijs van vast er opeens bij op te tellen en dat bij andere providers niet doet, is natuurlijk een redenatie van niets.

Vast is een vereiste, en dat vaste abonnement is er.
Ik kan kiezen om €28 te betalen bij KPN voor 50GB met Spotify; of €25 voor "unlimited" bij Tele2 zonder Spotify, zonder meer TV zenders, minder data in de EU, et cetera; waardoor *alles* duurder wordt per maand. KPN is in dezen gewoon goedkoper.

Als je dan wil gaan zeiken over die vaste verbinding: prima, ga maar eens uitrekenen wat het me gaat kosten als ik dit abonnement koop bij Tele2 (€25) en dan bij een willekeurige provider een vaste internetaansluiting wil met 500/500, alle zenders (m.u.v. premiums.), opneemfunctionaliteit en Spotify. En tel dat even bij die €25 op om te kijken wat de totaalprijs is per maand.
Als je het zo wilt gaan spelen: prima, maar maak dan ook even je verhaaltje helemaal af en vergelijk dan ook de totaalprijs per maand als je vast en mobiel wil bij andere/verschillende providers: want dat is een heel belangrijk feitje dat je nu volslagen over het hoofd ziet. ;)

Ik wens je heel veel succes. :)
(Protip: doe geen moeite, dit is al lang en breed doorgerekend in de reacties onder dit artikel; en zowel ik als gesprekspartner komen tot dezelfde conclusie: Inderdaad, de combinatie bij KPN is zeer goedkoop als je snel internet + TV wilt; en al helemaal als je ook graag Spotify wilt - en zo goedkoop ga je het nergens anders krijgen. ;))


Enfin, ik heb genoeg van deze discussie, je rare redenaties en je in bizarre bochten wringen om te pogen mijn verhaal onderuit te halen. Het gaat je niet lukken, ik heb gelijk, en daarmee is het verhaal klaar. Je gaat het vast niet toegeven, en excuses voor je toonzetting ga ik vast niet ontvangen - heel jammer, want het was wel zo volwassen geweest om gewoon netjes toe te geven dat je verkeerd zat. Dat het abonnement inderdaad €28 is heb je zojuist ook al zonder ook maar iets te zeggen over dat het toch wel klopte wat ik zei bevestigd... In de rest van het verhaal heb ik ook gewoon gelijk.

Dus neen, ik heb niets verzonnen, het hele rekensommetje en alle genoemde bedragen kloppen - niets is goedkoper met deze wensen dan de Compleet combinatie bij KPN... Of je dat nou leuk vindt of niet.

Bai.
500 Mbit? Je snapt toch wel dat de grote meerderheid in NL geen glasvezel aansluiting heeft toch. En dat jou gewoon in een positie legt dat je geluk hebt met wat je krijgt. Dus die voordelen is voor maar een klein percentage neergelegd maar je adverteerd het wel alsof iedereen daar zijn voordeel mee uit haalt.

Ik gaf ook aan dat ADSL gewoon extreem langzaam is en voor de meerderheid in NL dus geen optie is en Ziggo dus een vast keuze.

Maar dat begrijp jij blijkbaar niet en je blijft maar hammeren dat KPN Compleet alle oplossingen bied en een goedkoop abonnement voor iedereen neer legt. Dat is gewoon simpelweg niet waar.
Goh, is het al 1 juni dan? Als je toekomstige situaties voorstelt, moet je dat er ook even bij zeggen.
Dat heb ik dus ook gezegd. Iedereen, dus ook bestaande abonnees, krijgen per 1 Juni die verhoging. Als je wil gaan mierenneuken over die paar dagen dat 't nog Mei is: prima, maar daar doe ik niet aan mee - met die analogie hadden we ook heel Tele2 Unlimited niet mogen bespreken gezien dat pas vandaag beschikbaar is gekomen. :+
Vergeet ook niet dat Tele2 het 3G netwerk van T-mobile gebruikt. Dus dan heb je 2 providers die, op plekken waar ze geen 4G hebben, het 3G netwerk enorm belasten.
Dat is niet juist. Bij het afsluiten van een Tele2 abonnement moet je tegenwoordig aanvinken dat je een 4G telefoon gaat gebruiken. Als je dat niet doet dan kan je na een paar dagen afgesloten worden. En Tele2 heeft een compleet eigen 4G netwerk, onafhankelijk van TMobile.
Ja, en waar er geen 4G bereik is zit iedereen alsnog op 3G. Ongeacht hoe eigen de 4G masten zijn en hoeveel 4G capability die toestellen hebben.
Ik heb nu ongeveer 1 jaar Tele2, en heb tot nu toe nooit gemerkt dat ik geen bereik had op 4G. Eigenlijk verwachtte ik het wel. Maar het bleek dat Tele2 zelfs binnen bereik had op plaatsen waar je volgens de dekkingskaartjes niet eens buiten bereik zou kunnen hebben.

Ik denk niet dat die enkeling die dat wel gaat meemaken en dus overschakelt op 3G zo'n groot effect zal hebben op de capaciteit van het 3G netwerk van TMobile.
Als de nieuwigheid eraf is gaan mensen echt geen data gebruiken "omdat het kan". Niemand gaat voor de grap de hele dag torrents downloaden op zijn telefoon.
Waar haal jij in godsnaam 50 GB vandaan?

Laat staan voor 28 euro. Je praat onzin. Stuur maar ff een bron of PM met wat voor abbo jij hebt. Geloof hier geen zak van want ik betaal ontiegelijk veel bij KPN voor 10 GB met spotify. Sim Only is ook duurder dan dat. Bovendien hebben ze nu nog geen abonnementen van 50GB
Nou kan ik jou even verblijden dat je dan per 1 Juni 25GB krijgt. Met compleet wordt dat verdubbeld naar 50GB.

Maar hee... Geloof er vooral geen zak van, ik ben benieuwd of je na 1 Juni nog even netjes je excuses aan me komt aanbieden voor de bizarre wijze waarop je me nu aanspreekt... Of gewoon nu meteen, gezien je de nieuwsartikelen en KPN's site er nu al op kan nalezen dat ik gewoon gelijk heb.
GAST JIJ ZEGT DAT JIJ COMPLEET KRIJGT MET 50GB VOOR 28 EURO

HET IS 99 EURO VRIEND
Daarom zijn dit ook de prijsvechters. KPN en Vodafone onder eigen naam zijn de premium carriers, die meer inzetten op support (if only it was good), betrouwbaarheid en image. Verwachten dat zij de goedkoopste zijn is verwachten dat KLM probeert RyanAir te verslaan op prijs, of dat Bugatti goedkoper wordt dan Volkswagen.
Ik verwacht ook helemaal niet dat zij de goedkoopste zijn, maar heb je wel gekeken wat je bij KPN krijgt voor 25 euro en dat vergelijken met Tele2?

Dat heeft niks meer te maken met goedkoopst zijn, het is een bizar, bizar groot verschil.
Mm.. n=1 ervaring maar mij bevalt Tele2 een stuk beter dan Vodafone, zowel qua support als qua bereik. En ik denk dat er genoeg Tele2 gebruikers zijn die dat kunnen onderschrijven. :)
Tja, ik ken ook Tele2 gebruikers die dat níet onderschrijven ;)
Het zal waarschijnlijk erg afhangen van locatie. Tele2 heeft tegenwoordig masten op alle plaatsen waar TMobile dat ook heeft. Vwb dekking zijn ze dus nagenoeg gelijkwaardig. Mijn ervaring met Tele2 is een stuk beter dan met Vodafone. Tele2 is hier sneller. Klantenservice heb ik van Tele2 nog nooit nodig gehad. Klantenservice van Vodafone heb ik heel erg slechte ervaringen mee. Heel slecht. Als je mij zou vragen naar de meest negatieve ervaringen met klantenservice dan staan Ziggo en Vodafone bovenaan. En dan zijn ze nu ook nog eens gefuseerd.
"Tele2 heeft tegenwoordig masten op alle plaatsen waar TMobile dat ook heeft."

Helaas is dit niet waar: Volgens het Antenneregister heeft Tele2 inmiddels 3033 masten staan, T-Mobile 7700. Om redenen die mij ook niet duidelijk zijn, zijn T-Mobile en Tele2 op een gegeven moment gestopt met het bijschakelen van de Tele2-frequenties op de T-Mobile masten.

Op 4gmasten.nl worden maandelijks de wijzigingen van de verschillende netwerken gemeld, de groei van het Tele2-netwerk valt me daarbij een beetje tegen: in april zijn er slechts 27 bij gekomen. Al moet ik ook zeggen dat ik alweer een tijdje geleden een tele2-sim heb uitgeprobeerd en toen al positief verrast was in zowel (de stad) Utrecht als de (dorpse) omgeving ten oosten van Arnhem.
Dit idd ik zit nu bij ziggo en zat mij te oriënteren bij Vodafone omdat dat de logische opvolger is. Maar zelfs met extra korting zijn ze vele malen duurder.
Vodafone heeft eerst zijn simonly prijzen verhoogd en komt nu met 5 euro korting als je Ziggo klant bent. Alle Red abonnementen hadden 50% korting.

Red was 20 euro per maand, is nu 28 euro per maand en je krijgt als Ziggo klant 5 euro korting. Sigaar uit eigen doos.
Sigaar uit eigen doos.
Dat is natuurlijk nonsens. Wat Vodafone gedaan heeft komt er eigenlijk op neer dat niet-Ziggo klanten meer gaan betalen. Hoe is dat een sigaar uit eigen doos :)? De €5 korting kwam tegelijk met het stopzetten van de kortingsactie.

Die 50% korting was trouwens ook kolder, de doorgestreepte prijzen, zogenaamd van voor de korting, heb je nooit hoeven te betalen bij Vodafone. Zo'n korting is natuurlijk een grote wassen neus als ze 'm het hele jaar door aanbieden, jaar in jaar uit. Maar goed, prijzen lagen wel een tijdje een stuk lager, dat dan weer wel.

Anyway, áls je dan van de Ziggo combi deal gebruik maakt bij Vodafone, en een F&F code voor jezelf regelt (kwestie van je eigen emaildres hier invullen), dan betaal je ook maar €26 voor een 2-jarig sim only abo met 24GB data. En dan krijg je die volledige 24GB ook nog eens gewoon in de EU.

Juist die grotere databundel in de EU vind ik persoonlijk een betere deal dan wat Tele2 levert. Mijn ervaring met WiFi in vakantieverblijven is nou niet echt fantastisch, en dochterlief naar Netflix laten kijken via mobiele data zonder EU bundel is een dure aangelegenheid :). Dus juist dan komt die 24GB, die ik in NL bij lange na niet opmaak, van pas.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 15 mei 2017 16:30]

Sigaar uit eigen doos omdat sim-only regelmatig 50% korting was op het normale tarief.
 • Red Essential 36, - voor 18, -
 • Red 40,- voor 20, -
 • Red Super 46, - voor 23, -
Toen kwam er actie waarbij Ziggo klanten 5 euro korting kregen, maar sim-only prijzen gingen naar
 • Red Essential 36, - voor 25, -
 • Red 40,- voor 28, -
 • Red Super 46, - voor 34, -
Ziggo klanten krijgen een nep-actie en alle overige nieuwe sim-only klanten worden genaaid.

26 euro voor 24GB, ondanks allerei constructies met acties, is nog altijd duurder dan 25 euro voor onbeperkt. Wie geen Ziggo klant is, betaald bij Vodafone 34 euro en met F&F actie 31 euro voor 12GB.

6GB per maand in de EU zal voor de meeste mensen voldoende zijn. Voor wie dat niet is, die kan beter eerst klant worden van Ziggo, F&F actie invullen en dan voor 26 euro per maand Red Super nemen bij Vodafone.
Sigaar uit eigen doos omdat sim-only regelmatig 50% korting was op het normale tarief.
Wat ik al zei, die prijzen zijn quatsch. Je hebt nooit €36 betaalt voor Red Essiential. Die kortingsactie begon in maart. Daarvoor betaalde je €26 [1] [2]. Die van-prijzen zijn dus complete onzin, en daar heb ik ook over getweet.

Overigens kloppen je prijzen na korting ook niet, volgens mij heb je er nu gewoon met de hand 50% vanaf gedaan. De enige die klopt is Red Essentials. Red was €22,50, en Red Super €27.
Ziggo klanten krijgen een nep-actie en alle overige nieuwe sim-only klanten worden genaaid.
Want dubbele data (ook in EU) en een extra zenderpakket noem je een nep-actie? Die €5 korting kreeg je nog niet toen de kortingsactie bij VF nog liep, dat is het enige waar je nu over loopt te zeuren.

Eerst kreeg je dus, dubbele data, een extra zenderpakket en een gratis antivirus pakket. Na het sluiten van de kortingsactie krijg je dat nog steeds, en blijft de prijs bovendien laag voor Ziggo klanten. Kun je me nog 1 keer uitleggen hoe dat een sigaar uit eigen doos is?
Wie geen Ziggo klant is, betaald bij Vodafone 34 euro en met F&F actie 31 euro voor 12GB.
Je hoort mij ook niet zeggen dat Vodafone goedkoop is zonder combinatie met Ziggo. Ik zeg alleen dat mét die combinatie het voor mij persoonljik interessanter is dan Tele2 :).

Overigens betwijfel ik wat je daar zegt. Ongelimiteerd is idd meer dan 24GB, maar wat je je moet afvragen is hoeveel men daadwerkelijk gebruikt. Ik gok dat vor de meesten 24GB meer dan genoeg is.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 15 mei 2017 17:19]

Meer dan de EU trouwens, ook Turkije zit er bij Vodafone in en dat is gewoon goud waard voor mij & vele anderen die elk jaar 2 maanden op vakantie gaan :) 24GB en gewoon onbeperkt bellen ook in Turkije naar Turkse nummers is ongeevenaard.
Het was al 99% voorspelbaar dat de prijzen omhoog gingen dus had net in de laatste week nog voor €26 euro 12GB genomen. En als je op hetzelfde adres nu nog een nieuwe aansluiting neemt of verlengd krijgen alle mobiele abo's €5 korting. Ik betaal nu door op het juiste moment aan te sluiten €21 voor 24GB en alle andere voordelen. Vergeet ook niet het 60min bellen vanuit Nederland naar EU (+Turkije). Totaal 4 abo's thuis en nu dus lekker €20 korting totaal in het huishouden van eerst noppes is gewoon heerlijk. De hoogste kortingen hebben dus eigenlijk (eindelijk een keer!) de trouwe klanten te pakken.
https://www.vodafone.nl/s...naar-het-buitenland.shtml
Kan je mij uitleggen hoe dat F&F werkt want ik krijg er geen code uit. Je moet 2 email adressen op geven, als ik dat doe krijg ik de foutmelding dat ik geen actie codes mag genereren met het gebruikte email adres.

[Reactie gewijzigd door gielie op 15 mei 2017 17:22]

Volgens mij vergeet je nu tot 2x toe het woordje "geen" te typen 8)7

Ah ja, ik zie idd dat het emailadres bij VF bekend moet zijn. Voorheen was dat nog niet, toen kon je gewoon met een willekeurig emailadres een code voor jezelf aanvragen :). Ik wil er wel een voor je aanvragen, DM me maar. Of als je al klant bent, gebruik je eigen emailadres en stuur 'm naar een ander emailadres van jezelf.

.edit: ik kan inmiddels bevestigen dat iedereen een code voor zichzelf kan aanmaken door een willeurig @vodafone.nl adres in te vullen in het eerste vakje ;)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 15 mei 2017 17:34]

Ik zal wel blond zijn maar de melding na het invullen van willekeurig @vodafone.nl adres is dat de code naar dat adres wordt verzonden.. Dus als er een Anne werkt bij VF dan heeft ze nu een een code via mij ontvangen :+
Dat zegt ie idd, maar als het goed is ontvang je er zelf (ook) een - gielie heeft het bevestigd :P
Ik snap @I-V-O wel. Mij lukt het ook niet. Code sturen ze naar @vodafone account en ik krijg niets. Niet bij gmail, hotmail of mijn werkemail.
Nee werkt niet meer, de aanvrager krijgt de code en moet deze doorsturen om te bevestigen dat hij hem heeft aangevraagd voor de ontvanger ;)
Ik ook eigenlijk... ziggo was de goedkoopste voor anderhalve gigabyte bundel. Maar ik denk dat ik nu kan gaan switchen.
Het is zelfs bijna goedkoper dan mijn DSL verbinding!
Met natuurlijk de nodige beperkingen, maar het komt voor mij persoonlijk in de buurt, ik begin alvast met scheef kijken.
Ik heb 24GB voor 25 euro, een gratis 2e data simkaart én mag die volle 24GB roamen in de EU.

De huidige 4G abonnementen maken het voor mij niet echt mogelijk om de vaste aansluiting op te kunnen zeggen. Wellicht valt het versturen van een aanvul-sms elke GB wel te automatiseren, maar je krijgt er geen 2e data simkaart bij en ik wil ook internet thuis, als ik niet thuis ben. Zolang ik nog een vaste aansluiting heb, verwacht ik met WiFi erbij die 24GB dus niet volledig nodig te hebben.
Tele2 bied ook 1 maand gratis onbeperkt internet voor alle Tele2 gebruikers. Activeren kan tot 25 mei door Unlimited te smsen naar 1280
bron: https://www.tele2.nl/unlimitedluv/

Edit: Het lijkt nog niet te werken en de website is gedeeltelijk offline gehaald. Het zal wel te vroeg zijn bekend gemaakt of te laat geactiveerd zijn. Even in de gaten houden dus.

Edit 2:Dit was een afbeelding die op de site stond, transparante png dus leest wat lastig, maar gehost op tele2.nl: https://unlimitedluv.tele2.nl/images/text.png?1494854093055

Edit 3: Website lijkt weer te werken, ik weet niet of het smsen al werkt. Zou goed kunnen zoals WiseDise zegt dat dit ook pas 17 mei (als de unlimited abo's ingaan) live gaat.

[Reactie gewijzigd door Kid_Stevie op 15 mei 2017 16:01]

Net geprobeerd, maar Tele2 meldt dat ze niets kunnen met de code "Unlimited", ook staat er niets van dien aard op de site waarnaartoe je linkt.
Zie mijn edit, de info is blijkbaar weer offline gehaald.
Edit: website lijkt weer te werken.

[Reactie gewijzigd door Kid_Stevie op 15 mei 2017 16:00]

De website doet het bij mij niet. Kan dat kloppen? Krijg alleen blauw scherm met menu te zien.
Klopt, schijnbaar stond het te vroeg online, zie verder mijn edits in mijn post.
Edit: website lijkt weer te werken.

[Reactie gewijzigd door Kid_Stevie op 15 mei 2017 16:00]

Hier sms je dan naar en vervolgens krijg je dit 1 maand gratis? Moet je, je daarna nog afmelden o.i.d. als je dit niet wil houden? Of gebeurt dat automatisch?
Het zal vast opt-out zijn, bedrijven kennende :Y)
Ik neem aan dat dat pas kan vanaf het moment dat de nieuwe propositie live gaat (17 mei)?
Beste klant, we hebben geen juiste sms-code gekregen. Stuur je de goede code? Dan kunnen we je bundel activeren. We houden contact, Tele2
Even weggezet tegen een grijze achtergrond

http://i66.tinypic.com/23sc046.jpg
Hier staat https://www.allaboutphone...mited-onbeperkt-internet/ dat bestaande klanten van Tele2, vanaf overmorgen 17 mei de maand onbeperkt internet kunnen activeren :)
Dat werkt niet voor mij...
De link geeft nu een 404.. Lijkt er dus op dat het te vroeg online gegooid is

Edit: en het werkt weer.. Vaag.

[Reactie gewijzigd door BlazeMuis op 15 mei 2017 16:42]

Zojuist nog geprobeerd, maar krijg terug:

[quote]
Beste klant, we hebben geen juiste sms-code gekregen. Stuur je wel de goede code? Dan kunnen we je bundel activeren. We houden contact, Tele2
[/quote]


Schijnbaar doet Tele2 dat automatisch voor me, handig!

[Reactie gewijzigd door odiw op 19 mei 2017 16:37]

Wel mooi van Tele2 dat ze ook denken aan bestaande klanten.

Ik zit zelf bij KPN en heb een 2015 SO Vooral Internet abo waar ik nog 1,5 jaar aan vast zit. Deze abo's vallen buiten de boot met de verdubbelingen in data. Jammer, Tele2 maakt het heel interessant, hier kan KPN nog wat van leren.
Zover ik weet geldt voor elk mobiel abbo dat deze verdubbelt wordt wanneer je in aanmerking komt met KPN compleet. Je moet dit wel eerst activeren. Ik heb namelijk hetzelfde abbo, maar mijn 2 jaar is inmiddels afgelopen en geniet nog steeds van verdubbeling en 5 euro korting.
De verdubbeling voor KPN compleet geldt wel, maar vanaf 1 juni gaan alle zorgeloos abonnementen sowieso minimaal verdubbeld worden. De mijne gaat van 10GB (20GB met kpn compleet) naar 25GB (50GB met kpn compleet).
Ik heb ook een KPN abo uit 2015 en krijg de verdubbeling wel.
jij hebt dan ook geen geen Vooral Internet abo, maar een van de Zorgeloos abo varianten.
De verdubbeling is alleen voor een KPN SO Zorgeloos, @Karizma heeft een KPN SO Vooral Internet. Bij hem is de verdubbeling dus niet van toepassing.
Anoniem: 664253
17 mei 2017 10:47
Misschien toch handig op de Fair Use Policy van Tele2 te bekijken. Daar staan veel beperkingen in die het absoluut NIET UNLIMITED maken: :|

- Het gebruik van meerdere apparaten (bijvoorbeeld via hotspot) is niet toegestaan
- Tethering zelf is ook niet toegestaan en het gebruik van een laptop of computer ook niet
- Het gebruik van een mobiele router (WiFi en MiFi) is niet toegestaan
- Na 120 minuten wordt een belverbinding automatisch verbroken
- Je mag niet meer dan 3 x het gemiddelde van een Tele2 klant verbellen bij de het “onbeperkt” bellen
- Heb je 5 GB verbruikt op een dag, dan valt daarna de dataverbinding helemaal weg
- Na 5 GB kan je dus geen gebruik maken van je internet op een lagere datasnelheid op 3G
- Heb je een toestel dat geen 4G heeft, dan kun je ook geen gebruik maken van de 4G abonnementen
- Het is niet toegestaan je abonnement met anderen te delen

https://www.tele2.nl/wp-c...olicy_Mobiel_mei_2017.pdf

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 664253 op 17 mei 2017 11:27]

Mooi abonnement en die prijs is echt ongelofelijk als je het vergelijkt met andere abonnementen: (Op basis van 2 jaar)

T-Mobile:
Go Sim Only: 5GB, Onbeperkt bellen: €24,- (€19,- met T-Mobile Samen) (€30,- euro na 2 jaar)
KPN:
Sim Only: 1GB, Onbeperkt bellen / SMS: €26,- (Vanaf 1 juni 2GB)
Vodafone:
Red Essential: 1,5GB, Onbeperkt bellen/SMS: €25,-

Als je dan gaat kijken naar de abonnementen die het dichtste in de buurt komen:
T-Mobile:
Go Unlimited:: Onbeperkte Data/SMS/Bel: €35,- (€30,- met T-Mobile Samen) (€50,- na twee jaar)
KPN:
Sim Only: 20 GB, Onbeperkt bellen/sms: €99,- (na 1 juni 50GB)
Vodafone:
Black: 25GB, onbeperkt bellen/sms: €89,-

Gezien de prijzen van de concurrenten is het eigenlijk ongelooflijk hoe Tele2 dit kan aanbieden voor zo'n prijs.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 15 mei 2017 21:28]

T-mobile is niet heel veel duurder(en die korting na 2 jaar kan ook nog wel eens "vergeten" worden. Of een belletje naar t-mobile en je heb de korting weer.
Ja, en weer een abbo van 2 jaar ;)
Tja die kans bestaat als je een nieuw abonnement neemt. Maar even bellen passen ze het gewoon aan. Bij mij waren ze mijn korting niet vergeten. Bij mijn vrouw wel. Even bellen en we hebben beide korting behouden zonder nieuw abonnement.
T-Mobile heeft echter ook nog Samen, waarbij je in een groep moet (kan ook gewoon iemand random elders in het land; doe ik ook) waardoor je 5 euro korting krijgt als diegene ook een Go abonnement heeft. Hierdoor betaal je 24 euro voor 10GB + datavrije muziekdiensten.

Ik kom net bij Tele2 weg. Wist me toch niet te overtuigen qua stabiliteit. Wel pijnlijk dat ze dan 3 dagen later het abonnement omzetten naar onbeperkt.. :P Ach, ik heb dat toch niet nodig.

Edit: Ah, dat staat er ook gewoon in je bericht. :z Afijn, als een aanvulling dan maar. :P

[Reactie gewijzigd door Luca op 15 mei 2017 17:05]

T-mobile is volgens de site €35 per maand voor Unlimited, niet €30? Als je met kortingen gaat vergelijken moet je KPN Compleet ook meepakken natuurlijk; dan is het 20GB voor €23 (€20.50 voor verlengers), 50GB voor €33 (€28 als je verlenger bent) of 100GB voor €99 (Geldig in de hele wereld, dus ook de VS.) Alle bundels mogen gebruikt worden in de EU, dus geen x GB per maand limiet dat afwijkt van je normale bundel.

Dan is KPN nog steeds iets duurder, maar t verandert het overzicht wel met €5 tot €10 minder per maand. :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 15 mei 2017 17:37]

Echter ben je bij KPN verplicht KPN Compleet te nemen als je de korting wil hebben, dat is niet zo bij T-Mobile. Daar hoef je enkel alleen een T-Mobile Go mobiel abonnement te hebben en in een groep met 1 ander persoon te zitten (die je niet hoeft te kennen). Toch wel een wezenlijk verschil.
Dat ben ik deels met je eens. Maar zoals @Danny.G ook al aangeeft. Voor KPN Compleet moet je ook KPN hebben, terwijl je voor de korting bij T-Mobile alleen een groep hoeft aan te maken. Zo'n groep is een stuk vrijblijvender dan abonnementen afsluiten voor vast internet bij KPN.

Maar ik heb het er nog even voor de zekerheid bijgezet :)

[Reactie gewijzigd door rens-br op 15 mei 2017 21:29]

Ja bij KPN kan je weer je abo zetten op t adres van ouders/vrienden/familie om het te krijgen. Maar idd vrijblijvender bij tmobile. Als is t nog steeds wat tricky met de prijsvergelijker, gezien met KPN compleet 50GB slechts €33 is, niet €99. €99 is dan voor 100GB.

Het is jou overzicht, maar als T-mobile family prijzen vermeld worden misschien wel zo eerlijk compleet ook te melden, ondanks dat het iets lastiger is die korting te krijgen :)
Hoe "onbeperkt" is dat abonnement vraag ik me af?
Heb de klantenservice van Tele2 gebeld. Ze geven aan tot aan 50GB per dag, dus ala T-Mobile. Meer dan genoeg ;) :9
Je bedoelt 5 GB ;-)
Nee, je mag bijvullen tot aan 50GB per 24 uur. 2 keer gebeld om het zeker te weten. Dus als 5GB op is, mag je nog 45GB bijvullen ;)
Ah kijk eens aan! Dat wordt dan flink sms'en per maand, wil je elke dag het maximum gaan verstoken aan data! :P
Daarom dus ook die €6 onbeperkt bel en SMS bundel ;)
gaat dat opwaarderen met gratis smsjes of betaalde?
hmm, dat is dan op zich nog wel oké. zou je ook gewoon in één keer 10 smsjes kunnen doen voor 10GB extra? Want dan is het een kwestie van elke ochtend even een berg smsjes de deur uit doen.
Tot nu toe kan dat gewoon. Althans bij mijn pa ;)
Kijk! Dit noem ik waardevolle replies!
Is Unlimited Data ook echt onbeperkt?
Ja, dat is binnen Nederland echt onbeperkt. Om de kwaliteit van het netwerk te kunnen garanderen, vragen we je bij gebruik van meer dan 5GB per dag een sms (‘NOG 1GB’ naar 1280) te sturen voor extra data. De verbinding wordt tijdelijk verbroken, tot de sms voor extra data ontvangen is, of tot 12 uur ‘s nachts, dan wordt automatisch de verbinding hersteld en heb je opnieuw 5GB tot je beschikking. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Hiermee voorkomen we misbruik, zodat jij de best mogelijk internet verbinding behoudt!
Als je een bundel van 8GB of groter hebt, kun je per maand 6GB aan data in het buitenland gebruiken. Heb je deze limiet bereikt, dan ga je bijbetalen (€ 0,009 per MB).
bron: https://www.tele2.nl/unlimited-info/

[Reactie gewijzigd door Kid_Stevie op 15 mei 2017 16:06]

Wel heel irritant dat de verbinding verbroken wordt,..
Zo krijg je ineens geen mail etc., zonder dat je het in de gaten hebt.

Ze kunnen beter de snelheid verlagen naar 1mb ofzo.
Er komt vast wel een appje die je verbruik kan monitoren en een automatische SMS kan sturen (‘NOG 1GB’ naar 1280)

Misschien een leuke uitdaging voor een Tweaker:)

Ik ben ook benieuwd wat Robin Mobile gaat doen. Die waren al onbeperkt maar zijn nu een stuk duurder in vergelijk.

PS zou ik mijn vaste lijn(20Mbps 22ms) kunnen opzeggen voor een onbeperkt T-mobile of Tele2 abo via 4G en telefoon als wifi hotspot?
Zou dit ook voldoende zijn om ip tv te kijken zodat ik m'n digitenne eruit kan doen?

Ik vraag mij wel af of dit blijvend is. Jaren geleden waren er ook onbeperkt abo's na jarenlange limieten. Toen zijn die op magische wijze allemaal verdwenen om plaats te maken voor bundels. Dat moeten gewoon verboden prijsafspraken zijn geweest kan bijna niet anders. Dat trucje kunnen ze natuurlijk nog een keer uithalen. Eerst iedereen weer laten wennen aan veel dataverbruik en vervolgens met wat smoezen de kraan weer dichtdraaien. Het lijken wel drugsdealers die providers...

[Reactie gewijzigd door stefanv op 15 mei 2017 19:26]

Dat is best een goed idee, van die automatische sms, moet makkelijk kunnen met Tasker o.i.d.
Staat op hun website

Om de kwaliteit van het netwerk te kunnen garanderen, vragen we je bij gebruik van meer dan 5GB per dag een sms (‘NOG 1GB’ naar 1280) te sturen voor extra data. De verbinding wordt tijdelijk verbroken, tot de sms voor extra data ontvangen is, of tot 12 uur ‘s nachts, dan wordt automatisch de verbinding hersteld en heb je opnieuw 5GB tot je beschikking. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Hiermee voorkomen we misbruik, zodat jij de best mogelijk internet verbinding behoudt!
50 gb per dag, elke dag? Ik neem aan dat ze je wel afsluiten als je 2 weken lang 50gb per dag gebruikt.
En de telecom oorlog is los gebarsten:D ben zeer benieuwd wanneer tele2 het unlimited internet weer afschaft. Denk namelijk dat het netwerk van Tele2 toch echt een stuk minder is als bv van T-Mobile.
Maandelijks opzegbaar dus kein probleem!
Door deze dienst op haar eigen 4G netwerk aan te bieden heeft Tele2 juist geen enkele reden om het weer af te schaffen... Als dit op het 3G netwerk zou zijn, waar ze elke verstookte MB ook in moeten kopen bij T-Mobile is het een nogal dure exercitie.
Ik ben ook erg benieuwd of er iets over 2g/3g in de kleine letters komt.
Dat staat al in de veelgestelde vragen: Je toestel moet ingesteld worden met een voorkeurverbinding op 4G, uiteraard val je wel terug op 3G (of lager) bij dekkingsgaten maar aangezien ze gewoon kunnen zien waar je bent (mits T-Mobile de locatiegegevens deelt met Tele2) en of daar 4G dekking is kunnen ze ook zien of je wel de regels opvolgt.
Maar ook daar kunnen ze natuurlijk afspraken over maken. T-mobile bied immers een gelijk iets aan.
Anoniem: 887817
@Carino15 mei 2017 17:08
Ja ja... Dat klopt.
Maar het gaat om "internet" en ik denk dat ze voor die koppelingen en data toch ook betalen?

Gelukkig maar dat lang niet iedereen grootverstoker is en relatief teveel betalen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 887817 op 15 mei 2017 17:17]

Denk namelijk dat het netwerk van Tele2 toch echt een stuk minder is als bv van T-Mobile
Hoezo denk je dat?
Qwa masten en frequenties heeft Tele2 behoorlijk minder capaciteit dan T-Mobile. Dit geld trouwens ook voor de andere 2 grote vriendjes.
Ze hebben minder masten. Maar het valt wel op dat ze in echte gaten van het T-mobilenet op het platteland eigen masten hebben.
En met minder gebruikers kan je ook met wat minder masten toe.
Er zal waarschijnlijk op dit moment ook geen problemen zijn qwa capaciteit op tele2 netwerk. Maar voor 25 euro onbeberkt internet trekt een behoorlijk aantal klanten denk ik. En dan begint de ellende.
Valt wel mee hoor, ze hebben alleen op veel minder plekken 4G bereik omdat ze nog aan t opbouwen zijn. Op de plekken waar je wel 4G hebt is het opzich een prima netwerk.
Mijn ervaring is tot nog toe dat het bereik overall meer dan prima is, ook op plekken waar hij terugvalt naar T-Mobile 3g. (dat gebeurt niet vaak overigens, zit meestal op Tele2 4g)
En als je nou een oude smartphone hebt met enkel 3g kan je wel op het tele 2 netwerk in gebieden waar 4g is?
Nee, maar volgens mij weigert Tele2 tegenwoordig abonnementen af te sluiten voor toestellen zonder 4G, dus dan kan je sowieso niet bij Tele2 terecht als nieuwe klant.
Nee zoals WA hack al zegt: toestellen die geen 4g ondersteunen worden na verloop van tijd geblokkeerd. Dus dat gaat helaas niet.
maar Tele2 heeft veel minder capaciteit. T-Mobile heeft voor 4G de 900Mhz, 1800mhz, 2100mhz en 2600mhz frequenties om in te zetten. Tele2 heeft alleen de 800mhz en 2600mhz. Dus het idee van ´kan het netwerk dat wel aan´ heeft ook te maken met of je bij volle bereik kan internetten omdat de mast niet al vol zit met gebruikers.

overigens is dit alleen een zorguiting over een situatie die zou kunnen onstaan als Tele2 te populair wordt, dus niet over de situatie nu.

[Reactie gewijzigd door elponchis op 15 mei 2017 16:23]

Oh dat is nu wel al een probleem hoor.
Die 2600 MHz mastjes laten snel "los". Overal buiten de steden is het 800 MHz only wat je telefoon oppakt. En vooral buiten de randstad is het niet best gesteld met de capaciteit.
Tja, dat is wel heel er generaliserend kijk eens op een recente dekkingskaart. Grotere steden zijn prima gedekt met 4G+ van Tele2. Zij bouwen zelf geen masten maar gebruiken de bestaande masten van T-Mobile om hun apparatuur in te hangen. Nieuwe gebruikers kunnen alleen een toestel met 4G gebruiken op het Tele2 netwerk. Alle merken en type toestellen staan op de T2 site vermeld.
Alleen gaat 2600mhz signaal minder goed door muren heen vergeleken met 2100mhz en zeker met 1800mhz. Dus als je niet dichtbij een mast woont ben je veroordeeld tot alleen 800mhz waarmee je de + van 4G+ verliest. T-Mobile heeft daarmee gwn een betere combinatie van frequenties; 900mhz voor bereik op lange afstand en door muren heen en 1800/2100/2600 voor de capaciteit op korte tot middenlange afstand.
O ja? Wist ik niet. Toen ze 4G+ startte in oktober 2015 was dat nog niet het geval.
Even kijken hoe lang de providers de unlimted trend volhouden. Heel enthousiast doen ze in het begin, om vervolgens terug te gaan naar vaste limieten.

[Reactie gewijzigd door GeforceAA op 15 mei 2017 17:03]

Is de netwerk stabiel en snel genoeg om bijv met de nintendo switch online te kunnen?
Tele2 gebruikt CGNAT, en dat werkt niet om MK8D online te spelen. Ik ga binnenkort eens kijken of het wel werkt via een VPN verbinding naar thuis.
Oh serieus niet? Dat is balen. Dan pas ik xd
Mooi hoor dat meer providers eindelijk een beetje met de tijd meegaan. Echter zijn deze abonnementen niet onbeperkt zoals men doet voorkomen. Na 5GB reageren op een SMS voor 1GB extra? Wordt de snelheid nog geknepen bij overmatig gebruik?

Nee, onbeperkt is onbeperkt... dus geen 5GB regeling, geen terugschakeling naar 2G/3G. De marketing term klopt niet bij wat geboden wordt.

Ik wil al jaren een echt onbeperkt abonnement. Ik ben geen grootgebruiker, ik kom nog niet eens aan de 2GB per maand. Toch zou ik een abonnement willen hebben die niet gaat lopen zeiken als ik de 5GB bereik. Gewoon een no-nonsense ding. Dan kan ik die data gebruiken wanneer ik het nodig heb... zonder enige vorm van beperking.

[Reactie gewijzigd door PizZa_CalZone op 15 mei 2017 16:06]

Wat is er niet onbeperkt aan dan? Bij een restaurant waarbij je onbeperkt kan drinken moet je ook elke keer je beker vullen. Dan krijg je ook geen leiding naar je tafeltje die je wijnglas bijvult.
Hier ook: je krijgt gewoon onbeperkt maar moet af en toe wat bijvullen.
Anoniem: 904103
@henk199415 mei 2017 19:59
1 1080p film van een goede p2p groep zoals DON/CtrlHD/CRiSC/SbR is al snel 15-20GB. Als je die van je NAS naar je telefoon streamt ben je dus dat al kwijt na 1/3e film. Dat is niks. Dat is dus niet je beker op nieuw vullen, maar je beker drie keer opnieuw vullen voordat je hem leeg hebt. Als ze het nou zo doen dat je niet telkens die SMS hoeft te sturen zou het makkelijker zijn.
Dat is ook juist de reden van die 5 gb. Dat mensen geen illegale films gaan downloaden of streamen. Dan kun je er nog geld voor betalen voor je Unlimited abbo maar dat geeft je geen recht om illegale films te downloaden of streamen.
Tot de 50GB dan.
Als je letterlijk de definitie van onbeperkt wil nemen dan gaat elke provider daar aan onderuit. Voor veruit de meesten is dit zo goed als onbeperkt naar huidige maatstaven. Ik ga er vanuit dat dit met de jaren meeschaalt als ons gebruik gaat stijgen.
@PizZa_CalZone lees -> @henk1994 zijn commentaar en bezin.
Vul je glas wanneer het leeg is. Beste van 2 werelden voor allebei. En je zit nooit zonder data gebrek...

Echt pieteleuterig geklets.
Je mag vinden van mijn opmerking wat je wilt, een vergelijking met een all you can eat restaurant gaat echter in mijn ogen niet echt op. Daar gebruiken ze wat mij betreft de term onbeperkt ook verkeerd. Meestal heb je een paar uur de tijd, en zijn de drankjes niet inbegrepen. Je zou het moeten vergelijken met een all-you-can-eat restaurant waar niet na 2 uur de bediening langs komt zetten met de vraag of je even plaats wilt maken voor de volgende gasten.

Ik ben er best bereid meer voor te betalen als ze dat nodig vinden, maar het product wat ik zoek is niet op de markt. Ja er zijn redenen dat ze voorzichtig zijn met data-gebruik op mobiel. Maar het zou wat zijn als je op je vaste internet verbinding na een dag gebruik eerst op een e-mailtje moet reageren voordat de provider de internetkraan weer aanzet...

p.s. Ik begrijp niet dat mensen dit niet als een beperking zien bij een onbeperkt abonnement.

[Reactie gewijzigd door PizZa_CalZone op 17 mei 2017 09:20]

Zich beperkt voelen is een keuze.
Anoniem: 904103
@innerchild15 mei 2017 20:00
Zie mijn reactie. Pietleuterig is het niet natuuriljk. Wij betalen gewoon geld. Daar moet wat voor terug komen.
Komt toch voor wat terug ? Alleen geen rietje tot aan je glas....
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee