Europese release PS2 uitgesteld, prijs verhoogd

ZDNet NL meldt dat de Europese release van de Playstation II met drie weken is uitgesteld tot 17 november. Bovendien heeft Sony de prijs flink omhoog getilt, van 325,1 naar 557,76 euro! De oorzaak van vertraging en de prijsverhoging is de enorme populariteit van de PS2 in de VS, waardoor de dozen met geen mogelijkheid aan zijn te slepen:

De vertraging die de Europese lancering oploopt, is grotendeels te verklaren door het succes in de V.S. De meeste winkels die voorbestellingen aanvaardden, werden vanaf de eerste dag overweldigd door geïnteresseerde kopers. Een heel aantal ketens, waaronder Elektronics Boutique, Funcoland en Toys 'R Us, zijn zelfs gestopt met het aanvaarden van bestellingen. Anderen nemen alleen orders aan met het voorbehoud dat er geen garantie is dat de console op tijd wordt geleverd. In Japan is de grens van drie miljoen verkochte eenheden ondertussen overschreden.

Door Femme Taken

Architect

04-08-2000 • 03:48

16 Linkedin

Bron: ZDNet NL

Reacties (16)

16
16
6
0
0
0
Wijzig sortering
Voorals nog ontkent Sony dat de PS2 uitgesteld wordt. Tenminste als ik computerandvideogames.com en dailyradar.co.uk moet geloven.

De prijs is ontzettend hoog voor zo'n console. Ik weet dat je hem als DVD speler kan gebruiken, maar ik heb al een high end DVD speler en een DVD drive. Ik zal hem puur voor de games gebruiken. En die zijn vooralsnog niet van al te hoge kwaliteit. Zeg maar gerust slecht. Tekken Tag Tournament moet het afleggen tegen Soul Calibur van de DreamCast. Ridge Racer 5 ziet er niet uit. Gran Turismo komt pas in 2001. En Metal Gear Solid 2 komt pas eind 2001 of waarschijnlijk zelfs in 2002. Don't get me even started op die andere launch titels.
Genoeg redenen om hem niet gelijk te kopen, maar wachten op een price drop.

Omdat mijn broertje voor een gameshop werkt, hebben wij de Japanse versie al in huis. Geloof me, van de graphics wordt je echt niet warm of koud van. Gameplay is like PSX 1 with better graphics. Next-Generation MY ASS. Misschien dat mensen die nog op voodoo II draaien de graphics wel mooi zullen vinden, maar ik met mijn Geforce vind dit zwaar tegenvallen. Geen van de launch titels gebruiken anti aliasing. Een bekend probleem van de PS2. En trouwens ook een moeilijk te programmeren console. Lees maar de gamesbijbel The Edge maar na van klagende software ontwikkelaars. Vandaar die third party support voor de X-Box.

Voor 700 gulden had ik hem ook op de eerste dag gekocht.
Mocht je toch van plan zijn een PS2 te kopen op de eerste dag.
Dit zullen de prijzen worden volgens de gameshop(onder voorbehoud, dat wel)
Playstation 2 - 1299,-
Memory card - 79,95
Games - 149,95, 159,95

Even nog info over de Japanse versie.
Voor 1999 gulden krijg je de PS2, een memory card, en 2 games naar keuze. In die prijs ook nog meegerekend een ander adapter(voeding) en RGB kabel voor omvormen van de NTSC signalen.

Doe jij je voordeel mee zou ik zeggen.

--------------------------------------------------------
All the good things comes to those who wait.
Vergeet niet dat de Playstation 1 ongelooflijk goed is verkocht. Playstation is, naast Nintendo, voor veel mensen synoniem geworden met "game console". Als zij op zoek zijn naar een nieuwe console omdat hun oude begint te vervelen, dan zullen ze snel geneigd zijn om te kiezen voor het vertrouwde.

Toen de PS1 op de markt kwam was ie ook duur, maar dat zie je meestal bij een launch. Dat de prijs zal dalen staat natuurlijk vast, maar f1299,- is wel erg fors moet ik zeggen. Maar wat echt kwalijk is is dat het softwareaanbod karig en van niet beter dan gemiddelde kwaliteit is, en dat de competitie sterker is dan in 1994 toen de PS1 werd gereleased. Meer mensen hebben PCs met GeForces, de XBox komt eraan, Nintendo heeft weer iets nieuws op stapel staan...

En ja, de PS2 schijnt moeilijk te programmeren te zijn.. maar dat kan natuurlijk ook een kwestie van wennen zijn. Het apparaat is net nieuw! Edge is trouwens inderdaad een heel interessant tijdschrift, maar ze zwetsen regelmatig een eind in de ruimte.. iets waar ze in de games industry om bekend staan.
Ik vind dit wel wat stemmingmakerij. De PS2 is 'moeilijk te programmeren' voor mensen niets snappen van gameprogramming, maar ook daar wordt iets aan gedaan. Er zijn al OpenGL achtige libraries op de markt voor het bouwen van games voor de PS2. De power van de PS2 zit hem voornamelijk in het tweaken van je code voor de specifieke hw features. En dat kost tijd. Op de PS1 zie je nu games verschijnen met graphics (alhoewel nog altijd lijdend onder de erbarmelijk slechte perspective correct tmapping) die je bij introductie van de ps1 niet voor mogelijk hield.

Ik denk dus dat dat echt wel los loopt, die 'moeilijk programmeerbaarheid' van de PS2.

Verder, als je bv kijkt naar Abe's odyssee voor de PS2, dat is werkelijk weergaloos. Je hebt echt straffe programmeurs nodig wil je dat uit een Joe Average's PC peuren. Het heeft zn tijd nodig, dat ben ik met je eens. De prijs is ook nog eens wat aan de hoge kant, maar die is IMHO meer ingegeven door schaarste dan door het besef dat het systeempje het allemaal waard is.

Verder heeft de XBox echt qua programmeerbaarheid dezelfde problemen hoor. MS roept wel dat ze goede libs maken, en dat zal ook best, maar zonder die libs is het ook onbegonnen werk. Maw: zodra voor de PS2 die libs er zijn (en die zijn er al) dan is het niet moeilijk meer om op een hoger abstractieniveau toch op de metal te programmeren.
wow iets zegt me dat dit de XBOX in de voet speelt. het verschil tussen de release van beiden in europe begint steeds kleiner te worden en de prijs ziet er gunstiger uit voor mircrosoft. Best wel absurde prijzen waren consoles niet goedkope alternatieven voor een game box(PC)? voor die prijs kun je een duron systeem bouwen!
twee woorden: WELKE XBOX?

Die is er helemaal nog niet, tegen de tijd dat die uitkomt, zijn we allang bij de ps3!
Als zo'n console echt tegen de 1200 gulden gaat lopen, dat is het behoorlijk duur. Als de spellen dan nog een 150 gulden p.s kosten, dat is dat niet leuk.

Ik denk dat de X-Box dan een beter alternatief gaat worden, de is X-BOX niet anders dan een gestripte PC, waarop alles in het moederbord geintegreerd is. Het is waarschijnlijk dat er snel klonen van ontstaan. Een X-Box kloon kan in principe door ieder bedrijf gemaakt worden als MS het x-box os beschikbaar stelt. Dit kan mogelijk worden, omdat het de core business van MS is om besturingssystemen en software te verkopen.

Voor de X-box kunnen makkelijk veel spellen verschijnen, doordat PC spellen makkelijk geport kunnen worden. Het xbox os zal waarschijnlijk een kale versie van win 2k zijn, die alleen uit de kernel, de drivers, en direct x8 bestaat. Als je de x box wilt gaan starten hoef je dan alleen een cd erin te stoppen, en je kunt meteen gaan spelen.
Het enigste doel van de XBoX is toch om Sony uit de markt te stoten? Ze hoeven er echt geen winst op te maken, dat evt verlies verhalen ze gewoon op de mensen die Windows ME kopen.
Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee wat de XBox gaat kosten, is daar al iets over bekend? Pentium processoren en nVidia chips zijn ook niet gratis, dus wellicht scheelt het niet veel met de PS2. Maar stel dat spellen voor de PS2 zo'n 150 gulden gaan kosten, hoe weet jij dat dat voor de XBox niet ook zo gaat zijn? En het feit dat er clones van de XBox kunnen komen zal voor de consument ook nauwelijks een voordeel vormen. Microsoft kennende zullen ze de touwtjes in zo'n geval nog steeds stevig in handen houden en weinig (if any) prijsverschil toestaan.

Overigens heb ik ook gehoord dat de Emotion Engine (de gfx-chip van de PS2) ook op andere gebieden toegepast gaat worden. Misschien dan ook PS2 clones?
Anoniem: 10003
6 augustus 2000 23:49
Willen jullie nu echt weten wat de PS2 gaat kosten !!!!! :] :o Nou kijk dan maar eens vlug op www.playstation-europe.com/hardware/playstation2.jhtml

En daar zul je zien wat Sony er zelf van zegt en dat de PS2 EN niet PSX2 in duitsland 869 DM gaat kosten wat dus zoveel betekent dat als ie hier 1299 gaat kosten dat iedereen duitsland in vlugt en je gaat me niet vertellen dat Sony NL dit in hun gedachten vergeten is !! Groeten als altijd de beste recourse surfer a.gribnau@chello.nl funnydutchguy.virtualave.net

Groeten HOTROT
Ik denk niet dat mensen daar echt warm voor gaan lopen als ik die prijzen bekijk. Fl 2000,00, maar dan wel incl. mem-card en 2 games. Ik denk dat mensen wel 4 keer na gaan denken voordat ze zo'n ding aan gaan schaffen. Immers heb je ook een PC voor dat geld. En met een pc kun je nou eenmaal meer doen, als met een spelcomputer, er komen meer spellen uit op de pc. Nee, in het verleden was het nog wel interessant, want voor een aantal honderde guldens had je al zo'n ding, maar met deze prijzen is het gewoon niet interessant.
2000 piek is voor de Japanse versie bij bv de Free Record Shop. Dergelijke winkels proberen nog snel even te profiteren van de echte fanaat die niet kan wachten op de Europese versie. De Amerikaanse versie kost $299.99 (zie www.ebworld.com/ebx/categories/homepages/playStation2.asp )
Je zou verwacht hebben dat SONY wel iets kan hebben geleerd van Intel, als je een begeeneswaardig product creeërt, en vervolgens neit aan de vraag kan voldoen ben je fout bezig.
Of meer produceren, wat wel enti zal kunnen, of die release uitstellen zodat je genoeg kan produceren, want ik denk dat er vrij weinig mensen zullen zijn die voor omgerekend 1229.14 een PS2 zullen kopen, die w8en wel, of w8en op de X-Box.
Waaat ?? ... Gaaat te vèèèèèr !
das zo'n 70% meer ! zoiets kan je toch niet maken ?
Hoezo ontmoedigingstechniek ? .. duh
Zullen uiteraard worden verkocht, maar i i g niet zoveel als sony hoopt ...
ja, aan mensen met te veel geld, diehard StayPlation-fans of ConsoleCollectors ! ;)

PS2 heeft dan niet meer zo snel zo'n Sinterklaas/kerst-kado gehalte.
Als ik m al zou willen hebben, w8 ik nog wel ff !

[zwaar suri-accent]
Ik gaat seker wetuh denk ik !

=8-p
Op www.ign.com las ik dat samen met de release van de PS2 heel veel titels komen anders binnenkort. maar even vergelijken met ps1. De ps1 was in het begin ook 1200 gulden. en ik weet nog dat toen op snes en ps1 allebei mortal kombat 3 uitkwam en daar zat weinig verschil tussen. Nu zie je wel degelijk het verschil tussen ps1 en snes. en als je benieuwd bent naar hoe metal gear solid 2 er uit ziet dan kun je 2 dingen doen.
je kunt de japanse psx2 kopen en de 10 minuten durende trailer erbij kopen voor 150 gulden of je kunt hem hier tvmedia.ign.com/media/mgs2/mgsdvdfull.MPG downloaden. hij is 92 mb en het is gewoon van www.ign.com dus legaal.
tis wel de moeite waard. dit is het filmpje dat op de E3 werd geshowed
Otis,
Toegegeven ik heb inderdaad geen verstand van games programmeren. Maar de klachten komen niet van mij, maar van de software ontwikkelaars.
Zo zegt Hideo Kojima keer op keer dat hij problemen ondervindt met het maken van Metal Gear Solid 2. Zo erg zelfs dat hij een paar ideeen moet schrappen, omdat het zelfs op de PS2 niet haalbaar is.
Hoe kan je dit stemming makerij noemen als het van de developers zelf komen? Niemand is daarbij gebaat, niet Sony, de developers niet en wij zeer zeker niet. Die developers zijn uiteindelijk rijk geworden met de PSX1.
Het feit is dat de PS2 te weinig Ram geheugen heeft. Vooral te weinig Vram speelt de PS2 parten.
Ik heb waarschijnlijk meer PS2 spellen gespeeld dan jullie en als hardcore PSX gamer moet ik zeggen dat ik diep teleurgesteld ben in de games. De graphics valt bijzonder tegen. Er wordt gewoon geen anti aliasing toegepast.
Als ik zie hoeveel software ontwikkelaars de X-Box hebben omarmd, dan weet ik zeker dat ze dat wegens harde programmeerbaarheid van de PS2 hebben gedaan. Spellen maken voor de PS2 is toch een veilige keuze? Tenslotte zal dat ding op zeker miljoenen keren over de toonbank gaan. En natuurlijk kan je meer uit de PS2 halen, als je de tijd voor neemt. Maar tijd kost geld.
wel godver...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee