Hackers stelen vijfde seizoen van Orange Is The New Black - update

Een groep hackers is erin geslaagd een kopie te bemachtigen van het vijfde seizoen van de populaire serie Orange Is The New Black. De groep, onder de naam, TheDarkOverlord, wil geld zien van de uitgevers; anders dreigt het de content online te zetten.

De eerste aflevering van seizoen vijf van Orange Is The New Black verscheen al op piraterijwebsites, waarmee TheDarkOverlord wil aantonen dat het de content in handen heeft. Als de hackersgroep geen geldbedrag krijgt overgemaakt, stelt het de rest van het seizoen ook online te zetten. Netflix, dat de rechten heeft op de populaire serie, was van plan om seizoen vijf in juni uit te brengen.

Volgens TorrentFreak slaagden de hackers binnen te dringen op de servers van een postproductiebedrijf, genaamd Larson Studio. De hackgroep zou al in gesprek zijn geweest met dit bedrijf over het betalen van 'losgeld' om een release te voorkomen, zo zei een van de groepsleden in een chatgesprek met TorrentFreak. Die gesprekken lijken echter geen resultaat te hebben opgeleverd.

Nu lijkt TheDarkOverlord zich te richten op de uitgevers. Onder andere Netflix is benaderd om geld over te maken naar de hackers. De hackgroep stelt verder dat het nog over veel meer videocontent beschikt, maar wat het precies heeft is niet bekend. TheDarkOverlord heeft in het verleden meer van dit soort hacks uitgevoerd, waarbij het na het stelen van informatie of content de bedrijven in kwestie probeert af te persen.

Update 12:11 uur: TheDarkOverlord heeft nu ook afleveringen twee tot en met tien van Orange Is The New Black online gezet.

Door RoD

Admin Mobile

29-04-2017 • 11:52

275 Linkedin

Reacties (275)

275
253
110
4
1
16
Wijzig sortering
Kom op Netflix! Niet betalen! Hou je poot stijf en bewijs dat je niet bang bent voor piraten omdat je een beter product hebt! We roepen al jaren dat het download-"probleem" weinig met geld te maken heeft en veel met gemak. Laat het zien!

Net flix is nu al het levende bewijs; zo'n beetje alles wat op Netflix staat is ook eenvoudig uit minder legale bronnen te halen. Het succes van Netflix is gebaseerd op het gemak waarmee je een show van Netflix naar je eigen TV toe streamt. Dat diezelfde content gratis op TPB staat kan de meeste klanten niets schelen, zolang Netflix makkelijker is in het gebruik.

Dan moeten ze wel niet te lang wachten, beschikbaarheid is ook een ding. Als er geen legale manier is om content te kijken voelen mensen zich ook niet bezwaard om het elders te halen. Netflix kan het dus maar beter zo snel mogelijk zelf online zetten en dit lek gebruiken als reclame (there is no such thing as bad publicity). Aangezien de serie over een maand zou uitkomen denk ik dat het wel een beetje naar voren te trekken is, Netflix zit toch niet vast aan uitzendtijden.
Als ze de show vandaag nog zouden publiceren, word het content van de hackers niks waard. Het zou de beste reactie kunnen zijn.
Er hangt een hele PR campagne achter, dus onwaarschijnlijk.
Deze hackactie is juist perfecte reclame. Maak daar gebruik van Netflix. Reageer met dank en publiceer het 5e seizoen direct.
Ik blijf me verbazen over de hoeveelheid berichten en de hoeveelheid berichten die dit goed praten onder de noemer PR / Marketing etc etc.

Dit is gewoon diefstal punt. Niemand wordt hier beter van. En dat zeg ik niet omdat ik al jaren in de markering & content zit.

Erger me er al vaker aan dat hier op Tweakers op de een of andere onderbuik downloaden rippen jatten gewoon gespint wordt naar een soort recht van consumenten.....

#manmanman
Dat gaan ze echt niet doen, dan zouden ze alles moeten gaan veranderen kwa reclames etc etc.
Niets doen is ook geen optie, dan wordt de serie gelanceerd in het illegale circuit en heb je ook een enorme tegenslag. Je moet dit ombuigen tot iets positiefs: bied de serie gratis aan, ook voor niet-leden. Dan heeft die hackersgroep niks meer en maakt een hele grote groep kennis met Netflix. De nieuwskanalen pakken zoiets vanzelf op :)
> Niets doen is ook geen optie, dan wordt de serie gelanceerd in het illegale circuit en heb je ook een enorme tegenslag.

Weet ik niet eerlijk gezegd. Als ik kijk naar mijn niet technische vrienden torrent bijna niemand meer. "streamen is makkelijker" zeggen ze dan.

Volgens mij werkt het systeem van netflix juist best goed, waardoor veel mensen nu gewoon netflix gebruiken, en series bekijken wanneer deze op netflix staan.
> Niets doen is ook geen optie, dan wordt de serie gelanceerd in het illegale circuit en heb je ook een enorme tegenslag.

Weet ik niet eerlijk gezegd. Als ik kijk naar mijn niet technische vrienden torrent bijna niemand meer. "streamen is makkelijker" zeggen ze dan.
Netflix heeft ook niks van hun klanten te vrezen natuurlijk, maar als ze mensen willen trekken met dit soort series als content is het jammer als die content in het illegale circuit al beschikbaar is (en dus door potentiële klanten al gezien) voor het bij je eigen content is toegevoegd ;)
Volgens mij werkt het systeem van netflix juist best goed, waardoor veel mensen nu gewoon netflix gebruiken, en series bekijken wanneer deze op netflix staan.
Dat doet het ook. Ik ben een tevreden Netflix-gebruiker, maar ik geef ook toe dat de hoeveelheid content voor mij echt niet toereikend is door alle exclusieve deals die de netwerken maken.
Totdat tijdens koffie blijkt dat de helft van de mensen in je vriendenkring de nieuwste afleveringen al gezien hebben, kan je niet meepraten en moet je nog een maand wachten tot Netflix ermee komt ...

Veel mensen kijken bepaalde series omdat mensen in de collega/vriendenkring dat ook doen en een gespreksonderwerp geeft. Veel mensen zijn schaapjesvolk.

De vraag is of deze groep groot genoeg is om voor Netflix schade op te lopen. Ik betwijfel of ze het erg merken, wellicht minder viewers van de serie als hij uitkomt, maar of het hun (potentieel nieuwe) leden zouden kosten? Denk dat het wel mee valt.

Desondanks zou ik het niet zomaar op zij schuiven. Zou wellicht interessant om ooit cijfers van te zien, zodat Netflix ook een dikke middelvinger naar de hackers kan opsteken zo van "We hebben je kompleet genegeerd, en we hebben amper iets gemerkt".
Thedarkoverlord is gewoon een Netflix medewerker. Episode 1 eerst publiceren en daarna tm 10 maar 11 12 en 13 achterhouden is geweldig slim :)
Denk het niet net 1 via via binnengehaald en zijn workprints oftewel er mist dingen of er staan dingen bij die wij niet tezien of tehoren krijgen.

Ik wacht gewoon rustig af op netlfix, want wil gewoon 4k :)

[Reactie gewijzigd door devil-strike op 29 april 2017 21:04]

Ook eentje gecheckt zijn workprints idd ook 576p SD niet de moeite waard voor die pak hem beet anderhalve maand die je nog moet wachten.
Hopelijk kan de FBI ze snel vatten.
Maar nu online zetten wel de plannen overhoop halen, maar beter dit dan online zetten.
Ik snap niet dit word bewaard met op toestellen die online zijn.
Tja zo gaat dat tegenwoordig, word allemaal via glasvezel naar de editors gestuurd en ben je gewoon vatbaar, denk dat je er weinig aan kan doen dan alleen zorgen dat je zo goed mogelijk secure bent.
Want? Toen OITNB al uit was, een week of wat , maakte ze bij verschillende events nog gewoon reclame voor alle nieuwe kijkers.
De early adopters hebben de show al wel gezien, maar voor nieuwkomers is de serie al lang begraven in de lijst met nieuwe content.
Juist door de niet-lineaire programmering kunnen ze gewoon met oudere series blijven adverteren.
Voor 90% van de eerste generatie NL kijkers was in 2012 de reden om Netflix te nemen dat je voor het eerst via je Apple TV makkelijk Breaking Bad kon kijken, wat al uit was sinds 2008.
Volledig eens met Capslock2000 dat het gemak van Netflix het downloaden overstijgt.

[Reactie gewijzigd door weeraanmelden op 30 april 2017 10:22]

En wat als ze nog met de ondertiteling bezig zijn? Dan wel nasynchronisatie in andere landen? Moet Netflix dan ineens van zijn geloof afstappen en geen wereldwijde release houden?
En dan alsnog toegeven dat ze bang zijn voor piraterij? Nee gewoon geen aandacht aan besteden.
Anoniem: 145867
@loki50430 april 2017 11:56
Precies zoals je zegt. Check comments bij piratebay. Alle episodes zijn in lage resolutie en "half" af zeg maar. Sommige episodes hebben niet eens geluid, enkel achtergrond geluid. En ga zo maar door.

Dit zijn gewoon Episodes die WIP zijn. Je kan ze veel beter bekijken via Netflix.
Anoniem: 310408
@-Moondust-29 april 2017 20:52
Deze hackactie is juist perfecte reclame. Maak daar gebruik van Netflix. Reageer met dank en publiceer het 5e seizoen direct.
Perfecte reclame voor tweakers. 90% van de klanten weet hier niets van en voor die mensen is de de marketing en reclame van groot belang. Netflix gebruikt deze series specifiek om hun eigen content te promoten. Daarnaast zijn er al voor kapitalen aan advertenties geboekt (veel in bladen die je niet meer kan veranderen), moet er vast nog wat gedaan worden aan ondertiteling, graphics etc.

Gratis aanbieden omdat je gechanteerd wordt door een stelletje criminelen? Dat zou wel de vreemdste oplossing zijn want na elke hack ben je de tientallen miljoenen die je geïnvesteerd hebt kwijt.

Ik hoop van harte dat deze criminelen opgepakt worden.
Ik vraag me af wat er zou gebeuren als ze dit gewoon compleet negeren, geen enkele reactie geven, doen alsof het niet gebeurd is. Bij de leak van de finale van Sherlock seizoen 4 viel dat namelijk op: veel mensen kwamen er pas achter dat dat gebeurd was toen de BBC er zelf iets over online zette. Dit is natuurlijk wel anders gezien de langere periode tussen leak en officiële release, maar er zullen voldoende mensen zijn die die serie volgen, maar niet per se het nieuws óver de serie volgen, of graag met gemak en legaal hun serie willen kijken (want torrents zijn niet voor iedereen makkelijk).

En ook belangrijk: tenzij dit seizoen opeens 10 ipv 13 afleveringen heeft, hebben de hackers niet het gehele seizoen kunnen bemachtigen. Dat geeft Netflix alsnog de optie om te wachten, omdat voldoende mensen graag het gehele seizoen in één keer willen kijken.
Volgens mij uploaden ze de overige bewust niet hoor.
De beschrijving van de torrent zegt: 'This is the remainder of the fifth season of "Orange Is The New Black" that we have to supply. Within, you'll find episodes one to ten'. Dat vertelt mij dat dat in elk geval niet het geval is.
Maar helaas zijn veel van die episodes allemaal work in progress. Wat ze dumpen is dus waardeloos voor de echte liefhebber.
Net zoals Cam versies van films uit een bioscoop. Dat wil toch niemand zien...
Daarnaast schijnt het ook lage resolutie te zijn en in .mov bestandsformaat.

Het is CRAP wat ze gestolen hebben.
Anoniem: 855731
@DoeEensGek29 april 2017 17:29
Het is ook nog maar de vraag of het al helemaal gereed is om te publiceren.
HBO staat er ook zo in en beschouwt het feit dat Game of Thrones al jaren de meest illegaal gedownloade serie is als een compliment én reclame. Eigenlijk zou Netflix die hackers dus dankbaar moeten zijn. Als ze toch gaan betalen, kunnen we het altijd nog verdedigen als advertising costs. 😏
Dat is inderdaad waar.
Want laten we eens eerlijk zijn, hoeveel mensen hier in België/ Nederland hebben een betaald HBO abbo?
Wss amper iemand.
Toch zit iedereen lustig mee te praten op forums over de aflevering, de avond nadat de aflevering live is gegaan op HBO.
Nadien kan je nog altijd de blu-ray collectie aankopen.
Hoe wil je uberhaubt in Nederland HBO gaan kijken? Dat zit diep verstopt in het TV abo van Ziggo. Als je daar geen klant bent is dat relatief diep in de buidel tasten voor dat handje vol bovenmatige series, 37 p/m is de goedkoopste combo die ik zo vlug kon vinden (start + movies/series XL). Dus ze zakken er maar mooi in.
Daar komt nog bij dat aardig wat mensen geen kabel kunnen krijgen en dus gewoon hbo niet kunnen krijgen. Tja, dan is het natuurlijk geen verrassing dat die content illegaal wordt gedeeld.
Stel ik zou GoT downloaden (vind er geen hol aan maar goed), dan ontneem ik ze misschien 1 miljoenste (of miljardste) inkomen, niet hun complete inkomen...

Mag het? Nee het mag niet! Maar we hoeven ook niet te overdrijven, en te doen of er nu mensen dood gaan van de honger door illegaal downloaden, we hebben het nog steeds over bedrijven die miljoenen of miljarden winst maken...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 29 april 2017 20:00]

Mag het? Nee het mag niet! Maar we hoeven ook niet te overdrijven, en te doen of er nu mensen dood gaan van de honger door illegaal downloaden, we hebben het nog steeds over bedrijven die miljoenen of miljarden winst maken...
Dus als de schade klein is en de benadeelde nog steeds winst maakt vind jij het ok? Dat is een opvallend standpunt want dan kan je bijzonder veel dingen tegen de wet doen zonder op je eigen moraal vast te lopen.

Het gaat niet om overdrijven maar om je iets toe eigenen waar je niet voor betaald hebt. Tegen de wet en zeker ook tegen mijn persoonlijk gevoel van gerechtigheid. Op welke wijze de content maker het ook wel of niet aanbied, er is nooit een reden om het zonder te betalen te downloaden.

Als je zelf zegt dat het niet mag is (de meeste downloaders vinden dat het wel mag) en alleen het feit dat er geen mensen van de honger dood gaan als argumentatie dient voor je voldoende is om het blijkbaar wel te doen heb je heel ander idee over een rechtsstaat dan ik heb. Met diezelfde redenatie kan je mijn hele huis leeghalen. Ik heb geld genoeg om alles nieuw te kopen dus wat is het probleem?
Volgens mij zegt hij nergens dat hij het oké vindt. Naar mijn interpretatie zet hij het bericht van ReneWouters in perspectief.
Nee, dat kun je nog steeds niet recht breien, maar om de schuld volledig bij de downloader te leggen? HBO is gestopt met het aanbieden van content in Nederland, alleen via Ziggo kan het nog ( exclusieve deal ). Je probeert mensen niet alleen tot premium betaalde content, maar ook naar een specifieke provider te duwen.

Wil je alleen GoT kijken? Dan moet je óf 120,- per jaar lappen of wachten op de blu-rays, andere alternatieven zijn niet mogelijk. Je snapt toch zeker ook wel dat het risico op spoilers bij GoT wel erg groot word als je een half jaar moet wachten op de blu-rays? ( buiten het feit dat blu-rays een stervend medium zijn, op een aantal kwaliteits puristen na ) Het gebrek aan legale/alternatieve aanbieders én de hoge prijs zorgen wel degelijk voor een toename in illegale downloads. Conclusie, kun je het goed praten? Nee, natuurlijk niet.. maar ze laten ook veel geld links liggen door conservatieve en beknellende constructies te bedenken.

Alsof iemand van provider gaat switchen om HBO of bijv. Formule 1 te kijken.. Ben niet voor niks weg gegaan bij @home >_>

[Reactie gewijzigd door quintox op 30 april 2017 00:00]

Ik heb meer morele problemen met andere dingen dan downloaden ja.

Als dit is wat belangrijk is op de wereld, dan zijn we ver weg. Niet dat de show mij zoveel boeit, er zijn genoeg series. En zoals al velen aangaven hier ook aangeven ben ik ook tegen exclusiviteit, of voor iedereen (multi platform bij consoles) of geen geld aan mij verdiend.
Mag het? Nee het mag niet! Maar we hoeven ook niet te overdrijven, en te doen of er nu mensen dood gaan van de honger door illegaal downloaden, we hebben het nog steeds over bedrijven die miljoenen of miljarden winst maken...

Van 1 druppel wordt je niet nat, van 100.000 druppels wel....
Wat een slechte reactie. Ik woon in een gebied waar je geen Ziggo kunt krijgen. HBO keek ik (betaald) via de schotel. Ziggo (Liberty Global) zat voor 50% in de joint-venture 'HBO Nederland' en trok de stekker eruit ten gunste van de eigen propositie.

Ik heb geen zin meer om Games of Thrones en Westworld te gaan 'jatten' maar baal wel enorm van deze situatie. Ik kan best goed begrijpen dat anderen hun toevlucht tot het minder legale circuit zoeken.
nee want die hebben dan ook geen supermarkt!

Daarnaast is wat ziggo doet gewoon koppelverkoop. Of op zijn minst machtsmisbruik. Maar ja als je de AFM maar voldoende geld toe schuift en geen PostNL of KPN heet dan kom je overal mee weg....
Als er helemaal niet meer aan eten te komen is doen mensen wel meer rare dingen, ze eten zelfs tulpenbollen en andere mensen op.
Eigenlijk zou Netflix die hackers dus dankbaar moeten zijn.
Het gaat hier niet over hackers het gaat gewoon om criminelen die bedrijven afpersen.

HBO is niet overal te krijgen en dus verschijnt er veel via allerlei site. Netflix is juist een voorbeeld van content voor een laag maandbedrag en overal beschikbaar.
"Overal beschikbaar"
Behalve dat alle content op netflix per land verschilt, en wanneer je met je betaalde nederlandse account naar het buitenland gaat (of een VPN gebruikt ivm een onveilige internetsituatie thuis) netflix je keihard in de steek laat in plaats van gewoon OF het lokale aanbod te laten zien OF het aanbod uit het land waarin het account is aangemaakt.

Ik snap dat het niet Netflix zn schuld is dat die content niet overal beschikbaar is, maar dat de filmindustrie dat keihard verpest. Dat is ook waarom ik het een beetje karma vind dat de filmindustrie zoveel geld misloopt door illegaal downloaden. Maar ik vind op zn minst dat Netflix daar een redelijke oplossing voor kan verzinnen, voor de mensen in mijn huishouden is het gewoon niet te gebruiken omdat onze router over een VPN loopt (groot studentencomplex).
"Overal beschikbaar"
Behalve dat alle content op netflix per land verschilt, en wanneer je met je betaalde nederlandse account naar het buitenland gaat (of een VPN gebruikt ivm een onveilige internetsituatie thuis) netflix je keihard in de steek laat in plaats van gewoon OF het lokale aanbod te laten zien OF het aanbod uit het land waarin het account is aangemaakt.
Een beetje tweaker zet gewoon zelf een vpn op naar z'n ouderlijk huis of een nederlandse vps....
Ik heb het dan ook geprobeerd met een nederlandse VPS, maar dat wordt net zo goed geblokkeerd. Het internet bij mijn ouders is te kansloos om een vpn naar te leiden.
Nederlands VPN werkt helaas niet. Ik woon in het buitenland en krijg ondanks dat ik een VPN verbinding op zet gewoon de lokale content te zien.
Laat je al het verkeer over de vpn lopen? De meeste VPN's laten bepaald verkeer (bv poort 80 en 443 het internet op en dns) by default niet over een vpn lopen.
Ik heb mijn eigen VPN server draaien in Amsterdam. Al mijn verkeer loopt daar overheen.
De contentleveranciers hebben bestaande contracten die ze niet zomaar kunnen negeren. Het zou natuurlijk erg raar zijn als een omroep hier een contract heeft om bepaalde series als eerste uit te mogen zenden en de leverancier levert het vervolgens vrolijk aan een ander bedrijf die in dezelfde regio actief is.

Ik neem aan dat jij dat soort dingen ook niet zal accepteren als het op jouw werk gebeurt.
Maar met dat soort contracten (die ze zelf per film/serie afsluiten) zorgen ze er wel voor dat een goed en legaal alternatief voor downloaden als netflix niet het succes heeft dat het zou kunnen hebben, en mensen nog altijd massaal downloaden.
"Overal beschikbaar"
Behalve dat alle content op netflix per land verschilt, en wanneer je met je betaalde nederlandse account naar het buitenland gaat (of een VPN gebruikt ivm een onveilige internetsituatie thuis) netflix je keihard in de steek laat in plaats van gewoon OF het lokale aanbod te laten zien OF het aanbod uit het land waarin het account is aangemaakt.
Met mijn Nederlandse account kan ik in het buitenland gewoon de lokale content aldaar bekijken (helaas niet de NL content, dat zou ik op zich liever hebben met mijn NL account).
Oh, In welke landen is dat dan?

Edit:
Misschien dat een VPN daar naartoe wel werkt

[Reactie gewijzigd door kingofkamikaze op 29 april 2017 21:31]

netflix je keihard in de steek laat in plaats van gewoon
Of je leest eerst de gebruikersovereenkomst en besluit dan of je die wel of niet wil accepteren. Klinkt alsof je dat een beetje vergeten bent en verrast bent dat NetFlix een probleem heeft met sommige VPN's (die van mij werkt prima trouwens). Ik denk dat dat zeker onder tweakers als bekend geacht moet worden.

Was je echt verbaasd of zoek je argumenten?
Ik woon hier al enige tijd, maar het is pas een x aantal maanden geleden dat netflix er bij mij mee ophield ivm de vpn.
Gezien het daarvoor gewoon werkte verbaasde mij dat wel enigzins ja. Uiteraard zag ik het vlak daarvoor al wel aankomen door een nieuwsbericht op tweakers dat netflix dit zou gaan invoeren. Maar as i say dat is al even geleden en sindsdien heb ik geen netflix account meer.
De meeste content is globaal beschikbaar. En zeker de Netflix series, zoals Orange Is The New Black. Voor zover dingen nog niet globaal zijn, wordt daar door Netflix aan gewerkt.
Daar kan netflix niet veel aan doen lijkt mij? Dat is aan de filmindustrie.
Toch wel. Ze sluiten nu zoveel mogelijk wereldwijde contracten af. Tenzij het om content gaat die echt alleen regionaal of lokaal aanslaat.
Netflix eigen content is overal beschikbaar.
Andere content daarvoor zul je ben de rechthebbende moeten zijn en dat is niet netflix.
Dat is precies wat ik zeg
Met als grote verschil dat die afleveringen 'getapet' worden en na de release van HBO illegaal online beschikbaar komen. En niet dat het hele seizoen maanden voor het via het officiële kanaal gekeken kan worden online staat. Dat is nogal een verschil!
Daarom zou Netflix er verstandig aan doen om het vijfde seizoen z.s.m. online te brengen, indien technisch haalbaar i.v.m. ondertitels e.d. Zelf ben ik trouwens pas halverwege het tweede seizoen. Wel gewoon braaf via Netflix. 😇
HBO stond erin maar is nu toch wel hard aan het optreden met dmca's en weet ik veel wat nogmeer, zoleuk vind hbo het dus niet meer.
Helemaal mee eens, de enige vraag is of de postproductie al af was. Dat soort dingen komen vaak op het laatste moment pas aan bod, dus als Netflix weet dat de gehackte content nog niet af was, kunnen ze net zo goed de postproductie de komende weken doorgang laten vinden en op het normale schema releasen.

Ik ben sinds ik Netflix heb ook niet meer zo geobsedeerd van het de dag na uitzending in de VS gelijk kijken/downloaden. Een enkele serie wil ik niet mee wachten, deze koop ik dan elders online, maar het kijkt juist lekker als het hele seizoen erop staat en je er geen enkele moeite voor hoeft te doen. Dat gemak is mij €9,99 per maand waard.
Illegaal downloaden is voor jou misschien vanwege gemak is, maar voir de meeste is het toch echt omdat ze niet willen betalen. Illegaal downloaden/kopieren gebeurt al zo lang. En de meeste die ik ken willen ook niet voor netflix betalen, want tja, het staat ook 'gratis' op TPB...
Of nog mooier als het niet mocht dan kon je niet illegaal downloaden... |:(
Dan moeten ze wel niet te lang wachten, beschikbaarheid is ook een ding. Als er geen legale manier is om content te kijken voelen mensen zich ook niet bezwaard om het elders te halen. Netflix kan het dus maar beter zo snel mogelijk zelf online zetten en dit lek gebruiken als reclame (there is no such thing as bad publicity). Aangezien de serie over een maand zou uitkomen denk ik dat het wel een beetje naar voren te trekken is, Netflix zit toch niet vast aan uitzendtijden.
Maar het ligt niet voor niets bij een postproductiebedrijf; de content is nog niet af. Van wat ik op TF lees zijn er nog wat audio en video glitches en is de kleurcorrectie nog niet uitgevoerd.
Je kan natuurlijk niet aan Netflix vragen een product te releasen dat nog niet de eindkwaliteit heeft.
Zoals iedereen hier, kan ik wel overweg met een download. Maar door de komst van Netflix ben ik lui geworden.

Waarom zou je nog de kleine moeite nemen om een serie te downloaden. In juni heb ik zonder moeite de serie op mijn scherm.

Enige voordeel van downloaden, iets vroeger de serie kunnen bekijken. Het nadeel iets sneller klaar met de serie, dus volgende keer langer wachten. Of ergens Netflix krijgt niet genoeg 'return on investment' en stop met de serie. (Met wat minder downloads zaten we nu naar seizoen 18 van Firefly te kijken :'( )
Netflix verliest er echt geen inkomsten aan als het illegaal te downloaden is. A, voor veel mensen te veel gedoe. B, het komt toch uiteindelijk wel op Netflix. C, oitnb is niet de enige serie waarvoor mensen netflix nemen of zich ervoor afmelden waarschijnlijk. En D, de meeste mensen zijn toch echt wel beschaafd genoeg om geduldig te wachten. Het is wat anders als het gewoon niet beschikbaar komt voor sommige mensen. Maar dit is een Netflix eigen serie. Geen gezeik met rechten. Natuurlijk zal Netflix niet betalen. Maar er rijst misschien wel de vraag tot welke content de hackers nog meer toegang hebben (gehad).
Kom op Netflix! Niet betalen! Hou je poot stijf en bewijs dat je niet bang bent voor piraten omdat je een beter product hebt! We roepen al jaren dat het download-"probleem" weinig met geld te maken heeft en veel met gemak. Laat het zien!
Dat wordt vaak gezegd, maar in de meeste gevallen is het gewoon een drogreden. Een van mijn collega's zei zelfs ooit, met een van verbaasdheid (of afkeer?) wervrongen gezicht:

"Je -betaalt- toch niet voor een spel? Zeker niet als het zo oud is?"

Ik had Neverwinter Nights 2 op GOG.com gekocht, helemaal gepatcht tot de laatste stand, met alle community fixes er al in om het te laten draaien op Window Vista of hoger, voor €5, in een sale... zelfs terwijl ik de originele CDs al thuis had liggen. Die €5 euro was het me gewoon waard om een versie ZONDER DRM, zonder afhankelijkheid van de (down zijnde) update server, en ingebouwde fixes te hebben.

Maar nee, hij deed zich de moeite om even een torrent te vinden, en triomfantelijk te kennen te geven dat je zo 'gewoon' 5 euro bespaart. Dat hij daarna waarschijnlijk een hele dag bezig is om alle officiële patches uit 2006-2007 te achterhalen, alle community fixes om het spel aan de gang te krijgen op Windows Vista of hoger, om nog maar te zwijgen van het feit dat hij niet eens zeker kan weten dat die torrent wel schoon is.... laat mij maar 5 euro betalen.

Als iets digitaal is (films, muziek, spellen, software), dan dient dat gratis te zijn, want anders is het te duur.

[Reactie gewijzigd door Katsunami op 30 april 2017 17:08]

Capslock2000 wat mij betreft verdien jij een +3 met jouw verhaal. Dit is precies hoe Netflix hier op zou moeten reageren.
Doe ff niet zo Emo.

Niemand gaat betalen, dat lijkt me logisch aangezien niemand kan verifieren dat deze hackersgroep het niet al heeft geshared met anderen, of heeft verwijderd.
Ik denk wel dat als mensen het eerder kunnen zien dat ze dat ook gaan doen. Zeker als Netflix het niet ook meteen online zet.
ook vraag ik me af wat hier legaal aan is: http://www.telegraph.co.u...es/?WT.mc_id=tmg_share_tw

is dit geen bewuste schade veroorzaken voor betreffende?
Haha. Die content staat gewoon op Netflix, maar hun navigatie is gewoon bar slecht. Netflix probeert ook altijd je te sturen naar bepaalde series, vooral als het eigen content is. Netflix is vaak 2 uur navigeren en 1 uur serie kijken :).
Een alternatieve navigatie naar content waar je gewoon bij mag op Netflix is natuurlijk gewoon legaal.
ik zit bij netflix nog steeds op the vampire diaries te wachten. Als ik alleen netflix zou gebruiken zou ik 1,5 jaar achter lopen en in een keer een heel jaar krijgen inplaats van elke week een nieuwe
Ik heb ook een abonnement op Netflix maar toch heb ik de seizoenen 4, 5 en 6 van de serie Grimm gedownload omdat Netflix nog maar bij seizoen 3 is. Als je perse bijna 3 jaar achter wil lopen ga ik het toch echt ergens anders halen.
Lijkt mij gewoon reclame. Doorgestoken kaart dus...
Geen reclame, als met dit wel zo zou doen zou het officele releases zijn en geen half gebakke series die van alles en nogwat mist.
En ook al downloaden ze het, het engiste waar netflix dan last van gaat krijgen is dat ze niet weten hoeveel daadwerkelijk het nieuwe seizoen hebben gezien, het geld van de abbo's krijgen toch wel. <3 Netflix
Alleen de reden die jij noemt is voor mij juist de reden waarom ik geen netflix gebruik.. dingen staan er niet tijdig op, verdwijnen of ze vallen niet binnen het aanbod.. Dan moet ik toch weer naar alternatieve manieren gaan zoeken voor bepaalde dingen.. Als ik naar 5 series kijk en ik kan er twee zien op netflix dan download ik ze allemaal wel.. teveel gedoe om eerst te kijken of ze het toevallig daar ook op hebben..
"how to install using console" op een shady Poolse prutswebsite. Ja, supergemakkelijk dit! Dat zie ik m'n familie en vrienden net zo makkelijk doen als een app downloaden op de telefoon :')
Nee, maar er zal vast wel een familielid of kennis zijn die er een beetje verstand van zou kunnen hebben. En met zo'n uitleg en het gemak van het invoeren van een enkele commando, is het niet moeilijk.
Sommige images hebben de addon zelfs standaard in de addon lijst zitten, wat het nog makkelijker maakt.

Helaas is Netflix niet officieel als addon beschikbaar op Enigma2 Images.
Anoniem: 855731
@ShakerNL29 april 2017 17:31
Misschien moet jouw werkgever jouw werk ook maar zo laten uitvoeren. Zonde van het geld, als dfat salaris wat hij aan jou moet geven. Of zie je dat dan toch anders?
Enige optie voor Netflix lijkt me om de content vervroegd te releasen.
Ik ben het hier mee eens. De hacker NOOIT betalen. Dat opent een deur die je niet wilt. Enige oplossing is dat ze zo snel mogelijk het seizoen uitbrengen. Daarmee beperk je de schade en zorgt dit er tevens voor dat de hacker buiten spel wordt gezet.

Ik vraag me alleen af of dit de enige serie is die de hacker in handen gekregen heeft. Mocht hij andere series in handen hebben gekregen, ben je natuurlijk verder van huis.

edit: ik vraag me overigens wel af of dit om de final-cut gaat, aangezien het gehackte bedrijf een post-productiebedrijf betreft.

[Reactie gewijzigd door Dannydekr op 29 april 2017 13:55]

Dit is nog niet volledig afgewerkt. Of de opnames op dit moment volledig achter de rug zijn, weet ik niet. Maar pakweg een week geleden waren ook de opnames nog niet volledig achter de rug.

Vaak zijn kleuraanpassingen, kleine CGI en de geluidsmix de laatste stappen van zo'n proces, maar de kans is groot dat het hier gewoon om een versie van Orange gaat waarbij beiden nog niet voltooid zijn.

En dat ze het nu zo snel mogelijk moeten uitbrengen, is makkelijk gezegd. Dan moet er waarschijnlijk nog heel wat gebeuren, en dat is ook een complex beslissingsproces.

De hackers claimen trouwens dat ze (veel) meer series in handen hebben gekregen ("We're calling you out: ABC, National Geographic, Fox, IFC, and of course Netflix, still.")
Dan is het echt zorgelijk, zeker omdat het niet eens om volledige content gaat. Ik begrijp dat men nu bij Netflix met de handen in het haar zit en ik vermoed dat het postproductiebedrijf wel kan opdoeken. Dit wordt een hele grote rechtzaak met alleen maar verliezers.
Zal voor het productiebedrijf allemaal wel meevallen, zeer vervelend dat wel, maar rechtzaken, nee..
Anoniem: 310408
@SuperDre29 april 2017 21:16
Zal voor het productiebedrijf allemaal wel meevallen, zeer vervelend dat wel, maar rechtzaken, nee..
auchhhh... nee.

Dit soort firma's zitten onder bijzonder zware contracten met enorme boete clausules. Als ik iets voor afwerking naar een firma stuur dan gaat dat altijd met een contract waarbij zij voor 100% verantwoordelijk zijn voor het mogelijk lekken.

Is me een keer overkomen. een productie (gold master) kwam op tpb terecht waarbij het duidelijk was dat zijn de enige bron waren (wij hadden die versie nog niet). Hun verzekering heeft een deel van de schade betaald maar vanaf dat moment konden ze geen verzekering meer krijgen en daarmee geen klanten. Ze waren met een paar weken dicht. Allemaal door een stupide configuratie fout in een enkel bestand.

Ik heb daarna een final production department intern opgezet trouwens. Niet zo goed en duurder. De klant betaald dat. De mensen die denken dat dit soort dingen niet prijsopdrijvend zijn leven in een schaduwwereld. Dit soort hacks kosten, hoe het ook afloopt, miljoenen. Netflix kijkers zijn de enige die dit betalen.
ik vind het op z'n zachts gezegd vreemd dat een interne afdeling duurder en minder goed is dan een volledig third party bedrijf met alle bijbehorende overhead
Dat heeft waarschijnlijk the maken met 'economy of scale'. De derde partij had waarschijnlijk meer klanten, en kon daardoor resources efficiënter inzetten.
Als het niet de final-cut is, dan heeft Netflix wel een probleem inderdaad. Hoop voor Netflix dat de meeste mensen op de kwaliteitsversie op Netflix zullen wachten.
Of niet. Dan downloden mensen t lekker eerst, moet je alleen oppassen voor spoilers.
Spoilers voor wat? Je kijkt alle afleveringen van seizoen 5, dan moet je (langer) wachten op seizoen 6
Spoilers voor wat? Je kijkt alle afleveringen van seizoen 5, dan moet je (langer) wachten op seizoen 6
Even begrijpend lezen voordat je reageert. Iemand die het niet download moet nu oppassen voor spoilers gegeven voor mensen die het wel hebben gedownload.
Dat moet sowieso. Als jantje 's morgens kijkt en pietje pas 's avonds dan loop je dat risico al. Dat is het nadeel van on-demand kijken en het releasen van hele seizoenen ineens. Maar dat is dan ook vrijwel het enige nadeel eraan.
Waarom? Het gaat om seizoen 5... mensen nemen niet 'voor een maandje' netflix. Dus ze zijn al klant of zouden het sowieso al worden.
En mensen die het alleen voor die ene serie doen zouden het ook gewoon downloaden, al dan niet over 2 maandjes.

Er zijn ook geen reclame inkomsten, dus behalve dat het kut is zie ik niet in wat hier nou zo erg aan moet zijn.

Gezien ik persoonlijk geen zin heb om nog langer te moeten wachten op een volgend seizoen wacht ik wel tot de formele release op netflix.

Ik verbaas me nu meer over de manier waarop dit soort dingen 'publiekelijk' toegankelijk blijven. Het kan toch niet zo moeilijk zijn om dit soort content een beetje te encrypten of desnoods offline te houden. Wat is er mis met een koerier die even een stapeltje dvd's vervoert... daar moet vast ook nog wel een paar duizend dollar budget voor zijn...
Inderdaad, wat een overdreven reacties. Netflix met haar handen in het haar, wat een onzin.

Mensen die het volgen door te downloaden, blijven dat doen, alleen zien ze het nu wat eerder.

Mensen die het via Netflix kijken en ook echt altijd wachten tot het voor hun regio beschikbaar is, zullen dat blijven doen.

Het is vervelend, maar Netflix hoeft helemaal niet plotseling te haasten en voor consumenten maakt het weinig verschil. Idd opletten voor spoilers. That's all.
Dat zei ik ook niet hierboven. Lijkt mij logisch.

Als Netflix doet alsof zijn neus bloedt dan heeft iedereen het echt wel gezien tegen de tijd dat zij het online zetten.
The loathsome giants? Zijn die gasten zo los van de wereld dat ze werkelijk denken de moral high ground te hebben? Dit zijn gewoon vuile criminelen, niets meer en niets minder.
Dit inderdaad. Bizarre gedachtengang hebben ze daar. Kan me niet voorstellen dat er enige vorm van moreel gedachtengoed achter zit, dit gaat puur om verdienen.
Het een sluit het ander niet uit, je hoeft geen heilige te zijn om een ander te veroordelen.
Een crimineel kan prima de 'moral high ground' hebben (wat ik overigens best een vieze term vind eigenlijk maarja).

Neem die film Going in Style bijvoorbeeld. Volgens de wet en het volk zijn ze gewoon criminelen maar toch kun je prima beargumenteren dat ze wel degelijk de 'moral high ground' hebben.

Crimineel zijn betekent enkel dat je iets hebt gedaan wat volgens de wet niet mag.
'De wet' echter hoeft helemaal niet goed of correct te zijn in de breedste zin van het woord, gezien 1. dat subjectieve begrippen zijn wanneer je ze toepast op gedrag en omgang van mensen met elkaar en hun 'eigendommen' en 2. dit varieert van plek tot plek en 3. mensen vaak helemaal geen benul hebben van wat 'goed' voor ze is (ter illustratie: vandaag de dag heerst nog steeds de illusie dat materiële 'welvaart' het doel van het leven is ipv gewoonweg gelukkig zijn)

In Saudi-Arabië bijvoorbeeld zou ik een crimineel zijn, ik ben immers Atheïst. Nog erger, ik zou niet alleen crimineel zijn ik zou zelfs gelijk zijn aan een terrorist volgens hun wetgeving.... Ik hoop toch echt dat je het niet erg vind als ik claim de 'moral high ground' te hebben ten opzichte van de Saudi koning welke deze wet ingevoerd heeft. :+

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 29 april 2017 12:15]

Mager betoog.
Afpersing is ook moreel crimineel. Niet alleen 'wettelijk'. En dat is dus precies wat er met 'moral highground' wordt bedoeld. Er kunnen natuurlijk mensen zijn die afpersing moreel gezien superieur vinden aan de principes van 'mijn en dijn'. Maar op die manier is alles recht te 'lullen'.
Zijn betoog gaat ook niet over degene die afpersen, mager van jou dat je dat blijkbaar niet door hebt, hij komt met voorbeelden waaruit ik niks anders kan concluderen dat hij gelijk heeft, lang niet elke crimineel zal de 'moral high ground' hebben, maar het is absoluut mogelijk (en dat is alles wat ie aangaf).
Wat crimineel is en wat niet zijn de meningen over verdeeld, ben ik met je eens. Lang niet alles wat als crimineel gedrag bestempeld word in bepaalde landen zou dat ook moeten zijn, zeker in gevallen waar het volk weinig of geen invloed kan uitoefenen. (Mijn mening)

Maar als we even terug gaan naar het geval in dit artikel vind ik zeker niet dat ze ook maar dicht bij een moral high ground komen, crimineel of niet.
Als ze nou zouden beargumenteren dat de abonneekosten te hoog zijn, en als ze zouden zeggen we gebruiken het geld wat we met afpersen krijgen om abonnees schadeloos te stellen als een soort robin hood actie.. nee dit is gewoon eigen gewin en wordt niemand beter van behalve zij zelf. Door afpersen verandert de situatie bovendien ook niet.

Pas als ze de content belangeloos gewoon beschikbaar stellen voor het publiek zonder afpersing kun je enigzins zeggen van ok ze proberen "goed" te doen (en dan ook pas nadat je aanneemt dat piraterij geoorloofd gedrag is in een geval als dit, zijn de meningen ook flink over verdeeld!)

En: waarom zouden zij geld moeten verdienen voor een hack en verdienen mensen die content maken het niet om betaald te worden voor hun werk?

Ik vind dat het gewoon om afpersing gaat en dat dit crimineel gedrag is zonder moral high ground.
Bovendien kan ik wel ergere bedrijven bedenken dan Netflix bij de term "loathsome giant".
Anoniem: 310408
@Ayporos29 april 2017 21:26
n Saudi-Arabië bijvoorbeeld zou ik een crimineel zijn, ik ben immers Atheïst. Nog erger, ik zou niet alleen crimineel zijn ik zou zelfs gelijk zijn aan een terrorist volgens hun wetgeving.... Ik hoop toch echt dat je het niet erg vind als ik claim de 'moral high ground' te hebben ten opzichte van de Saudi koning welke deze wet ingevoerd heeft. :+
Off topic en nonsense. Je kan als niet gelovige (of als gelovige van om het even welk geloof) gewoon naar SA zonder ter dood veroordeeld te worden als terrorist (dat doen ze daar nogal makkelijk). En ter bewijs, ik type dit vanuit Ryad waar werkelijk iedereen weet dat ik jood ben.

Overdrijving heeft nog nooit iets bijgedragen aan een discussie.
Waarom zou Netflix dit betalen? Hoeveel mensen hebben netflix alleen for orangeisthenewblack? Mensen die pirateren doen dat toch al. De rest betalen gewoon elke maand voor de subscriptie.

De makkelijkste oplossing zou dat Netflix gewoon vandaag het online zet. Maar mss komt dat niet uit met hun marketing plan.

[Reactie gewijzigd door jerkitout op 29 april 2017 11:57]

Ik zie het probleem ook niet zo. Er is denk ik maar een relatief kleine groep mensen die Netflix series gaat lopen downloaden als ze weten dat die binnenkort toch een keer uitkom. Als ik om me heen kijk bij vrienden, dan zie ik dat de meeste mensen tevreden zijn met hun Netflix abonnementje, en geen zin meer hebben in het gedoe van downloaden. Onder tweakers zal dit ongetwijfeld anders liggen :).
Heb dit zelf ook. Bijvoorbeeld de serie The 100 komt een week later op Netflix. Ik kijk liever een week later dan de moeite nemen om te downloaden.
Het lijkt wel of Tweakers met "ons" meegroeit. Want "we" (ikzelf ook) hebben allemaal een Netflix accountje en betalen liever een tientje per maand i.p.v. een avondje torrents te zoeken. Vroeger hadden we veel tijd en weinig geld te (willen) besteden, maar nu is dat precies andersom. Mooi, hoe dat werkt, ouder worden. ☺
Nee 'wij' ontgroeien de piraterij. Op een gegeven moment wordt tijd belangrijker dan geld.
Avondje torent zoeken? Dan doe je iets niet goed.
Zoek een goede en je hebt je serie binnen een paar minuten binnen.
Geen missende seizoenen of films waarvan vervolgdelen er niet zijn op Netflix.
Helemaal mee eens. Het aanbod is natuurlijk ook met ons meegegroeid.
Usenet abo en Sickrage. Geen omkijken naar, serie komt vanzelf binnengelopen zodra die uit is.
Denk dat dat wel meevalt. Beetje tweaker automatiseerd alles en laat een programma zoals Sonar al het werk doen.
Hij wordt oud en heeft waarschijnlijk moeite met het nieuwe gebeuren.
Ieder z'n hobby, maar ik kan weinig bedenken wat gebruiksvriendelijker en vooral sneller werkt dan Netflix. Ook vooraf plannen wat je wilt gaan kijken behoort daarmee tot het verleden. Maar ik wil je niet gaan overtuigen hoor en vroeger dacht ik er ook anders over...
Ik weet wel wat gebruikersvriendelijker en sneller werkt dan Netflix en dat is Plex. Heeft meer mogelijkheden en bevat al jaren opties die Netflix de afgelopen maanden mondjes maatjes heeft toegevoegd. Zolang series incompleet op Netflix zijn en de films/series na paar maanden verwijderd worden, zie je mij nog niet over stappen. Ook bepaal ik nu de kwaliteit en kan ik zelfs met de traagste internet verbinding nog mijn serie kijken.

Zelf heb ik ook best wel een flinke verzamelijk fysieke films/series en die zijn netjes gedigitaliseerd. Heb op mijn schrijven en films/series thuiskopieheffing betaald, dus delen met de Plex accounts van mijn vrienden is dan ook gewoon legaal :).

[Reactie gewijzigd door vali op 29 april 2017 22:05]

Valt dat niet buiten 'het vertonen binnen huiselijke kring' ?? :)

Maar goed, ik snap je idee wel. Aan de andere kant moet ik zeggen dat sinds ik Netflix heb vrijwel niet meer gedownload heb. Veel te veel gedoe, en qua kosten maakt het vrijwel niets uit. Wel balen dat het aanbod op Netflix niet compleet is. Dat kan nog wel verbeterd worden. Zou daar ook nog wel een paar euro per maand extra voor over hebben.
Als ik deze website mag geloven valt het er binnen. Zal ook wel mee te maken hebben dat het streamen van films/series m.b.v kodi niet illegaal is.
Het begrip 'huiselijke kring' wordt nogal strikt opgevat: het gaat hierbij echt alleen om familie en huisvrienden of een daaraan gelijk te stellen kring.
Thuiskopieheffing hebben ze afgeschaft aangezien het niet meer van deze tijd is. Uiteraard hebben ze de inkomsten niet stopgezet aangezien we het met zijn alle nog betalen....

[Reactie gewijzigd door vali op 29 april 2017 22:08]

Zelf heb ik ook best wel een flinke verzamelijk fysieke films en series en die zijn netjes gedigitaliseerd. Heb op mijn schrijven en films/series thuiskopieheffing betaald, dus delen met de Plex accounts van mijn vrienden is dan ook gewoon legaal :).
Het is legaal behalve op het kleine punt dat het niet als uitzondering op een inbreuk op het auteursrecht is opgenomen in de wet, sterker nog het is expliciet een inbreuk aangezien het omzeilen van beveiligingen op originele dragers een inbreuk is (29a), er ga er hierbij vanuit dat je legale bron iets is van na de tijd van onbeveiligde videobanden (dus ergens rond 1990) en dat je niet gestopt ben met digitaliseren na de invoering van artikel 29a (2003?).
Zolang de kwaliteit van Netflix nog achter loopt op wat ik kan downloaden, én het aanbod wisselend is blijf ik weg bij Netflix.
Werkelijk het énige nadeel is dat je op je download moet wachten (paar minuten max.).
Als Netflix mij een constante kwaliteit kan bieden én een ruim aanbod dan stap ik over. Maar als ik hier in Nederland naar het aanbod aan films kijk van Netflix dan word ik echt droevig...
Netflix maakt tegenwoordig echt uitstekende series, die alleen al zijn de moeite waard om een abbonnement te nemen, je kan een abbo van 12€ delen met 4 personen waar praat je dan over...
Er is altijd wel een excuus om je ethische en morele verplichtingen op zij te leggen.
Anoniem: 310408
@Wim-Bart29 april 2017 21:34
Er is altijd wel een excuus om je ethische en morele verplichtingen op zij te leggen.
Als je 'ik wil alles, wanneer ik wil, in de kwaliteit die ik wil, zonder DRM, voor de prijs die ik zelf bepaal, anders steel ik het wel' een moreel argument vind. Persoonlijk doet het me nog het meeste denken aan de woedeaanvallen van een peuter. Daar is ook geen enkele logica in.

Maar aangezien jij aan minnetjes kreeg zal ik ze ook wel krijgen. Een werkelijke discussie hierover gaan downloaders eenvoudig ujt de weg. Uitleggen waarom ze vinden recht te hebben op de files loopt niet goed af tenslotte. Jouw argumentatie en die van mij zijn paarlen voor de zwijnen.
Gemiddelde Downloader betaald stukken meer om goed te kunnen downloaden dan dat een Netflix account kost. Ik wil best ervoor betalen, maar niet hoe Netflix het aanbiedt.

Kijk bijvoorbeeld het bij de muziekindustrie aan toe gaat. Daar kan je met Spotify zowat alle nummers vinden, de albums worden compleet aangeboden en worden albums niet zo snel verwijderd.
Daar is ook geen enkele logica in.
Je moet je mening niet als feit neerzetten. Dat jij alles zwart wit ziet kunnen wij ook niks aan doen.

[Reactie gewijzigd door vali op 29 april 2017 23:17]

Inderdaad. Al laat aflevering 9 nu wel ontzettend lang op zich wachten :( die stomme seizoenspauzes altijd.

[Reactie gewijzigd door Arteron op 29 april 2017 12:10]

Is echt een topaflevering, episode 9.
Als je gehyped bent, is dat terecht. Ik kan niet wachten op e10, want 9 hyped je alleen maar meer voor e10, en dat had ik e01-e08 niet zo erg dit seizoen

[Reactie gewijzigd door thomas1907 op 29 april 2017 14:47]

Waar heb je die al kunnen kijken? Of gedownload dan?:p
Ik download ze omdat ik niet kan wachten, maar als hij beschikbaar is stream ik hem wel een keer op netflix (met geluid uit) terwijl ik wat browse oid, zodat ze wel hun verdiende "view" krijgen :P
Misschien IS dit wel hun marketing plan.

Gewoon alle episodes online zetten behalve de laatste, die ze dan op Netflix moeten zien.

[Reactie gewijzigd door Honytawk op 29 april 2017 14:20]

Reclame heb ik er al wel voor voorbij zien komen.
Niet toegeven... Zou gewoon het nieuwe seizoen nu al beschikbaar stellen.
Als ze het nieuwe seizoen beschikbaar stellen komt hij alsnog op usenet en/of torrents websites terecht.

Ze kunnen beter het losgeld houden en investeren in beter personeel om hun omgeving beter te beveiligen.
Als ze het nieuwe seizoen beschikbaar stellen komt hij alsnog op usenet en/of torrents websites terecht.

Ze kunnen beter het losgeld houden en investeren in beter personeel om hun omgeving beter te beveiligen.
1e ze gaat over Netflix, die kunnen bepalen wanneer ze iets beschikbaar stellen. Zij hebben er tot slot rechten op.

2e ze gaat ook over Netflix? Maar het is een extern postproductie bedrijf wat slachtoffer is geworden van een hack. Lijkt me niet dat Netflix de beveiliging voor hun moet betalen.

Het Postproductie bedrijf zal wel in een spagaat zitten en eventueel reputatie zullen ze ook wel enigsinds kwijt zijn.

Betalen; vast onproportioneel en het is af te vragen of dit een verdere publicatie voorkomt.

Niet betalen; dan wordt het gepubliceerd en zal de rechthebbenden (Netflix) not amused zijn.

Larson Studio heeft (denk ik) steken (beveiligingstechnisch) laten vallen - Netflix is de dupe. Sjah...
1e ze gaat over Netflix, die kunnen bepalen wanneer ze iets beschikbaar stellen. Zij hebben er tot slot rechten op.

2e ze gaat ook over Netflix? Maar het is een extern postproductie bedrijf wat slachtoffer is geworden van een hack. Lijkt me niet dat Netflix de beveiliging voor hun moet betalen.
Netflix is de gene die de grote klap krijgt als de serie vroegtijdig op straat eindigt.
Larson Studio is zeker geen kleine jonge en heeft inderdaad ergens op technisch gebied zijn steken laten vallen.

Als je in zee gaat met een bedrijf zou het geen slecht idee om krachten te bundelen en te bekijken hoe ze een hack de volgende keer kunnen voorkomen.

[Reactie gewijzigd door vali op 29 april 2017 12:27]

"Netflix is de gene die de grote klap krijgt als de serie vroegtijdig op straat eindigt."
Hoezo?
Omdat het nu eerder op straat ligt dan op netflix zelf, zelfs al zouden er mensen het gaan downloaden gewoon om het eerder te kunnen zien.. die gaan dan daarom toch niet hun netflix abo opzeggen?
Ik zie niet hoe netflix hier inkomsten zou door verliezen.

Als het nu niet over netflix ging, maar over een tvzender bv, die gaan minder kijkers trekken als een deel van de mensen het al elders gezien heeft en bijgevolg reclame inkomsten missen wegens lagere kijkcijfers.
Bij netflix betaald men een vast maandbedrag, hoe minder mensen er dan effectief streamen, hoe minder onkosten... maar de inkomsten blijven.
Ik doel niet op de gene die al account hebben, maar op de mensen die door reclame ala ' bekijk nu OITNB op Netflix' een account afnemen.
Ik zie niet hoe netflix hier inkomsten zou door verliezen.
Het is vrij simpel, bij de release van seizoenen van series als deze ziet Netflix normaal een stijging in het aantal abonnementen, blijkbaar trekt het dus nieuwe klanten.
En wie zegt dat de omgeving niet up to standards was? Omdat men gehackt is zegt dat nog niets over de beveiliging. Het zou ook gewoon via een insider zijn gegaan of via zeroday exploits. Er is ook een limiet wat je kunt spenderen aan beveiliging.
Ik zou mij eerder af vragen hoe het mogelijk is dat bestanden via WAN benaderbaar zijn. Mocht het zijn dat ze vanuit buiten af de Hack hebben uitgevoerd.

Uiteraard zijn er limieten qua beveiliging, maar net als bij je backup omgeving moet je dezelfde soort vraag stellen 'wat kost het als bedrijf qua schade als de desbetreffende data op straat ligt' . Als de schade hoger is als het beveiligen van de data doe je mijns inziens iets niet goed.

[Reactie gewijzigd door vali op 30 april 2017 10:23]

Ik vind het helemaal niet verwonderlijk aangezien tegenwoordig veel van dit soort werkzaamheden vanaf veel verschillende externe werkplekjen gedaan wordt.
De content komt toch in het illegale circuit terecht of ze nu of later releasen.
Dat is exact hetzelfde wat ik zeg maar dan iets anders verwoord..
Anoniem: 310408
@Dorank29 april 2017 21:35
De content komt toch in het illegale circuit terecht of ze nu of later releasen.
En je snapt niet dat het BIJZONDER veel uitmaakt of dat voor of na de release door Netflix is?
Keihard aanpakken.
Ik ben ook niet roomser dan de paus en download soms ook een aflevering/film hier en daar. (ondanks dat ik bij 3 streaming platforms lid ben....) Maar dit is moedwillig een bedrijf proberen kapot te maken voor eigen gewin.
idem.
De enige reden dat ik NF series alsnog download, is omdat ik niet overal in de gelegenheid ben om te streamen.
Niet elk netwerk is vlot genoeg om het 'fijn' te bekijken.

Het ik betaal, dus ik mag downloaden is niet rechtsgeldig, i know, maar ik wil dat risico best aangaan.

Videoland staat wel tijdelijk downloaden toe vanuit de app, mijn eega heeft regelmatig een serie of film in haar wachtrij staan, die ze dan kan bekijken.
Die hoef ik dan ook niet meer op te zoeken
Netflix breidt ook de mogelijkheden uit om series en films te downloaden in de app. Je kunt er al een paar downloaden om ze offline te bekijken, dit zouden er langzaamaan veel meer moeten worden.
Dat is wel het probleem. Het offline aanbod is echt nog veel te beperkt.
Sinds kort is het ook mogelijk om op Android, iOS en zelfs op Windows (Store) series en films via de Netflix app te downloaden. Deze kun je dacht ik 2 weken offline bekijken voordat je je weer moet aanmelden om ze te valideren.
Zie ook nieuws: Netflix voegt downloadfunctie toe aan app voor iOS en Android
Niet alleen de eerste episode, ook 2-10 zijn net online gezet door ze.


Marketing zal het niet toe laten, maar de beste actie had geweest om het al te releases en deze hackers te negeren.
Hoezo marketing zal het niet toelaten?

Die serie zit nog in (post-)productie bij Lionsgate, daar heeft de marketing-afdeling van Netflix niks over te zeggen.
Want Lionsgate heeft een marketingafdeling?
Ik neem aan van wel, maar dat doet er niet toe. Dit is sowieso een beslissing die niet op het niveau van een marketing-afdeling genomen wordt (of kan worden) en eerst en vooral afhangt van wanneer Lionsgate aangeeft dat het hele seizoen klaar is. Vandaar mijn vraag.

Ten eerste zit je met een serie die al gelekt is nog voordat ze klaar is. Maar daarnaast, wanneer die hele serie uitgebracht zou worden voor 31 mei, valt die nog onder het huidige seizoen, en dat zou bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de Emmy's. Dan zou Orange is the New Black twee seizoenen hebben die bij de Emmy's met elkaar concurreren.
Netflix heeft dus niet betaald. Alle afleveringen zijn gereleased :)
Maakt niet uit. Afleveringen schijnen crap te zijn / niet af / lage resolutie / zelfs zonder audio en ga zo maar door. :) Je moet wel echt niet van kwaliteit houden wil je dit zien.
Zelf kijken dan oordelen.
Ja, het is "SD", ja er staat teller in beeld, wel overal audio/maar geen idee of er veronderstelt "music-over" te zijn. In eerste aflevering niet gehoord. Wel intro/outro. Ik zou toch maar meeste OITNB topic vermijden :):)

Enfin. Een gegeven paard kijkt men niet in de bek... }:O .
Dit is gewoon afpersing en chantage. Mag toch hopen dat hier ook door de politie tegen opgetreden gaat worden, want dit is gewoonweg een misdrijf.

Het is in ieder geval te hopen dat de daders op de een of andere manier gepakt worden, en gestraft. Dit gaat zover over de grens dat het gewoon niet normaal meer is.
Zelfs als ze niet om losgeld hadden gevraagd was het nog steeds een misdrijf, want ze zijn zonder toestemming het netwerk binnen gedrongen.
En dan Netflix aanpakken wat ik niet geheel begrijp. Een partij die het gewoon goed voor mekaar krijgt. De eigen Netflix originals zijn van uitstekende kwaliteit ( Orange is the New Black, 13 Reasons why enz).

Betaal met veel plezier iedere maand 10 euro, en dit is niks minder dan crimineel gedrag wat bestraft moet worden.
Ook is Netflix 1 van de weinige diensten die erg lang VPN's toeliet.. nu helaas niet meer maar zij strijden wel publiekelijk tegen de geoblokkades.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee