BioWare schrapt bèta voor multiplayer Mass Effect: Andromeda

BioWare houdt in tegenstelling tot wat de studio eerder communiceerde, geen publieke multiplayer technical test van Mass Effect: Andromeda. Volgens het bedrijf is het schrappen de juiste beslissing nu het spel op korte termijn verschijnt.

Spelers kunnen de multiplayer van Mass Effect: Andromeda proberen bij het PAX East-evenement, maar er komt geen bèta voor gamers thuis meer, meldt BioWare op zijn blog. Op Twitter geeft producer Fernando Melo enige uitleg over de beslissing.

Volgens hem is het een lang verhaal, maar is de beslissing gerechtvaardigd, gezien de korte termijn waarbinnen het spel verschijnt. "Mass Effect: Andromeda-multiplayer heeft de uitgebreidste gebruikerstests gehad die we ooit hebben gedaan", voegt hij daaraan toe. Ook wijst hij erop dat er eerder dit jaar een alfatest gehouden is.

Hij toonde nog wel het scherm voor personageselectie van de multiplayer en beloofde in de komende tijd meer aan te kondigen. Mass Effect: Andromeda komt op 23 maart op de markt in Europa.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

02-03-2017 • 16:22

47 Linkedin

Reacties (47)

47
42
22
1
0
14
Wijzig sortering
Bètas die geschrapt worden doen bij mij anders wel altijd de alarmbellen rinkelen. Zo van: laten we de speler vooral niet laten weten dat functie X niet werkt voordat hij heeft betaald.
Gelukkig hebben we EA/Origin Access waar je vanaf 16 maart maar liefst 10 uur speeltijd krijgt ;)
Nu ook nog extra voordelig want je kan 24.99€ jaarlijks betalen ipv. 3.99€ elke maand. Dus prijs is bijna gehalveerd.

[Reactie gewijzigd door Koning Willy op 2 maart 2017 16:33]

Ik vind alleen het aanbod best klein van ea access. Veelal oude tot zeer oude titels, waaronder 3 verschillende fifa's van de vorige jaren (waar ik me haast niet voor kan stellen dat mensen die van fifa houden die nog veel spelen). Ik had liever een €5 optie gezien en dan dat we de nieuwste spellen mogen spelen (of een maand/2 maanden na de release).

Ik kijk erg uit naar dit spel, al ben ik er ook huiverig voor als ik kijk waar bedrijven de laatste jaren mee gekomen zijn. Vaak afgeraffeld of ontleed van een hoop functies waar EA heel goed in is. (Bijv. Simcity 4 vs 5, Sims 3 vs 4, battlefield 4 vs hardline) al deze games waren/zijn minder dan hun voorganger.
2.08€ (vanaf nu) per maand voor games zoals Battlefront (helaas zonder Season Pass), Battlefield 4 en Hardline beide Ultimate Editions, Mirror's Edge Catalyst, Need for Speed Reboot, Dead Space/Mass Effect/Crysis trilogies ga zo maar door?

Ik verwacht Titanfall 2 sowieso rond deze zomer en dan misschien Battlefield 1 eind dit jaar als het 1 jaar oud is.
Ik heb dan ook niet gezegd dat ik het te duur vond, maar vooral oud aanbod ;).

Gek genoeg is dat dus reden om gedownmod te worden (ik bedoel dus dat ik gedownmod wordt omdat ik vind dat het aanbod oud is en dat ik uitkijk naar mass effect alleen dat ik hoop dat het niet zo'n standaard ea fiasco wordt. Is schijnbaar ongewenst)
nou klein, zo goed als elk EA spel staat ertussen dat beschikbaar is voor Xbox (one )
enkel battlefield 1 en titanfall 2 nog niet wat logisch is aangezien deze nog geen 6 maand uit zijn ( dat is meestal de minimuum termijn op op de dienst gratis te belanden )
Maar daar is de assumptie al verkeerd, het is niet "gratis". Je doet eigenlijk gewoon huren op netflix stijl met het enige verschil dat het games zijn ipv films.

Ik vind het aanbod inderdaad niet geweldig want er staat 4x fifa op bijvoorbeeld. Het is voor niemand interessant om fifa 14 te spelen als ze ook 16 kunnen spelen en dat is dan ook wat ik bedoel met het aanbod is klein. Het aanbod is inderdaad redelijk, maar er staan meerdere soortgelijke spellen van een ander jaartal op (sportgames).
Sow, ik ga mijn abonnement aanpassen naar 24,99 jaarlijks! EA doet niet zo heel veel goed, maar EA Access is echt een prima dienst.
Yep, ik heb het sinds day one, jammer dat ik meeste games al had anders was het nog meer bang for buck voor mij geweest. :P
Dat is precies wat ik hiervoor dus bedoelde met oude content ;). Ik vind het zeker niet duur, maar ook totaal niet interessant aangezien ik de meeste spellen daarvan al in bezit heb. Als ze het echt interessant zouden maken zouden ze bijvoorbeeld mass effect eind mei via EA access kunnen aanbieden. Dat is dan toch 2 maanden na de release en dat maakt het abonnement ook interessant voor mensen die hun huidige aanbod al uitgespeeld of in bezit hebben.
hoe claim ik dat ??

Kan niets vinden in Origin ..

Heb wel gratis versie van mass effect 2 kunnen claimen.

Ah ik zie het al... Je hebt het over origin access (de betaalde dienst). Excuses te snel gereageerd.

[Reactie gewijzigd door Jvds1987 op 2 maart 2017 16:43]

Waarschijnlijk zul je eerst moeten wachten tot het spel uit is. En je zult een Origin Access abonnement moeten hebben.
zag het inderdaad alsnog maar je hebt inderdaad het betaalde abo nodig.
Dat is een beetje een ramp dat je alleen met creditcard betalen... Ik heb het er best voor over, maar alleen CC? Nou nee.
Nee hoor, je kan het ook gewoon met overschrijvingen doen. Zo heb ik het namelijk wel in ieder geval (moet alleen het abonnement weer een keertje stop zetten, had ondertussen de spellen die ik wel speelde beter kunnen kopen)
Klopt, het is wat verontrustend. Maar aan de andere kant: een bèta starten nadat je game al gold is gegaan en zo'n 20 dagen voor de release, heeft ook niet zoveel zin meer. Voor de release valt er toch niet meer veel op te lossen, mochten er problemen zijn, waardoor zo'n bèta meer een marketinginstrument zou zijn dan een technisch instrument (zulke nep-bèta's zien we ook vaker). Ook als stress-test is een bèta niet ideaal, omdat er flink minder spelers zouden zijn dan bij de daadwerkelijke release. Plus er is een alfa geweest, het spel kan gespeeld worden op PAX, en EA / Origin Access-gebruikers kunnen vanaf 16 maart beginnen met een trail-sessie van 10 uur. Dus echt geheimzinnig doet EA er niet over. Dit lijkt mij een geval van tijdgebrek en een veranderde planning.

Tegelijk doen sommige previews wel vermoeden dat de versie die zij speelden (single player, pre-release build) nog niet geweldig soepel draaide. Hopelijk pakt de day one patch dat aan.

Het devies is zoals altijd om te wachten op reviews en gameplay-video's van echte gebruikers, of de game zelf te proberen via EA Access / Origin Access. Dan weten we pas echt alle ins en outs.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 2 maart 2017 19:26]

Denk dat voor veel mensen die multiplayer niet eens hoeft. Die spelen het spel voor de single player ervaring en de MP is mooi mee genomen. Maar goed ik zelf kan niet wachten tot het 23ste is ben erg benieuwd!
Ik heb EA Access waar ik 10 uur gratis kan spelen, mij gaat het uitsluitend om de multiplayer. Welke modes, welke opties, snelheid, tijd, duur, 10 uur genoeg om te kijken of MP alsnog iets is, of ik laat de game links liggen. SP is al jaren geen ding meer voor mij.
Ik zei voor veel mensen dat geld natuurlijk niet voor iedereen. Maar goed als je MP games leuk vind dan is het zuur. Maar Mass Effect is van nature uit wel een single player spel waar multiplayer bij zit en niet anders om.
Inderdaad, multi-player ga ik waarschijnlijk niet eens aanraken. Bij deel 3 was het jammer genoeg een moetje, anders had ik het daar ook zéker niet gedaan.
Anoniem: 771731
@MN-Power23 maart 2017 16:13
De multiplayer was het mooiste onderdeel van me3, heb me daar gewoon 300 uur mee vermaakt ^^
Voor mij niet. Ik kocht ME voor het verhaal en ben nooit teleurgesteld. Zelfs niet met het originele einde van ME3. Ik vond de invloed van de voorgaande MEs een veel leukere invloed dan de mogelijkheid van multiplayer.
Tja, uiteindelijk heb ik het MP gedeelte van ME3 bijna net zoveel gespeeld als het singleplayer gedeelte. Was toch wel erg leuk om met wat vrienden een beetje te knallen.
Maakt in principe niet zoveel uit, zelf zal ik deze game voor de singplayer halen. Het feit dat een Beta minder dan een maand voor de release nog gepland stond is op zichzelf toch al een vreemd iets. Hoeveel kan je nog wijzigen aan zo'n grote game in 3 weken?
Beta is ook meer om te testen toch? Niet zo zeer om veel wijzigen te doen.
beta is tegenwoordig idd meer een veredelde demo.
Ligt er aan welke uitgever dat doet hoor, bij sommige uitgevers is een beta eerder een pre-alpha versie maar goed.
ja maar vaak heb je tegenwoordig beta's iets van 3 tot 4 weken voor release, dat zijn vaak wel demos meer dan beta
Niet aan de game an sich, maar dit betrof multi-player. Dus meer server-side testen, load, stress of balancing. Hoef je niet direct de game zelf veel aan te wijzigen.
Deze game heeft mijn inziens ook helemaal geen multiplayer nodig. Zitten fans van de game daar nu echt op te wachten? Ik alvast niet.
Als ik een potje online wil knallen, dan koop ik wel een battlefield o.i.d.
Blijkbaar wel. Als de fans er niet op hadden gewacht was dat uit de statistieken van deel 3 wel gebleken en hadden ze het nu achterwegen gelaten. Maar blijkbaar is de MP van 3 genoeg gespeeld om toevoeging ervan aan MEA te rechtvaardigen.
En toch hou ik het vertrouwen er in dat Bioware weet wat ze doen :) Zolang het maar bij launch allemaal werkt zie ik hier geen probleem. Ik koop de game overigens soweiso al ten eerste voor de SP, wat de MP te bieden heeft zie ik later wel als ik de game heb uitgespeeld.

[Reactie gewijzigd door raider009 op 2 maart 2017 17:01]

Oohh, wat jammer! Ik was ten tijde van ME3 juist een van de tegenstanders van de Multiplayer; ik was bang dat het 'ten koste' zou gaan van de SP en was er totaal niet in geinteresseerd, mits het geen pre-req zou zijn voor de SP. Toen er wel degelijk galactic readiness punten nodig waren vanuit de SP om het 'beste' einde te krijgen was ik behoorlijk teleurgesteld en ben ik als 'verplichting' de MP gaan spelen, met het vermoeden het niet zo bijzonder te vinden...

Boy, did I turn out to be wrong! Ik heb er echt honderden uren in gestoken met mensen (nu vrienden) die ik hier via GoT heb leren kennen, we hebben ons er echt zo ontzettend mee vermaakt, tot het punt dat het een beetje uit begon te sterven jaren later.

Had me daarom op de beta verheugd. Maar goed, dan gaan we wel gewoon lekker weer multiplayeren als de game uit is :) Looking forward to it, naar zowel de single- als multiplayer.

[Reactie gewijzigd door Gilraen op 2 maart 2017 16:55]

Ik heb uiteindelijk ook veel meer uren in de MP van ME3 gestoken dan de SP. Het was iets te beperkt ivm de map sizes en variety naar mijn mening, maar de coop gameplay en verschillende characters waren erg vermakelijk en rewarding.
Correct me if I'm wrong, maar volgens mij kan je ook de single player campagne in co-op mode spelen.

Ik zie veel mensen hier (terecht) reageren dat Mass Effect geen multiplayer nodig heeft. Dat klopt, maar multiplayer betekent dus niet enkel death matches of zoiets. Wellicht dat dit niet helemaal duidelijk is voor de meeste mensen.
Ik denk ook dat er veel mensen zijn die niet weten wat de MP van ME3 inhoud.

Als je echt de SP campaign van Andromeda in coop kan spelen zou dat echt fantastisch zijn!
Precies!

Maar het had op zich wel handig geweest als dat in een grote béta hadden kunnen testen. Laten we Bioware maar vertrouwen dat ze het goed getest hebben intern. :)
Ik was even blij want ik dacht dat ze de multiplayer hadden geschrapt, maar dit klinkt minder goed :(
Manveer Heir (top developer Bioware)

Racistische Tweet van Manveer Heir waardoor ik pissed werd en nu zijn werk boycot (als ik het echt wil spelen haal ik het nu 2e hands):

"White men hate being blocked on Twitter because it's the first time in their sad lives they've encountered someone not forced to listen".

Waarom alle blanken over 1 kam scheren en waarom leidt elke blanke een zielig leven?

Gelukkig wordt racisme maatschappelijk op grote schaal als ontoelaatbaar beschouwt.

Het probleem dat ik persoonlijk met racisme heb, is dat racisme tegenover blanken niet erkend wordt en zelfs massaal wordt weg gelachen.

En je hebt helemaal gelijk; Manveer is ook nog eens een SJW; en die hebben gaming de laatste jaren (kuch, kuch Anita Sarkeesian) al veel te veel onterecht in een kwaad daglicht gesteld.

[Reactie gewijzigd door Consoles4life! op 2 maart 2017 19:29]

Kijk, dat is nog eens opkomen voor je standpunten: ik gun Bioware niks want blah blah, om dan vervolgens te komen met "als ik wil spelen koop ik het spel wel 2e hands". Maakt dat dhr. Heir minder racistisch ineens? Koop het dan helemaal niet...
Racisme tegenover een hele bevolkingsgroep blah blah noemen!?

Duidelijk de quote niet gelezen in mijn 2 mrt post van 18:56.

Als jij alle blanke mensen over een en dezelfde kam scheert en zegt dat ze zielige leventjes hebben dan ben je idd een racist.

En dat van koop het dan helemaal niet dat maak ik zelf wel uit, als de game goed is zal ik 'em spelen maar een developer die racistisch tegenover blanke mensen is en alle blanken op een negatieve hoop gooit krijgt van mij geen ene cent.

Ik ben een gamer dus een goede game zal ik spelen maar dat is geen reden om iemand te steunen die mij op een zeer misselijkmakende manier als een minder mens ziet puur en alleen door mijn blanke huidskleur.

[Reactie gewijzigd door Consoles4life! op 3 maart 2017 10:35]

Oke, dus de developer is een racist, daar heb je blijkbaar flinke problemen mee (wat je goed recht is uiteraard), maar je zal de game wel spelen als hij goed is... Waar blijft je standpunt dan? Dat je de developer niet betaalt? Maar je speelt nog steeds een product van diezelfde racist, double standards?

Even voor de info, ik ben blank en het zal mij persoonlijk geen ene moer uit maken wat een of andere mafjoekel vind van het blanke ras, het is maar net waar je je druk om maakt. Zo snap ik dus ook niet dat er mensen zijn die zich druk maken over zwarte piet of een negerzoen.. Maar goed, ieder zijn ding..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee