Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 134 reacties
Submitter: robcoenen

Google brengt de vijfde en laatste ontwikkelaarspreview van Android 7 'Nougat' uit. Daarmee komen nu vrijwel alle benodigde systeemupdates beschikbaar voor ontwikkelaars op alle ondersteunde apparaten, waaronder verschillende Nexus-apparaten, Pixel C en het Android One-platform.

In de images van deze laatste ontwikkelaarspreview zit een emulator voor het doen van de laatste tests voor Nougat-apps, de laatste Android N-api's van api-level 24 en de laatste bugfixes en optimalisaties schrijft het ontwikkelteam op zijn blog.

Ontwikkelaars worden opgeroepen om updates na het testen met deze vijfde ontwikkelaarsversie zo snel mogelijk op de Play Store te publiceren, afhankelijk van de status van de projecten naar een alfa-, bèta- of productiekanaal.

Daarbij wordt wel opgemerkt dat apps alle wijzigingen in verschillende gedragingen van het systeem aan moeten kunnen, zoals de accubesparingsfunctie Doze, de splitscreenfunctie, schermzoom, wijzigingen in speciale machtigingen, Direct Reply en andere wijzigingen in het notificatiescherm.

Gebruikers die al meedoen aan het Android Beta-programma met de juiste apparaten krijgen de Developer Preview 5 automatisch binnen, anders kan daarvoor alsnog ingeschreven worden. Wanneer de nieuwe versie precies uit bèta komt, is niet bekend.

Android N Preview 1

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (134)

En nu maar hopen dat de fabrikanten snel gaan aanpassen voor onze toestellen.
Een aantal recente highend toestellen worden misschien nog geupdated, maar in de praktijk valt het updaten van het OS naar de laatste versie erg tegen (lees niet). Fabrikanten brengen nog steeds nieuwe (budget en midrange) toestellen uit met Android 5.0, Op een (snelle) updates naar de nieuwste Android versie zou ik niet rekenen.
Volgend jaar misschien, tenzij Nexus.
Vergeet de motorola toestellen niet, altijd super vlot met updates.
Valt tegen sinds dat lenovo de eigenaar is.

Daarnaast hebben ze sinds januari al geen security patches uitgebracht, ook lekker snugger.
Klopt, mijn eerste Android, een unlocked Moto X 2014 gekocht in februari j.l., draait op 6.0, patch level 1 november 2015. Vermoedelijk komen er ook geen patches meer. Lenovo holt de merknaam Motorola goed uit. Straks is Motorola niks bijzonders meer en kun je voor updates alleen nog bij Google onder eigen merk of de Nexus lijn terecht voor een redelijke verwachting van updates. Redelijk is voor tenminste de garantietermijn van het toestel sinds het op de lokale markt is. In mijn geval, ik weet de NL launch niet, uitgaande van wereldwijd zou dat zijn minimaal twee jaar na 26 september 2014. We zitten nu op 22 maanden en de support lijkt al bijna 7 maanden gestaakt.

Wat betreft Android N begrijp ik dat er er net als bij Windows een patch systeem komt waarbij Android gemakkelijker gepatched kan worden zonder de carrier erbij te betrekken door de radio firmware los te koppelen van de rest. Dus ik hoop, maar verwacht niet, dat Lenovo nog de update naar N geeft en dan Google voor de verdere patches laat zorgen. Hoe dan ook is dit mijn laatste Android voorlopig. Als het toch overal huilen is met patches, doe ik dat liever terwijl het platform prettig aansluit op mijn workflow.
Sorry man, maar dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren.
Nuttige toevoeging, waarvoor dank. Kan helaas je reactie niet modereren als nuttige toevoeging op het artikel.
Blijft wel steeds hetzelfde met Google zeg. Updates == nieuw apparaat aanschaffen. Consumptie en verspilling ten top.
Volgens mij gebeurt dit al jaren zo. Google brengt het eerst uit voor zichzelf aangezien ze zullen moeten aantonen dat het werkt en dan mogen fabrikanten daarmee gaan knutselen. En volgens mij als er een nieuwere Android uitkomt wanneer je telefoon meer dan een jaar oud is wordt de software door de fabrikanten vaak niet meer geschikt gemaakt voor die oudere toestellen.
Apple doet overigens anders, die pusht iedereen de laatste software update en na 3x updaten heb je het gevoel dat je op een Commodore 64 aan het werk bent.
Als je een c64 gebruikt met de juiste hardware had je niets te klagen in the good old days.. :) :)
Volledig off-topic:

Nu nog steeds niet, heb sinds vorige week mijn c64 weer uit het stof gehaald en ben er weer lekker mee bezig, ik denk zelfs na om een hardware upgrade te doen. Wil namelijk een sd2iec cartridge kopen om mijn diskettes om te zetten.
Ik quote eventjes een comment die ik gemaakt heb op Mizgala28:

"Nouuuuu, het heeft er meer mee te maken dat je eigenlijk het dubbele aantal NAND nodig hebt voor dit uit te kunnen voeren. Je moet namelijk een soort carbon copy hebben aan systeemgeheugen om alles om te zetten.

Het is een open systeem, het is net zo goed deel van android dat iedere manufacturer kan gebruiken.

Ze praten weliswaar in het artikel over hun eigen telefoons, maar ik denk dat de fabrikanten dit ook niet gaan doen om dezelfde redenen."

Het heeft dus niet zo zeer te maken met het feit dat Google wilt dat je een nieuwe telefoon koopt, maar meer dat het hardwarematig heel moeilijk gaat zonder de gebruikerservaring flink aan te tasten.

Daarnaast maakt het me persoonlijk niet zo veel uit dat ik iets langer moet wachten om te updaten, ik ben het zo ondertussen al gewend :) (al veel roms zijn geflasht op mijn nexus 5 :D)
Ik snap niet waarom Google daarop wordt aangekeken. Het heeft er toch vooral mee te maken dat elke fabrikant zijn/ haar eigen sausje over de software heen wil gooien.
En dat wil de fabrikant niet testen op oude toestellen. De telefoons met vrij kale software worden doorgaans best wel een tijd ondersteund en krijgen vaak ook een tijd lang nieuwe(re) versies van Android.
Tja, de ondersteuning van mijn toestel, een Moto X 2014, lijkt al gestopt. (november 2015 laatste update) Dat toestel is nog geen twee jaar op de markt en draait bijna pure Android..De aanpassingen van de fabrikant zijn minimaal, het toestel is recent en toch geeft Lenovo (Motorola) klanten de vinger. 14 maanden updates is een lachertje.

Waar Google erbij betrokken wordt is dat de updates blijkbaar nieuwe hardware eisen, tot er een custom ROM komt en blijkt dat het merendeel van het OS daar niets mee van doen heeft en vrijwel alles gewoon mogelijk is. Er zou dus prima een update uitgebracht kunnen worden die ook werkt op oudere apparaten. Dat ze dat niet doen voor Nexus apparaten valt niemand anders aan te rekenen dan Google zelf.
Nee hoor, het heeft er niet mee te maken dat het niet werkt, maar dat het voor Google niet te doen is alle verschillende apparaten/ hardware hiermee te testen.
Dat doet de fabrikant, of zou de fabrikant moeten doen. Immers, als een telefoon werkt met Processor A, en geheugen B en een andere telefoon met Processor B en geheugen A, wil dat dan ook zeggen dat het ook goed werkt met de combinatie van Processor B en geheugen B? Waarschijnlijk wel, maar er worden geen garanties afgegeven. Dat is aan de fabrikant, die daardoor ook moet zorgen dat de software op alle te updaten toestellen correct functioneert.

Als fabrikanten nu een max 2 toptoestellen, 2 budgettoestellen en 2 midsegment toestellen maken / leveren, dan is het te overzien maar met alle verschillende varianten op toestellen met allerlei afwijkende hardware is er ook vaak geen beginnen meer aan.

Maar Google aankijken omdat Fabrikanten niet willen testen en daarom updates niet uitbrengen voor hun telefoons, waarbij ze hopen/ verwachten dat je wel en nieuwe koopt?

Kijk simpel gezegd eens naar de Hardware van een Nexus toestel vs andere toestellen, er zijn heel veel toestellen die vergelijkbare/ dezelfde processor e.d. hebben en prima moeten werken met de nieuwe Android versie. Custom roms worden uitgebracht en het werkt allemaal prima op die toestellen. Het is daar echt niet Google die de update tegenhoudt, maar de fabrikant van de toestellen. Als Google de software naar alle toestellen zou pushen en het werkt niet meer/ niet correct, wordt Google door de fabrikant aansprakelijk gesteld. Dat is een constructie die je niet wil als softwarebouwer. Je geeft garanties op bepaalde hardware, omdat e.e.a. daarmee is getest.
Oftewel Google komt met iets wat alleen op hun eigen telefoons gaat werken.

Wat een verassing (not)
Nouuuuu, het heeft er meer mee te maken dat je eigenlijk het dubbele aantal NAND nodig hebt voor dit uit te kunnen voeren. Je moet namelijk een soort carbon copy hebben aan systeemgeheugen om alles om te zetten.

Het is een open systeem, het is net zo goed deel van android dat iedere manufacturer kan gebruiken.

Ze praten weliswaar in het artikel over hun eigen telefoons, maar ik denk dat de fabrikanten dit ook niet gaan doen om dezelfde redenen.
Wat betreft Android N begrijp ik dat er er net als bij Windows een patch systeem komt waarbij Android gemakkelijker gepatched kan worden zonder de carrier erbij te betrekken door de radio firmware los te koppelen van de rest.
Even ter verduidelijking, waarom moeten er radio firmware bij iedere update, geupdate worden?
Dat hoeft niet voor de radio, maar als een update voor het systeem alleen kan inclusief radio, dan moet ie er bij. En Google heeft niet van alle telefoons en carriers de juiste firmware bij de hand. Dus lopen updates via de carrier die er dan vaak niets mee doet.
Dat zal er van af hangen welk model je hebt. Ik heb nog een update voor 5.1 t/m april gekregen (in mei of zo). Moto G 4G (1st gen), deze was later geÔntroduceerd dan de andere 1st gen toestellen.
Een nieuwere versie dan 5.1 (Lollipop) komt er echter niet voor dit toestel.
Nou...
Moto X misschien, Moto E zeker niet.
Moto G 3rd edition is altijd razendsnel geweest.. ik moet dan praten uit me eigen ervaring misschien en niet over alle motorola smartphones.. :p
Op welk patch level zit je?
de wat? staat allemaal niet op mijn telefoon.

pat6ch level 1 januari 2016, denk dat je dat bedoeld

[Reactie gewijzigd door flexity op 18 juli 2016 22:05]

xda-developers.com
Al een half jaar geen security updates dus, dat is fraai..

Wel 6.0.1 of nog 6.0?
Volgens mij nog 6.0 terwijl elders 6.0.1 al uit is potverdorie.
Ik heb ook een Moto G3, en ik zit op 1 maart 2016, Android 6.0.1.
Ik zit met mijn patch level op 1 maart 2016
Ik ook en op 6.0.1 op mijn moto 3g
Ik op juni met mijn Xiaomi Redmi Note 2
Eerste generatie Moto g met Android 5.1, maar wel patch level maart-2016
Wellicht dat de Moto E 2016 in sep a.s. al Android N/7.0 meekrijgt *fingers crossed* :9~
Na de Nexus toestellen was LG met de G3 de eerste met de updates. Het jaar ervoor ook binnen een maand met de G2..
Dus wat snelheid van updates betreft is er een verbetering ten op zichte van de jaren ervoor.
Nexus 6P hier, kan niet wachten op nieuwe Android!
Deels goed, deels niet het is toch belachelijk dat na 7 Nexus generaties je nog steeds je moet afvragen of je als niet Nexus eigenaar een update krijgt.

Ik had vroeger een Nexus, heerlijk om altijd een update te krijgen helaas beviel de 5X mij niet en de 6P was te duur dus deze keer geen Nexus voor mij.
Tja, is allemaal schuld van de fabrikanten en hun skins die constant aangepast moeten worden.

Op een gegeven moment hebben ze daar geen zin in (kost teveel geld) en bieden ze geen ondersteuning meer.

Vandaar dat een Nexus apparaat de beste oplossing is in dit geval.
En daarom zou Google als de maker van het OS eisen moeten stellen aan het update beleid, als ik een HP of Acer laptop koop krijg ik ook gewoon Windows updates die Microsoft verspreidt, zo zou Google ook moeten handelen om het update beleid te kunnen verbeteren.
Dat heb je gelijk in alleen gaat die vlieger voor smartphones niet op.

Een HP of Dell laptop doet niks aan het uiterlijk van Windows waardoor MS elke optische wijziging kan doorvoeren die ze willen.

Zodra er interne wijzigingen zijn (drivers etc) is het hetzelfde verhaal als bij smartphones. Te oud dus niet winstgevend geen nieuwe drivers...

Helaas
Krijgt de Nexus 5 de update naar Nougat eigenlijk ook? Of alleen de nieuwere Nexus modellen?
Ik dacht dat de ondersteuning 2jaar bedroeg, maar als de Nexus 5 geen 7 update krijgt dan zullen er genoeg roms zijn die dat wel doen, elementalx draaide altijd erg goed op mijn 5.
Lang leve Nexus idd :) :)
Ik denk dat dat niet geld voor oneplus. ( de 3 dan )
Van update 6 naar 7 is een UPGRADE. Geen UPDATE. Features in plaats van beveiligings updates. Dus het is een extra.(o.a. linux kernel verhogen etc) Dit betekend dat OEM's daar op kunnen in spelen als selling point. Het is geen vereiste. Beveilingsupdates zijn updates geen upgrades.

Maar dan is het nog jammer dat OEM's niet beter hun best doen. Het zou echt een selling point moeten worden. Op de verpakking zo van: 2 jaar Update support. Of 3 jaar update support. Maar goed.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 19 juli 2016 07:37]

True. En over het feit dat een upgrade niet support wordt, kan worden gedebatteerd. Echter, de update support is (bij de meeste fabrikanten) matig tot slecht. Daardoor lopen de opmerkingen hiervan door elkaar.

Als het zoals Windows was en alle Androids zouden een update krijgen, dan zouden er (denk ik) minder mensen klagen dat ze geen upgrade krijgen en de terminologie minder door elkaar lopen.
Ook bij Windows Phone heeft ook nog geen "jaren" trackrecord opgebouwd. Het is puur speculatie. Ze gooien elke keer alles over de boeg. WP7 ging niet naar WP8. WP8 heel veel mobieltjes gaan niet naar W10M. Dus ook daar hebben ze nog geen trackrecord. Ze zeggen wel maar de praktijk heeft nog niks uitgewezen.
Ik zit juist te wachten tot ze dat een keer niet doen en gewoon rechtstreeks doorpushen O-)
Baal er nog steeds van dat mijn Nexus 4 niet meer meedoet sinds Android 6. Laatste update was 5.1.1, maar de telefoon is nog steeds snel zat.

Android N zou prima draaien, en de levensduur dus nog een mooi stuk verlengen.

[Reactie gewijzigd door Jape op 18 juli 2016 21:41]

OfficiŽle updates blijven een structureel probleem bij Android. Mijn huidige OnePlus one is het toestel waarvoor ik de langste ondersteuning tot nu heb mogen ontvangen (20 maanden). Het Nexus toestel daarvoor slechts 11 maanden. Een reden te meer om weg te blijven bij de high-end modellen en vooral niet teveel te betalen zodat je vaker een nieuw toestel met veiligheidsupdates kunt aanschaffen.
Uhm, een nexus 4 heeft Android 6 alleen niet. Maar die telefoon is 3.5 jaar oud (nov 2012), vind ik absoluut acceptabel. Heb de Nexus4 net vervangen door een 5X, omdat ik wel weer eens iets anders wilde, maar niet omdat die telefoon met niet meer beviel.

De Nexus 7 2013 draait bijvoorbeeld wel Android 6. Juist de ondersteuning van Nexus toestellen is heel goed en lang.
Waarom zou dat lang genoeg moeten zijn? Windows krijgt toch ook jarenlang veiligheidsupdates? Het is niet zo dat Android onkwetsbaar is. Bovendien gaan we steeds meer met onze telefoon bankieren, dus veiligheid is super belangrijk. Het miljardenbedrijf Google heeft zat geld en mensen om een handjevol telefoons (want na al die jaren zijn het nog steeds maar een paar Nexussen) te onderhouden. Ik hoef niet per se Android 7, maar veiligheidsupdates krijg ik ook niet meer, en dat is wel kwalijk.

Bovendien blijkt hieruit dat ook Google fragmentatie maar belangrijk vindt tot het moment dat ze er mee weg denken te kunnen komen. Lekker voorbeeld voor de rest.
Google brengt de updates toch gewoon uit? Anders zou Nexus ze ook niet krijgen. Probleem ligt voor een groot deel bij andere partijen.
Mijn Nexus 4 krijgt al heel lang geen maandelijkse beveiligingsupdates meer. En ja, ik weet dat dat een oude telefoon is, maar dat is dus mijn punt: mijn oudere laptop met Windows krijgt nog wel dat soort updates, en beide worden gebruikt voor internetbankieren. En voor Microsoft is het een stuk moeilijker om updates te maken voor de miljoenen configuraties pc’s dan het voor Google zou zijn voor een handjevol Nexussen.
Bij Windows is er ook geen (of iig amper) relatie met de hardware. Een bepaald OS wordt tot een datum ondersteund, op welke hardware het draait doet er niet toe.

Maar idd, een Nexus 4 is pas 3,5 jaar geleden uitgebracht (oftewel veel telefoons zijn een stuk jonger nog) en dat is wat kort. Ik zou een jaar of 3-4 na stoppen van de productie een stuk fatsoenlijker vinden. Dat telefoons maar 2 jaar meegaan is ook niet meer van deze tijd.
En dat is dus een ontwerpfout in Android. Velen houden er van om MS te bashen en hun WP blijft een onbelangrijke speler, maar het wordt wachten op een grote infectie op Android vooraleer het bij Google ťcht zal gaan dagen..
Een Windows licensie is dan ook een stuk duurder he.
Een Windows licensie is dan ook een stuk duurder he.
goedkoper dan 0 euro kan niet hť?
Nou ja, Google's Android versie is niet gratis voor OEMs.
Je sprak over de windows licentie toch? WP licenties zijn "gratis" afaik.
Nou, ik vindt 3.5 jaar nog helemaal niet oud om dan al geen complete upgrades meer te ontvangen, zeker als het apparaat het met gemak aan kan...
Oke fijn. Noem eens een mobiel op die meer dan 3.5 jaar updates heeft gekregen. Is wel handig om te benoemen als jij er blijkbaar zoveel weet op te noemen. (Met trackrecord graag geen beloofde sprookjes van fabrikanten)
Lezen, ik zeg niet dat die er zijn, maar ik zeg dat ik een mobiel van 3.5 nog helemaal niet zo oud vindt als ze nog steeds goed meekunnen, en zeker huidige mobieltjes kunnen lang mee.. Dat JIJ elk jaar een nieuw mobieltje zou willen, wil nog niet zeggen dat oudere mobieltjes ineens waardelois zijn...
Ik durf het als Android gebruiker bijna niet te zeggen maar bv een iPhone 4s? Stamt uit oktober 2011 en kan nog het huidige iOS 9 (2015) draaien. Dat zijn ondersteuningsperioden waar ik alleen maar van kan dromen. Uiteindelijk betaal ik wel een stuk minder (in ruil voor een kortere ondersteuning) maar het blijft jammer dat Google er niet op eenzelfde wijze mee omgaat.
Dan is Apple gewoon de winnaar. Klaar. Ik hoop dat mensen gewoon meer kijken naar de OEM's welke betere support leveren. Zodat de OEM's inzien dat het een goed verkoop argument is en hier dus garanties voor gaan afgeven.
Terwijl de N7 uit 2012 met 4.2 nogwat erop niet vooruit te branden is.
Een Nexus telefoon was (is??) nooit direct te bestellen. Dit betekende voor de Nexus 4 dat je deze pas begin 2013 kon aanschaffen. Met de laatste update in begin 2015 is de ondersteuning maar maximaal 2 jaar geweest, en dat voor een toestel dat dik boven de 400 euro heeft gekost. Sinds de laatste update heb je, afgezien van wat updates vanuit de Playstore geen patches meer gehad voor de android kernel. Er zijn onderdelen binnen Android die Google niet kan bijwerken vanuit de Playstore.
Vwb beveiliging is dit dus een ramp en vergelijkbaar met Windows zonder updates. Telefoons worden steeds meer een vervanger voor de PC en zaken als bankieren en mobiel betalen lopen een risico zonder voldoende ondersteuning van Google.
Google is beter met het bouwen van zoekmachines en minder goed in het ontwerpen en onderhouden van een OS.
Los daarvan op je OPO mag je van Oneplus volop knoeien en binnen garantie er een android N versie opknallen.
heeft alleen ontzettend lang op zich laten wachten (LolliPop en Marshmallow al helemaal)... Ik heb hem toen aangeschaft door de verwachte snelheid waarmee CyanogenMod OS geupdate zou worden maar die fout maak ik niet weer :(
Ik ben dan ook van mening dat je beter een custom rom op een oneplus draait ipv te wachten op de officiŽle kanalen. Dat wachten kies je zelf voor.
Dat is uiteindelijk ook wat ik heb gedaan... Maar dat is ook wat ik de afgelopen 5 jaar heb gedaan op al mijn toestellen, en waar ik ondertussen ook een beetje genoeg van had... En daar had je dan een toestel die standaard met mijn lievelings ROM verkocht gaat worden, incl updates van diezelfde partij !
Het beste van beide werelden, juist een unique selling point, en wat verneuken ze vervolgens ? Inderdaad, de software updates die later uitkomen dan bij Samsung, Sony en dergelijke....
Een heuse teleurstelling.. En natuurlijk kan ik altijd nog teruggrijpen naar een custom rom maar dat kan ik op meerdere hardware platformen en dan is opeens een Samsung minstens net zo aantrekkelijk...
Als je een telefoon koopt die al meer dan een jaar uit is heb je inderdaad maar 11 maanden updates.
klopt maar ik vind dat voor alle software/ hardware support zou moeten gelden:
minstens 2 jaar support na laatste productie.
Bvb (fictieve waardes) nexus 4 verkocht van 03/2009- 05/2011 => updates tot 05/2013 en niet 03/2011 zoals nu het geval is.
Zelfde geld voor windows. Win 7 support zou moeten eindigen 10 jaar na het uitkomen van W8.0. Tot dan had je namelijk geen andere keus en zou je toch een deftige termijn moeten krijgen. Nu brengen ze 8 jaar later pas een nieuw OS uit en stoppen ze 2 jaar later de support van het vorige OS al.
Misschien dat 10 jaar dan wat te lang is, maar 5 jaar vind ik niet overdreven. Zeker niet omdat dit in veel productie en operationele dingen gebruikt wordt.
Productiedatum is ook niet hetzelfde als verkoopdatum.
Nee klopt maar Motorola kan bijna nooit de laatste verkoop datum weten.
Maar weet wel dat ze een toestel x maanden geproduceerd hebben.

Maar het lijkt mij alvast een vee eerlijker criteria dan lanceringsdatum. ook omdat er soms nog een paar maanden tussen de aankondiging van en effectief beschikbaar zijn in de winkels ligt.
Dat helpt niet zo, hoe het in Androidland tegenwoordig werkt is dat er geen continue productie is van toestellen, een fabrikant maakt een inschatting van de verkopen, bouwt in 1x een batch van X miljoen, en verkoopt die over een periode van 1-2 jaar uit. Is de vraag bij de lancering overweldigend hoog dan wordt er direct een extra lading gebouwd, maar zelfs dan is de productieperiode nooit langer dan een paar maanden.
Een kleine nuancering is wel op zijn plaats: het toestel kwam uit in november 2011 en was pas december voor het eerst te koop in Nederland. In mei 2012 heb ik hem aangeschaft mede met het foute idee dat je altijd goed zit met "updates". In april 2013 heb ik de laatste update gehad naar 4.3. Google hield zich "netjes" aan de 18 maanden support periode en ik koop nooit meer een Nexus. Ik begrijp niet dat mensen altijd zo lovend zijn over de "updates" van de Nexus telefoons.
Ik heb met mn Nexus 5 (heb m bijna 2 jaar) nog steeds updates. Die telefoon bestaat ook al bijna 3 jaar
Lijkt mij dat er genoeg custom roms zijn die dit oplossen?
Vast wel, maar aangezien de hardware nog snel genoeg is (ongeveer even snel als bijvoorbeeld een snapdragen 400/410 die nu uitgeleverd worden) is het erg jammer dat er geen updates meer komen. Windows kan het wel, waarom kan het dan op Android niet.

Customs roms is allemaal leuk en aardig voor de handigere gebruikers, maar veruit het grootste deel van de mensen heeft geen idee dat ze bestaan, laat staan hoe ze ze moeten installeren.
Nexus 4 is stuk, nu een Nexus 5. Helaas krijg ik nu dus wel android 6, maar gaat 7 alsnog aan mijn neus voorbij...
Eigenlijk bizar dat de reacties op een nieuwsbericht over een nieuwe Android versie maar gaan over ťťn ding: Of je toestel de update krijgt of niet...

Het overschaduwt compleet het enthousiasme voor een komende major release.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 19 juli 2016 14:27]

Waarom is dat bizar? Het lijkt me een heel relevante vraag als de update de moeite waard is. Ik zou er ieg nooit een nieuwe telefoon voor aanschaffen zoals je dat wel vaak ziet gebeuren.
Niet bizar, maar wel tekenend voor het OS.
ik hoop dat oneplus andriod 7.0 snel naar de oneplus 2/3 brengt. nij de oneplus 2 moest ik wachten tot eind mei. alle andere fabrikanten hadden de update binnen een half jaar zonder bugs.
Oneplus x heeft m nog steeds niet ;) Verwacht niet dat ze oudere platformen heel veel liefde gaan geven..
Gelukkig is OP heel open mbt tot custom roms, dus de community zal vast genoeg alternatieven bieden :)
Dat draai ik dan ook. Maar OxygenOS vond ik een van de eerste stock roms die ik niet erg vond om te draaien. Dus vandaar ook mijn teleurstelling.
Heel mooi. Hoop dat alle developers alle nieuwe functies van Android N ook daadwerkelijk gaan gebruiken in hun apps. Er zitten goede nieuwe toevoegingen bij.
alle functies is veel gezegd, maar gezien er een flink aantal verplicht zijn zullen de grotere app-ontwikkelaars wel volgen. De kleinere is altijd afwachten, want de device-base van oudere versies groeit met elke update, dankzij de onwillige fabrikanten, dus daalt de motivatie telkens weer om werkende apps van een verplichte OS-update te voorzien.
Wat ik ook vaak zie als mensen in mijn omgeving telefoons hebben gekocht die wel regelmatig updates krijgen (Nexus, LG, Motorola en Nvidia tablets) dan zie ik daar dat er een notificatie staat van een update en de meesten durven de updates niet uit te voeren of weten niet hoe het moet. Eigenlijk had die update functie van Android N eerder moeten komen daar heb je (bijna) geen omkijken meer naar
Super :) er gingen geruchten dat de navbar gewijzigd werd. Iemand die hem al heeft geflasht en dit kan bevestigen? Is tevens de bootanimation veranderd?
Nee en nee
kun je het niet bevestigen of bevestig je dat het juist niet zo is?
Hopelijk komt NVIDIA dit keer net zo snel met een release voor de Shield Tablet K1 als met Marshmallow. :)
Wellicht ook handig te vermelden dat wanneer je toestel geroot is, een handmatige update vereist is. OTA werkt dan dus niet. (Voor den beginnende tweaker)
Leuk voor sommige mensen, maar ik heb een Samsung. En Samung heeft totaal geen kaas gegeten van hoe updates moeten. Als je GELUK hebt, krijg je security updates.

Ik heb een mooie Samsung tablet, en die kwam niet verder dan 4.4.4. Godgeklaagd, want zo oud is dat ding niet, en hij kan niets meer of minder dan de nieuwere tablets. De hardware is zo goed als identiek ook - het is pure onwil van Samsung. Het heeft ook niets met geld te maken, het is puur de oudere toestellen niet meenemen in het automatisch uitpoepen van een build (je maakt mij niet wijs dat ze voor ieder apparaat afzonderlijk/handmatig een build maken).

Zelfde zal gelden voor mijn Samsung telefoon.
Ohw, mijn oude Note 4 heeft laatst nog Android 6 gekregen. :) Note 5 is hier nooit uitgekomen Note 6 komt niet en straks komt de Note7
Mijn helemaal niet zo oude Note 3 heeft die update niet gekregen, maar met een custom rom blijkt hij Android 6 toch heel soepel te draaien. Het is schandalig dat Samsung zulke dure apparaten niet gewoon van updates voorziet. Het is inderdaad pure onwil. Met kosten heeft het niets te maken, ze willen je gewoon zo snel mogelijk het gevoel geven dat je een nieuwe telefoon nodig hebt.
Mijn Samsung Galaxy S5 kon pas een maand of 3 geleden naar Android 6.0. Ik zie 7 daar niet meer op komen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True