Cooler Master introduceert twee alles-in-één-waterkoelers

Cooler Master heeft de MasterLiquid Pro 120 en 240 aangekondigd. De alles-in-één-waterkoelers beschikken over de eveneens nieuwe MasterFan Pro, die is geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met radiators.

De systemen voor vloeibare koeling moeten zich onder andere met een ontwerp met twee chambers onderscheiden. Dit zou de prestaties en de levensduur van de pomp ten goede komen. De pomp sproeit het water op het midden van het waterblok, waarna dit via microkanalen verder over het oppervlak wordt verspreid. De radiator is van aluminium en beschikt over rechthoekige vinnen, die een groter koeloppervlak zouden opleveren.

De MasterLiquid Pro 120 en 240 werken in combinatie met de Intel LGA-sockets 2011-v3, 2011, 1366, 1151, 1150, 1156, 1155 en 775, en met de AMD-sockets FM2+, FM2, FM1, AM3+, AM3, AM2+ en AM2. De afmetingen van het waterblok zijn 94,8 x 68 x 56,9 mm. Bij de Pro 120 meet de radiator 145x118,5x38mm, bij de grotere Pro 240 is dat 275x118,5x27mm.

Cooler Master levert de koelers met zijn nieuwe MasterFan Pro-fans. Daarvan verschijnen drie 120mm-modellen en twee 140mm-varianten, waarbij de fabrikant verschillende snelheden hanteert. Zo zijn de maximale rotatiesnelheden bij de performancestand van de MasterFan Pro 120 Air Flow, Air Balance en Air Pressure achtereenvolgens 1900, 2500 en 2750rpm. Bij de MasterFan Pro 240 Air Flow en Air Pressure zijn die waardes respectievelijk 1600 en 2800rpm. Bij de Pro 240 levert Cooler Master zijn MasterGel Pro-koelpasta mee.

De nieuwe producten komen deze week of uiterlijk volgende week beschikbaar.

MasterLiquid Pro 240 € 124,95
MasterLiquid Pro 120 € 109,95
MasterFan Pro 120 AF € 18,95
MasterFan Pro 120 AB € 18,95
MasterFan Pro 120AP € 18,95
MasterFan Pro 140AF € 21,00
MasterFan Pro 140AP € 21,00
MasterGel Pro € 6,99
MasterGel € 4,99

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

12-07-2016 • 14:40

49 Linkedin

Reacties (49)

Wijzig sortering
Zijn deze water coolers echt heel veel beter dan high end air coolers? Ik vind het idee van water in mijn pc nog steeds een beetje scary.
Nee, eigenlijk niet. Water heeft wel een veel betere hitteverplaatsing dan lucht. De hitte wordt in feite via het water naar de radiator vervoerd en daar alsnog via luchtkoeling (1 of meerdere fans) via de lamellen van de radiator de kast uit geblazen. Ik heb aardig wat AIO setjes gehad en kan wel de voor- en nadelen aangeven die ik zelf heb ondervonden:

Wat zijn de voordelen?
1. Veel ruimte rondom je CPU/RAM/GPU: geen gigantische luchtkoeler die overal overheen hangt
2. De warmte wordt direct je kast uit getransporteerd en blijft niet hangen en/of beïnvloedt niet de rest van de airflow.
3. De looks zijn wel zeeeer strak met vaak RGB leds.

Wat zijn de nadelen?
1. De prijs is niet te rechtvaardigen qua koeling, een high-end luchtkoeler koelt even goed (Zie Foritains resultaten: http://www.techtesters.eu/pic/CMMASTERLIQUID240/703.png) De Scythe Fuma bijv. koelt bijna even goed en kost een stuk minder.
2. Je zal altijd wat geluid van de pomp + het water horen, dit stroomt nou eenmaal en ook de pomp bevat mechanische delen.
3. Je hebt ruimte nodig om de radiator te plaatsen.
4. De meegeleverde fans zijn vaak wat luidruchtig, eventueel vervangen kost je weer geld
5. Lekkage (Dit gebeurt eigenlijk zeer zelden met een closed AIO waterkoelsetje)

Als je echt deftig wil koelen met je zelf een custom waterloop gaan bouwen, maar dat kost je helaas bakken met geld als je het direct goed wilt doen. Een AIO waterkoeler als de Cooler Master PRO 240 is eigenlijk moeilijk te rechtvaardigen. De prijs/koelperformance verhouding is totaal zoek, een high-end koeler koelt even goed maar kost een stuk minder. Een waterkoel setje is leuk als je 1. Heel erg om looks geeft of 2. echt geen ruimte hebt voor een goede luchtkoeler.
De rechtvaardiging vroeger was dat je met Watercooling je PC gewoon stiller kreeg. Je had CPU's dat niet echt zuinig waren in idle ( wat je pc het meeste in draait ). Van die ventilators van die 2000 a 4000rpm ( 60/80mm ) draaide dat ze op een blok zetten op je PC.

Tegenwoordig slap je een Scythe Tatsumi of als je extreem wilt gaan een scythe mugen erop met 800rpm ventilator. En voila ... Zo stil als wat. En idem met GPU's ( zo lang je geen blower neemt ) met dual of triple fans ( zeker de nvidia modelen ).

De kostprijs zelf van de goedkope all in one, leveren je gewoon geen extra voordelen op. Ik zou zelf durven zeggen meer nadelen want vaak heb je geen cooling rondom je CPU of GPU. Leuk voor de ram / capacitors enz.

Men verkoopt nu Watercooling blocks waar de watercooling je GPU zal koelen maar er nog eens een 80mm fan bovenop smijt zodat het de andere componenten koelt..

Heb nog een originele scythe mugen 2 en dat ding draait al zoveel jaren over meerdere PC builds. Nu staat dat op een HTPC met een ultra trage fan ( denk zelf dat die zou draaien zonder fan ). *lol*

Met watercooling zoveel geld uitgeven en in de praktijk zoveel problemen. Lucht in de pomp, lekken, lastig om te verplaatsen, enorm lastig als je af en toe onderdelen wisselt in je PC. Persoonlijk koop ik nu enkel maar PC onderdelen dat energie zuinig draaien en dat ik weet dat stil zullen zijn. Smijt daar dan een beetje deftige lucht koelers op met lage rpm ventilators en voila.

Gevolg is dat je gewoon een stille PC hebt zonder veel werk. Ik kan gewoon gamen zonder dat men vrouw het kan horen aan het PC geluid >:)

Zo win je twee maal :)
Anoniem: 455617
@Wulfklaue12 juli 2016 21:43
De rechtvaardiging vroeger was dat je met Watercooling je PC gewoon stiller kreeg. Je had CPU's dat niet echt zuinig waren in idle ( wat je pc het meeste in draait ). Van die ventilators van die 2000 a 4000rpm ( 60/80mm ) draaide dat ze op een blok zetten op je PC.
Indien het doel is om een zo stil mogelijke PC te bouwen heb je meerdere opties, waarvan een waterkoeling volgens mij zeker niet de beste is.

Enkele jaren geleden had je bv de Zalman TNN 500AF case. Dat was een system dat geen enkele ventilator bevatte. Alles werkte met heatpipes. De grote praktische beperking was echter dat je power supply maar 400W bedroeg. Dat is niet genoeg voor een zware PC van tegenwoordig. Ik heb zo'n kast gehad en die werkte prima, maar toen ik een upgrade wou doen zou ik ruim over de maximale koelcapaciteit heen gaan. Daarom heb ik het ding afgevoerd.

Principieel moet het mogelijk zijn om op basis van zo'n systeem veel hogere koelcapaciteit te halen, maar dat zou technisch zeer gecompliceerd zijn, om van de kosten nog maar niet te spreken. Technisch gezien is de beste oplossing dan om de verschillende componenten (Aluminium, koper & zilver) allemaal te vervangen door (polycrisatlijn) diamant. Dat zou een factor 4~5 aan extra koelcapaciteit moeten geven. Is alleen beetje prijzig en technisch nogal gecompliceerd (als het al echt mogelijk is op dit moment).

Een andere optie om een geluidloos koelsysteem te maken is misschien het toepassen van het principe van een Einstein koelkast. Deze bevat in het geheel geen bewegende delen, wat in principe de grootste geluidsbronnen dus wegneemt. Er stroomt wel vloeistof door, wat wel weer wat geluid kan genereren, maar met een correct ontwerp van de kanalen zou dat voorkomen moeten kunnen worden.

Misschien is ook het gebruik van Peltier elementen wel een optie, hoewel ik dat niet zeker weet.
Custom watercooling doe je ook voor de looks en fun, maar eigenlijk alleen te verantwoorden indien je CPU en GPU waterkoelt, ik ben er ieder geval content mee, elke hobby kost geld moet je maar denken
Ja het oog wil ook wat. Vind het ook altijd erg mooi. Zelf doe ik al jaren niet meer aan modden/gamen/desktop computers, maar anders had ik het ook wel geweten.
Ik moet er niet aan denken dat ik zo'n blok als die Noctuas in mn kast zou hebben... Het heeft wel degelijk voordelen. Ik heb een FX CPU, die ook nog overgeklokt is, dus heeft goede koeling nodig, en alle high end luchtkoelers zijn gigantische blokken. Nu heb ik een micro pompje op mijn cpu, de radiator zit in een speciaal compartiment bovenin, heb ik ook geen last van. Volgens verschillende benchmarks koelt mijn waterkoeler bijna net zo goed als de Noctua DH16 (weet precieze naam niet meer), en was die 30 euro duurder. Ik had die 30 wel over voor betere looks. Anders was mijn hele window geblokkeerd door dat blok. Verder ben ik totaal niet bekend met al die problemen bij AIO koelers waar jij het over hebt. In de jaren 90 misschien wel, maar tegenwoordig heb je echt niet zoveel problemen met die dingen.
Als we naar betere moderne componeten kijken dan is 'koeling' inderdaad veel minder een issue, maar dat laat wel meer ruimte voor andere elementen om een 'redelijke' aankoopsoverweging te zijn. Uitstraling is er één natuurlijk, maar geen haar op mijn hoofd die er nog aan zou denken om met een Mugen 2 te gaan worstelen om zo'n kreng te installeren :D (Als ik een U14S pak hoor ik ook mensen zeggen dat dat te duur is, maar goed) Voor die koelers kan je ook vragen stellen over de koeling er direct onder, en sowieso zorgt een beetje bouwer toch voor airflow in de behuizing waarbij mobo koeling praktisch al weer een non-issue is (Cryorig probeert het leuk, maar bewijs dat moedeborden overlijden door AIO's is er simpelweg niet).

Installatiegemak, warmte direct weg kunnen pompen, je pc mee kunnen nemen zodat je Mugen 2 je mobo niet breekt als je te hard over een hobbel rijdt, de uitstraling, je RAM kunnen zien, of sowieso al je sloten kunnen benutten, unieke cases kunnen gebruiken etc. Redenen genoeg om AIO's te overwegen, en we hebben er veel gehad, gebruikt en voorbij zien komen, structureel problemen lijkt geen sprake van na al die jaren dus afschrikken dat het allemaal kapot kan is ook wat onnodig, zeker met modellen op de markt die 5-7 jaar garantie geven. (Wil niet zeggen dat per definitie de kans op problemen wel groter is natuurlijk, het blijft mechanisch).

Jouw winst is dat jouw vrouw blij is dat ze je pc niet hoort, mijn winst is dat mijn vrouw happier is met haar PC met een AIO met bijpassende verlichting bij de build / randapparatuur / muur. Gelukkig maar dat er voor ieder wat wils is toch? :D
Heb intussen al paar keer verhuist. Iedere keer met Mugen 2 erop. Geen enkel probleem. En installatie is dezelfde als een Water Koeling blok. Blokkeert geen enkel ram sloten. Gewoon ventilator afnemen ( wat 2 simpele clips zijn ) en voila.

Nu, je moet geen Mugen hebben. De lichtere Scythe Tatsumi heeft bijna dezelfde prestaties. Heb er 2 in mijn dual socket MB zitten. Geen enkel probleem ;)

Hou ook rekening dat men PC's 24/24 7/7 draaien. Ik heb liever towers staan dat indien er iets misloopt men een fan, dat passief nog enorm goed werken ( of met secondary luchtstroom ). Ik heb de gevolgen al gezien van een pomp dat het opgaf op een Water cooling set. De beste omschrijving daarvan was: Help, Brand! Letterlijk, want de hitte kon niet weg, beschadigde de WC, dat dan water uitspoot en dan kortsluiting veroorzaakt ( wat zogezegd niet zou mogen want de vloeistof zou normaal mineraal vrij moeten zijn. Aka niet geleiden ). De CPU overheating bescherming was natuurlijk te laat voor de boel smelt & lek veroorzaakte.

Laat me stellen dat ik liever men geld zou steken in een systeem dat bij het plat gaan van één cooling element, nog passief kan werken. Ik draai ook niet voor niets EVGA P2 PSU's dat passief draaien tot 400/600W ( afhankelijk van het model ) dat 10 Jaar garantie hebben. Maar dat nog altijd fans hebben als "backup" bij load of hoge temps.

Genoeg toestanden gezien met hardware over de jaren. En waar het kan mislopen. En Water cooling staat duidelijk niet om wat ik als het meest betrouwbare zou omschrijven. ;)

En nee, je begrijpt me verkeerd. De winst is voor MIJ dat mijn vrouw de PC niet hoort *haha*.
Alleen jammer dat er nog geen volwaardige GPU AIO setjes zijn. Moet je al met een adapter werken als de NZXT Kraken G10 of Corsair HG10.

Hierbij geldt dat de Kraken veel GPU's ondersteund, maar onvoldoende VRM koelt waardoor je daarvoor weer aparte heatsinks dient aan te schaffen en plaatsen.

De HG10 schijnt wel weer voldoende VRM te koelen, maar heeft de fan van een standaard editie GPU nodig, en werkt daarom ook maar bij een beperkte selectie GPU's.

All in all, ik ben wel fan van watekoelen. Hoewel prijst/prestatie lucht de betere keuze is, is het maar net wat de voordelen van waterkoeling je waard zijn. Volgens de fabrikanten is het huidige prijskaartje hetgeen die voordelen extra waard is. In verhouding tot de kosten van een complete build is het wat mij betreft het geld waard. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om die 100 ballen bij een betere GPU/CPU, meer RAM of een grotere SSD te leggen.
Wat zijn de nadelen?
[...]
2. Je zal altijd wat geluid van de pomp + het water horen, dit stroomt nou eenmaal en ook de pomp bevat mechanische delen.
Heerlijk rustgevend dat kabbelende water!
Meen ik echt. Dat komt misschien doordat mijn ouders vroeger een aquarium in de woonkamer hadden, waardoor het een vertrouwd geluid is.

Ik heb m'n Kraken vooral vanwege voordeel #3 gekocht. Er was eens ... een review van Foritain.
:+

Maar een X41/X61 hoor je toch helemaal niets van, of zit je nog een generatietje ervoor met niet verstelbare pompen? :D Heb nog zo'n X61 naast mijn benen staan, hoor je ook totaal niet. Wat dat betreft doet deze CM pomp het ook goed, ook een PWM pomp wat best een mooie upgrade is boven 'old gen'.

Wel een apart puntje, als we kijken naar wat een 'stil' systeem was 5 jaar terug zijn we inmiddels, zelfs met waterkoeling, aardig verwend. Een AIO van 3 jaar terug is nog altijd stiller dan menig systeem kort daarvoor. Dat maakt reviewen soms wel lastig overigens, want dan ben je verwend met kennis van de meeste moderne koelers, terwijl menig mainstream gebruiker zelfs een matige ventilator zonder goede PWM afstelling al als stil gaat ervaren als 'ie z'n 2009 C2D aan de kant schuift :D
Ik zit naast de pc, die draait op minder dan een halve meter op oorhoogte vanaf een ladenkastje tussen mijn stoel en de muur.

Zijpaneel is er ook een week af geweest, vanwege een tijdelijke vervangende externe leenvoeding.

Waarschijnlijk is mijn X41 ook wat luidruchtiger dan hij zou mogen zijn, een tijdje terug ratelde hij nog (bekend probleem volgens internet) maar dat is nu niet meer. Alleen af en toe hoor ik hem slurpen en oprispen.
Ik heb ook wel wat verhalen gehoord, standaard advies was dan gewoon RMA sturen, want ze -horen- dat niet te doen. Hooguit bij het inschakelen o.i.d.

Maar goed, als het je niet stoort is het uitbouwen / RMA sturen ook niet echt een aantrekkelijke optie natuurlijk.
Nauwelijks beter dan een Noctua DH-15. Prijsverschil niet waard, tenzij je veel met je case gaat sjouwen, of AIOs mooier vindt.
Voor mijn "nieuwe" pc heb ik een Corsair H100 gekocht. De pc gaat inmiddels richting de 4 jaar. Tot nu toe heb ik nul problemen met en ben zeer tevreden. Voorheen kocht ik altijd zo'n bonk metaal met ventilatoren er aan geklemd.

Mijn ervaring tot nu toe:
- de pc is veel stiller. zo stil zelfs dat je niet kunt horen dat ie aan staat.
- de pc en processor zijn koeler. de betere kast en fans zullen hier ook mee te maken hebben en
- van binnen blijft de pc veel schoner, waarschijnlijk omdat de versie lucht nu van boven de pc wordt aangezogen en niet meer via de stoffige onderkant.

Ik heb wel een nieuwe kast gekocht met genoeg ruimte voor waterkoeling en ik heb een set nieuwe stille fans gekocht omdat ik niet tevreden was over de meegeleverde fans. Ja het is duurder maar in mijn geval was het dit meer dan waard.
Meh, heeft waarschijnlijk meer te maken met het sterk gedaalde verbruik van processors. Met een Kotetsu erop van twee tientjes hoor ik mijn 6600K ook niet. Daar heb je dus geen waterkoeler voor nodig.
Ik denk dat het niet zo maar aan één item ligt. De fans die ik nu heb zijn van hogere kwaliteit. De kast is veel leger waardoor de warme lucht makkelijker naar buiten te verplaatsen is. Daardoor kunnen de fans ook nog eens langzamer draaien. En ja ook het gedaalde verbruik zal er mee te maken hebben. Maar als je gaat overklokken dan verbruikt het toch meer dan als je dat niet doet. Is die van twee tientjes nog steeds stil als je gaat overklokken?
Heb 10 jaar geleden (ofzo) ook een AIO watercooler van Cooler Master* gekocht.
Merkte wel dat mijn CPU een paar graden kouder bleef.

Toch, na een jaartje een kleine lekkage in het systeem waardoor mijn hardware een paar dagen moest drogen op de CV (gelukkig geen blijvende schade). Maar sindsdien ben ik ook een beetje huiverig voor waterkoeling.


* Niet om Coolermaster af te zeiken, puur ter indicatie
Wie heeft het over Kraanwater?

Ik had het over een AIO-setje. En daarbij zat een fles niet geleidend koelvloeistof.
Ik vraag me wel hardop af wat het verschil is tussen deze nieuwe en de Cooler Master Nepton serie.
Ik zie dat het minder fan's nodig heeft, dus kan het zijn dat het rustiger is ten opzichte van de push pull bij de Nepton serie?
http://techreport.com/new...lers-dare-to-be-different

Eigenlijk is er heel veel veranderd, zowel intern als qua uiterlijk. Denk dan aan de pomp ('Dual Chamber' design), manier van water koelen in het blokje zelf, variabele pomp snelheid, de radiator is aangepast, de fans etc.

Zo kan de pomp bijvoorbeeld afzakken naar 33% van max RPM (1100 van de 3300) maar ook de fans kunnen tot ~650 RPM zakken volgens de review van Foritain.

Het propaganda filmpje van Cooler Master zelf laat het wel mooi zien: https://www.youtube.com/watch?v=ITz_R5kL_Ow

[Reactie gewijzigd door stin00 op 12 juli 2016 14:57]

Dat dual chamber design moet zogenaamd het levensduur van het pomp verlengen door er alleen koud water doorheen te laten lopen.
Aangezien een watercooling loop temp stabiliseert door het hele loop met hooguit een paar graden delta tussen koud en warm heeft is dit tot zover het grootste marketing BS in het hele stuk.

Dan praten ze over het verbeterde waterflow door direct in het midden van de waterblok finnen water te spuiten wat beter is als het oude techniek om het van een kant van het blok naar het andere kant te laten lopen.
Probleem is, ik geloof niet dat er in de afgelopen 10 jaar er ook maar 1 fabrikant gebruik heeft gemaakt van het oude methode behalve misschien in hun eigen neptune serie? Misschien daarom dat ze dachten die serie uit konden brengen en het niet in strijd zou zijn met de Asetek patenten waarop elke AIO is gebaseerd.

En dan dat rechthoekig fin ontwerp.... tja het klopt dat er meer contact is met de radiator kanalen maar daartegenover aanzienlijk minder oppervlakte om warmte af te geven aan de lucht die je er lang blaast.
Aangezien warmte overdracht tussen twee metalen en water + metaal sneller gaat dan metaal aan lucht (en dan niet te beginnen over het verf op de finnen) krijg je dus een ophoping van warmte in je radiator en zal het hele loop drastisch in temp stijgen.
Dat CM wat gedoe heeft met Asetek mbt patenten is aardig bekend, ik zou het dan ook erg gek vinden als dit hele 'nieuwe design' niet voor een groot deel pure noodzaak is. Er valt natuurlijk wel wat te zeggen voor dat hele spray gebeuren, maar dat we alle marketing met een flinke snuf zout moeten nemen lijkt mij vanzelfsprekend :D Taiwanese fabrikanten zijn wel goed in vermakelijke productpaginas, maar ik ken er maar weinig waar ik niet van een aantal elementen een binnenpretje heb.

Al dat 'geneuzel' terzijde, prestaties zijn gewoon in orde. In de vergelijking op de i7 4770k met de tientalle andere koelers en los van dat op de i7 6950X, dus tja, ik zou er niet wakker van liggen wat ze op de marketing afdelingen er van maken.
Klein vraagje aangezien je een review heb gedaan van die dingen. Zijn de rad kanalen ook van alu of alleen de finnen?
Alles is zwart gespoten dus het is lastig om te zeggen, maar ik heb een sterk vermoeden dat het enige koper in de koeler het contact met de CPU is. .
Dit dus.
Corsair, CM e.a. hebben vaak gebruik gemaakt van het Asetek principe. (Pomp en CPU block in één)
Nu proberen fabrikanten steeds vaker onder het patent uit te komen:
Swiftech heeft de pomp van de H-220 in de X-serie op de radiator geplaatst, daarvoor zat hij op het koelblok.
Cooler Master plaatst nu de pomp los op het koelblok.

Heeft geen klap met performance te maken, is puur om patenten te ontlopen. Helaas drukt het de prijs voor ons consumenten niet echt...
Swiftech heeft hier weinig mee te maken. Hun setup is geen AIO maar gewoon een custom loop die al op maat is gemaakt.
Je kan ook makkelijk een Swiftech set uitbreiden naar wens en valt daarmee gelijk helemaal uit het AIO categorie en patenten. Het is ook geen goedkope oplossing en bedient daarom en geheel ander segment gebruiker die wil beginnen met custom loops of vreemde builds wil maken die niet mogelijk zijn met een AIO zonder het ding helemaal uit elkaar te slopen.

Ik denk inderdaad ook dat dit CM product lijn is gemaakt om patenten te ontwijken
http://www.tomshardware.c...k-Legal-Patent,23615.html

Uitbreidbaar of AIO, duur of goedkoop, Asetek patent geldt voor iedereen :'(

En dit bedoelde ik met de workaround:
http://www.swiftech.org/i...cts/detail/H220-X-800.jpg

Bij de H220 zat de pomp in het koelblok verwerkt, bij de nieuwere H220X zit hij op de radiator.

[Reactie gewijzigd door Richardus27 op 12 juli 2016 19:51]

Een groot verschil imho is dat bij deze nieuwe de pomp ook van pwm gebruik maakt en dus langzamer kan werken. De nepton heeft wel een pwm stekker, maar zonder het pwm kabeltje en blijft dus altijd 2700rpm draaien.
Ah ok na even zoeken begreep ik je vond dit artikel over pwm, aangezien ik het niet kende maar even hier geplaatst, ook handig voor anderen.

https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1576343
Mooie nieuwe watercoolers! ben zeer benieuwd naar de prestaties :D
Foritain heeft 'toevallig' vandaag een review gedeeld ;)
productreview: Cooler Master MasterLiquid Pro 240 review door Foritain

Edit: En nog een van Consigliere!
productreview: Cooler Master MasterLiquid Pro 240 review door Consigliere

[Reactie gewijzigd door stin00 op 12 juli 2016 14:50]

dit soort dingen, en de flashy nieuwe videokaarten die tegenwoordig uitkomen, zijn de redenen waarom ik spijt heb dat ik geen desktop pc meer heb... heel tevreden van m'n laptop hoor maar... tja... deze dingen zijn gewoon 'eyecandy' voor nerds zoals ik! 8-)
Dan is custom liquid cooling toch nog de leukere eye candy, zeker nu zowat iedereen die ik ken (die aftermarket koeling heeft...) zo'n setje heeft en het niet erg bijzonder meer is :/
ja inderdaad en ik betrap mezelf erop dat ik vaak nogal blijf hangen op foto's van die custom cooling (vaak hier op het forum trouwens), maar ook dit, gewoon 'uit-fabriek' liquid cooling vind ik super, in de tijd dat ik nog volop met pc's bezig was, zo'n 20 jaar geleden was dat allemaal niet evident en was het al véél om een CPU-koelertje met pinkende ledjes te bezitten! 8-)

daarbovenop hou ik wel van de 'no-nonsense' stijl van cooler-master; geen kakafonie van kleurtjes en lampjes maar vrij standaard (zwart in dit geval) uiterlijk met hier en daar een kleurdetail.
Hardline tubing?
Dat begint nu ook op te komen, maar zie ik nog steeds niet veel ;)
Staat nog altijd op m'n verlanglijstje ;)
Ik dacht bij de titel aan een cpu/gpu combinatie, dat zou wel innovatief zijn. Ik heb verder geen ervaringen met een coolermaster waterkoeling set. Ik ben zelf in het bezit van een Corsait H100i en die bevalt goed. Persoonlijk vind ik deze set een betere oplossing dan een luchtkoeler omdat hij potentieel geruisloos is. Dit is sterk afhankelijk van de (bijgeleverde) fans uiteraard. Zijn die fans van CM een beetje goed en stil ?
Bij de Nepton serie zijn ze best luid als ze volop draaien
In idle op level 2 zo goed als stil.
In mijn al geschreven reactie vraag ik me dus ook het verschil met de voorgaande af aangezien er maar 1 fan gebruikt wordt ten opzichte van twee bij de vorige versie.
Anoniem: 382732
12 juli 2016 15:24
Wat schuift dat nou, zo'n advertorial?
Mijn eerste reactie was om je als 'ongewenst' te beoordelen. Maar als ik goed naar het artikel kijk staat er eigenlijk weinig in behalve een waslijst aan specs.

Misschien tijd voor een hardware updates kanaal, net zoals we voor software hebben?
Waarom van die lelijke slangen ?
Denk dat het verstevigde slangen zijn. Dit hebben heel veel AiO setjes. Minder kans dat de slang kapot gaat en lekkage veroorzaakt.
Zou kunnen maar corsair gebruikt ook gewoon egale slangen. Dit ziet er uit als van die flexibele pvc leidingen die ze op de bouw gebruiken. Kan ook aan mij liggen.
Ik moet zeggen, dat de looks van deze radiatoren me wel aanstaat. Compact, recht en duidelijk.
Al ben ik nog nooit een écht stille fan tegengekomen van CM, lijkt me dit een mooie set.

In de huidige pc zit een Corsair H100i GTX met fans van Noctua, en dat koelt de cpu (I7-5960X) bijzonder goed.
Ga toch eens spelen met die 240....

;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee