PayPal staakt ondersteuning apps voor Windows Phone en BlackBerry

PayPal trekt de stekker uit zijn apps voor Windows Phone, BlackBerry en Amazon Fire. Vanaf 30 juni zijn de apps op die mobiele platformen niet meer te gebruiken. Het blijft mogelijk via de browser mobiel PayPal te gebruiken.

PayPal zegt te stoppen met ondersteuning voor de drie platformen om zo 'alle middelen in te kunnen zetten voor het creëren van de beste ervaring'. Hoewel de dienst het niet zegt, doelt PayPal er waarschijnlijk op dat het aantal gebruikers van de app op Windows Phone, BlackBerry en Amazon Fire-apparaten gering is.

De betaaldienst spreekt zelf over Windows Phone, maar het gaat om de app die ook op Windows 10 Mobile werkt. Volgens PayPal blijft het voor BlackBerry-gebruikers mogelijk om met de BBM-app geld te verzenden naar contacten.

Tussen 3 en 30 juni moeten ook iOS- en Android-gebruikers upgraden naar de nieuwste PayPal-app, zegt het bedrijf. Versie 6.0 werkt in combinatie met Android 4.03 of nieuwer en op iOS 8.1 of hoger. Op alle platformen kan ook na 30 juni nog gebruikgemaakt worden van PayPal via de browser.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

26-05-2016 • 07:32

144 Linkedin

Reacties (144)

Wijzig sortering
Is Windows Phone nou hetzelfde als Windows 10 op de smartphone? (<1% wereldwijd marktaandeel van Windows Phone, bevat dat ook Windows 10 op de telefoon?)
Volgens mij niet. Windows Phone is 7 en 8. Windows 10 Mobile heet geen Windows Phone meer.

Helaas beloofd dit niet veel goeds. "De betaaldienst spreekt zelf over Windows Phone, maar het gaat om de app die ook op Windows 10 Mobile werkt. "
Bij deze bron praat men simpelweg over "Windows":
http://www.gartner.com/newsroom/id/3323017

Als dit klopt, wat zou dan nog een goede reden zijn om apps voor dit platform te ontwikkelen?
Misschien omdat, als je een W10 app maakt, ook de grote groep gebruikers bedient die een app op hun desktop PC of tablet veel makkelijker vinden dan in te loggen op een website. Als bv ING een W10 app zou maken dan zou ik die zeker gebruiken ipv dat gedoe met inloggen en transcode. In hun app op m'n 930 hoef ik alleen maar de pincode in te typen. Ik gebruik die app dan ook, waar mogelijk, ipv van naar hun website te gaan op m'n desktop.
Ik gebruik Paypal dagelijks en gebruik altijd de website, werkt prima. Ik zou niet inzien waarom je daar een app voor zou moeten hebben. Ik word een beetje moe van dat 'over appen', dat alles een app moet worden ook al doet die app vervolgens niets meer dan een website in een compact formaat weergeven.

Ik heb ook geen Paypal app op Android geinstalleerd staan, gebruik ook gewoon de mobiele web versie.
Vroeger had je tientallen of honderden 'favorieten' in je webbrowser. Nu heb je diezelfde aantallen in 'apps'.
Vroeger sprak je over software installeren. Wie installeert er dit vandaag de dag nog? Neen, liever een nietszeggende app via de 'store'.
Een app om je te laten weten wanneer je wakker moet worden, vroeger heette dat gewoon een 'wekker'.
En alles onder het mom van gebruiksgemak, waardoor mensen zodanig lui worden, dat ze niet meer zelfstandig kunnen denken zonder hun smartphone of tablet of die zoveelste app die hun hersenen overneemt.

Ik ben voor innovatie, maar ik snap ook niet waarom alles tegenwoordig via een 'app' moet gedaan worden.

edit: taalfoutje

[Reactie gewijzigd door 535502 op 26 mei 2016 09:34]

Ja, vroeger deden we inderdaad alles via websites. Ik weet nog goed toen ik mijn gloednieuwe AMD 2600+ computer gebruikte om 's nachts niet meer te slapen dankzij de herrie dat dat ding produceerde.

Maar even serieus, het gros van de apps die jij gebruikt zijn slechts een front-end tot een willekeurige back-end, SQL, Mongo, whatever. Het verschil met een website is dus technisch gezien niet zo heel groot. Ik vind het in ieder geval speciaal dat je liever een slecht ontworpen website gebruikt dan een voor een bepaald platform ontwikkelde applicatie.

[Reactie gewijzigd door AppliArt op 26 mei 2016 09:38]

Net alsof je die websites slecht zouden zijn?
Volgens mij is de website van PayPal niet slecht ontwikkeld. En als ik de commentaren lees, in ieder geval beter ontwikkeld dan hun apps.

Vroeger (wat voel ik me oud nu) had je goed ontwikkelde software en websites die stevig in mekaar staken. Websites die bruikbaar waren voor elk OS.

Nu maken ze crappy apps, enkel maar toegankelijk voor bepaalde OS waardoor bepaalde gebruikers gediscrimineerd worden.

In the good old days ging je naar hun website, voerde je je gegevens in en je was vertrokken.
Vandaag surf je urenlang in de diverse stores op zoek naar de juiste app, dowload je die, stel je die in en dan pas kan je ze gebruiken.
De volgende keer, kun je weer uren zoeken op je smartphone waar die app nu weer is, en is die app weeral onbruikbaar wegens updates van je OS of van de app.

Ik weet niet of dit nu een verbetering is...
Spijker op z'n kop!
Afgezien van heel nuttige en specialistische apps zouden we voor de meeste standaard toepassingen veel beter af zijn met goed ontwikkelde websites. Zoals die van Tweakers bijvoorbeeld. Maakt het ook direct een stuk minder relevant wat voor soort mobiel OS je gebruikt.
Naar mijn idee is dit al weer op z'n retour. Heb sinds een half jaar een Windows telefoon en omdat er wat minder apps beschikbaar zijn bezoek ik dan vaker de website van een service en die blijkt dan negen van de tien keer een prima ervaring te bieden in de browser. Even vastpinnen op het startscherm en klaar.

Er zijn dus meer fatsoenlijke responsive websites dan je wellicht denkt en het wordt meer.
Je geeft zelf aan dat de PayPal website prima is. Tegelijkertijd geven anderen aan dat de PayPal app wel degelijk meerwaarde heeft (voor hen), zoals het gebruik van de vingerafdruk. Dan hebben we het hier toch over "the best of both worlds"?

Hetzelfde geld volgens mij voor de meeste andere "belangrijke" websites, zoals Facebook, ING, Uitzendinggemist, NU.nl, Netflix. (Ik noem maar wat veel gebruikte websites.) Allemaal prima websites met een bijbehorende app die voor (sommigen) meerwaarde bied.

In die zin herken ik me niet echt in het "vroeger vs nu" verhaal. De websites van nu zijn minstens net zo goed als vroeger. Er zijn nu alleen apps bijgekomen die voor een hoop mensen een betere ervaring bieden. Gebruik wat je zelf het handigst vind zou ik zeggen.
Anoniem: 100047
@mkools2426 mei 2016 08:33
Die app is inderdaad onzin. Bij een aankoop in Ebay word ik automatisch doorgezet naar de website van Paypal en doe daar de aankoop. Ik zou niet weten waarom ik een app van Paypal op mijn telefoon zou moeten hebben.
Nou, wanneer je met een wachtwoord manager werkt en je Paypal wachtwoord een combinatie van 28 willekeurige tekens is, dan laat je het wel uit je hoofd om de website te gebruiken.

Op iPhone is het gemakkelijk inloggen met je vingerafdruk.
Anoniem: 100047
@ouweklimgeit26 mei 2016 09:47
@Spectaculous en @ouweklimgeit. Ja, jullie hebben allebeide gelijk. Maar even... hoeveel gebruikers, niet Tweakers meegeteld, gebruiken wachtwoorden die pak 'm beet langer zijn dan 8 tekens en ook nog eens moeilijk te onthouden? Ik persoonlijk heb er geen probleem mee om mijn wachtwoord elke keer te tikken, zo vaak gebruik ik Paypal niet.
Ik heb momenteel in Dashlane 384 unieke wachtwoorden staan ;)

Ook, zoals jij al aangeeft, gebruik ik bewust de Apple Keychain niet omdat ik met dat hele iPhone/FBI issue het niet meer helemaal vertrouw om dergelijke gegevens daar te bewaren.

En om eerlijk te zijn ben ik een groot fan van Dashlane en heb ik veel familieleden al aan deze wachtwoordmanager gezet.
Anoniem: 100047
@ouweklimgeit26 mei 2016 11:06
Al net zo'n controlfreak als mij dus ;-)
En hoe is de website van Dashlane? :+
Is ook weer zo'n applicatie die overal beschikbaar zou moeten zijn, maar niet alle OSen ondersteunt. Precies waar het hier over gaat.
Juist mensen die weinig waarde hechten aan een goed wachtwoord willen nog wel eens hun wachtwoord vergeten. Dit omdat ze door sites als PayPal gedwongen worden een "sterk" wachtwoord te gebruiken.

Dat resulteert vaak in een variatie op hun "standaard" wachtwoord en het is deze variatie (cijfer, speciaal teken, hoofdletter, etc.) die ze vervolgens vergeten.

Zelfs als ze het wachtwoord ergens hebben opgeschreven kan het op zo'n moment toch tot gevolg hebben dat wordt afgezien van een aankoop, wat betekend dat PayPal en de verkopende partij inkomsten mislopen.
Anoniem: 100047
@glaasjejus26 mei 2016 12:05
Ik kan je beloven dat Paypal jou niet afdwingt om een sterk wachtwoord te gebruiken. Misschien bij een wachtwoordwissel of bij een vergeten wachtwoord, maar niet bij een ooit voor het eerst ingesteld wachtwoord. Die van mij is namelijk verre van sterk.
Wanneer je met een wachtwoord manager werkt dan zal die manager je toch echt zelf inloggen bij PayPal en maakt het niet uit hoe complex je wachtwoord is.
Kan je in de browserversie dan nog wel betalen met bijv. een vingerafdruk scanner of moet je elke keer de gegevens invullen (want mooi niet dat ik bankgegevens, inclusief de Paypal bank, in mijn Keychain ga opslaan)
want mooi niet dat ik bankgegevens, inclusief de Paypal bank, in mijn Keychain ga opslaan
Waarom niet? Okee, ik gebruik geen OS geintergreerde keychain maar die soort gegevens staan wel netjes in een password vault.
Daarvoor gebruik je 2FA. Word ook al weer geruime tijd ondersteund hier bij ons door Paypal.
one touch functie is wel handig dan heb je gelijk betaald.
Ik gebruik PayPal vrij veel, als het kan en er geen hoge toeslag is, dan kies ik eigenlijk altijd voor PayPal. Ik had de App op mijn Lumia 930 staan, maar gebruikte hem echt werkelijk nooit. Ik heb nu mijn Lumia 950XL en zie dat ik hem nog nooit heb opgestart in de afgelopen 4 maand(was geïnstalleerd door terugzetten backup).

Dus ja voor mij was de App onzin. Ik hoop echter wel dat de UWP wat momentum ontwikkelt op XONE en Tablet/PC aangezien de Store gauw slinkt. Misschien dat ik ook meer aan de App had gehad als universal App, aangezien ik 90% van mijn paypal dingen doe op de PC(ebay etc). Een enkele keer dat ik geen digipas mee heb en onderweg ben dat ik Paypal mobiel gebruik om ranzige fastfood te halen :').

[Reactie gewijzigd door CR35 op 26 mei 2016 09:35]

Beetje off-topic, maar de ING heeft toch een W10 app? Ze hadden er wel een voor W8.1 in ieder geval.
Nee, ze hebben alleen nog een app voor Mobile bankieren dus voor de Wphone en hoewel die tov de Android en iOS app veel minder functies heeft is ie nog altijd veel makkelijker in het gebruik dan de website.
Jawel, ING heeft al een tijdje een app voor mobiel bankieren op Windows 10 Mobile. Werkt als een tierelier.
https://www.microsoft.com.../9wzdncrfhv51#app-details

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 26 mei 2016 10:38]

Dat is wat ik zei. Alleen voor mobile, niet voor op je W10 desktop.
Jammer, want er was er zeker eentje voor W8.1 desktop. Dat was een rechtstreekse port van de mobile app (het toetsenbord werkte bijvoorbeeld niet op het inlogscherm), maar het werkte prima verder.
Als je ontwikkeld voor windows 10 via UWP (algemeen, dus niet alleen mobile) dan heb je in principe nu een bereik van 300+ miljoen apparaten wat nog steeds dagelijks groeit. Daarnaast kan je een UWP app via Xamarin (gratis en open source) ook vrij simpel aanpassen om te werken op iOS en Android.

Dus als je start vanuit een UWP app dan heb je in principe een theoretisch onbeperkt bereik.

[Reactie gewijzigd door DdeM op 26 mei 2016 08:17]

In principe, maar hoeveel van die 300 miljoen mensen raken nooit de Windows store aan. Ik draai al best lang W10 op meerdere systemen en ik heb nog nooit de store aangeklikt. Kan me zo voorstellen dat dat voor meer mensen geldt.
Moet zeggen dat ik hem tot nu toe op mijn desktop nog niet veel gebruikt heb, vooral omdat ik tot nu toe de websites van menig bedrijg lekkerder vind werken. Maar heb wel bepaalde apps uit de store gehaald zoals een YT downloader en Minecraft W10 beta.

Op tablet en mobiel gebruik ik de store toch nog wekelijks om te kijken of er leuke dingen tussen staan.

Moet in geval van paypal wel zeggen dat ik uberhaupt eigenlijk nooit direct op hun site inlog. Eigenlijk alleen als ik ergens wat koop via die site tijdens afrekenen, maar daar heb ik zowiezo geen app voor nodig :)
Je hoeft hem niet aan te klikken ;) auto-update van je mail, foto, agenda app etc.
De drempel om de Windows 10 store te gebruiken is in ieder geval hoger lager dan de Store op OSX. Dit komt omdat bij Windows zowat elke app op elk platform wordt uitgebracht en ook gemaakt zijn voor elk platform. Het nadeel van de OSX-store zie je ook terug komen op de store van de Appletv4. Leuke apps die aanwezig zijn vragen ze best wel veel geld (in tegen stelling tot dezelfde app op IOS).

Een korte lijst aan apps die ik echt veel gebruik is plex, youtube app, torrentdownloader, kpn tv app,foto, agenda, mail en flink wat games.
Dat jij het niet gebruikt wilt niet zeggen dat het voor iedereen geldt.

[Reactie gewijzigd door vali op 26 mei 2016 12:04]

Ik begrijp eigenlijk niet wat je nu zegt (je krijgt wel een +1? :? ).

Waarom is de drempel om de W10 store te gebruiken nou hoger?
Omdat je het niet begrijpt moet ik een lagere rating krijgen 8)7 ?

Als je beide platformen had gebruikt had je erachter kunnen komen wat het grootste nadeel is dat de OSX-store en AppleTV. Beide stores zijn namelijk niet gelijk zijn aan de IOS-store. Bij het Windows platform heb je hier veel minder last van aangezien de store gelijk is. Ik kan zonder problemen (en gratis) een gekochte app van mijn smartphone op mijn desktop of tablet installeren.

[Reactie gewijzigd door vali op 26 mei 2016 11:46]

Dus je bedoelt dat de WAARDE van de store hoger is. De DREMPEL is daarom wellicht juist lager :) .
Anoniem: 463321
@vali26 mei 2016 11:53
En daarom vind jij de drempel bij de Windows store hoger? 8)7
Wil jij zeggen dat de store van OXS en Appletv goed gevuld zijn? Als jij voor een leuke game 5 a 10 euro moet betalen (die voor de tablet vaak gratis te krijgen zijn), dan vraag als bedrijf gewoon erom dat het gaat falen.
Nu snap ik het. Je bedoelt te zeggen dat de drempel juist lager is.
Dat klinkt logischer :)
De store is ook echt geen meerwaarde vind ik. Ik kijk er wel eens op, maar ik vind het net een verlaten woestijn. Per zoekopdracht slechts enkele apps als resultaat (bijvoorbeeld als je zoekt op PDF) en de meeste apps zijn 1 of 2 keer beoordeeld, maar heel veel ook niet. Ik heb echt het idee dat er 40 gebruikers wereldwijd van de Windows 10 Store zijn..
Precies veel mensen gebruiken op de desktop toch alleen maar Win32 apps, vandaar dat MS die nu ook in de store wil toevoegen.
Als je ontwikkeld voor mobiel gebruik, dan heb je in principe nu een bereik van 5 miljard apparaten wat nog steeds dagelijks groeit...
Hoezo weinig goeds? 99% van de huidige apps op mijn Lumia 950 zijn "sandboxed" en kunnen niet realtime informatie met elkaar uitwisselen. Zo kan je je voorstellen dat als je de app van Thuisbezorgd opent en daar een bestelling wil doen, dat die app niet (of bijna onmogelijk) de informatie kan doorsturen naar je PayPal app. Vandaar zal de app van Thuisbezorgd ook een eigen/ingebouwd web-request doen naar PayPal zodat je op die manier kan betalen.

Ik vind het, persoonlijk, geen enkel issue dat PayPal stopt met het ontwikkelen. Aan de ene kant is inderdaad de userbase voor mobiele Microsoft OS'en erg laag; aan de andere kant is het ecosysteem relatief gesloten waardoor bepaalde onderlinge communicatie niet mogelijk is.
Eigenlijk kan dat dus heel makkelijk. Als de paypal app zijn eigen uri scheme heeft (zal wel niet)
maar dan kun je dus zoiets doen:
paypal:?amount=20.95&Receiver=jepaypal@adres.nl&hash=3245432ferfer
zie bijvoorbeeld:
https://msdn.microsoft.co...ch-resume/launch-maps-app
https://msdn.microsoft.co...resume/launch-default-app

verder zou een app als voordeel hebben dat ze nfc kunnen gebruiken bijvoorbeeld voor contactloos betalen.
Het gaat om Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile.

Wat Microsoft ook claimt, Windows 10 != Windows 10 Mobile. Beide hebben verschillende karakteristieken en functies.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 26 mei 2016 07:49]

Daarnaast is dit ook weer een voorbeeld waarom mensen zo moe worden van Microsoft (zegt een fervent Microsoft gebruiker, dus kan je nagaan). Steeds opnieuw wijzigingen in naamgeving en platform. En dan ook nog vaak onduidelijk voor doorsnee gebruikers. Ik denk niet dat veel Windows Phone gebruikers na een upgrade naar W10 ineens over Windows Mobile gaan spreken.
Windows 10 Mobile is toch echt op dezelfde codebasis gebouwd als Windows 10 voor de desktop, voor de server, voor de Xbox One, ... . Het is wel degelijk 1 OS. Al zitten er verschillen in de beschikbare functionaliteit alsook uiteraard onderliggende CPU architectuur waardoor apps voor de verschillende platformen apart gecompileerd moeten worden.
'Windows Phone' is opgehouden bij 8.1, versie 10 heet 'Windows 10 Mobile'.
Gebruikers van BB10 kunnen toch gewoon voor de Android-app kiezen ? Ik denk dat we dit soort berichten vaker zullen lezen de komende tijd. Tijd, geld en moeite steken in ondersteuning voor besturingssystemen die al jaren marginaal worden gebruikt is nu eenmaal niet rendabel.
Gebruikers van BB10 kunnen toch gewoon voor de Android-app kiezen ?
Als de Android app Google Play Services nodig heeft: nee, dan kan het niet.
Ja hoor dat kan wel.. Het is mogelijk om Google play services op je BB device (en Sailfish device) te zetten...kost je alleen iets meer moeite. Op internet kan je ergens op Crackberry daar de handleiding voor vinden.
Ja hoor dat kan wel.. Het is mogelijk om Google play services op je BB device (en Sailfish device) te zetten...kost je alleen iets meer moeite. Op internet kan je ergens op Crackberry daar de handleiding voor vinden.
De stelling van Titan_Fox:
Gebruikers van BB10 kunnen toch gewoon voor de Android-app kiezen ?
Nee, dat kan niet zomaar. Je moet er een tweaker voor zijn. Tweakers zijn niet de massa die de PayPal app gebruiken.
Daar zijn ook manieren voor,om toch de Google Play Services inklusief Play Store te kunnen gebruiken op BlackBerry OS 10.

Kijk maar eens op crackberry.com ;)
Klopt, maar Android apps performen niet optimaal op BB apparaten die BBOS10 draaien. Mijn ervaring is dat ze wat trager reageren en soms crashen. Daarnaast bieden native apps op BBOS10 betere integratie en het voordeel dat ze gebruik kunnen maken van de 'active frames' (zeg maar de live tiles van Windows). Zelfde geld voor Sailfish OS...het is fijn en handig dat je android apps kan draaien, maar het haalt het niet bij native apps.
Dat Android-apps op een Blackberry wat minder goed presteren dan BB10-apps is natuurlijk altijd beter dan dat er helemaal geen apps beschikbaar zijn. Maar goed; als deze trend zich door zet (wat ik wel verwacht) belooft het niet veel goeds voor Blackberry- en Windows Mobile-gebruikers.
Afgelopen maand(en) al meerdere berichten met betrekking tot Windows Phone/Mobile die me doet vermoeden dat het OS ten dode is opgeschreven.
Uitstelling van nieuwe toestellen door MS, grote ontslagen bij de mobiele tak en nu een betaalprovider die support stopt van de applicatie.
Spijtig =\
Windows 10 draait nu op meer dan 300 mln apparaten. Dus ten dode opgeschreven lijkt me sterk.
Als app makers er geen brood (meer) in zien, dan houdt het wel degelijk op natuurlijk.
Vroeg of laat zal iedere verstandige app developer wel een UWP app maken om Windows 10 te bedienen... en op die manier ook beschikbaar zijn op Windows 10 Mobile, XBOX, ...

Dat developers dus momenteel stoppen met onderhoud op oudere Windows Phone 7/8 versies (die ook werken op Windows 10) hoeft dus niet noodzakelijk een ramp te zijn op lange(re) termijn.
Nee.
Vroeg of laat zal iedere verstandige app developer een web app maken (ligt een beetje aan de eisen natuurlijk).

Apple is het eerste gesloten eigen platform, Android het tweede eigen platform. (Ze delen onderling niets anders dan hooguit wat systematiek.) Zou er dan nog ruimte zijn voor een derde eigen platform? Nu zijn er wel wat mogelijkheden om broncode te delen onder de 3 platformen, maar je blijft rekening houden met het platform waarop het draait. Wat nou standaardisatie...

De tijd begint rijp te worden voor web apps, oftewel PWA's (Progressive Web Apps). De voordelen van native apps gecombineerd met de voordelen van websites.
Werkende voorbeelden (ja, ook op mijn Lumia 930 W10):
https://shop.polymer-project.org
https://washingtonpost.com/pwa

Belangrijk onderdeel van de browser is de service worker.
Status: https://jakearchibald.github.io/isserviceworkerready/ (helaas blijft Apple nog achter)

Wat ik maar wil zeggen: Microsoft heeft een nieuwe kans om mee te doen in de 'mobile app' wereld door te zorgen dat browser Edge alles ondersteunt!

Eén platform: THE WEB

[Reactie gewijzigd door geertdo op 26 mei 2016 10:40]

Behalve dan dat een UWP-app niet direct betekent dat er ook ondersteuning zal zijn voor Mobile.
Vroeg of laat zal iedere verstandige app developer wel een UWP app maken om Windows 10 te bedienen... en op die manier ook beschikbaar zijn op Windows 10 Mobile, XBOX, ...
Dat wordt al vanaf Windows Phone 7 geroepen. App ontwikkelaars komen vanzelf wel met apps, vroeg of laat! En ik riep het ook. Sterker nog, ik heb een Lumia 920 gehad en heb nu een 950 XL. Windows 10 Mobile en hiervoor Windows Phone vind ik een heerlijk platform om mee te werken, maar als ik nu een telefoon moest kiezen zou ik zonder enige twijfel voor een Nexus gaan.

Met al het nieuws rondom het mobiele platform van Windows kan ik niet anders zeggen dat het momenteel harder naar beneden gaat dan naar boven, hoe zonde dat ook is.
Behalve dan dat een UWP-app niet direct betekent dat er ook ondersteuning zal zijn voor Mobile.
Klopt maar dat is dan wel eenvoudig. Misschien nog maar 1 tiende van het werk dat je had aan de UWP app.
Minder zelfs als je interface al direct erg scalable is.

[Reactie gewijzigd door TWyk op 26 mei 2016 11:32]

En je gaat ook investeren om te zorgen dat dat geoptimaliseerd is voor gebruik met alleen touch op een klein scherm?
Keep telling yourself that :)
Als ik op wmpoweruser.com kijk zie ik nochtans dagelijks nieuwe UWP apps tevoorschijn komen. Misschien is dit niet DE app die jij wenst maar het geeft duidelijk aan dat nieuwe bedrijven en ontwikkelaars er toch nut in zien.

Ik had de huidige dip in Windows Phone/Mobile liever ook niet gezien, en had liever ook dat developers er massaal zouden opspringen maar spijtig genoeg is het zo niet gelopen... maar ik denk niet dat het platform dood is zoals sommigen maar al te graag beweren (en dan later komen wenen dat Android een semi monopolie heeft want het iPhone aandeel gaat er ook constant op achteruit).
Er zullen altijd mensen de iPhone blijven kopen want Apple. Als je echter bij elke reclame op TV voor apps ziet "Get it on Google Play or the App Store" en er nooit met 1 woord gerept wordt over Windows Mobile, moet je dat toch aan het denken zetten. Ik heb een collega met een Windows Phone en het aanbod van apps is gewoon bedroevend laag.
Ik ben toch bang dat het geen tijdelijke dip is. Het is meer een laatste oprisping.
Microsoft gaat heus niet met UWP beginnen om dan Windows 10 op de telefoon stop te zetten. Trouwens Microsoft heeft nogmaals aangegeven niet te stoppen met het mobiele verhaal... http://mspoweruser.com/mi...phone-for-umpteenth-time/

En BB's en zelfs Jolla/Sailfish met 0% marktaandeel brengt nog nieuwe telefoons uit.

Is Windows 10 Mobile superlevend... nee, is het dood... zeker ook niet (hoe graag de Android/iPhone fans dit blijkbaar zouden hebben aan hun constante verklaringen te horen).
Het is ook een kwestie van 'goed voorbeeld doet volgen'. Als het grote PayPal besluit om geen specifieke app meer te onderhouden voor Windows Phone / Mobile, dan zullen andere aanbieders ook snel volgen. Het begint eerst met het uitstellen van updates of nieuwe functionaliteiten en zoals je weet, van uitstel komt afstel.
Grote Paypal? Nee joh, Het is geen Facebook.
Natuurlijk is het geen Facebook, wat een ruk-vergelijking. Met 4 miljard transacties per jaar is PayPal echt wel een serieuze partij. Als PayPal al afhaakt voor Windows Mobile, dan zie ik Rabobank, ING en ABN Amro ook wel volgen. Als ik in de boardroom zat wist ik het wel: wegsnijden die hap.
Ik denk wel dat het mobile platform van Microsoft wel ten dode is opgeschreven. marktaandeel gezakt van 2,7% tot nog maar 0.9%. Als het minder blijft worden zullen app makers de moeite niet meer nemen om geld te stoppen in iets wat bijna niet meer gebruikt word. Ik heb een Lumia 920 gehad en de app ondersteuning was heel slecht vandaar dat ik ben overgestapt naar Apple.
Marktaandeel of verkoopcijfers (% van het totaal verkocht aantal toestellen)? Volgens mij bedoel je namelijk dat laatste, toch een significant verschil.
De slag om de consumenten hebben ze inderdaad verloren, maar het Mobile platform is meer dan alleen consumenten apps. Bovendien is het door-ontwikkelen van Windows 10 ook meteen het door-ontwikkelen van Windows Mobile aangezien het hetzelfde OS is, ze delen de core, driver model, etc. Dus het kost ze relatief weinig moeite om Windows Mobile levend te houden.
Die 300 mln zijn waarschijnlijk 90% PC's.
Maak er maar minstens 95% van.
Waarom zou je een paypal app gebruiken? Wat kun je er mee? Als ik iets online en mobiel koop word je automatisch in je browser naar een betaal scherm gebracht. Werkt erg goed. Ik zal de apps niet missen.
Financiele apps horen wat mij betreft ook niet thuis op m'n mobiel... dergelijke dingen doe ik liever thuis in een veilige omgeving.
Wat maakt jouw thuisomgeving zo veilig in vergelijking met je mobiel?
Gewoon de fysieke omgeving (al is dat ook niet zaligmakend).

Het is trouwens een persoonlijk statement... bankzaken (en ook online aankopen) doe ik thuis.
Het zou zomaar eens kunnen dat het veiliger is op je mobiel dan thuis, maar dat is inderdaad een andere (persoonlijke) discussie.
Schijnveiligheid heet dat. Mijn telefoon heeft een fingerprintscanner, mijn PC thuis niet. Je PC zit altijd in hetzelfde netwerk, je mobiele telefoon niet.
Van die fingerprintsscanners is al lang bewezen dat ze waardeloos zijn.

Maar zoals ik al schreef is het mijn persoonlijke visie dat bankzaken niet op een mobieltje horen.
https://www.ccc.de/en/updates/2013/ccc-breaks-apple-touchid

Google gewoon op fingerprint sensor trick en je hebt 431.000 resultaten !
de app zelf was wel handig om saldo te checken / over te schrijven :) (tenminste, het zou handig zijn geweest als die app goed was uitgewerkt, maar op windows phone was het maar een beetje prut helaas).
Onderling geld overmaken, niet alle landen hebben hetzelfde betaal systeem als nederland waar je zomaar geld veilig naar iemand anders rekening nummer kan overmaken. Sommige gebieden zou je zelfs niet je rekening nummer willen geven.
Zou zelf ook niet kunnen bedenken wanneer ik de app zou willen gebruiken en ik ben best wel een fanatieke Paypal gebruiker.
De meerwaarde van het gemak van de app vs de website wordt bij mij ook teniet gedaan doordat de app (zelfs wanneer geforceerd afgesloten) elke paar uur de locatie opvraagt en meer data verbruikt dan mijn mail- en berichten-apps bij elkaar. Geen idee wat de app allemaal doorstuurt, maar niets waar ik baat bij heb.
Dan zet je dat toch uit?
De app vreet hier nauwelijks data en accu, en vraagt geen locaties op. (Zal wel een instelling zijn...)

Erg handig. Direct geld overboeken, notificaties bij betalingen en (automatische) afschrijvingen, et cetera.
Om dezelfde reden dat je een app hebt van een bank, heb je die van PayPal.
En alweer een klap voor Windows. Het kan me weinig schelen in die zin dat ik mijlenver bij Windows vandaan blijf. Maar, als Apple TV 4 en WiiU gebruiker, weet ik hoe frustrerend het is dat het platform (te) weinig apps heeft. Als dan grote spelers de stekker er uittrekken dan beloofd dat niet veel goeds.
Tja, je kan het een klap voor Windows noemen, maar als W10Mobile gebruiker verlies ik echt 0.0 met het stopzetten van deze app. Het wordt weer eens heel dramatisch gebracht, maar we hebben het gewoon over een grote speler die een zinloze app de nek omdraait.

Als ze ook de Android en iOS versie zouden schrappen en dat geld zouden steken in een betere (mobile)website zou iedereen er op vooruit gaan...maar ik vrees dat dat iets te vooruitstrevend gedacht is.
Het gaat om het principe. Jij kunt wel niets aan die app hebben of vinden dat een webapp voldoende is. Feit blijft wel dat als alle developers weglopen bij Windows Phone er vrij weinig over blijft. Webapps zijn op Android en iOS toch meer ondergeschikt op dit moment.
Als alle developers weglopen, ja. Als allerlei grote bedrijven die apps zonder meerwaarde leveren (omdat het moet van de marketingafdeling of whatever) er mee stoppen maakt dat voor de gebruiker niet uit.

Als je kijkt naar het app aanbod van apps die echt meerwaarde leveren, zie ik toch weinig apps van grote bedrijven waar ik echt wat aan heb; de meeste echt goede apps komen toch van de onafhankelijke developers.

Binnen grote non-software bedrijven is het sowieso vaak het geval dat er gekozen wordt voor native terwijl een fatsoenlijke mobile site hetzelfde kan bieden.
En je wordt weer genaaid met een Windows telefoon :'(
Valt wel mee hoor, ik heb heel die app nog nooit gebruikt en werk al ruim 10 jaar met PayPal, de website kon precies hetzelfde. Moet ik zeggen dat ik nooit een 'app fan' ben geweest, waarom moeilijk doen met een vaag schilletje, als de mobiele site net zo goed werkt? Had die app nu extra features aan boord die nuttig waren.. zover ik weet dus niet.
Dit is dus waarom ik het ook nog zolang uithoud met mijn BlackBerry 10 telefoon. Maar helaas stopt Whatsapp binnenkort op BlackBerry 10 en dat is eigenlijk een app die ik wel wil blijven gebruiken. Maar over het algemeen kan je inderdaad met heel veel websites uit de voeten.
Als BlackBerry 10-gebruiker blijft het elke keer jammer dat er apps verdwijnen op dit platform, ook al gebruik ik de app zelf niet. Het wordt een treurige wereld als er alleen maar iOS en Android over blijven.. voor mij dan.
het zal er op neer komen dat net als andere apps die eerder zeiden te stoppen voor windows Phone m nu een universal app hebben .
doorontwikkelen is geen optie als je een universal app kan maken ,
zoizo via mobile web werkt het ook gewoon en hoef je er niet perse een app voor te hebben ,
maar denk dat er binnenkort ook wel weer een PayPal app komt universal dan.
Het wordt tijd dat Windows Phone, BlackBerry, Sailfish, Firefox, Ubuntu de koppen bij elkaar steken voor een gezamenlijk app platform. Samen zijn we sterk. Zoiets moet toch kunnen of denk ik nu te simpel. Jammer genoeg heeft BlackBerry zich al gewaagd aan Android, hopelijk kunnen ze in de toekomst nog iets met BlackBerry 10 doen.
Dat zou i.d.d. fantastisch zijn.
Doordat zowel Blackberry en Jolla (sailfish) toestaan dat android op hun platform draait nemen ze elke noodzaak weg voor ontwikkelaars om native apps te bouwen....werkelijk eeuwig zonde.

Ik denk niet dat BB in de toekomst nog iets met BB10 gaat doen. Hadden ze niet aangegeven dat er nog maar 1 of 2 grote updates komen? En het feit dat Whatsapp straks niet meer draait op BB helpt natuurlijk ook niet.
Klopt voor BlackBerry 10 OS komen alleen nog security updates volgens mij. En zover ik weet komen er alleen nog BlackBerry devices uit met Android als OS. Helaas maar waar.
For Windows Phone users, we will sunset the current version of the PayPal app..
If you are an Amazon Fire or Blackberry user, we will be discontinuing the PayPal app


Er is duidelijk een verschil in bewoording.
Lijkt er op dat er voor Windows op de mobiel de app even ondergaat en binnenkort weer opkomt.
Voor BB is de app einde oefening.

Edit:
Zit er aan te denken om helemaal met PayPal te stoppen. Behalve waar het eigenlijk niet anders kan.
Zie NON-privacy beleid https://www.paypal.com/nl...ivacy-full?locale.x=nl_NL
Kwam in de Zembla uitzending naar voren.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 26 mei 2016 14:25]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee