Ebay en Paypal hebben hun opsplitsing voltooid

Ebay en Paypal zijn sinds vrijdag niet langer onderdeel van hetzelfde bedrijf. De betalingsverwerker die eerder werd overgenomen door Ebay gaat als apart bedrijf verder, en zal vanaf maandag als zodanig op de beurs worden verhandeld.

Dat hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt, zo meldt Business Insider. Door de opsplitsing raakt Ebay een belangrijke inkomstenbron kwijt, alhoewel Paypal wel minder winstgevend is dan de handelssite zelf. Paypal wordt vanaf maandag al op de beurs verhandeld als apart bedrijf, maar er zijn wel afspraken gemaakt met Ebay. Zo belooft de handelswebsite in de komende jaren minimaal 80 procent van zijn transacties via Paypal af te handelen.

Kortgeleden besloot Ebay ook al om zijn zakelijke tak af te stoten. Daarmee wil het bedrijf een geldbedrag van 925 miljoen dollar ophalen, omgerekend ongeveer 854 miljoen euro. Ebay heeft het geld nodig om zijn bedrijfsvoering om te gooien. Door tegenvallende bedrijfsresultaten maakte het in januari nog bekend 2400 banen te moeten schrappen.

Ebay en Paypal hebben al enige tijd geleden aangekondigd dat zij zich zouden opsplitsen. Vorig jaar zei Ebay al dat het de betalingsverwerker wilde afstoten. De beslissing om Paypal niet langer onderdeel uit te laten maken van Ebay zou om strategische redenen zijn genomen. Er gingen ook geruchten dat Paypal verkocht zou worden, maar dat is niet gebeurd. Ebay nam de betalingsverwerker in 2002 over voor een bedrag van 1,5 miljard dollar. Dat is nu ongeveer 1,39 miljard euro.

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

18-07-2015 • 09:21

145

Reacties (145)

145
142
98
1
0
0
Wijzig sortering
Nog wat details over de enterprise overname: Private equity bedrijven Permira en Sterling Partners hebben eergisteren de eBay Enterprise gekocht voor $925 miljoen. Enterprise bestaat uit vier afdelingen: Magento Commerce Technologies, eBay Marketing Solutions, Enterprise Services en Operations. Oftewel de overname GSI Commerce (2011, $2.4 miljard) en Magento (2010-2011, $180 miljoen).

Veel onzekerheid voor Magento gebruikers. Na jaren zou dit jaar eindelijk Magento 2 op de markt komen, maar met de nieuwe eigenaar zou dit schema zomaar in de war gegooid kunnen worden.

[Reactie gewijzigd door Jelv op 24 juli 2024 15:35]

Is dan nu eindelijk de tijd aangebroken dat je op eBay kan gaan betalen met Google Pay, creditcard of heel misschien zelfs iDeal?
Ik begrijp niet goed waarom mensen voor ideal zouden kiezen t.o.v. paypal?

In mijn ogen is paypal een veel betere keus, kopers bescherming, mogelijkheden om je geld terug te krijgen indien nodig enz.

bij ideal is dat allemaal niet mogelijk, en moet je maar hopen dat alles goed komt..

Misschien mis ik iets, maar ik zou niet goed weten wat.
Precies zoals je zelf al aangeeft, voor kopers is het ideaal.

Voor verkopers daarentegen...
Oplichting via PayPal is zo ontzettend makkelijk dat je als verkoper goed op moet Letten want voor je het weet ben je je geld kwijt
Vergeet ook niet dat paypal commissie rekent en dat is niet misselijk.
In het artikel zelf staat dat ebay 80% nog via paypal blijft doen dus heel veel ruimte voor alternatieven is er niet lijkt me.
iDeal kost verkopers ook geld ;) Dat veel webshops geen geld ervoor vragen, wil niet zeggen dat het ze geen geld kost.
Betalingskosten zijn onderdeel van de prijs.

Een goede webshop zal een variabele verkoopprijs moeten berekenen, zodat het transparant is voor de klant wat de kosten zijn van elke betalingsvorm.

Dit kom ik regelmatig tegen. 1 bedrag voor iDEAL en bijvoorbeeld 2% om met een credit card te betalen of paypal.

Paypal is door zijn kopersbescherming en claim/geschil optie erg goed voor online aankopen en wereld betalingen.

Als het gaat om een Nederlandse aankoop met een vertrouwd producs, is iDEAL voordeliger.

[Reactie gewijzigd door kritischelezer op 24 juli 2024 15:35]

Een goede webshop zal een variabele verkoopprijs moeten berekenen, zodat het transparant is voor de klant wat de kosten zijn van elke betalingsvorm.
Bij de apothekers kun je zien hoe "geweldig" transparantie is. Kosten die altijd al werden doorberekend staan nu apart op de rekening en personeel wordt aangevallen.... Voor een consument is het helemaal niet belangrijk wat de kosten van betalingsverkeer zijn. Je koopt een product voor een bepaald bedrag en that's it. Het is aan de verkoper om daar zo slim mogelijk mee om te gaan.
Het gaat erom dat er verschillen zijn in de betaalopties kwa prijs, hier kunnen mensen dus een keuze maken.

Net als bij de Apotheek, bij een herhalingsrecept, zal de uitleg a 6 euro (waarover het nu gaat bij de Apotheek), niet berekend moeten worden. Deze onnodige kosten zijn dus te voorkomen door de transparantie (mits goed toegepast).
Maar iDEAL is snel goedkoper dan PayPal. PayPal vraagt een vaste fee van +/- 35 cent en een percentage (+/- 3 procent dacht ik) over de som. Dat kan dus best oplopen en is in ieder geval snel duurder dan iDEAL.

Daarnaast zijn de rapportages die je uit PP kunt halen voor je boekhouding maar matig. Maar wat al genoemdwas.. 't grootste nadeel zijn de chargebacks. PayPal gelooft nagenoeg altijd de koper en geld terug halen nadat je pakket is verzonden is dus erg makkelijk.

Bij iDEAL is dat niet mogelijk wat iDEAL veel betrouwbaarder maakt voor verkopers.
Of iDEAL nu goedkoper is of niet boeit de gebruiker niet. Qua gebruikersvriendelijkheid is Paypal superieur en dat is wat telt voor de gebruiker.
Bij PayPal moet je inloggen, op betalen klikken, bevestigen en klaar. Ideal is veel omslachtiger.

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 24 juli 2024 15:35]

Ja, maar PayPal bemiddeld daarin? Als jij kunt aantonen dat een product verzonden is, krijg je gewoon je geld.

Andersom als je kunt aantonen dat je een foutief of kapot product binnen hebt gekregen, kun je ook je geld terug vragen.

Kopen/verkopen is wat dat betreft altijd een risico, vooral vanuit bijvoorbeeld China.
PayPal gebruik ik vooral bij Amerikaanse bedrijven die juist weer geen ideal ondersteunen (games etc)
Of bij bekendere Electronica webwinkeltjes in de richting van China
Ik heb een keer een geschil gehad met een verkoper in China, over een DOA, die er tevens 'gebruikt' uitzag.
Na de basic mailwisseling 'sorry, wil help solve everything blabla ...'
Vervolgens de foto's en screenshots ( die niet gingen want kapot )

Zijn oplossing was retour zenden, en een vervanging, of 10% korting op een nieuw te bestellen.
Zijn mails werden steeds minder 'vriendelijk' tot de laatste 3 die gewon dagenlang lieten wachten.
Toen via Paypal het geschil geopend, en DOA aangegeven, na 3 dagen had ik mijn bedrag terug.
Ik wil best onderhandelen, en tegemoetkomen in nieuwe verzendkosten, maar retour zenden á 15€ voor een apparaat van 20€ is mij te gortig.
Paypal heeft nu ook een oplossing voor de retourkosten. Via paypal aangeschaft, gratis retourzending. (Let wel op de voorwaarden).
Aan de andere kant ben ik door paypal ook al paar keer gered door verkopende oplichters op eBay.
Anoniem: 145867 @xenn9918 juli 2015 22:26
Paypal... e-mailtje met wachtwoord. iDeal met je pinpas + een e-dentifier. Ik gebruik allebei hoor, maar iDeal vind ik persoonlijk toch wat gevoelsmatig veiliger en betrouwbaarder.
Dat is het ook, Alleen heeft paypal kopers bescherming :)
Paypal zou ook met een vorm van sleutel encyptie moeten komen !
Anoniem: 145867 @Xesior21 juli 2015 08:41
Hebben ze ook. Maar die moet je aanschaffen.
Er is totaal geen controle om te zien of iemand opzettelijk of per ongeluk een defect nieuw of tweedehands product aan iemand verkoopt. Paypal kopersbescherming is daarom een wassen neus. Want als jij als verkoper voldoende foto's maakt voordat je het verzend en de communicatie in kaart blijft doen dan sta als verkoper in je recht. Dan kan de koper fluiten naar zijn geld. Je zult het als koper moeten opdraaien voor de retourverzendkosten en deze kosten naar China zijn niet bepaald goedkoop. Dan had je net zo goed kunnen betalen via iets goedkopers dan Paypal. Je wilt niet weten hoeveel hobbisten er op ebay zitten en dan de schult afschuiven naar de verkoper. Paypal zal bijhouden hoevaak je een geschil opend en trapt daar niet in als je er misbruik van maakt.
Op het moment dat de kosten niet worden doorbrekend ja dan zou ik het ook niet weten maar op het moment dat je een paar procent meer betaald voor PayPal dan is de keuze snel gemaakt. PayPal bescherming is ook niet de beste en als je de verkoper vertrouwd heb je deze ook niet nodig.
Misschien omdat je via iDeal niet van die belachelijk hoge kosten hoeft te betalen.
Ikhoop nu ook dat je weer een account bij E-Bay kunt aanmaken zonder verplicht te worden een paypal account aan te nemen. Of een advertentie aan te kunnen maken en zodra je met het buitenland zaken wilt doen moest dat via een paypal account.
Persoonlijk denk ik dan dat het een stuk beter wordt weer via ebay te verkopen al vind ik nog steeds dat ze veel te veel rekenen voor de adverentie en teveel vragen voor hun diensten. Vooral de laatste aren is het veel te duur geworden...
Misschien mis ik iets, maar ik zou niet goed weten wat.
Paypal is wereldwijd en Ideal is alleen in Nederland in gebruik?
Anoniem: 477666 @xenn9918 juli 2015 18:34
Ja klopt ik heb liever paypal tegenwoordig ik had producten bestelt bij BCC die konden niet leveren. Ik wacht al 2 maanden op mijn geldteruggave ben blijkbaar niet enige maarja tegenwoordig betaal ik gewoon met paypal
In mijn geval; is dan nu eindelijk de tijd aangebroken dat je op Amazon kan betalen met Paypal? :D Ik heb geen eigen creditcard (en wil die ook niet; kost per jaar twee keer zo veel als de bankrekening waar hij aan gekoppeld is) en lenen van een ander voelt zo bedelig.
Je kan ook gewoon een prepaid creditcard nemen. Werkt perfect.
3V Card is ideaal inderdaad. Gewoon opladen met je eigen bank via iDeal. Kaart gegevens liggen op straat? Flikker hem in de container en haal een nieuwe, ideaal.
Al jaren Neteller.com
Gratis EN je tegoed is 'eeuwig'.
Ik geloof dat dat een beetje ten koste van de rente gaat (dus inflatiekosten) mja, wel erg tevreden :)
3V Card Ideaal? Kijk eens naar de kosten? Je betaalt 10 euro aanschafkosten voor de kaart en vervolgens betaal je bij iedere opwaardering 2 euro kosten. Zet je 20 euro op je kaart, betaal je dus 10% kosten en in het gunstigste geval (150 euro verhoging is maximaal per keer), betaal je 1,33 %. Dat laatste - max 150 euro per keer toevoegen aan je tegoed - maakt het systeem voor mij nogal omslachtig ook. Plus dat je tegoed werkloos op je kaart staat, tot je het gebruikt.

Paypal (bij mij gekoppeld aan een gratis bankrekening waar ik verder niets mee doe, met een zeer beperkt saldo) werkt een stuk prettiger en (voor de koper) goedkoper. Creditcard (mits je de maandelijkse afrekeningen meteen betaalt en dus geen geld leent) kost op jaarbasis een paar euro, maar biedt daarvoor flexibiliteit (je kredietlimiet), de beste aankoopbeveiliging en zelfs verzekering van je aankopen.
Paypal gekoppeld aan een aparte bankrekening kan iets veiliger zijn inderdaad. Moet rood staan wel netjes geblokkeerd worden, en PayPal moet in geen enkel geval aannames doen over dat ze het geld kunnen incasseren, weet niet precies hoe dit werkt.

Wat je creditcard verhaal betreft, voor mij is de 150 euro limiet weer niet relevant, ik koop zelden via internet dingen duurder dan 50 euro. Max is eens 100 oid.
Meeste dingen die ik koop zijn < 20 euro en meest < 10 euro zelfs. Ik heb nu 2 keer iets van 3 tientjes opgeladen en dit heeft me dus 4 euro gekost aan vaste kosten en iets meer als 60 cent aan rente. Hiermee heb ik 5 of 6 dingen gekocht. Is iets van 75 cent per transactie en dat vind ik redelijk acceptabel, inclusief de gemoedsrust die ik er voor mijzelf dus gratis bij krijg.

Creditcard past niet bij mij. Ik krijg echt nooit relevante post, dus die haal ik maar eens in de paar maand op, heb een enorme brievenbus en eens in de paar maand haal ik daar ondanks een NEE/NEE stikker een dik pak reclame en kranten uit, 3 via automatische incasso betaalde facturen en hoogstzelden nog eens een factuur die ik 'met de hand' moet betalen. Dit heeft er toen ik nog een card had voor gezorgd dat ik een overdreven dikke rente moest betalen. Daarna dus vrij snel die card weer opgezegd.
Daarnaast kosten de meeste kaarten linksom of rechtsom ook vast geld per jaar. Volgens mij zijn er wel gratis kaarten voordat ik hier een reactie op krijg...

[Reactie gewijzigd door thegve op 24 juli 2024 15:35]

Kaart gegevens liggen op straat? Flikker hem in de container en haal een nieuwe, ideaal.
En jij denkt dat een ABN-AMRO, ING, Rabo (of welke bank dan ook) zoiets hebben van: "hmm, heel vervelend voor u, maar dat is uw probleem!" :? :D
Ik snap niet precies wat je bedoelt, maar misschien begrijp ik je net genoeg om antwoord te kunnen geven:
Ik ga problemen liever uit de weg dan dat ik ze opzoek. Om nou bij een geplunderde bankrekening te moeten gaan leuren bij de bank van dat ik mijn geld weer terug wil, loop ik liever gewoon geen risico.
Ja maar nu heb je een prepaid creditcard en een Paypal account.
Het is leuk als je maar 1 van beide nodig hebt en kan kieze dewelke.
Het is namelijk erg frustrerend wanneer je creditcard leeg is, je een ebook wilt kopen terwijl je paypal account wel vol zit.
Anoniem: 382732 @Yuregenu18 juli 2015 18:44
Bij de bijenkorf 12,50 per jaar. ANWB nog goedkoper volgens mij.
Bij een beetje correcte bank zit zoiets standaard in je gewone betaalpakket. Al zul je ook een flink aantal (internet) banken in Nederland die er voor kiezen juist een zo klein mogelijk pakket proberen aan te bieden om je zo (flink) bij te laten voor betaaldiensten als bijv. een creditcard.
In België zijn er meerdere banken waar je een gratis kredietkaart bij je al dan niet gratis bankrekening krijgt. Zal in Nederland ook wel bestaan?
Je kunt nu al je bankrekening aan een paypal account koppelen. ;)
Alleen dat is iets wat je nooit wilt doen met PayPal, kan nogal uitlopen op een groot probleem als er wat mis gaat en ze zijn niet de beste in oplossingen.
Ik betaal al verscheidene jaren met gekoppelde rekeningen.

200+ transacties en nog nooit foutgegaan.

Overal kan wat fout gaan ;)
Anoniem: 145867 @dominition18 juli 2015 22:32
Geef maar je mail + wachtwoord. Of als ik deze ergens buit heb gemaakt, als je bijvoorbeeld dezelfde gegevens voor tweakers gebruikt waarbij de user database is gehackt. En ik bijvoorbeeld bij jou 300e transactie wel heel je bankrekening leeg plunder. ;) just saying.

Tenzij je een paypal security key hebt. En dus two-factor authentication, en schrap dan mijn vorig verhaaltje. Maar heb je die niet zoals veel mensen. Dan is het nog steeds makkelijk om je gekoppelde rekening leeg te plunderen.

En dan is de kans dat je bank dat geld niet vergoed, want je bent akkoord gegaan met paypal zijn voorwaarden waardoor de bank buiten spel staat en je bij PayPal moet aankloppen wat nogal lastig gaat soms. Heb soms ook contact gehad met PayPal en dat gaat moeizaaaaam.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 24 juli 2024 15:35]

Een PayPal betaling draaien ze vrij makkelijk terug als het door een hack of phish komt. De voorwaarden daarvoor zijn toch wel een stuk aardiger dan wat de Nederlandse banken hanteren. Die beginnen juist steeds minder fraude te vergoeden, en de vergoeding is lang niet altijd 100%.
Ik kan bevestigen dat dit inderdaad het geval is.
Mijn schoonzus haar paypal rekening was leeg getrokken voor 4000 euro. Waarschijnlijk is haar inlog buit gemaakt doormiddel van malware.
Zij belt haar bank en hun antwoord (in het kort) : Sorry, kunnen we niets aan doen.
Vervolgens deed ze een belletje naar Paypal en die verzekerde haar dat dit geen probleem was.
Binnen een uur was alles netjes opgelost.
Geld was netjes terug gestort, En paypal account hersteld.
Anoniem: 145867 @Kewne21 juli 2015 08:47
Dat klopt, maar laten we zeggen. Maar als die persoon het overgemaakt heeft en de tijd heeft om de boel via Western Union in contanten uit te keren. Dan is de loss voor paypal. En is het nog steeds een succes voor de scammer.
Mijn paypal is ook gekoppeld, maar wel beveiligd met een 113bits uniek wachtwoord gegenereerd vanuit KeePass. Ik ben dus niet zo bang voor hackers / skimmers. Daarnaast zit ik ook alleen thuis op paypal óf via een OpenVPN verbinding naar huis. Het is echter wel jammer dat paypal TFA niet aanbiedt in Nederland.
JIj doelt zeker op de automatisch incasso? Gewoon zelf er geld op zetten.
Inderdaad automatische incasso hier zijn verschillende verhalen over maar ook met Credit Cards enz. Het probleem met automatische incasso direct naar je bank is dat ze je bankrekening in een keer kunnen leeg trekken bij een verschil. Credit Card is een veel betere manier aangezien die veel meer bescherming bieden.

Voor mensen die het niet weten Primera heeft een debet card van 3vcard is een Visa en om daar geld vanaf te halen moet je het er eerst op zetten.
Automatische incasso kun je toch gewoon storneren?
Automatische incasso kun je toch gewoon storneren?
Ligt aan het type incasso. Bij een incasso achteraf, dus nadat een dienst geleverd is, kun je dat niet zomaar storneren. Incasso vooraf, is inderdaad gewoon te storneren gedurende een x periode.
Met PayPal is het ook mogelijk om deze op te waarderen zonder een automatische koppeling met je bankrekening. Ik heb een tijdje terug de automatische afschrijving ook stopgezet met de reden dat het eventueel mogelijk zou kunnen zijn om je bankrekening leeg te trekken.
Nog nooit problemen mee gehad.
Dat kan al sinds het begin.
Je kunt jouw Paypal rekening opwaarderen middels iDeal. Ook kun je een Credit Card of je bankrekening koppelen. In dat laatste geval kan een transactie wel even duren. D.m.v. opwaarderen gaat het sneller.
Dat klopt niet..

Indien je geen tegoed hebt maar wel een creditcard gekoppeld, wordt de transactie per direct uitgevoerd.

Als je alleen de bankrekening koppelt en geen creditcard, en tevens geen tegoed hebt, kan het wel langer duren.

Ik hoef echter nooit mijn paypal tegoed op te waarderen, omdat ik beide heb: bankrekening en creditcard. In principe schrijven ze het van mijn bankrekening af. Doordat ik nog een (valide) creditcard achter de hand heb, wordt de transactie toch direct uitgevoerd. Mochten ze het dan niet kunnen afschrijven van mijn bankrekening dan boeken ze het af via de creditcard.

Deze laatste optie is qua gebruiksgemak het meest ideaal.

[Reactie gewijzigd door Mr_Q op 24 juli 2024 15:35]

Ik kan direct betalen met paypall, ik houd dan 0,- over op mijn PayPal account, maar de som van alle transacties word aan het einde van de week van mijn rekening gehaald.
Alles automatisch, alleen een gebruikersnaam en password.
Dat vind ik dus zo vreemd. Alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Dus dan heb je aan de ene kant de banken die via random readers, bankpassen en garanties hun best doen om het zo veilig mogelijk te houden. En aan de andere kant Paypal die in het verleden al vaak genoeg is gehacked, en waar je dus simpel met alleen gebruikersnaam/wachtwoord rekeningen kunnen leegtrekken.
Waarom zou je dat vertrouwen?
Gewoon een goede gebruikersnaam en wachtwoord kiezen, minimaal 8 karakters (liefst meer), met letters, getallen en tekens. En je wachtwoord nergens laten rondslingeren, dan kan er ook niets mis gaan.
Ohja, en natuurlijk nooit exact dezelfde wachtwoord op andere plekken gebruiken.

[Reactie gewijzigd door mohf op 24 juli 2024 15:35]

https://xkcd.com/936/

Een wachtwoord dat ik op geen enkele andere plek gebruik, dat uit minimaal 8 karakters bestaat, met letters, getallen en tekens, en dat ik niet mag rondslingeren, kan ik niet onthouden.
En ik betwijfel of veel andere mensen dat wel kunnen.
Enkel bankrekening zonder creditcard gaat ook instant tegenwoordig.
Dan zullen ze die 80% niet gaan halen dus ik denk het niet.
Maar waar komt dat percentage überhaupt vandaan? Enigste wat nu wordt gedaan is dat Paypal tussen transacties blijft zitten.

Is niet de goedkoopste manier en het zou me niet eens verbazen als zelfs Apple goedkoper wordt. Als je gebruik maakt van je creditcard vraagt die ook telkens een percentage of bedrag en zo worden er constant exotische diensten bedacht waar enkele centen vanaf worden geroomd.
Eerder dat paypal op meerdere plekken gaat verschijnen :)
Anoniem: 282855 @MelvinV222 juli 2015 04:03
PayPal wil volgens mij ook in normale winkels en zo gebruikt gaan worden dus wie weet.
Ze moeten die fees naar beneden brengen. +1 euro bij thuisbezorgd :( Bitcoin is trouwens gratis betalen bij thuisbezorgd.
Anoniem: 282855 @GabrielWB20 juli 2015 01:58
Wat dacht je van Bitcoin, dat is de toekomst
Dan moet de volume ten eerste nog veel meer groeien. En de koer stabieler worden. Dan zou het zeker een goed alternatief zijn. Echter kun je dan niet meer bakken met geld verdienen aan speculatie. Maar zonder teveel speculatie kan het wel een goede valuta zijn. Maar volgens de grafieken is hij steeds meer aan het stabiliseren. Maar nog lang niet genoeg. De volume moet nog veeeeeel groter worden.
Heeel veel groter, helemala mee eens.
Las dit net trouwens: http://www.bitcoinupdate....s-storten-zich-op-bitcoin dus we weet
Deze splitsing brengt een bijzondere situatie met zich mee:

1. Wanneer je op eBay wat verkoopt dan moet je 8,4% verkoopcommissie betalen. Daarnaast plaatsingskosten voor een aanbieding met vaste prijs variëren van EUR 0,11 tot 0,37 (tot 75 aantal objecten zijn gratis per maand)
2. Wanneer je op eBay wat verkoopt dan moet je de eBay toeslag hierboven betalen en daarnaast ook nog via Paypal een toeslag betalen omdat je eBay is gekoppeld aan creditcard. Creditcardkosten: 3,4% + €0,35 EUR. Paypal zegt op hun website "Betalen of geld overschrijven met PayPal is altijd gratis. De verkoper betaalt PayPal een kleine vergoeding om uw betaling veilig te verwerken. Voor kopers worden geen kosten berekend, tenzij het een transactie in een vreemde valuta betreft. " Kortom bij een internationale transactie moet je altijd dokken!

Conclusie als gebruiker op ebay houdt niks over van je eigen persoonlijke spullen verkoop. Dus als je op eBay betalingen afhandeld met Paypal dan kun je beter een andere betaling dan Paypal gaan gebruiken wanneer je wat van je persoonlijke eigendommen wilt overhouden.

[Reactie gewijzigd door donderdraak op 24 juli 2024 15:35]

Ik denk dat er gewoon een samenwerking blijft tussen eBay en PayPal waardoor dit niet het geval is. Waarschijnlijk verandert er, zeker in het begin, helemaal niks in de praktijk.

edit, voordat ik nog verder offtopic/irrelevant wordt gemod, volgens mij waren 'dubbele' kosten altijd al een ding bij eBay samen met PayPal (zeker internationaal). Daar verandert de splitsing natuurlijk niks aan, dus niet echt een bijzondere situatie.

[Reactie gewijzigd door RaptorRVL op 24 juli 2024 15:35]

Paypal is voortgevloeid uit eBay.

[bron: wikipedia] De populaire veilingsite eBay kocht PayPal in oktober 2002 op, omdat ongeveer 50% van de eBay-gebruikers het al gebruikte. PayPal was daarmee veel populairder dan eBays eigen BillPoint. Sinds de lancering van de Nederlandstalige versie van PayPal in 2006, toont de Nederlandse markt een forse stijging. Het aantal rekeninghouders in Nederland groeide van 1 miljoen in maart 2007 naar 2,7 miljoen in maart 2010[1]. Het bedrijf won van 2009 tot 2013 al vijf maal op rij de Nederlandse Thuiswinkel Award voor de beste financiële dienst op het internet en in België de BeCommerce Award in 2010. In 2015 stoot eBay PayPal af en gaat het als onafhankelijk bedrijf naar de beurs.

Het is volgens de Amerikaanse wetgeving geen bank, daarom hoeft het bedrijf niet aan de strenge wetgeving voor banken te voldoen. PayPal heeft in 2007 echter wel een EU-banklicentie gekregen.

[Reactie gewijzigd door donderdraak op 24 juli 2024 15:35]

Ik heb ook begrepen dat Paypal eigenlijk meer de kant van een soort bank op wil. Je geeft zelf al aan dat ze al een banklicentie hebben verworven. Hierdoor kon je je bankrekening koppelen aan je Paypal account. ;)
Anoniem: 145867 @Tourmaline18 juli 2015 22:36
Dat was ook de opzet van Elon Musk toendertijd. Een "internet bank".
Paypal is voortgevloeid uit eBay.

[bron: wikipedia] [b]De populaire veilingsite eBay kocht PayPal in oktober 2002 op, omdat ongeveer 50% van de eBay-gebruikers het al gebruikte. PayPal was daarmee veel populairder dan eBays eigen BillPoint.
Paypal bestond ervoor al ( zie jouw eigen link )
Het is alleen gegroeid sinds de overname, omdat er geen andere 'handige' methode was om op Ebay te betalen.

Paypal gebruik ik al langer dan dat ik Ebay onveilig maakte ... veel donatie's waren zo geregeld via mijn PP account
Anoniem: 282855 @donderdraak20 juli 2015 03:56
Je vergeet de onmogelijk valutakoers die ze handteren. pakken ze zo weer een paar % op.
Ik zou en wou vele keren via Ebay iets aanschaffen maar voor mij was Paypal een drama en ik ga niet in details en creditcards ga ik niet aan beginnen dat voor velen Paypal wel een uitkomst was dat zal vast.

Ik hou het bij Ideal en tegoed kaarten en hoop dat Ebay hier iets mee gaat doen ^.^ ook al hebben wij Marktplaats etc. op Ebay staat vaak juist dat wat ergens anders niet te vinden is.

Succes Ebay en Paypal!
Waarom is PayPal een drama? Als koper kan je niets beters en eenvoudigers hebben.
Ik had een Paypal acount aangemaakt en via internetbankieren geactiveerd en na 2 weken zou ik een aankoop doen via Ebay en bleek het acount geblokkeerd te zijn.. contact opgezocht met Paypal en ze konden niks vertellen wat er aan de hand was.

Toen contact opgezocht met de Ebay verkoper en die heeft een geschil ingediend bij Paypal en ja hoor.. toen was mijn acount compleet geblokkeerd en toen konden de dames en heren van Paypal wel zeggen wat er aan de hand was.

Als deze service vandaag de dag verdiensten waard zijn heb ik op zijn minst twijfel over niet alleen Paypal maar alle betaal diensten op mijn eigen bankieren en tegoed kaarten na :)
De strategische handelwijze van Paypal is voor velen Paypal gebruikers een doorn in het oog. Als je wilt klagen over de wisselkoersen van Paypal, dan kun je beklaag indienen bij de DNB (de Nederlandsche Bank)
Kun je alle winkels aanklagen die credit cards gebruiken, Amazon hanteert ook niet de gunstigste conversie.. zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. ;)

Veel winkels geven aan dat je 3% meer moet betalen als je Paypal wilt gebruiken, dus een ieder de vrije keus. Wil je die 3% extra niet betalen , betaal je toch op een andere manier.

Het gemakkelijk wereldwijd kunnen betalen komt nu eenmaal met een bepaalde prijs. Alles heft zijn prijs, Paypal ook.
Ebay is een top site en paypal ook. Maar hoop dat ebay ideal aanbied.
Dan moeten alle aanbieders zelf Ideal aanbieden. Is Ideal wereldwijd? Nee toch? Dan vergeet de Ebay en Ideal combi maar rustig.

Er is niet 1 enkele Ebay webshop, het zijn 1000en losse aanbieders die allemaal zelf Paypal hebben om te ontvangen. Ideal hebben ze denk ik niet in de US of GB.
Aliexpress, de Chinese Ebay concurrent, bied sinds een tijdje gewoon iDeal aan via een payment provider in Duitsland.
Ik heb al jaren niets meer via eBay gekocht omdat voor Nederland 2ehands marktplaats (weliswaar onderdeel van ebay) veel sterker is, en voor internationaal nieuw ik meestal Alibaba of Aliexpress gebruik.
Bij Alibaba/Aliexpress zit de site er altijd tussen als betalingsverwerker, kennelijk is dit dan bij ebay niet zo.
Maar Aliexpress is dan wel weer 1 winkel die alle betalingen zelf int.

Met Ebay wordt dat lastiger met alle losse aanbieders. Iemand in de UK, waar ik vaak op Ebay shop, zal geen Ideal nemen, hooguit bij uitzondering.

Edit: ebay is niet alleen 2ehands he.. Ik koop er nooit iets 2ehands, alleen marktplaats dan.

[Reactie gewijzigd door pennywiser op 24 juli 2024 15:35]

Nee hoor, AliExpress is ook gewoon een verkoop platform.

http://www.aliexpress.com...20412.1998545356.1.ypLsX4

Zie rechts, 'Sold by'.
Maar kennelijk regelt Aliexpress alle betalingen dat bedoelde ik.
Zie de laatste regel van mijn reactie, dat zeg ik ook al letterlijk. Maar dit dreigt in rap tempo minder boeiend te worden. /out
Bedankt voor de informatie thegve ^^ zal eens naar deze sites kijken.
Anoniem: 382732 @knaldop18 juli 2015 18:48
Ebay is in Nederland niet zo groot. Dus iDeal aan gaan bieden zal niet zo gauw gebeuren lijkt me.
marktplaats=ebay Einstein
Slimme beslissing van E-bay. Paypal is een achterhaalde betalingsverwerker met veel te hoge fee's. Nieuwe technologieën zoals Bitcoin staan om de hoek en dan is paypal niets meer waard. Slim van E-bay om dit onderdeel nu af te stoten voordat het te laat is.
Anoniem: 126717 @Mirved18 juli 2015 10:30
Bitcoin is geen serieuze optie, in ieder geval niet voor mij.
Veel te veel fluctuaties in de koers, dus je moet je geld omzetten naar bitcoin net voordat je betaald, en zodra je bitcoin ontvangt ze weer verkopen. Dus een onnodige tussenstap.
Geef mij maar PayPal, CC of Ideal.
Alle banken in de wereld hebben toch al gezegd dat ze bitcoin niet zien als wettig betaalmiddel. Ze dulden simpelweg geen concurrentie waar geen controle op is. De louche figuren maakten er juist gebruik van OMDAT er geen controle op is.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 24 juli 2024 15:35]

Alle banken in de wereld hebben toch al gezegd dat ze bitcoin niet zien als wettig betaalmiddel.
Of de banken het een wettig betaalmiddel vinden is irrelevant, dat bepalen zij niet maar de wetgever.
De banken zullen het ontbreken van controle er op ook niet zo erg vinden, sterker nog, het kan zelfs in hun voordeel werken.
Denk het niet, elk land wil controle op hun geldstroom.

Juist het uitblijven van controle op de geldstroom van bitcoin e.d. heeft de louche figuren aangetrokken omdat ze zo zwart geld wit konden wassen.

Dat is zeker niet in het voordeel van de banken of een regering!

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 24 juli 2024 15:35]

Denk het niet, elk land wil controle op hun geldstroom.
Ja, de overheden willen dat, banken zijn niet de overheid....
Ze worden echter wel gereguleerd door de regering/overheid. ;) :)
Anoniem: 382732 @Tourmaline18 juli 2015 18:46
Er is wel wat te zeggen voor de controle op geldstromen. Je zou raar opkijken als iedereen in een parallel geldsysteem zijn salaris zou krijgen en er wordt opeens geen belasting meer betaalt....
Omzetten zelf hoef niet. Bitpay en coinbase bieden al lang dit soort diensten aan dat je geen koers risico loopt. Daarnaast had ik het over de toekomst wanneer na grootschalige adoptie de koers veel stabieler zal zijn.
PayPal is niets meer waard? Als jij naar de grootste webshops kijkt internationaal, wat voor betalingsmogelijkheid staat er dan bij? PayPal ja.
Internationaal gezien is paypal de eenvoudigste manier om geld over te maken. En met internationaal bedoel ik dan buiten de EU. Probeer maar eens geld van de EU naar de USA over te maken (of andersom) via je normale bankrekening.
Je kunt prima geld overmaken van de ene naar de andere bankrekening, ook al is een van de rekeningen in de USA.

Waarom en hoe levert dit volgens jou problemen op?

Je moet alleen IBAN en BIC nummer van de ontvangende bank hebben, en uiteraard het rekening nummer van de begunstigde,

Hier bv de link naar de ING bank:

https://www.ing.nl/partic...wereldbetaling/index.html

Ik doe dit al jaren en kan zelfs via automatische betaling. Je betaalt alleen een fee over het bedrag en een door de bank vastgelegde wisselkoers.
Zelf heb ik het nooit gedaan, maar ik hoor van familie dat er hoge transactiekosten op zitten (35 euro). Bovendien heeft de USA geen IBAN.

Bij de betalingsopties van het internetbankieren van een USA Bank staat er bij buitenlandse opties een aantal zuid-amerikaanse en aziatische landen maar geen Europa opties.
Jawel elke bankrekeninghouder (ook in de USA) heeft een IBAN die is op te vragen via de bank, net als de BIC (Bank Identification Code) van de betreffende bank in de USA.

De kosten bedragen meestal 0,1% van het bedrag met een min van €6 en een max van €50
Volgens Wikipedia:
Banks in the United States do not use IBAN as account numbers for US accounts.[21] Any adoption of the IBAN standard by US banks would likely be initiated by ANSI ASC X9, the US financial services standards development organization: a working group (WGAB20) was established as an X9 subcommittee to generate an IBAN construction for US Bank accounts.
je hebt gelijk:
Het IBAN is het rekeningnummer van de ontvanger. Dit begint altijd met twee letters van het land, bijvoorbeeld ‘BE’ voor België. De BIC (Bank Identifier Code), soms ook aangeduid als SWIFT-adres of SWIFT-code, geeft het adres aan van de ontvangende bank. De BIC vult u in Mijn ING in bij de rubriek 'BIC/Bank begunstigde'. U kunt deze opvragen bij de bank van de persoon of het bedrijf waar u geld naar overmaakt. Kunt u de BIC niet achterhalen? Vermeld dan naam, adres, plaats en land van de bank van begunstigde. Als u geld overmaakt moet u altijd het IBAN en de BIC invullen als het ontvangende land dat verplicht. ......... Het is verplicht om deze codes in te vullen, tenzij op de ‘uitleg per land’ pagina’s vermeld staat dat dit optioneel is.
Voor de USA specifiek geldt:
Geen IBAN
De Verenigde Staten kennen geen IBAN. Daarom vult u bij de rubriek ‘IBAN ontvanger’ of ‘Rekeningnummer ontvanger’ het rekeningnummer van uw begunstigde in. In de VS wordt het rekeningnummer op facturen aangeduid met ‘Account Number’. Er is geen standaard rekeningnummerstructuur. De VS maken voor het betalingsverkeer gebruik van een nationale 9-cijferige bankcode: Fedwire (FW). Soms ook aangeduid met ‘Routing number’ of ‘ABA’. Vermeldt u bij de rubriek 'bankcode' deze Fedwire.
Ook de rekeningnummers zoals wij ze vroeger hadden waren door de bank al te herleiden maar een IBAN nummer. Deze nummers zijn absoluut noodzakelijk voor banken onderling om (internationale) betalingen te kunnen doen.

[Reactie gewijzigd door Isheara op 24 juli 2024 15:35]

Normaal reageer ik niet op zulke berichten, maar ik quote je hier:

"Slimme beslissing van E-bay. Paypal is een achterhaalde betalingsverwerker met veel te hoge fee's. Nieuwe technologieën zoals Bitcoin staan om de hoek en dan is paypal niets meer waard. Slim van E-bay om dit onderdeel nu af te stoten voordat het te laat is."

Nu zeg je:
"Moeite met lezen ? Ik heb het erover dat ebay achterhaald is..."

En hiervoor zei je:
"Paypal is een achterhaalde betalingsverwerker..."

Sorry voor offtopic, maar soms moet er iemand op zijn vingertje getikt worden :o

Edit: nog voor de duidelijkheid, je weet het verschil tussen eBay en PayPal?

[Reactie gewijzigd door Devaqto op 24 juli 2024 15:35]

Ik zei dat het achterhaald is nergens dat het daardoor NU niks meer waard is. Wel kan je daaruit concluderen dat het in de toekomst niks meer waard is.

Blijkbaar moet ik het je helemaal voor kauwen.
Ebay en Paypal zijn alleen in Amerika al heel erg groot. Dat gaat echt niet op zijn gat hoor. Er zijn wereldwijd genoeg mensen die Paypal gebruiken voor internationale betalingen. ;)
Net als myspace te groot was om op zijn gat te gaan? Of tich andere bedrijven die in de vergetelheid zijn geraakt doordat een betere concurrent is opgestaan
Dat waren luchtbellen van het web, dit zijn bedrijven die zich al jaren op het web bewezen hebben. Of denk je dat google ook volgend jaar verdwijnt...
Ik denk dat Paypal naast credit cards wereldwijd zelfs het meest wordt gebruikt. veel binnen en buitenlandse winkelketens e.d bieden Paypal betalingen aan!
Bitcoin is een hype en voor een zeer selecte groep mensen. Het is niet handig, niet veilig (in de zin van koersschommelingen) en het is gewoon niet praktisch.
Anoniem: 282855 @iAR20 juli 2015 03:53
Vind het vrij handig hoor, koop er bijna alles mee.
Heb er zelfs al een keer mijn hypotheek mee betaald :-)
http://www.bitcoinupdate....ening-simpel-met-bitcoins
Ik heb 10 jaar geleden een keer per ongeluk op de "Buy now" button geklikt op een advertentie van een Amerikaanse verkoper op Ebay (afstandsbediening voor een paar tientjes). Niet met de intentie om te kopen, maar om te kijken wat je allemaal in moest vullen. Gewoon nieuwsgierigheid. Verkeerde keuze bleek.

De verkoper diende een klacht in omdat ik aangaf dat het niet mijn intentie was om de aankoop te doen, maar het uit nieuwsgierigheid was. Een gedoe om er alsnog vanaf te zien. Zelfs al wilde ik het artikel best kopen aanvankelijk, door de vijandige houding van de verkoper was de gunfactor 0. Ook Ebay deed een duit in het zakje met een waarschuwing en ik mocht het nooit meer doen.

Ik ben sindsdien nooit meer op Ebay geweest.
Anoniem: 382732 @Fornoo18 juli 2015 18:50
"Buy now" is toch behoorlijk duidelijk.
Dat is ook duidelijk. Toch is het net zoals je in de winkel staat en tegen de winkelier zegt "die wil ik hebben". De deal is pas rond als de betaling/transactie is verricht. Tot die tijd kan ik weglopen zonder daadwerkelijk een aankoop te doen.

Hetzelfde principe hanteren veel online winkels. Je kunt spullen in je winkelmandje stoppen, verwijderen en aanpassen. De deal is echter pas rond als ik uiteindelijk heb betaald. Iedere online shop (groot of klein) die mij zogenaamd verplicht om een transactie te doen, omdat ik op een knopje heb geklikt is mij als klant kwijt.

Daarom was ik meteen klaar met Ebay.
Buy now is toch echt duidelijk. De prijs van het goed staat meteen duidelijk op de webpagina en ook de internationale verzendkosten kun je zo nakijken want die wordt ook netjes door de verkoper aangegeven.

Sorry hoor, maar toch een beetje dom om dan toch maar op de buy now button te drukken en dan ook nog mooi zeggen dat je het goed niet wilt.

Zulke grapjassen hebben ze niet al te vaak nodig. Wat denk je zelf als er gemiddeld 10 per dag zoiets flikken...Dan wordt je daar wel een keer zat van. En in het begin waren er zat die voor de lol op die buy now button klikten.....

Er staat ook duidelijk in de bepalingen van Ebay dat de koop definitief is via Ebay. Dus buy now is dan ook meteen een definitieve aankoop!
Ebay is gevestigd in Luxemburg, dus europese richtlijnen en lokale wetgeving over koop op afstand gaan gewoon boven de TOS van Ebay.

Voor zo ver ik kan vinden met wat googelen is de colportage wetgeving in Luxemburg nog consument vriendelijker dan hier in NL. Fornoo zou dan gewoon 14 dagen de tijd hebben om zich te bedenken. Ongeacht wat Ebay in hun TOS of op een knop zet.

Het zal wel een Amerikaanse verkoper zijn geweest, die zijn niet gewend aan onze consumentenbescherming.
Ik weet het zo net nog niet. Er zijn ook bedrijven die wel gratis defecte apparatuur laten terugsturen en bedrijven die dat tegen verzendkosten doen. Zodra ze dat in hun bepalingen hebben staan hoeft het blijkbaar dus niet ondanks dat normaal gesproken de kosten voor de koper zijn.

Ik heb het nog even nagekeken: bij koop heb je rechten en plichten...Als je niet aan de plichten voldoet die de verkoper heeft gesteld...
De plichten die een verkoper stelt gaan nooit boven de wet en in dit geval stelt de wet dat de koper het recht heeft om zich te bedenken.

Dit is niet de VS waar je je rechten zomaar kunt weggooien. Alleen onder bepaalde voorwaarden kun je afzien van je recht om je te bedenken. In het geval van een aankoop op Ebay, waarbij je goederen koopt op afstand, geldt gewoon de colportage wetgeving en die stelt dat je in dit geval geen afstand hebt gedaan van jouw recht om je te bedenken.

Fornoo had dus gewoon het wettelijk recht om zich te bedenken tot 14 dagen na aankoop. Hij heeft zich bedacht nog VOOR het doen van de daadwerkelijke aankoop zoals de wet dat omschrijft.
Ebay kan dan wel roepen dat de koop bindend is, volgens de wet is er nog geen koop gedaan en zelfs al was die gedaan, dan nog had de consument het recht om zich te bedenken en de koop te ontbinden.
Is dat ook zo als je akkoord gaat met de voorwaarden van Ebay?! je hebt immers een account aangemaakt en die voorwaarden geaccepteerd. Ik denk dat het toch iets minder genuanceerd is als je denkt.

Alleen een proef rechtzaak zal dan uitwijzen of de voorwaarden van Ebay ook geldig zijn.
Dat valt wel mee, Steam deed in het verleden ook heel moeilijk over het terug nemen van games als bleek dat ze niet fatsoenlijk werkten of gewoon niet waar maakten wat de filmpjes suggereerden.

Steam gaf dan in een standaard mail aan dat je akkoord was gegaan met de TOS en daarin stond dat je geen refund kreeg.

Maar een voorbeeld brief van Consuwijzer.nl was in de regel al genoeg om je recht te halen en dan kreeg je in de regel het voorstel dat ze het als credit op je Steam Wallet zouden zetten. Wilde je dan echt het onderste uit de kan halen dan kon je je geld gewoon teruggestort krijgen.

Steam kon wel wijzen naar de TOS, maar ook die is gewoon ondergeschikt aan de wet. En de wet stelt dat je in het geval van een aankoop zoals dat op Steam in zijn werk gaat het recht hebt om je te bedenken.
Van dat recht kun je afzien, maar dan moet je apart een mail of iets dergelijks aan de verkoper sturen waarin je expliciet stelt in het geval van deze aankoop af te zien van je recht op bedenking.
Je weet wel, dat mailtje waar bijvoorbeeld verzekeraars, telefoonaanbieders en internetproviders om vragen, zodat ze direct tot levering over kunnen gaan en jij niet nog 14 dagen hoeft te wachten.
@Tourmaline. Zoals gezegd is voor mij een aankoop pas definitief als er daadwerkelijk betaald is en niet door op een knopje te drukken, zie uitleg in vorige bericht.

Daarnaast gooi je als verkoper je eigen ruiten in door deals door te drukken met behulp van Ebay's voorwaarden, die stellen dat een aankoop dan definitief is. Daarmee win je geen klanten, je verliest ze wel. Als jij dat soort grapjassen niet nodig hebt en ik geen verkopers zoals jij, is dat in ons geval toch een win-win situatie.
Ik begrijp je ook wel, maar het is echt zo dat volgens de Ebay voorwaarden de koop definitief is.
AH kan ook een regel in de algemene voorwaarden zetten waarin ze stellen dat je alles wat je in je karretje of mandje doet moet kopen en het niet meer terug mag zetten in het schap.
Dat wil nog niet zeggen dat ze dan juridisch gesproken een poot hebben om op te staan.

Het is ook niet voor niets dat Ebay geen mensen voor de rechter trekt om dat stukje uit de TOS af te dwingen. Ze weten zelf ook echt wel dat een rechter er binnen 3 minuten korte metten mee maakt en dan is er een precedent tegen hen en alle PR schade van dien.
Jammer maar helaas.
http://www.nrc.nl/rechten...rslaggevend-voor-de-koop/

Welke maatstaven gebruikt de rechter?
Die begint met het lezen van de Gebruikersovereenkomst op eBay. Alleen wie daarmee expliciet akkoord is, mag immers meedoen aan de site. En de rechter zoekt in het Burgerlijk Wetboek na wanneer er je bij rechtshandelingen op mag vertrouwen dat een verklaring of gedraging ook echt voortvloeit uit de wil van de ander.

Kopersbescherming van Ebay geldt echter als je een goed gekocht hebt en niet hebt ontvangen of het wijkt teveel af. dan krijg je je volledige bedrag terug.

Het lijkt erop dat volgens de voorwaarden van Ebay een koop toch definitief is!

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 24 juli 2024 15:35]

Anoniem: 282855 @Tourmaline20 juli 2015 03:50
Helemaal mee eens
Anoniem: 282855 @Fornoo20 juli 2015 03:47
Natuurlijk gaat de verkoper een klacht indienen, het kost hem geld omdat jij je verplichting niet aan gaat. Genoeg van dit soort sukkels op eBay rtegen gekomen, altijd een gedoe om als verkoper het maar weer uit te leggen dat ik verplicht ben een klacht neer te leggen jou domme fout mij gewoon zo 20, 25, 30 euro kan kosten.
Ik stoor me precies aan jou houding, het type verkoper die ik trof destijds. Het "kost" je zogenaamd geld omdat iemand onbedoeld een koop aangaat, en dan Ebay inschakelt om de koop alsnog te forceren. Het is inderdaad vervelend als iemand onbedoeld een koop aangaat, maar loopt je geen inkomsten mis. Je jaagt je potentiele klant juist weg. Als verkoper heb je twee opties:

1.) Je accepteert dat er mensen zijn die niet eerst de voorwaarden van Ebay doorlezen en er zo nu en dan een onbedoelde aankoop wordt gedaan.

2.) Je gebruikt een ander verkoopkanaal waarbij er geen onbedoelde aankopen kunnen worden gedaan. Een koop is pas definitief na de daadwerkelijke betaling.

Juist door coulance te tonen, bouw je een positieve reputatie op. Zoiets wordt onthouden door de community en betaald zich uiteindelijk weer terug in meer verkopen. Niemand koopt graag ergens waar de verkoper als een aggresieve pitbull zijn kopers opjaagt. Als je dat niet begrijpt, zul je inderdaad weinig of minder verkopen dan mogelijk.
Anoniem: 282855 @Fornoo21 juli 2015 03:47
Coulance kost dan een boel geld. eBay rekent gewoon hun Fee reken zo op 8% van de aankoopprijs.

Ik ga voor optie 3

3.) Koper moet lekker wegblijven van eBay, optie 4 marktplaats is wellicht beter hoor hem.
Dat is precies wat ik heb gedaan. Zoals eerder gezegd een win-win situatie voor beiden.
Anoniem: 282855 @Fornoo22 juli 2015 04:01
Woooehoee!
Ebay zal blijven aan verboden paypal-only politiek doen - eigenlijk is het verbazingwekkend dat er omwille van die constructie nog geen antitrust-onderzoek+rechtszaak gevoerd is tegen ebay.
Ebay doet het bijzonder slecht omdat de kosten voor verkopen gewoon veel en veel te hoog geworden zijn. Vroeger verkocht ik al 's iets dat te veel was via ebay - tegenwoordig kies ik wel voor een gratis alternatief. De concurrentie van alibaba laat zich zeker ook voelen en da's een goeie zaak.
Vergeet ook niet dat ebay veel andere platformen overgenomen heeft - marktplaats vb. - en het is verbazingwekkend dat zulks de EU ook niet is opgevallen.
Ik gebruik eBay steeds minder.
De meeste gadgets bestel ik via AliExpress.
Kan je gewoon met iDeal betalen en nog beter:
De verkoper krijgt pas betaald als de koper aangeven heeft dat het produkt is aangekomen en het juiste is.
Dus nooit fake spullen geleverd krijgen
Ik hoop dat je zo nu en dan wel een bijdrage levert aan de Nederlandse economie en niet alleen dingen online uit het buitenland besteld ;)
Anoniem: 382732 @donderdraak18 juli 2015 18:49
Nee, natuurlijk leveren we geen bijdrage aan de Nederlandse economie. Dat moeten anderen doen. We willen zo goedkoop mogelijk spullen uit het buitenland halen om dan vervolgens te gaan klagen dat Nederlandse bedrijven failliet gaan of in het gunstigste geval worden overgenomen door een buitenlands bedrijf. Kunnen we daar de regering weer de schuld van geven....
Wat je zegt klopt als een bus maar het boeit niemand. De Action en al dat soort "dump" winkels liggen vol met zooi uit zeecontainers van waar-dan-ook. Iedereen wil de meest goedkope zooi kopen onder het mom "gaat het kapot, dan koop ik een nieuwe". Als je een degelijk (liefst Nederlands) product koopt ben je onder de streep goedkoper uit én help je de Nederlandse economie.

Ik denk dat de gemiddelde Nederland bij de tweede regel is afgehaakt en zo weer wat "leuke" spulletjes bij de Action wegsleept.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.