PlayStation Now verschijnt in de PlayStation Store

De PlayStation Now-applicatie is in de Benelux in de PlayStation Store verschenen. De app is gemaakt om PlayStation 3-games naar een PlayStation 4 te streamen, maar momenteel is dat nog niet mogelijk.

PS4-bezitters kunnen de applicatie downloaden en een gratis proefabonnement activeren, maar daadwerkelijk games spelen kan nog niet. De PlayStation Now-dienst is sinds maart in bèta beschikbaar. Hier konden PlayStation 4-bezitters zich sinds half december van 2015 voor inschrijven.

Via PlayStation Now kunnen PS3-games gestreamd worden via het PlayStation Network. In totaal zijn er meer dan tweehonderd games beschikbaar via Now. Om de games te kunnen spelen, moet een maandelijks bedrag neergelegd worden. In Nederland gaat de dienst 16,99 euro per maand kosten.

Techmania vermoedt dat de dienst vanaf 25 mei officieel live gaat, omdat er werkzaamheden gepland staan aan PSN op die datum, van half zeven tot half negen 's ochtends waarbij het netwerk offline gaat. Tijdens de afgelopen bèta-periode was een twintigtal games te spelen via het netwerk.

Update 14.38: Een woordvoerder van Sony bevestigt dat PlayStation Now vrijdag 20 mei in de Benelux live zal gaan. Oorspronkelijk stond de release voor donderdag 19 mei gepland, maar het netwerk vertoonde op dat moment nog te veel haperingen.

Update 15.25: Een woordvoerder van Sony heeft aangegeven dat het netwerk 'niet live' staat en dat dit ergens volgende week zal gebeuren.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

20-05-2016 • 13:12

149 Linkedin

Submitter: Kenneloth

Reacties (149)

Wijzig sortering
Voor wie geïnteresseerd is: de lijst van streambare games. Volgens Wikipedia zijn dit er inmiddels meer dan 400, maar ik vermoed dat dit het Amerikaanse aanbod is, waar de dienst al sinds vorig jaar in de lucht is :)
Toen ik het aan het begin van de beta probeerde was het aanbod bij lange na niet zo groot. Een paar dagen nadat de beta live was gegaan had ik ongv. een aabod van rond de ~20 games. Of ik moet iets gemist hebben maar het aanbod was toen erg klein.
Dit hadden ze ook vermeld dat er tijdens de Beta maar 20 games beschikbaar zouden zijn

"PlayStation 4-gebruikers kunnen zich inschrijven voor de bèta van de PlayStation Now-streamingdienst. Tijdens de bèta wordt er een beperkte versie van de service aangeboden waarmee ongeveer twintig PlayStation 3-titels beschikbaar zijn. "

[Reactie gewijzigd door Azyx op 20 mei 2016 15:30]

Helaas nog te duur maar het idee is wel leuk.
Ik zie dit zelf meer als een groot experiment van Sony om de Playstation 'branding' op termijn ook andere devices te kunnen plakken, in combinatie met het experimenteren en doorontwikkelen van streaming technology. Wie weet zijn er over een paar jaar een flink aantal TVs, BD-players etc 'Playstation Now' compatible en hoef je dus alleen maar een abonnement + een controller te hebben. De 'echte gamer' heeft waarschijnlijk geen behoefte aan deze dienst, die hebben nog een PS3, of kopen een 'remaster', etc.
Denk dat je helemaal gelijk hebt, Sony heeft laatst nog gezegd dat een PS5 helemaal niet zeker is.

Kan zomaar zijn dat na de Neo/PS4K er helemaal geen Playstation meer uitkomt en alles streaming wordt naar oftewel een Sony TV/Sony streamer/ wat dan ook.

Al jaren maken ze alleen winst op de software amper op de hardware.

Als over een jaar of 5 a 10 het internet nog sneller/stabieler is geworden en hun hebben hun servers op orde kan 4K streaming zomaar normaal zijn. Denk dat het die kant wel op gaat.
Het is wel bijna zeker dat het die kant op gaat. Ik vermoed zelfs dat Nintendo met de NX hier al wat stappen in gaat zetten. Zo een systeem heeft veel voordelen; updates altijd direct en voor iedereen, direct toeganklelijk ( vooor de impulsieve aankopen ) geen gedoe met dure gamesystemen ( PC ) enz enz. Het is ook de beste kopieer beveiliging die er is; alles wordt gestreamd, dus geen softcode meer om te kraken, geen exploids meer mogelijk, cheaten niet meer mogelijk enz enz. Het niet meer bouwen van consoles omdat er nagenoeg niets op verdiend wordt kan ook zeker een overweging zijn.
Grappig, dat bij de lancering van de XO, het hele verplicht online verhaal compleet de grond in werd geboord en zie wat er nu gebeurt....
Ik denk dat, net zoals vroeger met o.a. de tablet, Microsoft gewoon te vooruitstrevend was. Men was er nog niet klaar voor.
of hun marketing beleid was gewoon schandalig slecht

Steve Jobs opperde dat de consument zelf niet wist wat ze wilde maar wist wel wat hij wilde ook op de markt te brengen. Iets wat er bij Microsoft maar moeizaam in komt. Hun "Surface Books" is mooi voorbeeld van duidelijke taal zo moet het en niet anders. -en was dus makkelijker voor de marketing.

Voor zon strategie moet je wel een rock solid bedrijfsvoering hebben waar zo goed als geen info geleaked wordt.
Inderdaad de Xbox One zat al op het spoor waar het sowieso een x heen gaat alleen was de Marketing van Sony die E3 geweldig en die van Microsoft zelf echt schandalig slecht!

Beide zullen wel streaming diensten worden uiteindelijk maar wel met Exclusieve games/content/dlc enz. Ik verwacht misschien nog 1 generatie echt onder de TV een console.
Er gebeurt nog niet helemaal echt wat. Al die online streaming van games is leuk en aardig, maar zolang het grote gros van de wereld nog met karige verbindingen werkt (en iets als Playstation Now veel te duur is), zal dit nog niet heel erg hard gaan lopen.
Geen cheaters klinkt wel heel verleidelijk!
Er komt nog wel een PS5. Over 2 jaar is de gemiddelde snelheid van het internet wereldwijd nog veel te laag om alles te kunnen streamen. Laat staan dat Sony het dan aan kan met zijn netwerk.
Als je kijkt naar de sales van console vs pc blijven consoles waarschijnlijk komen of het worden een soort van steam machines
Ik verwacht dat ze dit expres duur houden en langzaam zullen verlagen. Zo wordt niet iedereen tegelijkertijd lid.
En kan zowel het leden bestand als de capaciteit langzaam opgebouwd worden.

Zo voorkom je dat je ineens veel moet investeren en/of dat er teveel problemen door de (te) grote drukte.

Ergens vermoed ik dat ze straks voor €10 tot €15 verkrijgbaar zal zijn met +1000 titels (van alle Sony titels ook PS4)
Eens er zijn al blu-ray spelers die dit kunnen. Ik heb zelf de bèta gespeeld, technisch werkt het goed. Reken mezelf niet tot de doelgroep. Voor de paar echt goede spellen is al een remake beschikbaar en anders kan de Ps3 nog altijd aan. Als ze de prijs wat verlagen is het voor mensen die af en toe wat spelen en geen PS4 hebben best een aardig alternatief als dit standaard in een tv beschikbaar komt.
Het was ook de bedoeling om dit als app op TV's aan te bieden waar je dan gewoon de PS3 controller kan koppelen.
Die van mij ging kaduuk dus ben wel blij dat PS now eindelijk ook hier beschikbaar komt.
tis gewoon een cash-cow op deze manier....een heleboel PS4 bezitters hebben gewoon een collectie PS3 games, waarom niet via deze dienst de games die je hebt gratis kunnen activeren!?
Ik snap het probleem nooit zo goed waarom zou je nieuwe console ook oude games moeten kunnen afspelen? Niemand heeft je verplicht de games te houden en de PS3 te verkopen of wel?

Als je perse PS3 games wilt spelen koop gewoon een PS3 en de games zijn niet veel duurder dan €5 -€10 nu.
tis ook gewoon een service naar je klanten toe! je maakt de overstap van ps3 naar ps4 makkelijker...
Service naar je klanten? Dit is gewoon geld halen uit dingen waar het geld al uit is gehaald. Als ze het voor de klanten deden hadden ze net zoiets bedacht als microsoft nu doet met de xbox one.
Na het activeren kunnen ze niet zien of jij dat spel nog steeds in je bezit hebt. Dan zou je dus ook een PS3 game kunnen lenen van iemand, activeren en weer teruggeven.

Dat is waarschijnlijk ook de reden dat je met PS4 spellen, de disc ook in je console moet hebben, ook al staan alle (grotendeels) bestanden op je harddisk.
ze hadden ook gewoon om de PS3 disc kunnen vragen als je wil gaan spelen....gewoon disc ID checken en klaar!
Precies ik heb dat met Battlefield 4 ik had de PS3 versie en voor 10 euro kon je een upgrade doen voor de PS4 maar dan moet je wel elke keer die PS3 disk in de PS4 stoppen om te kunnen spelen dus het kan wel.
Of gewoon vertrouwen in de consument. Wat boeit het hun als een oude game waar ze toch al lang hun geld op terug hebben verdiend misschien 1 op de tien keer niet in het bezit van de eigenaar is.
Ja maar Sony was tenminste wél tegen "always online".
Idd vind inderdaad Sony met de ps4 erg goede keuzes heeft gemaakt maar zou het erg waarderen als ook de consoles wat democratischer en open zouden worden.
Lijkt me toch niet super moeilijk om de ps3 discs dan ook als verificatie te kunnen gebruiken?
Bij de Xbox-One werkt dit ook gewoon goed. Disk erin laten tijdens het spelen en je kan gewoon oude games spelen.
Het verschil is, dat de game dan eenmalig wordt gedownload en lokaal (native) wordt uitgevoerd. Bij PlayStation Now betaal je juist voor het streamen en dat is een constante 'kostenpost': elke keer en constant wanneer jij de game speelt kost dit bandbreedte voor Sony en processorkracht op hun servers.

De optie om de game native te draaien op de PS4 is gewoon technisch onmogelijk vanwege het verschil in architectuur en de manier waarop de games de PS3 hardware benaderen. Het verschil in kracht tussen PS4 en PS3 is niet groot genoeg om dit te emuleren.

[Reactie gewijzigd door UltimusXI op 20 mei 2016 15:29]

Bij PlayStation Now betaal je juist voor het streamen en dat is een constante 'kostenpost': elke keer en constant wanneer jij de game speelt kost dit bandbreedte voor Sony en processorkracht op hun servers.
Maar die keuze heeft sony helemaal zelf gemaakt. De optie om het lokaal te draaien (met bijvoorbeeld de originele cd in de drive) ontbreekt. Daarmee verplicht sony je dus extra kosten te maken bij hun als je ps3 games wilt spelen waar je al een keer voor betaald hebt. En reken maar dat je niet alleen de kosten betaalt maar ook nog een stukje extra winst. Allemaal omdat sony besloten heeft om het te sreamen i.p.v. lokaal te draaien.

Het is overduidelijk dat sony hier geld wil kloppen uit games die ze al verkocht hebben. Dit is de nieuwe wereld van streaming games. Wen er maar vast aan want zoals sony al heeft aangegeven, ze weten niet zeker of er wel een ps5 komt.
Dat betekent onder andere alles op abbo en als je een keer je abbo opzegt of niet betaalt, pech, alles opnieuw kopen.
Reken er in ieder geval maar op dat het feit dat je niks meer bezit maximaal gaat worden uitgebuit door de platformhouders.
Ook ga je in de toekomst alles bij ome sony (of microsoft, of nintendo) moeten kopen en dat betekent dat er geen concurentie is op drager nivo. Het is niet zo dat een winkel kan gaan stunten met de prijzen. Je betaalt wat sony wil dat je betaalt, je koopt het in de sony winkel en daarmee uit.

Ik zie dit niet zo zonnig in, die verplaatsing naar online en streaming... Die walled gardens brengen niks goeds voor de consument.
;(
Ze hebben de keuze zelf gemaakt om een andere architectuur te kiezen. Ze hebben ook de keuze gemaakt om ontwikkelaars veel vrijheid te geven om het uiterste uit de PS3 hardware te laten halen. Ik kan me voorstellen dat er bij de XBox 360 gewoon een abstractielaag tussen zit (DirectX, .Net o.i.d.) en door die laag ook voor de XBox One te bouwen, kunnen calls optimaal worden doorgestuurd naar de XBox One hardware. Als zo'n laag er niet is of op een veel lager niveau op de PS3, kan emulatie een heel stuk moeilijker worden.

Zelfs op de XBox One heeft het 2 jaar geduurd en moet er per game ook nog wel iets gebeuren, meen ik, om het te optimaliseren of te laten werken. Dus het is zeker geen makkelijk karwei, maar Microsoft zag daar kansen en heeft die benut.

De processor van de PS3 is echter op bepaalde vlakken gewoon sneller dan de processor van de PS4. Bij emulatie heb je over het algemeen juist (veel) meer rekenkracht nodig. Ik denk dat PS3 emulatie op de PS4 technisch onmogelijk is. Sony had hierin (door de keuze voor de PS4 architectuur en specs) geen keuze in.

Ik denk dat Sony heel graag had gewild om PS3 games op de PS4 mogelijk te maken, want er staan ook duizenden PS3 games digitaal in de store die ze dan nog hadden kunnen verkopen aan PS4 bezitters. PS Now is echt een alternatief voor een andere doelgroep (en ook voor meer systemen).

[Reactie gewijzigd door UltimusXI op 20 mei 2016 16:37]

Als zo'n laag er niet is of op een veel lager niveau op de PS3, kan emulatie een heel stuk moeilijker worden.
Moah, die laag zal er wel zijn. Die is op zich ook meer gerelateerd aan GPU technologie dan aan cpu technologie. Wat op zich wel vervelend is (en dat was ik even vergeten) is dat de ps3 een heel andere cpu architectuur had.
Maar ik denk dat de uiteindelijke draw calls naar de gpu best wel weggeabstraheerd zijn.
Ik bedoel, ik zie niet echt voor me dat sony nu ergens in een datacentre een zooi ps3's heeft staan. Dat wordt ergens geemuleerd, inclusief gpu. Dus op zich bestaat de technologie. De vraag is inderdaad wel of een ps4 daar genoeg power oor heeft.
Zelfs op de XBox One heeft het 2 jaar geduurd en moet er per game ook nog wel iets gebeuren, meen ik, om het te optimaliseren of te laten werken.
Allicht, de consolemakers en uitgevers zien liever niet dat je oude games, waar je al voor betaald hebt, ruimte en tijd innemen op hun nieuwe console. Die hebben veel meer belang bij het verkopen van games.
Ik denk dat Sony heel graag had gewild om PS3 games op de PS4 mogelijk te maken, want er staan ook duizenden PS3 games digitaal in de store die ze dan nog hadden kunnen verkopen aan PS4 bezitters.
Dat weet ik zo net niet. Wat ze nu doen levert denk ik veel meer geld op. Dat playstation now is een verhuurmodel. Je huurt de spellen. B.v. 30 euro voor een maand spelen. Ik denk dat ze op die manier vies veel meer geld gaan binnenhengelen dan met schijfjesverkoop.
En ze zouden hun eigen glazen ingooien als ze dan dezelfde spellen voor minder geld (want, wat kost een ps3 game nu?) zouden verkopen in hun eigen winkel.
"k bedoel, ik zie niet echt voor me dat sony nu ergens in een datacentre een zooi ps3's heeft staan. Dat wordt ergens geemuleerd, inclusief gpu. Dus op zich bestaat de technologie."

Uh nee, check dit: http://www.extremetech.co...s-on-a-single-motherboard

Zelfs in de cloud gebruiken ze de chips die in de PS3 zaten, maar wel meerderen op een board. Dus nee, geen volledige PS3's, maar wel de PS3 hardware.

Ook in de PS3 zat vanwege emulatie in eerste instantie gewoon bijna volledige PS2 hardware. Later is een deel van de chips (GPU of CPU) wegbezuinigd en is dat deel softwarematig geëmuleerd. In de laatste revisies is geen PS2 hardware meer over en werken PS2 games dus ook niet meer. De PS2 classics die je digitaal kunt kopen (en wel op alle PS3's werken) zijn ook volgens mij geen simpele iso's.

En dat terwijl PS2 -> PS3 een grotere stap was (zeker op gebied van raw CPU performance) dan PS3 -> PS4.

Je hebt het over 'vies veel geld', maar volgens mij zijn de subscriber-aantallen nog zo laag (en ik vind het zelf ook voorlopig nog een niche markt), dat ik verwacht dat losse gameverkopen op de korte termijn (eerste PS4 jaren, waarin er ook nog relatief weinig PS4 games waren) veel meer zouden hebben opgebracht.

[Reactie gewijzigd door UltimusXI op 21 mei 2016 11:44]

Heb zelf al een paar keer games opnieuw moeten kopen vanwege DRM die niet meer ondersteund werd.
Toch vraag ik mij af hoe Microsoft dit opgelost omdat ook Microsoft gebruik maakt van de cell architectuur in de xbox360.
geen cell , dat was de ps3
xbox 360 gebruikte een PowerPC architectuur

en laat ons eerlijk zijn, als MS het kan emuleren kan Sony het ook , alleen gaan ze het niet overwegen omdat ze geen concurentie willen met hun PS NOW dienst

on topic:
ik heb de beta geprobeerd en het werkt in 80% van de gevallen vrij goed. Met momenten was het onspeelbaar van de lag en vaker was het wel speelbaar maar had je wel visual tearing als er iets niet kon volgen.
De connective was prima trouwens daar lag het alvast niet aan.

ik heb er al bij al wel interesse in maar dan wel niet op maandelijkse basic. In US is er ook een jaarlijks abonnement van 99$ beschikbaar wat nog steeds een flinke smak is maar toch al wat redelijker is
En let op, niet alle games zijn via een abo model te spelen. Alle first party normaal wel maar van third party games zijn er vrij veel enkel op huurmodel te spelen. zodra deze ook overkomen zie ik het wel direct zitten
Je hebt een punt. Maar ikzelf bijvoorbeeld, heb geen ps3 gehad. Nu kan ik voor maar 17 euro p/m alle goede oude titels checken.

Ik denk dat ps now voor veel mensen een no go is, maar voor ook veel mensen een leuke uitkomst is om alle gemiste games van de vorige generatie te spelen.

Ik neem aan dat er ook een premium variant bedchikbaar komt met ps4 titels die ook nog eens recent zijn dan.
ja leuk maar daar ging mij comment niet over, mijn comment gaat over mensen die al jaren een Playstation hebben en dus ook de bijbehorende Games....die om die games op de PS4 ze eigenlijk opnieuw moeten kopen! slaat echt nergens op!
Waarom zou je de games op psnow spelen als je gewoon een ps3 hebt?
omdat je je consoles verspreid over het huis hebt staan....ps4 in de woonkamer...ps3 op de slaapkamer....en je wil bij voorkeur in de woonkamer spelen!
Nou je kan nog beter met je ps3 slepen dan gestreamde games spelen.
€17 per maand is inderdaad vrij prijzig. Voor wie specifiek een aantal oudere games wil spelen en geen PS3 binnen handbereik heeft, kan het wel een goede deal zijn om een maand of wat lid te worden. Technisch schijnt het streamen behoorlijk goed te werken. Als de prijs wat omlaag gaat, en het aanbod omhoog, dan kan het interessant worden voor een grotere groep.

Deels heeft Sony deze functionaliteit vast ook gewoon geïntroduceerd als tegengewicht voor de backwards compatibility van de Xbox One, en om te kijken wat er te bereiken is met game streaming. PS Now is best een toffe uitbreiding van de diensten, hoewel ik er persoonlijk geen interesse in heb.
Ik vind dit geen tegenwicht bieden aan de gratis feature van de Xbox One. Je kunt daar gewoon je eigen Xbox 360 games gebruiken, en games die je op Xbox Live gekocht hebt werken ook nog gewoon als ze backwards compatible zijn. Zelfde geld voor download only spellen.

Dan vind ik 17 euro wel aan de prijs.
Nu was PS Plus wel iets goedkoper dan Xbox Live, maar dit maakt het weer totaal duurder.

Ik haal mijn PS3 wel weer eens uit de kast als ik PS3 games wil spelen.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 20 mei 2016 13:34]

Aan de andere kant, Xbox Live Gold is te vinden voor 60 euro voor 2 jaar. 4 gratis games per maand is toch wel mooi 96 games voor 60 euro :)
Het is denk ik meer gericht op een ander publiek... Ik had geen PS3 en er zijn dus een hoop games voor dat platform die ik nooit gespeeld heb. Het is dat de PS4 best duur blijft (vind ik persoonlijk), maar het is voor mij wel een plus als ik dan met een paar maandjes die service gebruiken de highlights van het PS3 tijdperk mee kan pikken (met de betere controller van de PS4!).
Voor mensen die de games zelf al voor de PS3 gekocht hadden lijkt me dit inderdaad niet echt zo interessant... Sony zou dan beter een soort PS now light aan kunnen bieden waarbij je zoals bij MS de game in de console kan duwen en het schijfje alleen gebruikt wordt om te verifiëren dat je de game hebt, waarna je deze gratis kan spelen. Alleen wordt het dan gestreamd ipv gedownload wat MS doet.
Ik heb de Beta gedaan en volgens mij word het toch een soort van gedownload.
Heb Gods of War geprobeerd en The Last of us maar mijn mijn brakke internet 21Mb down en 2Mb up ging het toch erg goed ondervond geen lag of iets dergelijks.
Eigenlijk beter dan als ik de PS TV gebruikt om lokaal iets te streamen.
Wat me opviel is dat als je een spel start er een soort van PS3 emulator draait want je ziet een PS3 menu en dan het spel alleen kreeg ik wel de melding dat je soms niet kan spelen op het desbetreffende spel omdat er geen server of iets beschikbaar was.
Heb het te kort getest om een goed oordeel te kunnen geven helaas.
Op zich is 21Mbps natuurlijk meer dan voldoende om een 720p (1080p zal het wel niet zijn) stream mee te downloaden en up hoeft eigenlijk alleen je gamepad input gestuurd te worden dus de lage upload gaat ook geen belemmering zijn.
x2, prijs is helaas net aan de hoge kant. Als je nou het gehele PS3 aanbod zou kunnen krijgen voor dit bedrag dan was het een ander verhaal.
Hoezo te duur? Ik vind het spotgoedkoop voor 1000+ games!
Ja inderdaad erg duur. Ik snap die prijsstrategie eerlijk gezegd niet. Weinigen zullen hier een permanent abonnement voor nemen. Een paar maanden lid worden misschien.

Waarom niet 3,99 of zo vragen? Een bedrag waarvoor je niet de moeite gaat nemen om het op te zeggen? Ze maken nu alle kosten maar bereiken een veel te klein publiek
Sorry, maar dat is toch echt niet realistisch. Spotify en Netflix zijn toch ook een stuk duurder.

Stel dat de prijs nog wat daalt, dan zou het best leuk kunnen worden. Zeker als je geen console van €300 meer hoeft te kopen.
Hoezo onrealistisch? Als 10 mensen 4 euro betalen verdien je meer dan als 1 persoon 18 euro betaalt. Bij dit soort abonnementen moet je imho er naar streven dat zo veel mogelijk mensen meedoen. Dat zie ik niet gebeuren bij dit bedrag.

Het gaat hier om oude spellen die geen 60 euro per stuk meer waard zijn. Er kunnen er honderden beschikbaar zijn maar geen mens die ze ook allemaal gaat spelen. Bij 1 of 2 games per maand is dit gewoon duur.
Ik heb gewoon een PS3 naast m'n PS4 staan. Als Sony de levensduur van een console nou eens langer maakt dat de levensduur van het platform dan hoef ik elke console niet 2 keer te kopen. Ps2 begaf het voordat de PS3 werd uitgebracht. PS3 begaf het voordat de PS4 werd uitgebracht. En nu staat er dus een vrijwel nieuwe nauwelijks gebruikte PS3 naast de PS4. En ga ik niet weer betalen voor games die ik al lang en breed heb.

Overigens ben ik bang dat deze abonnement gebaseerde stream methode wel de toekomst van console gamen gaat worden...

[Reactie gewijzigd door HummerHealey op 20 mei 2016 13:18]

Ik moet eerlijk zeggen dat mijn ps3 model uit 2007 (60gb) nog steeds prima werkt. Iets wat Microsoft met de xbox 360 niet voor elkaar kreeg. Ups is 4X langs geweest om dat ding op te halen.
Mijn ps3 vanaf het begin staat er ook nog steeds en mijn Xbox 360 Elite draait ook nog steeds :D

Ben al wat ouder sinds mijn jonge game jaren dus een ps4 en Xbox-One zit er dit keer niet in.

Vind het wel duur voor een abonnement, ik zou het insluiten in het 'Plus' abonnement.
Ik heb ook nog een PS2 en een PSone staan :D werken ook nog vlekkeloos. Burnout 3! FFIX!! O+
Op de PS2 had ik de kapotte DVD drive/lens, een bekend probleem. Ik speelde toen GTA waarvan werd verdacht dat de DVD zeer intensief wordt gebruikt. De PS3 had last van oververhitting van de GPU(Yellow light of death). Ook een bekend probleem. Maar goed ik heb ook het moederbordje van mn Wii vervangen. Oververhit door de "briljante", default ingeschakelde always on functie om weer berichten etc op te halen. Misschien ligt het gewoon aan mij :-)
Ik heb juist een nieuwe ps3 voor een schijntje gekocht om een backlog aan goede games te kunnen spelen. Die games heb ik onlangs ook allemaal goedkoop via marktplaats bij elkaar geraapt, 5-10 euro per game.

Streaming zie ik niet zitten vanwege de extra input lag en lagere kwaliteit (bitrate, misschien zelfs resolutie). Bovendien moet je dan vertrouwen op je verbinding, ook al zit dat met ziggo hier aardig goed.

[Reactie gewijzigd door ToFast op 20 mei 2016 13:26]

Ik weet niet precies wanneer ik mijn PS3 40GB had gekocht, maar die doet 't ook nog steeds prima :)
Lijkt me een indicatie voor een structureel probleem in jouw situatie. Vloerbedekking onder je PlayStation? Geen geaarde stopcontacten? Rook je binnen? Ik heb zowel de PS2 als PS3 gekocht met de launch en beide doen het nu nog.
Sony heeft op dit vlak veel verbeterd, maar vroege generaties PsOne en launch PS2's staan niet bepaald bekend om hun duurzaamheid. Dit heeft Sony ook een aantal rechtszaken opgeleverd.

Niet belangrijk maar wel grappig. Mijn launch PS2 deed er op een gegeven moment 20 minuten over om NFS:Underground te laden. Vond m'n broertje het grappig om Nederlands als taal te kiezen, terwijl we beide een hekel aan slecht vertaalde Games hebben. Konden we weer 20 minuten wachten :(
Voor dat bedrag mogen ze ps4 games aanbieden voor een maand. Word nu toch eens tijd voor een netflix dienst voor console.
1080p ps4 games streamen gebruikt waarsch gigantisch veel van je netwerk. Denk niet dat de meeste mensen dat trekken met hun internet abbo.
Wat is veel.. De xbox heeft 5 profielen waarmee je naar de PC kan streamen en dat zit meeste gevallen richting de 15-20mbit(max settings), een snelheid die 'gemiddeld' in Nederland wel makkelijker gehaald kan worden.

Dit zelfs getest via VPN over het internet (je Xbox moet in hetzelfde netwerk zitten), zelfs dat is best aardig te doen.
Ik las net dat het al officieel beschikbaar zou moeten zijn en ook al zou moeten werken. Ben op het moment op het werk dus kan het ook niet echt testen maar las het hier: http://www.psx-sense.nl/2...cieel-gelanceerd-benelux/
Jeetje, precies gepost tijdens het verwerken van oudere posts hierover. Ik pas het aan! (kan het hier op kantoor ook niet testen...).

De berichten zijn wisselend, ik geef zo een update als ik nog iemand gesproken heb, maar het kan inderdaad zijn dat de boel aanstaat ;)

[Reactie gewijzigd door letatcest op 20 mei 2016 13:26]

Hij werkt al.. ben nu Playstation Now aan het 'spelen' als het ware.

EDIT: Kan hem nu ineens nergens meer vinden...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 732079 op 20 mei 2016 17:15]

Dus €9,99 per maand voor PS+ (iets minder als je jaarlijks betaald), €16,99 per maand voor PS Now, én een tweede keer betalen voor de PS3 games die je destijds waarschijnlijk al eens hád gekocht. En dan het online streamen van games waarbij je lag e.d. gaat krijgen op de koop toe.

Mwah... dat gaat me echt een stap te ver.
Als je al/nog een PS3 heb/had lijkt me dit ook niet interessant.

Ik heb nooit een PS3 gehad, maar zijn wel interessante games voor.
Ik heb dus best interesse.. Maar niet voor €16,99 per maand.
Ik betaal al jaarlijks om online te kunnen (en over het algemeen) 3 bagger games per maand gratis te krijgen.
17 euro veel? Het ligt er maar net aan hoeveel je er gebruik van maakt.

Tuurlijk had sony games die je al in bezit hebt, gratis kunnen maken. Maar waarom speel je ze dan gewoon niet af via de ps3?
veel mensen hebben geen zin om twee of meer consoles in hun huiskamer te hebben samen met de extra bedrading die erbij komt kijken.
Los daarvan blijft 17 euro veel zeker met de gedachte hoe vaak sony wel niet ergens de stekker uittrekt en geen support meer levert. (bijvoorbeeld de Linux support)
vergeet niet dat veel games gewoon niet meer speelbaar worden door lag input, ultimate marvel vs Capcom is al lastig te spelen normaal over internet laat staan als je het gaat streamen.
nog meer hoge snelheidspellen die met combo's werken worden lastig door de input lag.
Psnow is ook niet bedoelt voor online gamen, ik weet ook niet zeker of je uberhoud online kan spelen. Maar psnow is vooral bedoelt voor de mensen die oude singelplayer games willen spelen, omdat ze die gemist hebben destijds, bioshock of mass effect zijn een mooi voorbeeld.

En zo trekt sony nou ook weer niet zomaar z'n stekker uit dit soort projecten, net als of dat linux ondersteunen een officieel product van sony was. Sowieso is psnow opgezet voor de toekomst. ( En wat zou het uitmaken dat sony de stekker eruit trekt, de games die huur je en zijn sowieso niet van jou en niemand hier gaat een psnow abbo voor 5 jaar lang nemen).

Maar goed, stel je voor je gamed elke dag 3 a 4 uur, dan kan je wel 6 a 8 games permaand uitspelen, speel de games die je leuk leken en klaar, stop je je abbonement.
Weet je nog, "vroegah" waar je PSX games kon spelen op de PS2. Man wat ik mis ik die tijden, waarom dit nou niet mogelijk maken op de ps4, het blijft een raadsel. Gaat het dan echt alleen maar om het geld?
Maandelijks komen er X360 games die je kan spelen op je Xbox one, het kan degelijk wel.
Eerste versie PS3 (Fat60?) had ook PS2 BC aan boord (al werkte dat niet echt lekker).

Enige grote verschil is, de architectuur van de PS3 en PS4 zijn compleet verschillend, even een emulator of dergelijke draaien is niet makkelijk (tegenstelling tot X360 en XBO).
Buiten de GPU heeft de Xbox360 nou ook niet echt veel gemeen met de One qua hardware. Nu is de PowerPC van de 360 wellicht makkelijker dan de Cell van de PS3, maar toch.
Is geen raadsel, de architectuur van de Ps3 en ps4 is gewoon waanzinnig verschillend.
heb hier een PS3 staan die PS 1, PS 2 en PS 3 games draait, alleen sindsdien is sony bezig om de apperaten zo simpel en minst compatible als mogelijk uit te brengen puur voor de $.

Maar goed "vroegah" werkte mijn NES cartridges ook niet op de SNES.
Enige backwards compatible toen was de Atari maar die had crappy hardware na de 2600 en nog slechtere games.
Waarom zou je nu nog PS3 games willen spelen ? Zeker als je al een PS4 hebt.
Ik zou graag de oudere Assassins Creed-games nog eens spelen, maar die zijn niet beschikbaar voor PS4. Zoals veel andere games. Gelukkig zijn er een reeks goede remasters, maar er zitten toch echt wat pareltjes tussen de PS3-games.
er zitten toch echt wat pareltjes tussen de PS3-games.
Is dat niet gewoon een gevalletje valse nostalgie ? Elke keer als ik een oud spel speel valt het enorm tegen t.o.v. m'n herinnering.
Dat weet ik zo nog niet. Het gaat soms ook gewoon om games die je nog nooit gespeeld hebt. Ik was erg blij met de remasters van de Uncharted-reeks, The Last Of Us, Heavy Rain en Beyond: Two Souls, bijvoorbeeld. Allemaal veel beter dan ik had verwacht, ookal zijn het PS3-games.
Elke keer als ik een oud spel speel valt het enorm tegen t.o.v. m'n herinnering.
Vreemd. Met de Backward Compatibility van de Xbox One heb ik voor elke game ruwweg dezelfde beleving als toentertijd op de Xbox360.
om dezelfde redden dat ik af en toe nog de (S)NES aansluit of sega mega drive, somige spellen zijn tijdloos en draaien niet om graphics maar om de gameplay
In praktijk valt het altijd tegen.
Meningen verschillen, heb twee weken terug mezelf nog een hele dag vermaakt met Metroid, rush n attack en probotector.
Waarschijnlijk dit weekend dat ik hem weer aansluit om Castlevania 1 en 3 weer is te gaan spelen
al die nieuwe graphics doen mij niets als de besturing maar goed is en de gameplay lekker loopt vermaak ik mezelf prima

[Reactie gewijzigd door HADES2001 op 20 mei 2016 14:51]

hmm. Gran Turismo mss?
Dit is voor veel mensen de reden geweest om een PS3 te kopen.Zoals Mario bij de Wii

Verder is dit pokkeduur.
Zit in die beta en heb mss 2 games gespeeld...voor 10minuten.
Nee, te duur.
Moest het nu inbegrepen zijn PS+ daarentegen...
veel te duur. sowieso beetje overbodig. de beste games worden geremastered.
waarom zou ik ze dan voor relatief veel geld en in mindere kwaliteit streamen.

p.s. ik heb 2e hands de uncharted reeks voor een prikkie gekocht daarna weer verkocht. en last of us in de ps store voor €15 gekocht....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee