LG geeft bootloop-probleem met G4 toe en gaat toestellen repareren

LG bevestigt dat exemplaren van zijn G4-smartphone een probleem kunnen vertonen waarbij het toestel zichzelf reset en in een bootloop blijft hangen. Volgens LG wordt het probleem veroorzaakt door losse contacten tussen componenten. De fabrikant belooft de toestellen te repareren.

De eerste klachten over de bootloop zouden rond september 2015 zijn verschenen. Toestellen die het probleem vertonen resetten zichzelf spontaan en blijven vervolgens in een loop hangen tijdens het booten. Ook op het forum van Tweakers maakten diverse G4-bezitters de afgelopen maanden melding van het probleem. Uit het topic blijkt dat de betreffende toestellen al werden gerepareerd, maar officiële erkenning vanuit LG was er niet.

Volgens Android Authority heeft LG het probleem nu erkend. In een statement, dat de smartphonefabrikant aan de website heeft gestuurd, is te lezen dat het probleem volgens LG te wijten is aan een hardwaredefect. Het zou veroorzaakt worden door 'een los contact tussen componenten'. Het bedrijf biedt zijn excuses aan en zegt de toestellen die last hebben van het probleem te repareren.

Waarom LG niet eerder heeft gereageerd op de problemen is niet duidelijk. Mogelijk had het bedrijf de oorzaak nog niet achterhaald. Android Authority zegt dat LG bevestigd heeft dat sommige eerdere reparaties niet goed zijn uitgevoerd, omdat er door een verkeerde diagnose verkeerde componenten vervangen zouden zijn.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

26-01-2016 • 18:06

47 Linkedin

Reacties (47)

47
44
25
4
0
7
Wijzig sortering
Ik had ook deze symptomen, paar dagen nadat ik de firmware had geupdate naar Android 6.0. Het uitvoeren van een fabrieksreset (gebruik makend van de bootloader-menu), en GEEN gebruik maken van de Restore functie van Android voor de applicatieinstellingen, loste het probleem op. Ik denk dus dat in de gerapporteerde gevallen van beide wel aanwezig zijn.
Heb vorige week hetzelfde gehad. Probeerde eerste een fabrieksreset en wel de restore functie van android te gebruiken, maar om de een of andere reden kwam ik weer in de bootloop terecht. Vervolgens zonder restore functie een volledige reset gedaan en tot op heden werkt hij weer normaal.

Lijkt mij dus dat er meer aan de hand is, dan alleen een hardware probleem.
Anoniem: 378762
@Mausssie27 januari 2016 12:58
Zoek op "marshmallow update phone bricked" via Google. Meer toestellen zijn onklaar gemaakt na de MM update. Hardware probleem zal wel anders liggen. Ze zullen wel een onderdeel vervangen wat onklaar is gemaakt door de MM update die niet helemaal goed is gegaan.
Bedoel je via een rom? Ik heb hem net en de mijne staat nog op 5.1 maar ik zag dat de 6.0 rom uit is voor de 815
Je kan de officiële Android 6.0 update van LG installeren via het programma LG Bridge. Dan hoef je niet te wachten tot de update een keer komt aanwaaien. Voordeel van deze methode is dat je niet hoeft te klooien met je toestel (unlocken, rooten etc).
Wist ik helemaal niet, dank!
Hier exact hetzelfde probleem. Na een paar dagen van de update van 6.0 bootloop problemen en met geen mogenlijkheid terug tezetten met backup. Geen backup en toestel werkt weer maar wel met enige haperingen die ik voorheen nooit heb gehad. Iemand hier een oplossing voor of toch contact opnemen met lg/tmobile??
Excuses is allemaal leuk en aardig voor de vorm... Maar hoelang wachten op je telefoon als je hem hebt opgestuurd voor reparatie? 3-5 weken?

edit:

Ik weet overigens niet hoe "handig" het is om dit pas te erkennen na bekendmaking dat de LG G5 dit jaar uit komt.

[Reactie gewijzigd door SkyStreaker op 26 januari 2016 18:27]

Bij mij ongeveer 2 weken. Precies hetzelfde probleem gehad bij mijn T-Mobile LG G4, werd naar Dynafix gestuurd. Ze zeiden dat de batterij vervangen is, hij doet het nu wel weer.
Waarom kunnen ze niet iets zoals Apple doen waarbij je gewoon je telefoon backupt, inlevert en een nieuwe/refurb terug krijgt en je daar je backup op terug zet en verder kan met je leven.. zo moeilijk zal dat proces toch niet moeten zijn om te implementeren? Dat weken wachten op je telefoon zou anno 2016 toch al wel uitgefaseerd mogen zijn.

[Reactie gewijzigd door johnkeates op 26 januari 2016 18:27]

Omdat er voor Android niet echt een universele back-up tool is. Als je je telefoon wil of kan rooten dan zou je nandroid kunnen gebruiken maar voor de meeste mensen is dat niet weggelegd. Met Samsung apparaten kan het via Kies en hoe het bij andere merken zit weet ik niet precies. Overigens is het lastig om een back-up te maken als je eenmaal in een bootloop zit want dan ben je al te laat. Denk dat de bezitters van de G4 al blij mogen zijn dat LG het probleem erkend en de toestellen repareert.
Het wordt eens tijd dat App ontwikkelaars de backup to gdrive optie eens gingen ondersteunen (zoals whatsapp dat nu eindelijk doet).
"Universeel" backup methode is er dus wel, maar de apps moeten het ondersteunen.
Ik mag toch hopen dat er dan een Back-up gemaakt kan worden van alle instellingen en app-data in 1 keer. Alsnog jou post zo lees zonder per app geregeld moeten worden, lijkt mij erg omslachtig.
Deze backup HAD HTC met HTC-BackUp, helaas werkt dat niet meer onder MM. Tenminste, de oude backup restoren van LP naar MM gaat wel, maar een nieuwe BackUp maken vanuit MM niet.

Ik houd het wel bij Nandroid, Titnaium Backup en Google bakcup.
Wat denk je dat dat systeem kost om op te zetten? Juist met de tonnen verschillende modellen is dat bijna ondoenlijk, de logistiek erachter is bij Apple eenvoudiger omdat ze maar een beperkt aantal producten hebben.

Daarnaast zijn sommige mensen gehecht aan hun eigenste fijne foontje, die vooral niet inwisselbaar is voor het volgende exemplaar (als hun telefoon al niet fysiek vastgeplakt zit aan een cover, of volgekrast/geplakt is met markeringen).
Je vergeet te melden dat het ook niet hoeft. Ze hebben wettelijk de mogelijkheid de telefoon te repareren. Omwisselen is een keus voor Apple.
Gehecht of niet, het issue is dat je een toestel hebt met een productiefout, en dat is funest voor vertrouwen.

Een ander toestel is niet slim, vervangen ook niet. Marketing-technisch wil je hetzelfde toestel teruggeven met zo weinig mogelijk, liefst geen, oponthoud. En extra kosten zijn inherent, maar publiek dat wegloopt is een nog groter probleem.

Een recent voorbeeld is VW met de uitstoot. Je kiest tussen twee kwaden en het zal altijd geld kosten.
Belangrijk, mogelijkerwijs, kreeg je een vervangend toestel?
Dat zou moeten?
Het is namelijk altijd afhankelijk van je provider en het gekozen abonnement of je een leen toestel krijgt of niet.
Er stond alleen nieuwe batterij. Dezelfde kleine deukjes en krasjes die je van gebruik krijgt, zitten er nog op, dus zal niet nieuw zijn. Misschien dat ze zonder het te melden dingen hebben vervangen intern.
Dynafix. om te janken dat bedrijf! wachten op problemen zeggen we dan maar.
2 dageb gewacht op het toestel. In het verleden erg matige ervaringen gehad met de klantenservice, maar deze keer gelukkig niet.
Mijn G4 had dezelfde klachten. Bij factory reset bleeft hij hangen bij LG logo. Vervolgens nieuwe marsmallow update geïnstalleerd via omweg en binnen korte tijd weer bootloops. Reparatie duurde 4 weken bij T-Mobile. Was even wennen in december geen telefoon te hebben. Zeker ook met feestdagen in aantocht. Voelde alsof je 25 jaar terug de tijd in ging. Je moest weer creatief worden om mensen of bedrijven te benaderen. Ik vroeg aan mensen via Skype of ze voor voor mij dingen willen regelen. Het ergste vond ik dat ik voor mijn verjaardag niet benaderbaar was. Toen die periode de telefoon afwezig was gaf het me ook een soort bevrijding. Voelde me minder slaaf van mijn telefoon.

Bij terugkomst G4 merkte ik ineens hoe fijn maar ook hoe vervelend een telefoon kon zijn. Mensen belden me weer voor pc problemen. Op Whatsapp kreeg je vervelend berichten te lezen van iemand die op intensive care lag 2 weken eerder. Maar bij terugkomst G4 was die persoon al weer ontslagen uit ziekenhuis. Mensen gaan er tegenwoordig standaard van uit dat je altijd bereikbaar bent. Indien niet, weten mensen je niet snel te bereiken meer.
Als je het echt zo erg vond, had je ook een niet al te dure telefoon kunnen kopen voor die periode. Als je die dan verkoopt, kost het je een keer 3 tientjes.
Klopt maar reparatie liep tegen einde. Ik vond het onnodig ook nog geld uit te geven. Waarom extra geld uitgeven door fout van LG. Is bijna hetzelfde als je koopt een pc maar je kan er beter 2 kopen voor als er 1 kapot gaat. Klinkt in mijn ogen niet logisch.
Logisch, nee. Maar als je het zo vervelend vind is het niet zo'n gekke oplossing.

Dus het ligt er maar net aan hoeveel je ergernis je waard is :)
Voor de G4 had ik een G2 1,5 jaar en deze is 3x terug gestuurd naar reparatie centrum. Mensen konden me niet verstaan tijdens gesprekken, apparaat crashte, gps problemen, coating op fotolens begon olievlekken te tonen.

Ik viel met grote regelmaat weg tijdens gesprekken en wist dit niet eens. Mensen zeiden continu : Wat zeg je nou, je bent slecht te verstaan en dit 1,5 jaar lang. Na veel tamtam uiteindelijk aankoopbedrag bij mediamarkt terugkregen. Koop nu een G4 en heb weer gezeur. Ik krijg het idee dat LG amateuristische zooi is. Als deze G4 overleden is zal ik me wel heel goed achter mijn oren krabben om nog eens te kiezen voor LG.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 27 januari 2016 10:32]

Daar kan ik me wel wat bij voorstellen. An sich al bijzonder dat je weer voor een LG wou gaan.

Hoewel ik na de 2x Speed van mijn vriendin ook dacht nooit meer een LG te kopen ik er 2 heb gehad (G2, maar die was na 2 weken weg voor een OnePlus en nu een G4)
Ik was de bediening van LG met aantikken op willekeurig deel van het scherm voor aan en uit gewend. Je hoef dan niet direct te zoeken naar een knop. Achteraf gezien zijn er belangrijkere dingen dan een scherm te bedienen. Hoe houdt en telefoon vast, is deze goed softwarematig ondersteund en zo ja hoelang. Accuduur niet te vergeten enz. Wat ik van de G4 haat is de bolle achterkant, gaat wiebelen bij typen wanneer deze plat op tafel ligt. Tevens vind ik de G4 niet lekker vasthouden, krijg vaak last van vermoeide handen en moet overpakken. De G2 was ideale handzamer formaat met 5.2 inch voor mij en tevens had je meer grip op de wat meer dikkere zijranden die minder hoekig / scherp waren afgewerkt i.v.m. G4.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 27 januari 2016 11:44]

Oiii .. ik wilde nog G4 halen ter vervanging van mijn oude G2, maar dan tweedehands.. ik neem aan dat zij ongeacht met of zonder garantie het toestel gratis repareert? ..
Ik wist niet eens dat dit aan de gaande was.. mooi om daarvoor in overweging te nemen.

Ik wacht nog wel even af..

Cheers,

[Reactie gewijzigd door JLM2SQUARE op 26 januari 2016 19:08]

Ik heb dit wel gehad met de s3 (cpu problemen volgens mij). Maar ik hoor telkens dat LG bekend staat om het niet willen repareren van dingen
gewoon een zoeken met garantie en bon. ik heb hem sinds de introductie en voorlopig nog geen enkel probleem mee gehad.
De garantie in Nederlands is 2 jaar voor dit soort producten. Ongeacht de originele koper.
Aangezien de G4 nog geen jaar geleden is uit gebracht, heb je dus gewoon garantie.

Tip is wel om het toestel met originele aankoopbon te vinden.
Heb hem in september gekocht. Super fijne telefoon en nog geen problemen mee gehad.
Het is en blijft frappant dat de meeste problemen pas naar voren komen na de upgrade naar MM.
Heb zelf een G3 en heb deze ook ter reparatie op moeten sturen, wat niet dezelfde oorzaak had als met de G4. Maar om in te haken op het aspect van wachttijden: Bij mij was dit maar 4 dagen voordat ik hem weer terug had. Weet niet of dit nou aan Dynafix ligt of aan LG zelf? Ik heb mijn toestel destijd op mogen sturen naar Teleplan.
Heb exact hetzelfde probleem gehad. Mijn LG G4. In Oktober resette het toestel zich zelf en ging hij op geen manier meer aan. Een factory reset bleek niet te werken. Ivm met slecht ervaringen met de LG klantenservice heb ik toen besloten om het toestel naar een particulier bedrijf te sturen. Deze kon helemaal niets eraan verandere. Een nieuw moederbord erin plaatsen en een nieuwe accu hielpen ook niets. Besloot bijna op een iPhone overtestappen, puur omdat ik de klantenservice van Apple uitmuntend is en ik een beetje klaar was met de klantenservice van vele andere telecombedrijven (slechte ervaringen met HTC, LG en Samsung gehad). Maar 850€ is een hoop geld en dat hou ik toch liever in me zak. Daarom besloten om het toestel maar optesturen. Dom genoeg besefte ik niet dat, doordat het toestel open was geweest, de garantie was verlopen. Op hoop van zegen toen maar opgestuurd. Tot mijn verbazing waren ze binnen een dag klaar en was de reparatie kostenloos. Het is daardoor aannemlijk dat ze van het probleem op de hoogte waren en er een gemakkelijke fix voor hadden. Het zal me niks verbazen als dit dagelijkse kost was op de reperatieafdeling, aangezien het probleem heel groot leek te zijn. Toestel draait weer erg goed. Jammer dat LG het nu pas aangeeft, angezien ik op Internet niemand met hetzelfde probleem kon vinden en daardoor niet direct het toestel naar LG heb opgestuurd. Dit was te voorkomen als ze melding van het probleem hadden gemaakt.

[Reactie gewijzigd door stijnvbml op 26 januari 2016 22:40]

Oudjaarsdag overviel dit probleem mijn G4 ook.. Na twee weken kwam hij inderdaad weer netjes gerepareerd terug.. Hopelijk dat hij dan niet ook fout gerepareerd is en weer terug moet..
Als Samsung dat nou ook is zou doen. S3 en S4 gehad met t zelfde euvel. Powerbutton die blijft hangen
Heeft men s3 ook nog gehad, heb er gewoon zelf een nieuwe powerknop ingestoken. Denk dat het euvel vooral te maken had met de kwaliteit van de knop.
Er is altijd wel wat aan de hand met die LG toestellen. Bij de G4 dit bootloop probleem, mijn G3 is nu al een keer gerepareerd geweest door een gele spot van ruim 3 a 4cm op het scherm en vertoont nu weer hetzelfde probleem. LG ontkent dat dit een bekend probleem is. Een beetje research op internet en je vindt al gauw dat dit probleem zowel op de G2 als de G3 voorkomt ('yellow spot on display G2/ G3')

Conclusie: geen LG meer aanschaffen!
Anoniem: 378762
@mpx200z27 januari 2016 12:30
Klopt man! Dit heb ik pas met mijn oude LG G2 gehad. Dat is een drukpunt. Maandenlang een gele vlek rechts bovenin. Totdat precies bij deze vlek een hele barst over mijn scherm ontstond. Nu de LG G4 in mijn bezit en dan lees je dit weer. Voor mij ook geen LG meer.
In de andere commentaren is te lezen dat veel gebruikers het idee hebben last gehad te hebben van dit probleem. Dit is echter niet zo als je het probleem enkel door een software reset kan verhelpen. Ik heb dit probleem gehad. Dit probleem zorgt ervoor dat het moederbord onherstelbaar beschadigd raakt (en dus is er ook niks meer van een software-fix beschikbaar).

Ik kreeg dit probleem op de avond van 19 december. Daarbij kon ik mijn toestel onmogelijk verder krijgen dan het bootlogo. Downloadmodus werkte niet meer en ook een software reset was dus niet meer mogelijk. Vervolgens heb ik mijn G4 21 december (de eerst volgende werkdag) via BelSimpel ter reparatie opgestuurd naar TelePlan, een door LG gecertificeerd reparatiebedrijf. Omdat dit rond de kerstdagen was duurde het lang voordat ik er weer iets van hoorde, maar uiteindelijk werd mijn G4 6 januari volledig gerepareerd - volgens de diagnose die ik zelf al had gedaan (zonder de telefoon open te maken) - het moederbord was onherstelbaar beschadigd en moest vervangen worden.

Uiteindelijke kosten voor dit grapje? 0,0. Naar mijn idee heeft LG dit probleem dus al eerder toegegeven, en is deze publiciteit puur een headsup voor iedereen die de hoop bij voorbaat al had opgegeven.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee