Mobile Vikings komt met nieuwe op data gerichte bundels

Mobile Vikings gaat begin oktober nieuwe bundels introduceren voor zijn Belgische klanten. Deze bundels zijn vooral bedoeld voor klanten die meer data willen voor hun geld. Ook geeft de provider 30 extra belminuten via zijn voip-dienst bij elke herlaadbeurt.

Hoe de nieuwe bundels eruit komen te zien staat uitgelegd op de website van Mobile Vikings. Vanaf 5 oktober komen de nieuwe mogelijkheden beschikbaar, naast de al bestaande bundels. Volgens Mobile Vikings ligt de nadruk op mobiele data: bij de herlaadbedragen van 10, 15, 25 en 50 euro krijgt de klant respectievelijk 1GB, 4GB, 6GB en 10GB aan mobiele data. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de vorige bundels.

Wel krijgen de nieuwe bundels met een 'data-focus' aanzienlijk minder belminuten voor het ingelegde herlaadbedrag. Het gaat om respectievelijk 25, 50, 100 en 500 belminuten, en dat is de helft van de vorige bundels. Wie dus kiest voor de nieuwe op data gerichte bundels moet twee keer zoveel betalen voor een belminuut, terwijl MB's twee keer zo goedkoop zijn. Het aantal sms'jes blijft met 500, 2000, 3000 en 5000 stuks gelijk tussen de twee bundelsoorten. De geldigheid van de aangekochte bundel verstrijkt na een maand.

Ten slotte komt Mobile Vikings nog met vernieuwingen voor de voip-dienst Viking Talk. De app komt beschikbaar voor alle klanten en die krijgen dan eenmalig 30 belminuten om te gebruiken via Viking Talk. Dat geldt voor alle bundels, maar het is niet geheel duidelijk of er bij een nieuwe aanschaf opnieuw 30 belminuten worden gegeven.

Herlaadbedrag Bundel met focus op data Bundel met focus op bellen
€10

1GB/500sms/25min

500MB/500sms/50min
€15 4GB/2000sms/50min 2GB/2000sms/100min
€25 6GB/3000sms/100min 3GB/3000sms/200min
€50 10GB/5000sms/500min 5GB/5000sms/1000min

Door RoD

Admin Mobile

19-09-2015 • 09:31

78 Linkedin

Submitter: joachim

Reacties (78)

78
76
62
8
0
0
Wijzig sortering
Alhoewel ik hogere data limieten alleen maar kan toejuichen is het netwerk van Mobile Vikings 4g (of meer specifiek, dat van Base want ze zijn een VNO) vaak zo slecht dat ik nu al niet aan m'n huidige 3GB limiet geraak. (Geen of trage verbinding tussen steden, in winkels, op festivals, ...).

Zeker in vergelijking met Proximus waar ik zo goed als elke maand over m'n limiet zat omdat hun 4g netwerk vaak sneller is dan een wifi verbinding.

Begrijp me niet verkeerd, als totaalpakket rate ik Mobile Vikings nog steeds hoger dan Proximus vanwege hun customer support en prijzen, maar zolang hun 4g netwerk niet beter wordt zie ik geen nut in hogere data limieten?
Dat valt toch echt goed mee? Leuke aan Base is dat al hun 3G HSPA+ is, en daarop haal je ook gewoon leuke snelheden. Ik heb een redelijk stevige pendelroute (Leuven/Sint-Truiden) en ben elke dag 4 uur onderweg met het openbaar vervoer en kom gemakkelijk aan 5GB/maand op Mobile Vikings. Ik heb overal 3G of 4G, dus ik heb 2G zelfs gewoon uitgezet op mijn telefoon.

Vergelijken met Proximus kan ik niet, maar ik zie ook gewoon geen probleem. Overal snelle 3G of 4G is toch gewoon OK? Tenzij je gaat downloaden merk je bij surfen/muziek streamen toch geen verschil.
Ik heb laatste tijd toch ook meer en meer problemen met geen of trage verbindingen. Laatste tijd krijg ik net boven Turnhout error meldingen zoals timeout op de internet connectie. In mijn ogen toch wel dik ondermaats.
Goh, het netwerk is inderdaad niet uitstekend, maar op de plaatsen waar ik kom heb ik meestal 4G ter beschikking. Maar als je dan eens een trein neemt of ergens stopt met de auto, merk je wel dat het netwerk niet echt geweldig te noemen is.

Ik geraak in ieder geval gemakkelijk aan 2GB en kan dus die verdubbeling goed gebruiken.

Mobile Vikings heeft verklaard tevreden te zijn met de overname van Base door Telenet, omdat Base nauwelijks investeert in hun netwerk, terwijl Telenet daar wel degelijk grote plannen mee zou hebben.

Bovendien kan je bij Mobile Vikings nog veel geld uitsparen als je bijvoorbeeld regelmatig iets koopt bij Coolblue, wat ik zelf regelmatig doe :)

De toekomst zal het uitwijzen... op dit moment ben ik nog steeds een tevreden klant van Mobile Vikings.

[Reactie gewijzigd door Bv202 op 19 september 2015 11:44]

Een verschil dat je wel ook moet begrijpen tussen die twee formules is dat de belminuten eigenlijk geen minuten zijn, het is een belwaarde die je mag opstapelen tot 6 maand na de aankoop, terwijl bij de data abbonementen je het tegoed verliest na 30 dagen...

Voorbeeld, bij de bel formule kan je bij herladingen van 15 euro na 4 maand al 60 euro opgespaard hebben indien je niet gebeld hebt (dus je tegoedwaarde niet gebruikt hebt), daardoor kan ik in het buitenland gewoon bellen en surfen

Bij de data abbonement verlies je de data na 30 dagen terwijl je dus maar de helft van de belwaarde ontvangt..


De oude manier is altijd voordeliger, je kan namelijk voor het opgespaarde bedrag eens extra herladen voor je data cummulatief te verdubbelen

De truuk is ook van nooit uw bundel te laten vervallen, anders verdwijnt je gratis minuten voordeel of data voordeel, waardoor het van je bundel afgaat.
Je bent beter automatisch te herladen bij het vervallen, zo dat je sommige zwakke maanden waar je weinig belt, je bundel opvet, en andere maanden als je op vakantie bent, die opvetting opbruikt, daardoor blijft je gemiddelde 15 euro.
Ook nooit de 10 euro formule nemen, dat kost je zeer duur en je kan niet opsparen...

Op die manier, kn ik het heel jaar door met maar 15 euro toekomen per maand

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 19 september 2015 12:42]

Je ontvangt niet de helft van je belwaarde. Als je € 15 herlaad krijg je nog steeds € 15. Alleen is de kost per minuut bellen verdubbeld waardoor je minder minuten kan bellen als je voor de formule met focus op data kiest.
Ik betaal 10 euro per maand x 12 = 120 euro per jaar.
Hoeveel betaal jij op 1 jaar? Ik kom dan toch goedkoper uit. Ik kom met 50 min en 500MB toe. De meeste mensen bellen mij en ik zit bijna overal op wifi.
Ik betaal 150 euro per jaar bij MV, maar met 500 MB zou ik nooit toekomen. ZIt nu al elke maand over mijn limiet van 2 GB, en dat is zelfs als ik op let. Als ik vrij surf, nader ik eerder de 3 GB.
Ik herlaad voor 10 euro, maar omdat ik vrij weinig bel, heb ik daar na een maand altijd nog pakweg 8 euro van over. Dan laat ik gewoon mijn dataverbruik van die 8 euro afgaan (zelfs buiten de bundel is data nog vrij goedkoop zeker voor licht gebruik). Dus ik kom vaak nog 1 à 2 weken toe met dat bedrag. Dus ik bespaar dan net méér door mijn bundel te laten vervallen. Dus de truc is dat men moet uittellen wat het beste uitkomt voor zijn gebruik :)
Als je gebruik maakt van de bataallijn kan je die 8 euro omzetten naar 4.04euro op je rekening, dus dan betaal jij 6euro per maand zelfs ;)
Ik heb het nog nooit zo bekeken. Ik zit kort aan de grens en werk in Nederland, maar ik gebruik nog geen 15 euro per maand van Mobile Vikings BE; afhankelijk van of er nog teveel beltegoed over was herlaad ik met 10 of 15 euro.

Ik gebruik gewoon roaming (staat altijd aan), soms navigeer ik zelfs via de telefoon in het buitenland. Qua data is het echt extreem laag - ik denk dat ik zelf nog nooit over de 500MB ben gekomen - enige keer dat ik rond de 700 MB zat was toen ik wifi tetherde en mezelf en 3 iPads van netwerk voorzag voor een paar uur Minecraft PE.

Aan het eind van de databundel-maand heb ik nog zat beltegoed over, ondanks het internet"gebruik" in Nederland. Momenteel heb ik al een halve maand geen bundel, en het beltegoed wil maar nauwelijks zakken.

Het gaat wel echt razendsnel als ik gebeld wordt als ik in het buitenland zit, en dan vooral als er door een buitenlandse mobiel gebeld wordt. Of SMS ontvangen/versturen in het buitenland. Die gratis SMSsen, daar heb ik dan ook helemaal niets aan...
Ben zelf klant bij MV, maar koop daarom niet per se bij Coolblue. Die zijn zelden de goedkoopste meer.

Het netwerk blijft helaas ondermaats. Ik twijfel al een paar maanden om terug te keren naar Proximus, maar de support is daar dan weer ondermaats en voor 2Gb betaal je meer.
Mobile Vikings zit vast aan het BASE-netwerk van KPN, behalve lief vragen om eens wat zendmasten bij te zetten kunnen ze absoluut niets doen om dat te verbeteren.
Zelf merk ik inderdaad dat ik op bepaalde plaatsen erg snel mobiel internet heb, en op andere plaatsen absoluut niet. Dat is bij Proximus wel anders, maar als bedrijf vind ik MV veel aangenamer. (als in, ik heb het gevoel dat ik een gewaardeerde klant ben, terwijl dat bij Proximus heel anders ligt)
Telenet heeft base overgekocht van kpn, en ze zijn blijkbaar van plan om te investeren in netwerk.
https://vikingco.com/nl/m...t-koopt-base-de-gevolgen/
Ben niet helemaal zeker wat de snelheden te maken hebben met hoeveel je kan verbruiken. Als je een tijd naar youtube kijkt op hoogste settings zit je al snel over de GB. Of dat nu met 3G of 4G is, daar merk je niets van.
Ik wil nog even aanvullen dat ook de actie van dubbel internet wanneer je een vriend aanbrengt blijft doorlopen. Ik krijg hiermee dus 8GB voor €15 :D
Mobistar bied betere opties dan...

€15 4GB 4000sms 50min
€20 5GB 5000sms 60min
€25 6GB 6000sms 83min

(internet on mobile tarief)
Mobistar biedt misschien volgens jouw betere opties aan, maar de dekking van Base is wel heel wat beter dan Mobistar.
Deze tool van BIPT bevestigt dat nogmaals http://www.bipt.be/nl/con...kwaliteit/dekkingskaarten
Moet ik hier nu uit afleiden dat proximus de slechtste 4G dekking heeft van alle 3 de grote providers? Ik dacht net dat zij het verst stonden met hun 4G...
Een uitgebreide dekking staat niet garant voor goede ontvangst en een snelle verbinding. Ik denk dat Proximus wel aan die 2 factoren voldoet. Die zijn tenslotte minstens even belangrijk.
Base heeft wel een voordeel bij het uitrollen van 4g tegenover Proximus. Doordat ze veel later van start gegaan zijn met een volledige uitrol van 3g hebben de meeste antennes die ze geplaatst hebben al 4g ondersteuning ingebouwd zitten. Hierdoor maken ze nu sneller de overstap zonder grote investering.

Proximus was er snel bij met hun 3g netwerk maar moet nu de hardware op heel wat plaatsen vervangen om 4g te kunnen aanbieden.
dit is van plaats tot plaats afhankelijk.
Ikzelf verplaats mij meer lokaal en niet doorheen heel belgie.
In mijn omgeving heeft base een gem van 30mb/s
Mobistar daarintegen gem 50.
Dus blijft best om te testen hoe het bij u thuis is.
ik woon in sint-niklaas. Wat de kwaliteit van de verbinding is in limburg is voor mij dus niet relevant.
Hoe krom kunnen ze de prijzen maken he. De eerste 4GB kost 15/4 = 3.75 euro, en daarna kost het telkens 5 euro als je meer wil :P
Marketing ze willen alleen de 4GB versie verkopen. De andere twee 'schele neefjes' zijn om het 4GB abonnement nog aantrekkelijker te laten lijken.
Mobile Vikings doet het zelfde, met nog een scheel neefje er onder van 10 euro die uiteraard niemand koopt omdat de concurenten meer voor dat geld bieden.

En zi heeft straks iedereen 4GB data verkeer. Precies het doel van de providers, goed hè.
Enkel als je echt veel sms't naar niet Mobile Vikings klanten lijkt me:
- Bij €15 heb je 2000 extra sms'en bij Mobistar en dezelfde hoeveelheid data en zelfde aantal belminuten
- Bij €25 heb je 3000 extra sms'en bij Mobistar en dezelfde hoeveelheid data maar je kan 17 minuten minder bellen.

Bij Mobile Vikings krijg je daarbovenop nog eens 300 gratis sms'en en 60 gratis belminuten per dag naar Belgische Mobile Vikings (staat wel niet in het artikel vermeld).
Voordeel dat mobistar heeft (en voor zover ik weet MV nog niet): je kan play store apps/muziek/films/boeken kopen met je belcrediet
Dat zou ik ook nog niet helemaal zeggen.

Bij mobilevikings mag je ook een uur gratis bellen/dag naar andere vikingers.
Dus elke dag kan ik een uur naar mijn lief bellen en mijn lief ook een uur naar mij, zonder dat er an ons bundel afgenomen word.
Base heeft een beter netwerk.
mobile vikings gebruikt het netwerk van Base.
Soulshaker bedoelt dat MV (het base netwerk) dus beter bereik heeft dan Mobistar.
Iets wat ik persoonlijk ook kan beamen.
Jammer dat de nederlandse tak van MobileVikings er mee stopt in december.
Het concept en business model vult echt wel een gat op de markt imho.

[Reactie gewijzigd door Crotchy op 19 september 2015 09:34]

Tegenover de Belgische tak van ZDnet vertelt een woordvoerder van Mobile Vikings dat het de concurrentie in Nederland niet aan kan. Nederland zou vooral een markt voor telecomabonnementen zijn, waarbij prepaidproviders maar moeilijk een plek kunnen verwerven. Ook noemt de provider dat er in Nederland minder mogelijkheden waren voor roaming en zijn de internetsnelheden lager.
Als het echt zo'n gat in de markt was dan ging het wel kunnen concurreren, wat dus blijkbaar niet het geval was (of toch niet genoeg). Een gat in de markt voor een handvol mensen is niet echt een groot gat he :)
€15 4GB/2000sms/50min

Als je dat als Abbo aanbied in Nederland loop je gewoon binnen qua klanten.
Yup omdat niemand het doet, want dat zou meteen al je klanten van andere abos wegtrekken. Die prijslijn doortrekken betekent dat je een stuk minder winst maakt, want als je 25 euro kunt vragen, waarom zou je het aanbieden voor 15?
Concurrentie is 0, iedereen hanteert exact dezelfde prijzen, en de support is overal hetzelfde... de een heeft hier problemen, de ander daar, en sommigen overal.

Kunnen die Vikingen niet ook Nederland binnenvallen met die prijzen? Hier krijg je voor die 15 euro namelijk 1.5 GB data, 500 sms, en voor bellen betaal je gewoon... 25 cent/minuut (zeg maar prepaid-tarieven, goedkoper om vanuit het buitenland te bellen want daar heeft Neelie een limiet op gezet)
Inmiddels hebben ze de handdoek al in de ring gegooid (per 1 december dit jaar), dus je komt er niet tussen voor normale bedragen... Kartel? Welnee, gewoon marktwerking, echt waar.

[Reactie gewijzigd door FreezeXJ op 19 september 2015 10:04]

Kpn Vooral Internet standaard €25:
5 gb + 200 min/sms.

Laat je partner hetzelfde abonnement pakken (2 abonnementen op 1 adres is 5 euro korting per abonnement) dan betaal je 20 euro per abonnement.

Neem je ook nog minimaal internet thuis dan worden je bundels verdubbeld en heb je voor die 20 euro:
10 gb + 400 min/sms.

Dat alles op een stabiel netwerk met erg goede dekking. Ik vind dus dat dit gezien de kwaliteit zeker weten overeen komt met de actie zoals jij hem noemt.

Jou zou in principe het abonnement van je partner op Vooral instap kunnen zetten voor 15 euro, dan heeft dat abonnement 300 minuten + 2 gb, maar je kan dan mb's overzetten tussen de twee abonnementen. Gemiddeld betaal je dan dus 17,5 per abo voor gemiddeld 6 gb internet en de bijbehorende minuten.

Https://mobiel.kpn.com/sim-only
als KPN hier glasvezel had liggen wel, maar dat is helaas niet zo.

Ik kan dus niet een abbo nemen waarbij ik voor 20 euro per maand KPN 4G heb en daarbij minstens 2gb data.
Die 5 euro korting krijg je als je twee abonnementen van kpn op hetzelfde adres hebt lopen. Dat staat los van glasvezel.
Ik betaal 20€ incl voor onbeperkt bellen / SMS en 10gb data. KPN 4g.

Zo een goede deal is het dus niet.

En nu bij afsluiten zou ik nog maar 17.50 betalen.
Welk abonnement is dat dan? Die jij noemt is normaal €47,50 en nu tijdelijk €42,50 (1 jaar) of €37,50 (2 jaar).
Inderdaad, geef maar door die link.
Zoek namelijk al een tijdje naar een gelijkwaardige vervanging voor Mobile Vikings. Nog niets gevonden voor dezelfde prijs/kwaliteit.
Ik ben zelf overgestapt op Youfone met de huidige aanbiedingen. €9 per maand voor 1GB data en nog wat sms-minuten daar. Wat me ook erg trok was de EU bundel, dat je voor €2 op een dag in enig welk europees land 50mb/min kunt gebruiken voor als je in een pinch zit.
Dat abonnement wil ik ook wel!
Snap de downvotes niet maar t zal wel.
Sim only, twee jaar abbo en bellen doet wonderen. Bij controle blijkt er wel 5 euro kpn Compleet korting in te zitten. Rest van de cijfers kloppen.
In die 10gb data zit overigens ook familie verdubbeling (meerdere abbos per adres = verdubbeling)
dan moet je wel aardig veel mensen per adres er op hebben toch? 2 jaar is nu gewoon 37,50. als je dan die 5€ korting er nog bovenop zou krijgen zit je nog altijd aan 32,50. pikant de helft meer dan wat jij opnoem.
Goed ik beschrijf gewoon mijn situatie. Het kan dus blijkbaar.
Lijkt me heel stug. Ik heb dezelfde bundel bij KPN met compleet (2x5GB dus) en ik zit toch echt op 30 euro in de maand. Mijn abbo is 22 maanden oud en ik heb nog steeds niets beters kunnen vinden.
Ik betaal 15 euro per maand voor 10 GB + 400 min/SMS.
25 euro - 5 euro vanwege KPN meerdere mobiele telefoons op één adres - 5 euro vanwege verlengvoordeel :D
Je vergelijkt dus een zeer specifieke situatie met een algemene situatie. Je kan hier geen linkje plaatsen om voor €17,50 of €20,00 zoveel data te krijgen. Voor jou persoonlijk super dat je het hebt maar in de discussie vrij zinloos imo.
Sorry, maar ik geloof er echt geen hol van.
Precies, kijken naar concurrenten, focus op data geeft

Ben 100 minuten/sms + 1000 MB : €9,- (2000 MB : €12,50)
Simpel 100 minuten + 1000 MB : €9,50 (1500 MB : €13,50)
Youfone 100 minuten/sms + 1000 MB : €9,- (1500 MB : €14,-)

Alleen als je echt veel data mobile, buiten WIFI om, wilt gebruiken; (e.g. meer dan 2000MB per maand), dan zou Mobile Vikings goedkoper worden.

Kijk eens goed naar het prijsverschil van de laatste twee abonnementen:
bijvoorbeeld 3x€15,- = 12GB, terwijl 1x€50,- = 10GB.
Het zijn dus "schele neefjes"; producten die niet worden verkocht, ze staan er alleen bij om mensen over te halen het "voordeel" van een ander product te laten zien.

Mobile Vikings wil dus 4GB abonnementen verkopen, waarschijnlijk gebruiken klanten in de praktijk dit niet (gemiddeld gezien), en dus kunnen ze overboeken; minder inkopen dan dat er virtueel wordt verkocht (wellicht een factor 4 tot 6). Daar zit dus de marge.

Tweakers en andere techies die dit soort dingen (eigen werkelijk gebruik) doorrekenen en passende abonnementen kiezen, zijn dus niet hun doelgroep ;)

[Reactie gewijzigd door djwice op 19 september 2015 10:37]

3 x €15 is dan wel 12GB, maar zo loop je wel 350 belminuten mis.
2GB extra data 1000smsjes extra.
En €5,- over. Daar koop je gemakkelijk 5000 minuten per maand voip voor (voipbuster, easyvoip, ..) incl. naar het buitenland bellen en hou je nog geld over. (incl. je mobile callerID)

[Reactie gewijzigd door djwice op 19 september 2015 17:26]

Ik denk vooral dat ze nooit echt voet konden zetten in de Nederlandse markt omdat ze totaal geen naamsbekendheid hebben opgebouwd.
Ik heb al een flinke tijd mobile vikings, voor 15 euro per maand opwaarderen krijg ik 1,5gb aan data en 500 sms gratis, om vervolgens 0,25 per minuut te betalen.
Dit tegoed kan ik gewoon meenemen naar volgende maanden.
Aangezien ik niet bel, en wel redelijk wat data verbruik (Zoals vele), is dit echt wel een goed alternatief op wat je bij de huidige providers kunt krijgen.
Plus dit alles draait op het KPN netwerk, waardoor het qua bereik perfect is, iets wat je over de andere 2 netwerken niet echt kunt zeggen (Uit eigen ervaring).
Als het echt zo'n gat in de markt was dan was die wel gevuld. Iets dat zoveel beter zou zijn dan al de andere providers zal zowiezo klanten vinden, zeker als het goedkoper is...
Ik weet niet of MV voor deze prijsveranderingen/nieuwe bundels wel nog zo interessant was in Nederland. Hier in België scheelt het niet zo heel veel en is Base beter op een aantal vlakken (laatste keer dat ik vergeleek iig).

Misschien ligt het er eerder aan dat in NL er heel wat toestellen met een abo verkocht werden, veel meer dan bij ons.

Ik zit momenteel ook bij MV. Ik neem de 10eur optie omdat data limieten altijd bullshit zijn. Als ik niet kan doen wat ik wil moet ik zowiezo mijn verbruik limiteren dus kan ik net zo goed de 500MB optie nemen en het gewoon bij wat surfen houden indien nodig. Eerste maand net voorbij, nog 366MB over. Enige waar ik data voor nodig heb is wat whatsapp/hangouts en beetje surfen, de rest kan oprotten want ik heb er geen reet aan met zo'n domme limieten. (Als ik mijn phone meer zou gebruiken zou ik de 1gig optie nemen indien ik met browsen en whatsapp alleen al over de 500MB zou komen maar dat zal niet rap gebeuren)
Ja, met omgooien bedoelen ze waarschijnlijk -> we stoppen bij KPN, en nemen Tele2 als 'hoofdaanbieder'
Dan kunnen de prijzen ( iets ) omlaag, maar vergeten het bereik voor het gemak te vermelden.
Tele2 heeft nog steeds geen dekkend netwerk, en zit dan OOK als mvno op een ander netwerk te prutsen.
Hierdoor wordt de klant niet de eerste in lijn, maar de 3e ( in het gunstigste geval ) en dat zal niet in het klantvoordeel zijn.

Dit ligt niet ( direct ) aan MV, maar aan de huidige verdeling van de netwerken, imo kan je beter dan kiezen voor een direct abo bij deze 3 ( en daar jouw afweging op loslaten ) dan een MVNO, zoals Ben, Tele2 of welke 'budgetprovider' dan ook.
De MVNO's staan altijd achterin de rij als het om netwerktoegang gaat, ze kopen rest-ruimte op, die als premium op hun eigen stukje uitgegeven worden.

Vaak genoeg meegemaakt dat een 'budget' aanbieder geen netwerk krijgt, terwijl de VF/KPN/TMobile aansluiting wel bereik had.
( en maar volhouden dat een MVNO niet achtergesteld wordt op netwerkverkeer )
Had er wel even bij mogen staan in het artikel dat dit dan dus niet voor Nederland geldt.
Ik dacht ook al, dit is veel goedkoper dan wat je normaal in Nederland krijgt, waar zit het addertje onder het gras.
Mobile Vikings gaat Mobistar achterna. Ik denk dat Mobistar veel klanten heeft afgepakt van Mobile vikings met de nieuwe actie waar je 15 Euro herlaadt en 4GB internet en 4000 smsen krijgt.
Mobile vikings gebruikt jammer genoeg wel de netwerk van Base dat niet zo sterk is als die van Mobistar.
Mobile vikings gebruikt jammer genoeg wel de netwerk van Base dat niet zo sterk is als die van Mobistar.
Raar, bijna iedereen zegt dat mobistar momenteel het slechtste netwerk in België heeft.
Dat was zeer zeker zo, maar mobistar heeft echt veel geinvesteerd in hun netwerk voor 4G, en dat voel je.

Ik ben in het afgelopen jaar overgeschakeld omdat het bereik van MV (base dus) echt belabberd was. En dat ligt niet aan mijn toestel. Sinds ik mobistar ben, met bovengenoemde bundel, heb ik echt overal waar ik kom 4G. Zelfs op heel veel plekken binnenshuis. Dat was bij MV nooit het geval. Daar schakelde ik vaak terug op 3G en zelfs naar Edge. Om te huilen was dat. Blij dat ik van die rommel af ben.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 698032 op 21 september 2015 10:51]

Ja, MV/Base begint echt zwaar tegen te vallen. Ik heb zelfs het idee dat ze vroeger beter waren.

Mobistar is dus niet zo slecht als "ze" zeggen? Proximus is mij veel te duur voor privé. Telenet werkt tegenwoordig ook via het Base netwerk, toch?

[Reactie gewijzigd door Dennahz op 21 september 2015 11:00]

"De geldigheid van de aangekochte bundel verstrijkt na een maand." Dat is jammer, ik ben erg zuinig met mijn data. Met de tweede of derde bundel zou ik een heel jaar kunnen doen, als de geldigheid niet afliep.
Welkom in de consumptiemaatschappij.
Dat weet een provider ook, net als voorheen met sms'jes ... de meeste mensen hebben genoeg aan 10 á 30 sms per maand, 100 of 500 was gewoon veel.
Men ging dus wennen aan het principe, en nam 'uit voorzorg' de hogere bundels.

* FreshMaker had ook genoeg aan 500 sms / 500minuten per jaar, en aan 50GB zou ik mobiel ook genoeg hebben.
Maar dat is er niet, dus zit je aan een veelvoud daarvan, die ook nog eens niet houdbaar is
Deze aanpassing is toch erg leuk. Ik wil vooral genoeg data hebben.
Vroeger kon ik kiezen voor €10 (500mb) of €15 (2gb).
500mb was te weinig, 2gb meer dan genoeg. De aanpassing naar €10 (1gb) is een erg aantrekkelijke bundel.
Daarnaast geeft MV 10% van je aankoopbedrag bij Zalando terug in de vorm van korting op je bundel!
Leuk? Zeker en vast, maar ook merkwaardig. Want als ik voor 2x €25 herlaad krijg ik meer dan wanneer ik voor 1x €50 herlaad.
"Opnde" is "op de" n ipv spatietoets.

In slovenie is het bij tusmobil prepaid met 1€ voor 1GB per 24u te tellen vanaf het eerste gebruik, af te rekenen met belwaarde.
Op een bepaalde dag vervalt je 24u slot als je gaat slapen, je volgende 24u (en je 1€) gaat dan pas in wanneer je de volgende morgen on-line gaat.
Helaas trekt Mobile Vikings zich de komende weken terug uit Nederland wegens gebrek aan belangstelling hier en onvoldoende inkomsten om hier het merk in de lucht te houden.

Jammer dat het in Belgie zo succesvolle merk het hier niet red.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 19 september 2015 13:12]

Anoniem: 697777
19 september 2015 17:36
Persoonlijk vind ik Mobile Vikings geen slechte provider.
Zelf ben ik bij deze provider en heb ik er nog geen problemen mee gehad.
Ook hebben ze geen slechte support.

En een paar eurotjes meer ga ik niet veranderen. Mobile Vikings lijkt mij één van de goedkoopste voor mobiel internet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee