Samsung brengt Gear S2 in oktober uit voor 349 euro

Samsung brengt zijn smartwatch Gear S2 in oktober uit. De fabrikant kondigde zijn eerste ronde smartwatch eerder deze week aan, maar maakte toen niet bekend wanneer het horloge zou uitkomen en wat hij zou kosten.

Het horloge moet in oktober in de winkels gaan liggen, waarbij de goedkopere versie voor 349 euro te koop zal zijn en de duurdere Classic-versie met leren bandje voor 399 euro in de schappen moet liggen. De prijzen van de Gear S2 liggen daarmee in lijn met die van de Gear S met gekromd scherm van vorig jaar.

De smartwatch is het eerste ronde horloge van Samsung, dat draait op het eigen besturingssysteem Tizen. Het klokje kan in tegenstelling tot eerdere Gear-modellen ook met Android-telefoons van andere fabrikanten gebruikt worden. De bediening verloopt grotendeels via een ring aan de rand van de smartwatch, waarmee het mogelijk is om bijvoorbeeld door lijsten en teksten te scrollen.

Samsung presenteerde de Gear S2 eerder deze week en laat hem op elektronicabeurs IFA in Berlijn voor het eerst zien. De S2 is de eerste smartwatch van de Zuid-Koreaanse fabrikant die ook werkt met Android-smartphones van andere fabrikanten dan Samsung zelf.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

03-09-2015 • 22:36

70 Linkedin

Reacties (70)

Wijzig sortering
komt er nog een review?
Voorlopig nog geen review. Wel een preview. Ik denk zaterdag :)
nu.nl heeft al een peview. tweaker zal dus ook wel snel volgen.
Wat mij betreft mogen de bruikbaarheid van zowel Turn by Turn navigation als van Whatsapp daarbij aan de orde komen :)
Vast, maar hij is pas deze week gepresenteerd en komt ergens volgende maand uit. Denk niet dat Tweakers.net dan al een review-exemplaar heeft. Even geduld.

On topic: het begint meer op een gewoon horloge te lijken, gelukkig! Hoop vooral dat de accuduur goed is! Hij ziet er in elk geval Kek uit :-)
Er is al een review, ziet er erg leuk uit!

"Samsung Gear S2 Hands On + Liquid Test" https://youtu.be/Pd1DSYQXX4s
Ziet er mooi uit. Er zijn nog twee dingen in de weg voor mij om zoiets te kopen.

1. De prijs moet omlaag. 350 euro is redelijk duur, maar het is nu eenmaal een nieuwe markt.
2. Het ding moet meer op zichzelf kunnen. Ik betaal zowieso geen 350 puur voor een extension van mijn telefoon.
Wat betreft de prijs, vind ik dat echt geen realistische verwachting. Een smartwatch is op dit moment nog een redelijke niche dat wel door doorontwikkeling steeds populairder wordt en daarmee straks ook wel de prijs. Ik vind 350 een behoorlijk concurrerende prijs, maar verwacht niet dat ze binnen een jaar 250 of minder worden.
Ik snap dar gemekker over de prijs niet zo. Waarom betalen mensen €5000 - voor een Omega horloge met een batterijtje waar je alleen de tijd en de datum kan zien en is €350,- te duur? Als het mooi gemaakt is en als sieraad door kan gaan dan is zelfs een RVS Apple Watch van €1200,- nog een koopje in vergelijk met A-merk batterij horloges.
Omdat de levensduur anders is. Veel klassieke horloges stijgen nog in prijs na tientallen jaren.

De meeste smartwatches hun batterij zal na drie jaar ruk zijn en het OS en de hardware zullen gaan achterlopen op recente modellen. Daarom zal het grote publiek niet bereid zijn hier meer dan X euro uit te geven. Ook tweedehands zal het niet veel meer opleveren.

Verder zijn smartwatches verre van uitontwikkeld en nog geen mature producten. Veel kopers zullen zelfs na 1,5 jaar een nieuwe willen kopen wegens extra mogelijkheden.

Als je binnen 7 jaar met een smartwatch van nu rondloopt, zullen mensen raar opkijken. Doe je dit met <insert klassiek premium horlogemerk> van 25 jaar oud, dan heb je gewoon stijlvolle retro aan je pols.

[Reactie gewijzigd door FragileM64 op 4 september 2015 08:02]

Daar is het prijsverschil dan ook naar toch? Dus €5000 is acceptabel maar €350 niet?
Ja, zoals gezegd verkoop je hem waarschijnlijk voor meer dan je hem gekocht had. Kortgezegd: De waarde van een smartwatch verlaagd tot bijna niets, en de waarde van een mooi horloge stijgt of blijft op zijn minst gelijk.
Niet waar zoals hieronder al is opgemerkt. Een 2de hands horloge is nooit duurder als een nieuw exemplaar. Kijk maar bijv. op http://awco.nl/. Uitzonderingen daargelaten. Maar een speedmaster uit 1995 kost €1950,- en daar krijg je hem nieuw in de verste verte niet voor.
Ik refereer ook niet naar een Fossil horloge of iets dergelijks maar meer de verzamelobjecten. Ik geef dat zelf echt niet uit voor een horloge.
Het valt me op hoe vaak mensen roepen dat klassieke horloges alleen maar in waarde stijgen terwijl de feiten echt anders zijn. Horloges zijn modegevoelig en een klokje van 25 jaar en ouder is gewoon ouderwets geworden en dus niet meer zoveel waard.
Een IWC Portofino uit 1990 was vroeger top maar nu met zijn 34 mm grootte tegenwoordig dus een dameshorloge. Een Tag Heuer Link had dus vroeger een radicaal ontworpen bandje dat er nu gewoon tacky uitziet. Een Breitling met een gele wijzerplaat en met 'rider tabs' op de wijzerplaat was vroeger stoer en nu dus ook zwaar uit de mode omdat iedereen voor een zwarte wijzerplaat met carbon weave gaat. Et cetera, et cetera, et cetera.

Tuurlijk zijn er uitzonderingen: een Rolex Submariner of een Omega Speedmaster blijft zijn waarde wel vasthouden maar je kan het in 99/100 vergeten dat deze in waarde gaat stijgen.

Als je me niet gelooft dan kun je altijd kijken naar een site als www.timezone.com waar de echte verzamelaars samenkomen. Hun motto is "if you want to make a small fortune on watches start with a big fortune".
Haha voor €5000 zul je echt wat meer krijgen dan een horloge met quartz en batterijtje. Een dikke mechanische movement die een paar generaties mee kan met wat service.

Zo'n horloge is gewoon een investering. Zoals FragileM64 zegt zullen veel klassieke horloges alleen maar in waarde stijgen.

Een Speedmaster bijv. ga je niet vergelijken met een Apple watch..
Veel Omega's zijn niet mechanisch en hebben gewoon een Quartz uurwerk.
Het meest absurde Quartz horloge is een Cartier Ballun Blanc die 2de hands (uit 2010) te koop staat voor €92.260,- (zie Chrono24.nl).

Edit:
Het kan nog erger. Een horloge met een batterijtje Harry Winston Avenue C is €521.841,- (niet gedragen).

En in reactie op iPodkiller de duurste Omega met een batterijtje in witgoud is de Constellation Quartz en kost €94.200,-
Dus nogmaals €350,- is te duur???

[Reactie gewijzigd door sun0000 op 4 september 2015 09:38]

Wie zegt dat je specifiek naar de Quartz movements moet kijken dan boven de 5K? Je kunt gewoon even snel kijken voor een goede movement. Ik vind 350 nog steeds te duur voor iets wat je met je telefoon ook kan doen.

Het scheelt maar een paar seconden om je telefoon uit je broekzak te halen. Misschien dat smartwatches pas interessant worden na 3-4 jaar. Als ze eerst maar eens de accu beter maken.
Ik reageer alleen op je opmerking dat horloges van €5000,- mechanische zijn en toon aan dat dit niet zo hoeft te zijn.

Er zijn situaties waarbij een smartwatch handig kan zijn. Bijvoorbeeld in mijn auto zit mijn telefoon onder de armsteun en de auto kan geen tekstberichten weergeven. Je hoort alleen een biep. Handig als je dan op je horloge kan kijken of het belangrijk is. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden te bedenken waar het lastig is om even de telefoon tevoorschijn te halen.
Omdat die Omega wel mooi is...
En omdat de Omega wel geld waard blijft en deze horloges over 2 jaar niet meer aan de straatstenen te slijten zijn.
Er zijn maar zat smartwatches te koop voor onder de 200. Toppers als de zenwatch of GWAR bijvoorbeeld.

Dit Tizen moet zich nog maar bewijzen, nog meer dan Android Wear dan.
1. Waarom te duur? Misschien verdien je gewoon te weinig om het jou te kunnen veroorloven ... Dit is geen speelgoed maar high-end technologie. Het zou leuk zijn mocht een Lamborghini kosten wat een Peugeot kost maar dat is helaas niet mogelijk. Wat ook belangrijk is, is dat mensen die in landen zoals Viëtnam deze technologie maken er voor betaald worden en niet in armoede leven om jou de mogelijkheid te geven om goedkoop een smartwatch te kunnen kopen.

2. Het is een standalone device dat kan fungeren als extensie van jouw telefoon, dat is een groot verschil. Althans dat was zo met de Gear S, er kan een simkaart in, er zit een GPS in, 4GB opslag etc.
High end technologie? Waarop baseer je dit? Het schermpje is niets bijzonders, ik doel daarbij op zowel het materiaal als de resolutie. De interne hardware, zoals de chip, is al wijd verspreid beschikbaar in vele telefoons en andere mobiel apparaten.

Nee, de huidige prijs heeft een andere oorzaak. Het is nu gewoon een early adopters markt. Een geringe groep mensen is bereid de hoofdprijs te betalen voor een relatief nieuw product. De prijs is dus zeker niet gebaseerd op pure kosten, er zit hierbij nog een hele mooi winstmarge. De nieuwe moto 360 is ook een mooi voorbeeld hiervan. Nauwelijks fundamentele verandering, behalve de prijs die omhoog is gegaan.

Maar als je bereid ben om een smartwatch voor een dergelijke prijs te kopen, mag je dat van mij doen :) Ondertussen wacht ik wel tot deze producten wat meer gemeengoed en betaalbaar worden, ik heb toch nog geen dringende behoefte voor een smartwatch.
Waarom vergelijk je in jouw eerste zin een smartwatch met een smartphone? We spreken toch over een smartwatch of begrijp ik dat verkeerd? Begrijp je dan niet dat het makkelijker is om een chip in een PC of smartphone te stoppen dan in een smartwatch vanwege de beschikbare ruimte?
Maar ik begrijp jouw frustratie hoor, je wil het wel maar je kan het jou niet veroorloven. Kan best, maar het is niet daarom dat je het concept moet afkraken ... zielig vind ik jouw reactie.
Het is Samsung ze gooien 'm vast ergens in de verkoop. Dus de werkelijke prijs die je ervoor betaald is altijd lager.
Er komen steeds meer Chinese 'smartwatches' die deels hetzelfde kunnen doen voor de fractie van de prijs.
http://www.aliexpress.com...ss-monitor-promotion.html

Ben zelf benieuwd hoeveel minder een toestel van minder dan €100 euro kan in vergelijking met een Samsung of een LG.
Ik ben niet zo van dat Chineze spul. Maar qua uiterlijk ziet het er wel prima uit. Ik verwacht zelf ook niet veel voor 100 euro, maar rond de 200 euro is toch een schappelijkere prijs.
Assemblage is echt wat anders dan design en ontwikkeling. Daarnaast zijn de kwaliteitseisen vele malen hoger.
En waar denk je worden al die mooie Apples gemaakt?
Juist ja, in China.
Ik heb ooit gelezen dat ze buiten china ook veel produceren in andere landen. Kan zo123 de bron niet meer vinden.
Klopt. Speciale onderdelen komen uiteraard uit Taiwan / Japan. En dan vervolgens word het in china in elkaar gezet.
In elkaar zetten blijft het dan wel bij. Chinezen staan over het algemeen niet erg bekend om de kwaliteit (tenzij er een bedrijf als Apple of Samsung achter zit). Al worden ook Chinese producten wel steeds beter.
€350 is een prima prijs voor een horloge. Analoge kosten zomaar het dubbele.
Smartwatches moeten inderdaad meer zelfstandig zijn. Het zal niet lang duren voor de eersten met simsloten worden uitgerust denk ik.

[Reactie gewijzigd door Tweddy op 4 september 2015 08:54]

Smartwatch met sim mogelijkheid bestond al in 2008.
En welke bieden dat nu?
De samsung gear S
Wat is er nu zo mooi aan dit horloge, het ziet er erg goedkoop uit, geen eye catcher, hoe differentieert dit horloge zich t.o.v. andere smart watches?
Net omdat het geen eye catcher is.
Ik wil niet met zo'n opvallend bulkig ding om m'n arm lopen.
Het ziet eruit als een horloge in plaats van een gecomprimeerde smartphone of nerdy digitaal klokje.
Lijkt me een erg mooie watch, maar ik vraag me dus af of en hoe hij met Android telefoons werkt (niet zijnde Samsung) en zijn er ook zinvolle apps te downloaden (waar?)
Ja, hij werkt ook met non-Samsung-Android-telefoons. Heb dat nog even toegevoegd :)
Het staat nu zelfs twee keer in het artikel :) .

Die classic ziet er erg goed uit. Eindelijk een ontwerp waarmee je niet meteen als uber nerd wordt gezien. Ik ben heel erg benieuwd naar de accu duur.
Werktie ook met windows phone?
En anders knal je er straks de project Astoria aangepaste Android app erop. BT zal toch wel werken.
Nette prijs, vergelijken met de iWatch. Is deze dan ook iOS compatible of alleen met een Android te gebruiken ?
Voor het Android Wear OS is recent een iOS app uitgebracht. Aangezien dit horloge op Tizen OS draait is het aannemelijk dat deze enkel met Samsung toestellen zal werken.Ik meen dat er wat trucjes zijn om het op andere Android apparaten te laten werken maar iOS valt hier helaas niet onder.
Zoals in het artikel staat, gaat deze ook werken op andere Android toestellen.
De kans dat het op iOS gaat werken is zeer klein.
Inderdaad 8)7 dwars doorheen gelezen...
In hoeverre zal dat werken? Waarschijnlijk geen siri maar google now. Inkomende gesprekken/smsjes beantwoorden? Compatible apps er op installeren en die laten syncen met je iphone? Ik denk dat als je een android wear achter je iphone wil, je hem puur moet gebruiken om notificaties te lezen.
Prachtige smartwatch! Maar nog iets te duur, mijn LG gwatch was 100 euro, en dit is toch echt wel het max wat ik er voor wil betalen!
Ik neem aan gps, hartslagmeter en een hoop andere sensoren aan boord en dat eindelijk in een fraaie verpakking van een mooi horloge.
Deze mag een man met een lange witte baard komende december bij mij afleveren.
Op de samsung site staat dat er geen gps in zit, alleen het 3g model zal dit hebben. Reden voor mij om hem niet te bestellen ;(

http://www.samsung.com/global/galaxy/gear-s2/#!/spec

edit: typefout

[Reactie gewijzigd door belly89 op 4 september 2015 10:38]

Zag er inderdaad goed uit op de eerste plaatjes, totdat ik van dichtbij zag dat de draairing gekarteld is. Hadden ze daar een strakke swipe-rand van gemaakt dan had ik het echt wat gevonden. Dit heeft van de voorkant wel wat weg van het profiel van een autoband..

EDIT: Ik dacht al dat ik toch een strakke rand gezien had. Er is dus een Classic met gekartelde rand, en een gewone zonder. Zie Engadget: http://www.engadget.com/2015/09/03/samsung-gear-s2-hands-on/

Erg netjes! Een van de mooiste smartwatches tot nu toe. De Apple Watch doet me altijd denken aan de rekenmachine horloges van vroeger. En deze Samsung heeft geen hak onder uit het scherm, zoals de Moto 360 -- wat me nog steeds aan raadsel is, vooral gezien Samsung het dus gewoon zonder kan..

[Reactie gewijzigd door Cheeky op 4 september 2015 12:32]

Ik ben heel benieuwd of die 3g versie ook nog naar de benelux komt. Ik heb er mijn twijfels over vanwege die e sim. Das het enige spijtige aan de s2, je kan niet meer aan de sim. Dus zul je vasthangen aan je provider, als die al e sim ondersteunt....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee