Microsoft stopt met diverse MSN-applicaties voor Windows, iOS en Android

Microsoft stopt met diverse applicaties die de MSN-naam dragen. De applicaties verdwijnen uit downloadwinkels voor diverse platformen en zullen vermoedelijk ook niet meer standaard in Windows staan.

Het gaat om MSN Food & Drink, MSN Health & Fitness en MSN Travel, schrijft All About Windows Phone op basis van een e-mail van Microsoft naar gebruikers. De eerste twee apps hebben in de Play Store momenteel tussen 100.000 en 500.000 installs, maar verdere indicaties van hoeveel gebruikers er zijn, geeft Microsoft niet. Het bedrijf voert het beperkte gebruik van de apps als reden aan om te stoppen met de applicaties.

De diensten erachter blijven functioneren. Op de website van MSN kunnen gebruikers de informatie blijven opzoeken. Microsoft adviseert gebruikers om data vanuit de diensten te migreren, maar de pagina die zou moeten uitleggen hoe dat gebeurt is nog niet online.

Microsoft zet de MSN-apps ook standaard in Windows. De applicaties verdwijnen dit najaar uit de downloadwinkels. MSN News, MSN Weather, MSN Sports en MSN Money blijven wel bestaan. Het is onbekend of het stoppen met de apps een relatie heeft met de recent aangekondigde ontslagronde binnen Microsoft. Daarbij verliezen tot 7800 medewerkers hun baan.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

13-07-2015 • 09:59

97 Linkedin

Reacties (97)

97
93
78
4
0
0
Wijzig sortering
Als ze daar nou mee stoppen prima, maar laten ze msn Messenger weer terug komen graag.
Ik vindt dat Skype waardeloos, vol met reclame ik bel er nooit mee...
Hee dat tikte ik net :-)

Hoe dan ook. Microsoft heeft met MSN/Live messenger en de aquisitie van Skype een aantal domme fouten gemaakt:
 • Ze hebben geprobeerd winst te maken op Messenger. Dat begon al bij de rebranding van MSN Messenger naar Liver Messenger. De UI werd druk, niet alleen door de banners, maar ook door alle "features" die weinig subtiel schermruimte vraten.
 • Een applicatie die primair om chatten draait en waarmee je ook kunt bellen kan heel populair zijn. Dat was MSN. De webcam die er later bijkwam was erg populair bij mensen met contacten in het buitenland.
  In de beleving van de gebruikers is een belapplicatie waarmee je ook berichten kunt sturen iets heel anders. Dat heeft Microsoft bij de overname van Skype onderschat. Toen ze de stekker uit MSN trokken was Skype in de ogen van gebruikers geen volwaardig alternatief, ook al had het veel van de functionaliteiten.
Wat ze hadden moeten doen:
 • MSN Messenger eenvoudig laten, in ieder geval qua user interface
 • Interoperabiliteit tussen MSN en Skype toevoegen: "stuur nu ook berichten naar Skype-gebruikers"
 • Met een msn-account op skype kunnen inloggen en vice versa.
 • De UI's van skype en messenger naar elkaar toe laten groeien
 • Van de twee applicaties één maken, met naar keuze een Skype of een Messenger-theme
Hiermee hadden ze de Skype- en de Messenger-userbase behouden. Maar goed. No use crying over spilt milk.

[Reactie gewijzigd door realbart op 13 juli 2015 10:41]

Als je het met MSN vergelijkt misschien wel hoor. Maar Skype lijkt veel meer op Lync. Die software werkte prima, reclameloos en miste alleen VoIP belfuncties. Of die heb ik gewoon toevallig nooit gezien.

Dit is samen met Skype geworden tot Skype voor bedrijven.
Lync bestaat daarnaast echter nog steeds volgens mij, in tegenstelling tot MSN messenger wat opgeheven is.
Linq is vervangen door Skype for Business. Volgens mij is het alleen maar een rebranding geweest, maar dat weet ik niet zeker omdat ik het zelf niet actief gebruik.
Klopt, enkel een rebranding met bijbehorende stijl wissel van de app.
Functioneel gezien weinig veranderd tegenover lync, en zover ik weet is "skype" en "skype for business" niet intercompatible....
Inderdaad, bij mijn werk zijn we net ongeveer over gegaan op Skype for Business. Ongeveer want: icoontjes deels veranderd, hoofdvenster nog niet (iets met onze IT afdeling die te langzaam is...).

Het verwarrende is dat het inderdaad (nog?) niet samenwerkt met Skype. Iets wat voor de gewone gebruiker natuurlijk totaal verwarrend wordt...
het is zo simpel - van Lync 2013 naar Skype for Business :)

https://technet.microsoft...954919%28v=ocs.15%29.aspx

[Reactie gewijzigd door Mopperman op 13 juli 2015 15:03]

zijn 2 verschillende producten (Skype en Skype for business) maar wel intercompatible zoals je het mooi noemt. Je kunt met Skype for business tegenwoordig voip en video calls doen met consumenten skype gebruikers.
Hmm - toch nog eens proberen, laatste keer werkte dit namelijk niet.
Lync is sinds de nieuwe versie rebranded naar "Skype for business"

[Reactie gewijzigd door Mopperman op 13 juli 2015 11:36]

Anoniem: 483276
@Mopperman13 juli 2015 11:38
Ah dat heb ik gemist. My bad. :) ik dacht dat ze naast elkaar bestonden.
"Met een msn-account op skype kunnen inloggen en vice versa."
Dat kan al, je kan met je Skypenaam en met je Microsoft account (hotmail, msn, live) inloggen op Skype. Alleen niet andersom want Messenger bestaad niet meer :P
Zo chat ik af en toe nog, alleen andere GUI.
En voor 10 euro per jaar reclame vrij en extra features. Een veel beter verdien model naar mijn idee.
Ik denk dat er maar 1 partij goed gekeken heeft naar MSN-messenger. Waar Microsoft lag te slapen of op het punt stonden hun Eigen bedachte boot te missen, heeft Whatsapp het concept goed afgekeken, verbeterd naar de huidige technieken en er een miljardenbedrijf van gemaakt.
Over wat ze hadden moeten doen hadden ze ook ambitieuzer kunnen zijn op andere vlakken. Zo zat er al een sociaal aspect aan MSN waarmee je bijv. kon bloggen inclusief foto's. etc. En duidelijk was dat je al contacten had in de Messenger-applicatie, die ook beschikbaar was voor WinMo en Symbian.... Feitelijk hadden ze met een Messenger-client op het moment dat Whatsapp en Kik en dergelijke de kop op staken, of eigenlijk ten tijde van Blackberry Messenger al, de boel kunnen wegconcurreren. Hetzelfde geld voor Facebook.

Maar ja, dat is allemaal achteraf. Het bloated maken van programma's hebben we ook in ICQ gezien, in verschillende virusscanners en tot op de dag van vandaag wordt er van alles aangeboden tijdens het installatieproces van programma's. En dat is niet alleen bij kleine spelers als Piriform, maar ook bij Adobe's flash-plugin waar je Chrome aangeboden krijgt.
Messenger had een goede smartphone messenger geweest kunnen zijn, met een gigantische install base op de desktop, en ingebouwd in Windows Phone 7 en 8 en Windows 8.0 (en XP). Maar met goede apps voor iOS en Android kwamen ze pas toen het te laat was en WhatsApp flink groeiende was.
Ach, MSN was vroeger prima. Telegram for desktop werkt vele malen beter dezer dagen.
Hallo,

Je kan heel simpel nog steeds MSN Messenger gebruiken.
Lees even hier hoe of wat.
https://messengergeek.wordpress.com/2015/01/
Werkt verder nog steeds goed.
Windows Live Messenger werkt nog gewoon. Maar alleen de 2012 versie.
Je kunt het downloaden op de Microsoft website.
En om Messenger te laten werken heb je dit nodig.
Je kan de reclame ook gewoon (net als msn toen der tijd) uitschakelend?

[Reactie gewijzigd door vali op 13 juli 2015 10:26]

Dus....

1. Koop een T-shirt van Skype.
2. Op het T-shirt staat uit een reclameblok van "Telfort"
3. Schaf een mes aan.
4. Snijd het telfort logo uit uw T-shirt.

Workaround != Mogelijkheid tot uitschakelen.

Zelfs de optie "Sponsors" uitschakelen in Skype lopt het probleem niet op voor mij.

[Reactie gewijzigd door Bilel op 13 juli 2015 11:16]

Dit is wel een erg kromme vergelijking. Je vergeet dat je hier gebruikt maakt van een gratis dienst. De kosten moeten ergens vandaan komen en Microsoft maakt hier gebruik van advertenties. Dat er tweakers zijn die een manier gevonden hebben om de nieuwe advertenties tegen te houden vind ik zelf alleen maar fijn, maar niemand verplicht je om dit ook te doen.
Ik heb momenteel een licensie op Windows 7 en 8. Skype stond er zelfs standaard op, vervolgens mag ik overal reclame zien. Bovendien wordt het wel degelijk gefiniancieerd door mensen die hun Skype account opwaarderen.

Het probleem is dat ik Skype gebruikte in een tijd dat het reclameloos was, nu neemt Microsoft het stokje over en mag ik met hun problemen zitten. Terwijl MS aan mij verdiend en Skype totaal nooit aan mij verdiend heeft.

En dat hele "niemand verplicht je" excuusjes, kom op jongens... Op het moment dat iemand iets gebruikt worden andere wel degelijk deels "verplicht" om het te gaan gebruiken, of kan je tegenwoordig Telegram berichten naar Whatsapp sturen?

[Reactie gewijzigd door Bilel op 13 juli 2015 11:24]

En dat hele "niemand verplicht je" excuusjes, kom op jongens... Op het moment dat iemand iets gebruikt worden andere wel degelijk deels "verplicht" om het te gaan gebruiken, of kan je tegenwoordig Telegram berichten naar Whatsapp sturen?
Ik heb het nooit gehad over het verplichten van het gebruik maken van een applicatie, maar dat niemand je verplicht om de reclame banners te verwijderen. Dat jij je verplicht voelt om een bepaalde applicatie te installeren en te gebruiken omdat andere dat doen is heel wat anders.

[Reactie gewijzigd door vali op 13 juli 2015 11:53]

Het is toch wel vreemd dat je een betaalde licentie koopt (Windows OS) en dat daar dan standaard adware op staat. Ik zou not amused zijn als dat op m'n iMac of Ubuntu PC zou gebeuren...
Op mijn Surface Pro 3 of laptop werd het niet meegeleverd, maar blijkbaar bij sommige mensen wel. Daarnaast leverde Apple ook diensten mee zoals Icloud en messaging op mijn Macbook pro, dus het niet alsof Microsoft de enige is.

Niemand verplicht je tevens om de applicatie te gebruiken. Advertenties worden pas geactiveerd als je gebruikt maakt van Skype en moet zeggen dat de gemiddelde gratis app stukken irritanter hun advertenties laten zien. Snap daarom niet waar men zich druk om maakt.

[Reactie gewijzigd door vali op 13 juli 2015 14:17]

Da's grappig, want Ubuntu komt tegenwoordig standaard met Amazon reclame.
"...mag ik met hun problemen zitten."
Wat mogen die problemen dan wel zijn? Heb hier persoonlijk geen problemen met Skype (gebruik wel OSX). En merk amper iets van reclame.
Reclame in Skype is makkelijk te blokken op Windows pc zonder adblocker. Op Android heb ik Adaway via alternatieve Android appstore F-Droid geïnstalleerd. Hier heb je helaas wel root toegang voor nodig.
Windows phone heb ik te kort gebruikt (4 maanden Samsung Ativ S) dus kan geen advies geven hoe je daar gemakkelijk reclame kan blokkeren. Heb me toen met andere dingen bezig gehouden. Misschien dat een mede Tweaker je hierin kan adviseren.

Hoe reclame in Skype blokkeren in Windows:
aliberto in 'nieuws: Microsoft voegt overeenkomsten voor gebruik van zijn diensten samen'

[Reactie gewijzigd door aliberto op 13 juli 2015 10:35]

er zit geen reclame in de windows phone versie
Waar zit al die reclame in Skype dan? In MSN Messenger zaten ook reclamebanners kan ik me herinneren.
Daar zijn zat alternatieven voor. En msn Messenger zat ook vol reclame, wat mensen vervolgens gingen tegenwerken door addons vol virussen op hun pc's te installeren. Skype werkt prima. Ze moeten met een betaalde variant voor particulieren komen, waarin geen reclame zit. Alhoewel die toch nauwelijks gekocht gaat worden, omdat iedereen zijn software gratis wil hebben.
Koop gewoon (eenmalig) Skype-krediet en de reclame is weg. Je kan van een dergelijke dienst niet verwachten dat het tegelijkertijd 100% gratis én reclamevrij is. Zowel de ontwikkeling van de software als de servers kosten nu eenmaal geld. MSN/Windows Live Messenger bevatte ook reclame.
ja daar heb je gelijk in en tevens de chat-rooms wat msn vroeger had vond ik best leuk om te chatten, je logde gewoon met je Messenger email in en je kon live met mensen uit Amerika chatten en heel veel ander Europese landen.
ik vind het jammer dat zo een nostalgie gewoon weg weggehaald word.
Of misschien ben ik een fossiel aan het worden zodat het gemiste allemaal aan mij licht.
De stappenteller in MSN Health & Fitness is wel handig op mijn telefoon.
MSN Travel heeft veel te weinig content en MSN Food&Drink is de zoveelste recepten-app, dus deze twee ga ik echt niet missen.
MSN Travel is tijden geleden al flink uitgedund en tegenwoordig onbruikbaar, waar dit 'vroeger' en best leuke app was. Zocht je op een bestemming kreeg je meteen het weer, wisselkoers, de hele handel van tripadvisor en terplekke restaurantjes en dat soort zaken. Nu moet je daarvoor naar tig verschillende apps.

Het staat wel een beetje voor het nieuwe Windows Phone. In den beginne had het echt leuke integratie met van alles en nog wat. Zo ook het idee van de berichten en people hub. En nu? voor alles heb je een eigen app nodig.
Die Health & Fitness gebruik ik idd ook voor het stappentellen. Maar wellicht moet deze plaats geven aan een app die de Band 2 gaat ondersteunen? Geruchten zijn dat die in Oktober uit zou moeten komen. Ik heb geen Band, dus zou niet weten of er al betere MS apps voor bestaan, maar ik kan me voorstellen dat de huidige H&F veels te beperkt is.
Het probleem met de huidige band applicatie is dat die niet werkt als er geen band is helaas. Hierdoor vind ik het niet zo prettige dat MSN health & fitness verdwijnt want ik gebruikte die idd ook als stappenteller.
Microsoft Helath (die band app) ondersteund sinds kort ook de stappen van je telefoon. Als het puur om het tracken van je stappen gaat kan je deze all wel gebruiken. Het volgen van je routes kan Health niet zonder band. Maar voor sports tracking zijn er zoveel andere; zeer mooie en uitgebreide apps.
Fitbit is een aardige stappenteller.
Gelukkig is MSN Health & Fitness allang vervangen door Bing Health & Fitness.
Volgens mijn is dat ook de applicatie die gaat vervallen.
Hoe gaat ze nu werken met die band icm Health&Fitness? Of zijn daar ook andere apps voor te krijgen?

Het waren de minder gebruikte apps, dat was vrij logisch, Weather kreeg in Win10 nog een update en bevalt mij erg goed (en aardig accuraat).
Microsoft Health om met de MS Band samen te werken.
Daarnaast kan de Band ook prima met andere apps samenwerken:
http://winsupersite.com/m...rosoft-band-apps-platform
Is er een WP app die 'gewoon' op de GPS werkt, -en- kan syncen met MS Health.

Voor zover ik kan zien is er niets in de Store dat doet wat H&F doet via GPS tracking, en de data door kan schuiven naar Health.
De op de MS band website geadverteerde Runkeeper is in de Store niet eens te vinden!

Ik gebruik de GPS tracking in H&F veel, en het is jammer te zien dat er (weer eens) geen alternatief van MS is. Tenzij MS weer eens enorm vaag is in zijn berichtgeving.
Maar met de MS Band gekoppeld aan Health lijkt het mij onwaarschijnlijk dat we ook GPS functionaliteit krijgen.

Ofwel... weer een feature op de Lumia phones waar je niks mee kan omdat de software er niet voor is :-\
Grote kans dat die functies nu in de Health app komen te zitten (zonder MSN dus). Lijkt me ook een betere plek.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 13 juli 2015 10:35]

Ik zal er niet om rouwen, want ik maakte er toch al geen gebruik van. Gelukkig blijven de diensten wel beschikbaar voor de mensen die dat wel doen!
Sterker nog en is geen grap:

Ik heb er nog nooit van gehoord of heeft nooit mijn aandacht getrokken. Kan zijn dat het gewoon niet mijn interesse heeft.
Of de desbetreffende producten zijn slecht gepromoot of eerder achterhaald.
Ik weet nog de tijd dat ik MSN Messenger Express of iets dergelijks op mijn PC had.
Dit was een programma waarin zo'n beetje alle MSN diensten geïntegreerd waren, waaronder dus de MSN websites.

Dat is de enige keer dat ik überhaupt iets van MSN mee heb gekregen afgezien van het chatprogramma.
(En de standaard startpagina in Internet Explorer bij sommigen)

Zal er niet om rouwen dat deze diensten verdwijnen, alles wat ik heb gezien van MSN e.d. vond ik onoverzichtelijk en "spammy", niet fijn om te gebruiken, overal en nergens flikkende dingetjes en teveel informatie in één scherm geduwd.

Anyway, toedeloe MSN diensten, ik zal je niet missen.
[Zal er niet om rouwen dat deze diensten verdwijnen, alles wat ik heb gezien van MSN e.d. vond ik onoverzichtelijk en "spammy", niet fijn om te gebruiken, overal en nergens flikkende dingetjes en teveel informatie in één scherm geduwd.

Anyway, toedeloe MSN diensten, ik zal je niet missen
Wel treurig om te zien dat men zijn mening vormt op informatie van minimaal 3 jaar geleden. De apps zijn alles behalve "spammy" en de gemiddelde developer kan nog flink wat leren hoe de apps functioneren en tussen verschillende devices informatie uitwisseld.
Anoniem: 683096
@vali13 juli 2015 10:43
Als je eenmaal een slecht imago hebt kom je daar logischerwijs niet zomaar vanaf. De ervaringen die 'Trucker' aanhaalt gelden ook voor mij en zijn ook de reden dat ik sindsdien niet of nauwelijks meer heb omgekeken naar alles wat de naam MSN draagt. Ik denk dat meer mensen dezelfde ervaringen hebben en dat Microsoft er goed aan doet om de merknaam MSN uit te faseren. Merknamen Microsoft en Windows zijn veel sterker en hebben een beter imago. Waarom dan nog producten uitbrengen onder de naam MSN?
Er is een verschil tussen niet meer gebruiken door slechte ervaring en een opmerking van "ik hoop dat het verdwijnt omdat ik het k*t vond toen ik het in 2005 gebruikte".

Hier op tweakers denken we toch wel iets verder en passen we onze mening aan op het heden? Of zijn we nog steeds zo naïef en vinden we bijvoorbeeld dat Internet Explorer nog steeds niet aan de standaarden houdt?

[Reactie gewijzigd door vali op 13 juli 2015 11:18]

Sindsdien heb ik de diensten niet meer gebruikt om die reden. Daarom zal ik het nu niet missen. Inderdaad, mijn mening is misschien gebaseerd op een tijdje geleden. Zal het echter niet missen omdat ik het zolang niet heb gebruikt; de 'vooruitgang' heeft voor mij dus geen nut. (Overigens, ik generaliseer hier alle MSN diensten, niet alleen de apps ;))
En wat dacht je van de MSN Browser, ook zo'n juweeltje ;)
Je bedoelt vermoedelijk 'MSN Explorer'
Had het gisteren ook al gelezen en vind het erg jammer dat Microsoft ermee kapt. Gebruikte MSN Food & Drink en MSN Health & Fitness regelmatig. Vond foods & drink een fijne app om al mijn gerechten er in te zetten en op deze manier gemakkelijke de gerechten te syncen tussen mijn devices. Kwam ook best veel leuke gerechten van andere tegen. Met Health & Fitness kon ik de stappen bijhouden dat ik gelopen/gerend heb en ook de plaatsen inzien die ik afgelopen heb.

Blijkbaar verdiende Microsoft er niet genoeg mee en zijn de gebruikers nu genoodzaakt om over te stappen naar een andere app.

[Reactie gewijzigd door vali op 13 juli 2015 10:37]

Dr zal vast een 3rd party inspringen en anders gaan MS medewerkers er zelf mee vandoor (alleen wordt het dan niet door MS meer gefinancierd)
Uiteraard. Maar bottom line: ik snapte al niet (en nog steeds niet) waarom Microsoft zelf content "genereert".
Dat stamt waarschijnlijk nog uit de jaren 90 toen portals nog aantrekkelijk waren, maar content blijft een vreemde bezigheid voor Microsoft.

Met de huidige strategie van Nadella steekt dit nog meer af, en blijkbaar vinden ze dat dus ook in Redmond. Bing Maps is ook al verkocht, hoewel dat strategisch op technisch niveau nog veel meer waard is (wat ik dus minder snap).

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 13 juli 2015 14:16]

Aan de ene kant raar. Maar aan de andere kant: er zit dik geld in en het is een extra manier om een relatie aan te gaan met dergelijke bedrijven om ze over te halen om MS producten te gaan gebruiken. Verder is het handig voor de zoekdienst en kunnen ze middels de hits erachter komen wat momenteel hot of interessant is.
Zouden ze niet een keer een soort van whatsapp kunnen lanceren, maar dan eentje die ook goed op je pc draait. Ik verwacht dat een dergelijke applicatie, als hij standaard in Windows ingebouwd, mateloos populair zou kunnen worden...
Dat had Skype kunnen zijn, mits wat verbeteringen hier en daar. Vroeg een keer aan maat van me of hij had gemerkt dat ik tijdens onze chat van PC naar telefoon was overgestapt. Vroeg hij aan mij of ik had gemerkt dat hij al de hele tijd vanaf zijn telefoon reageerde. 😊 (voor mij is Skype heel erg gelinkt aan PC, nog niet zo aan telefoon)
Viber werkt prima op Windows/IOS/Android/WP etc...

https://www.viber.com/en/

[Reactie gewijzigd door tpouw op 13 juli 2015 11:55]

Microsoft zet de MSN-apps ook standaard in Windows. De applicaties verdwijnen dit najaar uit de downloadwinkels.
Dat scheelt een hoop klikken na een nieuwe installatie! Erg fijn.
Anoniem: 80466
@nexhil13 juli 2015 10:18
Reken daar maar niet op.
Ik vermoed dat Microsoft voortaan zal kiezen voor partners voor het aanleveren van vergelijkbare apps.
Effectief kan Microsoft nu die standaard app plekken in Windows verkopen aan leveranciers van apps op het gebied van food, travel en health.
Eventueel kunnen dat zelfs regionaal andere apps zijn zodat een Windows versie in europa met andere apps geleverd zal worden als in de VS of Azie.
Het lijkt me eerder dat die partners dan kiezen voor eigen branding. Waarom zou je dat nog met MSN logo willen leveren?
Ik zeg toch nergens dat ze een MSN branding zullen gebruiken. Ik bedoel gewoon apps voor die onderwerpen maar dan onder hun eigen merknaam

Ik denk dat je dan straks misschien een Tripadvisor app meegeleverd krijgt en dat Tripadvisor dan daarvoor betaald aan Microsoft. Dat is een manier om die gratis upgrades te financieren. Zolang Microsoft eigen apps meeleverde konden ze die plekken in Window 8 en hoger niet verkopen.
mooi zo... want ik vond belachelijk dat MSN in meerdere MSN apps bestaat.
1 gezamenlijk MSN app is wel genoeg!
Ik vind het wel jammer, ik gebruik health & fitness op m'n surface iphone en soms op een nexus 5, vond de msn apps vooral prettiger vormgegeven dan veel alternatieven. Nu wordt het weer zoeken naar een app die er en fijn uit ziet en goed integreert met alles
Anoniem: 307739
13 juli 2015 10:41
Moet zeggen dat ik de weer en money app van MSN op android prima vond werken, in mijn ogen was de merknaam MSN niet zo sterk hier in nederland meer.. maar qua design en functionaliteiten prima apps eigenlijk
Die blijven bestaan he.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee