Webwinkels halen assortiment uit 'te dure' prijsvergelijker Beslist.nl

Een aantal grote webwinkels, waaronder Alternate en Mediamarkt, hebben hun productassortiment uit de database van Beslist.nl gehaald. De prijsvergelijker zou te duur zijn geworden na het doorvoeren van een forse prijsverhoging.

BeslistNaast het vertrek van Alternate en Mediamarkt heeft Bol.com besloten om ruim de helft van zijn producten van Beslist.nl te halen, meldt Nu.nl. Het zou gaan om circa 2 miljoen producten. Oorzaak voor het vertrek van de grote webwinkels zou een forse prijsstijging zijn die Beslist.nl heeft doorgevoerd. Zo laat Alternate aan Emerce weten dat de kosten die zij moesten betalen aan de prijsvergelijker waren verdubbeld terwijl de verkopen via Beslist.nl niet zijn gestegen.

Ook Mediamarkt spreekt van 'excessieve prijsverhogingen' en is vertrokken. Beslist.nl, dat claimt dat het meer dan 25 miljoen producten van ruim tienduizend webwinkels in zijn databases heeft staan, heeft nog niet gereageerd op de uittocht van grote klanten.

Beslist.nl voerde eerder een wijziging in zijn verdienmodel door waarbij in plaats van het zogeheten cost per click-model, waarbij een winkelier betaalt voor elke bezoeker afkomstig van een prijsvergelijker, naar het cost per sale-model. Bij dat laatste model moet een webwinkel een veelal hoger bedrag betalen als een klant daadwerkelijk een product of dienst koopt. Toen er vanuit de webwinkels flinke kritiek kwam over deze ommezwaai, en de aanvankelijke verplichting om een tracker te moeten plaatsen, besloot Beslist.nl klanten voortaan te laten kiezen uit een van deze twee verdienmodellen.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

18-06-2015 • 19:39

179

Submitter: kwakzalver

Reacties (179)

179
179
115
8
1
15
Wijzig sortering
Beslist hanteert een CPC en CPS model.
Het CPC model is heeft een "upgrade" gekregen naar een RTB (Real Time Bidding). Zoals Adwords; de hoogste bieder staat bovenaan.

Wij ontvingen onlangs deze brief:

Beste meneer/mevrouw,

Beslist.nl vergroot de omzet en zichtbaarheid van uw webshop. Door uw online verkoopactiviteiten steeds beter te ondersteunen willen wij samen met u nog succesvoller worden. Om de krachten met u te bundelen ontwikkelen wij onze dienstverlening voortdurend.

Wij gaan webshops keuze bieden tussen het afrekenen per click en het afrekenen per sale. Binnenkort krijgt uw account een upgrade. Het vernieuwde account gaat u meer grip en zekerheid bieden bij uw activiteiten op beslist.nl.
Vernieuwd CPC account
Op dit moment maakt u gebruik van de diensten van beslist.nl met uw webshop(s). Met deze webshop(s) bent u aangesloten op het CPC Account. Per 1 juni 2015 krijgt dit account een upgrade.

Wij willen u alvast zo goed mogelijk informeren over deze upgrade met een speciale informatiepagina. Op deze pagina vindt u verdere informatie over het vernieuwde CPC account.

Contact
Ons team met accountmanagers staat klaar om u te adviseren en eventuele vragen te beantwoorden. U kunt hen telefonisch bereiken op 026-3190410 of per e-mail via sales@beslist.nl.

Met vriendelijke groet,

Beslist.nl


Wij betalen voor onze twee webshops duizenden euro's per maand aan Beslist. Als ik het verkeer van onze bezoekers vergelijk met Kieskeurig, Tweakers Pricewatch, Google Shopping en een aantal kleinere vergelijkers, dan is het verkeer van Beslist.nl het minst relevant; Relatief veel clicks, weinig conversie. Beslist zit op het niveau van Twenga; Rotzooi verkeer.
Producten met een lagere marge zijn niet langer interessant om te plaatsen op Beslist.nl.

Beslist heeft voor de gebruiker een onoverzichtelijke website. Probeer maar eens wat te vergelijken. Ook de backend is qua functionaliteit ouderwets en beperkt. Screenshot.

Beslist.nl is een miljoenenbedrijf(!!). Dan zou je toch zeggen dat ze juist zouden investeren op gebruikerservaring en fatsoenlijke functionaliteiten.

Ik heb het vermoeden dat ze langzaam de transitie naar een marketplace aan het maken zijn. Een nieuwe Amazon zeg maar. Als dit het geval is zullen ze hun strategie moeten herzien want de huidige situatie is slecht en lijkt alleen maar slechter te worden. Bedrijven blijven weg, conversies zijn te laag. Ze verkloten hun eigen businessmodel.

[Reactie gewijzigd door decide1000 op 24 juli 2024 19:09]

Anoniem: 159174 @decide100019 juni 2015 16:02
Uhh, als het rotzooiverkeer is, waarom sta je er dan op en maak je er gebruik van????
Zoals ik in mijn comment al aangaf; producten met hoge marge zijn nog wel ok. Dan betaal je relatief veel maar dit is te doen omdat je een hoog marge hebt. Producten met lage marge is een no-go.
Anoniem: 159174 @decide100021 juni 2015 12:26
Rotzooiverkeer dat producten met een hoge marge koopt...... Definieer rotzooiverkeer pls.
Veel clicks, (te) lage conversie.
Ik ben jaren geleden volledig gestopt met Beslist/Kieskeurig etc.Ten eerste omdat het niet (goed) werkt. Ten tweede omdat het ten koste gaat van de marge van de aanbieder. En dat komt dan soms via een omweg toch op het bordje van de consument. Ten derde vind ik het heel onsympathiek dat degene die het minste hoeft te doen (beslist.nl/kieskeurig) rijk wordt ten kosten van de hardswerkende winkelier.
Ik vind het een zwaar onhandige site, ik vind zelden wat ik zoek, sorteren op prijs werkt niet goed omdat producten niet of nauwelijks gegroepeerd worden. Zal er geen traan om laten. Men kan nog veel leren van de pricewatch!
Anoniem: 451893 @I-King18 juni 2015 19:47
Mijn probleem op beslist.nl is dat ik nooit echt op het goedkoopste product uitkwam, als je z\elf gaat googlen, heb je meer succes.

Soms vind ik zelfs winkels die nog goedkoper zijn dan de winkels die aangesloten zijn bij tweakers.
Het kan zijn dat zo'n winkel niet op Tweakers wilde. Maar er worden ook winkels bewust door onze medewerkers geweerd. Winkels worden beoordeeld op een aantal criteria. Voldoen ze daar niet aan, dan worden ze niet aangesloten in de hoop zo wat slechte ervaringen voor onze bezoekers te reduceren (dat kan trouwens ook zijn omdat ze niet leveren aan consumenten).
Het zegt trouwens niet dat alle winkels die wij weren oplichters zijn :) En ook niet dat wij al het kaf van het koren weten te scheiden :/

Het kan dus meerdere dingen betekenen als een winkel niet in de Pricewatch staat;
- simpelweg (nog) niet aangesloten omdat de winkel het (nog) niet heeft gevraagd en wij de winkel (nog) niet hebben benaderd (of van het bestaan weten :P ).
- de winkel wil niet bij Tweakers (te duur, niet het juiste publiek, niet eens met beleid, etc)
- wij wilden de winkel niet op Tweakers (om welke reden ook)

[Reactie gewijzigd door ACM op 24 juli 2024 19:09]

Geen flauw idee of je bereid bent daar iets over te zeggen, maar zijn er veel winkels waar jullie van weten die Tweakers te duur vonden?
ACM Software Architect @David Mulder18 juni 2015 22:41
Het enige dat ik je eerlijk kan zeggen is dat ik dat niet weet :) Als programmeur vang je er uiteraard zo nu en dan wel iets over op, maar het is niet informatie die ik bij de hand heb of überhaupt eenvoudig kan inzien. En ik ben er ook niet voldoende in geïnteresseerd om het frequent op te vragen :P

Het is uiteraard verder ook niet iets dat we zomaar openlijk bespreken :)

Het scheelt wel dat onze tarieven (ruim?) onder die van Kieskeurig en Beslist zitten, dus we zijn sowieso niet de duurste :P

Vziw is de 'conversie' die via ons wordt verkregen ook vrij goed wat natuurlijk ook gunstig is voor de kosten-batenuitkomst. Overigens zijn webwinkeliers niet bepaald scheutig met (concrete) informatie daarover, dus dat blijft altijd ook wel gokken.

[Reactie gewijzigd door ACM op 24 juli 2024 19:09]

Als je wat meer over de conversie rate wil weten dan forceer je toch de "Tweakers Conversie Tracker" op de webwinkels, wel een beetje met de tijd mee gaan :P

Zonder dollen, ik ben blij met de manier hoe de pricewatch werkt. Zelfs de wat meer commerciele uitbreidingen de afgelopen jaren doen niet af voor het feit dat je toch snel kan zien waar je fatsoenlijk een product kan krijgen.

Het enige wat ik nog een beetje mis (of overheen kijk) is dat je kan filteren op waardering. Je kan er wel op sorteren, maar ik wil graag sorteren op de prijs, bij webshops die 4+ waardering hebben bijvoorbeeld. Ik zoek nog steeds de goedkoopste, maar wel 1 die de bijv aftersales een beetje op orde heeft en daar zit gewoon een prijskaartje aan, wat ik zeker bereid ben te betalen.
ACM Software Architect @Spectaculous19 juni 2015 12:30
Ik heb je idee doorgegeven aan de collega die zich daar mee bezig houdt :) Dat soort verzoeken/vragen kan je overigens ook in het 'Mooie Features'-forum vragen.
Geen flauw idee of je bereid bent daar iets over te zeggen, maar zijn er veel winkels waar jullie van weten die Tweakers te duur vonden?
Waarschijnlijk alle Belgische winkels, wat de splitsing verklaart ;)
Ik denk niet eens dat het veel uitmaakt; de te dure winkels komen toch vanzelf onderaan in de sortering te staan.
Het gaat hierbij om winkels die Tweakers' tarieven voor de Pricewatch te duur vonden. Niet winkels die zelf te duur zijn ;)
De context van dit artikel gaat over de kosten die "beslist.nl" vraagt voor toegang tot hun DB.

Niet over de producten zelf.
Anoniem: 451893 @ACM18 juni 2015 22:44
Ik moet zeggen, dat het dan ook meestal om aanbiedingen gaat.
maar over het algemeen, komen de meeste winkels dicht bij elkaar in de buurt wat prijzen betreft.

Maar, ja ken wel een paar goedkope winkels waar ik regelmatig wat haal, die niet bij Tweakers aangemeld zijn.

Maar deze winkels zijn ook meer op bedrijven gericht, waar de meeste winkels die hier aangesloten zijn, meer op consumenten gericht zijn.
Dat is vziw zelfs een van de criteria, dat ze (ook) aan consumenten leveren :)
Niet om het een of ander maar jullie hanteren toch ook gewoon een cpc/cps model? Een reden kan dus ook zijn dat een winkel geen zin heeft om te betalen voor jullie clicks..
ACM Software Architect @ro8in19 juni 2015 07:48
Uiteraard, dat is wat mij betreft een van de aspecten van 'te duur' :)
Wat mij betreft laat de screening en bewaking van welke winkels er binnen de PriceWatch van Tweakers zijn opgenomen nog wel wat te wensen over. Over het algemeen kiest Tweakers ervoor om het belang van eigen inkomsten boven die van de gebruiker te stellen.

Voorbeeld: PlatteTVDiscounter.nl
Deze winkel staat nog stees opgenomen in de PriceWatch terwijl ik na heel veel ellende en het dreigen met juridische stappen/aangifte bij de politie uiteindelijk mijn geld terug heb gekregen. De werkwijze van deze winkel is elke keer hetzelfde: volgens de site (en dus PriceWatch) zijn toestellen binnen 24 uur leverbaar. Pas na betaling krijg je een tijdje later de melding dat het een paar dagen gaat duren. Daarna verdandert dat in dat het niet duidelijk is wanneer de TV geleverd kan worden, dit terwijl volgens de site de TV op voorraard is).

Nu begrijp ik best dat bovenstaand probleem mijn persoonlijke ervaring kan zijn en dat dit een uitzondering op de regel is. Maar ik ben verder gaan zoeken/kijken en ben talloze gevallen tegengekomen waarbij exact hetzelfde gebeurd is.

Ik heb een negatieve review op de PriceWatch achtergelaten (waarop ik via PM reacties op heb gekregen van andere tweakers die juridische stappen overwegen). Dit vooral om mensen te waarschuwen vooral geen zaken te doen met deze club. Daarnaast heb ik het verzoek bij Tweakers neergelegd om deze webstore uit de Pricewatch te halen. Ik snap dat de handelswijze van deze club niet de verantwoordelijkheid is van Tweakers maar in dit geval vind ik dat het belang van de eindklant toch een stuk hoger dan de euro's die er voor Tweakers tegenover staan.
Als dit de standaard methode van die webwinkel is, dan is het gevolg dat ze heel slecht uit de reviews komen bij Tweakers, met als gevolg dat je in de pricewatch direct kan zien dat dit geen zuivere koffie is. Ik vermijd zoveel mogelijk webshops met minder dan 4 sterren.
ACM Software Architect @iJasja19 juni 2015 12:51
Dit soort winkels zijn voor ons erg lastig. Niet alle gebruikers hebben zulke ervaringen en we bieden natuurlijk niet voor niets de shopreview-score (zij hebben een gemiddelde van 2 sterren) om duidelijk te maken dat er wel wat op de shop aan te merken valt.
Als gebruikers de lage prijs boven goede service verkiezen, dan is dat een eigen keuze. Als er daadwerkelijk sprake is van contractbreuk en/of misdrijven, dan horen we dat natuurlijk graag.

Verdere klachten over deze en specifieke winkels kan je beter in het forum kwijt. De discussie onder dit nieuwsbericht is daar natuurlijk niet echt voor bedoeld :)
@Spectaculous / @ACM

Helemaal mee eens dat de shopreview-score een (goede) indicatie geeft van de service en betrouwbaarheid van een webwinkel. Voor de duidelijkheid: qua mijn persoonlijke ervaringen neem ik ook Tweakers niets kwalijk!

Mijn grootste bezwaar is dat een dergelijke dubieuze webwinkel gewoon door kan blijven gaan met dergelijke praktijken omdat andere partijen zoals Tweakers en de branche-organisatie waar ze bij aangesloten zijn ook financieel meeprofiteren van dergelijke misstanden. Ik vind persoonlijk dat het argument "niet alle gebruikers hebben zulke ervaringen" niet echt steekhoudend als je leest hoeveel mensen uiteindelijk de branche-organisatie hebben moeten inschakelen om betaald het conflict opgelost te krijgen.

Wellicht een idee om bij voldoende aantallen negatieve shopreviews een shop helemaal te weren uit de Pricewatch?

Maar goed, einde discussie wat mij betreft. Rotte appels zullen er altijd blijven waarbij het risico vooral bij de consument wordt neergelegd :(
Maar goed, einde discussie wat mij betreft. Rotte appels zullen er altijd blijven waarbij het risico vooral bij de consument wordt neergelegd
Zolang een winkel aan de regels voldoet, geen oplichterij is enz enz. dan mag een slecht presterende winkel niet uit de PW worden geknikkerd. Je moet er als consument gewoon niet kopen of het risico incalculeren of dat x bedrag aan prijsverschil het risico van het eventuele gezeik waard is. Ik kies liever een wat duurdere winkel wanneer deze een excellente service heeft. Je kan als winkelier niet altijd er wat aan doen dat een levering te laat is.

[Reactie gewijzigd door Floor op 24 juli 2024 19:09]

Welke regels verwijs je dan naar? Ik vind namelijk persoonlijk een winkel die zijn klanten moedwillig en structureel voorliegt niet voldoen aan "de regels", dat heeft m.i. niet zoveel te maken met een slecht presterende webwinkel.
We hebben het over (web)winkels en daar zijn regels en wetgeving voor . Dat een winkel verre van perfect is in zijn aftersales maar wel gewoon de spullen levert tegen de aangeboden prijs enz enz. Deze winkels mogen niet uit de pricewatch gegooid worden. De reviews (zouden) voldoende moeten zeggen.Als jij als consument alleen kiest voor de allergoedkoopste zonder op punten als aftersales te letten dan is dat je eigen keuze.
Misschien een beetje off topic? Wat te denken van die zgn. "tweakers" die in korte tijd (iets meer dan 1 jaar) meer dan 250 ad's hebben weten te plaatsen. Dan rijst toch het vermoeden dat het om een handelaartje gaat die via tweakers zijn winkeldochters probeert te slijten.... Laatst zag ik een ad van een gast die meer dan 100 processoren aanbood enz, enz,enz. Ik vind het vervelend om namen te noemen, maar we weten allemaal precies wie ik bedoel......

[Reactie gewijzigd door TheCricketer25 op 24 juli 2024 19:09]

Winkels worden beoordeeld op een aantal criteria. Voldoen ze daar niet aan, dan worden ze niet aangesloten in de hoop zo wat oplichters en andere slechte ervaringen voor onze bezoekers te reduceren.
schrap die passage dan aub ook uit je post, want hiermee maak je niet-leden zwart, terwijl ze op een ander criterium kunnen zijn afgekeurd of helemaal niet aan jullie voorwaarden willen voldoen. De edit is onduidelijk en onvolledig, want er kunnen nog tal van andere redenen zijn, hierin heb je (zeker als programmeur) helemaal geen zeggenschap in en zoals je zelf al aangaf ook geen (volledige) kennis van.
ACM Software Architect @dasiro19 juni 2015 07:47
Ik heb de zin wat aangepast. Maar dat ik de exacte criteria niet weet zegt natuurlijk niet dat ik dan de beoogde doelen van die criteria ook allemaal niet weet.
Ik bestel veel zakelijk via de pricewatch. Tijd voor een zakelijk & particulier filter! :D
Het viel mij van de week inderdaad ook op dat ik ergens op een site 'n product vond. Ik ging op beslist zoeken of die goedkoper ergens anders te halen was.
Alles was duurder elders?

Ik vertrouw 't niet meer en de zoekfunctie is ook niet altijd de beste geweest. En die alternative producten zijn vrijwel altijd verwarrend (bij geen resultaten of voorbij de resultaten).

Ik weet niet wat 't met 't bedrijf doet maar ik moet er altijd wel stiekem om lachen dat een dergelijk plan backfired (Prijsverhogingen).
Klopt, Beslist.nl werd hier ook altijd beslist gemeden. De Tweakers pricewatch is niet te vergelijken beter, maar ook hier schort het er nog wel aan soms. (Niet om vervelend te doen) maar er zijn zat producten die in de pw staan als 'wordt verwacht' of niet meer beschikbaar terwijl ze gewoon te koop zijn...
Maar beslist is wel een van de weinige sites die een heel scala aan producten heeft.
Voor electronica is pricewatch een prima uitgangspunt. Maar als je een keer iets van keukengerei wilt hebben, dan kun je met beslist weer een goed begin maken.

Ze zijn zeker niet zaligmakend, geen net overzicht en niet altijd de beste prijs, maar als startpunt is het voor bepaalde producten prima.
Wat moet je als tweaker met normale mensen dingen als keukengerei ;).
Ik vindt het een zwaar vervelende site en mijd hem altijd.
Das exact dezelfde zelfmoord actie als Kieskeurig heeft ondernomen.
Ook opeens veel te duur geworden en vervolgens is de site zo goed als leeg.
Daar kwam ik vroeger nog weleens en was veelal prima.
nieuws: Webwinkels halen producten van Kieskeurig af om prijsverhoging

Beslist.nl heb ik vanaf dag 1 vermeden, wist ook niet dat ze zo groot waren.
Vond het vooral chaotisch/on-overzichtelijk/schreeuwend.
Ik heb beslist.nl nog nooit fijn gevonden. Ik heb altijd kieskeurig gebruikt, voor vrijwel al mijn aankopen. Tot dat ze de site veranderd hadden, toen vond ik hem niet meer fijn. Uiteindelijk bij Tweakers.net aangekomen, en de Pricewatch is gewoon een pronkstuk imo :D !
Eens, de pricewatch van tweakers heeft een gigantisch voordeel door de community die serieuze reviews en beoordelingen opstelt. Dat is echt onvergelijkbaar veel beter dan bij sites als beslist.
Alleen de reviews van webshops mag naar mijn idee behoorlijk op de schop, aangezien er behoorlijk wat gefaked is, maar daar lopen/liepen al wat topics over op het forum..
Ja maar dat is ook op sites als beslist.nl/kieskeurig. Ook zijn er producten waarbij één reviewer overal problemen mee heeft, en alle andere gebruikers niet, hoe kan dat?? In de meeste gevallen zullen het gewoon eerlijke reviews zijn, maar in sommige gevallen zijn ze (zichtbaar) gefaked, helaas.
Ik vond altijd dat zo'n sites (oa door de naam die ze gekozen hebben) er nogal... wazig uitzagen. Nooit vertrouwd. ^^
Aangezien andere IT georiënteerde webshops ook volop keukengerei en tuingereedschap verkopen. Denk aan Alternate en Coolblue bijvoorbeeld, de focus ligt allang niet meer op pc spullen. Zolang het maar geld oplevert, en dat is bij Beslist net zo. ;)
Anoniem: 463321 @Tortelli18 juni 2015 21:57
Koken. Of ben jij een echte nerd die enkel pizza bestelt?
Tuurlijk. Hoogstens zelf een pizza in de (elektrische!) oven steken.
En hoe kom je aan die oven ;)
Jullie maken er een grapje van maar ik wist helemaal niet dat de tweakers pricewatch ook witgoed had. Ik zoek een koelkast dus dit is onbedoeld toch nuttige info. Thanks :)
Hehe, touché.
Voor 20euro in de Aldi!
Geen idee waar mijn huidige vandaan komt, was geschenk van mijn moeder (combinatie microgolf en grill). Waarschijnlijk een van de lokale electrowinkels.
een tweaker hoeft niet te eten?
Nope en ook niet te slapen:
"Tweak or tweaker can refer to: In drugs: Tweaker, or more commonly, tweeker: an individual who uses methamphetamine. Tweak, a street name for the drug."
ACM Software Architect @The Reeferman19 juni 2015 07:51
Wat ons betreft komt Tweakers van 'to tweak' :P

"to change (something) slightly in order to improve it : to make small adjustments to (something)"
Een tweaker die jarenlang in keukens heeft gewerkt heeft aardig keukengerei hoor, kan ik je vertellen. :Y) De Larousse Gastronomique en De Zilveren Lepel staan hier gebruikt op de plank. Maar helaas ik kan je vertellen dat je voor keukengerei ook niet naar beslist.nl wil.
Anoniem: 628239 @lezzmeister18 juni 2015 22:13
Oh, fijn wanneer kan ik komen dineren? :+
idealo.de is dan een aardig alternatief (helaas nog geen nederlandse versie) -en hoewel idealo.de toch voor mij vrij vaak bij Amazon.de uitkomt- om in ieder geval een soort mogelijke laagste prijsnivo the checken. Dan ga ik vervolgens in Nederlandse (web)shops zoeken of ze in de buurt komen.
Een hoop eigenlijk. Met een garde past alles toch? :9
Anoniem: 451893 @Iblies18 juni 2015 19:56
Dat verandert natuurlijk, als ze zoveel commisie vragen, dat het voor de adverteerder niet meer rendabel is.

Wij zoeken ook altijd het goedkoopste product.
Meestal kijk ik hier bij tweakers, als het om huishoudelijke producten gaat, kijk ik meer bij winkels als bol.com of blokker etc etc en met deze prijs-indicatie ga ik van daaruit verder zoeken.
Bij Bol.com of Blokker kijken snap ik niet als je op zoek naar het goedkoopste bent. Bol.com is zo'n beetje de duurste webwinkel van Nederland en het Blokker/Bart-Smit/Intertoys concern heeft een bijna monopolie in de speelgoedbranche. Daar vind je ook zelden iets onder de advies prijs van de fabrikant.
Gaat ook niet altijd om de goedkoopste maar de beste winkel te vinden. Of überhaupt een winkel die verkoopt dat je wilt hebben. Verzendkosten, levertijd, service en aflever methode spelen ook allemaal mee naast prijs. Ik bestel regelmatig bij winkels die duurder zijn dan de goedkoopste omdat ze de meest handig aflever methode hebben of credit cards accepteren ipv alleen ideal.
Omdat dat een best strikte branche is. Als je onder de adviesprijs gaat verkopen dan krijg je een tik op de vingers. Doe je het nog een keer, dan mag je de spullen waarschijnlijk geen eens meer verkopen vanuit de fabrikant/distributeur gezien.

[Reactie gewijzigd door CasGas op 24 juli 2024 19:09]

Onzin, bijna iedere winkel verkoopt producten onder de adviesprijs van de fabrikant.
Daarop concurreren ze met elkaar, gezien de meeste winkels (Zeker webwinkels) qua service inmiddels eenheidsworst is geworden.
Ja, maar die halen het dan niet via de officiele kanalen.. En je zegt het zelf al.. "bijna"..
Kijk bij werkelijk IEDERE winkel, en vergelijk met de adviesprijs van de fabrikant. Je zult zien dat 9 van de 10 winkels (online en offline) onder de adviesprijs zit.
Oja, alsof ze dat even gaan communiceren en breeduit op het internet ergens gaan vermelden..
Als ik iets zoek wat niet in de Pricewatch staat is voor mij Google Shopping een beter alternatief dan Beslist.
Google Shopping is overzichtelijk en geeft hetzelfde product van meerdere winkels vaak als één item weer in de lijst. Beslist doet dit nooit waardoor je hele pagina's vol met hetzelfde product voorgeschoteld krijgt. Beslist is gewoon een matige website die niet snel werkt en veel te veel producten laat zien die je niet zocht.
Ik ben er zelfs blij om, want dan hoop ik de website minder vaak in de Google zoekresultaten terug te zien :P
Helaas is mijn ervaring dat google shopping vaak niet klopt (laagste prijs die genoemd staat blijkt bij doorklikken niet correct). Maar zelfs dat is nog beter dan het waardeloze beslist.nl wat een draak van een site is dat: schreeuwerige product overzichten die vanwege slechte groepering helemaal niet op prijs vergelijken
Anoniem: 628239 @Iblies18 juni 2015 22:25
Zijn er geen tweakers hier die een prijsvergelijkingssite zouden willen starten voor spullen die niet onder electronica vallen? Zoals keukengerei inderdaad, sport spulletjes, dingen voor de huisdieren etc.
Animo zat denk ik, maar met enkel een prijsvergelijker ga je de oorlog niet winnen. Door de opkomst van internet en de eerste generatie vergelijkers zijn de prijzen van producten steeds dichterbij te komen liggen. En dat zal alleen maar 'erger' worden. Wil je je als prijsvergelijker dus blijven onderscheiden dan zul je of extreem goedkoop moeten zijn en een miljoenenpubliek moeten hebben om rond te komen of moet je site echt iets weten toe te voegen en meer bieden dan prijzen. (Of een combinatie van die twee, hallo Tweakers ;))

Persoonlijk zou ik momenteel niet snel een vergelijker beginnen. De markt is al redelijk druk en lijkt zich juist te ontwikkelen naar iets extra te willen bieden. Denk hierbij aan content, tips, video etc. Dat is echter ook een kant die sommige grote webwinkels opbewegen. Qua naamsbekendheid hebben die webwinkels een positie die je niet snel inhaalt.

Persoonlijk vind ik de combinatie van dit alles dat wat Tweakers zo uniek maakt: community, bereik, prijzen, content, redactionele reviews, userreviews, forum, etc.
Gaan we een nieuwe slogan gebruiken? "Hallo Tweakers!"
Denk je dat het nu het juiste moment is om dat te gaan doen?
Misschien een prijsvergelijker voor prijsvergelijkers :+
klopt. maar is dat dan wel bij de aangesloten winkels? tweakers zal niet producten in de pricewatch zetten die bij een winkel te koop zijn waar ze geen "contract" mee hebben.
En ik heb serieus (naïef misschien) gedacht dat Tweakers in zijn Pricewatch gewoon alles zette wat beschikbaar was. Nooit gedacht dat dat met gecontracteerde winkels cetera zou werken...
heb ik ook een tijd gedacht.(om op die manier meer bezoekers te trekken).

maar hier leggen ze uit hoe het werkt.
Tweakers is relatief duur vergeleken met HWI. Dus bij HWI kun je regelmatig winkels en producten terug vinden die je niet meer bij tweakers ziet. (dit is een aantal jaar terug al begonnen). HWI groeit relatief gezien volgens mij ook wat harder.

Maar inderdaad Beslist.nl vind ik ook niet prettig werken.
Ik kijk vaak op beide sites. Al moet ik toegeven dat ik de filters bij tweakers net wat beter vind voor de meeste producten.
Inderdaad zwaar onoverzichtelijk en gebruiksonvriendelijk. Als ik ze in de Google Resultaten zie wanneer ik op zoek ben naar iets mijd ik het overigens ook.

[Reactie gewijzigd door Saven op 24 juli 2024 19:09]

Precies. Slechte resultaten, weinig vergelijking, het beste resultaat werd niet getoond, de prijzen klopten vaak voor geen meter, promoties waren bloedirritant, je krijgt vaak enkel "relevante producten" terwijl dat totaal niet is waar je naar zoekt, et cetera.

De Pricewatch hier is inderdaad tig keer beter.
Anoniem: 334725 @I-King18 juni 2015 19:59
En dan vooral opduiken in google als je naar iets zit te zoeken.
Ja ik zat echt te wachten om een andere zoekmachine te openen.
Helemaal mee eens. Beslist.nl bracht me beslist nooit bij de webshops waar ik iets wilde kopen.

De user interface is ontzettend onhandig, en er staan heel wat vage webwinkels tussen. Veelal zijn de hoogst genoteerde aanbiedingen niet eens de beste. |:(
Idem! Onhandig en m.i. overbodig. Ik heb er werkelijk waar ook nog nooit iemand over gehoord.
Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind beslist.nl rommelig overkomen. En het zoeken vind ik ook gewoon niet goed.
Ik gebruik beslist nooit, ik zie altijd de winkels met hoge adviesprijzen bovenaan staan. Ik heb het idee dat je er nooit de beste prijs vind.
Anoniem: 679704 @I-King18 juni 2015 22:09
Eens! Pricewatch is erg goed. Gebruik zelf voor breder assortiment ook add-on Yippie sinds enkele maanden. Alles gaat dan automatisch, kom hierdoor eigenlijk nooit meer op beslist of kieskeurig. Aanrader: www.yippie.nl

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 679704 op 24 juli 2024 19:09]

Anoniem: 126717 @I-King18 juni 2015 22:10
Ik vind het een zwaar onhandige site, (...)
Het is een irritante site! Als ik op zoek ben naar een product is "<zoekterm> -beslist.nl -kieskeurig" voor mij normaal. Hun resultaten zijn puur adverteren, terwijl je er bepaald niet door geholpen wordt. En verder in mijn zoektocht komen er meestal nog wat minnetjes bij.

Deze site mag wat mij betreft helemaal down gaan, en ze zijn gelukkig nu aardig op weg.
Hier precies hetzelfde. Soms kom je gewoon "per ongeluk" op deze site terecht, om hem vervolgens weer snel weg te klikken. Nadeel is dan wel weer dat de oprichter er al lekker van heeft kunnen cashen.
Anoniem: 679711 @I-King18 juni 2015 22:54
Beslist mis-draagt zich al regelmatig tegenover shops door een soort van monopolie te claimen en daardoor dus prijzen op te drijven voor shops. Deze moeten het dan op een gegeven moment door gaan berekenen aan de klant en dan uiteindelijk betaal je als klant dus weer voor een advertentie die je eigenlijk niet wil op een vergelijker. Kieskeurig heeft hier ook een handje van. Deze vergelijkers werken vooral op basis van kliks van gebruikers verzamelen en dan verkopen aan de winkels. Ik zou eerder zeggen dat no-cure no-pay eerlijker is.

Ik heb laatst ook die nieuwe add-on van yippie.nl gebruikt en wat ik hoor doen zei wel alleen op comissie basis. Beter voor de shops dus en kunnen dus ook lekker onafhankelijk blijven omdat ze gewoon de beste deal bovenaan te zetten. Geen adds en dat nog eens automatisch ook!
Ik ook. En omdat ie overal naar boven komt als je een product zoekt krijg ik er een onbetrouwbaar gevoel over.
Anderzijds is het met dat soort sites zo, ook met de pricewatch, dat ze nooit compleet zijn. Ik zoek altijd naast pricewatch ook zelf op Google of op een aantal 'vaste' winkels, zowel online als offline.
Precies dit. De meest basic functionaliteit; sorteren op prijs, werkt gewoonweg niet. Wat voor bestaansrecht heb je als prijsvergelijker wanneer dit niet mogelijk is?!
Anoniem: 525224 @I-King19 juni 2015 09:58
Eens.. hoewel ik in alle eerlijkheid nooit iets heb gekocht via Tweakers zelf, werkt die pricewatch zoveel fijner.

Als ik ergens naar zocht, vond ik beslist.nl eigenlijk alleen maar vervuiling.. Beetje losse webpagina's met alleen afbeeldingen zonder enkele vorm van sortering (of het was niet zichtbaar).
Kon er nooit iets mee en vermijdde het ook.. irriteerde me altijd, als hun resultaten weer eens bovenaan kwamen.

Rust zacht ouderwetse verzamel site, die er vervolgens nog geld voor ging vragen ook.
Sluit me helemaal aan bij hetgeen hierboven staat geschreven. Voor mijn manier van "vinden" waardeloos! Lang leve de pricewatch...hoezee...hoezee...hoezee!!

[Reactie gewijzigd door derhenno op 24 juli 2024 19:09]

Mee eens inderdaad. Tis een groot doolhof.
Begrijp niet eens dat iemand beslist.nl gebruikt, drama is dat.
Inderdaad, het enige waar ik die site wel eens voor gebruikte was als ik iets wilde zoeken maar nog niet precies wist wat (klinkt logisch hè? ;) )
Bijv. een leuke bieropener (om maar wat te noemen).
Bij beslist krijg je dan een overzicht van alle 200.000 bieropeners die er te koop zijn. Heel onhandig als je iets specifieks zoekt, maar het kijkt wel makkelijk plaatjes om iets leuks uit te zoeken.
Beslist is van plan een soort ebay achtige construktie te bouwen, dus afrekenen doe je dan bij beslist en niet meer bij de webshop zelf. Dit hoorde ik daar toen ik bij ze op bezoek was in Arnhem, waar ze zitten.
Ze zijn daar al enige tijd mee aan het experimenteren. "Winkelwagentje" noemen ze het geloof ik. Maar lijkt vooralsnog niet aan te slaan. Ze komen ook wel grandioos laat ten tonele met zoiets overigens.

En blijkbaar lukt het ze zelf ook nog niet om dit rond te krijgen. De cost per sale constructie die ze hadden sluit natuurlijk veel beter aan op zo'n model waarbij via beslist.nl wordt afgerekend. Anders was het veel beter geweest om de CPS constructie die ze nu afgeschaft hebben om te zetten naar een systeem met dat winkelwagentje.
Gaat lekker. Vorig jaar stopte Wehkamp er al mee vanwege een verplichte tracker (nieuws: Wehkamp verwijdert producten van vergelijkingssite Beslist.nl), maar inmiddels staat het er wel weer op: http://www.beslist.nl/products//?shop_id=19

Ben benieuwd of deze webwinkels ook weer terugkomen als Beslist.nl weer bakzeil haalt.

Enigszins offtopic wellicht, maar ik hoop dat dit de doodsteek wordt voor Beslist.nl. De zoekmachine zorgt altijd voor meer verwarring en plaats van een helder overzicht. Onze eigen Joost Schellevis had een bizar maar toch erg herkenbaar voorbeeld: https://twitter.com/Schellevis/status/598153122666704897

[Reactie gewijzigd door StephanVierkant op 24 juli 2024 19:09]

Waarom beslist.nl gebruiken als je de Pricewatch hebt van Tweakers ;)

Ben het overigens wel met je eens dat ik beslist.nl ook een onhandige website vind...

[Reactie gewijzigd door Brutuss op 24 juli 2024 19:09]

De Tweakers Pricewatch is voor zover het electronica aangaat onovertroffen. Zoek je echter gordijnen, Lego, of kleding - om maar eens een dwarsstraat te noemen - dan zul je met de PW van Tweakers niet zo ver komen natuurlijk.

Wat Beslist.nl handig maakt(e) was het feit dat het een op-afbeeldingen-gerichte zoekmachine is. (Met als grote voordeel t.o.v. Google / Bing afbeeldingen dat je in principe geen vakantiekiekjes en foto's uit woonkamers in je resultatenlijst krijgt, maar wel van winkelassortimenten.) Toen ik een hobbelpaard zocht voor mijn dochter kon ik hier in elk geval redelijk simpel een aantal webshops vinden waar ze hobbelpaarden verkochten. Door de zoekopdracht te verkleinen naar een aantal merken kon ik nog gerichter vinden wat ik zocht. Daarna is het toch weer snel doorklikken naar de webshop zelf, want de interface van Beslist.nl is op zijn zachtst gezegd nogal lastig. Alleen in bovenstaande situatie vond ik het wel handig, voor de rest gebruik ik veel liever andere websites, zoals inderdaad de door jou genoemde Pricewatch en bijv. de vergelijker van de Consumentenbond. Alternate heeft ook een best fijne vergelijker/parts picker. In hun system builder zie zie je of producten daadwerkelijk compatibel zijn met elkaar en ook echt passen in je behuizing. Een ander voorbeeld is Kieskeurig.nl. Deze haalt het ook niet bij de PW, maar is weer voor veel meer productgroepen te gebruiken.

Korter gezegd: zoek je wat voorbeelden en wil je weten in welke webshops je iets kunt kopen, dan kan Beslist.nl wel eens makkelijk zijn. Wil je een goede vergelijker; makkelijk(er) kunnen zoeken; en meer kwaliteit? Dan kun je beter een andere website bezoeken.

Ik vind het jammer als veel winkels hun producten weghalen, want dat maakt het voor de gewone consument lastiger om dingen te vinden, maar zoals gezegd zijn er voldoende andere kanalen beschikbaar om tot een goed resultaat te komen.
Ik denk dat het uiteindelijk beter is voor de consument als winkels hun producten nu weg halen van vergelijkingssites die werken op basis van "cost per click". Het systeem wat beslist.nl hanteert is dat de webshop per bezoeker betaalt die hij via beslist.nl krijgt. Deze kosten kunnen oplopen tot meer dan een euro per bezoeker. Vaak koopt minder dan 10% van de bezoekers iets. Per product komen er dus wel erg veel kosten bij voor de webshop. En uiteindelijk worden die door de consument betaald.

Ik zou liever zien dat er meerdere grote vergelijkers komen waarbij er een vast maandbedrag wordt betaald. Op die manier weet je zeker dat er geen derde partij met de poen vandoor gaat.

[Reactie gewijzigd door mareck1 op 24 juli 2024 19:09]

Ja dat is vooral electronica maar welke alternatieven zijn er voor alle overige producten??
Kieskeurig. Dan heb je meestal nog een een beoordeling erbij en dan vind je het product. Bij beslist vind je het beslist nooit wat ik zoek. Krijgt totaal andere dingen.
De reviews op kieskeurig vertrouw ik niet. Er zijn geheid ingehuurde teams bezig die site vol te dumpen met positieve reviews over hun werkgever.
Klopt soms heb ik ook mijn bedenkingen. 30 reviews in 1 week sure...
Natuurlijk. Ook op kieskeurig.nl zul je die beoordelingen vinden. Maar ik kan je vertellen dat daar keihard aan gewerkt wordt om die tegen te gaan. Elke review wordt door een persoon beoordeeld voor hij online komt en die persoon is expert op een gebied. Hij of zij ziet dus alle reviews voorbij komen waar hij verstand van heeft. Als er een gevoel is van een onterechte beoordeling, wordt een ander persoon gevraagd te kijken. Als het er één is, zal hij welllicht niet opgemerkt worden, maar gaat die verloren in de macht der grote getallen. Zijn het er meer, wordt het onderzocht en eventueel verwijderd.

Geloof me, er zijn meer dan genoeg manieren om te ontdekken wat een foute review is. Nee, ik ga niet vertellen welke :-). Mijn bron: ik ben die andere persoon geweest en vertrouw kieskeurig dan ook volledig.
Ik geloof je toch niet helemaal Jorg, als je het verhaal van iens.nl recentelijk meegekregen heb bijvoorbeeld, dan snap je wel waarom....
Iens is een heel andere site, waar inderdaad weinig tot geen controle is. Die geloof ik zelf ook niet ;-)
Klopt, de reviews op kieskeurig lijkt mij ook voor het merendeel gemanipuleerd!! Soms kom je reviews van een product tegen waarvan je het weet dat het een grote bager zooi is!! Gebruik het soms om de prijzen te verifiëren.
Kieskeurig? Ik vind die voor alles wat niet-technisch is handiger.
Anoniem: 679714 @Dennis01318 juni 2015 23:04
@Dennis: www.yippie.nl
Er staan geen kettingzagen in de pricewatch :(
Ik zie ook steeds minder shops hier op Tweakers.net....

Had Tweakers niet een tijdje geleden hetzelfde nadat ze hun prijzen voor hun verdien model hadden geintroduceerd of aangepast?

Ergens kan ik het begrijpen als bedrijven niet een onredelijk bedrag willen betalen als een een koper via een *klik* uiteindelijk wat op hun site besteld.
ACM Software Architect @donderdraak18 juni 2015 22:09
Volgens mij zijn er geen grote klanten vertrokken bij de prijsverhogingen die wij zo nu en dan doorvoeren. Het is geloof ik wel af en toe zo geweest dat enkele winkeliers dachten beter af te zijn met een kleiner aanbod, maar vziw hebben die dat daarna teruggedraaid.

Maar het blijft een feit dat winkeliers kosten-batenanalyses doen op de gegeven leads bij de prijsvergelijkers, web-advertenties, etc. Dat zullen ze uiteraard ook doen bij de clickouts via Tweakers.

Ik heb even snel in onze database gekeken; sinds 2010 is steeds op de eerste maandag van de maand mei het aantal unieke winkels waar we clickouts voor hebben verwerkt (iets) gestegen. De laatste drie jaar trouwens niet heel spectaculair, wat suggereert dat we wel een erg groot deel van de markt hebben aangesloten.

Het is wel zo dat sinds de zomer van 2014 we onderscheid kunnen maken tussen Belgische en Nederlandse webshops, waardoor het totaal aantal winkels voor Nederlanders danwel voor Belgen los van elkaar gezien wel wat is gedaald.
Anders gezegd: zowel Nederlanders als Belgen zien sinds dat moment wat minder winkels, ondanks dat het er in totaal iets meer zijn dan het jaar ervoor actief zijn op Tweakers. Degene die zijn weggevallen waren dan echter wel degenen waar je niet zo makkelijk iets kon kopen (alleen voor Belgen of alleen voor Nederlanders en dus in het grijs vermeld onderaan).
Je vind bij de prijsvergelijkers per definitie NIET de goedkoopste producten want als winkel A die Beslist heeft betaald om hoog te scoren zal dit ALTIJD doorberekenen en dus is er altijd een winkel B die dit goedkoper kan aanbieden zonder extra kosten naar Beslist.

En dan plaatst Beslist ook nog eens de best betalende webshops bovenaan dus op lange termijn geeft dat een zwaar prijsopdrijvend effect voor de zgn goedkoopste producten.
ACM Software Architect @Jay618 juni 2015 22:29
Dat geldt natuurlijk alleen als de prijsvergelijker het onderdeel van het bussiness model heeft gemaakt.

Bij de Pricewatch kunnen winkels niet betalen voor de ranglijst, dat hangt uitsluitend af van de prijs en andere onafhankelijke criteria; eerst op laagste totaalprijs, bij gelijke prijzen op het gemiddelde van de shopreviews. En voor de paar winkels waar zelfs dat gelijk is wordt er op alfabet gesorteerd omdat we verder geen ander logisch criterium meer hebben :)

Het enige dat een winkel dus de bovenste plek garandeerd is een (iets) lagere prijs dan de anderen bieden. Als ze dezelfde prijs bieden, komen ze alleen bovenaan als het gemiddelde oordeel in de shopreviews hoog is.

De enige manier die er dan nog wel is om echt bovenaan te komen is de 'uitgelichte shop'-positie, maar dat hebben we dan ook niet voor niets als advertentie gemarkeerd :)
Het grappige is dat ik niet altijd voor de laagste prijs ga. Een paar Euro duurder loont voor mij de moeite wanneer ik met PayPal kan betalen en waneer het duidelijk op welk moment ik product mag verwachten. Iets om in price watch mee op te nemen, het betalingsvorm?
ACM Software Architect @Fermion19 juni 2015 07:42
Dat kan je al zien. Er zit links van de prijslijstjes een optie om de betaalmethode te kiezen. Paypal staat daar ook bij.

Die instelling wordt vervolgens voor je bewaard zodat je het bij andere prijslijsten niet opnieuw hoeft in te stellen.

Deze instelling heeft overigens geen effect op plekken waar je alleen een laagste prijs ziet (zoals in lijsten van producten en naast nieuwsberichten). Daarvoor is het helaas wat te complex om dat efficient mee te nemen en bovendien hebben we voor de interface ook nog geen oplossing weten te bedenken (hoe toon je dat je niet de allerlaagste prijs ziet - maar een van een winkel die paypal aanbiedt - in die zeer beperkte ruimte).
Je vind bij de prijsvergelijkers per definitie NIET de goedkoopste producten want als winkel A die Beslist heeft betaald om hoog te scoren zal dit ALTIJD doorberekenen en dus is er altijd een winkel B die dit goedkoper kan aanbieden zonder extra kosten naar Beslist.
Hier is kieskeurig.nl ook een keer mee betrapt.
Je redenatie klopt ten dele.

Betalen voor een vermelding, click of transactie is een manier van adverteren. Enerzijds is dit inderdaad prijsopdrijvend, anderzijds kan het leiden (dat is immers de bedoeling) tot een hogere verkoopvolume. Dit gaat veelal gepaard met een lagere inkoopprijs en/of betere inkoopcondities. Daarnaast wordt ook wel eens genoegen genomen met een lagere winstmarge per artikel, liever veel verkopen met een iets lagere marge dan niets of weinig verkopen.

Dit model maakt het zeer wel mogelijk dat degene die het meest besteedt aan adverteren, tevens de laagste prijs hanteert. En de winst optimaliseert door hiermee een hoge(r) verkoopvolume te realiseren.
#PricewatchMasterRace? :D

Persoonlijk vind ik deze van Tweakers een van de enige goede, overzichtelijke en makkelijk bruikbare prijsvergelijkers..
Voeg er regelmatig ook hardware aan toe :)

Helaas kan je echter niet alles zoeken op tweakers.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 24 juli 2024 19:09]

En dat is precies waarom ze goed kunnen blijven. Voor elke categorie goede filters aanleggen is met een groot aanbod niet te doen
Precies. En als je er niet veel verstand van hebt... Bij het vroegere kieskeurig bijvoorbeeld hadden je een pull-down menu voor aansluitingen op een moederbord (één keuze dus). Iedereen weet dat dit een meerkeuze antwoord moet zijn. Je wilt een usb én een hdmi niet of of.
Sowieso vertrouw ik die hele commerciele vergelijkers nooit zo. Er wordt dik betaald om producten te plaatsen, wie zegt mij dan dat wat ik vind ook daadwerkelijk de beste en/of goedkoopste winkel is in plaats van simpelweg degene die het meeste geld heeft geschoven voor deze productgroep?
Dat klopt, maar vergeet niet dat je dat in theorie ook voor de Tweakers.net Pricewatch kan zeggen.

In het algemeen kan je kritisch zijn op alles waar een commercieel tintje aan hangt. Zal RTL nieuws een negatieve gebeurtenis over Samsung gematigder brengen omdat RTL Nieuws "mede mogelijk" gemaakt wordt door Samsung? Je weet het niet...

Zelf vind ik Beslist.nl ook een onprettige en vreemde website, maar je moet echter wel naar zulke sites toe als je meer wilt dan elektronica. Tweakers.net Pricewatch gaat bijvoorbeeld geen babyspullen erin zetten (en dat hoeft ook niet).
Nou misschien dat deze sites dan ook weer goedkoper worden met hun produkten nu ze niet zulke hoge kosten meer hebben ;)
Sowieso vertrouw ik die hele commerciele vergelijkers nooit zo. Er wordt dik betaald om producten te plaatsen, wie zegt mij dan dat wat ik vind ook daadwerkelijk de beste en/of goedkoopste winkel is in plaats van simpelweg degene die het meeste geld heeft geschoven voor deze productgroep?
Alle vergelijkers zijn commercieel. Of denk je dat het liefdadigheidsinstellingen zijn?
En natuurlijk zie je wel de goedkoopste is als je naar de prijs kijkt, of er nu geld geschoven is of niet.
heb vanaf ongeveer de eerste dag dat ze bestonden een klein steentje bijgedragen aan www.budgetgaming.nl, wegens tijdgebrek mee gestopt maar die site werd compleet gerund door vrijwilligers, bleef er nog wat geld over na aftrek van hosting e.d. dan kregen de vrijwilligers een tegoedbon ofzo. ik weet niet of dit tegenwoordig ook nog zo is want ik ben al 4 jaar niet meer betrokken.
Zeer onhandig site. Blijft het vreemd vinden dat Google zo veel waarde hecht aan beslist. Ongeachte waar ik naar zoek, zodra het met een product te maken heeft hebben zij minstens 1 van de 10 posities.
crisp Senior Developer @Lisadr18 juni 2015 21:32
Beslist is ook een website geoptimaliseerd voor Google, niet voor mensen ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.