Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 123 reacties

Microsoft is van plan om meer smartphones toegang te geven tot de preview van Windows 10. Met de volgende update krijgen de meeste Lumia-smartphones de mogelijkheid om het nieuwe besturingssysteem te installeren. Er worden nog steeds geen niet-Lumia's ondersteund.

Dat laat het bedrijf weten in een blogpost op zijn website. Het stelt in de afgelopen tijd veel individuele smartphones te hebben getest op compatibiliteit met de previewversie van Windows 10. Dat heeft geresulteerd in een lange lijst met Lumia-smartphones die bij de eerstvolgende update toegang krijgen tot de software. Een opvallende afwezige in die lijst is overigens de Lumia 930.

Volgens Microsoft moet de benodigde update ergens in de komende tijd uitkomen. De nieuwe versie bevat onder andere iets dat partition stitching wordt genoemd: het dynamisch aanpassen van partities op het opslaggeheugen. Deze feature was nodig omdat de meeste smartphones standaard niet genoeg ruimte hebben op de partitie waar het besturingssysteem staat. Dit was ook de reden dat de Windows 10-preview nog slechts beschikbaar is voor een klein aantal Lumia's. Desondanks slaagde een ontwikkelaar er in om die restrictie te omzeilen.

De lijst die Microsoft op zijn website heeft gezet is nog een voorlopige. Als er tijdens het testproces nog bugs worden gevonden kan het zijn dat een toestel wordt geschrapt en dus voorlopig geen toegang krijgt tot de Windows 10-preview. Andersom kan het ook zo zijn dat Microsoft in de komende tijd nog bugs repareert en daardoor toestellen toevoegt aan de lijst.

De eerste versie van Windows 10 voor smartphones kwam op 12 februari uit. Daarvoor kwam Microsoft al met een aantal previewversies voor de desktopversie van zijn nieuwe besturingssysteem. Windows 10 moet ergens in het najaar uitkomen.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (123)

Toch al een impressionante lijst van telefoons voor de korte tijd dat Lumia ge´ntroduceerd werd. Deze kunnen allemaal naar wp10 preview geŘpgraded worden.

•Lumia 1020
•Lumia 1320
•Lumia 1520
•Lumia 520
•Lumia 525
•Lumia 526
•Lumia 530
•Lumia 530 Dual Sim
•Lumia 535
•Lumia 620
•Lumia 625
•Lumia 630
•Lumia 630 Dual Sim
•Lumia 635
•Lumia 636
•Lumia 638
•Lumia 720
•Lumia 730
•Lumia 730 Dual SIM
•Lumia 735
•Lumia 810
•Lumia 820
•Lumia 822
•Lumia 830
•Lumia 920
•Lumia 925
•Lumia 928
•Lumia ICON
•Microsoft Lumia 430
•Microsoft Lumia 435
•Microsoft Lumia 435 Dual SIM
•Microsoft Lumia 435 Dual SIM DTV
•Microsoft Lumia 532
•Microsoft Lumia 532 Dual SIM
•Microsoft Lumia 640 Dual SIM
•Microsoft Lumia 535 Dual SIM
Het updatebeleid van Microsoft is gewoon heel fijn.
Waarschijnlijk krijgen praktisch alle Windows 8 telefoons gewoon de win10 update.

Daarmee lijkt het update beleid en updatezekerheid op dat van Apple, BlackBerry en Jolla.
Dat is een stuk fijner dan, na dat je 2/3 maanden moet wachten of je Řberhaupt een nieuwe versie krijgt, onzekerheid hebt of jouw fabrikant, jouw model wel gaat updaten.

[Reactie gewijzigd door nul07 op 28 maart 2015 10:54]

Het updatebeleid van Microsoft is gewoon heel fijn.
Waarschijnlijk krijgen praktisch alle Windows 8 telefoons gewoon de win10 update.

Daarmee lijkt het update beleid en updatezekerheid op dat van Apple, BlackBerry en Jolla.
Dat is een stuk fijner dan, na dat je 2/3 maanden moet wachten of je Řberhaupt een nieuwe versie krijgt, onzekerheid hebt of jouw fabrikant, jouw model wel gaat updaten.
Als de updates dan ook maar fijn zijn. Ik ben een groot fan van Microsoft en van Windows (Phone), maar zoals ze nu de UI aan het veranderen zijn, lijkt me niet slim. Hier een lijstje, niet uitputtend:

- in de nieuwe Spartan browser: adresbar naar boven. Lekker handig op een groot scherm.
- Eveneen in Spartan: hamburgermenu linksboven. Daar kwamen zoveel klachten op dat ze het in een nieuwe build al weer aangepast hebben, maar nu is het nog erger. Ten eerste hoort een hamburgermenu helemaal niet thuis in Windows, daar hebben we de 3 bolletjes naast elkaar voor. Ten tweede moet de knop niet linksboven komen want dan reik je met je hand naar linksboven en dan klettert je telefoon op de grond. Nu hebben ze in de nieuwe build weer drie bolletjes, rechtsonderin. Probleem is dat er nu 2 balken zijn. ÚÚn onderaan met het menu en een bovenaan met de adresbalk, waar dat eerst onderin in ÚÚn balk ge´ntegreerd was. (zie foto's)
- consistentie verdwijnt: een aantal voorbeelden.
1. In WP 8.1 is het zo dat je het thema op zwart en wit kan instellen, en daarna is in de meeste, bijna alle apps, menu's en hoofdscherm de achtergrond zwart of juist wit. In Windows 10 komen er plotseling allerlei kleuren in de apps tevoorschijn en de statusbalk heeft plotseling een kleur gekregen waar hij voorheen gewoon doorzichtig was.
2. De toggles, de optieschakelaars zeg maar, zijn tot nu toe vierkant en passen bij de stijl van de rest van de UI. Strak en minimalistisch. in Windows 10 zijn ze ineens rond, en ik ben ook nog eens verschillende soorten tegengekomen.
3. Het strakke en minimalistische gaat er ook uit in het nieuwe settingsmenu. Prima dat ze het geordend hebben, maar waarom ineens lelijke gekleurde icoontjes ervoor?

Zo zijn er nog genoeg dingen die heel, heel erg jammer zouden zijn als ze die doorvoeren in de uiteindelijke versie. Dag consistentie. Dag USP van Windows Phone. ;w
Ik heb al de punten die je opnoemt ook in de windows-insider feedback gezien. 1 topic over de ronde sliders heb ik zelf aangemaakt. Alleen nu ik wat meer gewend ben en de sliders ook in W10 ben tegen gekomen vindt ik ze eigenlijk wel mooi.

Het Hamburgermenu wordt waarschijnlijk de 9 dot die ook in de preview van office te vinden zijn. In de laatste Developer's Guide to Windows 10 Preview (https://channel9.msdn.com/Search?term=windows%2010#ch9Search) wordt de tip gegeven het menu voor de telefoons naar beneden te brengen.

Voor de uiteindelijke lay-out is het nog even afwachten, ik heb het gevoel dat het goed kant op gaat en het uiteindelijk eenduidig wordt.
Ik hoop ook echt dat het de goede kant op gaat. Het zal zeker op sommige punten een kwestie van wennen zijn. Maar als de consistentie en het minimalistische er van lieverlee uitgaan zou ik dat heel, heel jammer vinden.

Ik heb ook m'n feedback achtergelaten, maar je voelt je als een mier tegenover een reus.. :)
Ik draai Windows 10 preview op mijn dagelijkse telefoon, ik vindt het voornamelijk lekker dat ik van de die lange lijst met instellingen af ben. De nieuwe indeling is het zelfde als het configuratiescherm en vindt ik zeer bruikbaar. De icoontjes zijn duidelijk en ik vindt het na even wennen een mooie rustige stijl die niet de aandacht afleid van je moet doen.
Als de mier op de gevoeligste plek van de reus gaat zitten krijgt de mier misschien toch aandacht? :)
Ja misschien wel ;)
- in de nieuwe Spartan browser: adresbar naar boven. Lekker handig op een groot scherm.
Deze komt misschien toch gewoon onderaan het scherm http://wmpoweruser.com/spartan-may-address-bar-bottom/
Die had ik nog niet gezien, hopen maar dat ze het gaan doen. :) Als ze consistentie willen met Windows 10 op de desktop, verhuizen wat mij betreft gewoon alle controls die op de desktop boven zitten, op de telefoon naar beneden.
als ze een beetje luisteren naar feedback zullen ze het wel weer onderaan zetten, of misschien een optie voor maken. net als de start achtergrond, er komt een optie om een achtergrond te kiezen zoals in wp8.1, of een volledige achtergrond zoals in de huidige build van w10, of gewoon accent en achtergrondkleur zoals in 8.0
Je vergeet iets belangrijkst om te melden, het is nog in beta! Aan Windows 10 hebben ze namelijk ook flink wat veranderd.
n de nieuwe Spartan browser: adresbar naar boven. Lekker handig op een groot scherm.
Er zijn al builds getoond waar het adresbar beneden zit. Net als het hamburger menu zijn ze ook alweer vanaf gestapt.

Ik ben juist erg blij dat Microsoft met Windows 10 vroege builds laat zien. Bij andere OS-en laten namelijk niet zulke vroege builds zien en heb je geen idee wat er achter de schermen afspeelt.

Kan in ieder geval niet wachten tot ik deze build op mijn oude lumia 520 kan installeren.

[Reactie gewijzigd door vali op 28 maart 2015 12:31]

Het is inderdaad fijn dat ze deze vroege builds laten zien. Ook dat ze zo naar de uservoice luisteren. Maar ik heb het idee dat het minimalistische er wel uitgaat.

Misschien is dat minimalistische een persoonlijke smaak van mij die niet zoveel mensen bezitten. In dat geval krijgt Mcrosoft weinig feedback op dit gebied en gaat het dus gewoon veranderen. Het is dan voor veel mensen geen probleem, maar voor mij wel. :)
Die 2 eerste punten bleken al te zijn aangepast in gelekte screenshots. Hoewel sommige screenshots van Spartan wel nog steeds de adresbalk bovenaan tonen, staat die in sommige onderaan.

Wat consistentie betreft, wat had je verwacht? Dit is een extreem vroege alpha release. Natuurlijk is de interface niet af.
Het is inderdaad een vroege alpha, maar je gaat niet voor niks nieuwe toggles ontwikkelen als je nog prima toggles hebt in het oude OS. :)
Fijn dat jij al de definitieve versie van Windows 10 voor telefoons hebt draaien en weet hoe het allemaal gaat zijn 8)7

Als ik iets redesign, dan heeft het ook niet de definitieve layout, maar puur dingen om even op te vallen om te kijken hoe het precies werkt.

[Reactie gewijzigd door MrAndy9797 op 28 maart 2015 13:15]

Je moet misschien m'n post nog een keer doorlezen:
(...) zoals ze nu de UI aan het veranderen zijn, lijkt me niet slim.(...)
Zo zijn er nog genoeg dingen die heel, heel erg jammer zouden zijn als ze die doorvoeren in de uiteindelijke versie. (...)
Ik geef hiermee aan dat ik het heel jammer zou vinden als ze deze dingen gaan doorvoeren in de uiteindelijke versie. Niet dat ze dat ook daadwerkelijk gaan doen.
Mijn vermoeden is dat ze enkele zaken juist expres opvallend anders hebben gemaakt. Dat ze 2 types hebben toegevoegd om te testen welke beter werkt (technisch gezien).
Qua design zijn er wel meer zaken die niet overeen komen met WP-tradities, maar waar al duidelijk van was dat dit niet zo gaat blijven.

Zelf vind ik het overigens niet erg dat zwart/wit achtergronden verdwijnen. Ik vond het platform al weinig kleur hebben. En ook de mega grote letters die wat kleiner worden vind ik een prima verbetering. Ik ben het niet overal mee eens, maar zie wel dat ze ook luisteren naar de community.

Het grote probleem is vooral consistentie tussen de verschillende platformen. Nu zie je ook dat de hamburger-icon in desktop-apps wordt gebruikt en daar is het ook een stuk logischer om hem links te hebben. Linksboven dan vooral omdat dit de plek is waar een desktop-gebruiker hem sneller zal zoeken dan linksonder.
Ding is: dit is vrij makkelijk aan te passen voor mobile in de diverse schalingsmogelijkheden en device-specifieke templates. Daarom snap ik de stap ook niet echt. Enige wat ik me kan voorstellen is dat dit nog komt maar dat ze vooral met de functionaliteiten bezig zijn, dan de designs. Ik zie ergens voor of tijdens de zomer nog wel een update komen met de definitieve grafische stijl en definitieve elementen.
Maar dan moeten ze het wel aangeven en dat doen ze nu ook niet.

WP had imo nog wel meer USPs waardoor dit voor mij niet meteen een vaarwel voor het platform is. Ik zie namelijk ook veel dingen die nog wel goed blijven en waar ze wederom unieke dingen toevoegen die andere platformen niet (of heel anders) hebben.
De adres bar in iOS zit ook bovenin. Daar heb ik nog nooit iemand over gehoord.
Dat is ook nooit handig geweest. Maar als je niet beter weet, zul je er ook niet over klagen. :X

[Reactie gewijzigd door matroosoft op 28 maart 2015 13:18]

Jij vindt het niet handig maar dat wil niet zeggen dat het onhandig is. Ik ben ook nooit anders gewend geweest dat de adresbar bovenin zit en ik vind dat een prima plaats. Ik zou niet weten waarom de adresbar onderin handiger zou zijn.
Ik zou niet weten waarom de adresbar onderin handiger zou zijn.
Omdat je er dan makkelijker bij kan als je erin wilt gaan typen.
Ik zou er niet aan moeten denken dat ie bovenin komt; Mijn telefoon rust altijd op mijn pink, op die manier haal ik met mijn duim de bovenkant van het scherm niet zonder mijn duim te overstrekken en de telefoon te kantelen.
op de kleine iphone schermen (iphone 6 niet meegerekend) heb je er ook geen last van :P
Kan je niet - net als WP 8.1 - de balk onderaan wegswipen?
Bedoel je de navigatieknoppen: terug, home en zoeken? Daar doelde ik namelijk niet op in mijn reactie.
De oudste telefoon in deze lijst is de Lumia 820, en die stamt uit november 2012. De oudste iphone met ondersteuning voor iOS8 is de iPhone 4S, van ruim een jaar ouder.

Edit: sorry, je bericht las een beetje verwarrend met de laatste zin afgekapt, maar je zegt juist dat het er op lijkt :) Desondanks leuke info :+

[Reactie gewijzigd door nehru op 28 maart 2015 10:53]

Fijne ondersteunig bij apple inderdaad, elk apparaat expres 1 versie te ver updaten zodat het zo allemachtig traag wordt dat ze je dwingen een nieuw apparaat te kopen.

Daarom voor mij geen apple meer. Dat beleid valt niet goed te praten en wens ik ook niet te ondersteunen.
Heb zelf niet deze ervaring.
Heb nog 2 4S telefoons in de familie zitten en die draaien prima op iOS 8.2. Die kopen juist nog geen nieuwe omdat het nog prima draait.
We zitten ook nog 6 maanden voor de aankondiging van de nieuwe toestellen. Tegen september zal die iPhone wel wat trager worden, zo is bekend geraakt een tijdje geleden.
Dat is niet bekend geraakt, het is een vaag suggestief artikel dat zegt dat het misschien wel komt omdat nieuwe apps voor snellere telefoons gemaakt worden.
Dat door vele mensen opvalt, daar zijn ook meerdere artikels op geschreven. Dit is maar 1 van de vele
Oh oh, als ze dat maar niet met hun auto`s zo gaan doen...... ;)
Wel met dat verschil dat IOS8 een uitgebracht OS is en windows 10 een OS in ontwikkeling waardoor de echte release waarschijnlijk pas binnen een jaar zal zijn . Als Apple hun ritme aanhoud zal tegen dan de iphone 4S uitgefasseerd zijn.

Nu in ieder geval kunnen veel fabrikanten van apple en windows (en google met hun nexuslijn) wel iets leren op het vlak van toestellen te ondersteunen in het ondersteunen van een ios update...
Ja heel fijn als je ergens in december een Lumia 1520 hebt gekocht omdat er een update naar denim aan zat te komen, die 4k video mogelijk zou maken. We zitten inmiddels bijna in april en de 1520 draait nog steeds geen Nldse versie van denim.
Je kunt toch gewoon de Preview for Developers installeren?
Hopelijk komt de 930 er ook bij te staan. Heb er net een paar weken een gloednieuwe van aangeschaft. Super fijn telefoontje. Maar ik zou hem toch graag naar 10 zetten. :|
Ja, wel typisch dat de 930 er niet bij staat. Hier zelfde probleem.
ik ook geloof ik
Maar Nokia is altijd zo gierig met typenummers op de buitenkant.
Er staat niet op mijn telefoon welk type het is.

Maar ik zie de update tzt wel tegemoet :)
Swipe van boven naar beneden > alle instellingen > info (redelijk onderaan).
De Icon staat er ook op en dat is praktisch de zelfde telefoon. En anders gewoon even een een Verizon certificaat downloaden. Maar uiteindelijk zullen alle telefoons met 8.1 die vanaf 2012 gelanceerd zijn nog dit jaar uitgerust worden met Windows 10.
De lijst die ik op mijn telefoon krijg is beduidend korter.
Windows Insider geeft aan dat er geen build voor mijn 625 is, en als ik vervolgens doorklik naar de telefoons die wel ondersteuning hebben kom ik de 630, 635, 636, 638, 730 en 830 tegen?
WP 8.1 zou bij koop al ge´nstalleerd moeten zijn, 8 GB geheugen aan boord en minimaal versie 8.10.14219.341 (of eerder? Foutje denk ik).
dat was voor de eerste build, de komende build ondersteund veel meer telefoons.
  • If, during our testing, we find a device specific bug it MAY be pulled from the list.
  • If a phone isn’t listed here it is likely because we have found such a bug, but it MAY get fixed before the next flight.
Bron van de lijst: http://blogs.windows.com/...nes-for-windows-insiders/
Waar heb je die lijst gevonden
De Lumia Icon krijgt de preview update. Dit is een licht aangepaste Amerikaanse versie van de Nokia Lumia 930 die in de rest van de wereld ook zonder provider binding wordt verkocht. Het blijft daardoor opvallend dat de Lumia 930 nu niet op de lijst te vinden is. Het is toch het huidige Windows phone vlaggeschip tot een opvolger wordt aangekondigd.

Microsoft richt zich natuurlijk helaas nog steeds vooral op de Amerikaanse markt met Windows phone. Dit Terwijl het ook in Europa met een beetje extra aandacht flink in populariteit kan winnen. De kans is er dat de Lumia 930 in de lijst ontbreekt omdat het een Amerikaans lijstje is?
De lumia 930 krijgt de preview (en dat is het, niet de uiteindelijke release) niet omdat er nog een bug in zit waardoor de tekst super klein is. Blijkbaar heeft de Icon hier dus geen last van.
Ben zo langzamerhand wel benieuwd of de Lumia2520 ook windows10 krijgt, of de preview, maar dat zal sowieso wel niet. :?
De 2520 draait op Windows RT en dat heeft Microsoft zo ongeveer dood verklaard. De Windows RT apparaten krijgen nog wel een update, maar dat zal waarschijnlijk in de lijn van de Windows Phone 7.8 update zijn. Het lijkt er op, maar is het niet.

We krijgen dus geen Windows 10 RT oid.

Ik wacht ondertussen in spanning af wanneer de preview landt op mijn Lumia 925. De teleurstelling was groot toen de eerste preview werd vrijgegeven op een heel beperkt aantal toestellen. Nu dus een aanzienlijk grotere lijst. Laat maar komen Microsoft!
hmmm heb een lumia 930 en een 8x, val dus net buiten de boot :/
Overigens, is de icon niet gewoon de 930 dus daarom wel supported?
ik zou hem wel willen proberen op mijn 920, maar ik kom bovenstaande lijst nergens tegen.
mijn windows insider app blijft zeggen dat er geen update is, en blijf ook het eerste korte lijstje zien
De Lumia Icon staat er gewoon tussen.. Dus of de update werkt ook voor de Lumia 930 of deze wordt snel toegevoegd.
Voor de Lumia 930 is er nog een specifieke bug aan de gang. Het is op het moment onbekend of men dit inderdaad weet op te lossen voor de volgende release. https://twitter.com/GabeAul/status/581637849142808576
Ik denk dat er toch een verschil moet zitten tussen de icon en de 930.
Gabriel Aul antwoorde dit op de vraag wat de bug is bij de 930: "Wrong scaling factor is applied to UX, causing everything to be teeeeeeny tiny." (https://mobile.twitter.com/GabeAul/status/581637849142808576)
Mja erg jammer, maar ziet eruit als een kleine bug die zo opgelost kan worden? Desnoods door "tijdelijk" hardcoded de juiste grootte te forceren?
Icon en de 930 zijn niet helemaal het zelfde. Lumia ondersteund draadloos laden, frequentie ondersteuning voor 4g is breder. Icon Standaard uitgebracht met wp8, 930 met wp8.1.
Gaat Tweakers van deze update ook weer zo'n review maken net als bij de 1e Windows 10 release voor de Lumia's?
Toen was het advies, vooral niet op je 'productie' toestel installeren. Ben benieuwd wat het advies bij deze release gaat worden!
Ik ben uberhaupt heel nieuwschierig welke verbeteringen er in deze release zitten behalve partition stitching. De laatste is er namelijk een die je na installatie niet meer echt gebruikt!
Partition stitching is niet echt een verbetering, het is een uitbreiding die het mogelijk maakt om telefoons van genoeg geheugenruimte te voorzien als ze dat niet hadden.
Vrij logisch natuurlijk dat betreffende toestellen dat alleen gebruiken vˇˇr W10 er op kan als er te weinig geheugenruimte voor het OS was.
Ik vindt het toch echt een verbetering gezien zonder deze feature windows 10 niet kan worden geinstalleerd ;P

[Reactie gewijzigd door rko4u op 29 maart 2015 14:08]

Dat ligt aan je telefoon..... niet aan het OS. ;)
Omdat de update procedure veranderd wordt naar een in-place-upgrade (+ een recovery-image naar W8.1) is er op sommige toestellen niet genoeg ruimte in de OS partitie.
Er zijn een aantal Lumia`s waarop W10 zonder partition stitching ge´nstalleerd kan worden.

Vandaar dat ik het niet zie als verbetering maar als uitbreiding/nieuw OS feature.
Verbeteringen zijn imo bestaande functies die makkelijker worden, verder ge´ntegreerd en uitgewerkt zijn, meer gebruikers-functies etc,
Verbeteringen in (dagelijks) gebruiksgemak dus meer, ipv een pre-install tooltje dat eenmalig op sommige toestellen uitgevoerd wordt.
Dit tooltje zorgt dat er geheugen van een andere plaats dynamisch gebruikt kan worden zodat er genoeg ruimte is voor alle bewerkingen.
Het is dus niet zoals bij een schijf partitioneren dat je een grotere partitie kan maken, extra ruimte kan dynamisch (tijdelijk) gebruikt worden. (zoals ik het begreep)

Quote Gabe Aul;
“partition stitching” which will allow us to adjust the OS partition dynamically to create room for the install process to be able to update the OS in-place. Until this comes in, we needed devices which were configured by mobile operators with sufficiently sized OS partitions to allow the in-place upgrade, and many of the bigger phones have very tight OS partitionss.

Maar natuurlijk kan je ook elke wijziging als verbetering zien. ;)
Het is en blijft een PREVIEW! En die installeer je niet op een 'productie' toestel. Microsoft geeft geen enkele garantie dat W10 goed werkt. Daarnaast is dit technisch nog steeds de eerste preview.

De preview is een soort van alpha status bij Microsoft. Straks komen de CTP veries gevolg door de RC. Installatie op een productie telefoon is pas verstandig vanaf de RTM status.
Deze previews zijn imo al het beta voorbij; het verschil maakt dat eerst op een paar toestellen getest werd (alpha) en nu de meerderheid inmiddels vrijwel bugvrij is, vˇˇr het vrijgegeven wordt. (vandaar bv de 930/scaling uitzondering)
Microsoft wil iedereen die upgrade de beste ervaring geven met 10, dan stuur je geen brakke software weg want daar wordt je niet enthousiast van. ;)
.
Zelf nooit echt problemen gehad met alle bŔta's die ik via de dev preview kreeg trouwens, dat waren ook geen alpha`s

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 28 maart 2015 22:28]

Dat advies zal nog steeds gelden. Het is een preview/beta, er zijn bugs, niet alle applicaties werken en je telefoon is redelijk snel door zijn accu heen. Daarnaast draait het nog niet snel ivm debug code die er in zit
Ik wordt steeds meer fan van het updatebeleid van microsoft.
Gewoon alles wordt straks praktisch alles geupdate, en waarschijnlijk ook netjes in een keer in plaats van 3 maanden later, en 'afhankelijk, van het model en fabrikant dat je hebt'.
Mja al zijn grote missers natuurlijk HTC, Samsung en andere fabrikanten. Dit is vooral Nokia/MS
Natuurlijk missen HTC, Samsung en andere fabrikanten in een lijst van ondersteunde Lumia toestellen. Er waren al enkele andere fabrikanten die bevestigde dat hun toestellen ook ondersteuning zou bieden voor een toekomstige Windows 10 build, en tegen het einde van de rit moet iedere toestel ondersteund worden.
Ja ok, maar het is dus niet bekend of die meedoen in het preview-programma en dat is jammer. Dan staan ze wederom een stap achter (nadat ze eerst al benadeeld werden met HERE Maps en andere dingen).
Niemand werd echt benadeeld. Als ze hadden gewild hadden ze gewoon een contract kunnen afsluiten.
Jammer mijn 520 dus niet....
http://blogs.windows.com/...nes-for-windows-insiders/

Edit : niet goed gekeken idd :)

[Reactie gewijzigd door Repr op 28 maart 2015 10:34]

veel vreemder vind ik de afwezigheid van het high end model de Lumia 930... Ga je voor high end mis je de grote upgrades ook nog.
"...mis je de alpha versie van een grote upgrade ook nog..."

Fixed it ;). De eerste build was geen plezier om mee te werken om mijn L930 (via workaround ge´nstalleerd). Je kunt dit ook niet zien als final versie van een grote upgrade, dus je mist niets.
In elk bericht over windows 10 in combinatie met de Lumia lijn mis ik steevast de 930. Ik begon een beetje bang te worden dat ze die er gewoon helemaal buiten zouden houden.
Microsoft kennende houden zie er echt niet buiten hoor, hier hoef je je echt niet druk om te maken, net zoals blackberry en Apple klopt het update beleid wel en krijgt iedereen gewoon netjes de update bij de final versie. Voor de lumia 930 hadden ze een mooie camera update met Denim.
End die camera zal vast de reden zijn dat ze die er nog even buiten houden. Er zijn waarschijnlijk high end features die nog niet ondersteund worden. Hoeveel wil je inleveren bij een alpha voordat je gaat zeggen dat je niet enthousiast bent over de nieuwe versie.
Die camera zal neem ik aan het probleem niet zijn gezien de Lumia ICON wel word ondersteund en die heeft dezelfde camera
En dit zal de reden wel zijn: https://mobile.twitter.com/GabeAul/status/581637849142808576
Geen idee hoe dit zou komen want de ICON en de 930 lijken erg veel op elkaar
Snap ik, echter zit die camera in wel meer phones, de lumia 1020 zelfs heeft een stukken betere camera!. Daarnaast heeft de icon en de 1520 ook dezelfde camera.
"elk bericht", al die berichten gaan ook nog maar over de 1e en 2e build van w10.
Op twitter werd aangegeven dat de 930 nog 1 "eigen" bug heeft. Alles ziet er heel erg klein uit op het scherm. Ze konden nog niet aangeven of dit voor de nieuwe build gefixt gaat worden. Als je twitter hebt kun je even kijken bij @gabeaul

[Reactie gewijzigd door ttl1982 op 28 maart 2015 12:28]

Er zit een fout in de build die ervoor zorgt dat alles op de 930 super klein wordt weergegeven.
Alleen voor de huidige proef versie. Voor het eggie of de release candidate mag ik hopen dat ze het wel vrijgeven, anders zullen ze er best veel gezeur over krijgen 😉
Eh...de Lumia 930 = Lumia ICON. Volgens mij is dat het enige model dat in de VS onder een andere naam wordt verkocht dan in de rest van de wereld...

Nevermind...

[Reactie gewijzigd door TheVMaster op 28 maart 2015 14:22]

De 520 staat er bij toch? De 4e is de 520 :)

Ook vreemd lijkt de afwezigheid van de 640 (single sim).. of dit komt omdat hij nog niet overal verkrijgbaar is..

[Reactie gewijzigd door rscheper op 28 maart 2015 10:35]

En ook jammer dat niet-Lumia's niet ondersteund worden.
opzich niet zo gek, je eigen hardware eerst
ik zie de 520 op de lijst staan, maar er staat ook dat deze lijst nog aangepast kan worden en er toestellen uit gehaald kunnen worden bij bugs.

Zelf heb ik nog altijd de 920, en ik ben er zeer tevreden mee. De OS loopt lekker snel, en hoor zelfs van familieleden dat de budget toestellen gewoon veel beter werken dan een Android toestel van dezelfde prijs. Misschien is er iets minder software beschikbaar voor Windows mobile tegenover Android en iOS, maar alles wat ik nodig heb is al beschikbaar. Ik zal mijn toestel pas gaan vervangen zodra de accu niet meer mee wil werken.
De 520 staat er gewoon tussen hoor :)
Op mijn 520 geeft de app aan dat er geen build klaar staat ? En ja, ik ben wel ingeschreven in het insider programma...
De build zelf is nog niet klaar. Ze hebben alleen een lijst vrijgegeven van welke telefoons WAARSCHIJNLIJK de build gaan krijgen ;)
okay, duidelijk
Ik heb de 735 en de 520 hier liggen. De 520 is tijdens een bug in de 8.1 preview vast komen te zitten in vliegtuig modus en ik was te lui om het OS opnieuw te installeren, dus een nieuwe gekocht. Ben benieuwd hoe Win10 op de 520 gaat draaien.

In ieder geval dit keer niet de preview updates op mijn 735, die heb ik elke dag nodig.
Gaat weer beter met de economie, he? ;)
Ik had de gloednieuwe 520 van mijn moeder ook gebrickt met de preview: kreeg alleen een 'sad smile'. Gelijk een hartverzakking.
Even op internet gezocht en met een toetsencominatie binnen 30 minuten weer netjes draaiend met 8.1.
Dus als je hem nog hebt liggen, wil ik hem wel hebben... ;)

Oeps.. @sfranken: thanks, het was een korte nacht...

[Reactie gewijzigd door Geertje op 28 maart 2015 20:28]

*hartverzakking. Hard is heel wat anders...
Haha inderdaad ;)
@SJBijzitter, zet m maar op V&A :P
Schijnbaar heeft de Lumia 930 nog een bug ergens zitten en staat ie daarom nog niet in deze lijst.
" We still have some work to do to validate individual phones, as well as the builds that we’re flighting through our internal rings. As I said in the post on frequency I cannot guarantee a date for a new build. What I CAN tell you is that we feel great here about the partition stitching code and current builds, but we likely still have at least one more week of engineering to do to ensure we get a great build for the expanded list of devices. "

Het zal dus niet al te langen hoeven te duren voor de L930 :)
De update is hier ge´nstalleerd op mijn lumia 1020 het jammere is wel dat Cortana nog niet beschikbaar is in NL.
Het grote voordeel wat ik wel heb ondervonden is de data transfer naar micro USB en de accuduur die echt super is aangepast! ik hoef hem pas na 1,5 dag weer op te laden ipv na 16 uur (geen extreem gebruik, 2 belletjes per dag ongeveer 30 min whatsapp en 1 uur internet)
Vreemd eigenlijk dat maar 1 variant van de 640, niet eens de XL, enkel toegang krijgt tot de update. Hoop dat ze hem in de volgende ronde meenemen, tegen dan heb ik ook XL. Anyway, ben benieuwd wanneer deze nieuwe build uitkomt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True