Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 66 reacties
Submitter: Martinspire

Microsoft heeft previews van Word, Excel en PowerPoint van Office for Windows 10 vrijgegeven. De apps zijn te installeren op systemen met Windows 10 Technical Preview. Previews van dezelfde apps voor smartphones volgen in de komende weken.

De apps zijn te downloaden uit de bèta van de Windows Store, die onlangs tegelijk met een nieuwe build voor Windows 10 Technical Preview verscheen. Het gaat om 'universele apps' die op meerdere typen apparaten met Windows 10 werken. Alle versies van Word, Excel en PowerPoint zijn geoptimaliseerd voor gebruik op touchscreens, maar de varianten voor mobiele telefoons verschijnen ergens in de komende weken. De nu vrijgegeven apps zijn dan ook voor laptops, pc's en tablets met touchscreens, meldt Microsoft.

Microsoft zet Office for Windows 10 standaard op smartphones en kleine tablets die het OS draaien. Andere systemen met de software kunnen de apps uit de Windows Store halen. Naast Word, Excel en PowerPoint, gaat het pakket uit OneNote en Outlook bestaan. Het softwareconcern kondigde Office for Windows 10 op 21 januari aan.

Een uitgebreidere versie van het kantoorpakket gaat Office 16 heten en deze opvolger van Office 2013 moet in de tweede helft van 2015 verschijnen, zo maakte Microsoft onlangs bekend.

Office voor Windows 10 Word Excel PowerPointOffice voor Windows 10 Word Excel PowerPointOffice voor Windows 10 Word Excel PowerPoint

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (66)

dit hieronder moeten de directe store links zijn:

Word: https://www.microsoft.com...word-preview/9wzdncrfjb9s
Excel: https://www.microsoft.com...xcel-preview/9wzdncrfjbh3
PowerPoint: https://www.microsoft.com...oint-preview/9wzdncrfjb5q

Vanwege een bug met de store beta kan ik ze helaas nog niet zelf testen.

[Reactie gewijzigd door svenk91 op 4 februari 2015 19:46]

Draai je de laatste preview versie van Windows 10 met alles geŁpdatet???

Edit: Apps staan nog niet in de store 8)7 #EerstKijkenEnDanPasReageren

[Reactie gewijzigd door svenvNL op 4 februari 2015 19:25]

Daar ligt het niet aan, de apps zijn gewoon beschikbaar in de Store (je kan ze inderdaad nog niet vinden als je er naar zoekt, maar dat duurt altijd wel een tijdje).
Gewoon even zoeken op: office preview
En dan komen er drie apps 'tevoorschijn' 8-)

Word Preview, Excel Preview en PowerPoint Preview.

De tile icons zijn wit en de achtergrond lijkt transparant (in de beta store).
Op de witte achtergrond in de store zie je ze daarom niet (de naam zie je wel).
Je browser staat waarschijnlijk te dicht. Ik krijg een 'allow...' vraag en kan ze vervolgens installeren.
Dat is het probleem niet, ik kom de store wel gewoon in vanuit de browser. Maar zodra ik op "Install" klik gebeurt er niets behalve dat die knop grijs wordt.

Edit: Dit gebeurt ook bij andere apps, waarschijnlijk dus een probleem met de store beta bij mij :(

[Reactie gewijzigd door svenk91 op 4 februari 2015 19:46]

Je moet even wachten, uiteindelijk lukt het wel. Duurde bij mij ook een paar seconden, soms meer dan 10.
Ik heb eens gewoon in de Store (beta) gekeken maar de apps zelf zijn niet vindbaar. Ik verwacht dat ze gewoon simpelweg nog niet in de Store staan.
Installeren ging bij mij prima met de beta store...
Na een filmpje ervan te hebben gezien, vraag ik mij af of ik dit een vooruitgang ga vinden. Ja, het ziet er allemaal wat rustiger en minimalistischer uit, maar dit gaat ten koste van het kleine aantal muisklikken dat je in Office 2013 nodig hebt om bepaalde functies te bereiken (functies lijken in 2016 vaker weggestopt in een menuutje).

Ik zal zien. Waarschijnlijk went het zodra ik het ga gebruiken ook weer erg snel en wil ik daarna nooit meer terug, zoals wel vaker :+

[Reactie gewijzigd door 4WardNL op 4 februari 2015 22:23]

Office zonder de ribbons is volgens mij nog steeds de meest efficiŽnte manier van werken. Deze lijkt ook niet veel beter. Waarom steeds het wiel heruitvinden?
Een hele cleane office versie waarbij je sneltoetsen gebruikt.
Dat is de meest efficiŽnte manier van werken.

De meest gebruikte sneltoetsen zijn:
<ctrl>+x => cut
<ctrl>+c => copy
<ctrl>+v => paste
<ctrl>+b => bold
<ctrl>+i => italic / schuin
<ctrl>+u => underline
<ctrl>+1, 2, 3, ... => kop 1, 2, 3, ...
<ctrl>+z => Ongedaan maken
<ctrl>+y => De ongedaanmaking ongedaan maken
<shift>+<enter> => Nieuwe regel

Met die sneltoetsen kom je over het algemeen al een heel eind.
Als je echt office veel gaat gebruiken, dan leer je ook de sneltoetsen voor opsommingen, invoegen, e.a. uit je hoofd.

Wanneer je deze sneltoetsen kent, dan zorgt een simpele cleane interface juist voor meer productiviteit.
Dit is namelijk rustiger, en overzichtelijker.

Wanneer je eens een keer office gebruikt, dan kan het juist handig zijn als dingen iets meer in menu's zit (zolang dit maar goed is gedaan). Ze worden namelijk niet meteen overdonderd met opties, maar willen ze toch iets geavanceerders, dan kunnen ze het makkelijk vinden.
Waarom moet ik toch spontaan aan Wordperfect denken. Met die toetsenbord-stikkers voor boven de F1-F10 toetsen (of F1-F12 bij uitgebreid toetsenbord). Met aan elke functie toets 4 functies gekoppeld.

Dat werkte wel snel als je het eenmaal in de vingers had . . . maar voor de gemiddelde leek was het echt ondoenelijk om AL die combinaties te onthouden.

Ik mag voor de gewone mens toch hopen dat we daar niet meer naar terug keren.

F10 F7

[Reactie gewijzigd door RiDo78 op 5 februari 2015 10:34]

Die (universele) basis sneltoetsen ken ik ook wel. In Autocad is dat ook de snelste manier van werken; al geraak je daar veel verder met sneltoetsen.
In Office (Excel, PowerPoint) kan je zowat 90% van de functies niet met sneltoetsen doen, in Autocad mss 10%.
Om eerlijk te zijn vind ik dat ook. Het hele simpeler maken van OS en applicaties lijkt een beetje een stap terug.
Dit zijn de universele app versies van Office. Je kunt natuurlijk altijd Office voor desktop (straks Office 2016) installeren om de volledige versie te gebruiken...
Ik hoop dat ook de Mac versie een keer vernieuwd word?
Als ik me niet vergis stond er een nieuwe versie gepland voor dit jaar.
Ik dacht dat men deze ging gelijk trekken met Office 16, dus zelfde ondersteuning en interface + (vrijwel) gelijktijdig updates. Daarom dat het nu in Office 365 nog een oubollige versie is met wat Office 365 tweaks.
Ja. Gaat gebeuren. De huidige Office voor Mac is echt beschamend. Totaal niet geschikt voor Office 365 gebruik. Deze zomer komt eindelijk de nieuwe Office voor Mac.
Het lijkt erop dat ze zijn afgestapt van de capslock tabs. Dat vind ikzelf een goede zaak want het leest gewoon minder makkelijk als alle letters in capslock geschreven zijn.
Alleen jammer van de ronde hoeken bij de tabs. Verder is alles rechthoekig volgens Metro.

[Reactie gewijzigd door enomiss op 4 februari 2015 19:30]

Vind het design wel even schrikken. Het oogt een stuk minder professioneel en wat kinderachtiger. Daarentegen is het wel functioneel door relatief minder ruimte kwijt te zijn met instellingen. Simplistisch. Ben er nog niet helemaal uit wat ik ervan vind

[Reactie gewijzigd door Karel17 op 5 februari 2015 07:55]

Ik ook...

Dit is toch wel een erge stap terug in de tijd qua functies zo te zien, haha. :)

Docs van Google Apps en MS Word Online zijn nog uitgebreider zo te zien. Waarom zou je dit dan nog willen? De text-editors die ik wel eens op websites integreer zijn nog uitgebreider (CKEditor, TinyMCE en Redactor).
Eens, leest inderdaad makkelijker.

Wat mij wel opvalt in de screenshots is dat de gekleurde balk bovenin me enorm afleidt, zeker in het geval van Powerpoint waar 'ie knalrood is. Zou fijn zijn als dat aanpasbaar is (naar lichtgrijs bijvoorbeeld, of zou iemand dat al eens verzonnen hebben :+ ). Ik heb die kleurstelling niet nodig om te weten in welk programma ik bezig ben, en concentreer me liefst op de inhoud van mijn documenten...
Die middelste afbeelding is wel erg raar. Het is een presentatie, dus je denkt Powerpoint maar het is een .DOCX dus word file. Of gaat Word opeens ongemerkt over/op in powerpoint. Maar wat is meest rechtse dan voor formaat. Staat niet weergegeven.

ook vraag ik mij af of er een bijpassende Visio is. En ook of die voor Windows RT er ooit nog eens komt. OP mijn Surface 2RT machine mis ik enorm Visio. Eindelijk kan ik met een pen tekenen en is mijn favo tekenprogramma er niet voor... :(

*edit*
@hieronder
Het .DOCX bestand heet northwind presentation.docx

[Reactie gewijzigd door boner op 5 februari 2015 09:15]

Op zich zou een samensmelting van Word en Powerpoint wel een innovatie zijn. Mits goed uitgevoerd natuurlijk. Dat zou echt een hoop werk kunnen schelen. Je begint met een Powerpoint presentatie, en als het verhaal is uitgekristalliseerd, kan je er naadloos een gedetailleerder document van maken. Of andersom: je maakt bijvoorbeeld een designdocument en daar kan je direct een presentatie mee geven (bijvoorbeeld a.h.v. de hoofdstuk indeling). De tekst van het document worden dan automatisch in de speaker notes gezet.

Lijkt me wel wat eigenlijk. Nu moet je altijd een paar document maken (en vooral bijhouden).
Powerpoint bestanden worden nog steeds opgeslagen als pptx-bestanden. De optie docx staat er niet eens tussen.
Microsoft heeft de laatste tijd niet al te veel tijd aan hun Photoshop projecten besteed...
Zie onder andere deze afbeelding van Cortana: http://news.microsoft.com...0_windows_cortana_web.jpg
Waarschijnlijk heb je het niet door. Maar dat hoort zo.
Cromeless ;)
Je bedoelt MS Paint projecten? :+
Dat is het meeste probleem van vormgevers, kiezen voor uiterlijk en niet voor functionaliteit.

Terwijl vaak de functionaliteit de USP van een product is, vinden ze het jasje even belangrijk. Iets wat later makkelijk aangepast kan worden.
Deels eens, deels oneens.

Het klopt dat heel veel ontwerpers met een mac lopen. Vaak omdat iedereen dat heeft. Zelf ben ik ook een half jaar geleden overgestapt op een mac. De grootste reden was omdat het de goedkoopste oplossing was voor een ultrabook met hoge resolutie en een intel iris processor. Het heeft me 175§ gescheeld.

Het was eerst even wennen. Maar Mac OS x zit heel goed in elkaar, qua functionaliteit doet het echt niet onder voor windows en op veel punten is het een stuk handiger. Op andere punten is windows weer beter. Ik vindt Yosemite echt zoveel mooier dan windows. Windows 8 was wel cool, maar windows 10 vind ik dan weer net niet mooi.
Het is zelfs zo dat windows nu het meerdere bureaubladen principe overneemt, alleen op een niet zo hele goede manier volgensmij, maar het is afwachten op de final version.

Het probleem wat ik vaak zie is dat veel mensen onnodig haten op Mac OS x, terwijl ze het nog nooit een kans hebben gegeven.
Compleet off topic dit. Ik haat Mac os niet, maar windows bevalt me al jaren erg goed. Waarom zou ik overstappen? Ik typ dit op een laptopje van 200 euro (Asus Eeebook), werkt nog lekker ook. Erbij zat een office abonnement incl 10 TB online opslagruimte op OneDrive en 60 wereldbelminuten per maand via Skype (ja echt, 10 TB kon ik aanvragen) voor een jaar. Kan geen Apple tegenop. Gisteren kom ik er ook achter bij een vriendin dat een Macbook out of the box geen dlna ondersteuning biedt, toen ik haar macbook wilde laten communiceren met haar Sony TV. Nee voor mij geen denken aan dat ik overstap. Maar haten? Nee, waarom zou ik?

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 4 februari 2015 21:11]

Begrijp me niet verkeerd. Ik zeg niet dat jij haat. Maar ik merk het zelf gewoon. Dat er veel onnodige haat is.

En ik zeg niet dat jij het moet gaan gebruiken.

En iedere gebruiker heeft natuurlijk zijn eigen wensen. Dus die eee book kan perfect zijn voor jou. Ik heb wat meer eisen en een macbook was mijn beste keuze
10TB voor hoeveel jaren? Daarna moet je lekker betalen.
voor 1 jaar. Ik kan het daarna verlengen met een office 365 abonnement. Volgens mij zijn die al voor 70 euro per jaar te halen. Geen geld he, voor een Office licentie plus 60 belminuten wereldwijd plus 10TB opslagruimte. En MS heeft per mail aangegeven dat als ik meer nodig heb ik dat kostenloos kan aanvragen. Maar ik vind het wel genoeg. :)
Geen geld? Dat is 1/3 van de prijs van je laptop...
Waarom die 2 bedragen aan elkaar relateren? Ik had al een licentie op office. Nu een jaar gratis en voor nop.
Maarrrrr net wilde je nog een update van Office hebben? :X
Ik gebruik Office ook niet om te ontwerpen...
Geef eens goede argumenten, dan.
Ik vraag mij af wanneer Sway toegevoegd / onderdeel gaat worden binnen de office suite. Dit weekend maar eens deze office installeren op mijn installatie van win10.
Is web-only concept
Als er een app komt voor de iphone/ipad en android dan lijkt het mij (zo goed als) logisch dat men ook een "metro/continium " app maakt. Het ecosysteem moet immers ook op MS tablets en windows Phones draaien.
wel vreemd dat ze office dan wťl hun interne buildnummer meegeven, maar windows niet.
ik wacht nog even op de preview van outlook om geen verschillende office-versies naast elkaar te moeten draaien (office365/2013 voor outlook en de rest + office16 voor word/excel/powerpoint)
Dit zijn apps, die niks te maken hebben met Office 2013. Deze draaien op 2 verschillende platformen, Win32 en WinRT.
ik ben er niet zo zeker van, gezien windows 10 ook voor tablets en IOT devices uitkomt, lijkt het me dat ze van beiden 1 groot cross-platform concept van willen maken.
Ik mis nu toch heel erg de Touch IE, en stiekem toch ook de charmsbar en dit met een muis |:( :+

De office en onenote apps zien er goed uit maar zolang ik niet geen Touch IE heb blijft het een beetje een omweg om foto's en dergelijke intevoegen met knippen en plakken.

Nog even geduld denk ik.
Met project spartan maakt Microsoft een browser een app die zowel voor muis als Touch geschikt is. Het zelfde geld voor office.
Hierdoor hoeft Microsoft nog maar ťťn versie te onderhouden en is Touch ie niet meer nodig.
en toch schijnt office 16 nog uit te komen tweede helft van dit jaar. (lees ik hierboven) Dan maken ze het zichzelf toch juist weer lastiger?
Met de dunne toolbar sluit het precies terug dichter aan bij office 2003 dan bij office 2013
De volledige Ribbon is niet ze geschikt voor touch-interactie, en daar is deze versie voor geoptimaliseerd. Ik ga er van uit dat je op de desktop gewoon de complete ribben gaat krijgen.
Het lijkt mij sterk dat de volgende Office echt de naam Office 16 meekrijgt. Deze versie komt dan wel toevallig uit vlak voor 2016, maar is, lijkt mij, gewoon de codenaam. Office 15 heet ook gewoon Office 2013, en Office 14 heette ook gewoon Office 2010. Ik verwacht daarom dat codenaam Office 16 gewoon als Office 2016 op de markt zal komen.
Is ook fout van Tweakers. De volgende versie van Office heet Office 2016, en dat is al bevestigd door Microsoft. Ik snap niet waarom ze de codenaam hier blijven gebruiken. Maar 16 en 2016 zijn puur toeval. Dit is gewoon de logische volgende versie na Office 15, wat Office 2013 is. Dat dit plots samen loopt met het jaar is toeval, en tijdelijk. Office 17 zal niet Office 2017 genoemd worden (tenzij Microsoft besluit over te stappen op een jaarlijkse cyclus vanaf 2016).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True