Populaire anti-flits-app Flitsmeister komt naar België

De populaire dienst Flitsmeister komt naar België. Ook zal de functionaliteit van de dienst op het gebied van veiligheid worden uitgebreid, laat het gelijknamige bedrijf vrijdag weten. Flitsmeister biedt real-time verkeersinformatie en heeft in Nederland 700.000 actieve gebruikers.

Flitsmeister kan naar eigen zeggen uitbreiden dankzij een kapitaalinjectie van Be-Mobile, dat in België real-time verkeersinformatie biedt met connected cars. Het is niet duidelijk wat het bedrijf in Flitsmeister stopt, maar zeker is die samenwerking genoeg is om de komende twee jaar verder uit te breiden.

Flitsmeister waarschuwt gebruikers onder andere voor flitsers, files, trajectcontroles en naderende ambulances. In België gaat de dienst ook route-advies geven. Daarvoor maakt Flitsmeister gebruik van Mobile Ninja, de routeplanner van Be-Mobile.

In eerste instantie breidt Flitsmeister uit naar België. De dienst, die met apps voor Android, iOS en Windows Phone is te raadplegen, verschijnt daar volgens Apparata in maart. Flitsmeister zegt dat daarna 'andere landen zullen volgen'. Welke dat zijn is nog niet bekend.

Behalve de uitbreiding zegt Flitsmeister het extra geld te willen gebruiken voor meer veiligheid. Zo zal de applicatie functies ondersteunen voor bijvoorbeeld het herkennen van stilstaande auto's. Gebruikers kunnen die gevaarlijke situaties melden via de app. Verder komt er meer aandacht voor apps voor in-carsystemen, zoals Apple Carplay en Android Auto.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

30-01-2015 • 20:53

106

Reacties (106)

106
93
49
3
0
21
Wijzig sortering
In tegenstelling tot de meesten hierboven gebruik ik Flitsmeister vooral voor file informatie. Ook kun je met en druk op de knop google maps tevoorschijn toveren met de verkeerslaag aan, gezoomd naar je actuele locatie, wat ook handig is om snel en indruk van de drukte te krijgen.
Hoewel dat voor Flitsmeister misschien niet de belangrijkste feature is, zijn ze hierin wel onovertroffen.
wat is het verschil met Waze? Hier zitten alle flitspalen/mobiele politie etc toch al in?
Er zijn meer mensen die FM gebruiken, dan Waze. Eventuele mobiele meldingen, komen zo in grotere aantallen binnen. En worden dus sneller verwerkt als zijnde "echt". 1 melding van een flitser is nooit genoeg om er een landelijke melding van te maken.
Op een of andere manier werkt hij niet goed (de pro versie) samen met mijn mercedes a-klasse audio 20. Signaal en audio wordt via telefoonfunctie doorgegeven, is echt niet aan te horen. Terwijl TomTom flitsers het wel perfect doet.... ( en dan kan ik spotify op de achtergrond draaien, die prima door de audio 20 wordt weergegeven. Meerdere mensen die hier last van hebben?
Heb je al een andere telefoon geprobeerd? Dan zou het niet aan d app hoeven te liggen....

Anders mailtje naar flitsmeister.... Wellicht kunnen ze je helpen??
Ik heb een CLA, ook met audio 20. Ik krijg helemaal geen geluid van Flitsmeister door. FM ondersteunt verschillende audio kanalen, maar geen van alleen werkt. Maar volgens mij ligt dat aan de bluetooth verbinding met de Audio 20 en niet aan FM.
Opzich heel goed dat ze uitbreiden. Dankzij dit soort apps wordt op plaatsen waar het gevaarlijk is rustiger gereden. Al twijfel ik soms aan het gevaar op sommige mobiele flitslocaties, maargoed, iemand anders heeft er voor gestudeerd, dus de mobiele flitsers zullen ongetwijfeld op de gevaarlijkste plekken staan.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 22 juli 2024 17:30]

nee, ze staan op de plekken waar ze het meeste geld kunnen vangen }>
Dat schijnt, maar dat geloof ik dus echt niet niet. Soms lijkt het inderdaad alsof ze ergens voor Piet Snot staan, maar als je dan verder kijkt dan alleen de lege snelweg, dan blijkt dat er onder de weg bijvoorbeeld een fietspad is. Oke, een auto zou dan alsnog door de vangrail moeten botsen, maargoed, ze staan er dan wel degelijk voor de veiligheid.

Ik geloof wel dat er sprake is van een combinatie van inkomsten en veiligheid. Ze vergroten alleen de veiligheid op plekken waar voldoende wordt verdiend aan snelrijders.
Ik rij dagelijks richting Utrecht en dan staat er steevast een file om de A28/A27 op te komen. De linkerbaan is rechtdoor naar Utrecht en is niet vol. Alleen voegt iedereen te laat in waardoor die baan ook volstaat. Als je dan eindelijk voorbij de doorgetrokken streep bent en de weg vrij is om links de file te passeren dan staat er ongeveer 300m verderop een keer in de week een busje te flitsen.
Als ze nu, in plaats van flitsen, mensen die niet kunnen ritsen zouden aanpakken (je kent het wel last-minute invoegen en andere halsbrekende toeren, inclusief over doorgetrokken strepen trekken) dan had ik nog wel geloofd dat de politie bestraft om mensen veiliger te laten rijden. In plaats daarvan zitten ze nu met z'n tweeen 1 keer in de week in een busje te flitsen terwijl 300m verderop de ene josti na de andere malloot het verkeer regelrecht gevaarlijk maakt. Ze zien het maar dat is te complex om aan te pakken schat ik zo in. Flitsen heeft niets meer te maken met verkeersveiligheid maar is een gecalculeerde inkomstenbron geworden voor de staatskas.
De meeste ongelukken gebeuren binnen de bebouwde kom, 30-zones, etc. Desalniettemin wordt er het meeste geflitst op snelwegen. Dat is echt niet omdat de politie niet weet waar het meeste ongevallen zijn.
Wel vreemd dat als je op de A10 in de file staat en je rechts de A2 opgaat en vrij baan krijgt, ze opeens staan te flitsen. Echt wel dat ze juist op die plekken staan. Ze willen helemaal niet dat je langzamer rijd op gevaarlijkere plekke, ze willen dat je dat overal doet.
Er is 0 samenhang tussen mobiele flitslocaties en kan op ongelukken op de snelweg. De plekken waar de ze meest staan is de A2 tussen Utrecht en Adam (5 baans, superbrede snelweg en ruimte om door te rijden) en de A12 tussen Zeist en Arnhem ( waar het wat rustiger wordt en je wat meer door kan rijden).

Dit zijn de plekken waar veel mensen het gas intrappen, maar niet de plekken waar ongelukken gebeuren. Ben erg blij met flitsmeister. Heeft me een hoop onnodig spekken van de staatskas gescheeld.

[Reactie gewijzigd door arjandijk162 op 22 juli 2024 17:30]

Wat fijn is aan de flitsmeister app is dat hij o.a. de gemiddelde snelheid in een trajectcontrole bijhoudt. Dan weet je of je op het laatste stukje nog even gas moet terugnemen om toch gemiddeld onder de maximale snelheid te blijven.

Ik geef overigens wel altijd door of een flitser er nog wel of niet staat middels knopdruk.
Of je gewoon aan de maximumsnelheid houden..........die is er niet voor niets.
S'nachts op de snelweg buiten de randstad mag je van mij best 20 kilometer harder.
Ik vind het fijn als mensen meerijden met het verkeer en niet als een vrachtwagen gaan rijden op de middenbaan.
In België kunnen ze sinds de trajectcontroles niet meer volgen met de boetes, deze staan dan ook regelmatig uit. Mobiele flitsers flitsen op veel plaatsen zelfs maar vanaf 140 op de autostrade om die reden :)
Heb je daar een bron van?
Stond een tijd geleden in de papieren versie van de krant, dus is vast ook wel online te vinden.
Bvb: http://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20131024_00807032
En http://www.wegenenverkeer...rsoverzicht/werklast.html
Nee die is er om de staatskas te spekken, als jij geloofd dat die er om een andere reden is ben je wel heel naïef. Ik heb in ieder geval niet het gevoel dat ik mijn leven op het spel zet als ik op ongelimiteerde stukken op de Autobahn rijd.
De Duitse snelwegen zijn gemaakt met die snelheden in gedachten he ;)

Je kan hier in Nederland ook niet zomaar 130 gaan rijden op een 80km/uur weg. Maximum- en adviessnelheden zijn er niet voor niets nogmaals. Een 10km/uur harder is nog geen ramp, maar als je echt veel verder daarboven zit, vraag je gewoon om problemen.

Als iedereen z'n eigen regels zou hanteren in het verkeer, zouden we constant Thailand taferelen krijgen. Ik denk dat dat voor niemand een gewenste situatie is.
De manier hoe jij het verteld had ik dan al lang in mijn kist moeten liggen want ik zit toch altijd een stukje hoger dan die 10km harder op de snelweg. En als ik in Nederland kom kan ik toch niet zeggen dat de wegen slechter zijn, integendeel. Geloof mij met moderne wagens kan je gewoon op een veilige manier veel sneller rijden op de snelweg.

Heb het nu overigens niet op drukke momenten, maar als je om 3u 's nachts onderweg bent is 130 gewoon belachelijk.
Jawel hoor. in duitsland tonen ze dat dagelijks aan dat op een hoop plaatsen die maximum snelheid er ECHT wel voor niets is. (of ja...voor niets...het levert de staat een hoop op!)
Ze staan zelden IN de trajectcontrole, maar des te vaker bij HMP 37,5 in beide richtingen. Hier rijden de automoblisten meestal wat harder omdat ze net uit de trajectcontrole komen (=gas erop want belachelijke snelheid).
Zie hierboven. De maximumsnelheid van 100 km/h op de Rijksweg A2 tussen Amsterdam en Utrecht is geen belachelijke maximumsnelheid. Er is een (hele goede) reden voor.
Ik wl die discussie hier niet opstarten, de reden zal er ongetwijfeld zijn, zoals ik hieronder al schrijf, het zal altijd een kat-en-muis spelletje blijven.
Dit is tweakers.net, geen nujij/telegraaf reacties. Hier wordt het voor afwijkende stellingen gewaardeerd als je naar een bron refereert.

Kan je jouw reactie onderbouwen met een bron?

Als het een krantenartikel is bij voorkeur een kwaliteitskrant.Een opiniestuk telt ook niet.
Anoniem: 35761 @ANdrode2 februari 2015 10:49
Wat je gedachte hier ook over is, ik kan geen goede reden bedenken. 5 banen en 100...ik kan geen enkel argument verzinnen. geen enkel.
@underdog78: Ik weet ook niet waarom het vijf banen + 100 is. Ik denk dat ik kan opzoeken waarom daarvoor gekozen is, maar dat kost veel tijd.

Ik vind "ik zie niet waarom" alleen geen reden om te poneren dat de overheid de snelweg wil terugverdienen met boetes - dat was de opmerking waar ik over viel :).
Anoniem: 35761 @ANdrode2 februari 2015 13:17
Tsja, het is natuurlijk wel erg moeilijk te bestrijden dat de overheid de hoeveelheid inkomsten uit verbalen voorts als vaste inkomstenbron op de begroting heeft staan, waardoor het er toch sterk op lijkt dat de bekeuring het doel geworden is en niet langer het middel om gedragsverandering teweeg te brengen.

Dus terugverdienen is misschien niet het juiste woord, maar dat ze eraan wensen te verdienen (overal) lijkt me onomstootbaar.

Ik kan me ooit een krantenartikel herinneren dat de mensen in mijn omgeving 'te braaf' waren en dat de politie daarom extra ging controleren op snelheid. Dat strookte niet wat Spee toendertijd op de TV liep te verkondigen: Als de mensen zich er eens wat beter aan gaan houden kunnen we minder controles overwegen.
Nee joh, gewoon een 3 baans snelweg waar je MAKKELIJK en VEILIG 120/130 kan rijden een bordje plaatsen met "100" , flitser erachter en hoppa! Spaarpotje voor de overheid is ook weer vol!
Soms is daar ook een reden voor. Neem als voorbeeld de rijksweg A2 tussen Amsterdam en Utrecht. Daar mag je op bepaalde gedeeltes slechts 100 km/h rijden, terwijl je aan de constructie van de weg zou zeggen dat je er 130 km/h zou mogen.

De weg is inderdaad gebouwd op een snelheid van 130 km/h. Dat is ook te zien aan de lengtes van de toeritten en invoegstroken.

De reden dat daar een snelheidslimiet van 100 km/h geldt die ook daadwerkelijk wordt gehandhaafd is een simpele reden: De bewonders van de nabijgelegen dorpjes zouden geen bezwaar maken tegen een verbreding van de weg als de snelheidslimiet van 100 km/h er zou komen. Zo kon de vergunningprocedure worden versneld. Als we die weg ineens zouden gaan upgraden naar 130 km/h, dan zou er nergens in Nederland meer een versnelde vergunningsprocedure mogelijk zijn. Omwonenden zouden dan nooit meer meewerken want "ja, daar bij de rijksweg A2 hield ook niemand zich aan de belofte."

Zo hoop ik dat ze gewoon overal in Nederland snelheidslimieten invoeren van "bizar" lage maximumsnelheden, op voorwaarde dat de wegen massaal worden verbreed volgens een versnelde vergunningprocedure. Liever 80 km/h kunnen rijden op een 80 km/h weg, dan 130 km/h mogen en slechts 20 km/h kunnen rijden :P

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 22 juli 2024 17:30]

Daarom mag er s nachts ook wel 130 gereden worden, dan slapen ze namelijk en overdag als ze niet thuis zijn omdat ze gewoon aan het werk zijn mag iedereen er maar 100 rijden.

Wat een domme overbodige regels en een zinloze argumentatie over de mensen in de dorpjes......

Er is aangetoond dat de stukken waar verbreed is de files oplossen, en volgens mij vervuilt een auto die 60km/u rijdt meer dan een auto die 130km/u rijdt

[Reactie gewijzigd door Isheara op 22 juli 2024 17:30]

Waar verbreed is de files oplossen?

Ga eens ff gezzellig rond een uur of 17/18 over de a2 van amsterdam naar utrecht. De files zijn inmiddels weer keihard terug maar nu 5 banen breed.
Ik stop niet rond die tijd al met werken, ben meestal wat later op diezelfde A2 en heb nergens last van....

Gezien de tijd van het jaar lijkt het me meestal een combi van slecht weer en met name onnodig links rijden.....

Ik zou niet graag de oude A2 terug hebben, dat was een nog veel groter drama....
Vervuilen is een gevolg van verbruik. Als jouw auto op 130 zuiniger is dan bij 60 dan heb je een probleem (of moet je schakelen).
Die mensen in de dorpjes zijn nou eenmaal wel de mensen die bezwaar maken, waardoor jij in de files staat. Soms moet je een beetje geven zodat je daarna een beetje kunt nemen.
Anoniem: 463321 @Isheara31 januari 2015 09:53
's Nachts is er minder verkeer dus sowieso minder jinder. Ook is niet iedereen overdag van huis. Of men werkt in het dorp.
Overigens gelden deze beperkingen ook in de grote stad. Delen van de ring Amsterdam en Rotterdam zijn daarom 80.
De ring is ook niet vijf baans, vandaar. De A2 is echt dé melkkoe voor het binnenhalen van boetes.

Het argument van luchtvervuiling is al lang bewezen onwaar en achterhaald.
Ik rij elke dag vanuit Venlo naar Den Bosch.
Op een begeven moment kom ik op de A2 in een 100 gebied. 3 baans snelweg en de banen zijn breed, echt breed.

Om het gehele 100 gebied waar ik rij is alleen maar industrie , tot afslag Rosmalen.

Dit is een van de voorbeelden waar ik op doel.
Dat is de rondweg den Bosch , bijna alle rondwegen in Nederland zijn max 100. Ivm vele op en af ritten en milieu in de steden
Als jij dan gewoon 100 rijdt, heeft de overheid helemaal geen gevuld spaarpotje. Ik snap die heisa niet. Je hebt nog steeds de keuze, ga je harder vergroot je de kans op een ongeval of boeten, hou je jezelf aan de snelheid is de kans op een ongeval kleiner en de kans op een boete nihil... Vrije keuze...
Ik weet niet waar je vandaan haalt dat er door deze app op plekken rustiger wordt gereden. Wellicht voor de paar 100 meter waar de flitser wordt gemeld maar daarna lijkt mij dan je weer even hard door gaat.

Wat ik vooral gevaarlijk vindt aan deze app is dat er van je wordt verwacht dat je flitsers doorgeeft via de app terwijl je aan het rijden bent. Dit bewijst de knop die in beeld komt als je de flitser nadert waarop staat "staat deze flitser er nog" Dit is overigens niet alleen gevaarlijk maar ook nog eens strafbaar.

[Reactie gewijzigd door hav0c op 22 juli 2024 17:30]

Dit is overigens niet alleen gevaarlijk maar ook nog eens strafbaar.
Hangt er helemaal vanaf of het strafbaar is. De wet ( http://wetten.overheid.nl...ldigheidsdatum_30-01-2015 ) spreekt duidelijk alleen over 'vasthouden'. Als jij je telefoon gewoon in een houder op je dashboard hebt geklemd, is het vergelijkbaar met een bv andere radio zender selecteren. Je houdt op dat moment de telefoon niet vast.
Wat ook door de politie bevestigd is in o.a. het programma "Wegmisbruikers". Een telefoon bedienen in de houder is niet strafbaar. Als je daardoor het overige verkeer in gevaar brengt dan weer wel. Dat heeft dan niet direct iets met de bediening van je telefoon te maken maar met een onveilig weggedrag.
Je mag gewoon op dat knopje drukken hoor, als je telefoon in een houder zit....net als het melden van een flitser, dat gaat ook met een knopdruk. Als je de telefoon maar niet in je hand hebt, want dat mag niet van oom agent.

Het is niet bepaald veilig om te doen, maar dat is het bedienen van de radio, eten roken of drinken in de auto, jezelf scheren of opmaken (afhankelijk of je M of V bent) ook niet....
Het cynische aan deze regelgeving is dat handsfree bellen niet verboden is, omdat het niet te controleren en dus niet te handhaven is. Een telefoon aan je oor is ondubbelzinnig. Het komt er ook op neer dat het verboden is een telefoon vast te houden tijdens het rijden, ongeacht wat je er mee doet.
Ter leering ende vermaeck dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=8JH4TfLwMOg
Misschien moet je de app eerst eens installeren voordat je allemaal aannames doet. Je geeft de flitsers in de app door. Onderin de app staat een knop "melden" die geeft de flitser door op basis van waar je op dat moment bent.

[Reactie gewijzigd door hav0c op 22 juli 2024 17:30]

Wel commentaar leveren en de app niet eens kennen....tjonge jonge jonge....

Ik hoop jou niet op de weg tegen te komen, met je schijnveilige weggedrag als je net even op je telefoon je spotify instelt of een nummer aan het bellen bent om flitsinformatie door te bellen.
Ik rij iedere week op en neer naar Belgie, gezien m'n vriendin een Vlaamse is.

Ik heb het dan ook een hele lange tijd al gebruikt in Nederland, en vind het een geweldig systeem. Vaak gebruik ik het nu nog om voordat ik de weg opga even te controleren of er flitsers op mijn route staan.

Echter heeft het voor mij nu niet zo heel veel nut meer, omdat ik recent de nieuwste TomTom heb gekocht, die alle mobiele, en vaste flitsers netjes aangeeft, met levenslange gratis updates.

Maar zij die dagelijks Belgie in en uit rijden zonder de nieuwste navigatie hardware etc, gaat dit zeker een uitkomst zijn. Kleine hint, de boetes liggen daar veel lager. 1x heb ik 15km te hard gereden in de wegwerkzaamheden. Ik hoefde toendertijd niet te betalen, omdat hun te laat waren met opsturen, en de wet nog niet geldig daarvoor was, maar ik heb op een site van de overheid uitgezocht wat het me zou gaan kosten. Het bleef volgens mij onder de 50 euro. En 1x heb ik geparkeerd in Hasselt zonder te betalen/parkeerkaart te plaatsen. Eigen schuld, en netjes betaald, die 20 euro. Moet je eens in Nederland proberen.

Afgezien, in tegenstelling tot elke dag in Nederland, stond er gisteren op de weg naar huis in Belgie 2 flitsers, en niet op mijn route. In Nederland ben ik er 4 tegengekomen. Prioriteiten he. En laten we eerlijk zijn, we rijden allemaal wel eens te hard.

Ik vind het in iedergeval een mooi idee, want de flitsberichten over de radio in BE word zelden een hectometerpaal doorgegeven. Meestal is het tussen en tussen. Daar ben je niet zo veel mee.
Wat is het verschil me coyote?

En ik dacht dat verklikkers verboden waren in NL?

Zelf rijd ik dagelijks met de coyote en dit is zijn geld zeker waard.
Meerdere keren vermeden dat ik geflitst werd en ook meerdere ongevallen vermeden doordat ik verwittigd werd van een object op de baan, gevaarlijke omstandigheden of een file.
Verklikkers zijn inderdaad verboden. Dit is geen verklikker, dit is een app, en wettelijk gezien zit daar een wezelijk verschil in. Het ene is een apparaat, welke ook politie apparatuur verstoord. (Bron, ik ben een ex Marechaussee / Militaire politie.) het andere een programma op je telefoon. En die zijn niet verboden. En coyote moet je voor betalen. Flitsmeister is gratis te downloaden uit de appstore.

En ik dacht dat er naast de aanschaf waarde ook een soort abbonement bij coyote zat?
Met Flitsmeister heb je alleen een mobiele internetverbinding nodig. 3G, 4G, GPRS, H+ dat maakt niks uit.

Edit, het geeft ook trajectcontroles aan, en waarschuwt je voordat je langs een flitser rijd middels geluidsignaal.

[Reactie gewijzigd door Greymane op 22 juli 2024 17:30]

Anoniem: 404283 @Greymane1 februari 2015 11:05
Coyote is 50euro per jaar, tenminste voor iCoyote, vermoed voor de losse toestellen dat het wel hetzelfde zou zijn.

Zelf eigenlijk nooit Flitsmeister gebruikt, ga er wel eens naar kijken.
Feitelijk zijn er twee typen "verklikkers" en er is een type "verstoren", waar jij aan refereert.

1. Er zijn apparaten die de verschillende soorten signalen uitzenden richting de BOA die daardoor verhindert wordt jouw snelheid te meten met zijn laser/radar/radiokast. Superleuk natuurlijk maar je bent een ambtenaar aan het verhinderen zijn taken uit te voeren -> strafbaar

2. Andere apparaten scannen naar de signalen en waarschuwen jou dat er een "scanner" nabij actief is. Dit verstoort niet de meting dus je moet nu toch echt van het gas af. Over dit type is veel discussie geweest want "vrije nieuwsgaring". Uiteindelijk is geoordeeld dat het om signalen gaat die specifiek bedoeld zijn om jouw snelheid te meten en dit dus buiten vrije nieuwsgaring valt -> strafbaar

3. App, radio, flitsservice.nl etc etc. Dit zijn informatiediensten. De overheid kan en mag niet verhinderen dat mensen informatie met elkaar delen. Dit is wat hier gebeurt. Dat een programma/apparaat of website het makkelijker voor je maakt neemt niet weg dat de bron legaal is. -> toegestaan.

(godzijdank)
Och, dat wist ik niet eens. Weer wat geleerd. In mijn tijd bij de Marechaussee heb ik nooit hoeven flisten.
Echter heeft het voor mij nu niet zo heel veel nut meer, omdat ik recent de nieuwste TomTom heb gekocht, die alle mobiele, en vaste flitsers netjes aangeeft, met levenslange gratis updates.

Welk type is dat ?
pricewatch: TomTom GO 600 (2013) (Europa)

Ik heb echter de 600SEU editie. Maar deze kan ik nergens op tweakers vinden.
Vindt de Belgische termen toch veel plezanter: Vallende sterren.

Sinds ze het Q Music lastig proberen te maken...is dit wel weer een schone oplossing.
http://flits.bnet.be/
http://www.metronieuws.nl...waarschuwen-voor-flitsers

[Reactie gewijzigd door kwakzalver op 22 juli 2024 17:30]

Mensen die zeggen dat ze zo'n app alleen gebruiken om te voorkomen dat ze per ongeluk iets te hard rijden snap ik niet. Dan heb je toch meer aan een app die sowieso waarschuwt als je te hard rijdt?
Ik neem tenminste aan dat de app weet wat de toegestane snelheid is.
Heb sinds flitsmeister "geen" boete voor te snel rijden meer gehad. _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

Alleen 2 voor 4km op de a2. Waar het nou echt niet duidelijk is, hoe hard je mag rijden op bepaalde stukken.
FlitsMeister heeft mij al redelijk vaak gered van een boete.

Wel schuilt er een gevaar in, want 1 kilometer voor en na de aangekondigde controle houdt men zich netjes aan de snelheid om de rest van de weg juist harder te gaan rijden, want geen melding van een flitser. En ook ik maak mij hier schuldig aan.

Verder zal dit altijd een kat-en-muis spelletje blijven tussen de automoblist en de overheid... Ik ben benieuwd wanneer apps als dit verboden worden.
Kan niet verboden worden want je doet niks verkeerds....je detecteert namelijk niets, je gebruikt alleen info van anderen om te horen waar flitsers staan.

Het is vergelijkbaar met het doorgeven van flits informatie op de radio, dat is ook niet verboden. In België noemen ze het vallende sterren ;-) veel leuker!
Ze noemen het in Belgie vallende sterren, omdat de overheid het melden van flitsers verboden gemaakt heeft met die letterlijke woorden. Ze zijn dit gaan gebruiken om die regel te omzeilen.
Dit is niet correct. Het melden van 'vallende sterren' - op de radio of anderszins - of zelfs gewoon melden waar flitspalen staan, is niet verboden. Echter de manier waarop Q-Music in Belgie dat deed is niet toegestaan. Ze deden dat namelijk met een betaalde SMS die meer kost dan een normale SMS. Dit werd niet goed gecommuniceerd aan de luisteraars..

Bron: http://www.metronieuws.nl...waarschuwen-voor-flitsers
Kan je dat effe staven met een bron, ik vind het alvast nergens terug. Voor zover ik weet was het destijds (jaren terug) goodwill van de media om geen flitscontroles meer aan te kondigen (ondertussen is dit voorbijgestreefd, de politie meldt hun eigen controles zelfs aan de media). Het idee van de vallende sterren is toen ontstaan, dacht ik.
De enige bron die ik ervoor heb zijn mijn vlaamse vriendin en diens ouders. Na wat google-en kan ik het ook niet zo 1 2 3 bevestigen. Ik heb dit tevens van meer Belgen gehoord.

Maar het kan natuurlijk een broodje aap verhaal zijn.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20140915_01270068

"Vallende sterren"/flitsers melden is niet verboden, er mag enkel geen geld aan verdiend worden.

Ik kende de app niet, maar ga die zeker eens uitproberen. Ik ben zeker geen hardrijder maar een kort moment van onoplettendheid heeft me al een aantal boetes opgeleverd omdat ik enkele km's/u te snel reed.

[Reactie gewijzigd door Aegir81 op 22 juli 2024 17:30]

Anoniem: 404283 @Deralte1 februari 2015 11:21
Kan hier zelf ook niet echt een bron van vinden maar ik heb niet anders geweten dan dat dit de reden was. Volgens mij als je het hier aan gelijk wie vraagt zal je het verhaal krijgen van dat het anders verboden is.

Maar inderdaad is dit zo niet 1,2,3 terug te vinden, dus het kan ook gewoon een mythe zijn. Ben er nu wel nieuwsgierig naar geworden. :D

edit: Lees hieronder dat dit schijnbaar niet zo is, of is de wet veranderd en heeft Q dan maar vallende sterren aangehouden nadat ze het eerst moesten veranderen?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 404283 op 22 juli 2024 17:30]

uitermate fout van jou, op Studio Brussel wordt altijd letterlijk het woord "flitsers" of "geflitst" gebruikt... Ik heb de term vallende sterren altijd al idioot gevonden..
Dat kon ik ook niet weten, mijn zender staat of op Q-Music, of MNM, of als ik in Hasselt ben op een lokale zender daar. Ben er ff de naam van kwijt.
Ben ik de enige die ziet dat er filts i.p.v. flits staat?
Die Filth app heeft wel 700.000 pervs :p

Anyway, dat heeft met dit te maken:

Volgens een ozdoenerk aan de Esglene untiisirevet, mkaat het niet uit in wkele vdlogore de ltetres in een worod staan, het enige wat bnlaejigrk is is dat de erstee en lttasae leettr op zijn palats saatn. De rest kan een tltoae ponhiuop zjin en nog kan je het leezn zoendr polreebm. Dit komt omdat we neit elke ltteer zelf leezn maar het woord als geeehl.

Ik gebruik trouwens Flitsnav. Heeft dezelfde leden als hun twitter account, dat ze sinds kort niet meer gebruiken voor de meldingen, maar iedereen verwijzen naar Flitsnav.

[Reactie gewijzigd door Nees op 22 juli 2024 17:30]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.