Tele2 Nederland groeit met 22.000 nieuwe mobiele klanten

Tele2 Nederland heeft er in het vierde kwartaal van 2014 22.000 nieuwe klanten bijgekregen voor een totaal van 813.000. De groei van het aantal klanten vlakt daarmee af. Op de markt voor vast internet steeg het aantal klanten met 1000.

Aan het einde van 2013 had Tele2 694.000 mobiele klanten in Nederland, maar dat aantal is in een jaar tijd gestegen naar 813.000. De groei vlakt wel af: de toename van 22.000 in het vierde kwartaal is de laagste in anderhalf jaar. Het aantal klanten voor vaste telefonie nam ook af: van 107.000 eind 2013 tot 75.000 aan het einde van vorig jaar.

Het aantal klanten voor vast internet heeft zich gestabiliseerd bij Tele2. Na flinke afnames eind 2013 en begin dit jaar, kon Tele2 1000 nieuwe klanten bijschrijven in het vierde kwartaal van 2014. In totaal heeft de aanbieder nu 369.000 klanten voor vast internet. Dat is nog wel 5000 abonnees minder dan vorig jaar.

De kwartaalomzet van Tele2 Nederland kwam uit op 154 miljoen euro en de jaaromzet bedroeg 580 miljoen euro. De jaaromzet bleef daarmee vrijwel gelijk ten opzichte van een jaar terug.

Tele2 is bezig mobiele klanten te winnen voor zijn 4g-netwerk, waarbij het gelijk begint met lte-advanced, een snellere versie van lte. De provider start met dekking in de driehoek van Amsterdam tot Rotterdam en Utrecht. Nadat eerst de dekking in een groot deel van de Randstad is gerealiseerd hoopt de provider vanaf maart 2016 landelijke dekking te bieden.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

30-01-2015 • 11:20

53 Linkedin

Reacties (53)

53
51
28
0
0
19
Wijzig sortering
Op het moment van overstappen ben ik door vele telemarketeers van KPN en HI gewaarschuwd voor slecht bereik en derderangs frequenties.
Na meer dan een jaar Tele2 gebruiker te zijn kan ik vertellen dat de dekkingsgraad echt prima is en dat het 3g netwerk ook erg goed is. Je moet alleen zorgen dat je niet boven je bundel uitkomt, dan heb je nog eens een zeer voordelig abonnement ook!
Op Tweakers werd veel vaak gezegd dat Tele2 slecht bereik heeft op 3G. Die telemarketeers zitten dus niet ver van de waarheid, maar zoals je zelf hebt gemerkt is zelf proberen altijd nog het beste ;)
Inderdaad, het is nogal afhankelijk van de plek waar je zit. Ik kom toch vrij veel plekken tegen waar ik geen / slecht 3g bereik heb. Op ander plekken is het weer prima.
Ga zelf overstappen zodra m'n contract is afgelopen. Wil graag 4g, in de regio waar ik woon/werk (Apeldoorn/Amersfoort) kan dat nog wel meer dan een jaar duren.

[Reactie gewijzigd door riotrick op 30 januari 2015 11:38]

In jouw regio is het waarschijnlijk al vrij snel beschikbaar:
http://www.tele2.com/Docu...20Netherlands%20FINAL.pdf

Zie ook 4gmasten.nl voor kaartjes met antennelocaties die nu al zijn gebouwd.
Handig kaartje.
Persoonlijk vind het wel een beetje vreemd dat ze 4G in Enschede schijnbaar niet nodig vinden voor Q2 2016 of later.
Da's best interessant ja. Geen idee wat de reden is. Ook in het Antenneregister is daar niets te vinden nu. Zou kunnen dat het niet gebeurt omdat het op korte termijn nog niet rendabel is. Kan ook zo zijn dat het nog gaat veranderen.
Anoniem: 455473
@riotrick30 januari 2015 12:22
Tele2 gebruikt gewoon het netwerk van T-Mobile, met de 3G over 900mhz is dit een hartstikke goed netwerk geworden..
Dat klopt helemaal, maar.... In Maastricht is de ontvangst van tele2 goed in de binnenstad. Dit was het ook met t-mobile voordat ik een abbo bij tele2 nam. Echter op het moment dat het druk wordt in de stad heb ik het idee dat tele2 klanten 2e rangs worden op het netwerk en wordt 3G een E of zelfs gewoon G. Het KPN 4G abbo dat ik ook heb heeft dit probleem niet.
Zo goed als ex-tele2 klant hier: tot november was de dekking prima. Sindsdien is het in mijn wijk knudde. Na heel veel gehannes en onderzoeken door de klantenservice kwamen ze afgelopen woensdag tot de conclusie dat de dekking in mijn wijk inderdaad nihil is geworden. Het 2g/3g netwerk gaan ze niet meer in investeren, ik zou dan moeten wachten op 4g. Ergens in 2016 beschikbaar! Gelukkig snapten ze dat ik daar niet op wilde wachten en ik kon dus vervoegd overstappen naar ziggo.
Een duidelijk gevalletje "wij van WC eend" :X
De ervaringen in mijn omgeving zijn toch echt in lijn met die van de telemarketeers. Vaak geen of slecht bereik, waardoor inkomende oproepen direct naar voicemail gaan. Berichten komen urenlang niet aan en ga zo maar door.

Internet en televisie? Dat laatste is zo slecht dat mijn zus het contract heeft ontbonden. In een nieuwbouwwoning is het bereik dermate slecht dat het beeld gaat haperen. Advies van tele2? Verplaats het kastje (met TV en al) richting het raam... ja, de huiskamer verbouwen voor goed beeld.

Nee, Tele2 blijf ik van weg.
Het is niet voor niks dat ze kiezen voor een eigen netwerk. Ze hebben dan de mogelijkheid om betere kwaliteit te leveren ipv uitgezogen te worden door Tmobile of kpn. Uiteraard moeten ze dat nog waarmaken.
Ik ben één van de eerste klanten van Tele2. Eerst met een vaste telefoonaansluiting en gaandeweg samen met mijn echtgenote overgestapt op mobiel. Sindsdien hebben we heel wat Nokia en later Samsung toestellen verbruikt. Gebaseerd op lange ervaring kan ik zeggen dat het bereik binnen en vaak ook buiten Nederland uitstekend is en is geweest. Daarbij de gunstige tarieven en service van de klantenservice in acht nemend, kunnen wij ons tot de tevreden vaste klanten rekenen.
Ik heb Tele2 nu zo'n 6 jaar, nooit problemen of rare dingen mee gehad. Goede service, alleen jammer dat ze (nog) geen 4G ondersteunen.

Bereik is vrijwel overal gewoon goed.

Daarnaast kun je tegenwoordig over je abonnement heen gaan (data), kost niks extra alleen je internet wordt sloom.
Ik ben sinds 2 jaar Tele2 (mobiel) gebruiker. De eerste anderhalf jaar heb ik last gehad van slecht bereik, traag internet en geen bereiek of internet bij evenementen als er veel mensen aanwezig zijn. Tele2 kreeg dan waarschijnlijk de laagste prio voor toegang tot het netwerk.

Inmiddels is dit naar mijn ervaring sinds een half jaar sterk verbeterd. Ik heb geen verlies van signaal meer en ook 3G is een stuk stabieler en met name ook flink sneller geworden.
KPN en haar dochters hameren inderdaad wel erg veel op het "beste netwerk"... Maar naar mijn mening hebben ze wel gelijk. Vodafone heeft ook een goed netwerk, maar met KPN heb op de meeste plekken 4G.

Afgelopen maand heb ik bij Tele2 een maandabonnement afgesloten met gratis toestel (ik heb het abo direct opgezegd dus had ik echt een gratis toestel) maar om dat abonnement telefonisch op te zeggen moest ik buiten staan. Buiten de steden in het oosten van het land is het netwerk van T-mobile naar mijn ervaring gewoon niet goed genoeg.
Was een exclusieve tijdelijke actie van Studentmobiel met een budgetphone van €70. Het ging om een maandelijks opzegbaar abo, wat ik dus ook gewoon gedaan heb. Zie ook [Afgelopen] Tele2 i.c.m. Studentmobiel
Binnen 2 dagen was het geloof ik ook niet meer mogelijk. Coolblue had eenzelfde actie een paar weken eerder met een gratis Chromecast. Typhone doet het ook wel eens.

Dit gebeurd om de targets te halen, hierop krijgen shops hun provisie uitbetaald. En zo kan Tele2 melden dat ze zoveel duizend abo's hebben gesleten :P

Overigens betaal je dan wel ongelofelijk veel rente op je iPhone 6 zeg 8)7 waarschijnlijk is zelfs rood staan voordeliger dan een abonnement afsluiten omdat je 'm niet kan betalen. Zelf zou ik nooit een telefoon kopen als ik er het geld niet voor heb.
Je zou eens moeten uitrekenen wat het verschil is tussen een abbo met toestel en een sim only met een zelf gekocht toestel. Je zou wel eens voor een verrassing kunnen komen te staan.
T-Mobile verkoopt nu ook losse toestellen icm Sim Only. Je krijgt dan ook korting op je losse toestel!

Iphone 6 voor 550 euri

Je moet dan wel het Netwerk van T-Mobile willen, ik woon zelf in Nijmegen, maar dat gaat prima daar.
Ik vind het toch knap dat ze het voor elkaar krijgen om netto te groeien, dat die groei afzwakt is misschien wel logisch: ze bieden nog geen 4G aan en dat is voor steeds meer mensen wel belangrijk. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als ze straks hun nieuwe 4G bundels aanbieden, die dus concurrerend moeten zijn t.o.v. huidige providers en bundels.

Of die 4G in de praktijk ook echt belangrijk is, is natuurlijk een andere discussie. H+ zal voor veel mensen ruim voldoende zij, maar als het sneller kan kiezen mensen daarvoor :) Net zoals Ziggo een Basis en Plus pakket heeft, volgens mij kan het gros met een Plus pakket prima af met een Basis pakket. 30mbit is prima voor volgens mij zo ongeveer elk regulier gebruik (behalve intensief downloaden) en upload is voor de meeste gebruikers ook niet heel belangrijk.

[Reactie gewijzigd door Arjan90 op 30 januari 2015 11:28]

Ik denk dat de meeste mensen 4G niets interesseert. Tenzij je veel reist en ook nog veel media consumeert, heeft 4G geen enkele meerwaarde tov 3G. Het is echt zo'n ding voor providers om mensen een duurder abo aan te smeren. En na 4G, ja dan moet straks je 5G en dan 6G en zo zit je in de malle molen waarin je wijs wordt gemaakt dat je leven kut is en dat het altijd beter moet.

Dat gezegd hebbende, Tele2 gaat sowieso al haar klanten gratis upgraden naar 4G en ze gaan in batches klanten toelaten dit jaar. Hierover heeft Tele2 een officiele mail gestuurd.

En vanaf dat moment is het 'concurrentievoordeel' op 4G verdwenen en zit je bij andere providers met je dure 4G abo te balen :-)
Mij kan 4G ook niets schelen. Heb weliswaar een databundel van 1GB, maar gebruik daar slechts 125 - 150 MB van. Van al mijn dataverkeer gaat minstens 95% via de WIFI verbinding thuis, bij vrienden, familie of open hotspots.

Feitelijk zijn providers dat zelf schuld door datalimieten in te stellen en hoge prijzen voor grotere bundels te vragen. Bij Ziggo Mobiel moet ik namelijk per MB betalen zodra mijn bundel op is. Er zijn ook providers die bijvoorbeeld afknijpen tot 64 Kbit - wat voor mij bijna net zo'n vervelend vooruitzicht is. Uit voorzorg heb ik mijn gebruik er dusdanig op aangepast zodat ik zo min mogelijk mobiele data verbruik. Zorgeloos mobiel internetten kan pas als de limieten of beperkingen worden opgeheven. Tot het zo ver is zijn nieuwere netwerktechnieken en hogere snelheden niet aan mij besteed.

Zo zit het fitnesscenter waar ik ga sporten pal boven de Albert Heijn XL. Ik kan daar gedurende 2 uur op inloggen en muziek streamen als ik dat zou willen. Nu bieden de cardioapparaten een volledige multimedia-hub met TV, internet en mediaspeler, maar ik kan dus ook voor mijn eigen muziekstreams zorgen vanaf mijn mobiele telefoon.

Voor dat soort zaken is 3G meer dan voldoende. Het enige waar ik profijt van zou hebben zou een beter bereik zijn.
Tja, ieder zo zijn keuze. Ik vermijd alle open hotspost gezien dat niet veilig is. Onderhand moet iedereen toch wel weten dat het sniffen van data een koud kunstje is. Enige wat helpt is het gebruik maken van een VPN verbinding, maar daar wordt mijn snelheid niet veel beter op (als ik hem naar mijn eigen huis opzet).
Feitelijk zijn providers dat zelf schuld door datalimieten in te stellen en hoge prijzen voor grotere bundels te vragen.
Valt toch wel reuze mee hoeveel je betaald voor een databundel? Als je ziet wat je betaald voor een gemiddelde simonly abonnement valt het echt tegenwoordig mee. Niet alleen brengt 4g beter bereik, het gevolg hiervan is dat je accu ook nog eens langer meegaat.

Daarnaast helpt het al als je smartphone gebruik maakt van compressie. Zo bespaar ik al redelijk wat als ik aan het browsen ben op mijn l930 :) Mocht je echt op je aantal MB's gaan letten is dat ook een optie.

Om weer ontopic te raken, ik merk dat er best veel vraag is naar tele2. Op mijn werk verkoop ik aardig wat abonnementen en dat komt omdat hun simonly bundels best aantrekkelijk zijn. Voor 5 euro per maand heb je redelijk wat belminuten en het is tevens maandelijks opzegbaar. Een goed alternatief voor mensen die niet al te veel bellen en geen prepaid meer willen (gezien dat stuk duurder is en het nummer niet van jou is).

[Reactie gewijzigd door vali op 30 januari 2015 12:54]

Om weer ontopic te raken, ik merk dat er best veel vraag is naar tele2. Op mijn werk verkoop ik aardig wat abonnementen en dat komt omdat hun simonly bundels best aantrekkelijk zijn. Voor 5 euro per maand heb je redelijk wat belminuten en het is tevens maandelijks opzegbaar. Een goed alternatief voor mensen die niet al te veel bellen en geen prepaid meer willen (gezien dat stuk duurder is en het nummer niet van jou is).
Dat merkte ik ook, alleen hoeveel tijd besteed jij na het afsluiten van een abonnement aan aftersales. Tele2 maakte er tot voorkort nog een rotzooi van. Nummerbehoud wat niet werkte, Simkaarten die pas na 4 dagen actief werden, gezeur met de dataverbinding / bereik (waar je met T-Mobile een volle bak dekking had en het gewoon werkte). De dealerdesk was echt een drama.
Nu werk ik niet meer in de retail, maar ik ben benieuwd hoe dat daar mee gesteld staat. Met deze ervaringen ga ik namelijk niet snel aan Tele2 beginnen.
Als je wel eens met de trein reist en dan onderweg vaak geen bereik hebt (vodafone in de randstad) dan wordt 4G wel een optie.
De grap is dat mijn zogenaamd "dure" abonnement even duur is als een vergelijkbaar abonnement van Tele 2, waarbij mijn abonnement meer data heeft. Ik zit ook niet zoals bij Tele 2 altijd aan een 2-jarig abonnement vast. Daarnaast moet ik bij Tele 2 veel meer bijbetalen voor hetzelfde toestel of €17,- per maand meer betalen voor een toestelbundel. 24 * 17 = 408 euro. Dat is meer dan de nieuwprijs van het toestel (LG G3). Nu ben ik bij een 1-jarig abonnement zonder toestelbundel minder kwijt aan bijbetaling voor het toestel.

Zo goedkoop is Tele2 dus niet, terwijl dat wel een van hun selling points is.

[Reactie gewijzigd door Framoes op 30 januari 2015 16:19]

4G is op alle vlakken sneller. Dus niet alleen qua downloadsnelheid, maar ook qua pingtijden. Zelfs simpel SSH-werk is gewoon veel sneller op 4G omdat het netwerk gewoon sneller reageert. Bijna iedereen die 4G heeft, wil niet meer terug. 4G is in de praktijk zo veel sneller dan ADSL, dat zelfs mijn oma niet terug zou willen van 4G naar ADSL. Gelukkig heeft ook zij een 4G abonnement zonder datalimiet/snelheidsverlaging.

Net als met koper en glasvezel. De pingtijden van glasvezels zijn veel lager. Niemand wil nog koper/ADSL. Het is gewoon retarded-oldfashioned-technology. Volgens mij bestaan er dus bewust databundels op veel 4G abonnementen. Zou de databundel volledig worden afgeschaft voor de 4G abonnementen, dan gaat KPN failliet omdat ze dan allemaal koper-TTH hebben zonder klanten. En dat is nou juist wat T-Mobile en Vodafone nu niet kunnen hebben: dat KPN failliet gaat. Zij zijn namelijk afhankelijk van de glasvezels van KPN, omdat ze niet hun eigen glasvezelnetwerken hebben om de masten met elkaar te kunnen verbinden.

Tele2 heeft wel glasvezels door heel Nederland, en waar geen glas ligt, kunnen ze straalzenders gebruiken voor de masten. Tele2 kan KPN dus in één keer kapot maken, simpelweg door een betaalbaar abonnement aan te bieden voor 4G voor thuisgebruikers.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 30 januari 2015 12:03]

Kleine kanttekening ... er is geen 4G netwerk die dit qua verkeer aankan ...
Per 4G kanaal is toch zo'n 100 mbit beschikbaar?

Iedere mast zal wel met 100/1000 mbit verbonden zijn via glasvezels naar de provider. Consumenten hebben doorgaans een 1:1000 overboeking.

10/10 mbit 4G is nog altijd vele malen sneller dan 40/3 mbit VDSL. Zeker gamers zullen blij zijn met een 4G verbinding boven ADSL/VDSL. Met overboeking kun je bijna 100.000 klanten per mast kwijt.
Je rekensom klopt niet. Verder is een overboeking van 1:1000 is zeker niet standaard voor consumenten eerder 1:100 of veel lager (1:25).
1:25 is onbetaalbaar voor consumenten. Voor 1:4 betaal je al snel 1000 euro per maand bij vergelijkbare snelheden.
Een goede adsl verbinding is niet verkeerd qua vlotheid hoor. Ping tijden zijn gemiddeld 10/20ms en dat haal je niet zomaar met 4G. Tevens zit je met adsl voorlopig met lagere maandlasten en geen datalimiet dus het is nog wel even te prefereren boven 4G.

Het is dat ik hier niet anders kan krijgen dan adsl anders had ik ook geen koper meer gehad vanwege throughput, maar qua ping en stabiliteit ben ik ruim tevreden met ADSL.
Het voordeel voor providers is dat toepassing van 4G de kosten voor het transport van gegevens goedkoper maakt. Verder is de spectrale efficiency beter. De kosten die aan de klant worden doorberekend zijn commercieel en hebben daarmee momenteel nog weinig relatie.
Ik weet niet of ik het knap vind. Je ziet dat Tele2 vaak verreweg de laagste prijs aanbied, dan is groei in de telecommarkt onvermijdelijk, immers zijn we allemaal gevoelig voor de laagste prijs, nietwaar?

In principe 'koop' je dan de markt, zonder daar klanten te winnen op merkvoorkeur of met speciale services. Dit is dan ook een type klant dat over 24 maanden weer gaat zoeken naar de goedkoopste, geen probleem als Tele2 dat dan nog is. Anders lopen ze ook snel weer weg.

Dat ze het wel goed doen, dat staat verder buiten kijf. De groeicijfers zijn erg indrukwekkend.

[Reactie gewijzigd door UTADDICT op 30 januari 2015 11:53]

Ze bieden al 4g bundels aan, alleen nog niet voor particulieren, consumenten volgen later dit jaar nog.

Zelf ben ik blij dat tele2 druk bezig is om de concurrentie met kpn,T-Mobile en Vodafone aan te gaan. Zou totaal niet gezond zijn als er maar drie providers waren...
Ze zijn verplicht om 4G abonnementen aan te bieden dus hebben ervoor gekozen zakelijke bundels aan te bieden tegen prijzen die je niet serieus kan nemen. Maar ze bieden de 4G abonnementen aan, dus houden ze de OPTA (geloof ik?) nog even af.
Dat klopt, maar ze bieden het wel aan :)
OPTA is opgegaan in de ACM (Autoriteit Consument en Markt).
Ik vind het wel knap, om t groeien in toch wel een lastige markt. De ontwikkelingen van Tele2 mobile werpt nu zijn vruchten af lijkt het.
Het lijkt erop dat er dit jaar een prijzenoorlog tussen de providers uit gaat breken. Op zich is dat gunstig; ik heb een SIM-only abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Ik houd de website van Tweakers en de Pricewatch goed in de gaten zodat ik op tijd overstap naar een andere provider.
De problemen die mijn schoonouders steeds hebben met half of niet meer werkende SIM's (enkele keren per jaar) houdt mij voorlopig nog op veilige afstand van Tele2. Vanuit dat perspectief is dit natuurlijk wel een verrassend bericht, maar het geeft me ook wel een beetje hoop. Ik ben benieuwd naar het effect op de concurrentie, maar dit klinkt niet echt als een groot marktaandeel dus dat zal wel meevallen.
Goed nieuws. Ze zijn een stuk goedkoper dan de gevestigde orde en het bereik doet naar mijn mening niet onder voor Vodafone, e.d. Prettig dat er meer concurrentie bestaat!
Wanneer je in de randstad driehoek woont en werkt, kan het overstappen naar 4G Tele2 abonnement wel voordelig zijn, woon en werk je buiten de randstad driehoek, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht dan zou ik, om teleurstelling te voorkomen, toch nog maar effe wachten met het nemen van een 4G abonnement bij Tele2. Totdat Tele2 volgens hun eigen zeggen, in 2016 een landelijke dekking zal hebben voltooid.
Ik heb zelf 6jaar bij tele2 gezeten. Er zijn zat betere alternatieve maar daar betaal je ook meer voor. De prijs/kwaliteit verhouding bij tele2 is uitstekend.
Ik heb zelf 6jaar lang internet/bellen/TV voor 19euro (laatste jaar 29euro) om gebruikt. De enige reden waarom ik ben overgestapt is omdat ze geen glasvezel bieden in mijn omgeving. Anders was ik zeker gebleven.
Ik zit al zo'n 7 jaar bij tele2 en heb nog nooit problemen gehad. Sterker nog, familie en kenissen die providers hebben zoals KPN, Vodafone etc. hebben altijd problemen lijkt het. Ik blijf gewoon lekker bij tele2 dus.
Anoniem: 633773
30 januari 2015 11:26
Is dit een persbericht?
Denk het wel.

20k Extra klanten in een matige markt betekent naar alle waarschijnlijkheid dat een andere provider inlevert. Veel is het niet, structureel ook niet bepaald. Lijkt me eerder dat mensen ervoor kiezen om voor een bepaalde aanbieding gaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee