Onafhankelijkheid

Bij alles wat we doen op Tweakers, staat onze redactionele onafhankelijkheid centraal. Redactie en commercie zijn bij Tweakers strikt gescheiden. Zo kan een positieve reviewscore bijvoorbeeld niet worden gekocht, testen we geen producten in ruil voor geld, en zorgen we ook dat onze prijsvergelijker onafhankelijk blijft. Ook nemen we geen blad voor de mond om fabrikanten te vriend te houden; als we een product niet goed vinden zullen we dat altijd zeggen. Mocht dat ervoor zorgen dat we bijvoorbeeld geen samples krijgen, dan kopen we die zelf. Commerciële teksten, zoals advertorials, worden nooit door de redactie geschreven en zijn altijd duidelijk aangemerkt als niet-onafhankelijke content.

Ook bij onze commerciële afdeling zijn we scherp op de keuzes die we maken. Dat betekent dat wij soms nee zeggen tegen klanten omdat de actie of campagne niet bij Tweakers past. Bekijk ook ons redactiestatuut voor meer informatie over hoe we onze afhankelijkheid waarborgen.

Tweakers is onderdeel van DPG Media en heeft binnen die uitgever een grote mate van autonomie. Lees hier meer over de relatie tussen Tweakers en DPG.

Hoe wij testen

Alle producten waar we een oordeel over vellen, hebben we daadwerkelijk in huis gehad. We hebben de producten zelf uit de doos gehaald, geïnstalleerd en in gebruik gehad. We hebben een speciaal Testlab waar we de producten zélf aan de tand voelen. Hierdoor kunnen wij niet alleen onze reviews staven met objectieve meetgegevens, maar zijn we ook beter in staat om producten te kunnen vergelijken.

Omdat we onze oordelen voor een deel op deze gegevens baseren, is het van groot belang dat tests gestructureerd en op een goed te reproduceren wijze worden uitgevoerd. Daarom hebben we voor alle productgroepen testprotocollen opgesteld. Hierin staat precies wat getest moet worden en op welke manier dat moet gebeuren. De verzamelde data wordt vervolgens opgeslagen in onze benchmarkdatabase en beschikbaar gemaakt in de Pricewatch; indien we een product getest hebben vind je de resultaten onderaan het 'Kernmerken'-tabblad.

Hieronder vind je links naar artikelen over enkele van onze testprocedures: