De oorspronkelijke TES games waren ook baanbrekend. De eerste, The Elder Scrolls Chapter One: The Arena was bijvoorbeeld zo'n beetje de uitvinder van openworld games. Het was bedoeld als medieval-style gladiator game, maar de devs gingen een beetje los in de ruimtes tussen de Arenas waardoor het uitgroeide tot een openworld RPG. Het uiteindelijke spel was verder ook zeer geinspireert op een digitale D&D, waar je een verhaal in gelijd wordt maar kan zeggen "fuck it, ik ga wat anders doen". Dat is ook waarom de main story relatief kort is, maar er ongeveer net zo lange side-storylines zijn voor archetypes als "de mage", "de warrior", "de thief" en "de assasin".
Over TES landsverdeling heb je hem nog niet helemaal goed. Tamriel is geen koninkrijk maar een continent (die de halve planeet Nirn omvat). Cyrodiil is idd een provincie. Koninkrijken (of vaker empires) veranderen nog wel door de in-lore jaren heen. Zo valt Cyrodiil onder de Imperial Empire, maar zal de Summmerset Isles onder de Aldmeri Dominion vallen (overigens zijn er in de in-game geschiedenis verschillende empires met die naam geweest, om het makkelijk te houden). In Skyrim zien we weer mooi rumour over de grenzen van zo'n empire, en hoe die nog wel wisselen.
Overigens is er op de andere kant van Nirn nog een continent. Daar is weinig over bekend, maar daar zitten bijv. aap-mensen en slak-mensen. Sommige theorieën zeggen dat de dwemer daar ook nog zijn.
Als we hem verder uitzoomen is de hele TES wereld Aurubis. Daaronder vallen ook de andere realms en regions zoals die van de daedric princes. Je hebt ook nog de term Mundus, welke discutabel gelijk staat aan Nirn maar volgens andere weer breder is. Want ja, TES lore is net zo geschreven als real life, waarbij er verschillende ideeën zijn over de wereld en religie, en niemand zeker weet wat precies klopt.
Ik kan nog wel ff doorgaan, maar ik kap hem hier maar ff af denk ik

.
[Reactie gewijzigd door Cambionn op 24 april 2025 15:06]