BMW toont auto die met E Ink bedekt is om veranderende patronen weer te geven

BMW demonstreert op de CES een conceptversie van zijn BMW iX die met een laag E Ink bedekt is zodat met een druk op de knop patronen kunnen veranderen. Ook toonde de fabrikant een concept met een 32:9-scherm voor passagiers op de achterbank.

De E Ink geeft de patronen in zwart, wit en grijs weer op de auto. Volgens de Duitse fabrikant maakt het gebruik van deze technologie niet alleen een mooi uiterlijk mogelijk, maar heeft het ook een daadwerkelijk nut. Door een donkere weergave bij lagere temperaturen, absorbeert de auto meer warmte van de zon, en een lichte weergave op een zonnige dag maakt het minder warm in de auto. Dit kan voordelig zijn voor de efficiëntie van het elektrische voertuig. Volgens de automaker zijn er echter nog geen plannen om de technologie ook echt voor consumenten beschikbaar te maken.

De E Ink-technologie werkt doordat de inktcoating die op het oppervlak van de auto geplaatst wordt miljoenen microcapsules bevat. Elke capsule bevat witte pigmenten als ze negatief geladen zijn, en zwarte pigmenten als ze positief geladen zijn. Afhankelijk van het elektrische veld geven de pigmenten dus zwarte, of witte kleuren weer, waardoor patronen op de auto kunnen veranderen. Dezelfde technologie wordt voor e-readers gebruikt om de letters op het scherm weer te geven. Aangezien dit weinig energie vergt kan een e-reader meestal weken mee zonder opgeladen te hoeven worden.

Theatre Screen

BMW toonde daarnaast op CES een 31''-Theatre Screen met 8k-resolutie en ingebouwde Amazon Fire TV-functionaliteit voor gebruik in 'toekomstige' auto's. Het scherm heeft een beeldverhouding van 32:9 en bevat surroundsound van Bowers & Wilkins.

Het Theatre Screen wordt bij het inschakelen van 'Theatre Mode' automatisch vanuit het plafond omlaag geklapt, laat BMW weten. De zonneschermen bij de autoramen worden gesloten wanneer de tv tevoorschijn gehaald wordt. Meerijders kunnen met de scherminstallatie op de achterbank films en series van Amazon streamen. Het scherm heeft een 8k-resolutie, hoewel Amazons streamingplatform momenteel maximaal 4K-kwaliteit ondersteunt.

De content kan via 5G gestreamd worden, maar het is ook mogelijk om vooraf films en series te downloaden. Daarvoor heeft de tv 128GB opslaggeheugen. Het scherm kan bediend worden door het direct aan te raken of via bedieningspanelen op de deurgrepen.

Hoewel het momenteel nog een concept is, zegt BMW het Theatre Screen wel daadwerkelijk in toekomstige modellen beschikbaar te willen stellen. Meer informatie, zoals de aanschafprijs en welke automodellen ondersteund worden, is niet bekend.

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

06-01-2022 • 15:36

170 Linkedin

Reacties (170)

Wijzig sortering
Hier live in actie:
https://www.reddit.com/r/...hanging_car_shown_at_ces/

Alleen oplaadklepje niet.
E-ink is prijzig zou me niks verbazen als dit +100.000 euro kost betwijfel of dat in productie gaat. Maar leuke concept natuurlijk. En wordt pas echt leuk met kleuren e-ink schermen.
Zodra er een variant met kleur beschikbaar komt, kunnen we verwachten dat deadmau5 een geanimeerde nyancat skin gaat realiseren.
Het lijkt me dat dat soort ongein binnen kortste keren met wetgeving aan banden wordt gelegd. Bewegende beelden op auto's zijn een enorm verkeersrisico.
Ik keek al uit naar dynamische dazzle camouflage, dat wordt één grote chaos :P

Maar ziet er wel heel strak uit, ben benieuwd!
Is na de gedachte 'handig bij een vluchtpoging' de tweede gedachte die ik had.
Die dazzle painting was bedoeld om het inschatten van richting en afstand van schepen te bemoeilijken voor onderzeeërs. Ik kan mij voorstellen dat dit bij beveiligingstaken ook wel handig kan zijn. Word de auto onder vuur genomen schakel je over op dazzle modus om het schutters een tandje moeilijker te maken.
Hoe sta je dan tegen over dynamische verlichting. Waarom moet e-ink slecht zijn en kan het geen aanvulling zijn voor de veiligheid?
Een auto die van zwart naar wit veranderd als hij met pech langs de weg staat.
Een zwart met witte streep Snachts ipv nacht markering
Het hoeft niet slecht te zijn. Maar nyancat skins zijn bijna zeker een enorm veiligheidsrisico. Ik zei nooit dat deze tech niet nuttig gebruikt kan worden. Maar die toepassing is gewoon niet wenselijk. Jouw suggesties zijn prima en zo zijn er nog wel een paar meer nuttige functies die hier worden voorgesteld.
Of een duidelijke pijl naar rechts op de auto als hij naar rechts wil. Of een U-turn logo als ie een u-turn gaat maken

Of zijn snelheid

Of zijn route: ik ga de 2eafslag op de routine nemen, na het passeren van de 1e veranderd dat naar ik neem de volgende afslag
.
Etc.
Of een duidelijke pijl naar rechts op de auto als hij naar rechts wil.
Lijkt me geen nuttige feature op een BMW.

:+
Of wat dacht je van de tolweg, land vignetten, of parkeer betalingen. Kunnen nu mooi als QR op de auto worden gezet, gewoon tijdelijk, alleen wanneer nodig.

Blijft je ruit mooi vrij en is ook makkelijker voor automatische herkenning.

Kun je makkelijk een door-rij-baan maken zonder slagboom. Dát lijkt me wél bij een BMW passen :+

[Reactie gewijzigd door djwice op 7 januari 2022 17:06]

Dat zou je ook denken van touchscreens en stuurwielen met touch knoppen. Toch heeft bijna elk merk dit en moet je steeds meer je ogen van de weg halen om een actie uit te voeren. Het zou verplicht moeten worden om enkele zaken die voor de veiligheid dienen fysieke knoppen te maken. Dan denk ik aan:

- Voorruit en achterruit verwarming en algemene airco bediening
- Audiovolume
- Stuurwiel met fysieke knoppen zodat je op de tast steeds cruise control kan bedienen of bvb. Voice commando's kan activeren. Gevaar van dit stuurwiel is nu ook dat je per ongeluk snelheid kan verhogen / verlagen, dat is steeds even schrikken en kan soms gevaarlijke situaties opleveren.
In verhouding tot door de gebruiker vrij te configureren bewegende beelden op een auto zijn dat allemaal minuscule probleempjes wat veiligheid betreft. Begrijp me niet verkeerd, die ontwikkelingen zijn zeker niet wenselijk uit veiligheidsperspectief, maar een chauffeur kan oneindig veel beter inschatten of hij zichzelf en anderen in gevaar brengt als hij aan die knoppen zit versus de invloed die een externe camouflage op andere chauffeurs heeft.
Ik vraag me af wie dit eigenlijk zou willen als optie... Dat zal een duur grapje worden om eens naar de carrossier te gaan om een krasje uit je e-ink lak te laten halen...

Edit: ik zou wel een nummerplaat willen hebben met die technologie :+ }>

[Reactie gewijzigd door elmariachi op 6 januari 2022 17:22]

Perfect ! Gekoppeld aan een draadloos systeem zodat een flitscamera extern het contrast kan verhogen en de tekens in een maximaal font kan zetten om altijd een goede herkenning te hebben.
Bij nader inzien misschien toch niet zo'n goed idee. :+
Wie?

Tja, het lijkt me ideaal voor bedrijfswagens. Het is zo nl. wel erg makkelijk regelmatig een nieuwe slogan op je auto's te voeren. Maar dat zijn busjes en vrachtwagens, geen luxe BMWs. En promo teams rijden dan weliswaar personenwagens, maar doorgaans ook niet in deze klasse.

Bankovervallers worden er vast ook blij van, maar zie zullen die 'm willen stelen. Dan moet dus toch iemand 'm eerst gekocht hebben..
garage die uitdeukt/repareert/verft
Je hoeft natuurlijk ook niet de hele auto hiervan te voorzien, je zou een paar vlakken kunnen aanbrengen. Zodat je toch het dynamische behoud zonder elke week nieuwe stickers te plakken.
Bankovervallers worden er vast ook blij van, maar zie zullen die 'm willen stelen. Dan moet dus toch iemand 'm eerst gekocht hebben..
Waarbij de autofabrikant remote het patroon op de bedrijfswagen kan aanpassen: "ik ben gestolen!"
Lijkt me ook meer een feature die voor auto’s bij grote evenementen gebruikt zullen worden.

Verwacht niet dit zomaar op de snelweg voorbij te zien komen.
Dit zal op de grote modellen van de iX gezet worden, en die zijn snel boven de 120k. Dus ik en mijn collega's (wij werken voor BMW) verwachten dit niet onder de 150k te zien.
Dit zal op de grote modellen van de iX gezet worden, en die zijn snel boven de 120k. Dus ik en mijn collega's (wij werken voor BMW) verwachten dit niet onder de 150k te zien.
Jij werkt voor BMW?
Dan kan jij vast het volgende gerucht bevestigen of ontkrachten.

Klopt het dat richtingaanwijzers bij BMW een optie zijn en dat BMW hier €50000 voor vraagt?

ontopic

Aan de ene kant lijkt het me leuk, maar ergens denk ik dat het weer misbruikt gaat worden voor iets onbeschaafds.
Kunnen ze als pinkers (richtingaanwijzers) integreren.
Ah nee wacht, die opties zijn enkel bij andere fabrikanten :+
U bedoelt; ‘niet Duitse fabrikanten’. Geen elke Duitse fabrikant heeft het knipper pakket.
het klepje wordt wel aangepast; maar om een of andere reden net niet in dat filmpje. In andere, closeups zie je het wel aanpassen (weliswaar wat met vertraging)
Ik las E ink als e-inkt maar blijkbaar is het merk E Ink (nog) de enige/grootste fabrikant van electronische inkt? Ik dacht dat dat spul tegenwoordig wel gewoon gemeengoed zou zijn en voor een paar euro per liter/vierkante meter te koop zou zijn (bij wijze van spreken)
In dat filmpje worden zelfs de velgen aangepast, dat zie ik niet bij de versie op CES.
lekker duidelijk met zo'n veranderende achtergrond |:( |:(

ik zou bijna denken dat ze wat proberen te verhullen
Hier een informatief en gaaf filmpje hoe ze dit technisch hebben aangepakt.
Leuk voor politie achtervolgingen:
"Attentie we zitten achter een witte auto aan. Correctie; een zwarte auto. Correctie een geblokte"
haha inderdaad. Zelf had ik vroeger hot wheels die je in warm of koud water kon gooien, zodat ze van kleur veranderde :)
Die BMW mist iets essentieels wat die Lamborghini wel had... De inhoud! ;-)

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 6 januari 2022 18:14]

Welke Ferrari? Je bedoelt toch niet de Lamborghini Countach uit het filmpje zeker??? |:(
Ook in The Jackal volgens mij.

Vond ik vet cool want wij hadden ook een Chrysler Voyager.

[Reactie gewijzigd door JDx op 6 januari 2022 15:58]

Inderdaad, alleen al om die reden is dit meer in de categorie "omdat het kan" dan in de categorie "we denken dat de RDW dit wel goed gaat keuren".
Ik kan me wel voorstellen dat ze die e-ink alleen op een gedeelte van de auto doen. Bijvoorbeeld de motorkap, of de portieren.

Zo hou je de RDW / de politie blij met één herkenbare hoofdkleur, maar liefhebbers kunnen toch iedere dag een andere tekening op hun motorkap zetten.
Het einde van de effen auto. Straks rijden we allemaal met een skin rond alsof je in rocket league zit....
Is toch cool?
Of zie ik iets over het hoofd..?
Ha, ha elke dag een brief naar RDW met een andere hoofdkleur ... Ik zie de ambtenaar die na nieuwjaar de post vanaf 1ste kerstdag opent al voor me :*) :Y) 8)7

N.B. Aanpassen van de kleur is gratis _/-\o_
@cool1971 Dat hoeft gelukkig niet, als je de originele kleur van het chassis (vaak onder de kap of in de achterbak) niet gewijzigd is en alleen de buitenkant van kleur verandert. Je hoeft dan geen wijziging door te geven.
Zeker in de tuning en/of wrapping scene is dit veel voorkomend, buitenkant volledig andere kleur, binnenkant achterbak achter de bekleding niet meespuiten/wrappen en het is prima.

Zelf ook een auto gereden die origineel rood was, buitenkant wit gespoten en bij controle altijd netjes kunnen laten zien onder de motorkap dat de auto daadwerkelijk rood is zoals op de papieren staat.
Het lijkt mij niet dat de binnenkant van deze concept car ook e-ink aan de binnenkant heeft en kan dus gewoon van kleur veranderen zonder wijzigingen in de papieren bij het RDW.
@cool1971
Zeker in de tuning en/of wrapping scene is dit veel voorkomend, buitenkant volledig andere kleur, binnenkant achterbak achter de bekleding niet meespuiten/wrappen en het is prima.
Binnenkant achter de bekleding ook met deze tech. En AI camera's die politie/handhaving herkennen. En de binnenkant achter de bekleding de goede kleur geven voordat ze bij de auto zijn :P
Als alles akkoord is, sturen wij binnen 5 werkdagen een nieuw kentekenbewijs met de juiste gegevens per post.
Had u eerst een papieren kentekenbewijs? Dan krijgt u nu een kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) terug. Daarnaast ontvangt u een werkdag later een brief met de tenaamstellingscode.
Had u een kentekenbewijs op creditcardformaat? Dan krijgt u een nieuwe kentekencard, maar geen nieuwe tenaamstellingscode. De code die u al had, blijft geldig.
Ik denk dat het systeem helemaal in de soep loopt als je dit elke dag doet :D
2000 brieven in 1 dag, met de volgende dag een aparte brief: Sorry, was m'n nieuwe BMW aan het testen... ;-)
...een dure hobby met de huidige postzegeltarieven.. :+
Een hobby mag iets kosten...
Maar in dit geval is het de RDW die brieven stuurt, meestal ook zonder postzegels.
En dan gebruik maken van de optie dat het rdw zelf de kleur moet bepalen!
ach..... tot voor kort was een echte buitenspiegel nog verplicht En toen kwam er een grote fabrikant en was opeens een camera ook goed.... Dus de wetgever laat vrij sterk zijn/haar oren naar de autobouwers hangen.

OT. in het geval van de camera is dat in mijn ogen nogal fout. Een spiegel werkt altijd, zelf een gebroken spiegel doet het nog een beetje en een camera kan kapot net als het scherm. dus de foutkans op een dergelijk essentieel onderdeel is vele malen groten. brengt de veiligheid nogal in gevaar....
Het kan de veiligheid ook vergroten door bijvoorbeeld de dode hoeken duidelijker in beeld te brengen.
Microtransactions :+
Nieuws over paar maanden :+
<auto merk> kondigt skins aan die als NFT te koop zijn
Of je kan knaken verdienen door er twee advertenties op te knallen.
Je zal eerder moeten betalen om geen reclame op je auto geplaatst te hebben... :'(
Nee wat momenteel gebruikelijker is, er staan ineens "aanbevelingen" op je auto en je hebt geen keuze.

Je krijgt nu ook geen geld terug van Nvidia, of je kan de reclame op je homescreen van je Nvidia Shield ook niet in hun interface uitzetten. En misschien introduceert BMW het wel na een half jaar, net als de Samsung voor reclame in de interface van je TV
Dat kan nu ook al met (magneet) stickers en daar loopt niemand warm voor....
Dan wacht ik op de jailbreaks :p
Of Phub reclames 😹
Ja, op autopapieren staat welke kleur een auto heeft.
Klopt, maar het wrappen in een andere kleur is ook gewoon toegestaan, zonder dat je de papieren hoeft laten aan te passen. Dus op die grond zie ik hier geen verschil....
Dat is dus blijkbaar niet correct, zoals hieronder terecht opgemerkt.

Wel dat dit gewoon gruwelijk storend in het verkeer kan zijn en daarmee de verkeersveiligheid in het geding brengt.

Ik zie BMW alweer dat kabeltje naar de handrem trekken, zoals je dat in de beginne had om het bedienen van de DVD functies tijdens het rijden in je auto te beperken :+

[Reactie gewijzigd door Danny the dog op 6 januari 2022 16:33]

Voor zover ik weet is het bij wrappen (tijdelijk aanpassen) ook gewoon verplicht aanpassen bij rdw hoor.
zie link van @cool1971 hieronder..
OK, dankje voor het aangeven. Ik had niet op de link geklikt. Het verbaast me wel enigszins, aangezien ik reeds hele hordes occasions voorbij heb zien komen die gewrapt waren, maar op kenteken doodleuk de oorspronkelijke kleur hadden staan. Blijkbaar niet legaal dus!

Ik pas mijn oorspronkelijk bericht even aan :)

(In Duitsland worden taxi's trouwens al jaren in die lelijke groene of oranje kleur gewrapt, maar zijn onderhuids gewoon van een geliefde kleur voorzien. Veel makkelijker voor de doorverkoop, plus de auto ziet er beter uit, na verwijderen van de wrap, dan dat ie eigenlijk behandeld is.)
Er staan best veel gewrapte auto's te koop onder hun originele kleur.
Waaraan je dan weer kunt zien dàt-ie gewrapped is. :)

Maar OT: wat zou een beetje blikschade kosten met deze techniek erdoor? :P
De aanname dat wrappen geen kleuraanpassing vereist is niet goed volgens de website gedeeld door
@cool1971

Quote website
U hoeft alleen de kleurwijziging van een auto en een kampeerwagen aan ons door te geven. Bij andere voertuigen staat de kleur namelijk niet op het kentekenbewijs.
Ook als u uw auto of kampeerwagen tijdelijk een andere kleur geeft (carwrappen), geeft u dit aan ons door.
Nee dat is niet juist. Als je je auto laat wrappen moet je datg aan het RDW doorgeven
Ik weet dat als je vroeger je auto liet spuiten en je liet in de binnenkant de spijlen ed in de originele kleur je het niet hoefde aan te passen. Is wel 30 jaar geleden of zo..
Bruikbaar voor:

In de winter parkeer je de auto op zwart, dan warmt de zon overdag je auto op (spaart verwarming)
in de zomer parkeer je de auto op wit, dan wordt minder warm (spaart airco)
Misschien ook ooit voor woningen?
Als je 12 bent misschien.
Haha, dan ben ik geestelijk kennelijk 12 want ik vond dit instant-cool!
Volstrékt nutteloos, maar wel cool
Laat het kind in je nooit dood gaan, anders ben je zelf ook dood :P
Ik zit niet echt te wachten op rijdende (RGB) disco's, ik wil graag veilig rijden en niet zo'n verschrikking hoeven te zien, zeker in het donker niet.
Dit is e-ink, dus niks RGB lichtjes of disco. In het donker zijn die auto's gewoon zwart...

[Reactie gewijzigd door bzzzt op 6 januari 2022 17:02]

In mijn hoofd zag ik het vergelijkbaar met een RGB disco voor mij, aangezien je ook eInk in kleur hebt tegenwoordig.
Als de e-ink wit is, waarom zou de auto in het donker dan zwart zijn?
Omdat je bij afwezigheid van licht de witte kleur niet waar kan nemen? (jaja, ik snap wel dat hij nog wel wit is, nitpicker ;) )
Misschien kun je ook gratis skins krijgen met reclame erop! :X
Ik vind het eigenlijk raar dat dit er nog niet is...

Het lijkt mij niet zo moeilijk om mensen te vinden die met een reclameboodschap willen rondrijden voor een mooi bedrag per maand.
En dat gebeurd dan ook genoeg. Alleen dan met traditionele belettering.
Klopt, maar dat zijn eerder bedrijfsvoertuigen met de naam van het bedrijf op.
Ik bedoel meer de reclame die je zien op bussen van het openbaar vervoer, dat zou ook op gewone voertuigen kunnen (tenzij dat verboden is?).
Ik kan mij voorstellen dat je liever geen reclame hebt op een voertuig wat vervolgens betrokken raakt bij een aanrijding omdat de bestuurder een roekeloze rijder blijkt te zijn. Je wilt dus niet zomaar iedereen met jouw branding rond hebben rijden. Die persoon/auto word geassocieerd met jouw bedrijf.
Hoe vaak ik niet een bumperklever of hardrijder met koeienletters groot een bedrijfsnaam op zijn zijkant gezien heb. Maakt weinig uit gok ik.
Dat kan ook hoor, vroeger gebeurde dat vaker. Tegenwoordig zie je het nog maar weinig.

Mijn oom reed in een wagen met camel reclame erop.
Iets met kleur code voor kenteken en als je een ongeluk veroorzaakt wat was de kleur van de auto? Oranje en na 50m werd het groen.
Iedereen maar denken dat toekomst vliegende autos brengt wat moeten die versteld staan van dat we straks met de meest gekke en vreemde skins rond rijden🤣
Wel gemakkelijk om te zien waar je geparkeerd heb.
Wel gemakkelijk om te zien waar je geparkeerd heb.
Zwart, wit, grijs, dus zo'n 80% van alle auto's... Welke is dan van jou?

Met een druk op de afstandsbediening toert de auto al een keer, en binnen nu en enkele jaren komt de auto zelf voorrijden.
Knopje met 'attentie' op de afstandsbediening (of app natuurlijk) waardoor de buitenkant gaat knipperen.
Als je de filmpjes ziet hoe Tesla's met 'summon' functie zich compleet vastrijden op parkeerplaatsen denk ik dat 'enkele jaren' nog wat optimistisch is.
Iedereen maar denken dat toekomst vliegende autos brengt wat moeten die versteld staan van dat we straks met de meest gekke en vreemde skins rond rijden🤣
Wel gemakkelijk om te zien waar je geparkeerd heb.
Zie jij de doornee mobilist al vliegen? Ik zie zo al de vallende auto's voor me, tijdens een file met kop staart botsing 8)7
En dan her en der van die oude dametjes in een disco auto omdat ze hem in demo stand hebben weten te zetten en er niet uit komen. Ik kan niet wachten.
yeaahh!! BMW Microtransacties en Battlepasses 8)7
of erger: figuren die middels camera's kijken naar wat voor kleurschema er aan de andere kant van de auto is en dat projecteren zodat de auto visueel vervaagt en wijzigt richting onzichtbaar.
Doet me denken aan dat boek van Tom Clancy waarin (ik dacht?) Amerikaanse F22's middels een soortgelijke techniek ook slecht zichtbaar werden tegen (ik dacht) Japan, die daarna weer infrarood-helmen uit helicopters inzetten om de toestellen te kunnen zien.

Ik zeg uhm.... een verbod van dit concept om toe te passen op voertuigen die zich in de openbare ruimte begeven.
het is wachten op de eerste grappenmaker die zoiets gaat doen en gevaarlijke situaties veroorzaakt.

Het is leuk, omdat het kan, maar ik vind niet dat het toegepast moet worden op auto's.
Nee want dit mag in Nederland bij wet niet. De kleur van je auto is vastgelegd op je kenteken. Zelfs wanneer je je auto wrapped moet je verplicht de nieuwe kleur opgeven aan de RDW.
Wie heeft het over de hoofd kleur. Je kan ook gewoon een patroontje toepassen.
Het kind én de optimist in mij denken gelijk aan een open-source programma à la de Need for Speed editor, waarin je uren bezig kon zijn met het kiezen van de soort lak, de kleur, de liveries kon ontwerpen etc. En dan met één druk uploaden naar je auto op de parkeerplaats. Op maandag een rode, op woensdag een blauwe, en in het weekend eentje met je liveries erop. Of als je moeite hebt om je auto te vinden op een enorm parkeerplein: gifgroen.

De pessimist (of realist) in mij ziet echter al gebeuren dat BMW iedere kleurverandering in de in-car store zet, voor 2.500 euro. Custom designs mogen natuurlijk niet, en al zeker geen verbinding met een non-BMW app. Als goedmakertje brengt BMW een NFT Marketplace uit waar je voor 5000 euro een nieuwe skin mag kopen van een kunstenaar voor beperkte tijd.
Zelfs KITT had dit niet….
Door dit soort dingen denk ik soms echt: "Man, we leven al in 'de toekomst'". :P
En toch leef je altijd in het hier en nu O-)
Back To The Future 2 was al 7 jaar geleden :+
Op zich een gaaf idee, al vraag ik me af hoeveel dat "wit in de zomer, zwart in de winter" verhaal nu echt scheelt qua energieverbruik. Verder is dit natuurlijk weer een kwetsbaar onderdeel aan de buitenkant van je auto. Leuk als hij net uit de fabriek komt, maar wat als er een steentje of winkelwagentje tegenaan tikt? Dode pixels aan de buitenkant van je auto... :+
Deukje op de bumper gaat opeens 10-15k kosten :D
Wat denk je van vandalen die je auto bekrassen. Stel dat je zo'n auto tweedehands koopt, dan is hij na 1 kras al totalloss
Dat is bij een luxe sportmerk niet anders..
Denk je dat de mensen die zo'n auto kunnen betalen, daadwerkelijk inzitten over dergelijke luttele bedragen?
supergave implementatie van e-ink, en het zoveelste onderdeel aan een auto dat kostbaarder wordt om te vervangen bij schade (looking at you geintegreerde matrix ledverlichting)
dit is een leuke uitdaging voor de RDW en de registratie van de kleurcode....
ook interessant als je de kleur zou gaan syncen met een eigenschap van een auto (donkerder bij remmen, lichter bij accelereren), geldt dit dan als een (verboden) 4e remlicht?
de techniek loopt weer eens voor op de wetgeving :)
Ik denk niet dat dit om die reden is toegestaan op de openbare weg. Zou wel leuk zijn voor de politie bijv. Kunnen ze heel onopvallend iemand volgen en van kleur wisselen zodat het een andere auto lijkt.
Omgekeerd dus ook "beschrijving verdacht voertuig : witte BMW"
Hupperdepuup barbatruuk ==> zwart 8-)
Of wat had je gedacht van dazzle of urban camo in zwart, wit en grijstinten? Of subliminal messages, hele auto vol met tekst in hele kleine lettertjes: "Ik rijd niet te hard! Ik rijd niet te Hard!" ... ;-)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee