Software-update: Jellyfin 10.8.0

Jellyfin logo (79 pix)Versie 10.8.0 van Jellyfin is uitgekomen. Deze mediaserver is een fork van Emby en is ontstaan nadat Emby closedsource werd en er voor zogenaamde premiumfeatures betaald moest gaan worden, zoals dat ook bij Plex het geval is. Jellyfin is echter volledig opensource gebleven en alle functionaliteit is aanwezig. Het draait op Windows, macOS, Linux of in een Docker-container. Verder zijn er clients voor elk OS, maar ook voor mediaspelers, TV's en mobiele apparaten. De complete changelog voor deze uitgave kan hier worden gevonden; dit zijn de belangrijkste veranderingen die in deze uitgave zijn aangebracht:

The major highlighted changes are:
  • Numerous improvements to Hardware Acceleration (HWA), including:
    • Dolby Vision Profile 5 and 7 tone-mapping
    • CUDA-based tone-mapping for NVIDIA
    • Extended OpenCL tone-mapping for Intel
    • Hardware based subtitle burn in
    • Intel tone-mapping support for Windows
    • Full OpenCL filtering for AMF on Windows
    • Deprecation of OMX for raspberry pi, use V4L2 instead
  • Proper network interface binding and handling of proxied requests
  • Various fixes for DLNA, Sync-Play and m3u HTTP streams
  • DLNA disabled by default
  • Extended NFO metadata import
  • External audio and subtitle support including container (mks, mka)
  • Extended plain folder parsing
  • Enhanced detection and handling of DVD/BD ISOs and folders
  • Extend TMDb metadata provider (series state, season names, tags, logos, etc)
Jellyfin
Versienummer 10.8.0
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Linux, BSD, macOS, Windows 8, Windows 10, Windows 11
Website Jellyfin
Download https://repo.jellyfin.org/releases/server/
Bestandsgrootte 116,79MB
Licentietype GPL

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

11-06-2022 • 16:39

106

Submitter: Ectra

Bron: Jellyfin

Reacties (106)

106
106
85
3
0
16
Wijzig sortering
Wat zijn de ervaringen hiermee? Ik heb er over gedacht omdat ik niet blij ben met het model van Plex. Login op je eigen server via hun cloud bijvoorbeeld. Ik wil alles zonder dat er een clouddienst tussenkomt. Met name omdat het zou kunnen gaan om materiaal dat via grijze bronnen verkregen is immers ;) En het delen met anderen is niet iets waar ik in geinteresseerd ben.

Maar ik hoorde hier en daar dat de client software nog te wensen overlaat dus ik ben er niet zo blij mee. Ik zag ook Emby maar dat lijkt dezelfde nadelen te hebben als Plex.

Het betalen voor de software ansich vind ik niet eens een probleem maar het gebruik van een cloud dienst voor authenticatie en synchronisatie vind ik een absolute dealbreaker :)

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 15:13]

Al een tijd volledig tevreden over Jellyfin. Volledig open source, gratis en geen gedoe zoals met Plex waar je verplicht eerst een account moeten aanmaken en van alles naar de cloud verdwijnt. Met Emby heb je tegenwoordig een vervelend nag screen wat je iedere keer weg moet klikken en is ook geen open source meer. Jellyfin is de best.

Het enige nadeel is dat er geen app is voor de LG smart tv.
Dat hebben we opgelost met een Amazon Firestick 4K, Jellyfin staat gratis in de App Store van Amazon.
Gelukkig wordt er aan een LG app gewerkt. Het releasen van 10.8.0 was een van de blockers. Nu dat gebeurt is kunnen ze weer verder :)

Om de voortgang van de LG WebOS release bij te houden heb ik me geabonneerd op dit issue: https://github.com/jellyfin/jellyfin-webos/issues/69
Als dit goed werkt ben ik gelijk over. Ik begreep dat de UI al is gedaan het is alleen toestemming krijgen van LG.
Er wordt al jaren aan een LG app gewerkt volgens de site. Ik was het wachten al lang zat.
Gelukkig werkt de Amazon Firestick perfect met Jellyfin zonder hacken. Fijne mediaspeler.
Het is ook het welbekende github issue-issue geworden. Iedereen die vraagt 'waar staat het' en 'wanneer komt het' krijgt een antwoord zoals 'kijk gewoon hier boven'. Dat terwijl daar helemaal geen informatie staat en het eigenlijk neerkomt op 'het is dood, niemand werkt eraan'. Jammer. Nog even wachten en dus Plex gebruiken.
Of je neemt een andere media speler met Jellyfin er op. :)
Nee. Ik geen kastjes meer, geen kabels meer. Plex werkt prima voor nu zonder extra kastje en zonder het switchen van inputs.
Valt mee. De Amazon Fire TV Stick 4K Max die wij hebben is een kleine stick in de TV. Doet onopvallend zijn ding. Er is gelukkig meer keuze dan alleen maar Plex.
LG app is gereleased!
> Het enige nadeel is dat er geen app is voor de LG smart tv.

Nog niet via de officiele store, maar wel via Homebrew: https://repo.webosbrew.org/apps/org.jellyfin.webos

Je kan of je TV rooten met rootmy.tv, of de Developer Mode app installeren en het sideloaden (dan moet je wel iedere 48 uur op een knop drukken, anders wordt de app weer gewiped). Zie https://www.webosbrew.org/ voor meer details.
Ik ben best tevreden met Jellyfin. Op 10.7.7 had ik soms problemen dat de ondertiteling niet meteen laad of dat je het nog een keer moet selecteren. Dit zou nu gefixt moeten zijn. Verder heb je echt superveel opties. Bij het afspelen via android heb je de keus om de web player, 2 geïntegreerde player of extern. Die eerste moet je gewoon niet gebruiken. Alleen als je jellyfin via de browser gebruikt.
Bedankt voor de ervaringen, klinkt goed!
Prima applicatie. Draai het sinds Emby gedeeltelijk closed source blobs kreeg, en ze dus deze fork zijn gaan ontwikkelen.

Het is niet allemaal vlekkeloos. Ondertiteling die geript is werkt bijvoorbeeld wel in de browser en in de app, maar als je dan cast naar een chromecast komt de ondertitel soms niet mee. Dit is dan dus de vobsub ondertitel. SRT werkt wel gewoon goed.
Als je het niet erg vind Kodi te gebruiken dan is jellyfin echt wel wat om positief over te zijn.

Een goede Android app zou Jellyfin als project echt wonderen doen. Maar helaas werkt daar maar 1 dev actief aan en zitten ze met een codebase met veel technical dept. Heb mezelf wel eens een weekje of 2 actief in code gegooid om te zien of daar te helpen valt, maar dat is echt een hele boterham en vergt commitment om daaraan te beginnen.
Nja kodi gebruik ik juist liever niet. Ik vind het geen fijn platform, ik heb het nooit handig in gebruik gevonden. Bovendien heb ik wat andere apps die Android TV nodig hebben (nlziet bijv en Netflix). Dus dan heb ik altijd twee aparte omgevingen nodig.

Ik heb nu wel kodi draaien met content op een samba share maar ik zou er dolgraag vanaf willen. Ik vind het zo onhandig en van veel films herkent hij de titel verkeerd wat niet handmatig aan te passen lijkt. Inmiddels gebruik ik het zou weinig dat ik meestal gewoon VLC pak op Android TV. Maar dat is niet zo fijn als je niet precies weet wat je wil gaan kijken.

Dat was juist de reden om verder te kijken eigenlijk.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 15:13]

Kodi wordt pas goed als je allerlei plugins gebruikt. Maar daar heb ik geen zin in. :)
Kwam herkenning e.d. is geen probleem i.c.m. jellyfin. Als je Kodi als Jellyfin client gaat gebruiken installeer je de Jellyfin plug in waar je inlogt op jou server. Vervolgens wordt alle content in sync gehouden zoals het in je Jellyfin is.

Werkt prima!
Wij hebben hier ook Emby (ik ben er erg tevreden over) en ook een paar Kodi players (oa. woon/slaapkamers). Voor de Kodi players hier in huis wilde ik iets anders voor oa. het indexeren van de media (film/series/muziek) maar ook voor Volumio wilde iets anders dan de samba share met muziek (scannen werkt maar is een kleine 'ramp'). Na eerst het een en ander flink te testen heb ik een licentie aangeschaft zodat de Emby player zonder problemen op de aparaten kunnen werken (pc/tv/androoid). Als je dit niet nodig heb kan je het ook prima zonder licentie gebruiken.

Grappig is dat Yatsee Emby ook 'snapt' en dan kies ik de Kodi, in de ruimte waar ik zit, als player en dat werkt heel erg goed en zo is er ook geen "Emby skin" (bv. EmbyCon) nodig op Kodi.

Mijn vrouw gebruikt de Emby App vaak op de LG TV. Echter loop dat weer mank bij bv. HEVC/x265. De server die (ook) Emby draait kan het nu makkelijk decoden als het nodig is (via genoeg cores).
Geef de Jellyfin AndroidTV app nog een kans. Ik ben recent helemaal over (ipv Kodi+addon) en het werkt nu echt prima.
Je hebt me terug overtuigd om het eens te proberen. Enkele versies terug was de AndroidTV app inderdaad echt niet stabiel.

Als grote fan van het concept van Emby (maar helaas: trage development, ook trage applicatie/server…), lijkt Jellyfin toch nog altijd erg interessant. Dat wordt namiddagje prutsen ☺️
Qua client software is het wel een redelijk drama als ik eerlijk mag zijn. De (officiële) Android TV app crasht geregeld en qua playback loopt het ook niet bepaald gesmeerd. Volgens de github pagina zijn ze met dat laatste wel bezig. Daarnaast is het qua interface ook redelijk zo-zo. Zeker het muziek gedeelte kan stukken beter.

Op android (phone/tablet) kan ik weinig mening kwijt aangezien mijn ervaringen vooral beperken tot 3rd party apps en vooral muziek gericht. Voor muziek gebruik ik symfonium omdat die (in tegenstelling tot de officiële app) wel bugvrij met android auto overweg kan. Dat is ook wel weer een betaalde app.

Op pc vlak is het ook beperkt tot muziek applicaties waar sonixd zeker goed werk levert. Die is gratis heeft zeker een goeie interface met geen bugs die voor mij relevant zijn.

Excuses voor de voorname focus op muziek, maar je moet geen mening geven als je het niet gebruikt.

[Reactie gewijzigd door JeroenED op 22 juli 2024 15:13]

Hmm ok ja dat is wat ik tijdens mijn verkenning op Reddit ook mee kreeg. En Android TV heb ik ook het liefst. Mode + plugin kan wel maar dan zit ik weer met een aparte app. Bedankt!

Ik moet het inderdaad gewoon uit gaan proberen maarja dat kost wel tijd
Het draait hier op een ShieldTV Pro juist eindelijk stabiel en goed. Subtitles gaan eindelijk probleemloos, nooit audioproblemen. Een crash merk ik eigenlijk niet, zie heel af en toe wel een vraag om een crash report te sturen, maar dan ben ik niet eens in de app.
Volgens mij is de AndroidTV app nu juist volwassen aan het worden, op enkele UI flow quirks na.
Het betalen voor de software ansich vind ik niet eens een probleem maar het gebruik van een cloud dienst voor authenticatie en synchronisatie vind ik een absolute dealbreaker :)
De tussenkomst van authenticatie aan de Plex kant moet volgens mij omdat Plex anders op geen andere manier kan controleren of de gebruiker een geldige licentie heeft.
Nouja het kan ook gewoon met een code ofzo. Zat apps die het zo doen en geen verbinding naar de maker nodig hebben.
Bedoel je een licentiecode? Hoe zou je dan kunnen controleren of deze daadwerkelijk correct is?
Daarvoor moet je toch op een of andere manier verbinding maken met de maker?
Nee hoor, er is veel software die die gewoon lokaal checkt. Je kan die ondertekenen met een private key bijvoorbeeld.
Dat zullen niet veel apps meer doen, want dan kun je die keys weer onbeperkt delen en meerdere keren gebruiken..... FCKGW-RHQQ2..... (iets oudere Tweakers kennen die nog wel)
Oh.. komt me zo bekend voor.. wat erg.. :*)
Kan ja maar die kan je dan gewoon blokkeren van updates. Niet echt een groot probleem IMO.

De meeste mensen zullen gewoon netjes betalen en voor wie dat niet doet zijn er ook gekraakte versies. Er zijn nog steeds heel veel programma's die zoiets niet online checken. Bijv. Cryptomator.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 15:13]

Hahaha fuk, ik ben oud ja... welke windhoos was dit ook alweer? xp?
Ik heb er wel eens mee gespeeld en ik vond het prima werken. Let er wel op dat ik het dus niet dagelijks gebruik en momenteel niet eens een server heb draaien. Er zullen vast wel haken en ogen aan zitten.

Ik zou zeggen probeer het eens. Als je niet veel tijd hebt kan je een van de vele docker images proberen.
Mijn server draait FreeBSD dus docker is geen optie. Een Jail wel maar die moet ik dan zelf maken.
Ah wel leuk FreeBSD. Maar draait dotnet uberhaupt wel op FreeBSD? Zie ook de README van https://github.com/Thefrank/jellyfin-server-freebsd
Aha ik wist niet dat het dotnet was. Dat maakt het lastiger inderdaad. Bedankt voor die onofficiële port, ik zal hem bekijken!
Emby idem, immers is Jellyfin een fork van.
Ik draai nu beide Plex en Jellyfin naast elkaar, Plex heeft nog steeds mijn voorkeur omdat qua cliënt interface vind ik het nog net niet. Somds willen ondertitels niet laden. Jellyfin lijkt er ook moelijker over te doen welke films als hdr herkend worden en heeft wel moeite om DolbyVision te herkennen soms wel en soms niet. En ik gebruik nu de Jellyfin client op mijn Nvidia Shield daar crasht ie constant op mijn Android telefoon heb ik er geen last van, dus het is iets vaags.

Iets wat de Jellyfin Android client wel beter lijkt te doen is remote streamen, ik heb vaak dat als ik iets remote probeer te streamen dat de Plex Android client op mijn mobiel dat weigert af te spelen maar dat zelfde via de Jellyfin client speelt ie gelijk af zonder problemen. Ik heb wel een mooi stuk software gevonden voor account beheer en dat je anderen kan uitnodigen, het is een soort invite systeem wat praat met Jellyfin en je kan het ook nog als container draaien ook.

https://github.com/hrfee/jfa-go

In het kort Jellyfin is goed bezig maar voor nu blijf ik in de meeste gevallen nog Plex gebruiken. En als laatste ik vind dat Plex ook de makkelijkere gebruikers ervaring is voor de gebruikers die ik toegang geef tot mijn libraries, ook al is jfa-go een hele mooie toevoeging en iets wat je wel nodig hebt als je andere op een normalie manier toegang wil geven naar jou Jellyfin libraries.

[Reactie gewijzigd door Hydranet op 22 juli 2024 15:13]

Bedankt! Remote toegang van anderen is geen ding voor mij. Mijn server draait ook alleen als ik wat kijk of er op zet, hij verbruikt 100W continu dus het is te duur om hem constant aan te hebben. Zitten 8 stuks harde schijven in (eigenlijk zijn het 2 servers verbonden met fibre channel)
hij verbruikt 100W continu dus het is te duur om hem constant aan te hebben.
:o Dat is veel! Hier eens kijken misschien? ;)
Ja idd, ze zijn niet echt meer van deze tijd. Het zijn twee HP Microserver G8's met de energiezuinigste CPU's er in (E3-1220 L v3). Samen 100W (50 per stuk). Alleen de iLO doet al 5W per stuk als ze uit staan. Ik heb ze gekoppeld met Fibre channel. Het is gewoon oude techniek van meer dan 10 jaar geleden :)

Aan de andere kant zijn het wel hele fijne servertjes. En ik heb ze voor een prikkie gekocht (HP cashback). Momenteel heb ik twee NUCs als 24/7 server en als ik iets van de grote NAS nodig heb dan zet ik die aan. Dat gaat op zich wel en is ook heel zuinig. Maar ik zal er over nadenken.

Er zit dus wel 8x HDD in, dat pakt natuurlijk ook wel aardig wat stroom denk ik.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 15:13]

Ik ervoer hetzelfde, en heb op een gegeven moment besloten dat t klaar is met dat eindeloos pushen naar ‘pass’ en die paywalls.

Plex server uitgezet, Jellyfin gestart in een docker, en aan het prutsen geweest tot alles probleemloos werkte en al m’n libraries in Jellyfin stonden.

Mijn grootste issue met Plex was het om alles maar moeten transcoden. Heb bewust een oude Linux bak hergebruikt, en die kan niet al te best transcoden, maar zelfs in de mobiele en Apple TV Plex app moest ie transcoden.

Met Jellyfin geen last van. Of ik nou remote wat via de browser afspeel, of via infuse, of welke app dan ook, geen enkele keer hoeven transcoden. Heb dat ook helemaal uitgezet in Jellyfin, en geen problemen ondervonden. Kortom, Jellyfin is veel soepeler en minder resource hungry dan Plex.
Dat is apart ik draai ook beiden maar plex blijft het fijnste en bij de shield lijkt hij niet te transcoden. Jellyfin voor de remote optie.
Hmm enige manier waarop ie niet ging transcoden is Infuse gebruiken op iOS en Apple TV, maar via de webbrowser bijvoorbeeld moest ie ook transcoden, en de webbrowser gebruik ik op het werk wel eens voor het gemak. Beetje brak op 2 oude cores.
Ik transcode niks met plex. Kun je gewoon instellen.
Emby gaat niet via een cloud server. Alles gaat rechtstreeks vanaf je eigen server.
Oh dat wist ik niet. Ik dacht dat het net zo werkte als Plex. Dat is de enige die ik ooit geprobeerd heb. Momenteel heb ik gewoon alles op een samba share :) Maar het is wel closed source heb ik begrepen.. Dat heb ik ook liever niet want ik draai vaak op 'rare' OS'en zoals FreeBSD.

Ik ga als eerste maar jellyfin proberen denk ik, ik vroeg me alleen af wat de ervaringen zijn.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 juli 2024 15:13]

Je kan bij Emby wel een cloud account gebruiken/aanmaken zodat je kan inloggen op je server via https://app.emby.media/ zonder dat je zelf je lokale Emby moet ontsluiten naar het internet. Echter dit is niet verplicht en kan je ook alles zelf helemaal lokaal regelen. De apps van Emby vond ik een plus tegenover Jellyfin, die werken prima op al mijn devices.
Bedankt, denk dat ik die dan toch het eerste probeer, met name vanwege de FreeBSD ondersteuning. Betalen vind ik niet zo'n probleem, ik kan de communicatie na de licentiecheck dan gewoon afsluiten.
Werkt helemaal prima hier. Installatie is oersimpel via Docker Compose en gaat als een trein.

Enige zwakte was de AndroidTV app (vooral gedoe met subs) maar die is inmiddels goed genoeg. Het alternatief, Kodi met de Jellyfin addon, niet meer nodig.
Er zijn nog wel wat quirks in de AndroidTV app, next episode flow had wat minor bugs.
Jellyfin draait bij mij op windows server. De android app voor tv werkt perfect. Net zoals de webinterface zelfs hier kunnen streams gestart worden. Ik heb alle films hier op gezet (dvd geript etc) ruimt de kast mooi op. Mijn vrouw en zoontje maken hier gretig gebruik van (dagelijks) ik vind dit een aanrader. Voor extern gebruik heb ik caddy ervoor trouwens.

Komt op een prive netflix server neer.

[Reactie gewijzigd door Ealjebij op 22 juli 2024 15:13]

Voor mij persoonlij; Jellyfin is qua software niet geweldig, maar het is letterlijk de enige player die werkt. Pkex speelde simprlweg m'n materiaal niet af, Emby sloeg steeds vast. Jellyfin doet t gewoon. Geweldige? T is geen Netflix, maar t werkt.
Ik gebruik het zelf nu een half jaar ongeveer. Een maatje van me had Plex maar ik ben erg tegen al dat reclame gedoe.

Jellyfin is een iets minder ontwikkelde apps, je loopt soms tegen wat kleine bugs aan maar over het algemeen vind ik het erg fijn werken. Geen bloatware alleen puur een mediaspeler.
Ik vind het gewoon fijn werken. Mooie interface ook wel, de eerste keer media scannen duurt wel even.
Welke nadelen van Plex deelt Emby dan?
Hier kan je zien welke voordelen of nadelen elke mediaspeler heeft; https://github.com/Protek...iki/Compare-Media-Servers
Oh bedankt, dit is zeer prettig om een keuze te maken!
Volgens mij wilde je reageren op @GekkePrutser?

In het artikel staat gewoon het verdienmodel en closed source.
Dat de mediaserver kant closed source is. Jellyfin is begonnen als een fork van Emby maar is 100% open source.
Ik heb al m'n eigen gekochte DVD's gebackupt naar ISO, zodat er geen kwaliteitsverlies is, en ik de echte DVD ervaring krijg (menu, extra's).

Alhoewel die ISO's prima af te spelen zijn in VLC, heb ik nog nooit een webspeler gezien wat dit kan. Ik had eigenlijk gehoopt dat jellyfin dit ooit toe gaat voegen, maar tot nu toe nog niks belovends gezien.

Iemand hier iets aan toe te voegen?
De software Handbrake.
Nja ik begrijp dat DVD's om te zetten zijn naar andere bestanden.. En je kunt de films die je zelf bezit ook gewoon downloaden (juridisch illegaal, maar ethisch te verdedigen in mijn mening).

Mijn stelling is dat je daarmee de "dvd ervaring" verliest; de menu's, intro's etc.. Als je daar niet op zit te wachten dan is 't lastig om mijn punt te zien.
Je slaat de spijker op z'n kop voor wat betreft het rechtstreeks kunnen afspelen van DVD's of ISO's via Plex/Emby/Jellyfin.
Dat vind ik echt nog een flink manko maar als ik die 3 naast elkaar zet zie ik tussen Emby en Jellyfin weinig verschil in mogelijkheden en Plex heeft gewoon de beste interface maar heeft moeite met het afspelen van 4K zonder transcoding.
Emby doet dat erg goed met hun app op Android TV (Nvidia Shield Pro 2019) en dus zal Jellyfin dat ook wel goed doen.
Dus blijft over dat Jellyfin Open-Source en gratis is en bij Emby je voor het gebruik van de Android app moet betalen, zei het weinig maar toch.
Kodi heb ik echt goed getest maar voor mij voldoet die niet maar zijn er genoeg gebruikers die het prima vinden werken.
Dus de gebruiker kan zelf bepalen wat voor hem/haar het beste werkt.
DVD interfaces en bestandstypes zijn de meest vervelende dingen ever.

En kwaliteitsverlies hoeft er niet te zijn, dat ligt aan je omzetting.
De beste omzetting is geen omzetting
Dat is dus niet waar. Je kan lossless omzetten. Lossless voor zichtbaar of lossless als in bitwise.

Ik heb namelijk wel vaker DVDs omgezet, maar DVDs zijn sowieso altijd al mwah mwah kwaliteit, dus echt iets verpesten aan de kwaliteit kan je niet.
Ik heb momenteel twee Kodi installaties draaien met een shared database. Kodi indexeert alles prima.

Wat is in dit geval dan het voordeel van Jellyfin? Eerlijk gezegd zie ik het nog niet.

Graag hoor ik van de Tweakers hier, wat het voordeel is van dit systeem.

[Reactie gewijzigd door Lifelogger op 22 juli 2024 15:13]

Je hebt nu dus geen server-client systeem. Dat alleen kan al een voordeel zijn. Je media staat op een server die ook Jellyfin draait en kan transcoden. Die server kan content naar al je devices leveren.

Een Jellyfin client is puur bedoeld voor playback van jouw series/films. Meer niet. Als je de cliënt open doet zie je dus direct iets wat op Netflix lijkt, er is helemaal geen lokale database die gevoed moet worden, gesynced, metadata en fanart moet downloaden, niks. Dit alles gebeurd op 1 centrale plek. Je kan dus direct op elke cliënt gaan kijken. Kwestie van inloggen en poef: je hebt direct alles.

Kodi start je kaal op en kan je eigenlijk van maken wat je wil, weerbericht, nieuws, radio, games, streaming add-ons, thema's, miljoen instellingen.

Jellyfin is wat dat betreft dus voor 1 usecase en de server-client opzet is voor de meesten net wat handiger.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 22 juli 2024 15:13]

Zo'n kodi db + media staat ook op 1 lokale plek. Verder heb je helemaal gelijk.

Ik heb kodi en jellyfin.
Als je alleen Kodi gebruikt, heeft elk apparaat dus Kodi draaiende en zijn eigen lokale DB die gesynced moet worden etc. Dat was mijn punt.

Als je Jellyfin server gebruikt en Kodi puur om af te spelen, dus met de Jellyfin addon zorgt deze ervoor dat de Kodi db constant gesynced wordt. Staat het dus op 1 plek bij Jellyfin, maar Kodi heeft ook zijn lokale database die gevuld moet worden.

ik merkte vaak dat na een tijdje 1-2 maanden, Kodi database out-of-sync liep. Daarom ben ik blij dat de Jellyfin app voor AndroidTV werkt want dan hoeft er vrijwel niet meer gesynced te worden, de app is een directe weerspiegeling van de server database. Je streamt dan dus niet alleen de video maar eigenlijk alles, ook de plaatjes, tekst etc net zoals een website of Netflix app.
Ik heb momenteel twee Kodi installaties draaien met een shared database.
Dat is wat Lifelogger zei. En ik heb dat ook, die DB draai ik gewoon op de thuis server, naast Jellyfin. Zelf nog geen desyncs gezien.
Duidelijk. Iets andere use case dan hoe ik het nu gebuik. :-)

Maar zeker de moeite waard om eens in te duiken.

Dank voor de toelichting.
Ik denk ook niet dat je met Kodi remote kunt streamen. Plex bijv kan ik ook kijken vanuit een hotel kamer bijv met lage bandbreedte dankzij transcoding. Met kodi moet je een NAS oid meenemen.
Nee, klopt. Kan niet remote streamen. Nou is dat ook niet mijn use case. :-)

Maar het klinkt wel interessant.
Ik draai zelf Jellyfin op een RPI3b+. Streams draaien op max 720p, op deze wijze is het prima te gebruiken.. Echter...... Toegang van buiten af (Jellyfin App) is (voor mij) lastig te regelen.. Heeft iemand de gouden tip? Of een werkende guide?

Dank!
Bij mij thuis heb ik het volgende:
Een DIY nas met Openmediavault als OS.
Daarop draait een Jellyfin in een docker container + een NGINX docker container.
Samen met een cloudflare account heb ik remote access geregeld door verschillende tutorials een beetje te combineren. Op YouTube even zoeken naar Techno Dad Life en DB Tech.
Gewoon een wireguard VPN opzetten tussen je cliënt en thuisnetwerk.
Poorten opengooien van je jellyfin server, of via VPN naar huis bellen. Weer een poort, maar misschien wat veiliger.

[Reactie gewijzigd door dieAndereGozer op 22 juli 2024 15:13]

Ik gebruik dit al zeer lang (vroeger Emby tot ze het meer dicht getimmerd hadden)

Ik wil namelijk ook ALLES in eigen beheer en ALLES moet nog werken zolang ik electriciteit heb :) (dus ook zonder internet)

Ik heb een Openmediaportal draaien (puur als NAS voor data storage) en daar daar dan ook mijn Jellyfin server op (beetje on-orthodox rechtstreeks op de linux)

Mijn kinderen kijken hun series op hun PC via KODI , ze hebben elk hun account zodat ze elk hun eigen "huidige serie" en zo view hebben.

Ik kijk in de living via een omgebouwde android box waar ik CoreElec op gezet heb, daar heb ik dan de Kodi Jellyfin app op staan,

Ik gebruik het puur om films en series te kijken en dat gaat allemaal perfect zoals ik het wil , on the fly de-coding van 4K content (of full HD content met x265 codering) naar mijn Full HD Kodi box/TV in de living is geen probleem.

Er is ook een extra account die toegang heeft (met wachtwoord) naar de "speciale" filmpjes van mijn vrouw en ik, en tot nu toe zijn die toch nog niet per ongeluk op de kindjes hun PC gekomen , dus dat werkt ook allemaal goed :)

Ik gebruik het dus zeer basic (het kan veel meer) enkel om films en series te kijken, maar daar dus nooit problemen mee.
Bedankt voor de uitgebreide reactie.. Ik heb hetzelfde, het moet 100% lokaal draaien, zelfs een license check heb ik liever niet. Wat er bij emby precies wel en niet mogelijk is weet ik niet maar closed source vind ik al niet prettig.
Ik heb hetzelfde met alles 100% lokaal. ik draai freebsd met emby. Lokaal speel ik alles af met een Nvidia shield of een Chromecast.

Als je de gratis emby server pakt, en alleen betaald voor de Android tv app, en niet op je telefoon kijkt, is dat precies genoeg.

Ik heb nu een lifetime abonnement ivm met het lokaal op een Android toestel films hebben voor de tablet van de kinderen. Tevens voor het afspelen op android als ik onderweg een serie wil kijken.

Ik gebruik emby net nadat er werd geforked. En jellyfin loopt telkens net iets achter. Zoals eerder app support is beter op emby.

Ik wil niet emby verheerlijken, maar stabiliteit is wel prettig als jij en partner/kinderen het vaak gebruiken.
Ook bedankt voor de reactie. De Android app vind ik wel belangrijk, simpelheid weer niet zo want ik heb momenteel geen partner en geen kinderen.

Dus emby werkt wel op FreeBSD ondanks dat dotnet daar niet op ondersteund wordt?
Jazeker.
Ik heb een iocage jail waar dit in loopt.
pkg install emby-server-devel -y
sysrc emby_server_enable="YES"
Ik heb de latest packages en loopt bijna syncroon met de releases van emby.

Jellyfin heeft dotnet nodig, en niet installeerbaar op freebsd. Tevens heb ik radarr, sonarr, prowlarr & bazarr in een jail lopen.
(beetje on-orthodox rechtstreeks op de linux)
Dee ik altijd totdat bleek dat docker niet zo eng is als het leek.
Hoe kijk je dan zonder elektriciteit?
Ik heb toch letterlijk in mijn post staan , dat ALLES nog moet werken zolang ik electriciteit heb !!!
Ik las "zonder" ipv "zolang", vandaar mijn vraag :)
Nu ik je bericht beter heb gelezen ben ik wel nieuwsgierig: als de kids toch een PC gebruiken om content van Jellyfin te kijken, waarom laat je ze dan niet gewoon de browser gebruiken?
Scheelt weer 1 applicatie onderhouden/instellen.

Zelfde geldt eigenlijk voor de Androidbox, als daar AndroidTV op draait, is de Jellyfin app ook stukje minder werk dan Kodi instellen.

Snap wel dat als het eenmaal draait, dan draait het prima natuurlijk.
Wel, op de android box staat eigenlijk geen android meer, die draait gewoon Coreelec (heb ook boxen met libreelec, valt te zien welke SOC ze hebben) (met android op zijn die goedkope chinese boxen echt niet te gebruiken, mega traag (om nog maar te zwijgen van de combi phone-home malware van de chinese fabrikant en google) , met iets als coreelec vliegen die dingen en die doen wat ze moeten doen en doen het super goed, denk niet dat die al ooit 1x tilt geslagen zijn, kan je van zo een box op android niet echt zeggen :)

Dus met ook Kodi op de PC hebben ze op alle toestellen het zelfde uitzicht en werkwijze.
(echt veel kijken de kids toch niet, is maar soms voor een serie, voor de rest zitten die smartphone zombie's gewoon op hun phone op tiktok en youtube :) )
Aha ja dat van CoreElec begrijp ik nu helemaal. Vroeger ook zoiets gebruikt op de Raspberry en later op de Vero4K: OSMC.

En ja. Helaas de echte tekenfilms en kinderprogrammas worden al 20 jaar niet meer uitgezonden, zelfs geen herhalingen. Als er nou een app kwam met al die content.. maarja zelfs dan verwacht ik dat dat niet tegen het YT en Tiktok geweld op kan.
Inderdaad,

en ik vind het SUPER spijtig dat tegenwoordig alles gedubd wordt :( :(

mijn kinderen MOETEN van mij steeds de originele versie kijken, (wat op zich al een probleem is op de vlaamse TV, want vind maar eens een zender die de taal optie's verwerkt dat je zelf kan kiezen, niet dus)

Ik heb zo mijn engels geleerd , door gewoon TV te kijken als ik klein was, nu is verdorie alles in het nederlands gedubd,

Nog maar te zwijgen over de kwaliteit, Disney betaald miljoenen om bijvoorbeeld Eddy Murphy (draakje mulan) of Robin Williams (geest aladin, rest in peace robin :'( ) , en dan gaan ze dit even laten inspreken door één of andere debiele thuis/familie acteur !!!!!!

dubben zou verboden moeten worden, ik persoonlijk vind dit 1 reden waarom de jeugd tegenwoordig zo slecht is in andere talen.
Goed bezig!

Wat betreft je laatste punt: ik zat gister in een call met een hoge pief binnen ministerie van EZ en die zat te grappen over zijn zoon die zijn rijbewijs gister had gehaald en nu zijn autosleutel (van pa) wilde hebben. Op een gegeven moment schreeuwde die jongen steeds "je weet wat je bent", je bent een L*L, en die pa maar lachen, ja zo gaat dat he. Jongen liep constant zijn werkkamer in om te schelden en met deur te slaan. 0.0 respect of nederigheid. En dan is ie dus minimaal 18.
Stel je voor hoe hij met vreemden omgaat.

Ik had allang een rode bil gehad.. sterker nog, had nooit mijn rijbewijs betaald gekregen door mijn ouders met dit gedrag.

Dusja, jeugd van tegenwoordig, ik vind het enger dat ze het straks voor het zeggen hebben wanneer wij ouder zijn!

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 22 juli 2024 15:13]

Inderdaad,

veel te veel ouders tegenwoordig die het "parenting" vinden als ze hun kinderen voor de tablet/smartphone ploffen !!!

ik vrees dat de hele "woke" en "iedereen is een winnaar, er zijn geen verliezers" generatie nog ERG gaat afzien binnenkort,

Ik heb mijn kinderen van als ze baby's waren al duidelijk gezegd dat ik weet wat ze later gaan worden "teleurgesteld" :) :) :)

Mijn kinderen hebben pas hun eerste smartphone gehad in het middelbaar omdat het eigenlijk 'moest" voor smartschool en zo, ze hebben een Jim mobile herlaadkaart van 5,- euro per JAAR, dus in noodgevallen kunnen ze bellen/sms'en en data gebruiken, maar voor de rest weten ze dat ze gewoon Wifi moeten gebruiken,

en ja mijn kinderen vinden mij ook een lul, maar ik ben zeker dat ze mij binnen 10 jaar daar dankbaar voor gaan zijn,

mijn kinderen hebben ALLES dat ze nodig hebben, en een "klein beetje" van wat ze willen.
(en opgelet, ze hebben alletwee een dikke gaming desktop PC, dus dingen die "nodig" zijn dat mag geld kosten, 24uur op 24 overal youtube en tiktok kunnen doen vind ik dus NIET nodig :)

al die kinderen die tegenwoordig gewoon alles krijgen wat ze willen, die gaan later nog VEEL problemen hebben de eerste keer dat ze eens NIET meteen hun zin krijgen, ik vind het als ouder mijn taak om goed voor mijn kinderen te zorgen, maar vooral er ook voor te zorgen dat ze wat hard zijn en tenminste tegen wat tegenslag kunnen,

Ik zeg niet dat we terug zoals in de tijd van Sparta onze kinderen voor de leuwen moeten werpen en zien wie er overleeft, maar zoals ze tegenwoordig met al die Woke zever bezig zijn kweeken we denk ik gewoon een "zelfmoord bij de eerste nee" generatie :( :( :(
Nog tips welke client (ios/android) gebruikt wordt bij jellyfin? Ik gebruik Infuse pro. Echter niet volledig tevreden.
Voor iOS en tvOS kan je kijken naar Swiftfin (een native nieuwe client):

https://testflight.apple.com/join/oZd0QzWv

Zelf gebruik ik ook Infuse, omdat ik dit toch de fijnste app vind, met name de superieure ondertitel tools. Gebruik het op m’n iPhone, Mac en Apple TV icm Jellyfin.
Ja dat is wel een pluspunt, je kunt met opensubtitles veel ondertiteling vinden. En automatisch downloaden in de gewenste taal.

Wat ik mis aan infuse is de summiere metadata.

Ik wil graag trailers meteen kunnen bekijken bij mijn onbekeken films. Of films sorteren op score of lengte. Kodi is wat dat betreft veel meer kneedbaar.

Swiftfin is volgens mij nog in beta fase.

[Reactie gewijzigd door roT- op 22 juli 2024 15:13]

Swiftfin is inderdaad een beta, en verre van stabiel. Ik heb het ook omdat ik bezig ben bugs te fixen in hun repo.

Die trailers en metadata zijn voor mij niet een issue gelukkig, ik heb er alleen films in staan die ik wil kijken, dus alles staat er met een reden in :+ wellicht dat ik daarom geen min punten heb aan infuse.
Voor Desktop zou ik naar Jellyfin Media Player kijken, voor IOS Jellyfin Mobile en voor android gewoon de Jellyfin app.
Eerlijk gezegd mijn favorieten platform voor library managment. Kan het voor alles gebruiken, muziek, film, series. Heel makkelijk integrate met Jellyseer die dan integration laat doen met Sonarr/Radarr etc. En allemaal local geen externe accounts of andere dingen nodig

[Reactie gewijzigd door Stetsed op 22 juli 2024 15:13]

Ik gebruik juist geen Jellyseer en weet niet wat ik mis?
*arr apps doen hun ding en nieuwe content verschijnt poef in Jellyfin.

Verder kijk ik sinds kort nooit meer naar de *arr apps sinds ik de NZB360 app heb gekocht, een fantastische app die als front-end voor al je *arr apps werkt en je ook makkelijk nieuwe series en films laat ontdekken.

Waarom is Jellyseer precies nodig? Edit: volgens mij is Jellyseer vergelijkbaar met de Android app NZB360. Het is dus geen koppeling tussen *arr apps en Jellyfin want dat is helemaal niet nodig, maar een front-end voor Sonarr en Radarr?

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 22 juli 2024 15:13]

Ah ja sorry mijn fout daar had ik well een dinstinctie voor moeten maken.

Het scant je Jellyfin Library om te zien wat all bestaat. Dus als je hem bijvoorbeeld handmatig heb gedownload en in Jellyfin heb gezet ziet hij hem ook. En je mist eerlijk gezegd niet super veel.

Ik vind het gewoon een handige GUI en zeker handig als je meerdere users hebt(familie) want het maakt movies requesten zeer makkelijk. En je hoeft ook niet tussen sonarr en Radarr te gaan wat een paar seconden scheelt.

Ik ken die app die je described niet maar het lijkt inderdaad naar jou descriptie well dezelfde functie te hebben als Jellyseer(Die weer een fork met Jellyfin/Emby support is van Overserr). Alleen lijkt die van jou meer algemeen te zijn met support voor Lidarr en Andere, inplaats van Jellyseer die eigenlijk alleen voor films/tv shows is.

[Reactie gewijzigd door Stetsed op 22 juli 2024 15:13]

Ik gebruikte Kodi op de Android tv voor films en series. Emby voor muziek op de Android telefoon. Overgestapt naar Jellyfin, cliënt op de telefoon, tablet en tv, Jellyfin server op de Nas. Werkt naar tevredenheid voor mij.
Zowel Plex, Emby, Kodi en Jellyfin hebben wel ergens dingetjes die niet handig zijn of niet perfect zijn of werken. Gewoon mee leren leven.
Jellyseer en ombi kan je gebruiken om andere gebruikers verzoekjes te doen en op de hoogte te houden van nieuwe content via nieuwsbrieven.
Met Kodi eigenlijk geen goed ervaring, opbouw van database gaat lastig hebt hier weinig controle over.
Bij emby kun je alles instellen, makkelijk ook van film te wisselen als de database zelf een vergissing maakt.
Mijn nvidia shield heeft kodi maar loopt vaak vast. Tevens altijd moeite met dolby atmos. Hele film loopt gewoon vast, speel je dezelfde film via vlc op de shiled af geen problemen.
Moet zeggen ik heb nu een paar jaar emby draaien en nog nooit vastloper of dergelijk gehad.
Maar misschien nu toch Jellyfin maar proberen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.