Firmware-update: Apple iOS 15.2.1

Apple iOS 15 logo (79 pix) Apple heeft versie 15.2.1 van iOS uitgebracht. In iOS 15 zijn er nu vier verschillende soorten notificaties: passief, actief, tijdgevoelig en kritiek. De tweede grote nieuwe functie is Focus, een samenvoeging van Niet Storen en de automodus, samen met nieuwe instelmogelijkheden. Verder zijn onder meer Facetime, Safari, Maps en Wallet voorzien van nieuwe functionaliteit. Versie 15.2.1 is verder uitgebracht om enkele problemen te verhelpen:

iOS 15.2.1

iOS 15.2.1 bevat probleem­oplossingen voor je iPhone, waaronder:

 • Foto's die waren verzonden via een iCloud-link werden mogelijk niet geladen in Berichten
 • CarPlay-apps van derden reageerden mogelijk niet op invoer

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina.

Versienummer 15.2.1
Releasestatus Final
Besturingssystemen iOS
Website Apple
Download https://support.apple.com/nl-nl/HT204204
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

13-01-2022 • 06:09

56 Linkedin

Submitter: Hackus

Bron: Apple

Reacties (56)

Wijzig sortering
Nog steeds geen bugfix voor region monitoring.
Ritregistratie apps zoals Psngr en Flitsmeister werken hierdoor niet even goed.
Door de bug starten deze apps niet meer automatisch in de achtergrond (als je dat hebt ingesteld) zodra je gaat rijden.
Zou fijn zijn als ze de notificaties van Shortcuts eens blijvend zouden uitzetten. Ik zet ze met een truukje steeds handmatig uit maar het lijkt of hij elke twee weken weer vanzelf aangezet wordt en dan krijg je die vervelende 'running your automation' notificaties weer te zien. En voor iemand met 4 automations per dag wordt dat vrij rap vervelend :D
Slim trucje. Maar jammer dat het niet langer werkt. Zo heb ik een shortcut die dark mode uitzet als ik maps open. En weer aanzet als ik hem sluit. Dat zijn nogal wat notificaties zeg maar...
Overigens zijn er andere notificaties van shortcuts die ik wel wil behouden, dus ideaal is de truc niet.
Op de een of andere manier wordt het zo'n beetje elke 2 weken weer gereset, dus dan moet je het truukje herhalen. Maar het werkt nog zeker wel.
Je kan njet gewoon notificaties killen, van elke app kan je zeggen wel of geen notificaties ?.
Zeker, en dan besluit Apple dat je toch écht wel notificaties van Shortcuts wil hebben en zet ze weer aan. Waarom? Geen idee. En om de een of andere reden kun je van Shortcuts dus alleen maar de notificaties uitzetten als je het via screen time doet. Waarom? Ook geen idee.
Ik hoop dat ze snel met een fix komen voor True Tone voor de iPhone 13 pro (Max). Die functie is nu gewoon onbruikbaar. Als je true tone aanzet dan werkt dat heel even als je je scherm aanzet, daarna wordt hij langskwam steeds koeler van kleur. Zet je je scherm weer uit en aan dan is de kleur weer geler. Erg irritant.
Heb de 13 pro Max maar nergens last van, maar misschien komt het ik 24/7 dark modus aan heb?.
En ook in Safari extensie dark reader heb, dus eigenlijk geen enkele lichte modus app heb.

Of ik ben er gewoon niet zo gevoelig voor, sowieso wel eens tijdens instellen dan verschil gezien(maar vond het niet veel verschil geven).

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 13 januari 2022 18:02]

Het valt alleen erg op bij wit inderdaad. Dus in dark mode zal je het minder goed zien :)
Ja dat is dus iets wat ik amper zie, dark reader in Safari, dark modus van IOS aan, alle apps in dark modus, whatsapp / telegram ook een donkere achtergrond met beetje wit waar een wolf in getekend staat.

Dus bijna alles is bij bij wel of zwart, of andere donkere kleur 😀
Maar ja ook al staat die op niet dark modus, ik merk het denk ik niet merk ook niks van 120hz scherm(ook niet als even wissel naar ouwe SE bijv).

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 13 januari 2022 22:24]

Nog steeds geen fix voor de pin to zoom bug in Safari op de iphone X. Ik wordt er gek van als ik probeer in te zoomen op plaatjes.
Wow. Apple zou echt iets aan de wijze van updaten moeten doen. Op m’n iPhone 12 is het updatebestand gewoon 932mb om 2 bugs te fixen.
Het zou ook zomaar kunnen zijn dat Apple meer fixt, maar niet zegt wat ze fixen.
Hoe heb je daar last van en waarom zou er iets aan gedaan moeten worden? Als je je iPhone ‘s nachts aan de lader hangt, wordt de boel automatisch bijgewerkt.
Even van de site van Apple geplukt,

https://support.apple.com/nl-nl/HT212976
42 probleemoplossingen
Daarvoor hebben ze zowat het hele besturingssysteem binnenste buiten moeten keren. Daarbij moet je ook nog eens realistisch zijn dat dit niet de oplossing is. Aangezien in vorig vorm (15.1, 15.0) niet goed genoeg draaide met talloze beta’s,
dan ga je niet verzekeren dat het nu wel allemaal zoveel beter is.
Hij heeft er geen last van volgens mij, hij vind alleen de update vrij groot.
Zal misschien vast meer gefixed zijn, mijn iPhone 13 pro max was die ook 900 nog wat mb.
Voor de iPad 2018 was die 600MB, goed was dat nog in 2 of 3 min ouzo gedownload daar niet van.
Weet je nog dat ze 16gb iphones verkochten, enkel en alleen om mensen nog eens 100 euro uit de zak te kloppen voor een 64gb versie. Ga dan maar eens een update uitvoeren zonder eerst weer van alles te moeten verwijderen.
Heb hier een 16gb iPad Air 2 (ergens)... Ding is nog vrij prima te gebruiken, maar updates zijn een ramp, zowat alle apps liggen er al af en toch steeds weer issues. Gelukkig zelf niks aan betaald en is ie van de zaak...
Weet je nog toen we op de Nokia 5110 maar 10 berichten konden bewaren, moest je een bericht deleten voor een nieuw te kunnen ontvangen
Ja dat weet ik nog. Zie de relevantie met iOS updates niet maar goed.
Dat iOS of eender welk OS vroeger minder schijfruimte nodig had dan de dag van vandaag. Waar ga jij vandaag een iPhone vinden dat de optie heeft om te upgraden naar iOS15?
De SE komt uit 2016. Die was als 16gb versie te krijgen. Denk je nou echt dat iOS 2 jaar geleden veel kleiner was als nu?
Wie koopt er de dag van vandaag nog een 16gb telefoon … |:(
Ik heb niet het gevoel dat je ook maar iets snapt van wat ik zeg.
We zijn in de tussen tijd wel veel meer dan 2 jaar verder, de 6s/SE is nu al bijna 7 jaar oud en ios is echt wel groter geworden dan in 2016.
Nou stel het is groter geworden. Hoeveel dan. Paar 100mb?

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 13 januari 2022 19:14]

Waar ga jij vandaag een iPhone vinden dat de optie heeft om te upgraden naar iOS15?
Is de contest 'Quote of 22' reeds geopend? 🤔
Ik heb een iwatch met 4GB geheugen. Ik moet 'm volledig wipen om de laatste update erop te "krijgen" omdat die groter is dan wat er uberhaubt nog op of bij kan in draaiende stand.
Dat is als het goed is nu met watchOs8 opgelost, tenminste dat is wat ze zijden toen die uit kwam.

Ik heb een watchOs5 en nu 7, dus kan dat niet bevestigen(die hebben beide meer geheugen).

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 13 januari 2022 17:52]

Daar dacht ik ook al aan. En dat zag ik bij meerdere updates ook voorbij komen.

Wie weet wat ze erin steken, duwen of ongevraagd installeren (pushen).
Volgens mij heeft het ook te maken met de wijze van het signen van de firmware voor secure boot.
Is het niet zo dat je bij dit soort updates gewoon een heel groot deel van het totale OS geleverd krijgt? Het zijn geen losse patches bij iOS.
Waar kan je eigenlijk bij Apple bug reports plaatsen? Want ik heb zelf vaak bij carplay dat me GPS blijft hangen op de oude locatie en als ik 1x me telefoon aan zet dat het dan al opgelost is.
Gewoon de Support App installeren en daar je iPhone selecteren, dan bijvoorbeeld Maps selecteren en dan kan jij een chat starten of met Apple bellen. Daar merk jij dan waarom men meer betaald voor Apple devices. De service is volgens mij echt uitstekend. Vaak duurt het eventjes voor het probleem is opgelost, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ze veel aandacht aan mij besteden. (Ek kan helaas hun service niet met de service van anderen merken vergelijken. #walledgarden |:( )
Niet perse na deze patch hoor (het probleem had ik al) maar zijn er meerdere mensen waarbij de Wifi soms disconnected raakt en dan bij het re-connecten zegt dat het wachtwoord niet meer klopt? Ik moet dan eerst het netwerk vergeten, mijn telefoon opnieuw opstarten en dan kan ik vaak pas weer connecten... heel irritant.
Ik heb dezelfde bug gehad in iOS 14, maar sinds 15 is die verdwenen. Had er nooit echt bij stil gestaan dat ik die irritante meldingen niet meer kreeg, en niet meer spontaan verbinding kwijt was, maar sinds 15 heb ik die niet meer gehad!
Hoe je er nu van af komt zou ik niet weten helaas..
En je bent zeker dat je het wachtwoord van je WiFi niet hebt veranderd?
Uiteraard ;)
Na het netwerk vergeten en opnieuw opstarten kan ik gewoon weer connecten met het zelfde wachtwoord.

[Reactie gewijzigd door Cowamundo op 13 januari 2022 08:28]

Ja dat heb ik wel eens ja, als ik last heb van een MITM.
Nee geen last van zowel op de 13 pro Max niet, als op de iPad 2018 WiFi variant niet.
Hopelijk is de Flitsmeister bug hierbij verholpen!
Ik heb bv. bij sommige meldingen in FM (via Carplay) een keihard vervormt geluid. Kan ik nergens veranderen en is een half jaar geleden ofzo begonnen. Daarvoor altijd goed.
Dat flitsmeister niet op de achtergrond update als het scherm op de telefoon niet openstaat op flitsmeister. Ik kreeg hier zelfs een melding van binnen de app.

Edit: deze dus: https://help.flitsmeister...00-b257-45d4-0956583cf596

[Reactie gewijzigd door mwa op 13 januari 2022 09:16]

Nee dus.

Vanmorgen getest, maar zodra ik een andere app open via Carplay, wordt Flitsmeister op de achtergrond niet meer geüpdatet .
Jup, heb hier ook last van. En vaak bij 1ste startup geen GPS of internet verbinding. Open je een andere app en ga je terug naar FM werkt het prima. Maar dat het niet op de achtergrond ververst is irritant, stond je dan opeens in een file waar ik normaal gesproken word omgeleid.
Gewoon netjes aan de verkeersregels houden, geen Flitsmeister nodig.
Het is ondertussen 2022, Flitsmeister is niet meer alleen de app van 'oh er staat een flitser'.
Ik hoop ook dat de Apple Music pushnotificatie bug is verdwenen.
Ik krijg dus ongevraagd een notificatie van alles van Above & Beyond (de trance formatie) terwijl ik dat niet luister of in mijn bibliotheek heb. Een kennis heeft dit bij Hardwell, echt heel vaag. En er is geen logische verklaring voor.

[Reactie gewijzigd door iAR op 13 januari 2022 15:09]

Je kunt al je notificaties managen...
Ik denk dat je me niet begrijpt... maar allereerst: hoe manage ik dat ik geen updates van releases van die band krijg? Let wel: ik heb me NIET aangemeld voor enige notificatie van hen. Ik wil natuurlijk wel andere Apple Music notificaties ontvangen.

Om eea te verduidelijken. Ik krijg dus van elke release van die band een push. Ik luister die muziek niet, ik heb die muziek niet in mijn bibliotheek staan, ik heb nooit gevraagd om die notificaties en ik krijg alleen 'spook'-notificaties van die band. Oftewel: dit heeft niets met managen te maken maar is een bug. En ik ben blijkbaar niet de enige.

[Reactie gewijzigd door iAR op 13 januari 2022 15:06]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee