Software-update: Bitwarden 1.28.0

Bitwarden logo (79 pix)Bitwarden is een cross-platform en opensource wachtwoordbeheerdienst die persoonlijke gegevens in een versleutelde digitale kluis opslaat. Het is in de basis gratis te gebruiken en voor een klein bedrag per jaar is er toegang tot diverse extra's, zoals kunnen inloggen met een hardwaresleutel voor extra veiligheid en opslagcapaciteit voor bijlagen. Bitwarden is beschikbaar online, op de computer, als mobile app en als plug-in voor een groot aantal browsers. De desktop client is bijgewerkt naar versie 1.28.0 en de changelog van die versie ziet er als volgt uit:

Changes in version 1.28.0
  • Added support for the Azerbaijani language
  • Improvements for large vaults
  • Biometrics & WebAuthN fixes on Windows
  • Various bug fixes

Bitwarden

Versienummer 1.28.0
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Android, Linux, macOS, iOS, Windows 8, Windows 10
Website Bitwarden
Download https://bitwarden.com/download/
Licentietype Freeware/Betaald

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

20-08-2021 • 18:04

37

Bron: Bitwarden

Reacties (37)

37
36
24
0
0
9
Wijzig sortering
Zeer fijne ww manager. Nadat ik ben overgestapt van Lastpass vind ik deze intussen fijner werken!
Ik ook. Vermoed dat we niet de enige zijn. LastPass zal het zeker gevoeld hebben :)
Natuurlijk, al die gratis klanten die overgestapt zijn naar Bitwarden en ook een deel naar hun eigen premium abonnementen. Minder belasting op je servers en toch meer inkomsten, ze zullen spijt hebben van hun beslissing.

Het komt misschien grof over, maar finaal is dat de strategie van veel startups. Een pak gratis aanbieden en eens je de massa hebt bereikt je hele formule wijzigen. De gebruikers die reeds betalen zullen wel blijven terwijl je enkel druk zet op die dat je niets opbrengen. Die dat overstappen is pure winst.
Eh, nee. Ik ben geswitched van Lastpass Premium naar Bitwarden Premium omdat ze de prijs verdubbelden, en velen met mij.
Haha ik wilde precies hetzelfde zeggen. Never looked back :)
Ik vond hem eigenlijk meteen al fijner werken. Wachtwoorden importeren was een plezante verrassing hoe goed dat werkte. De interface is gelikter, aanvullen werkt beter (zeker op Android, Firefox, daar werkte Lastpass gewoon niet.)

Laat staan dat ze ook nog self-hosted toestaan.
Ik ben jaren geleden ook overgestapt van LastPass, nog geen seconde spijt van gehad.

De druppel toen voor mij was dat er geen werkende extensie was voor Firefox met de omschakeling van Firefox zijn add-on systeem, het duurde eeuwen voor Firefox weer een plugin van LastPass kreeg...

Ondertussen al jaren over op Vivaldi, waar Bitwarden ook heel fijn op werkt. Niets op aan te merken, prima wachtwoordmanager.
Het wordt wat saai wellicht, maar ook ik ben ontzettend blij met BiyWarden. Ik zat op LastPass maar die werkte niet altijd even lekker op Android. De charme van de eenvoud van BitWarden, het feit dat het open source is, maar vooral de goede werking hebben ervoor gezorgd dat ik niet weer terug ben gegaan en mijn LP account heb gedelete

[Reactie gewijzigd door P_Tingen op 22 juli 2024 21:32]

Goed om te weten..
Ook dank aan de andere reacties, frustrerend zoals hieronder aangegeven wordt dat aanvullen in android niet altijd goed verloopt.

Zal eens gaan kijken of ik nog ga wachten op het aflopen van mijn abbo op lastpass
Absoluut, alleen duurt het open van de vault vrij lang als je het mij vraagt op een android telefoon. Hopelijk dat "Improvements for large vaults" enige verbeteringen biedt.
Fijn product maar ik ben terug naar KeePass gegaan omdat mogelijkheden die ik veel gebruikt totaal mist.

- folders maken, dingen verslepen
- uitgebreid extra velden, attachment, strings, dergelijke.

Ik gebruik bitwarden nu puur voor browser login wat zeker prima werkt.
Folders maken kan in principe wel door <foldernaam>/<subfolder>/<entry> te gebruiken. Is wel omslachtig want iedere subfolder of entry moet je dan aanmaken met de hele parent folder(s) ervoor, maar de mogelijkheid is er dus wel.
Inderdaad maar dat is totaal niet gebruiksvriendelijk en er zijn mappen waarvan al reeds / erin zit waardoor het niet werkt. Bovendien heb ik ook diepgewortelde mappenstructuur :+
Ze hebben ook een andere filosie in mijn ogen. Waar KeePass zich heel erg richt op een mappenstructuur en vindbaarheid door alles zelf te ordenen zetten managers als LP en BW juist in op de zoekfunctie en het automatisch invullen. Ik probeerde in het begin bij LP ook alles netjes te ordenen, dat wil het zelf nog wel doen (en dat werkt redelijk), maar zag er al gauw het nut niet van in.
Dat hele mappen structuur snap ik ook niet direct. Zelf jaren 1pass gebruikt, en nooit de behoefte gehad aan mappen. Het is voor mij een kluis waar je met een zoekopdracht een wachtwoord moet kunnen vinden. Niet met allemaal mappen doorklikken.

Ik moet snel een wachtwoord kunnen vinden, random wachtwoord genereren en bij een website automatisch invullen. That’s it.
Ik blijf me wel afvragen waarom de fonts in de (Android) app zo enorm groot zijn.
Volgens mij schaalt dat mee met de tekstgrootte die je op je os instelt. Herinner me dat ik het op de Samsung van mijn moeder had gezet die een massief grote font heeft ingesteld, waarbij bw belachelijk uit zag.
Helaas niet. Op een S10 is alle tekst binnen de app opvallend groter dan in alle andere apps.
Nu nog wat "standaard" functies zoals drag/drop entries naar folders. Verder erg fijn inderdaad vooral in samenwerking, dat gaat toch lastiger met KeepassXC
Erg fijne password manager met veel extra functies. En het grote voordeel is dat je zelf de server (vaultwarden) kan hosten en dus zelf je data in handen hebt (en alle risico's zelf draagt).
Een risico die ik graag ervoor overheb.
Heerlijk programma, gewoon top
Bitwarden is anno 2021 de nieuwe Keepass/KeepassXC. Ik kan eigenlijk ook niemand meer aanbevelen Keepass meer te gebruiken. Bitwarden hosted of self-hosted is een heel mooie alternatief.

Enige nadeel van Bitwarden is het team van Bitwarden zelf. Ik vermoed dat zij een onderdeel zijn van 1Password - op basis van gebruikte code - en dat is niet perse negatief, maar het komt er op neer dat bepaalde handige verbeteringen niet doorgevoerd worden voor Bitwarden.

Bitwarden is gratis te gebruiken en 1Password niet.

[Reactie gewijzigd door aex351 op 22 juli 2024 21:32]

De Authenticator data wordt op iOS niet in OneDrive opgeslagen maar in de iCloud. Daar heb je dus wel wat meer versnippering.
En dan wordt het vast en zeker ook gescand 🤡🤡🤡
Mogen ze prima scannen hoor, is encrypted dus hebben ze niet veel aan.
Vertrouw daar nooit blind op….
Als je in een Microsoft ecosysteem wilt hangen dan is dat vast prima, maar dat wil niet iedereen. ;)
Bitwarden heeft ook 2FA. En bovendien, waarom zou je jezelf limiteren door al je wachtwoorden alleen in edge te kunnen accessen? Bitwarden is multiplatform. Bovendien kan je ook zelf je eigen server hosten met bitwarden.
Ik kan zo 10 use cases bedenken voor Bitwarden die Edge niet kan bieden. Er hoeft daarmee niets mis te zijn met Edge hiervoor, maar jouw verwondering getuigt niet echt van kennis van zaken.

Veel van de use cases worden elders in dit draadje gelukkig al genoemd, dus die ga ik niet herhalen.
Niet eens TOTP, dus jij gaat nog handmatig je 2FA codes overtypen steeds, toch niet van deze tijd?

Daarnaast gebruik ik dagelijks MacOS, Windows, Android, iPhone, etc. etc. (dus ook Chrome en Safari) net als zovelen anderen, dus dan kun je weinig met een Edge-based oplossing.

Een wachtwoord manager die niet multiplatform is kan echt niet meer mee.
Handmatig overtypen is eigenlijk wat TOTP zou moeten zijn. Deze codes in je wachtwoordmanager zetten is wat je eigenlijk alleen moet doen als je security wilt opgeven voor gemak, want je stapt hierbij over op 2 stap verificatie in plaats van 2 factor authenticatie.
Niet helemaal waar: er zijn nog genoeg scenario's te bedenken dat aanvallers zich wel toegang verschaffen tot jouw unieke wachtwoord voor een platform, maar geen toegang hebben tot de secret key in je Bitwarden om zelf unieke periodieke codes te genereren.

Sterker: de kans dat aanvaller wel toegang hebben tot jouw apparaat en Bitwarden maar niet tot jouw apparaat en bijvoorbeeld Authy is ook niet zo groot. Want beiden zullen bij de meeste van dezelfde biometrische beveiliging zijn voorzien (bijv. FaceID of vingerafdruk). Vrijwel niemand zet een lang ANDER complex wachtwoord op zijn 2-way-FA software nog naast Btiwarden zelf.

Oftewel als je in scenario's gaat denken kom je er al snel achter dat het extra risico verwaarloosbaar is en je beter je energie kan richten op alle beveilingsmogelijkheden die een Bitwarden biedt (bijv ook is Device Access Whitelist)

[Reactie gewijzigd door Malarky op 22 juli 2024 21:32]

Dit klopt in zekere zin wel, echter vertrouw je hierbij volledig op bitwarden welke ook benaderbaar kan zijn buiten jouw weten om, bijv via de cloud. Nu weet ik ook wel dat de kans waarschijnlijk heel klein is dat je account via de cloud gehacked wordt. Maar je bent wel kwetsbaarder als je bijv. de browser plug-in gebruikt.
Samen opgeslagen in een en het zelfde account
Ja, ook handig als men toch toegang heeft gekregen tot je account.. je wachtwoorden en MFA op één plek :P
Bitwarden/Lastpass/Whatever, opslaan van 2FA codes in je passwordmanager is "handig", maar niet veilig.
Gewoon Bitwarden (lichte versie VaultWarden) zelf hosten, dan is het multi platform, niet gebonden aan Edge en Microsoft, en heb je de kluis volledig zelf in handen, en dus niet cloud based.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.