Software-update: Bitwarden 2025.3.4

Bitwarden logo Bitwarden is een crossplatform en opensource wachtwoordbeheerdienst die persoonlijke gegevens in een versleutelde digitale kluis opslaat. Het is in de basis gratis te gebruiken en voor een klein bedrag per jaar is er toegang tot diverse extra's zoals het kunnen opslaan van totp-codes, inloggen met een YubiKey en opslagcapaciteit voor bijlagen. Bitwarden is beschikbaar online, als desktopclient, als mobiele app en als plug-in voor diverse webbrowsers. In versie 2025.3.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

2025.3.4

The listed release number is for the Bitwarden server, other version numbers released in this cycle also include Web 2025.3.1, Browser Extension 2025.3.2, Desktop 2025.3.2, and CLI 2025.3.0. This release includes:

  • Browser extension filter persistence: For an improved experience when navigating between the browser extension and a web page, search terms and filters will now persist for up to two minutes, or until you change the active tab in your browser extension.
  • Browser extension loading times: We have made several changes to improve the browser extension loading times. Learn more about the Bitwarden browser extension here.
  • Re-order website URIs: On the web app and browser extensions Edit Login view, you can now re-order website URIs for better visual organization using the drag-and-drop button.
  • FIDO2 two-step login support for Linux desktop: Linux desktop apps now support two-step login using a FIDO2 passkey. Learn more here.
  • SSH agent forwarding: Support for SSH agent forwarding has been improved on the Bitwarden Desktop app. Learn more about the Bitwarden SSH agent here.

Bitwarden

Versienummer 2025.3.4
Releasestatus Final
Besturingssystemen Android, Linux, macOS, iOS, Windows 10, Windows 11
Website Bitwarden
Download https://bitwarden.com/download
Licentietype Freeware/Betaald

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

03-04-2025 • 18:00

23

Submitter: Munchie

Bron: Bitwarden

Reacties (23)

23
23
18
0
0
0
Wijzig sortering
Ben alleen niet zo blij met die 'fill' knop.
Lijkt me precies verkeerd om.
Default actie had 'fill' moeten zijn en waar nu 'fill' staat moet de 'edit' knop zijn.
STOP!
Ik zet 1 joker in.
Je kunt dit gedrag zelf aanpassen via de instellingen. Als je gaat naar "appereance" dan kun je daar het vinkje "Click items autofill suggestion to fill" aanzetten.
Klopt. Met een eerdere update was dit gedrag veranderd. Gelukkig hebben ze deze instelling laatste weer toegevoegd. Het was even een paar weken met frustraties werken.
Bedankt, wist niet dat dit kon aangepast worden.
Voor anderen die deze optie zoeken: Deze staat onder "Autofill" i.p.v. "Appearance".
Aha.. dank je.
Ik gebruik nu meestal het menu onder het invoer veld. (Dat werkte vroeger niet maar is op een moment wel gaan werken, ik denk dat ik naar Brave overstapte)

[Reactie gewijzigd door MrMonkE op 4 april 2025 19:06]

Ben nog steeds erg blij met Btiwarden alleen het automatisch invullen van adresgegevens is nog steeds erg wisselvallig. Wilde eigenlijk de overstap maken naar Apple Passwords maar het steeds moeten invullen van mijn 2FA bij het opstarten van de browser is erg frustrerend.
Hoezo? Ik kan Apple passwords gebruiken zonder de 2FA telkens te moeten intikken.

(Verder ben ik overgestapt van Bitwarden naar Proton Pass).
Wat waren jouw beweegredenen om naar Proton over te stappen als ik vragen mag?
Omdat we wouden overstappen van Amerikaanse diensten (iCloud/Google), naar Europese alternatieven. Ik heb getwijfeld tussen verschillende losse alternatieven voor mail, kalender, opslagruimte & wachtwoordbeheerder en Proton omdat die alles in één biedt. Na alles op te tellen en te vergelijken/testen, vond ik Proton de beste keuze. Vandaar dat we de wachtwoorden nu in Proton Pass bewaren. En de VPN is ook nog eens inbegrepen.
https://tweakers.net/nieu...euwe-surveillancewet.html

Was net aan het kijken om ook een stap te maken en Proton te overwegen. Stuit ik op bovenstaande artikel......
Ja, ik zag het ook, maar je kunt het ook positief bekijken: het hele bedrijfsmodel van Proton draait rond encryptie en privacy. Als de wet aangenomen wordt, dan kun je nog steeds ervan uitgaan dat je data veilig is, omdat het bedrijf zal verhuizen. Als de nieuwe locatie tegenvalt, dan kun je nog steeds overstappen naar een andere dienst.
Ik denk dat het sowieso een goed idee is om er wat flexibel naar te kijken, want langetermijnkeuzes maken in de techwereld is erg moeilijk. De waarden en keuzes van bijv. Google zijn ook enorm veranderd sinds de start, waar ze in het begin best sympathiek gevonden werden door velen, is dat nu wel anders.

Ik gebruik bijv. een eigen domein. Dat is dan een kwestie van de DNS-records aanpassen en export/import en mijn mail is meteen elders ondergebracht. Idem voor de kalender en de wachtwoorden, dat zijn minimale wijzigingen. De data verplaatsen is wat langer werk, maar is ook niet onoverkomelijk.

En voor belangrijke documenten kun je ook nog altijd een eigen encryptie gaan toepassen voor het uploaden met bijv. https://www.veracrypt.fr/en/Home.html

Lang verhaal kort: kies vooral iets wat aan je wensen nu voldoet, hoe bedrijven en wetten evolueren, kun je niet goed voorspellen.

[Reactie gewijzigd door Aegir81 op 5 april 2025 09:00]

Heb je ook Google photo's overgezet? Zo ja, kun je meer over je ervaring delen en heb je eventueel handige tips om dit goed aan te pakken?
Je kan photos prima in bulk downloaden als je geen eigen backup hebt. Ik heb zelf photoprism draaien maar dat is voor mij geen vervanging van maar meer een lokale backup. Bitwarden ( of beter gezegd vaultwarden) draai ik wel volledig lokaal
Er is ook een back-up van de foto's op Proton Drive, ik gebruik daarvoor de 'gewone' drive en niet de automatische foto-upload. We zetten onze foto's (nadat mijn vrouw ze digitaal ontwikkelde/bijwerkte) in een jaar/maand/dag evenement-structuur, dat kan niet met de foto's in Proton Drive (ook niet in Google Photos of iCloud trouwens). Dat vinden wij het meest overzichtelijk.
De mogelijkheden van de fotomap in Proton zijn trouwens ook (nog) erg beperkt, je kunt het gebruiken als automatische back-up van je telefoon, maar veel meer dan een chronologische weergave is het niet.

Ik weet dat Google Photos een exportmogelijkheid heeft, of je kunt ze per dag/maand/... (afhankelijk van hoeveel foto's je hebt) downloaden en dan in een mapje in de Proton Drive zetten.
Dank voor deze (en vervolgposts) tip. Meteen een gratis account aangemaakt en vanavond maar een paid account regelen.
Ik ben heel benieuwd hoe je dat doet, ik gebruik de Apple Passwords extension in Chrome en iedere keer wanneer ik Chrome opstart moet ik de 2FA code invoeren.

Edit: zie nu dat ik in mijn eerste post er niet bij gezet had dat het om Chrome ging.

[Reactie gewijzigd door Maverick2001 op 4 april 2025 11:05]

Dat zal inderdaad zijn.

Ik keek even rond, en je probleem met de 2FA is niet uniek. Ik vrees dat er geen oplossing voor is, behalve een andere kluis gebruiken zoals Bitwarden, Proton Pass, 1Password, ...

[Reactie gewijzigd door Aegir81 op 4 april 2025 12:58]

De afgelopen maanden alle grote wachtwoordmanagers getest vanwege de behoefte om Lastpass Family eindelijk achter ons te laten. Had veel eerder moeten gebeuren maar 6 mensen migreren en trainen is geen kleiner klus.

1Password leek de beste oplossing voor mijn hele gezin. Desalniettemin toch gekozen voor Bitwarden Family vanwege de kosten, 6 familieleden en emergency access/testament.

Het enige wat niet altijd even lekker loopt is de synchronisatie tussen verschillende cliënts van dezelfde kluis.

Voor de rest een mooie oplossing voor het hele gezin!

[Reactie gewijzigd door juryf op 3 april 2025 21:43]

Waarom had je de behoefte om LastPass vaarwel te zeggen?
Ik ben ook blij met Bitwarden.
Ik gebruik het als self-hosted (Vaultwarden). in de nieuwe commits zit ook api link met SimpleLogin (die ik ook self-host)
Nu is het echt zo simpel als een ei om op elke website uniek mailadres + password te hebben.
Ik maak zelf gebruik van Proton Pass, maar als combi gebruik ik bitwarden. Verwissel soms van bitwarden naar proton pass en visa versa, allebei hele goeie opties. Het grootste plus punt van bitwarden zou ik well moeten zeggen de robuustheid(Kwa site credential detection etc), en de offline data die proton pass op sommige wel en sommige apps niet heeft.

Wat ik well graag zou willen van bitwarden is meer integratie met externe dingen zoals SimpleLogin/Addy, want laatste keer dat ik het probeerde was het nog een beetje slap
Dat Proton en Simplelogin zo goed samenwerken is natuurlijk omdat de Proton daar simpel de 'eigenaar' van geworden is.

Los daarvan kan je zelf instellen dat je username@[domein] kan automatisch kan aanmaken. Enige wat ik (nog) niet geautomatiseerd heb is het stukje toewijzen van de alias. Ik doe dat los omdat we ook noteren welke diensten we voor XYZ gebruiken in notes veld in Simplelogin.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn