Firmware-update: Athom Homey 6.1.0

Athom Homey logo (79 pix)Athom heeft nieuwe firmware uitgebracht voor zijn Homey-smarthomehub. De Homey is een centrale controller voor de bediening van smarthomeapparaten van verschillende merken. De ontwikkeling begon zo'n vijf jaar geleden na een succesvolle Kickstarter-campagne, gevolgd door een investeringsronde waarbij een miljoen euro werd binnengehaald. Sinds eind 2016 is het apparaat in winkels te koop. Tweakers heeft in februari 2019 een review van de Homey 2019 en Homey Pro gepubliceerd. In versie 6.1.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Homey v6.1.0
  • [Flow] Add Flow card triggers “When capability becomes greater/less than…”
  • [Flow] Fixed a bug with a few built-in Flow cards that prevented the autocomplete to function
  • [Z-Wave] Fixes an issue that could cause problems with associations being set during pairing
  • [Core] Fixes handling a changed user's name
  • [Logic] Changes rounding Logic variables from 0 to 2 decimals

Athom Homey flow

Versienummer 6.1.0
Releasestatus Final
Website Athom
Download https://firmware.athom.com/
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

04-05-2021 • 07:18

46 Linkedin

Submitter: PuceTundra

Bron: Athom

Reacties (46)

46
45
13
3
0
30
Wijzig sortering
Ben altijd tevreden geweest met de Homey. Hij is niet goedkoop, maar het feit dat je alle verschillende apparaten kunt koppelen aan elkaar is erg krachtig. De nieuwe webinterface is ook een enorme verbetering (hoewel deze nog niet klaar is)
Het enige dat ik nog echt mis is de mogelijkheid tot if/else if/else constructies. Nu heb je vaak meerdere flows nodig wat een onoverzichtelijke bende oplevert.
Anoniem: 14842
@Ce tan4 mei 2021 07:48
Ik vond de Homey ook een goed product. Totdat ze afstapten van de webinterface (die nu weer terugkomt) en steeds meer dingen via cloud api's gingen regelen in plaats van lokaal. Erg jammer, want mijn insteek voor de Homey is dat deze lokaal kon werken in plaats van al mijn gegevens naar Google, Amazon of Athom zelf te sturen.

Ik gebruik nu een HomeAssistant VM met wat plugins, een Zigbee en Z-Wave stick. De automations zijn nog niet zo intuitief als in Homey, maar er is wel nóg meer mogelijk. Ook is het bereik van Z-Wave en, met name, Zigbee is echt vele malen beter. Met Homey had ik altijd een onstabiel Zigbee netwerk en moest ik meerdere keren per week herstarten. Met stick en HA nooit meer problemen gehad.

In Homey hebben ze trouwen volgens mij juist wél if/else statements toegevoegd. Ik meen me te herinneren dat je die kon selecteren door een klein pijltje naar beneden aan te tikken nadat je de triggers en actions had ingevoerd...
Instabiliteit met Zigbee heb ik opgelost met een flow: elke nacht reboot de Homey. ;( :)

Overigens is er sinds april ook geen voice control meer. Was in het begin een USP en nu is het gewoon weg. Koop maar iets van Amazon of Google is het advies. Tsja…dat was juist net niet de bedoeling :/

[Reactie gewijzigd door BartOtten op 4 mei 2021 08:00]

Instabiliteit met Zigbee heb ik opgelost met een flow: elke nacht reboot de Homey.
Dat klinkt als een workaround ipv een oplossing en duidt ook op issues met de Homey helaas. Dit soort acties zouden echt niet nodig moeten zijn.
Ik heb bij versies 5/6 nog niet eerder gezien dat deze workaround nog nodig zou zijn...
Veel zigbee problemen zijn opgelost in versie 5 en 6. Ik heb zelf geen zigbee, maar vooral z-wave, maar je leest veel positieve ervaringen na de updates.
Zigbee is echter niet geheel opgelost. Er zijn nog steeds gebruikers, waarvan ik er een ben, waarbij de Zigbee helemaal niet zo geweldig werkt. Soms is een lamp niet meer benaderbaar en moet ik die opnieuw toevoegen. Het gebeurt dan wel niet vaak, maar het is wel vervelend als het gebeurd.

Verder zit er nog voor meerdere gebruikers 1 heel groot probleem aan Zigbee: als je een aantal commando's snel achter elkaar geeft komt hiervan een gedeelte niet aan.

Voorbeeld:
In mijn keuken heb ik 3 lampen boven de eettafel (Ikea Tradfri) die verschillende wittinten aankunnen. Voor verschillende situaties wil ik een andere tint/helderheid. Dus als ik van warm_wit/gedimd naar neutraal/vol_aan wil gaan zijn dit in totaal 6 commando's (3 lampen ieder de kleur en helderheid).
Het resultaat is heel vaak dat 1 of 2 lampen niet in de gewenste toestand komen.

Dit is een ontzettend vervelend probleem en als dat zou zijn opgelost ben ik ben iedereen hier eens dat Homey een schitterend apparaat is.

Dus hopelijk fixen ze dit ooit, of nog beter, introduceren ze zigbee groups, dan heb je werkelijk een fantastisch apparaat.
Al mijn Zigbee devices communiceren via de Hue Bridge, die weer gekoppeld is aan Homey. Op deze wijze heb ik een zeer stabiele Zigbee omgeving en toch de mogelijkheden om Hue devices aan te sturen vanuit Homey en andere gekoppelde techniek.

[Reactie gewijzigd door jepe68 op 4 mei 2021 13:32]

Dat is inderdaad een mogelijkheid, maar het probleem hierbij is wel dat je 2 verschillende Zigbee Mesh netwerken maakt die niet aan elkaar zitten. Dus als je sensoren hebt die niet Hue zijn, dan is de kans dat die buiten het Homey bereik vallen. Voor mij zou dat geen oplossing zijn. Al geloof ik graag dat het heel goed werkt als je ermee uit de voeten kunt.
Overigens is er sinds april ook geen voice control meer. Was in het begin een USP en nu is het gewoon weg. Koop maar iets van Amazon of Google is het advies. Tsja…dat was juist net niet de bedoeling :/
Dit heeft mij doen besloten om de Homey weg te doen, dit was voor mij de USP van Homey. Maar nu voice niet meer via Homey gaat heeft Homey niet zo veel nut meer want het blijft een stroperig apparaat dus heb nu de overstap gemaakt naar HomeAssistant.

Best jammer want ik was erg tevreden met Homey, en was ook een van de backers van het project maar dat ze nu de USP weghalen was voor mij wel een steek onderwater.
Gebruik node Red voor je automations en de mogelijkheden zijn eindeloos
Dan zouden ze er ook eens voor moeten zorgen dat MQTT messages als een numerieke waarde behandeld kunnen worden.
Als ik een MQTT bericht binnenkrijg met een waarde 34. Dan kan ik daarmee gewoon alles doen. OF bedoel je wat anders?
Probeer die waarde maar eens in een numerieke variabele te zetten.
If-else kan inderdaad. Maar ik heb ook if-else if-else (of switch) structuren nodig, en dat kan nog niet, bij mijn weten.
Helemaal eens. Ik ben behoorlijk casual in het smarthome gebeuren maar Homey is genoeg plug and play om bruikbaar te zijn en alles in een apparaat werkt prima. Het is gewoon best wel nice om mijn 20 jaar oude zonnescherm met homey helemaal up to date te hebben en automatisch in de zomermaande wanneer de zon schijnt en het niet regent of te hard waait automatisch uit te laten gaan.
Sinds kort heb ik ook een Homey. Erg tevreden.
Misschien off-topic: het is ook mij gelukt om mijn 20 jaar oude zonnescherm te bedienen en automatisch te laten ingaan wanneer het regent via de Buienalarm app. Ik ben nog niks tegengekomen voor de wind en de zon. Welke oplossing heb jij hiervoor gebruikt?
Ik gebruik de openweathermap app voor mijn locatie (weet niet meer helemaal hoe ik dat precies heb ingesteld). Die geeft mij voor zover ik het heb kunnen inschatten redelijk betrouwbare informatie.

Daarmee heb ik een flow gemaakt die in de zomermaanden op een bepaalde tijd het zonnescherm uit doet.

AND

temperatuur > 18 graden (weathermap app)
Windsnelheid < 4 beaufort (weathermap app)
het niet regent (rainradar)
Het niet gaat regenen in 2 uur (rainradar)

daarnaast heb ik een aparte flow die hem intrekt wanner het over een half uur gaat regenen volgens de buienradar.
Hoe heb jij de zonnescherm gekoppeld? Een nieuwe controller erop gezet of had het al bediening via bijvoorbeeld infrarood?
Nee toen we het huis kochten zat er al een somfy zonnescherm met IR afstandsbediening in. En iemand heeft voor Homey een werkende somfy app gemaakt die helemaal werkt.

Het enige dat ik niet 100% zeker weet is of Homey ook helemaal correct de status afmeet (bijv. als ik het zonnescherm met de afstandsbediening omlaag heb gedaan) of dat de app wat 'dommer' is en net als de afstandsbediening gewoon alleen een signaal omhoog/omlaag/halt afgeeft.

Het feit dat wij dat zonnescherm hadden en die app bestond maakte voor mij de keus om voor Homey te gaan wel af. 1 controller die alles van Zwave, tot Zigbee en IR aan kan sturen is toch wel logischer en de flow die bij ons, ook als er niemand thuis is, het zonnescherm uit doet is echt wel relaxt. De zon staat s'middags vol in de woonkamer dus het scheelt in de zomer significant als het scherm uit is gegaan.

Niet dat ik de afgelopen anderhalf jaar niet thuis ben geweest met de hele corona maar heb toch de hoop dat dat weer is gaat veranderen.

[Reactie gewijzigd door Rhaegar1 op 4 mei 2021 14:30]

If then Else zit er al vanaf het begin in. In de laatste stap, de regel naar beneden trekken en dan verschijnt de 'or'.
Wat ce tan waarschijnlijk bedoelt zijn meerder if statements in een flow card. Die mis is ook en moet nu voor 6 flows aanmaken met 1 if statement die door een bovenliggende flow worden aangeroepen.
meerdere if's ? Je bedoeld elseif ?
Nee, meerdere triggers om één flow te starten. Ik heb voor de overloop (met deur en knik) 8 sensoren hangen, zowel deur- als bewegingssensoren. Allemaal hebben ze hun eigen flow, maar de flows zijn verder identiek. Als ik meerdere triggers aan één flow kan toevoegen, kan ik dit flink vereenvoudigen.

En inderdaad, met de nieuwe webinterface is het makkelijk te regelen allemaal, maar de app is verschrikkelijk traag bij flows met veel kaarten.
Check de app "H.O.O.P." in de community app store. Met deze app is het mogelijke action cards als trigger te gebruiken en andersom. Ook kan je meerdere "If-Else If" statements gebruiken. Deze app is vooral handig, omdat het gebruik van de meerdere flows overbodig kan maken.
Thanks!! Die ga ik gelijk proberen.
Edit: het integreert helaas niet in de normale interface. En dan ben ik toch bang, dat als de app ooit niet meer werkt, dat al mijn flows corrupt raken. Evengoed bedankt :)

[Reactie gewijzigd door TKroon op 4 mei 2021 14:26]

Ik ben gematigd tevreden over mijn Homey. Hoewel het ding 3 weken weg was met vage klachten heb ik een ander model terug gekregen (zonder verdere communicatie). Vooralsnog lijkt hij nu wel prima te werken. Ondertussen was versie 6 er dus al, erg vreemd. Want zowel 6.0 als 6.1 lijken meer op 5.1 en 5.1.1 als je het mij vraagt. Ik vind de versienummering daarom ook erg vaag.

Ik ben ook blij dat de iOS app nu Shortcuts ondersteund, al is het erg minimaal (alleen favoriete flows, verder niets). Ik deel je mening inderdaad met de constructie van Flows. Het wordt al snel een ingewikkelde bende. Zaken die ik inderdaad nog mis:
- iets op de tijdlijn zeten, zonder notificatie voor admins (als een soort controle; en nee, de log apps zijn nog handig hiervoor).
- opmerkingen in de flow zetten, zodat je weet hoe en wat. Vaak heb je voor 1 functie toch al snel enkele flows nodig.
- ik mis een case/switch optie. Ik gebruik vaak de bevestiging notificatie (ja/nee), maar meer opties hebben zou prettig zijn, bijvoorbeeld om 22:00 een notificatie met de opties: A/C aan, CV uit, Lichten uit. Nu gebruik ik daar overigens Pushcuts voor.
Als je eenmaal een shortcut gemaakt hebt dan kan je die flow weer uit je favorieten halen....
Dat had ik gelezen. Maar dat voelt een beetje als een bug, not a feature. En dat er dus als er iets herstart wordt (Homey, iPhone of app) dat het ineens niet meer werkt.
Maar ik al het eens proberen. Hoewel de webhooks ook prima werken...
Dat kan tegenwoordig wel (volgens mij sinds versie 6.0.0). Gewoon kaartje naar beneden trekken.
Nee, niet de ALS-kaart. Dus de trigger van de flow kan altijd maar één kaart zijn. Ik heb hier al eens contact over opgenomen met Athom, maar ze lijken helaas niet van plan dit aan te passen.
If-Else structuur is mogelijk als je in het uitvoerblok (Dan… of Than…) meerdere kaartjes hebt. Een kaartje vasthouden en naar beneden slepen maakt er een Else statement van. Je kan dan nog andere kaartjes toevoegen door ze in het “than” of “else” blok te slepen.
Ik gebruik iOS, laatste firmware en de laatste versie van de app, maar deze functie is al even actief.
Voor complexere structuren kan je HomeyScript gebruiken, maar die zijn dan weer minder gebruiksvriendelijk aan te passen in the go.
I love Homey!

Eindelijk heb ik een wens kunnen laten uitkomen dankzij homey and community...
ik heb nu een volledig dynamisch wekker...

enige wat ik hoef te doen is mijn werkrooster in mijn ios agenda te zetten en 's avonds wordt me verteld dat ik de volgende dag moet werken of niet, en zo niet, wanneer dan wel weer (zoals bijvoorbeeld tijdens weekend of vakantie) en vervolgens gaat de wekker de volgende ochtend op tijd af.
Hij snoozed automatisch tot ik mijn slaapkamer verlaat.

Echt een fantiastisch apparaat is het, al alleen al hiervoor... :p
maar ook dankzij homey kan ik een zelfgemaakte kippendeur open en dicht laten doen (middels arduino) door Siri te gebruiken of volledig geautomatiseerd op basis van zon opkomst en -ondergang

ideaal!!
Vijverpomp die automatisch in en uitgeschakeld wordt etc...
Het is niet dat ik het per se met je oneens ben, maar ik wil toch even reageren op je punten.
Ik zie dat er vooral positieve reacties zijn, maar vergis je niet als je denkt dat dit de juiste home automation oplossing is.

- Enorm klein Z-Wave en ZigBee bereik. Homey staat op mijn tv kast in de woonkamer, maar ik kreeg de staande lamp in dezelfde woonkamer er niet mee aan. We hebben het hier over 5m afstand. Ik heb de dichstbijzijnde lampschakelaar in de muur (80cm afstand van Homey) vervangen door een Fibaro Walli en die relayed het signaal nu en dan gaat het goed
Ik ontving signalen van Xiaomi zigbee sensoren 10 meter verderop, door zowel dragende als normale muren heen. Sowieso is het verstandig om een netwerk op te bouwen met repeaters erin. Ik heb nu 40 Zigbee-apparaten door mijn hele huis, en alles werkt feilloos en snel.
- Flows zijn enorm gelimiteerd, het zijn geen echte "flows" maar IFTTT statements. Met flows heb ik het idee dat het de diepte in kan gaan en dat je zaken geavanceerd aan elkaar kan koppelen ala node-red
Je kunt flows nesten, dus je kunt flow #1 tot en met #x maken, en met een else statement flow #2 starten. Ik ben het zeker met je eens dat ik een geavanceerde modus zou willen activeren, en meer zou willen kunnen. Mijn huis is behoorlijk complex, en ik heb veel flows die doornummeren tot na #5, en wat zou het fijn zijn om dit overzichtelijk in één flow te kunnen doen. Helaas kan ik niet scripten, anders was homeyscript een optie.
- De snelheid van de app is abnormaal traag. Openen duurt vaak 5-10 seconden waardoor ik sneller naar de schakelaar van een apparaat ben gelopen dan het op de "smart" manier te doen.
Je kunt favoriete flows instellen waardoor je de app niet eens hoeft te openen. Bij mij werkt de app snel, behalve als ik flows met meerdere kaarten wil openen. Dus een flow met 2-3 kaarten opent direct, maar flows van 8+ kaarten werkt helaas voor geen meter. Gelukkig is de nieuwe webinterface wel goed, en snel!
- Stuur je te snel signalen over 433mhz dan krijg je storing. Zo moet ik bijvoorbeeld een delay van 1s (kleiner kan niet!) inbouwen bij al mijn rolluiken om ze open te laten gaan. Dat betekent dat rolluik #8 na 9 seconden pas open gaat.
Kun je met één commando ook alle rolluiken laten luisteren?
- Het hele idee "koop Homey en je hebt geen hubs meer nodig" is inmiddels enorm vervaagd. Philips Hue werkt prima zonder Philips hub, maar Homematic, Somfy, etc. hebben allemaal alsnog een hub nodig. Dit was niet het idee en nu zou ik daar alsnog geld aan besteden om mijn hele meterkast vol te hangen met rotzooi.
Ik begrijp wat je zegt, maar nog steeds is Homey degene die alsnog alles samen kan laten werken. Dus ja, je hebt soms nog een hub nodig, maar met de Philips Hue Bridge kan ik bij lange na niet instellen wat ik doe met verlichting. Lampen gaan onder condities wel/niet of warm/koud/fel/gedimd aan, en de bridge kan hier helemaal niks mee. Homey weet wel wie er slaapt en wakker is, welke deuren open/dicht zijn, etc.
- De community achter Homey vind ik persoonlijk ook niet alles. Alle problemen worden aan jezelf verweten en je moet het maar oplossen met een workaround.
Deels eens, echter is de community wel zeer actief. Ik heb al vaker gezien dat één ontwikkelaar van een app ophoudt, en een ander het graag overneemt. Wellicht dat er problemen zijn bij niche-producten, maar bij mij werkt alles. Van Somfy io-producten, Shelly's, Ikea, Hue, Sonos, Netatmo, pv-omvormer, etc.
- Alles gaat via de Cloud, er zijn sporen in de software te vinden dat het ooit mogelijk (is geweest of nog gaat worden) dat je alles lokaal host, maar daar vind ik niks over terug in de handleidingen. Dit vertraagd de boel enorm. Ik snap de noodzaak ervan wel, maar Tweakers willen dit gewoon zelf kunnen hosten!
Als je op hetzelfde netwerk zit als Homey, is de verbinding gewoon lokaal. Dit kun je zien in je instellingen hoe je verbonden bent.
- Alle communicatie met het ding gaat over WiFi. Nu heb ik vol bereik WiFi in het hele huis, maar ik had eigenlijk gehoopt dat er een PoE Ethernet aansluiting op zo'n duur apparaat zou zitten. Ik besteed zelfs graag nog iets meer als het de performance ten goede doet.
Volledig mee eens. Ik hoop dat de toekomstige nieuwe Homey Pro dan ook over een ethernet poort beschikt. Ik zie dat Homey aardig wat data stuurt en ontvangt, en hoe minder er over WiFi moet, hoe beter.
We hebben het hier over een apparaat van 400 euro (Homey Pro). Dat vind ik enorm veel geld voor de hardware en software die je ervoor terug krijgt. Koop iets anders is mijn advies, ik ben in ieder geval niet tevreden.
Met Home Assistant heb je ook een NAS of RPI nodig, en nog USB-dongels om extra dingen te ondersteunen. Vervolgens is de software megacomplex en veel minder gebruiksvriendelijk. Met Homey koop je een totaalpakket. En ja, die is nog altijd in ontwikkeling. Ik heb een tijd geleden ook HA geprobeerd, omdat de Homey-app zo traag werd dat mijn lol eraf was. Toen kwam de nieuwe webinterface uit en heb ik er weer enorm veel plezier in. Alles werkt, en met Homey 5.0 is mijn Zigbee ook volledig stabiel. Hier dus een zeer tevreden Homey gebruiker met een ontzettend slim huis!

[Reactie gewijzigd door TKroon op 4 mei 2021 19:40]

Wat is het voordeel van Homey tegenover Home Assistant?
Voornamelijk het uiterlijk en dat alles er in zit: z-ware zigbee etc zonder externe adapters.
Voor een vergelijking (door Homey, dus wij van WC-eend)
zie hier

[Reactie gewijzigd door Jojos104 op 4 mei 2021 09:58]

Nogal ja, nogal zwak van ze dat ze HA zo over 1 kam scheren. YAML is steeds minder nodig.
Veel gebruiksvriendelijker. Alles zit in Homey, dus je hoeft geen losse USB-sticks te kopen, Dockers te draaien of Raspberry Pi's te gebruiken/onderhouden. Het werkt gewoon uit de doos, en is voor de niet-programmeurs dus veel makkelijker te gebruiken. Overigens kun je ook gewoon scripten met Homey, dus het een sluit het ander niet uit.
Het grootste voordeel van een Homey is dat hij plug-and-play is. Je zet hem aan, doorloopt de initiele setup en je kan aan de slag.

Als je soortgelijke mogelijkheden wil hebben met HA, dan moet je eerst je hardware bij elkaar gaan zoeken. Daarna is het ook initiële setup en je kan aan de slag. De leercurve van HA is ook wat steiler dan Homey.

Ik ben een goed jaar overgestapt van Homey naar HA en heb eigenlijk geen seconde spijt gehad. HA is vele malen flexibeler dan Homey. Je hebt ook voor ongeveer hetzelfde geld een sneller systeem.

Ik heb toentertijd een afscheidsberichtje op het Homey forum achtergelaten met de onderbouwing van mijn afscheid:
https://community.athom.com/t/thanks-for-all-the-fish/28300

Sommige zaken zijn over de tijd minder relevant geworden, maar wat ik zo over het algemeen zie, is dat ze vrijwel allemaal nog steeds geldig zijn.

Mijn persoonlijke mening is en blijft, dat het een bijzonder goed product is, als je voornamelijk simpele dingen wil doen. (lamp aan, met bewegingsensor, enz., enz. enz.) Zodra je complexere zaken wil doen, krijg je een oerwoud van flows, die je met HA vaak veel simpeler in elkaar kan zetten.

Edit: Even een disclaimer voor bovenstaande. Het is zuiver en alleen mijn persoonlijke mening en ervaring. Geen waardeoordeel richting mensen die het een helemaal geweldig apparaat/systeem vinden.

[Reactie gewijzigd door lenwar op 4 mei 2021 10:54]

Sinds ze de voice herkenning hebben verwijderd is het voor mij een beetje een (ronde) brick geworden. Zonde, dat maakte het apparaat juist leuk.
Wat is er nu zo veranderd? Ik heb net een homey aangeschaft, dus na 1 april. Er zat toch sowieso geen microfoon in?
De oorspronkelijke versie van de Homey (v1, voor 2019) had ook nog microfoons en NFC aan boord. Zie ook: https://support.athom.com...e-Homey-modellen-zijn-er-
In mijn versie dus wel. Athom heeft stemherkenning onderschat en dus hebben ze het er uit gesloopt.
Zonde, want het werkte best redelijk. Kon om het weerbericht vragen, zeggen dat de lampen aan moesten of vragen om een mop te vertellen.
Dit is voor mij juist een reden om geen Homey dan aan te schaffen. Vind niets zo prettig om een voice commando te gebruiken om alle lampen aan of uit te doen als ik thuis kom.

Alleen heb ik dit momenteel via Google Home lopen en daar wil ik juist vanaf. Heb mij al wel een paar keer in HomeAssistent verdiept maar tot op heden werkte het nog niet perfect. Misschien nog eens wat meer tijd aan besteden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee