Software-update: TeraCopy 3.7

TeraCopy logo (75 pix)TeraCopy is een programma dat gespecialiseerd is in het kopiëren van bestanden. Zo maakt het buffers aan, waardoor er tijdwinst geboekt wordt bij het kopiëren van bestanden tussen twee verschillende harde schijven en is er een pauzemogelijkheid. Het programma kan zich zo in Windows integreren dat het de standaardkopieerfunctie vervangt. Het is beschikbaar in een gratis standaard- en een betaalde pro-uitvoering, waarbij die laatste onder andere de mogelijkheid biedt om de wachtrij aan te passen en over filters beschikt voor het selecteren van bestanden. Code Sector heeft versie van TeraCopy 3.7 uitgebracht en hierin zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Changes in TeraCopy version 3.7:
 • Copy Alternate Data Streams.
 • Save and verify checksums in ADS.
 • Better handling of the file attributes on network shares.
 • Disable local buffering for network writes.
 • Apply folder attributes faster.
 • Improved status view.

TeraCopy

Versienummer 3.7
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows 8, Windows 10
Website Code Sector
Download https://codesector.com/files/teracopy3.7.exe
Bestandsgrootte 7,63MB
Licentietype Freeware/Betaald

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

06-03-2021 • 07:20

29 Linkedin

Submitter: 1DMKIIN

Bron: Code Sector

Update-historie

13-07 TeraCopy 3.9.2 22
02-01 TeraCopy 3.9 28
04-'21 TeraCopy 3.8.5 1
04-'21 TeraCopy 3.8.2 14
03-'21 TeraCopy 3.8 10
03-'21 TeraCopy 3.7.4 0
03-'21 TeraCopy 3.7 29
02-'21 TeraCopy 3.6 9
11-'20 TeraCopy 3.5 20
10-'17 TeraCopy 3.26 8
Meer historie

Reacties (29)

Wijzig sortering
Er staat een verkeerde download link bij dit artikel.

De juiste link moet zijn: https://codesector.com/files/teracopy3.7.exe
Ik heb Teracopy geprobeerd, maar ik heb geen enkele snelheidswinst. Als ik bestanden naar mijn Nas kopieer, dan zit mijn netwerk vol, dus ik heb niks aan Teracopy. Ook kopiëren naar een stick of externe harde schijf gaat helemaal niet sneller, kan ook niet want ik heb meestal al de max snelheid via USB. Ik zie het nut niet van Teracopy.
Het is mijns inziens veel meer dan snelheid. Werk zelf in videoproductiewereld en daar moet je soms 100.000'en bestanden kopieren. Met teracopy heb je een geschiedenis van wat er allemaal gekopieerd is krijg je veel meer opties wanneer er problemen optreden. Voor de huis/tuin/keuken/game pc is het inderdaad weinig toegevoegde waarde.
Maar als je veel data managed en regelmatig een dag lang van en naar verschillende locaties data kopieerd is het een tool die heel veel hoofdpijn bespaard.

Vooral dat er een geschiedenis blijft staan met status van wat wanneer waarheen is gekopieerd kan heel veel gedoe voorkomen.
Ik ken je situatie natuurlijk niet, maar in het geval dat je heeeel veel kleine bestanden wilt backuppen zou je ervoor kunnen kiezen om ze te zippen (zonder of met weinig compressie). Ik heb een aantal keer gehad dat dit veeel sneller kopieerde. Afhankelijk van je situatie (de grootte van je bestanden) zou je het kunnen proberen. In mijn geval ging het om duizenden bestanden van zo'n 10 kb, dus het is zeker de vraag of dit in jouw geval relevant is.
Ik zit met een souneffects bibliotheek van 1.5tb aan korte wav files. Comprimeren past helaas niet in mijn workflow.
TeraCopy heeft vooral voordeel als je in een keer veel bestanden wilt kopieeren en verplaatsen. Het begint meteen, ipv Windows die eerst een half uur gaat tellen voor dat de actie zelf start.
Mis alleen nog een delete vervanger in teracopy.
Het is me nog altijd een raadsel waarom Windows dat tellen vooraf eigenlijk doet.
Als je een voortgangs percentage wilt kunnen tonen, heb je nodig de totale hoeveelheid bestanden en bytes die te kopiëren zjin. Er is geen andere manier dan vooraf eerst door alle te kopiëren bestanden in alle mappen heen te gaan en ze te tellen.

Plus, er zit ook een veiligheids-aspect in. Er wordt bijv. ook nagekeken of je de bestanden wel kan kopiëren, of je er rechten toe hebt, of de source en destination wel apart zijn en niet verweven. Dit wordt (als het goed is) ook allemaal nagekeken.

Er zit ook een design-element in, in het eerst verzamelen/nakijken en dan pas doen. In het algemeen is het fijner dat als je een actie wilt doen, dat je deze start en hij op de achtergrond zijn werk doet, zonder de gebruiker telkens te storen. Ook daarom wordt geprobeert zoveel mogelijk potentiële fouten vooraf af te vangen, door in het begin eerst alles na te kijken.
Lijkt me stug aangezien Windows de boel de hele tijd indexeert voor Search. Dus dan weten ze die data. Daarnaast, dit soort tooltjes kunnen ook percentages tonen zonder in mappen te graven.
Je volgende punten zijn meer logisch.
Moest dat indexeren nu deftig werken zou ik zeggen ja dan wel maar meerdere keren voro gehad dat windows een geïnstalleerd programma gewoon niet vind :/
ja prima, maar MS had op zijn minst een knopje, 'nu starten (op eigen risico)' kunnen toevoegen :)
Windows geeft een waarschuwing indien er niet genoeg diskspace is. Windows denkt waarschijnlijk beter een tragere volledige kopie, dan een snellere halve kopie. Heb ik al een aantal keer gehad met een usb schijfje van 256MB dat nog altijd werkt.

[Reactie gewijzigd door JeroenED op 6 maart 2021 12:12]

Het netwerk is de bottleneck bij jouw, wat wel een voordeel van terracopy is, is dat je ook kunt aanvinken dat er geverifieed moet worden, Dan weet je zeker dat alles goed over is gekomen, vooral over een netwerk is dat niet verkeerd. De snelheids winst haal je vooral als je tussen hdd's copieer.Je kunt bij terracopy ook aangeven dat je niet de volle snelheid wilt gebruiken, zodat het netwerk nog kunt gebruiken, vooral handig als je hele grote hoeveelheid moet overzetten.
Ik heb TeraCopy nooit uitgeprobeerd, maar gebruik wel al sinds jaar en dag Total Commander voor bestandsbeheer. Ik heb het idee, afgaand op de beschrijvingen hier, dat Total Commander over dezelfde functionaliteit beschikt als TeraCopy(?). Veel bestanden copiëren met Total Commander begint ook onmiddellijk (zeker als je het in combinatie met Everything gebruikt) en 'duwt ook gewoon door' totdat je doel-schijf vol zit (gaat dus niet eerst zitten tellen, zoals Windows).
Ik heb het in het verleden met verschillende versies geprobeerd en elke keer kopieer problemen ondervonden.

Elke keer weer hetzelfde met al deze kopieer alternatieven, als je problemen wilt omzeilen moet je de standaard methoden blijven gebruiken.

Ver weg blijven van dit spul.

Ook Total Commander is hopeloos inefficient en helaas heeft het nog een echte concurrent gekregen waardoor het nog steeds op antieke code loopt.

Total Commander gebruik ik zelf ook nog, maar daar word ik ook niet blij van elke keer dat ik het gebruik.
kopieer problemen met Total Commander... dat is iets nieuws in de 20 jaar dat ik het gebruikt. Zou nogal vreemd zijn aangezien het de windows copy/move commando's gebruikt.
Nee u heeft het niet begrepen, met Teracopy en soortgelijke copy alternatieven.
In welke vorm vindt u dan TC hopeloos inefficient? Het is juist verre van dat (persoonlijk gezien natuurlijk). Het grootste probleem van TC is eerder dat het zo gruwelijk veel kan dat het meeste juist verborgen is om toch maar het overzicht te houden in de interface.

Door de jaren heen heeft het zeker weten weken aan tijd bespaard. En het mag misschien wat oubollig uitzien maar ik vind het juist zijn charme hebben en ook dat kan je aanpassen.
Tja ik werk er niet regelmatig genoeg mee, het ligt er natuurlijk aan wat je er mee wilt doen en ervan verwacht.

Ik vindt het programma verder erg verouderd in gebruik, te omslachtig voor een hele boel zaken.
Niet mee eens hoor. Ik gebruik Total Commander al vele vele jaren, en nog nooit een probleem mee gehad.
Ik vindt het een heel erg fijn programma om door je disk mee te navigeren. Eigenlijk gewoon onmisbaar.
Zo werkt win10 veel fijner, Heb het standaardkopieerfunctie eigenlijk altijd maar niks gevonden als je in bulk wil kopiëren.
Moet erbij zeggen, van/naar verschillende bronnen..(Zonder tig venstertjes open te hebben..)

[Reactie gewijzigd door copyer op 6 maart 2021 08:23]

Dat is een pure command line applicatie, voor een deel van de mensen toch net een brug te ver.

Zelf gebruik ik al heel lang het soortgelijke xxcopy, maar dat wordt niet meer onderhouden nadat de programmeur is overleden. Dus ben ik nu ook aan het overstappen naar robocopy.

Zaken als bv. het maken van een mirror gaat heel gemakkelijk met robocopy.
Is robocopy niet hetzelfde als xcopy
Ik gebruik TeraCopy in combinatie met Double Commander sinds mijn vorige Windows 10 installatie (build 20H2 en een upgrade van eerdere builds) zich een beetje vreemd en buggy gedroeg en ik via Windows Verkenner van 15 submappen er ineens 14 kwijt was (meer dan 20GB aan data).

Dat was geen kwestie van per ongeluk CTRL+A en dan SHIFT+DEL, want dan hadden alle 15 mappen moeten verdwijnen. Ik kon toen het probleem nogmaals repliceren door een bestandje te knippen en te plakken via Windows Verkenner. Toen bleek bij het 'plakken' dat het bestandje niet geplakt kon worden. Op de originele locatie stond het ineens ook niet meer. Het was dus zomaar ineens foetsie. Met een alternatieve filemanager en knippen en plakken met TeraCopy had ik dat probleem niet.

Nu met mijn nieuwe Windows 10 installatie heb ik dat probleem met Windows Verkenner niet meer, maar ik vertrouw Windows 10 voor geen cent meer. Ik ben heel blij dat TeraCopy bestaat en dat ik dat kan gebruiken in plaats van die rotzooi van Microsoft.

[Reactie gewijzigd door Uruk-Hai op 6 maart 2021 10:42]

INderdaad. Ik heb vroeger, in het DOS-tijdperk al altijd de /v optie gebruikt achter copy en later ook xcopy.
Het gebeurde mij te vaak, dat ik beschadigde kopieën had.
Daarom ook na een korte tijd gebruik gemaakt te hebben van Teracopy daar ook licenties voor afgenomen. Zoiets wil ik niet meer kwijt.
En nee, snelheid hoef je er neit van te verwachten, maar wel goede kopieên en ik verschuif aardig wat bestanden tussen mijn NASsen.
Ik ben het nu aan het uitproberen, zowel wat grotere (100gb) als wat kleinere bestanden (500mb) gaat tot nu vlekkeloos. Ook handig dat er een optie opzit om bijvoorbeeld af te sluiten of in slaapstand te gaan wanneer het programma klaar is met kopiëren of plakken :)

Wat ook fijn is, is dat het programma een wachtrij maakt en niet ineens 3 verschillende kopieer opdrachten uit voert.

EDIT: Het programma heeft toch zo'n 62gb aan files weten te wissen tijden het kopiëren, ik blijf maar bij het oude vertrouwde.

[Reactie gewijzigd door botneet op 6 maart 2021 16:38]

Nog steeds is het in Windows 10, als het target pad té lang is met bepaalde char. dan overschrijft Windows deze niet. Andere tooling zoals TeraCopy doet dit namelijk wel.
+1
En Total Commander doet dat ook netjes.

Sterker nog: TotalCommander vraagt je eerst HOE je het gecopieerd wilt hebben: netjes met de (te) lange padnaam of met ingekorte bestandsnamen. Kom daar maar eens om bij Windows zelf, dat komt niet verder dan "Computer says no!"

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee