Software-update: Private Internet Access 1.4.0

Private Internet Access logo (80 pix) Private Internet Access heeft een nieuwe versie van zijn vpn-client uitgebracht. PIA is een betaalde vpn-dienst met clients voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Daarnaast is er een browserextensie voor Google Chrome. PIA heeft een groot aantal servers in 33 landen, waaronder in Nederland. Afhankelijk van het gekozen abonnement kost de dienst tussen de drie en zeven dollar per maand en voor aanschaf kan het zeven dagen gratis worden getest.

In versie 1.0 heeft het programma onder meer een nieuw uiterlijk gekregen, met een licht en donker thema. Verder zijn er aparte 32bit- en 64bit-downloads en kan er nu van tweetrapsauthenticatie gebruik gemaakt worden. Sinds versie 1.3.2 zijn nog de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Changes to version 1.4.0:
 • Support connecting via a SOCKS5 proxy
 • Notarize application on Mac for compatibility with 10.15
 • Update Mac installer to improve compatibility with 10.15
 • Minor translation fix for French
 • Minor firewall rule fix on Windows
Changes to version 1.3.3:
 • Support both DHCP-based configuration (like 1.2.1) and static configuration (like 1.3.1) on Windows
 • Update Handshake to fix linkage on some Linux distributions and with an additional seed
Versienummer 1.4.0
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Android, Linux, macOS, iOS, Windows 8, Windows 10
Website Private Internet Access
Download https://www.privateinternetaccess.com/pages/download
Bestandsgrootte 22,11MB
Licentietype Betaald

Reacties (56)

56
53
30
8
0
10
Wijzig sortering
Is een abonnement bij PIA aan te raden?
Mijn persoonlijke mening is nee. PIA valt namelijk, zoals @Helium-3 ook al zegt, onder de Amerikaanse opsporings- en veiligheidsdiensten. Maar niet die van Amerika alleen, ze vallen onder de "5 eyes", dat zijn dus de veiligheidsdiensten van Amerika, Canada, Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Voor mij redenen genoeg om er zo ver mogelijk vandaan te blijven. Een aanrader is echter NordVPN, die valt niet onder de "5 eyes", "9 eyes" of "14 eyes". Wel duurder, maar wel in staat om met een dubbele server te werken, iets wat anderen zelden of niet kunnen.

https://thebestvpn.com

Aan de rechterkant staat een linkje "See all (78) tested VPNs", als je daarop klikt krijg je een staatje te zien, waarin je kan zien wie onder welke "eyes" systeem valt en wie daar niet onder valt. Het beste is om een VPN te kiezen die niet onder het "eyes" systeem valt.

https://restoreprivacy.com/5-eyes-9-eyes-14-eyes/

Verteld wie en wat de "eyes" zijn.
IMHO is dat een hardnekkig fabeltje.PIA houdt geen logs bij, punt. Hoef je niet van mij aan te nemen, maar lees dit artikel maar eens.
Wel krom héh. "NO! PIA absolutely does not keep any logs, of any kind, period."
Dat zou dan niet moeten uitmaken.
Ze vallen onder de "5 eyes", wat zoveel zegt is dat ze verplicht zijn logs bij te houden. Zodra bv. de NSA of de FBI daar om vraagt, hebben ze die maar te overhandigen en als ze dat dan niet kunnen, zal men toch een probleem hebben, want de "staatsveiligheid" kan dan in gevaar komen, daar wel eens over nagedacht? Men kan van alles zeggen, of het klopt is een 2e..... ;)
Nope, "5 eyes" en "14 eyes" zegt niets over het verplicht loggen. Men kan worden verlicht om logfiles te overhandigen, maar als er niets gelogd wordt is er niets. Verder worden de websites die je noemt behoorlijk gesponsord door VPN aanbieders, dus het is maar de vraag of de uitkomst enige waarde heeft.
Ondanks dat zal ik nooit een VPN service nemen die onder de "eyes" vallen. Voorkomen is beter dan genezen namelijk en ik ga geen enkel risico lopen.
De website's die ik genoemd heb, lijken mij aardig onafhankelijk, maar dat is mijn mening. Het grappige is, is dat je bij geen enkele VPN dienst leest of ze onder 1 of andere "eyes" systeem vallen, waardoor er dus site's nodig zijn die je dat kunnen vertellen, als ze gesponserd zouden worden, zou je dat niet teruglezen lijkt mij. Geen enkele VPN dienst snijdt zichzelf in de vingers.....
Ik houd het persoonlijk op Mullvad en AirVPN. Zijn beiden behoorlijk gelijkwaardig. AirVPN werkt ook actief mee aan de ontwikkeling van OpenVPN v3. Beiden betalen niet voor advertenties. Wat betreft logging (Mullvad):

no logging of traffic
no logging of DNS requests
no logging of connections, including when one is made, when it disconnects, for how long, or any kind of timestamp
no logging of IP addresses
no logging of user bandwidth
no logging of account activity

Our OpenVPN server log configuration:

verb 0
log-append /dev/null

Je kan ook anoniem betalen. Zelfs geld in een envelop werkt goed.
Dat is dan alleen maar in hun voordeel! :)
Als je 3 jaar vooruit betaalt, is NordVPN voordeliger dan PIA.
Zo ver vooruit moeten betalen lijkt mss onwenselijk, maar het is niet eens zoveel duurder dan 1 jaar.
In zekere zin krijg je ca 21 maanden gratis, als je 15 maanden ipv 12 maanden vooruit betaalt.
Dus dat is wel een goeie deal (of anders bekeken, zijn de korte periodes juist een slechte deal).
iig, los van psychologische truukjes, moet je natuurlijk wel dat geld hebben liggen, en van plan zijn het zo lang te gebruiken.
Ik ben er iig tevreden mee.
Dat NordVPN duurder is, dat maakt mij niet uit. Op het moment draait het nog niet bij mij, maar het zit wel in de planning van 2019. Als je de kosten over 3 jaar uit smeert, ben je inderdaad goedkoper uit, dus zeker het overwegen waard.
Volgens de FAQ van NordVPN hebben ze ook servers in de US en UK staan.

https://nordvpn.com/nl/faq/
Zoals alle VPN service's servers over de hele wereld hebben ;)
Ik heb ervaring met Pia, en ben erg te spreken over de prijs, snelheid, aantal landen (servers), opties en ondersteunde protocollen.
Port forwarding, torrentring en alles toegestaan, Netflix werkt meestal, snelheid is hoog. Bovendien mag je met wel 5 apparaten tegelijk verbinden.

Een heel groot nadeel is dat Pia in de VS gevestigd is en daardoor juridisch mee moet werken met opsporingsdiensten en inlichtingendiensten van Amerika.

Zolang jij dit geen probleem vind en daarbij gewoon servers in landen als Nederland, Zweden, Zwitserland gebruikt zal je de goeie ervaringen met snelheid hebben en denk ik dat het met die inlichtingendiensten wel los zal lopen. Zeker als je de vpn wil gebruiken om bij openbare wifi veilig te blijven en regioblokkades wilt omzeilen. Ik zou er echter niet mee gaan klokkenluiden of journalistiek onderzoek mee gaan doen naar gevoelige onderwerpen i.v.m. het juridisch hiervoor genoemde.

[Reactie gewijzigd door Helium-3 op 6 september 2019 23:44]

De prijzen zijn eerder dit jaar iets verhoogd, paar dollar per jaar vgm. In ruil daarvoor krijg je nu wel 10 apparaten tegelijk. Let wel: alleen als je na de prijs verhoging een abonnement afsluit.
Edit: het lijkt erop dat ze toch weer de oude prijzen hanteren.

[Reactie gewijzigd door MatthijsBoog op 7 september 2019 09:26]

Hmm, fijn om te horen. Misschien moet ik de mijne eens updaten want bij mij heeft netflix nooit gewerkt. En het laden van websites ging tergend traag. Om die reden al zeker een jaar amper gebruikt.
Bij de server US California deed Netflix het prima vorige week voor mij!
Persoonlijk recent erg enthousiast over Surfshark ( http://surfshark.com/83off ).
Erg lekker geprijsd, snel en minder vaak (niet?) geblokkeerd in het buitenland / door Netflix etc

[Reactie gewijzigd door Justin_ op 7 september 2019 08:47]

Heb hem al een paar jaar, is elk jaar wel een aanbieding van rond de $35 per jaar te verkrijgen.
Zonder korting is een jaarabonnement nog geen $40, dus dat is ook best betaalbaar.
Dat is wel heel goedkoop, ExpressVPN kost ongeveer €91,- per jaar, maar is Private Internet Access net zo goed als ExpressVPN?
Ik denk dat het verschil in prijs hem alleen maar zit in het aantal servers. Kwaliteitsverschil is er niet echt, maar express VPN heeft veel meer servers/locaties.
OK bedankt zal kijken wat ik neem als me contract afloopt.
Ik heb destijds voor ExpressVPN gekozen omdat ze bijvoorbeeld in China niet geblokkeerd worden.
Ik heb ze daar twee weken zonder problemen kunnen gebuiken op de wifi van mijn hotel.
OK, dat is heel mooi, teminste iets wat voor privacy werkt in China.
Het kan nog goedkoper ik heb een black friday deal abbo iedere 2 jaar $59 dus nog geen $30 per jaar
Als portforwarding op je VPN belangrijk voor je is, wel.
Dat wordt ondersteund.

Als je geen haast hebt kan je afwachten of er ook Blackfriday deals o.i.d. op reddit of stacksocial voorbij komen. Kan je aardig wat geld schelen.
Niet alle servers hebben port forwarding.
Dat ligt er aan:

- Wil je iets doen waarvan je niet wil dat jouw ISP het weet of kan zien?
- Wil je iets doen dat jouw ISP blokkeert?
- Wil je iets doen wat je niet kan (of mag) doen in het land waar je woont en in een ander land wel? (zonder waardeoordeel bedoelt!)

(er zijn ook mogelijk andere redenen te bedenken, maar ik zou ze zo 1-2-3 niet kunnen bedenken)

Als je een andere reden hebt, is het allicht goedkoper/leuker om zelf een VPN te hosten (Op iets als een raspberry pi, of als je een NAS, een iets uitgebreidere router, of iets dergelijks hebt, zit die functionaliteit er waarschijnlijk ook al in).
PIA is niet zo veilig, want het is een amerikaans bedrijf. Je weet dus 100% zeker dat alles wat je over die VPN stuurt, wordt bekeken en opgeslagen voor later. Mij niet gezien. :/
"Doordat PIA niets logt, kunnen ze ook geen informatie overhandigen als ze een rechterlijk verzoek krijgen. Hun hoofdkwartier is gevestigd in de Verenigde Staten. Hier hebben zij expres voor gekozen. De VS is één van de weinige landen die geen verplichte ‘data retention policy’ hebben. Dit betekent dat ze niet verplicht zijn om informatie voor een specifieke periode op te slaan. In Europa is dit vaak wel het geval. Aangezien PIA in Amerika zit, zou het wel kunnen dat ze ná een rechterlijk bevel een gebruiker moeten gaan loggen en helpen identificeren. PIA heeft tijdens meerdere rechtszaken en onderzoeken aangetoond dat ze geen gegevens hebben van het VPN-gebruik van hun gebruikers."

Bron: https://www.vpngids.nl/re...-access-pia-vpn-provider/
PIA logt misschien niks maar kan best zijn dat er een NSA kastje in het netwerk zit dat alle verkeer dat 'interessant' is dupliceert naar een NSA Server. Dat soort praktijken komt ook voor
In de rechtszaken is daar nog nooit iets van gebleken.
Uiteraard...ze willen immers niet in de kijker gezet worden.
Logica werkt niet helemaal op die manier. Formuleer het als "PIA vind ik niet te vertrouwen, omdat het een Amerikaans bedrijf is en daardoor technisch gezien moet meewerken met Amerikaanse opsporingsdiensten als die daarnaar vragen.". Ik denk ook dat een Amerikaans bedrijf geen handige zet is als vpn te nemen, net als jij, maar dat betekent dus niet dat met 100% zekerheid te zeggen is dat ze data opslaan.
Geen enkele VPN is veilig als je je gedrag niet aanpast. Als je met je gewone browser inlogt op gmail of outlook of waar dan ook laat je al gegevens achter wie je bent. Ik gebruik vpn voor omzeilen regio blokkades en voor extra veiligheid op openbare netwerken of gast Wifi bij netwerken van bedrijven. Om echt anoniem het internet op te gaan heb je veel meer nodig dan alleen een vpn.

[Reactie gewijzigd door glatuin op 7 september 2019 00:49]

Dat is een kort-door-de-bocht-redenatie. Ik zeg niet dat je per definitie geen gelijk hebt, maar met die redenatie zou dus alles wat door een Amerikaans bedrijf wordt geproduceerd zo zou werken?
Dus ieder product dat door een Amerikaans bedrijf wordt geproduceerd stuurt dat op? (er zijn uiteraard was vage dingen geweest waar in routers door Amerikaanse inlichtingendiensten zijn aangepast zodat ze data naar hen opsturen, maar alles (=100%) is een beetje vergezocht.)
Wel jammer dat ze een eigen VPN adapter hebben ontwikkeld en gebruiken en niet die van Windows zelf; nu kan ik niet meer een dubbele VPN dienst draaien en dus een tunnel in een tunnel creëren...
Je kan bij PIA ook via openvpn en via traditionele VPN protocollen verbinden, maar hiervoor moet je speciale inloggegevens genereren (kan je direct doen via hun website als je bent ingelogd)

Vind ik zelf ideaal want ik gebruik liever een openvpn implementatie want die doet minder moeilijk met m'n firewall
Je moet alleen de cert die je wil gebruiken invoeren en die staat zo los op het internet ;)
Oprechte vraag: waarom wordt deze betaalde VPN-dienst gepromoot als er een update beschikbaar is en andere VPN-diensten niet? Waarin is PIA uniek of stijgt zij uit boven concurrerende VPN-diensten.
Wie zegt dat andere VPN diensten niet als update worden gepresenteerd? n = 1 is geen goede onderzoeks dataset om je mening op te baseren.

Verder zal het ongetwijfeld voorkomen dat de ene vpn toevallig vaker dan een andere VPN wordt uitgelicht, maar updates op Tweakers worden vaak gewoon door mensen gesubmit. Submit jij jou favoriete VPN? Dan kan het zomaar dat die vaker featured wordt.

Bovendien is dit bij Pia een van de grotere updates
-dubbelpost-

[Reactie gewijzigd door Justin_ op 7 september 2019 05:02]

Ben er zeer tevreden mee.
Voor iedereen die dit wel een interessante vpn vindt, ik heb ooit eens een lifetime abonnement afgesloten samen met iemand anders (5 apparaten te koppelen). Ik denk dat we ongeveer 25 euro pp hebben betaald. Wellicht goed om deals in de gaten te houden .

Ik ben er zeer tevreden over, zowel de mobiele cliënt als die voor desktop.
Ik heb zelf een vpn server op m'n router staan en heb dit soort diensten niet nodig. Ik heb geen noodzaak om m'n ip te maskeren of te doen of ik uit een ander land kom (bij geolocking ofzo).

Ik gebruik m'n vpn voornamelijk als ik ergens op een WiFi zit die ik niet helemaal vertrouw (publieke hotspots ofzo) en om een VPS aan m'n LAN te koppelen.
Ik mis een Linus Tech Tips-video nu
Ach die gozer heeft jarenlang TunnelBear aanbevolen. Toen nam McAfee ze over en zij hij dat het een shit vpn was... 8)7
Het zou je sieren bij de link te vermelden dat het een affiliate link is.
Een van de allerbeste en meest privacy-vriendelijke
Omdat je er zelf aan verdient zeker?

[Reactie gewijzigd door mmjjb op 8 september 2019 19:14]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee