Firmware-update: QNAP TS-xx0/xx2/xx3/xx9 4.3.3.0154 build 20170413

QNAP logo (75 pix) QNAP heeft versie 4.3.3 uitgebracht van de firmware die op diverse modellen van zijn nas-apparaten staat. In versie 4.3 wordt onder meer in heldere grafieken weergegeven hoeveel recources er worden gebruikt, worden de prestaties automatisch geoptimaliseerd aan de hand van hoe de nas gebruikt wordt en kunnen Time Machine back-ups nu via smb worden gemaakt. Verder is er ondersteuning voor exFAT, waar overigens wel een aparte licentie voor moet worden aangeschaft, en hebben alle multimedia-apps een makeover gekregen. De uitgebreide changelog staat hier, dit zijn in het kort nog even de belangrijkste verbeteringen die zijn aangebracht:

Belangrijkste nieuwe apps en functies in QTS 4.3.3:
 • Visuele en inzichtelijke resource-monitoring: Met handige grafieken en aanvullende criteria biedt de herwerkte Resource Monitor meer functionaliteit om hulpbronnen te analyseren en te beheren, en betere opslagprestaties.
 • Intelligente Qtier 2.0: uitgerust met een intelligente optimalisatie-engine leert Qtier van het NAS-gebruik en worden systeemprestaties en piekuren geanalyseerd om de beste tijd en optimale overdrachtsnelheden voor auto-tiering te bepalen.
 • Maximale netwerktoegang met Network & Virtual Switch: Dankzij de Network & Virtual Switch voor NAS kunnen virtuele machines en containers op dezelfde LAN-poort worden aangesloten. Het ondersteunt ook T2E (Thunderbolt to Ethernet) Converter en de Thunderbolt virtuele switch NAT-service waarmee Thunderbolt-apparaten toegang hebben tot netwerkbronnen via QNAP Thunderbolt NAS.
 • Time Machine back-up via SMB: QTS 4.3.3 biedt naadloze ondersteuning voor macOS Sierra, inclusief SMB netwerk bestandsdeling protocollen voor uitgebreide back-upscenario's.
 • exFAT-compatibiliteit: Gebruikers kunnen een licentie voor exFAT-compatibiliteit kopen, voor rechtstreekse toegang tot en bewerking van bestanden opgeslagen op exFAT-gebaseerde opslag met QNAP NAS. Op die manier wordt een naadloze workflow voor onlinemediabewerking gecreëerd.
 • Qfiling voor automatische bestandsorganisatie: Qfiling automatiseert uw bestandsorganisatie: gewoon de archiveringsvoorwaarden bepalen, een schema instellen en bestanden worden op basis van uw instellingen georganiseerd en gearchiveerd.
 • File Station voegt externe verbindingen toe: Gebruikers kunnen rechtstreeks bestanden doorbladeren en uitwisselen tussen hun QNAP NAS en openbare clouddiensten, en gedeelde mappen van een externe NAS aan een lokale NAS koppelen via FTP en CIFS/SMB. QTS 4.3.3 ondersteunt Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Box, Yandex Disk, Amazon Drive, Microsoft OneDrive for Business en HiDrive.
 • Back-up vanaf USB/SATA-optische schijven: Gebruikers kunnen een USB/SATA-optische schijf op hun NAS aansluiten en rechtstreeks toegang hebben tot inhoud op geplaatste schijven en deze via File Station naar een gedeelde map op het NAS kopiëren.
 • Geraffineerde multimedia-ervaring: Alle multimedia-apps kregen een vernieuwde gebruikersinterface. Music Station heeft een nieuwe Spotlight-modus en ondersteunt intelligente afspeellijsten. Met Video Station kan men scènes taggen, schakelen tussen audiotracks en aanvullende gegevens uit onlinedatabases zoals TMDb downloaden. QTS 4.3.3 biedt ook multi-zone multimedia controle voor multimedia-apps. Download Station is nu uitgerust met een geïntegreerde BT-zoekmachine.
 • Meer productiviteitsapps en hulpprogramma's: QmailAgent biedt centraal beheer van meerdere e-mailaccounts en IMAP-servers. Qcontactz helpt bij het centraal beheer van een groeiende lijst van contactpersonen op meerdere apparaten en platforms. Qsync is uitgebreid met een nieuwe teammappenstructuur en autoherstelfunctionaliteit die de stabiliteit en synchronisatiesnelheid aanzienlijk verbetert. IFTTT Agent biedt automatisering van productieve workflows voor QNAP NAS. QTS Help Center faciliteert klantenondersteuning en biedt een optionele externe verbindingsservice voor QNAP-ingenieurs om NAS-problemen op te lossen via veilige 256-bit SSL-gecodeerde verbindingen. Meer nuttige apps en hulpmiddelen zijn beschikbaar via QTS App Center.

Reacties (18)

Wijzig sortering
Heb deze versie al geïnstalleerd op een TS-120 waar niets anders mee gebeurd dan backups naar toe schrijven. Ging feilloos.
Heb ook een TS-259Pro+, als productie machine, maar daar komt deze firmware nog voor uit. Geen ervaringen met reeds geïnstalleerde apps. Lees wel overal de waarschuwing dat deze versie volledig 64bits is, en kan conflicteren met bestaande 32bits apps. Bij kritische toepassingen dus eerst even goed inlezen (!).
Edit: typo.

[Reactie gewijzigd door GEi op 19 april 2017 17:32]

Helaas, de TS-259Pro(+) krijgt deze firmware niet meer, alleen nog maar security updates uit de 4.2 reeks

[Reactie gewijzigd door remsie op 20 april 2017 09:47]

Dat zou jammer zijn. Niet onoverkomelijk, zit dacht ik al in mijn 7de jaar met deze NAS.
Op de TS-120 merk ik niet veel verschil qua functionaliteit. Ander jasje, maar niet wereldschokkend. Komt misschien ook door de beperkte capaciteit van deze 'simpele' NAS.
De TS-259Pro+ gebruik ik als file server. De grafische schil maakt mij niet veel uit, daar heb ik nog nooit een update om geïnstalleerd. En qua power schiet op termijn deze NAS wellicht ook tekort.

Nu ik al een groot aantal jaren werk met deze QNAP NASjes, zal er in de toekomst geen andere prefab NAS meer komen. Ik heb ervaren dat ik redelijk basale functies gebruik, en eerder zal overwegen om zelf wat te gaan bouwen dan kant en klaar te kopen. Ook omdat een beetje potente NAS qua hardware best veel geld moet kosten.

Maar bedankt voor de aanvulling remise!
op de 4.3.3 wordt https://transmissionbt.com/ niet ondersteund
tegelijkertijd is 4.2.5 ook uitgebracht
Goed om te weten van Transmission!
Ik heb hier een TS-219P+ draaien, maar de Live Update ziet nog geen update beschikbaar, niet de 4.3.3 noch de 4.2.5. Ik wacht wel even af, heb niet de urgentie om direct naar de nieuwste versie te gaan.
Dat hangt er een beetje vanaf welk model Nas je hebt. Voor de x64 modellen is er wel een app te vinden.

Nadeel van deze app is dat je niet zo makkelijk de instellingen kan wijzigen, daarvoor moet je dan echt het config filetje opzoeken.

[Reactie gewijzigd door Bart_S op 21 april 2017 15:51]

https://www.qnap.com/nl-n...uct_down.php?type=2&II=77
laat zien dat er ondertussen zelfs nog een update/upgrade is.
Draait al een poosje op mijn TS-453 mini (beta) en inderdaad waren er een paar apps die de 64bits barrière niet doorstonden. Er is een app om vooraf de 64 bit compatibility te checken van alle geïnstalleerde apps.
Bij mij was de Squeezebox Server het haasje, maar die draait nu mooi in een Docker container. :)
Wat ik begrijp is dat nog niet voor alle modellen de 4.3.3 uit bèta is. Deze genoemde versie is voor de aangegeven typen wel uit bèta.
Helaas wordt dit voor veel oudere/kleinere nasjes de laatste versie. Uit de log:
--------
- QTS 4.3.x is the final available firmware update for the following models:

TS-112P, TS-212P, TS-212-E, HS-210, TS-112, TS-212, TS-121, TS-221, TS-421 TS-120, TS-220, TS-420, TS-420U, TS-421U TS-412, TS-412U, TS-419U, TS-419U+, TS-419U II, TS-119P II, TS-219P II, TS-419P II, TS-119P+, TS-219P+, TS-419P+, TS-119P, TS-219P, TS-419P, TS-119, TS-219, TS-419
--------

Nu maar hopen dat versie 4.3.3 een paar jaar wordt onderhouden.
Even voor de zekerheid:
Is dit de final versie van 4.3.3? De laatste versies waren allemaal beta's namelijk. Ik zie in het downloadcentrum van QNAP alleen deze versie staan zonder 'beta' vermelding.
Deze update werkt bij mij niet goed. Ik heb een TS-870 Pro met encrypted schijven. Na de upgrade kan ik de eerste schijf waar het 'system' op staat niet meer unlocken! :( Andere schijven dan de schijf waar system op staat, doen het wel maar de eerste dus niet. Downgrade naar 4.2.4 en ja hoor, alles werkt weer. Nog eens upgrade naar 4.3.3 en precies hetzelfde probleem! Weer terug naar 4.2.4! 8)7

Na wat gezocht en gelezen te hebben, lijkt dat er meer mensen zijn met deze klacht. 4.3.3 lijkt van vernieuwde raid drivers gebruik te maken en het probleem wordt daarmee in verband gebracht. Voor sommige gebruikers is het probleem opgelost, maar voor velen ook niet. Creepy! Een oplossing voor iedereen is er dus (nog) niet. :(

Het valt me op dat QNAP de laatste tijd vaker blunders maakt met firmware upgrades. Ik ben al jaren een trouwe gebruiker en betrouwbaarheid is voor mij het allerbelangrijkste. Hier begint zo langzamerhand bij QNAP door dit soort ellende een deuk in te ontstaan.

In ieder geval: ik ga niet meer de fout maken om een major upgrade als dit snel door te voeren. Eerst maar eens kijken of het stabiel genoeg is.
Dacht er ook zo over. Heb nodig ellende gehad. Maar mede hierdoor zo'n beetje alle apps vervangen voor Docker containers.
Juist door dat laatste dacht ik van de week toch even proberen, en nu toch heel stabiel geworden. Nog geen rariteiten ontdekt.
Anoniem: 931951
@Omid10 juni 2017 20:31
Hi Omid,

Ik heb de zelfde problemen als jij, weet jij hoe ik de firmware versie kan downgraden?
Ik ben teruggeschakeld naar 4.2.5 en die doet het prima. Ik heb recentelijk zelfs de laatste 4.3.3 (4.3.3.0154 build 20170413) geprobeerd en die doet het bij mij nog steeds niet. Ik ben met QNAP support in gesprek hierover. Misschien wil jij ook een case openen. Hoe meer klachten hoe sneller ze het (hopelijk) oplossen.
Vandaag mijn TS412 geupdate naar deze versie. Op windows en mac heb ik gewoon toegang zoals altijd, maar mij mediaspelers (Eminent) hebben geen toegang meer tot de gedeelde mappen (Login Fail). Op een speler zie ik wel de mappen in de root staan, maar ik mag dus niet meer in deze mappen. Een andere, oudere, speler ziet niet eens meer dat er een nas (samba) is...
Het gekke is dat het allemaal heel even werkt nadat de nas gereboot is, paar minuten later weer hetzelfde probleem...

Ik gebruik trouwens voor windows, mac EN de mediaspelers hetzelfde account op de nas...

Weet iemand of ik veilig kan downgraden naar de vorige versie? Ik wordt een beetje nerveus van het waarschuwingsscherm dat ik zie als ik dat wil proberen... Niet ondersteund enz.

Wie oh wie kan mij hier bij helpen?

Alvast bedankt...


*UPDATE*
Ik heb even de instellingen vergeleken met mijn buiten-huis-backup-nas, een TS112P. Die gaf namelijk geen problemen met dezelfde firmware. Bij de 112 stond 'lokale master browser' uit en bij de 412 stond dit aan (onder advanced MS network settings). Geen idee wat het doen, maar toch maar eens uitgezet, en momenteel werkt het dus weer.

[Reactie gewijzigd door creenmachine op 27 april 2017 12:51]

Ik heb de TS419-PII en na het downloaden van de firmware probeer ik die te installeren. Ik krijg na enkele minuten de melding:
[Firmware Upgrade] System update failed. No enough space on RAM/ disk available for firmware update.

Iemand enig idee wat hier fout gaat? :? :?

Versie die ik wil gebruiken:
TS-419P_20170703-4.3.3.0238

[Reactie gewijzigd door muske op 16 juli 2017 15:51]

Heb ik in het verleden ook wel eens gehad met mijn oude TS119P+. Hier staat beschreven hoe je de update alsnog met het handje kan uitvoeren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee