Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 143 reacties, 95.059 views •

Voorlopige conclusie

Het spreekt voor zich dat we in dat half jaar dat we nog te gaan hebben ook nog wel meer gaan horen over de multiplayer. In de flarden gameplay en een stukje van de trailer werd weliswaar bevestigd dat China een rol speelt in het verhaal, maar dat is het enige gerucht dat we op basis van de aankondiging van DICE in Stockholm kunnen bevestigen, en dat is jammer. Laat duidelijk zijn dat dat niets af doet aan het feit dat we de ideeën die DICE heeft voor de singleplayer heel interesant vinden. Het initiatief om de multiplayer-gameplay meer te verwerken in de singleplayer moedigen we absoluut aan, want dat is de gameplay die Battlefield 'Battlefield' maakt.

Tot slot: op welke platforms verschijnt Battlefield 4 dan wel? Hoewel het tijdens de presentaties niet letterlijk werd gezegd, denken we dat de game uitkomt op de pc, de huidige generatie consoles en de nieuwe consoles. Dat baseren we op de woordkeuze in de presentaties die we hebben gezien. Zo werd er gesproken over 'de Xbox', waarmee waarschijnlijk gewoon de 'oude' Xbox 360 wordt bedoeld. Ook gehoord: "Frostbite 2 was toegepitst op high-end pc's, omdat we toen al dachten dat dat een niveau is dat binnen afzienbare tijd ook door andere platforms werd bereikt." Een goed verstaander begrijpt dat Frostbite 3 dan meer dan een klein beetje geschikt moet zijn voor de PlayStation 4 en de nieuwe Xbox. Voor officiële aankondigingen op dit gebied, en voor informatie over de vele andere aspecten van Battlefield 4, zullen we voorlopig echter nog even geduld moeten hebben.

Titel Battlefield 4 Battlefield 4
Platform Nog niet bekend
Ontwikkelaar DICE
Uitgever Electronic Arts
Releasedatum Najaar 2013

Battlefield 4Battlefield 4Battlefield 4Battlefield 4Battlefield 4

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deBattlefield 4


Door Jurian Ubachs

- Redacteur

Jurian werkt sinds 2008 bij Tweakers, maar bouwde voor die tijd al ruime review-ervaring op bij onder meer InsideGamer. Hij heeft een voorliefde voor rpg's en sportgames, maar is van alle markten wel thuis, al vindt hij mmorpg's stiekem iets te tijdrovend om echt goed mee aan de slag te gaan. Om te zorgen dat hij een gefundeerde mening over de geteste spellen kan geven, speelt hij vaak thuis verder of vliegt hij naar de andere kant van de wereld om de informatie uit eerste hand te horen.

Reacties (143)

Reactiefilter:-11430125+180+213+32
Moderatie-faq Wijzig weergave
Ze hebben een 17 minuten durende gameplay reveal geüpload, hier is de missie in te zien waar deze review vooral om draait: http://www.youtube.com/watch?v=U8HVQXkeU8U

Toch maar een dubbele Nvidia Titan gaan aanschaffen dan ;).
Ook wel redelijk nieuwswaardig:
Opvallend nieuws vanuit Zweden. Battlefield 4 zal in tegenstelling tot Battlefield 3 geen co-op-modus krijgen. Dit meldt onze eigen Jesse Moerkerk vanuit Stockholm. Uit zijn interview met CEO Karl Magnus Troedsson blijkt dat de Zweedse ontwikkelaar zich wil focussen op de ontwikkeling van de vernieuwde singleplayer- en multiplayer-modi.
Volgens IGN Benelux dus.
Die 17 minuten gameplay is op de nieuwe nog niet aangekondigde 7990 van AMD gespeeld.
AMD heeft dit ook bevestigd.

http://www.engadget.com/2013/03/29/amd-radeon-hd-7990/
Kijk dat is een lust voor het oog.

Ben benieuwt wat de systeemeisen zullen zijn.
Ziet er goed uit inderdaad, iets beter dan Far Cry 3. Vooral te zien als hij achter de auto zit en stuurt. Ook ziet het er helaas zeer scripted uit, instorten van gebouw tijdens de chopper chase scene etc (dat de char springt en valt, opstaat en door rent).
Lijkt me leuk als ze zulk soort events random gaan maken om er toch replayability aan te geven.
Het ziet er vooral heel grijs uit. Iedereen heeft in de tijd dat het afspeelt zeker een grijze auto xD. Het lijkt alsof overal een soort van desaturatie of filter over heen zit, dit kan ook aan een overdreven ochtendzon liggen.

De afgebladerde verf waar de tweaker previewer over spreekt is hartstikke normaal voor een game uit deze tijd, als het iets van parallax mapping had gehad dan was het interessant maar de deur gebruikt een gewone normal map.

De graphics zijn mooi maar alleszins verbazingwekkend. De enige echte eyecatcher waren de animaties, die zijn erg mooi en ook beter dan ik tot nu toe in een spel heb gezien.
Wauw prachtig! Ik moet ook zeggen dat ik de geluidseffecten echt heel goed vind! Hoe schoten klinken en vooral het geluid als je geraakt wordt "raakt" me echt!
Wauw prachtig! Ik moet ook zeggen dat ik de geluidseffecten echt heel goed vind! Hoe schoten klinken en vooral het geluid als je geraakt wordt "raakt" me echt!
Absoluut! Iedereen heeft het altijd alleen maar over graphics, maar de immersie die goede geluidseffecten met zich mee brengt wordt heel erg onderschat in mijn ogen. Voor mij persoonlijk is dat zelfs belangrijker dan het oppoetsen van de graphics. Zeker in een shooter moet het gewoon bruut aanvoelen als je een shotgun leegpompt of als de raketten en kogels om je oren vliegen. Dat deed BF3 ook al heel goed.
Ik denk dat je kwa hardware gemakkelijk deze game nog altijd met een GTX680 op Ultra zou kunnen draaien. Crysis 3 ziet er in mijn mening zwaarder/beter uit, maar is persoonlijk en afgaande op de eerste beelden.
haha dat wordt een duur spel dan :D, maar wel een gaaf idee!
Dit wordt huilen met de pet op, op m'n HD7950. Daar heb ik dan ook precies een jaar plezier van gehad bij de release van BF4. We liggen op schema :P
Misschien niet op ultra, maar high moet ie toch wel trekken?
Dat dacht ik dus ook. En anders zet je er gewoon nog eentje bij ;-)
Ahem?
Eerlijk gezegt, het zou BELACHELIJK zijn als je zo een monster setups moet hebben lopen om een SPEL fatsoendelijk te kunnen spelen.
Ik denk niet dat mensen >HD7850/>GTX650 erg veel moeite gaan ondervinden om BF4 op medium kunnen spelen met 60FPS.

Om het over een HD7850 te hebben, ik heb er een, (Asus), die op 1250 clock, 6000 mem draait, en BF3 met AA en AF ultra 1080p draait stabiel 80fps. Ik zou geen enkel probleem vinden dan een med-high kaart BF4 niet kan draaien. En nee, ik heb geen 3960x draaien, maar een Phenom ii x4 965 BE op 4,2Ghz met 16 gb ram, niet bepaalt 3960x dus.

Maar om op het topic te blijven, waarom zou je BF4 niet met een setup zonder 7970/Titan kunnen draaien?
Lager dan ULTRA is voor sommige mensen dus niet "draaien".

Een HD4000 kan BF3 ook draaien. (Op 800x600 en low), maar dat betekent niet dat het lekker speelt.
Nee dat snap ik, maar ultra MIN aa&af scheelt al de helft fps..
Waarom denk je dat je 7950 dit niet gaat trekken?
Ik heb 'm zelf ook en ik ben toch niet heel huiverig dat ik Battlefield 4 niet op erg hoge settings kan spelen.
Ziet er super uit zeg!
Alleen jammer dat degene die hem speelt totaal niet kan schieten |:(

Wordt dan idd maar een Titan sli setup icm een 4770K+Z87 _/-\o_

[Reactie gewijzigd door calsonic op 27 maart 2013 08:27]

Valt me inderdaad op dat ze altijd de ergste noobs die demo's laten spelen, het maakt het voor mij namelijk niet echt heel veel aantrekkelijker T_T

Maar goed, meteen excuus om een nieuwe PC te bouwen ^^ <3
Na 130 uur BF3 was ik helemaal klaar met de game, voor mij te veel chaos, campers, te veel items.. wapens.. en te veel random dingen. Werd al gek van het irritante Origin en die spam rommel die je voorgeschoteld krijgt.
Ik speel liever een game dat iedereen over het zelfde wapen arsenaal beschikt ! Zonder al die bijzonderheden die je krijgt als je hoger geleveld bent of meer betaald. En zonder spam, want in godesnaam! Ik betaal al genoeg.

Ook altijd jammer dat mensen games zoals BF3 spelen die eigenlijk alleen trollen en niets anders doen dan campen of spammen op vreemde plekken.. en alles trots op youtube pleuren; dan ben je in mijn ogen geen gamer in hart en nieren en waarschijnlijk zijn dat met name die 10-jarige 20fps noobs.


Wel petje of voor Dice voor die gruwelijke mooie en soepele engine.
Helaas geen BF4 voor mij want mooi zijn die games wel!

[Reactie gewijzigd door A87 op 27 maart 2013 12:16]

Om eerlijk te zijn, ervaar je pas een echt bf sfeertje Alsje met kameraden/in clanverband speelt. Campers zijn er nu eenmaal en kan volgens mij niet onder de slechte punten van een game vallen. Hoedanook, het is duidelijk niet jouw type shooter maar nogmaals; in groepsverband spelen maakt het echt zoveel beter.
inderdaad. het speeld gewoon niet zo lekker als de oude fps die ik heb gespeelt.
voor mijn gevoel.
@a87

Hahaha wat een flauwekul.
De begin wapens waren de beste wapens en na 30 kills met wapen ''x'' had je de beste attachments al.
En iedereen heb de zelfde wapens en de wapens die later met DLC kwamen waren niet beter.
Campers en trolls heb je in elke game net als cheaters/hackers.
ik zou het een strak plan vinden als veel mogelijkheden in multiplayer ook in single voorkomen, zoals het vliegen en de tank. in bf3 multiplayer kom je zovaak noobs tegen die nog nooit gevlogen hebbben, deze spelers zijn dan praktisch nutteloos en juist een obstakel voor de rest van het team.

natuurlijk speelt niet iedereen de campagne maar het zou een hoop frustraties besparen als men toch al iets weet. zo zou je dit idd ook kunnen doen met de commander rollen.
Noobs die vliegen, proberen dan toch? Beetje het hele probleem van afgestudeerden op de arbeidsmarkt: geen ervaring, geen Job. Maar tank/vliegmissies juich ik sowieso toe.
Het valt mij op dat hier betrekkelijk veel negatieve reacties zijn. Voor ik mijn mening geef, wil ik even aangeven dat ik sinds Battlefield 2 bekend ben met de franchise, en hoe ik het ook wend of keer.. op de een of andere manier vergelijk ik iedere nieuwe release met de allereerste Battlefield die ik heb gespeeld. Bad Company 2 was wat dat betreft een kleine stap terug vanwege het ontbreken van een goede aircombat gameplay. Maar desalnietemin heb ik mij enorm vermaakt met BFBC2, dat op mij is overgekomen als gewoon een goed spel. Een goed spel in een succesvolle (eigenlijk een spin-off) van de originele franchise, met tevens een leuke en vooral komische campaign.
Waar bij BF3 werd getracht om het originele gevoel van BF2 terug te brengen, vind ik dat DICE daar niet geheel in is geslaagd. Zeker de overhypte "premium" functionaliteit heb ik niet aan mee gedaan. Het is zeker een goed spel, heb er redelijk veel tijd ingestoken zitten, maar ik miste nog wel enkele dingen.

De eerste gameplay beelden van BF4 hebben een goede indruk op mij gemaakt. Wie zegt dat Frostbite 3 een langzame revolutie is mag nog eens beter kijken naar de beelden. Vooral op het gebied van belichting is er veel progressie gemaakt naar mijn mening. BF3, geloof het of niet, ondersteunt in feite helemaal geen raytraced reflections. En dit is me ook in de singleplayer opgevallen.. sterker nog, juist in de singleplayer opgevallen. Er wordt in BF3 veelvuldig gebruik gemaakt van een 'render to texture' waarna een statische reflectie wordt gebruikt. Bij een donkere scene met een natte vloer of de zee gezien vanuit een helicopter merk je dat de reflecties nep zijn, en objecten uit de scene ontbreken in de reflectie. Ik heb duidelijk opgemerkt in de trailer van BF4 dat dit onder handen is genomen. Daarnaast lijken de destructiemogelijkheden weder gekeerd te zijn. (In BF3 waren deze echt ondermaats) Ook de zee met het vliegdekschip in de laatste seconden van de gameplay trailer ziet er indrukwekkend uit. Een knap staaltje werk van belichting en tesselation(!!) of een vergelijkbare techniek.

Maar voorlopig genoeg over graphics. Het mag verwacht worden van ontwikkelaars, maar hoeft niet altijd het hoofdtwistpunt te zijn. De gameplay van de singleplayer lijkt nog wel op die van BF3. Scriptes features, duidelijke checkpoints. Ik vraag me af in hoeverre de sandbox ervaring is opgeschoven. Ik ben daar namelijk wel een enorme voorstander van. Het liefst zag ik in BF4 ook weer de oude singleplayer modus uit BF2 terug, waarin je eigenlijk gewoon een potje met bots speelt. Toch zie ik wel vebeterpunten, die het campaign gedeelte leuker kunnen maken.
In het filmpje lijkt wel een vergelijkbare functie aan "squad leader" van BF2 terug te zijn. Deze squad leaders waren sterk verbonden met de commanders in BF2. Misschien een subtiele hint naar commander optie in de multiplayer van BF4. Maar dat is nog afwachten... De bedoeling van de mogelijkheid tot het geven van bevelen in de singelplayer lijkt mij het toevoegen van strategie aan het spel. Een slimme zet. Iemand in de comments zei dat de AI 'dom' lijkt, maar dat is deze verre van naar mijn mening. Er wordt paar keer een "surpression" bevel gegeven (let ook op het linker icoontje in de hud rechtsonderin) waarna de speler de tegenstanders flankeert. Uiteraard zijn dan de tegenstanders gefocussed op je teammaten. Wie bekend is met de Brothers in Arms reeks zal dit heel snel herkend hebben.
Tenslotte is misschien de interactie tussen jou (+ teamgenoten) en burgers verder uitgewerkt. In BF3 ontbrak deze interactie (burgers komen o.a. voor in een ritje door Parijs in de campaign, mission 6: Comrades), waar daarvoor in BFBC2 burgers zelfs geheel ontbraken.

Uit de laatste seconden van de 17-minutes trailer kunnen nog een paar interessante dingen worden opgemaakt:
-vrouw(en) in de campaign (btw: en niet verkeerd ook :p ) Het is een primeur in Battlefield. Als je heel goed kijkt als je het filmpje pauzeert zou ze misschien zelfs van Aziatische afkomst kunnen zijn. Misschien dat dit linkt aan de setting in shanghai. Er is tevens een soundtrack van Battlefield uitgelekt met de naam "Hanna's theme": https://www.youtube.com/watch?v=MrIr51IzUeM
-Er wordt tussen de explosies en ruis door letterlijk gesproken over "eastcoast of China" in de laatste fragmenten.
-Misschien wederom een "aftermath" experience, aangezien omvallende gebouwen te zien zijn.

Al met al lijkt mij BF4 een zeer interessant spel, weliswaar voorlopig (met maar één trailer gezien te hebben) misschien een gepolijste versie van BF3, maar wel in zoverre verbeterd dat er oprecht gesproken kan worden over een opvolger van BF3. Ik ben enthousiast!

[Reactie gewijzigd door dvtxc op 27 maart 2013 17:02]

Ik wilde een nieuwe computer gaan aanschaffen, maar dat stel ik maar even uit tot Battlefield 4 uit gaat komen :o Ziet er geweldig uit!

Van mij mogen ze best de singleplayer 1 maand voor de multiplayer uitbrengen. Op die manier wordt de singleplayer ook gespeeld en kunnen de gamers alvast wennen aan BF4.

Binnenkort maar eens pre-orderen, krijg je gratis premium. Ik zie alleen dat er een "normale" BF 4 is en een "Digital Deluxe", kan alleen het verschil nog niet vinden.
http://www.battlefield.com/battlefield-4/buy/pc-download

Onderaan staat "compare editions".
Je krijgt bij beide het basis spel en premium.

Bij de deluxe krijg je toegang tot the BF4 Beta en extra In-game content, vraag me wel af welke content dat dan is ;)!
Er zit waarschijnlijk geen premium subscription bij. Ze proberen ze het wel te spelen alsof dit het geval is. Maar lees ier een quote uit een recent interview:
"The Premium subscription service is returning for Battlefield 4. EA says it will offer more details later, but if you pre-order, you will get a premium expansion pack similar to Back to Karkand when the game launches."
Het is dus begrijpelijk dat mensen denken dat ze er een premium subscription bij krijgen, maar dit blijkt hieruit niet zo te zijn.

Ikzelf sla BF4 trouwens over, net zoals ik met BF3 heb gedaan. Sinds BFBC2 is er voor mij niet veel meer over van de "Battlefield" gameplay waar ik destijds (1942:Vietnam/BF2/BF2142) zo verliefd op ben geworden. Meer en meer schuift de gameplay naar snelle COD-esque gameplay.

Om wat voorbeelden te noemen:
-Kleinere maps gebaseerd op 24 spelers (console limiet)
-Health regeneration (minder nadruk op teamplay)
-3D spotting doritos (Ingebouwde wallhack, minimap spotting was meer dan genoeg)
-Vehicles health regen (wtf?)
-4 man squads met allspawn (console limiet, 24p max, 12p per team = 3 squads max)
-Geen commander die structuur aanbrengt in de game
-Een heel arsenaal aan lockon weapons

Op zichzelf is het zeker nog een goede game, maar jammer genoeg niet met de Battlefield gameplay waar ze vroeger zo bekend om stonden.

[Reactie gewijzigd door MunkeyBalls op 27 maart 2013 17:28]

Alle zaken die je noemt heb je niet als je optie 'hardcore' kiest. Ik speel veelal op hardcore servers, waar je die nadelen die je noemt niet ondervindt. Het is te makkelijk om te zeggen dat het 'COD'-achtig is geworden. Zeker op de pc heb je mega grote maps met mega veel spelers, tot mega kleine maps met mega veel of weinig spelers. Het zit er allemaal in (weliswaar in kostbare updates gestopt, maar toch).

BF3 is daarom voor mij nog steeds een leuke game, er zijn zoveel verschillende game-modi en opties, dat als ik ergens beland waar het me niet bevalt ik middels ALT-F4 zo weer een nieuwe heb gevonden waar het wel leuk is.

BF4 zal die lijn ongetwijfeld doortrekken, maar biedt hopelijk weer net dat beetje innovatie wat COD al jaren ontbeert. Maakt COD geen slechte spelreeks (zie succes), maar voor een grote groep gamers steeds minder boeiend.
Er zit waarschijnlijk geen premium subscription bij. Ze proberen ze het wel te spelen alsof dit het geval is.
Sneaky, dat zal wel weer een leuk pr debacle worden dan. Goed, EA lijkt daar niet zoveel om te geven.
games van EA doorlopen toch sowieso een public beta zodra de game verkocht wordt. daar hoef je geen extra geld voor uit te geven.
@coolkil: _/-\o_

Maar dus ik krijg Premium als ik preorder? Ik wil even duidelijkheid :D
Ja, je krijgt Premium als je een pre-order hebt. Dat was bij BF3 ook zo.
Nee hoor dat klopt niet. Je kreeg 1 DLC (die later ook tot het premium pack behoorde).

Premium kon je apart kopen voor 50 euro.
En ik maar denken dat mijn i5 en gtx 680 'jaren' gingen meegaan... Silly me! :-)
gast maak je geen zorgen! je gaat deze game makkelijk kunnen spelen. Zit met een intel I5 2500K op 3,8ghz en ook een Gtx680 en geloof me, dit kan je makkelijk aan met zn opstelling. Ja het klopt als je alles op ultra speelt dat het zwaar gaat zijn maar DICE is niet stom en snapt natuurlijk ook wel dat ze een game moeten neerzetten die bijna iedereen moet kunnen spelen.

De eerste beelden van BF3 waren ook een stuk mooier dan de daadwerkelijke game, dit voornamelijk omdat er nog allemaal extra trucjes worden toegepast op dat soort vids. Trucjes die normaal niet in een game zitten, dit is natuurlijk wel voor een nieuwe console dus wie weet maar eveneens als met Watchdogs... veel mensen verwachten dat het een ultra zware game zal worden maar ik denk dat het allemaal mee gaat vallen. De game Watchdogs komt bv dus ook uit voor de huidge console, ps3 en xbox 360. Dit betekend dat ze niet een game 100 keer mooier kunnen maken op de nieuwe console/pc aangezien ze dan de game compleet opnieuw zullen moeten bouwen.

Verder heeft AMD al een uitspraak gedaan dat mensen met een 7xxx serie makkelijk aankomende 2 jaar moeten kunnen gamen. Wat in verhouding betekend dat je met een 560TI ook uit de voeten kunt.

Sorry van het lange verhaal maar vertrouw een beetje op je pc en een beetje op de developers van de games, je hoeft niks nieuw te kopen zeker niet tot Oktober 2014!

Groet.
gast maak je geen zorgen! je gaat deze game makkelijk kunnen spelen. Zit met een intel I5 2500K op 3,8ghz en ook een Gtx680 en geloof me, dit kan je makkelijk aan met zn opstelling. Ja het klopt als je alles op ultra speelt dat het zwaar gaat zijn maar DICE is niet stom en snapt natuurlijk ook wel dat ze een game moeten neerzetten die bijna iedereen moet kunnen spelen.
Het zal niet de eerste game zijn die bij launch niet speelbaar is op 60 fps met de hoogste detail settings. Is dat erg? Nee want dan pak je gewoon very high ipv ultra... (En er zijn natuurlijk ook legio gamers die genoegen nemen met 40 fps).

Maar zo stellig nu al beweren dat een gtx 680 voldoende is... Wat mij betreft is de kans erg groot dat je je woorden zal moeten terug nemen. Zeker aangezien een 680 nu al niet heel erg overhoudt in bf3. Sterker nog, toen bf3 uitkwam was de snelste kaart een gtx 580 die de 60 fps ook niet haalde.

http://www.anandtech.com/...geforce-gtx-680-review/13

In dat geval terugkomend op de originele vraag; is de 680 nu 500 euro waard met bf4 in het vooruitzicht. Persoonlijk zou ik even afwachten... Grote kans dat het net als de 580 gaat; een net niet kaart (wat betreft bf3). Dat is toch wel erg jammer voor een gpu die zo duur is.

ps
De eerste beelden van BF3 waren ook een stuk mooier dan de daadwerkelijke game, dit voornamelijk omdat er nog allemaal extra trucjes worden toegepast op dat soort vids. Trucjes die normaal niet in een game zitten, dit is natuurlijk wel voor een nieuwe console dus wie weet maar eveneens als met Watchdogs...
Het is een 17 minuten durende game demo die gedraaid werd op een pc.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 27 maart 2013 18:20]

Een 17 minuten durende game demo, wat later naar een video gerendered is, kan ook bewerkt worden. Vergeet niet, dat deze game ontwikkelaars (zeker EA), er alles aan gelegen is om hun product zo gelikt mogelijk te promoten.
dat probleem was er in eerste instantie ook met gta4, maakt niet uit of je een pc had van 1500 euro of van 500 euro het bleef gewoon crappy lopen, daarna kwamen er toch meerdere patches uit om te zorgen dat het wel lekker liep.. ik speel dan toch het meeste mmo's en zal geen gtx 680 aan schaffen, heb benchmarks gezien vergeleken met een gtx 660 ti en dan verschilt het misschien 6 / 7 fps. dat is mij geen 300 euro waard.

in mijn mening kun je beter een paar keer een mid range kaart kopen die alles gewoon leuk soeppel draait, in plaats van één keer een high end kaart. vooral als je toch niet op een resolutie speeld hoger dan 1080p.
Snappen doe ik het niet, een 680 is toch high end, anders ga je al naar de titan kijken.
Ik snap ook niet dat ik bij de launch van BF3 het spel met een HD7850 op ultra kon (kan) spelen + aa&af op 1080p op 30-40 fps (wat na alle driver updates 80fps is geworden).
Zo een dikkke kaart heb je nu ook weer niet nodig (denk ik), we zullen het iig bij de Beta/Launch zien.
De eerste beelden van BF3 waren ook een stuk mooier dan de daadwerkelijke game, dit voornamelijk omdat er nog allemaal extra trucjes worden toegepast op dat soort vids. Trucjes die normaal niet in een game zitten
nee ze hebben de game terug geschaald anders konden de console ps3/xbox360 het niet aan

de BETA van BF3 ziet er mooier uit dan het volledige spel zelf ;)
jah, maar ook niet de rede;

singleplayer v/s multiplayer - dat maakt een enorm verschil in grafisch pracht en praal. daarom zagen de (singleplayer) filmpjes er super uit - maar was jij teleur gesteld omdat je voornamelijk MP speelt, en daarbij bepaalde features niet ziet :( jammer
Ik draai inmiddels 'nog' op een amd phenom II x4 965 en gtx460 768mb maar bf3 iig loopt nog heerlijk hoor :) geen 100fps maar het is speelbaar, en als je wat serieuzer wilt spelen zet je de graphics gewoon wat lager voor hogere fps.
'nog' op een Phenom, ik wil niet veel zeggen, maar ik heb dat beest op 4,2 Ghz lopen met een zwaar ge-od'de Asus HD7850 (1250 core, 6000 mem).
Ik kan je vertellen dat je met die Phenom geen zorgen hoeft maken.

Als je je GFX bedoelt, tja, zo verschrikkelijk erg kan het nu ook weer niet zijn ;), ze moeten toch een game maken die voor iedereen playable is..
ik zit te denken aan deze kaart Klik link http://azerty.nl/0-4360-5...force-gtx-660-ti-amp.html zou dus in principe makkelijk moetten kunnen draaien met i5-3570k.
en eventueel als t wat zwaarder word die kaart in SLI gaan draaien.
Verder heeft AMD al een uitspraak gedaan dat mensen met een 7xxx serie makkelijk aankomende 2 jaar moeten kunnen gamen. Wat in verhouding betekend dat je met een 560TI ook uit de voeten kunt.

Sorry van het lange verhaal maar vertrouw een beetje op je pc en een beetje op de developers van de games, je hoeft niks nieuw te kopen zeker niet tot Oktober 2014!


Wat een truckload aan onzin.

Dus omdat AMD of Nvidia iets zeggen is dat de waarheid? Pff, dan kan ik ook appels gaan verkopen en op de markt heel hard roepen dat ze 2 maanden goed blijven. 8)7

Een 560Ti gaat dit echt niet trekken. Een 560Ti trekt BF3 niet eens op 1080p ZONDER AA! Stel je voor wat voor framerates je dan gaat zien op 1600p + 4MSAA...

Misschien dat je met een 560Ti op low en op 1680x1050 nog een beetje speelbare framerates krijgt, maar je zult dips krijgen, zeker met veel actie op het scherm.

(Bron: Zelf BF3 proberen te spelen op een 560Ti, no way :'( )
GTX 560Ti draait BF3 prima op 1080p zonder MSAA maar met FXAA (antialiasing post).
Heb zelf zo`n kaart gehad en op High settings met FXAA op high haal je ~ 75 fps.
Op Ultra settings met FXAA op high haalt hij nog ~ 60 fps en dan is meer dan speelbaar.
Wel te samen met een i5 2500K op 4.5 GHz.

Wat jij zegt klopt gewoon niet. Als je ook benchmarks gaat zoeken zie je dat een GTX 560 Ti zeer geschikt is om BF3 op High settings te spelen op 1080p.
Wat een onzin. Ik kan BF3 op mijn GT 650m (ja mobiele GFX kaart ja!) goed draaien. En dan heb ik het al over medium settings. Ja geen AA enzo, maar je kunt niet alles hebben.

Ik speel op 1080p met shadows op low en textures op high. De rest is ongeveer medium.
Nu kun jij me echt niet wijsmaken dat een GTX 560ti, als desktopkaart, dit spel maar op low en 1600x900p kan draaien. Ga toch weg.
ik klaag niet bij medium graphics + 1080 p. ongeveer zelfde wat een console heeft. ;p en zolang je op een 30 fps steady blijft is er niks aan de hand.

en natuurlijk het liefste speel ik alles op een 55" 4k tv alles op ultra en 16aa, maar je moet wel realistisch blijven.
Waarom krijg ik met mijn 560 Ti dan zonder problemen 40 fps op high @ 1920*1080? Je definitie van "een game trekken" verschilt waarschijnlijk enorm met die van mij.
Ik weet niet wat voor eisen jij hebt, maar persoonlijk vind ik 40 FPS prima speelbaar
GTX 560Ti draait BF3 prima op 1080p zonder MSAA maar met FXAA (antialiasing post).
Heb zelf zo`n kaart gehad en op High settings met FXAA op high haal je ~ 75 fps.
Op Ultra settings met FXAA op high haalt hij nog ~ 60 fps en dan is meer dan speelbaar.
Wel te samen met een i5 2500K op 4.5 GHz.

Wat jij zegt klopt gewoon niet. Als je ook benchmarks gaat zoeken zie je dat een GTX 560 Ti zeer geschikt is om BF3 op High settings te spelen op 1080p.
je speelt het spel zoals de devs het bedoelt hebben als jij dan costum settings gaat gebruiken is dat jou goed recht

maar ga het dan geen HIGH settings noemen want dat is het NIET.
de games komen met standaard PRESETS low, medium, high en ultra

jij draait het spel dus op Costum presets met details op high en geen filters prima maar dat is geen HIGH die de devs hebben klaargestoomd


40fps is onspeelbaar omdat je ook nog met FPS drops hebt te maken je krijgt een trager scherm te zien op jou scherm en dat is dan ten nadeel van jou want de andere speler heeft zijn fps op 60


het feit dat jij denkt dat mensen 1500 euro moeten neer leggen om dit spel op high te draaien is ook lach wekkend.
je kunt dit spel met een budget van 800 euro al prima op high/ultra draaien

de GTX560TI beschikt over 1GB VRAM dit is te weinig om de filters aan te hebben

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 29 maart 2013 12:06]

daarom zit ik dus zeer te twijfelen of een gtx680 wel die 500 euro waard is.. :S
Nog verder van de roots van battlefield 42/2.

Ben benieuwd naar de multiplayer waar het echt om draait.. Maar we krijgen eerst Call of duty voorgeschoteld. Zucht..
Hoezo is het verder van de roots? Omdat er een singleplayer in zit? Sorry hoor, maar er zijn gewoon mensen (net als ik) die dat leuk vinden om te doen. Verder helpt het je toch weer wat wennen aan de gameplay en graphics zodat je niet eerst 10 minuten in de multiplayer om je heen staat te kijken en alle knopjes gaat proberen.
Om wat voorbeelden te noemen:

-Kleinere maps gebaseerd op 24 spelers (console limiet)
-Health regeneration (minder nadruk op teamplay)
-3D spotting doritos (Ingebouwde wallhack, minimap spotting was meer dan genoeg)
-Vehicles health regen (wtf?)
-4 man squads met allspawn (console limiet, 24p max, 12p per team = 3 squads max)
-Geen commander die structuur aanbrengt in de game
-Een heel arsenaal aan lockon weapons

Maar vooral dat er steeds minder en minder de nadruk komt op teamplay neem ik DICE kwalijk. Dit en dat volgens de DICE "Telemetry" (EAUK lezers weten waar ik het over heb) iedereen alleen constante actie wil alsof we last hebben van ADHD maakt BFBC2/BF3/BF4 voor mij een stuk minder leuk dan BF2. Je kan in BF3 nauwelijks nog flanken zonder dat je "Leaving combat area" in je face krijgt, wat is hier nog battlefield aan is mag je mij dan eens vertellen.
Grappig dat ik wat je zegt helemaal niet herken, behalve bij kleinere maps met veel spelers. Juist de grote conquest maps met bijvoorbeeld 32 spelers veranderen snel in gevechten tussen snel rijdende/vliegende voertuigen op jacht naar de volgende cap.

Zoals net op je precies dezelfde identieke post ook al gezegd; die nadelen die je opsomt heb je allemaal niet als je kiest voor hardcore servers. Daar zijn er dan ook erg veel van, aangezien net als ik, dat fijner vind spelen.
Dus je wilt beweren dat ik op hardcore servers wel een commander in mijn team heb? Geen lock-on easy-mode wapens? Of VOIP of mod tools? Of geen random deviation wanneer noobs in jouw richting sprayen?

Ik dacht het niet. BF3 is als game 'ok', maar als BF game echt beneden peil. Zelfs Bad Company (een spin-off van BF) heeft meer het BF gevoel dan BF3. Maar goed, ze zitten ook achter de Call of Duty doelgroep aan, dus dan is het logisch dat er een hoop verdwijnt.

Voor mij is de BF serie echt zo goed als dood. Ik zal deze game misschien uit de budgetbak vissen mocht 'ie rond de 10 euro gaan kosten in de toekomst, maar BF3 was voor mij een grote leugen. Als EA/DICE nog geld van me wil, moeten ze het eerst verdienen.

Zoals Rock Paper Shotgun ook al zei in hun artikel over de preview: het ziet er mooi uit, maar het is weer de zoveelste generic FPS, met alle clichés van dien. En het is al helemaal frappant dat hun eerste gameplay (net als bij BF3) van single-player is, terwijl BF echt nooit om single-player draaide.

Ik maak me klaar voor de zoveelste semi-interactieve film met vooral heel veel 'Press F om verder te gaan met het verhaal', en multiplayer als after-thought. Jammer, vooral omdat heel veel mensen het blijkbaar waard vinden ook nog eens te pre-orderen, dus EA leert niks.

"This is why we can't have nice things."

[Reactie gewijzigd door Wizz15 op 28 maart 2013 11:41]

Er schijnt ook weer een commander option in de mp te zitten, net als in BF2.
Bron? Lijkt me weer leuke toevoeging :)
Ik ben voornamelijk benieuwd naar de audio kwaliteiten. In BF3 is dit gewoon zeer onrealistisch. Iets wat zich achter een muur plaatsvindt klinkt alsof het pal naast je gebeurd.
dan moet je een surround sound set aanschaffen en niet zon standaard stereo headset...
BF3 audio is live opgenomen vanuit militaire training oefeningen dus hoe echt wil je het hebben?

ze hebben letterlijk met de microfoon naast de tanks en wapens gezeten van dicht naar ver

ik vind het geluid erg mooi ik heb een 7.1 surround sound headset en kan echt wel horen wanneer er iemand van achteren mij probeert te beschieten/besluipen
De geluidseffecten is niet mis mee, en dat zeg ik ook niet! Ik heb ook een surround set, en dit is het probleem niet.

Als je ergens in een tunnel/gebouw of whatever staat, en buiten langs die tunnel rijd een tank, loopt iemand, of wordt er geschoten, dan kun je niet onderscheiden of dit nu naast je gebeurd of daadwerkelijk buiten de tunnel.
In andere games is het vele malen slechter gesteld, Battlefield 3 is op het moment dé benchmark voor audio in games. Geen enkele andere game komt in de buurt van BF3 qua audio.
Heb je Bad Company 2 nooit gespeeld? BF3 komt daar namelijk niet bij in de buurt. En verder heb je natuurlijk nog wat mods voor Arma 2 (JSRS) welke ook sowieso beter klinkt dan BF3.

Als ik eerlijk ben komt BF3 niet eens voor op mijn lijstje met games die goed geluid hebben, hoewel ik dit wel had verwacht na BC2.

Ik ben wel benieuwd wie er zegt dat BF3 een benchmark is qua geluid?
Tsja, mooie beelden zullen het vast wel weer wordeb, zo ook is BF3 nog steeds een lust voor het oog.
Wat mij overigens opvalt in BF3 is dat de Co-op mode VELE malen mooier is dan de multiplayer versie, wellicht is dat de reden dat Dice/EA eerst de single player kant laat zien. Je beeld van een game is dan inmiddels iig voor het grapgische deel al gevormd. Al zal de MP vast niet tegenvallen qua beeld.

Waar ik mij wel zorgen over maak is de reputatie van BF3, sinds dat ze zijn gaan "klooien" met nerfs/buffs van wapens, server settings én allerhande wapentuig veranderd de gameplay constant na iedere patch, een wapen dat eerst prima schoot was na de eerst volgende patch weer kompleet waardeloos.
Maar de grootste zorg zit h'm in de hitbox, na wat aanpassingen in suppression vanuit DICE is de game belachelijk slecht geworden wat betreft de hit detectie.
Mijn inziens nog steeds het meest belangrijke aan een FPS; Het algoritme achter de hit registratie, die is zeker niet op orde bij BF3 en geeft nu meer frustratie na End-game.
Ik vrees ook dat DICE er nu niets meer aan gaat doen.

edit: Typo's

[Reactie gewijzigd door TheTeek op 27 maart 2013 09:07]

De hit registratie is inderdaad nog steeds belabberd bij BF3. Dat is al zo sinds de beta. Het komt nog al te vaak voor dat ik dood ga terwijl ik op mijn scherm al lang en breed achter een muur sta, een van de meest frustrerende dingen aan deze game.
Physics worden gewoon door je eigen machine berekend.
Jij bent in de bullsjit getrapt die Dice heet. SuperDre :/
Helaas erg jammer. ik ben blijkbaar de enige die me kapot ergert aan suppressie en random bullet spread.
dit zorgt voor een spel waar je luck belangrijker is als je skills. en daarom was ik snel klaar met battlefield 3.

dit spel is gewoon een battlefield 3.1
"iets mooier, iets meer"
net als de call of duty series dat doen.
je luck belangerijker dan je skills?
had je liever lazers gehad zoals in CoD, waar bullet drop totaal niet aanwezig is en geen recoil is?

als jij het speelt via spray and pray tactiek dan doe je het verkeerd

die guns hebben niet voor niks fire modus die je om kan switchen
single fire double tap en full automatic

verder moet je ook je posities bepalen waneer heb jij voordeel over iemand anders en wanneer heb je dat niet

dat zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden


niet te vergeten dat hoe langer je schiet hoe verspreider de bullets zullen worden

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 27 maart 2013 12:33]

beetje bullet drop kan. Recoil hoord veel minder te zijn. kijk naar echte wapens.
en suppsresion is niet alleen nep. het is ook irritant.

en kogel vliegt LANGS je. en je wapen gaat harder de lucht in? je sniper kogel wijkt af? ik zie die link niet.

daarbij komen ook nog dingen als. 2 - 3 hit kill snipers. onzin.
liever de dubbele reload tijd or helft van de ammo. / running speed. maar laat snipers gewoon 1 hit kill. zo als in het echt ook het geval is.

[Reactie gewijzigd door rayhvh op 27 maart 2013 14:54]

http://www.youtube.com/watch?v=FWxYM_dVD-c


er is wel degelijk recoil uit een wapen
en dat kan ik zelf ook bevestigen ik heb zelf een semi auto AK47 gevuurd in amerika
en die dingen willen gewoon hun eigen weg gaan zodra je ze afvuurt

dus ik weet niet waar jij je op baseert wellicht eens naar een shooting range gaan voordat je dingen gaat lopen roepen?

heb ook de AR15 afgevuurd en die heeft minder recoil maar het is er wel aanwezig
daarbij komen ook nog dingen als. 2 - 3 hit kill snipers. onzin.
liever de dubbele reload tijd or helft van de ammo. / running speed. maar laat snipers gewoon 1 hit kill. zo als in het echt ook het geval is.
http://www.youtube.com/watch?v=jXMjh_XbkiI

in het echt ook het geval eh?
nee jij hebt verstand van zaken we zien het!

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 29 maart 2013 12:31]

Dat weet ik nog niet, ik denk dat ze meer opties van BF2 zullen implementeren, de commander mode is al bekend. Kijk bijvoorbeeld eens naar het filmpje op 9:08, de speler geeft orders aan zn squad die vervolgens supressive fire leveren met spotted targets, ik denk dat een soortgelijke functie ook in de MP zal zitten voor je online squad, en dat maakt BF4 in mijn ogen toch een stuk beter al dan BF3, waar ik toch een beetje een gebrek merkte aan teamplay o.a. door geen commander/geen VOIP etc.
Het kan aan mij liggen, maar ik zie vrijwel geen suppression en random bullet spread in het bovenstaande filmpje. Luck heeft daar overigens ook nooit mee te maken gehad, maar als je met een PKP gewoon blijft sprayen raak je niets nee.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



LG G4 Battlefield Hardline Samsung Galaxy S6 Edge Microsoft Windows 10 Samsung Galaxy S6 HTC One (M9) Grand Theft Auto V Apple iPad Air 2

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True