Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 53, views: 59.990 •

Vertrouwen

Activision heeft erg veel vertrouwen in Destiny en investeert daarom stevig in de ontwikkeling ervan. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de muziek. Die wordt als bij alle games van Bungie verzorgd door Marty O'Donnell. Dat er flink wordt geinvesteerd in de game, is duidelijk te merken aan de opnames die O'Donnell ons liet horen. Hij kon voor het opnemen van de achtergrondmuziek terecht in de Abbey Road Studio in Londen, wereldberoemd sinds The Beatles er hun grootste hits opnamen. O'Donnell kon daarbij gebruikmaken van een volledig symphonie-orkest en een koor. Hij kreeg bovendien hulp van niemand minder dan Paul McCartney, die zijn horizon wil verbreden door ook muziek voor games te gaan schrijven. Dat sir Paul geen echte gamer is, is volgens O'Donnell geen probleem, al doet 'Macca' wel zijn best. Voordat hij samen met O'Donnell met het schrijven van de muziek begon, had hij alle Halo-games gespeeld - al heeft hij ze vast niet allemaal uitgespeeld. De samenwerking was in ieder geval productief. Er ligt al ruim driehonderd uur muziek op de plank, te wachten tot Bungie klaar is om het allemaal in de game te verwerken.

Destiny

Voorlopige conclusie

Wat je in Destiny aan zult treffen, is een wereld van enorme afmetingen, waarin je met je eigen ruimteschip op pad gaat naar de diverse planeten in ons zonnestelsel. Het is een shooter waarin je kunt kiezen uit diverse classes en waarin je ervaring op kunt doen om sterker te worden. Je koopt, verzamelt of maakt nieuwe wapens en uitrustingsstukken, om zo niet alleen nog beter te presteren op het slagveld, maar ook om je character aan te passen aan je eigen speelstijl. De grootste verandering ten opzichte van andere console-shooters is dat je speelt in een online wereld. Een wereld die doordraait als je uitgelogd bent en waarin andere spelers dan hun avonturen zullen beleven. Die spelers kun je tegen het lijf lopen als je weer inlogt en je kunt dan samen op pad. Als je dat wilt althans, want je kunt ook in je eentje spelen. Destiny moet daarbij leuk zijn voor zowel de casual als de hardcore speler en voor beide groepen genoeg uitdaging bieden.

Bij de weinige bewegende beelden die Bungie liet zien, viel op hoe gedetailleerd de wereld eruitziet en hoe mooi de nieuwe engine alles belicht. Helemaal voor een online consolegame zag de wereld er puik uit. Vooral het wapen dat prominent in beeld was, oogde fraai en het werd vooral ook mooi belicht, met als hoogtepunt de reflectie in het glas van het vizier. Al zag de oude menselijke basis op de Maan waar de schutter naar op weg was er ook erg goed uit. Groot, mooi belicht en ondanks de enorme afmetingen toch vol kleine details. Of Bungie het voor elkaar weet te krijgen om dergelijke mate van detail ook op de huidige generatie consoles weer te geven, moet nog blijken. Mocht de kwaliteit alleen op de nieuwe generatie haalbaar zijn, is dat tegelijk een goed excuus om te gaan sparen voor een nieuwe Xbox of PlayStation.

Destiny

DestinyDestinyDestinyDestinyDestinyDestinyDestinyDestinyDestinyDestinyDestinyDestinyDestiny

BungieBungieBungieBungieBungieBungie


Door Paul Hulsebosch

- Redacteur games

Paul is de oudgediende van de redactie en schrijft al sinds 1996 over games. Eerst voor tijdschriften als PC Zone Benelux, maar door de jaren heen steeds meer voor websites. Na een uitstapje bij een Nederlandse ontwikkelstudio schrijft Paul sinds 2008 voor Tweakers, waar hij zijn voorliefde voor tactische shooters en mmog's helemaal uit kan leven. Al is hij na al die jaren nog nieuwsgierig genoeg om bijna alle nieuwe games uit te willen testen. De nachten zijn nog steeds kort in huize Hulsebosch.

Volg Paul op TwitterVolg Paul op Google+

Lees meer over

Reacties (53)

Dit lijkt me echt een super vet spel. Ik heb altijd erg genoten van Halo en heb er wel vertrouwen in dat dit een goed spel kan worden. Hopelijk wordt dit de game die mij weer uren lang met plezier laat gamen :)
Ziet er inderdaad heel veel belovend uit. Het is allemaal nog een beetje gespeculeer aangezien er nog een hoop onbekend is. Maar als deze game inderdaad ook op de next-gen uitkomt (en deze nextgen ook wel een grafische meerwaarde heeft), is dit volgens mij ook wel een game om een next-gen console voor te kopen.
Dit zijn denk ik toch het caliber games waar ik als pc-gamer toch maar een 360 voor gekocht heb om deze niet mis te lopen. Houden we zeer zeker nauwlettend in de gaten :)
Tja filmpjes zien er smakelijk uit en dan plots *poef* ineens een stukje ingame video en dan is ie spontaan slap geworden right that instant...
Console "kwaliteit" .. :r
Laat maar ...
Meeste content dat is geshowed was geknipt uit "O Brave New World" die uitkwam in aug 2011.

En je kijkt naar early alpha dus ja... graphics zijn wat aan de slechte kant.
wat een jankerds heb je hier op tweakers zeg, ik vind last of us er heel mooi uitzien voor een game en die is alleen te spelen op een ps3, niet elke game hoeft er uit zien als crysis 3 en de verchillen vind ik echt minimaal soms.

sinds we overgestapt zijn van sd naar hd is het voor mij allemaal mooi, afgezien van de zeer slechte ontwikkelde games.
Daarom snap ik ook niet waarom ze dit voor de xbox 360 en playstation 3 ontwikkelen? De kwaliteit lijkt me veel hoger op te schroeven op de nieuwere consoles en eer dat het spel uitkomt zijn de nieuwe consoles er al of bijna, en gaat nog maar een kleine groep mensen dit spel kopen, toch?


http://www.destinythegame.com/wheretobuy << aangezien je hem kunt pre orderen voor ps3 en xbox 360

Edit:
Oh laatmaar, mijn vraag is al door het artikel beantwoord :) Eerste keer niet goed gelezen:
  • Mocht de kwaliteit alleen op de nieuwe generatie haalbaar zijn, is dat tegelijk een goed excuus om te gaan sparen voor een nieuwe Xbox of PlayStation.

[Reactie gewijzigd door Xm0ur3r op 19 februari 2013 15:26]

ziet er veel belovend uit!
Kwam deze nou wel of niet voor de PC?
Kwam deze nou wel of niet voor de PC?
Als je het artikel nou even verder had gelezen dan alleen de eerste pagina:
Maar Destiny wordt dus een consolegame en verschijnt niet voor de pc.
Als ik het filmpje zo zag (ik ben niet zo van het lezen), vind ik het ergens wel jammer dat de game alleen op de consoles (zal wel een X360 exclusive worden gok ik zo, gezien Halo) komt. Maar goed, we zijn niets anders meer gewend van Bungie.

[Reactie gewijzigd door CptChaos op 18 februari 2013 12:23]

ik dacht ergens te lezen of horen dat het zowel op de xbox als playstation uitkomt (zowel de huidige als volgende generatie).
Omdat Bungie de samenwerking heeft gestopt met Microsoft, en nu games voor Activision maakt, is het niet meer zo vanzelfsprekend dat de game alleen voor de Xbox360 komt. Ik kan me namelijk ook wel voorstellen dat de game voor beide consoles uitkomt, al heeft Bungie natuurlijk van oorsprong veel meer ervaring met developen voor de 360.
De game komt uit voor Xbox én Playstation. Ik vraag me af waar Tweakers vandaan heeft dat het spel niet voor de PC uit zou komen, want uit interviews met Bunie's werknemers zie ik geen zekerheid dat ze het niet zouden doen, en juist enthousiasme voor wél een versie voor de PC.
Waar Tweakers het vandaan heeft? Nou, rechtstreeks uit de mond van Eric Hirshberg, directeur van Activision Publishing. Met andere woorden, de man die betaalt en dus bepaalt.

Maar goed, dat is de stelling nu. Als blijkt dat er weinig belangstelling is voor een consoleversie van Destiny, dan zal Activision vast gaan overwegen om de game alsnog voor pc op de markt te brengen.

Maar al in dat roemruchte uitgelekte contract was sprake van 4 games die enkel verschijnen voor Xbox 360, PS3 en de opvolgers daarvan. Maar niet voor pc.

Ik weet dat met name Parsons ook wel andere geluiden heeft laten horen. Uiteraard wordt de game op dit moment intern vooral op pc gespeeld. Gezien de fase waarin het project zich bevindt, is dat logisch.

[Reactie gewijzigd door Paul Hulsebosch op 18 februari 2013 21:40]

Vreemd als er geen versie voor de PC wordt uitgebracht.... dat riekt.
Als het om online spelen gaat, wat maakt de uitgever het uit waarop wordt gespeeld.
Nu weet ik niet of het de bedoelling is dat de multiplayer ook crossplatform gaat worden (dus dat xbox en ps3 samenwerken zou kunnen), maar de pc mee combineren wordt lastgi vanwege balance-issues, controller vs muis/keyboard?

[Reactie gewijzigd door Zoop op 19 februari 2013 13:15]

Als je het artikel gelezen had, sterker nog de laatste zin had je je antwoord.
alleen xbox en ps4, aangezien deze consoles op de korte planning liggen zal dit wel een goede intro game worden. Net als halo voor de xbox
edit: ps
Staat duidelijk in de tekst:
Maar Destiny wordt dus een consolegame en verschijnt niet voor de pc.
Ben zelf wel benieuwd waar Bungie mee gaat komen, ben zelf een beetje console af. Maar heb de Halo reeks nog wel mee gemaakt. Tis gewoon een top ontwikkelaar, ben dan alleen een beetje huiverig voor Activision.

Hopelijk hebben ze geen te strakke deadline, ach misschien beter dan EA :P

[Reactie gewijzigd door JerX op 18 februari 2013 12:26]

zie eerste pagina en
Het schietspel Destiny wordt niet gemaakt voor de pc. Volgens gamestudio Bungie worden schietspellen niet vaak meer op de pc gespeeld. Dat zei een vertegenwoordiger van het gamebedrijf in een interview met gameweblog Destructoid
Persoonlijk speel ik schietgames JUIST op de pc, en nooit op de console. Consoles zijn voor racegames en adventuregames.
zover ik weet is het nog niet zeker of het voor de pc komt maar Bungie's statement over de pc is niet bepaald hoopvol en ik vind het jammer dat die niet op tweakers is geplaatst
zover ik weet is het nog niet zeker of het voor de pc komt maar Bungie's statement over de pc is niet bepaald hoopvol en ik vind het jammer dat die niet op tweakers is geplaatst
offtopic: Je kunt dan altijd nog de Newssubmit gebruiken. :)
Moet wel toegeven, het stukje die je aanhaalt puilt wel uit van grootspraak, alsof die verandering alleen "dankzij" Bungie en Halo is gekomen. :')

[Reactie gewijzigd door CptChaos op 18 februari 2013 12:34]

Het originele Halo was nochtans wel een belangrijke evolutie. Het was de eerste online shooter die volledig met gamepad controls in het achterhoofd gemaakt is (wat ook de reden is dat de PC ports zo lastig speelden), en bewees dat het wel degelijk mogelijk was.

[Reactie gewijzigd door boe2 op 18 februari 2013 13:00]

Meh, GoldenEye/Perfect Dark op de N64 had dat voor mij allang bewezen, al was die niet online, de multiplayer was een doorbraak.

Ik vond Halo ook eigenlijk exact hetzelfde spelen als die classics, en dat is nooit veranderd. Zelfde snelheid, zelfde gebrek aan recoil e.d.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 18 februari 2013 13:06]

[...]
offtopic: Je kunt dan altijd nog de Newssubmit gebruiken. :)
Moet wel toegeven, het stukje die je aanhaalt puilt wel uit van grootspraak, alsof die verandering alleen "dankzij" Bungie en Halo is gekomen. :')
om newssubmit goed te kunnen gebruiken had ik eerst de originele bron moeten vinden.
de halo voor de ps3?
de halo voor de ps3?
Die kans lijkt mij klein; Bungie heeft vooral X360 exclusives ontwikkeld. Muv Halo 1, die ook op de PC was, Bungie had eerst PC gaming toen nodig om groot en bekend te worden. Net als Rockstar met GTA. :)
Halo 1 kwam in 2001 uit op de Xbox, en pas in 2003 op Mac en Windows. Dus hoezo hadden ze eerst PC gaming nodig om groot en bekend te worden? Het succes van Halo op de Xbox was toen al bewezen.
Bungie maakte voor halo ook al games.
Misschien wel een launchtitel voor de nieuwe xbox?
Klinkt als een MMOG FPS. Alle details die bekend zijn wijzen in die richting, waarzom ze het ontkennen is mij een raadsel. Open wereld met andere spelers, verschillende classes, de wereld is altijd online en je kunt ervaring opdoen.
woot, die developers hal. Ik heb medelijden met de interieurverzorgers (lees: schoonmakers).

Lijkt me ook een ontzettende pestherrie opleveren. Ik denk dat ik helemaal gek zou worden daar.
Zelfs voor Activision groot? En dan niet op PC... triest
Wat mij nou eigenlijk wel verbaasd als ik zo lees dat er geen pc versie komt is dat als ik dan bij bijv. eurogamer.net lees

http://www.eurogamer.net/...ternet-connection-to-work

Dat ik ergens in de tekst het volgende lees:

"Activision Publishing boss Eric Hirshberg added: "Until there are official announcements from the first parties obviously we can't comment on any platforms that might be forthcoming, but what we can say is we are building Destiny to be wherever gamers are." He later insisted Activision's approach is "platform agnostic".

On the possibility of a PC version, Parsons said: "We would absolutely love to be on the PC. If you talk to the people upstairs, we play it on all platforms. So, stay tuned." No mention was made of a Wii U version."
Mooi man, hebben ze ook ingame screenshots? als dit niet voor de PC uitkomt, dan hou ik me hart vast voor de dramatische visuele kwaliteit.

Denk dat je er weinig van kan verwachten.
Als je vanaf 2:26 kijkt krijg je denk ik wel een beetje het idee hoe in ieder geval de npc's er ingame uit komen te zien.

Althans ik neem aan dat dat de npc's ingame zijn.
Het haalt het iig bij lange na niet bij Crysis 3....

Dit spel is juist geschikt voor een pc... beetje jammer }:O maar we zullen rustig afwachten :Y)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair: Gamescom 2014 Websites en communities Smartphones Beheer en beveiliging Windows Sony Microsoft Games Consoles Besturingssystemen

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013