Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 225, views: 498.926 •

Conclusie: niet eenzaam aan de top

Er is geen twijfel mogelijk: met de S III maakt Samsung een enorme stap voorwaarts ten opzichte van de S II. Het scherm is groter en scherper, de processor en vooral de gpu zijn stukken sneller, de camera is iets beter en er zijn veel nieuwe features.

Er is geen enkel punt waarop de S III opzichtig tekort schiet en in een aantal opzichten steekt het toestel overal bovenuit. Vooral de snelheid in het dagelijkse gebruik is uitstekend: de concurrentie heeft hier niets tegenover te zetten. Het enige is dat de S III stevig duurder is dan bijvoorbeeld de One X: het prijsverschil is op moment van schrijven meer dan 100 euro.

Toch is er iets veranderd ten opzichte van een jaar geleden, toen de Galaxy S II de concurrentie wegvaagde. Waar de S II met afstand de indrukwekkendste smartphone van zijn generatie was, is de S III dat niet. De nieuwe Galaxy wint op punten, maar het is geen knock-out. Zo is het scherm van de One X iets beter dan dat van de S III: de kleuren op de S III zijn onnatuurlijk fel en het wit is niet wit. Daar staan tegenover dat het contrast goed is, en de zwartweergave - uiteraard - uitstekend.

Het belangrijkste probleem is waarschijnlijk dat het toestel wellicht een maatje te groot is. Met de HTC One S en de Sony Xperia S zijn er alternatieven die beter in de hand liggen en beter met één hand te bedienen zijn. Wij hopen op een kleinere variant van de S III, maar of het toestel echt te groot is, blijft natuurlijk een persoonlijke aangelegenheid.

De concurrentie doet Samsung kennelijk goed: het bedrijf heeft alles uit de kast gehaald om een toptoestel te bouwen. Naar verluidt experimenteert het bedrijf volop met zaken als schermen met nog hogere resoluties, keramische behuizingen, betere camera's en buigbare amoled-panelen. Zulke geruchten stemmen ons hoopvol voor de volgende Galaxy's.

Ondertussen moeten we het met de S III doen, en dat is geen straf. De nieuwe Galaxy is een uitmuntend toestel, waar niet veel mensen teleurgesteld in zullen zijn. Samen met de HTC One X zal de S III de komende tijd de Android-apenrots domineren, en dat tweetal in combinatie met de iPhone 4S beheerst de top van de gehele smartphonemarkt. Het is voor Samsung echter niet meer eenzaam aan de top.

Pluspunten
- Allersnelste Android-smartphone
- Goede camera, goed geluid
- Prima accu

Minpunten
- Grote behuizing
- Softwaretweaks veelal slecht uitgewerkt en dus niet nuttig

Samengevat

.

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 2
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5

Eindoordeel

Tweakers zegt: zeer goed!

Laagste prijzen voor Samsung Galaxy S III 16GB Wit:
Shop+/-lev.tijdPrijsTotaal
Studentmobiel.nlScore: 4.5 € 198,-€ 198,-
GSMWijzer.nlScore: 2 € 198,-€ 198,-
Trendy ComputersScore: 2.5 € 218,49€ 225,48
PhoneMarket.nlScore: 4.5 € 229,99€ 229,99
redcoon NederlandScore: 3 € 249,-€ 249,-

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deSamsung Galaxy S III


Door Arnoud Wokke

- Redacteur

Arnoud werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor alles wat met smartphones te maken heeft. Niet alleen is hij nieuwsjager en schrijft hij achtergronden voor Tweakers, ook test hij geregeld smartphones in het Testlab of op een beurs.

Volg Arnoud op Twitter

Reacties (225)

Reactiefilter:-12250218+1133+219+30
1 2 3 ... 7
De responsiviteit van het scherm kun je dus aanpassen, aangezien het om een softwarematige feature gaat? Want het later reageren op de vingers is een beetje vreemd en denk dat veel mensen die naar de winkel gaan hem hier op aanschaffen of niet. Tuurlijk zijn er vele andere dingen die ook belangrijk zijn, maar dit is toch 1 van de belangrijkste mijn inziens.

[Reactie gewijzigd door Spacey23 op 31 mei 2012 08:11]

Ik neem aan dat dit beter zal zijn met CyanogenMod/AOKP. Dat begint met alle modificaties van fabrikanten sowieso een must te worden.
Wat een onzin, die Cyanogenmod wordt IK in ieder geval niet vrolijker van. Zit tussen de oren, de winst.
Nou ik heb dus liever gewoon android zoals het van google komt zonder die samsung siri en social hub...
En als ik een ICS telefoon koop verwacht ik ook een ICS design en niet een door samsung gemodificeerd design dat de boel zo weer terug draait maar gingerbread :+

En ten tweede wil ik mijn telefooon ook gewoon rooten zodat ik alle apps die mijn provider erop zet er gewoon af kan gooien wat in de meeste gevallen niet kan :(
En ten tweede wil ik mijn telefooon ook gewoon rooten zodat ik alle apps die mijn provider erop zet er gewoon af kan gooien wat in de meeste gevallen niet kan :(
Dat kan gewoon je kan via xda-developers een rooted kernel downloaden. Dezelfde procedure met Odin als op de S2.
En je moet zowiezo nooit een provider versie kopen maar een 'unbranded' versie.

[Reactie gewijzigd door skatebiker op 1 juni 2012 10:39]

Ik denk zeker dat je hier een goed punt hebt.. De respons, pagina's laden en het snelle hedendaags gebruikt is voor de meeste mensen het belangrijkst denk ik..

De mensen die ik ken binnen mijn vriendengroep en collega's die een SG2 hadden hoorde ik nooit praten over custom roms, tweaks en andere zaken die bij ons als tweakers bekend zijn.. Maar van ÖOOW kan dat ook nog???". Dus de meeste mensen weten de helft niet van zo'n soort telefoon, en gaan allemaal op snelheid af die voor het oog zichtbaar is..
Ik vraag mij af of de accu langer meegaat, dan die van de one x. Want volgens mij heeft Tweakers.net de one x nog niet goed getest nadat de nieuwe update uit is.

Want een companion core is toch echt handig tov de grotere accu van de siii
Ik vraag mij af of de accu langer meegaat, dan die van de one x. Want volgens mij heeft Tweakers.net de one x nog niet goed getest nadat de nieuwe update uit is.
We hebben getest met 1.27, niet de brakke 1.26 die oorspronkelijk op toestellen stond die uitkwamen (met het verkeerd geplaatste bestand voor power-management enzo). De accu presteerde dan ook goed, vooral in idle. Dat kun je ook hier teruglezen.

Inmiddels zit de One X op 1.29, maar ik heb geen indicatie dat de accuprestaties anders zouden zijn als waarmee wij hebben getest.
Ik kan u verzekeren dat de batterij prestaties veel beter zijn in 1.29 ten opzichte van 1.27. U kunt in verschillende topics op XDA lezen dat gebruikers dit melden. en ik uit ervaring ook.
Ik kan u verzekeren dat de batterij prestaties veel beter zijn in 1.29 ten opzichte van 1.27. U kunt in verschillende topics op XDA lezen dat gebruikers dit melden. en ik uit ervaring ook.
We gaan het opnieuw testen :) Ter info: 1.27 verscheen alleen op toestellen voor pers.
Zijn accu tests gedaan vanaf een volle batterij?

Ik zie namelijk met wifi aan een afname van 1% met mijn SII (met ICS). Dat is toch net ff wat anders dan 5%. Ik heb hem snachts echter nooit 100% (ivm afname capaciteit accuduur, zie andere reacie), maar heb ook mobiele data "off" staan (wel 3g). Dat zou kunnen schelen maar betwijfel of het factor 5 scheelt :+ .
Ik neem aan dat naast de accu "volladen" ook even de bat-stats zijn gecleared in recovery nadat de accu vol is geladen en het maximale aantal mAh van de accu uit interne rapportage is genoemd.

Als je eenmaal een volledige calibratie cycle hebt doorlopen van je accu onder de huidige rom, weet je tenminste ook of deze helemaal correct is.

Dat neemt niet weg dat er grote verschillen zitten in energie gebruik tussen accu's en toestellen. Zo had ik twee HTC Desires (beiden amoled) die toch echt anders waren in stroomverbruik (met name standby) en met behoorlijke verschillen in accu.

Of de accu echt langer meegaat betwijfel ik ook een beetje. Ik denk dat dit gezien het verschil in hardware platform en kernels pas duidelijk wordt over een aantal maanden als mensen zich goed hebben verdiept in de optimalisatie.
Zoals het er nu voorstaat zijn beide toestellen gelijkwaardig naar mijn idee.
Ik heb inderdaad vaak het idee dat mijn accu de eerste 10% sneller leegloopt dan daarna. De laatste 30% gaat echt heel langzaam, en ik laat hem daar ook eigenlijk nooit onderkomen. Zal wel een soort slijtage zijn.
FYI: De CPU frequenties worden vaak door fabrikanten underclocked als battery-save optie zonder dat je het doort hebt wanneer de batterij <30% is.
Bij de One X schakelt de Tegra 3 terug van 1.5Ghz per core naar 1Ghz <30%.
Ik wil dit graag bij deze bevestigen. Zelfs idle time na 8uur slapen is regelmatig <3% (veelal 1-2%)
Aan de resultaten te zien, lijkt het mij dat het sterk gaat afhangen van wat je met je toestel doet: zit je veel met video's, internet, ... te spelen (zodat je telefoon zelden lange tijd stand-by staat) en bel je daartussen af en toe eens, dan zal de SIII het waarschijnlijk halen van de HTC's. Bel je vooral, met af en toe eens wat internet, facebook, e-mails, en staat de telefoon voor de rest stand-by, dan halen de HTC's het hoogstwaarschijnlijk.

Ik vind persoonlijk deze telefoon te groot (net zoals ik de One X ook te groot vind). Ik heb wel grote handen, dus het bedienen zou nog gaan. Het is vooral het "in mijn broekzak kwijt kunnen", dat voor mij een groot minpunt is. Ik heb meestal 2 telefoons bij (werk en privé), en dan is er al snel geen plaats voor zo'n bakbeest.
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de HTC One X ook wat aan de grote kant vond toen ik hem voor het eerst zag. Nu ik hem een paar maanden in bezit heb kan ik alleen maar zeggen dat ik niet meer kleiner zou hoeven. Je went heel erg snel aan het formaat en als ik nu de Desire zie (mijn oude toestel) dan is die juist degene die erg klein is...
Als ik de review zo lees heb ik iig geen spijt dat ik voor de One X ben gegaan. Heb nou niet het idee dat de SIII zoveel beter is in dagelijks gebruik.
Mijn vriendin heeft een desire, ik een one x. De desire is idd een stuk kleiner en dat is lastiger met internetten. Maar de desire is wel lekker makkelijk met 1 hand en 1 duim te gebruiken. Dat kost op de one x een stuk meer moeite. Zo veel dat ik dat op straat niet ga proberen, omdat ik me telefoon niet en stevig vast kan houden en overal op scherm kan bedienen.
Ik denk dat het tijd wordt voor een interface waarbij alle bedieningselementen in een kleiner gebied concentreert zijn. Net als de webbrowser quick controls, of hoe dat ook mag heten. Alleen wordt een 'slide-in' vanaf de zijkant lang niet altijd gedetecteerd en dan komen ze niet te voorschijn. Van onderaf werkt het wel altijd. Het touchscreen is niet zo goed aan het randje.
Ik heb de galaxy SIII en ik heb er geen last van, misschien heb jij kleine handen? of ik grote? 8)7
Zelf heb ik ook beide toestellen en ik moet je hier gelijk geven. De Desire is echt goed stevig vast te houden in 1 hand, terwijl je met de One X toch regelmatig je grip moet verleggen om elk deel van het scherm te kunnen bereiken. Dat heeft tot gevolg dat ik de One X niet graag lopend en zeker niet graag fietsend gebruik. Nu is de Desire meer dan twee jaar oud en in het geval dat ie valt is dat natuurlijk minder erg dan de One X. Helaas is de One X al wel een keer op de straat gestuiterd terwijl ik lopend aan het internetten was, helaas twee kleine deukjes in de behuizing, gelukkig helemaal niks aan het scherm.

edit: en ik heb niet echt kleine handen, ben bijna 2 meter lang.

[Reactie gewijzigd door wph op 31 mei 2012 16:13]

Bij de introductie van de S2 was er ook veel geluid te horen dat deze wellicht te groot was.. nu is dat inmiddels de 'standaardmaat'. ;)

Maar dat is iets persoonlijks.. Samsung introduceerde de Galaxy Note en ze gingen ervan uit dat het een probeerproject was, ze hadden zelf niet voorzien dat ze zoveel Note's zouden verkopen. Ikzelf vind 4,3" toch echt de grens wat comfort betreft, en voor mij is 4" zo'n beetje ideaal (Heb op het moment een Nokia E7, en de Xperia P vind ik op het moment erg interessant). En is er voor ieder wat wils.. Xperia Ray met een 3,3" (persoonlijk vind ik dat niks) gaat ook nog redelijk over de toonbank.

De S3 heeft nette specs en ziet er niet verkeerd uit, toch denk ik dat ze zo'n ¤100,- in de prijs moeten zakken willen ze HTC het moeilijk maken :P
Inderdaad, ik vond em toen ook te groot maar heb er uiteindelijk mee kunnen leven.
Wat niet veranderd is, is dat ik deze maat de bovengrens vind!

De 9250 van Google-sung, de One X en nu ook deze SIII vind ik simpelweg te groot.

Als ze niet met een 4.0" versie komen, ga ik dus ook niet overstappen. Nu moet ik zeggen dat je met een ICS SII ook niet veel reden hebt om over te stappen, mij bevalt m'n huidige custom rom ook prima, ik heb niet zo'n zin om weer te moeten wachten tot deze voor de SIII weer even goed is, Samsungs TW zit ik toch ook niet op te wachten.
De companion core is iets dat gepresenteerd wordt als een mooie feature, maar in feite is het een workaround omdat de tegra3 quadcore niet slechts 1 reguliere core met laag genoeg stroomverbruik weet te laten draaien. De samsung quadcore lukt dit wel, en heeft zodoende geen duur extra silicium nodig om toch energiezuinig te zijn.

Grotendeels komt dit door het feit dat samsung de quad-core al op een kleiner procédé heeft weten te fabriceren. Wellicht hebben ze ook wat tweaks in het powermanagement die ervoor zorgen dat de inactieve cores ook echt nauwelijks tot geen stroom verbruiken.
In de praktijk is de One X voor mij echter wel duidelijk het toestel dat het langst met een acculading kan werken in de serie android toestellen die ik gebruikt heb (hero, desire z, galaxy S II, galaxy note en nu dus de One X). Ik herken me ook niet zo in die 18% in een nacht opgebruikt, volgens mij is mijn One X daar duidelijk zuiniger in terwijl ik toch mijn google sync, tweetdeck, wordfeud en nog wat autosync zaken gewoon aan laat staan.
Je laat die companion core nu dus nogal negatief klinken, maar tenzij ik zelf echt zie dat de SIII net zo'n goede accuduur performance laat zien in werkelijk gebruik vind ik dat Nvidia (en HTC) het erg goed gedaan heeft.
Overigens is het ook nog eens zo dat de S III dus een zwaardere accu heeft, dus het werkelijke verbruik in idle van de soc ligt iets hoger dan de percentages puur laten zien.

edit @MacPoedel: Klopt, zit over het algemeen op een sterk wifi netwerk inderdaad. Vreemd dat de test zo opgezet is dan, ik denk dat dat voor de meeste mensen wel geldt namelijk.

[Reactie gewijzigd door finraziel op 31 mei 2012 23:02]

Je laat vermoedelijk geen 3G aan staan 's nachts, of je zit op een goed wifi-netwerk en dan verbruik je minder. In de test zoekt het toestel wel wifi, maar kan niet aanloggen want is net schoongemaakt, dus dan blijft ie op 3G en dat zuipt batterij.
Helaas voor HTC valt de HTC One X voor mij af omdat de accu daar niet vervangen kan worden. Als lithium ion warm wordt dat loopt de capaciteit toch snel achteruit.

Dit zal iedereen zelf wel gemerkt hebben. Hoeveel precies hangt bij li-ion af van de temperatuur en hoe vol de batterij is. Helemaal volladen blijkt funest; volgens wikipedia bij 60 graden 40% capaciteitsverlies in 3 maanden , bij 40 graden 35% per jaar, bij 25 graden 20% per jaar, enz. Zo'n accu wordt tijdens het laden toch snel 40-50 graden dus als je 2 jaar met je toestel wilt doen wordt je min of meer gedwongen de accu te vervangen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion-accu
http://batteryuniversity....g_lithium_based_batteries

Ook al ga je goed om met je accu, het is ieder geval is het wel makkelijk als je zelf de accu kunt vervangen. Denk aan vakantie etc. Zeker als een 1850 mah accu voor onder de 3 euro te bestellen is.

Daarnaast is de out of de box prestatie ook niet super als ik de reviews mag geloven:
http://blog.gsmarena.com/...s-the-results-are-inside/

(5uur en 45 minuten video ipv 8 uur met een S2, staat bij after update)

Een smartphone is natuurlijk meer dan de accuprestaties, maar voor mij persoonlijk wel een belangrijk punt. Ik wil geen product wat ik steeds niet kan gebruiken (wat dan vervolgens weer erger wordt hoe ouder de telefoon wordt).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 31 mei 2012 12:59]

Volladen is dacht ik geen enkel probleem. Alleen warmte en echt tot de laatste druppel leeg laten lopen is slecht voor de batterij.
Volladen is dacht ik geen enkel probleem. Alleen warmte en echt tot de laatste druppel leeg laten lopen is slecht voor de batterij.
Jij denkt, hij komt met gedocumenteerde argumenten. Wie geloof je nu zelf?
Die 40% capaciteitsverlies in 3 maanden is als je hem die 3 maanden ook continu op 60 graden bewaart, niet als hij die temperatuur eventjes een keer aantikt!
We zullen zien, ik heb bij vorige toestellen zelf nog nooit een accu hoeven te vervangen, mijn 2,5 jaar oude Hero doet het qua accu ook nog prima (voor de rest valt hij uit elkaar, maar de accu is prima :P)
edit: overigens wordt de accu volgens mij ook geen 60 graden, weet niet of iemand hier echt meer info over heeft, maar ik zou op gevoel zeggen dat hij misschien 40 graden wordt als je tegelijk oplaadt en een energie-intensieve applicatie gebruikt. Gamen met je telefoon aan de lader of zo dus. Als je telefoon gewoon idle ligt te laden wordt hij helemaal niet zo warm.

[Reactie gewijzigd door finraziel op 31 mei 2012 16:15]

Nette analyse, maar je informatie klopt niet. In de One X zit geen Lithium-Ion accu, maar een Lithium-polymeer accu. Dat laatste wordt ook in de iPhone gebruikt en ik heb het idee dat daar de batterij ook lang genoeg meegaat.
Je weet dat er geen li-ion accu in de X zit? dus heel je verhaal is NVT.
Ik zag dat de kleuren alleen in het wit en blauw beschikbaar zijn bij de specificaties. Komt er in de toekomst ook nog een zwarte variant?
Yep, met aan aantal andere kleuren.
Komen over een aantal maanden.
waar baseer je dat op? Out of tin air...
Inderdaad, dat hebben ze nog niet aangekondigd.

Momenteel is vrijwel alleen Wit leverbaar. De blauwe had wat problemen met de krasgevoeligheid volgens sommige "bronnen" maar wordt waarschijnlijk pas in de loop van de komende week uitgeleverd, terwijl wit gewoon overal op voorraad is.

Zwart ging er niet komen, dat ging niet met proces waarmee het spul gemaakt en gecoat wordt.

Wat T.net schrijft over de krasgevoeligheid zou trouwens niet moeten kloppen. De hyperglace coating zou redelijk krasvast moeten zijn. Naast mensen die de One X met sleutels bewerken zou er ook een video geweest zijn waarbij hetzelfde met de S3 gedaan is, zonder dat deze beschadigingen overhield. Helaas is de video inmiddels van zowel youtube als vimeo verdwenen.

Gezien de trends zou het mij trouwens niet verbazen als over 4-6 maanden toch nieuwe kleuren aan de S3 worden toegevoegd. Zo kwam er ook opeens een roze SII uit. Wellicht dat dit voor de S3 ook gebeurt.
Geweldige smartphone!!!
De Galaxy SIII zelf vind echter een al wat oudere Windows Phone de beste telefoon
http://www.theinquirer.ne...alaxy-s3-htc-trophy-phone
Om even in de realiteit te blijven. Ik denk bijna zeker dat de SGS3 de telefoon van het jaar 2012 zal worden.

SGS2 was de telefoon van 2011 en SGS1 de telefoon van 2010.

De SGS3 zit nu ook op de top maar wel met de HTC One X als maatje op de troon.

Windows phone de beste tsja.. wat is er beter aan je bluetooth als je het niet eens hebt bijvoorbeeld. WP7.5 is niet te vergelijken met Android. Mist gewoon veel smartphone features.
Ik vind het jammer dat er bijna alleen nog maar over de one x en sIII gesproken wordt. Als je puur naar de hardware kijkt, is de LG optimus 4X HD een zeer goed alternatief (1.5 GHz tegra3, 720p scherm, 2150 mAh accu...).
Het is duidelijk dat goede marketing en naamsbekendheid heel wat verschil maken.

[Reactie gewijzigd door sam57 op 2 juni 2012 10:44]

S3 is de betere maar als ik mocht kiezen dan zou ik voor de one x gaan. Betere accuduur in standby, beter scherm en mooier design imo.

Goede review.
Persoonlijk boeit het verbruik in standby mij juist totaal niet (zeker als de verschillen zo laag zijn)...

Een nacht aan laten staan scheelt maar 2% neem aan dat dat 8 uur lang was ongeveer, oftewel over een hele dag heeft de One X maar 6% meer als je hem niet gebruikt, zodra je hem gebruiken voor wat dan ook ook (behalve bellen, wat hoop ik gewoon een bug is want ik kan me nioet voorstellen dat het verschil zo immens is met de note) heeft de S3 juist weer het voordeel en heb je die 6% in no time ingehaald, aangezien ik geen S3 of one X ga kopen om er vervolgens niks mee te doen is verbruik van niks doen voor mij ook niet zo relevant...

Mijn huidige telefoon heeft dagelijks bijv zijn scherm 3 tot 5 uur aan, in die tijd is de One X bijna leeg, en de S3 zit tussen de helft en 25% van de totale accuduur...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 31 mei 2012 09:14]

Ja, je hebt gelijk over de accuduur.
Offtopic: @ Arnoud Wokke als je een filmpje maakt waar je een telefoon in de hand houd en de telefoon in een close-up hebt houd dan niet je vingers voor een deel van het scherm... En zorg er voor dat je nagels geknipt zijn en er geen zwarte randen onder zitten niet echt lekker fris om naar te kijken imo... Je kunt misschien een tweaker zijn maar als je een video review doet wees dan in iedergeval een beetje netjes verzorgt aangezien je voor de camera staat. 8)7 :*) :Y)

Ontopic: Telefoon ziet er mooi uit maar ik ben scepties over hoe krasbestendig deze telefoon eigenlijk is. Wordt al in het filmpje op de eerste pagina gezegt dat er niet echt krasbestendig is zoals als samsung zegt dat hij is. Plus is hij wel erg groot hij is bijna even groot als een galaxy note die maar 0.2inch(halve centimeter) groter is... Eigenlijk is de galaxy S3 dus een mini tablet, een iets kleinere versie van de galaxy note met een meer krachtige processor maar die 2 keer zo duur is ? |:( :?

In iedergeval verder goede review. :P :)

[Reactie gewijzigd door Athilion op 31 mei 2012 08:35]

Wat een azijnpisserij zeg. Gaan we deze discussie over de acteerprestaties van Arnoud nou weer krijgen? Helemaal niets mis met de videoreview en ik vind het ook uitermate flauw om dat zo hier neer te zetten. Het voegt helemaal niets toe aan de inhoud van de review. Net als mijn reactie overigens.

Gister overigens de S III met de One X vergeleken bij de Coolblue. Ze zijn beide groot, maar komen niet in de buurt van de Note.
In een videoreview is het uiterlijk van de presentator gewoon een factor die je serieus moet nemen. En ja, daar komt dus kritiek op als het niet goed is.

Ook voegt het wel degelijk wat toe. De genoemde missers zijn namelijk eenvoudig te verbeteren in volgende videoreviews. Dus waarom zou iemand daar niet over mogen klagen?
Die nagels zijn echt niet fijn om aan te zien. Dat weerhoudt mij persoonlijk ervan om het filmpje af te kijken. Echt niet professioneel :(
Ik wil niet miereneuken maar ook ik vond de nagels onsmakelijk, viel me meteen op en ik stoor me er ook aan....
Hallo bill, ik zou zeggen om nog eens mijn reactie te lezen. Aangezien ik nergens in mijn reactie commentaar heb op de "acteerprestaties" van Arnoud. Mondig doet hij het heel erg goed, zeg alleen dat het niet zo handig is om vingers voor het scherm van een telefoon te houden. Aangezien je een telefoon aan het showen bent dan wil je toch je kijkers zoveel mogelijk van de telefoon laten zien.

Zeg alleen dat er niks mis mee is om een beetje netjes en verzorgt eruit te zien qua nagels aangezien die duidelijk te zien zijn in de close-ups van de telefoon. Plus is het een mening die ik heb, iedereen heeft en mag toch een mening hebben of leven we niet meer in een vrij land met rechts op vrije menings uiting?
Je hebt gelijk. Mijn acteerprestaties opmerking sloeg misschien niet direct op jou. Toevallig gisteravond een andere videoreview van Arnoud bekeken met de bijbehorende reacties. Met dat in mijn achterhoofd heb ik mijn reactie geplaatst en misschien had ik het anders moeten formuleren. Je mag zeker een mening hebben en teruglezend heb je misschien gewoon een punt(tje) ;)
Die vieze nagels vielen mij anders ook direct op. Niet heel erg smakelijk...
Ook offtopic, maar ik wil het toch even gezegd hebben: Ik vind het in ieder geval een prima video-review. Arnoud heeft een prima rustige spreekstijl en een prettige stem. En geen haperingen. Ben benieuwd hoeveel takes deze review gekost heeft (blijft een arbeidsintensief medium!).

On topic: tja die krasbestendigheid, maar met name de plastic feel doen toch wel veel af aan het high-end gevoel. Echt zonde. Daarnaast vraag ik me af of Samsung met dit formaat de boot mist. De hele doelgroep vrouwen slaan ze hier al mee over (moet je voor de grap op de reacties om je heen letten in een telefoonshop als ze een > 4 inch telefoon vasthebben...).
Ik weet het niet hoor maar dit is uitermate flauw en daarnaast ook niet waar.
Ja natuurlijk zitten een deel van zijn vingers voor het scherm maar dat is niet echt erg omdat er genoeg tussenfilmpje zijn waarin de telefoon voledig wordt getoont. Het gaat immers om de telefoon dus let je daarop en niet op de vingers van Arnout Wokke Daarnaast komt alle informatie goed en betrouwbaar over en is het een goed opgebouwde presentatie. Naar deze presentatie kon ik goed luisteren.

De samsung galaxy S3 is natuurlijk weer top of the line en dat moet ook wel wil Samsung aan de top blijven. Maar toch blijkt ook weer uit deze test dat de concurentie hard aan het inlopen is. Met bijvoorbeeld De HTC one X welke ongeveer een directe concurent is voor de S3 en met de HTC one S welke een concurent is voor de S2 en misschien nog wel voor de S3. omdat deze ook snel is een amuled scherm heeft, van keramiek is gemaakt en met 4,3 inc handzamer is dan de S3.

@ hierboven ik weet niet hoe jij bij de 0,2 inch komt maar volgens mij is de Note 5,3 inch dan scheelt het al gou 0,5 inch in scherm met de s3 en 0,6 inch met de One X.

Misschien even goed te vermelden dat de blauwe versie vertraging op heet gelopen dat is hier te vinden:
nieuws: Galaxy S III voorlopig alleen in wit wegens productieproblemen

De volgende Forums zijn ook nog te bekijen voor discussie:
ervaringen en discussie forum:
[Samsung Galaxy SIII] Ervaringen en Discussie

Discussie over het pentile forum:
Samsung Galaxy SIII: Het scherm. Is Pentile goed of slecht?

Levertijden en prijzen forum:
Samsung Galaxy SIII - Levertijden en Prijzen

Als laatste leverde samsung geen 50 gb dropbox ruimte bj de Galaxy S3?
Over Pentile gesproken is het volgende wel goed om te weten:
Pentile heeft per "pixel" maar 2 subpixels (RG-BG = 2 pixels), waar RGB er per pixel 3 stuks heeft (RGB-RGB = 2 pixels).

In de praktijk heeft een Pentile scherm dus altijd ~1/3 minder resolutie (= minder "scherp") dan een RGB scherm op vergelijkbare (pixel)resolutie. De PPI van een Pentile scherm direct vergelijken met die van een RGB scherm is feitelijk dus een scheve vergelijking. Het Pentile scherm heeft in de praktijk namelijk 1/3 minder resolutie, in principe moet de PPI bij Pentile op 66,7% gesteld worden in vergelijking met een RGB scherm.

Ik heb het 1280x720 pentile scherm van de S3 en de Nexus nog niet gezien, maar bij de 800x480 en 960x540 pentile schermen zie ik dit resolutieverschil zelf echt heel duidelijk. Ik heb een HTC Desire (800x480 Amoled pentile) gehad en vond de onscherpte (m.n. bij gewone websites zonder zoomen) ronduit storend. De Desire HD (800x480 RGB LCD) die hem opvolgde was wat dat betreft een echte verademing: ondanks dat de Desire 3,7" is en de HD 4,3" is het scherm van de HD gewoon duidelijk een stuk scherper. Vooral goed te zien bij webbrowsen.

Dit was voor mij ook 1 van de belangrijkste redenen om geen One S te nemen, en toch maar voor een (2e hands) Senstation XE te gaan: het resolutieverlies bij de One S was t.o.v. de Sensation XE voor mij onacceptabel, ondanks beide 'officieel' 960x540 zijn. Ik koop een telefoon mede om veel mee te internetten/browsen, en mijn ogen zijn goed genoeg om kleine lettertjes te lezen zonder in te zoomen. Dit gaat niet echt lekker op de Pentile schermen die ik tot nu toe heb gezien, en dat is me veel belangrijker dan zwartwaarden.

Best mogelijk dat de GS III met zijn hoge 1280x720 resolutie e.e.a. qua pentile voldoende compenseert, maar ik zou dit eerst met eigen ogen moeten zien. In andere reviews heb ik namelijk wel degelijk gelezen dat men een duidelijk scherpteverschil zag tussen de S3 en de One X bijvoorbeeld. Niet iedereen is hier trouwens gevoelig voor, wat ook logisch is omdat niet iedereen even scherpe ogen heeft en niet iedereen dezelfde zaken belangrijk en/of storend vindt.
Het is echter wel een tip mijnerzijds om dit mee te nemen in de vergelijking, dus om de boel eerst naast elkaar te bekijken, bij voorkeur ook met een (standaard - niet mobiel aangepaste) website open.

@Real_G hieronder:
Uiteraard bepalen subpixels mede de resulutie, want pixels zijn opgebouwd uit subpixels.
Wat onder pentile een 'pixel' wordt genoemd kan niet het volledige kleurenpalet weergeven, iets wat bij RGB wel zo is. Bij een pentile versus RGB vergelijking kun je de 'pixels' dus niet rechtstreeks vergelijken.
Verder is die 1/3 resolutieverlies gewoon simpele wiskunde. Zoals ik al schreef: bij Pentile is RedGreen+BlueGreen 2 pixels, ofwel: 1 rode en 1 blauwe subpixel worden samen gedeeld door 2 pixels. Pentile kan dus slechts per 2 pixels 1x rood of 1x blauw weergeven. Bij RGB is RedGreenBlue+RedGreenBlue 2 pixels, ofwel: RGB kan voor iedere pixel zelfstandige het volledige kleurenpalet weergeven.

Ergo: Pentile heeft bij gelijke beeldresolutie en schermformaat (bijv 800x480 @4") t.o.v. RGB 'slechts' 4/6 van de subpixels = 2/3 van de resolutie.
En dan reken ik nog vrij mild want onder ongunstiger omstandigheden (bijv. puur blauw of puur rood op het beeld) heeft een pentile scherm nog maar de helft (!) van de resolutie van een RGB scherm: per 2 'pixels' kan pentile dan namelijk maar 1 subpixel inschakelen!

Dat resolutieverschil ziet er als volgt uit, uitvergroot: review (display One X vs S3, en nog duidelijker (bron).
Best mogelijk dat jij dit niet ziet of niet storend vind op zo'n scherm, maar ik zie het wel degelijk, en duidelijk ook... en ik zag het al lang voordat ik zelfs maar van pentile gehoord had, laat staan wist wat het inhield. Ook bij de One S vs de Sensation is dit verschil goed te zien; en voor mij dermate storend dat ik persoonlijk van de One S heb afgezien. Vele anderen zijn echter dolgelukkig met dat toestel, dus zoals ik al schreef: dit is vrij persoonlijk.

[Reactie gewijzigd door Cheetah op 1 juni 2012 00:37]

Je spreekt over een derde resolutieverlies, dat klopt zowiezo niet. per 2 pixels is er 1 gedeelde subpixel.
en eigenlijk is het geen resolutieverlies, pixels bepalen resolutie geen SUBpixels.


en je verhaal over kleine lettertjes lezen zonder in te zoomen, is ook onzin. op beide schermen is het gewoon goed te lezen.
het scherm van de xe is echt niet veel beter dan de One-s.
het is meer persoonlijke voorkeur. beter wit tegen beter zwart en contrast.

[Reactie gewijzigd door reaL_G op 31 mei 2012 19:59]

Je spreekt over een derde resolutieverlies, dat klopt zowiezo niet. per 2 pixels is er 1 gedeelde subpixel.
Nee twee gedeeld subpixels.
Bij pentile zijn er voor 2 pixels
2 groene subpixels
1 rode subpixel
1 blauwe subpixel

Zowel de rode als de blauwe subpixel worden dus gedeeld.
4 subpixels dus waar een RGB scherm zoals bijvoorbeeld de Nokia Lumia 900 heeft wel een amoled met 6 subpixels per 2 pixels heeft.

(dit in tegen stelling tot het artikel dat op dit moment nog steeds stelt dat groene subpixels worden gedeeld terwijl dat juist niet zo is)

[Reactie gewijzigd door hAl op 1 juni 2012 10:15]

Ik ben het eens met alles wat je zegt maar volgens mij klopt je berekening niet, waar 2 rgb pixels 6 subpixels hebben hebben 2 pentile pixels 5 subpixels, dus het resolutieverlies is 5/6. Op het scherm van de one s, is rood de kleur die het meest storend wordt weergegeven, daar zie ik rood/zwart/rood/zwarte blokjes (subpixels), bij groen en blauw is dit veel minder storend maar is text is het gebrek aan scherpte wel redelijk storend. Ik denk dat het van je gezichtsscherpte afhangt hoezeer je het als storend ervaart. Ik scoor 150/120 op mijn visus (gemiddeld 100 en een ondergrens van normaal tot 70), dus is zie wel 2x beter dan heel veel mensen met een normale visus en ervaar de huidige pentile als storend maar ik denk dat heel veel mensen het verschil gewoonweg niet kunnen waarnemen (zonder vergrootglas)

[Reactie gewijzigd door Madame Jeanette op 1 juni 2012 08:04]

De reden dat CaffeineMark onverwachtte resultaten geeft is omdat CaffeineMark maar op één core draait - die benchmark moet dus echt weg van Tweakers. CPU belasting op mijn SGS3 tijdens de benchmark is constant rond de 25%, met dezelfde eindscore.

Je moet de score nog maal het aantal (volledige) cores doen, dus. Mits je dat doet wordt de One S voorbijgestreefd, maar de One X blijft aan de top.

EDIT #1:

Jammer dat CF-Bench resultaten niet genoemd worden. De One X and S3 ontlopen elkaar daar nauwelijks:

SGS3: 23966, 6489, 13080
OneX: 22988, 6003, 12797

EDIT #2:

Ik zie dat het artikel nu aangepast is, en er bij staat dat CaffeineMark slechts één core gebruikt. Als je je afvroeg waar deze reactie op slaat, origineel stond dat er niet bij ;)

[Reactie gewijzigd door BoomSmurf op 31 mei 2012 11:42]

precies ik stelde me al vragen dat de one s meermaals beter scoorde dan de x, dacht al misschien is de S the One you've been waiting for :p

nu weet ik waarom dit zo is, bedankt boomsmurf
Wat is nu eigenlijk nog het voordeel van Amoled behalve dieper zwart? De helderheid is minder, de kleurechtheid is minder, de scherpte (vanwege pentile) is minder, de levensduur is minder, gevoelig voor inbranden. Had Samsung niet gewoon voor een soortgelijk scherm als de One-X moeten gaan?
Dieper zwart betekent een hogere contrastwaarde. Ik pik amoled-schermen er altijd zo tussenuit, want ze zien er gewoon erg mooi uit, ondanks dat de kleurechtheid soms minder is. Ook zijn ze niet allemaal pentile.

Je vergeet overigens een nadeel, ze verbruiken meer energie tijdens het weergeven van wit. Daarom doen telefoons met amoled-scherm het ook iets minder goed in onze browse accutest.
Misschien een idee om een keer de inverted colour modes te testen van de browser ?
Bij de meeste browsers kun je dit al instellen en ik gebruik dit regelmatig.
Kan me goed voorstellen dat dit wonderen doet in de browser test.
Omdat het niet om waardes gaat maar wat je IRL mooier vindt :) Daarom heb ik AMOLED en wil ik nooit meer terug naar LCD (tenzij hetzelfde zwart kan worden weergeven).

Daarbij als we alleen maar technieken gebruiken die 100% werken ontdekken we nooit wat nieuws en was het LCD scherm zoals in de one X ook nooit ontstaan, omdat het volgens diezelfde redenatie helemaal niet logisch was geweest, LCD was op het begin veel slechter als CRT :)

Dus ik ben juist blij dat er tijd en geld in AMOLED geinvesteerd wordt en je kan moeilijk zeggen dat Samsung daar slecht bij boert :D

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 31 mei 2012 09:26]

Ik was ook van gedachte dat ik niets anders meer wilde dan AMOLED, maar toen ik het beeldscherm van de One X zag was ik toch heel vlug van gedachten veranderd. Daarnaast is de levensduur toch wel een probleem, mijn statusbalk is volledig ingebrand op mijn HTC Desire en als je je telefoon dan in horizontale stand houdt zie je een hele verkleurde balk lopen. Daarnaast heb ik het idee dat het beelscherm steeds fletser wordt, het lijkt alsof de helderheid van de leds afneemt.
Ik was ook van gedachte dat ik niets anders meer wilde dan AMOLED, maar toen ik het beeldscherm van de One X zag was ik toch heel vlug van gedachten veranderd.
Ik niet, absoluut zeer mooi scherm, maar niet voor mij, ik wil AMOLED!
Daarnaast is de levensduur toch wel een probleem, mijn statusbalk is volledig ingebrand op mijn HTC Desire en als je je telefoon dan in horizontale stand houdt zie je een hele verkleurde balk lopen. Daarnaast heb ik het idee dat het beelscherm steeds fletser wordt, het lijkt alsof de helderheid van de leds afneemt.
Ah dus jij denkt dat dat ook meteen geld voor de nieuwste AMOLED technieken? De S2 heeft het al veel minder dan de S1 bijv, en als ik op de ingezoomde foto's kijk zie ik dat die op de S3 veel minder fel branden en dus ook minder snel op zullen zijn...

Daarbij is het voor mij normaal om elk half jaar een nieuw toestel te kopen, dus merk sowieso niks van inbranden en dergelijke...
Pentile is iets wat bij dit soort schermen eigenlijk alleen nog in theorie een nadeel is. In de praktijk merk je er niks van met deze hoge resoluties en PPI. Verder is doordat het zwart ook echt zwart is het contrast erg hoog en springen de kleuren er echt uit, wat er heel mooi uitziet.
Als er in de sgs3 praktisch hetzelfde scherm in zit als bij de galaxy nexus is dat wel een groot nadeel. Ten eerste zijn er nogal veel gevallen bekend van de galaxy nexus die met een slecht scherm zijn uitgeleverd, waarbij er lichte en donkere vlekken zichtbaar zijn op het scherm (mijn sgn is daardoor doa). Ten tweede zijn zelfs bij de goede schermen duidelijk strepen zichtbaar bij het bekijken van sites zoals tweakers als de helderheid niet hoog staat(zwarte tekst met witte achtergrond). Problemen die ik bij de sgs2 en sgs niet gezien heb, maar misschien komen door de veel hogere pixeldichtheid van de sgn (en sgs3?).

De goede zwartwaarden zijn mooi, zeker in zwarte telefoons. Verder is de levensduur niet echt een issue omdat de meeste Android toestellen na een jaar toch geen updates meer krijgen, waardoor de software een stuk sneller verouderd dan de hardware. Mochten ze de kleurweergave, energieverbruik en witweergave beter krijgen dan heeft lcd inderdaad geen bestaansrecht meer, maar tot die tijd heb ik liever lcd.

Verder een nette review, maar bij Samsung telefoons moet je toch altijd eerst even een maandje (of meer) wachten tot de eerste gebruikersreviews komen die ook de minpunten bespreken bij langdurig gebruik (batches met niet werkende gps bij de SGS1, reboots bij de SGS2, reboots, ghost charging en batches met waardeloze schermen bij de SGN) misschien dat ik pech heb, maar de sgn is al mijn derde (van drie) samsung toestellen in een jaar wat niet naar behoren functioneert. Hopelijk doet mijn 2e SGN het beter.

[Reactie gewijzigd door Bastard op 31 mei 2012 13:16]

AMOLED en LCD zijn nagenoeg onvergelijkbaar. Oled is in feite een heel eenvoudige schermtechniek: de pixels bestaan uit subpixels die zelf lichtgeven.

Bij een LCD doe je moeilijk met een backlight (die er altijd wel in een bepaalde vorm moet zijn, en een kleurenfilter.

dit uit zich in een groot verschil in het aantal schermlagen, waar Samoled en 4 of 5 had (uit mijn hoofd) heeft IPS LCD er ongeveer 10. Dan snap je ook dat het backlight stroom vreet, er moet immers genoeg licht doorheen om nog leesbaar te zijn. Door het kleinere aantal schermlagen is er ook minder licht nodig om Oled te kunnen lezen.
Ook is het scherm VEEL dunner, precies die reden waarom de One X dikker is dan de One S. Ze hebben waarschijnlijk meer moeite gedaan omde One X op 9mm te krijgen dan de One S op 8mm.

Door het technische verschil kunnen bij oled de pixels uit (en dus geen energieverbruik) in het geval van zwart weergeven, en bij LCD staat de automatische stroomverslinder gewoon aan, met antraciet als gevolg.

Het inbranden is inmiddels niet echt een probleem meer, hier is veel vooruitgang geboekt.

een rgbw subpixel lay-out (dus SAMOLED HD + WhiteMagic of een andere naam) staat ook op de planning (Sony doet dit al in LCD's). Dit lost de problemen met witweergave, helderheid en energieverbuik tijdens het weergeven van wit helemaal op, misschien zelfs nog beter dan LCD.

Daar komt nog eens bij dat Oled en consorten misschien 6-7 jaar in ontwikkeling zijn (de eerste 2-3 jaar ook nog eens echte R&D), waar dat bij LCD inmiddels wel 12-13 jaar is. Als een relatief nieuwe techniek nu al overduidelijke voordelen biedt t.o.v. de LCD's (die gewoon nagenoeg onoplosbare nadelen hebben), houdt dat heel veel mogelijkheid voor de toekomst. Bij Oled kan het wit wel nog flinke verbeteringen ondergaan, waarbij het zwart van SLCD2 in de One X vrij dicht bij het maximaal haalbare van LCD ligt voor mijn gevoel. Ook loopt de maximale PPI snel naar LCD toe, wat mijn inziens betekent dat ook daar (met meer R&D) LCD voorbijgestreeft kan worden.

ik denk dat over 3 jaar LCD geen schijn van kans meer heeft tegen Oled.
Mijn punt is vooral dat er bij de SGN wellicht voor een te hoge PPI (icm met amoled)gekozen is waardoor de kwaliteit van de schermen nogal eens sterk wil verschillen. Misschien dat dit probleem inmiddels opgelost is (we zijn tenslotte al weer een tijdje verder), maar dat is wel iets om extra op te letten, zeker gezien je in de eerste dagen dat je je toestel hebt veel gemakkelijker je telefoon kunt omruilen zonder extra procedures en wachttijd.

Ik ben bekend met de technieken erachter en ik verwacht ook dat lcd over enkele jaren het kan vergeten t.o.v. (am)oled. Maar een punt is dat een (in theorie) superieure en vooruitstrevende techniek in de praktijk wel eens mindere beelden wil geven dan uitontwikkelde en wellicht oubollige techniek. Net zoals de eerste lcd's veel slechter waren dan de crt's van dat moment. Dat er in Amoled meer potentie zit dan in lcd ben ik het mee eens, maar ik moet het eerste Amoled scherm nog zien dat beter is dan een goed lcd scherm (al is dit natuurlijk ook gedeeltelijk smaak).
Interessante analyse en ik ben het ook deels met je eens, AMOLED heeft behoorlijk wat potentieel.

Wat betreft dat inbranden, mijn HTC Desire heeft dit behoorlijk. De hele statusbalk is ingebrand en ook de helderheid van de leds lijkt af te nemen, het beelscherm oogt wat flets. Ook over de Galaxy S2 zijn genoeg berichten te vinden van ingebrande elementen en datzelfde geldt voor de schermen in de Droid Razr en de Galaxy Nexus. Dus alle AMOLDED schermen tot nu toe hebben er last van, dus je opmerking dat inbranden geen probleem meer is, vind ik te kort door de bocht en de tijd zal leren wat de Galaxy S3 doet. Ik denk echter dat het nog steeds een probleem is. Immers, als ze de levensduur zo enorm verbeterd hadden, hadden ze ook geen PenTile meer hoeven gebruiken. Dit was volgens eigen zeggen nodig om de levensduur voor fullRGB pixels nog te kort was op dat aantal PPI.

Daarnaast gaan de ontwikkelingen bij lcd ook nog steeds behoorlijk hard, als je het scherm in de One X ziet, dat is toch echt een behoorlijk stap omhoog vanaf bijvoorbeeld een iPhone4s scherm.

Als laatste, over drie jaar is het best mogelijk dat LCD geen schijn van kans meer heeft, al betwijfel ik dat. Daarnaast, over 3 jaar is de Galaxy S3 een relikwie uit vervlogen tijden, dus het gaat om nu.
Het zou wel leuk zijn om eens een recente in-depth vergelijking te hebben tussen de One X en de S3...

Mogelijk dat de One X beter presteert met laatste updates...
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBDesktops

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013